Evreii din Romania - forum de istorie si actualitate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Like/Tweet/+1
Ultimele subiecte
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE2
Scris de Admin 26.08.17 22:37

» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE1
Scris de Admin 26.08.17 22:36

» Comunitatea evreiască din Botoșani (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:30

» Comunitatea evreiască din Botoșani (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:30

» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:19

» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:18

» DESPRE ANTISEMITISMUL MAREȘALULUI ION ANTONESCU
Scris de Admin 04.08.17 23:54

» Romanizarea Romaniei 1940-44 legi antisemite, CNRomanizare
Scris de Admin 04.08.17 21:13

» ROMÂNIA LUI ANTONESCU ȘI LOGICA VIOLENȚEI(3): VIOLENŢA MILIT
Scris de Admin 05.03.17 11:01

» Anunțuri Administrative
Scris de Admin 25.02.17 20:07


VINETELE

In jos

VINETELE Empty Re: VINETELE

Mesaj Scris de Admin 10.01.15 9:58

Cele mai multe dintre gospodinele din România gătesc frecvent în
această perioadă vinete, dar puţine sunt acelea care ştiu ce efecte
benefice aduce această legumă organismului.
Vinetele sunt o sursă importantă de vitamine și minerale pentru
organismul uman. Conțin 93% apă, fibre, mangan, molibden, potasiu,
acid folic, vitamina K, cupru, vitamina B6, triptofan, vitamina C;
magneziu, vitamina B3. În afară de faptul că au în compozitie vitamine
și minerale esențiale organismului uman, vinetele mai contin si
fitonutrienti importanti cu efect antioxidant. Printre acestia se
numără compușii fenolici, precum acidul clorogenic și cafeic sau
flavonoizii, precum nasuninul.

Vinetele ajută la mentinerea sănătătii cardiovasculare. În cadrul unui
studiu de specialitate, când cobaii au consumat suc de vinete, au
apărut efecte imediate — nivelul colesterolului, inclusiv al celui din
peretii arteriali, a scăzut semnificativ, iar vasele de sânge s-au
relaxat, permitând fluxului sanguin să circule mai bine.

Citeşte şi: Comoara din coaja VINETELOR. Secretul neştiut despre
SALATA DE VINETE

Aceste efecte pozitive se datorează fitonutrienților furnizați de
vinete. Cercetătorii americani de la Serviciul de Cercetare în
Agricultură au descoperit ca acidul clorogenic este cel mai puternic
antioxidant din vinete, având o capacitate superioară de a combate
actiunea oxidativă a radicalilor liberi asupra celulelor, dar si de a
reduce nivelul colesterolului rău LDL în sânge. Tot acidul clorogenic
este si antimutagen (împiedică celulele sănătoase să sufere mutații și
să devină cancerigene) si antiviral, scrie doctorulzilei.ro.

Magneziul si vitamina B ajută la combaterea stresului si conferă o
stare psihică mai bună.
O cură cu vinete ne scapă de insomnii si de stările de nervozitate.

Consumul de vinete contribuie la energizarea organismului. Totodată,
vitaminele A si C sunt cele care ajută la întărirea sistemului
imunitar si, implicit, luptă si el împotriva radicalilor liberi.

Prin continutul mare de apă si fibre, vinetele conferă satietate și
reduc setea, proprietăti pentru care sunt recomandate a fi consumate
mai ales în zilele toride. Având un continut mic de calorii sunt
recomandate si în pierderea kilogramelor în plus si la reglarea
tranzitului gastrointestinal. Sucul obtinut din vânătă este eficient
în curățarea ficatului si a pancreasului.

Sunt un bun diuretic și un bun antiinflamator, fiind indicat celor
care au probleme digestive si pentru prevenirea inflamatiilor și a
bolilor cronice. Cercetătorii au descoperit că vinetele contin
cantităii importante de fitochimicale numite antocianine, un tip de
antioxidanti care protejează organismul împotriva cancerului,
îmbătrânirii premature, inflamatiilor si bolilor neurologice.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

VINETELE Empty Re: VINETELE

Mesaj Scris de Admin 16.08.13 16:57

http://www.csid.ro/dieta/vinetele-legumele-indragite-ale-verii-7-efecte-pozitive-pentru-sanatate-11249549/
Vinetele sunt printre cele mai sănătoase legume din lume Şi, cu toate că luna iulie este perioada în care acestea sunt în plin sezon, ne putem bucura de ele până târziu în toamnă. Se consideră că vinetele sunt originare din India, unde au crescut ca plante sălbatice şi au fost cultivate pentru prima dată în China, iar în Europa au devenit foarte populare în timpul Evului Mediu, atunci când au fost aduse prima dată de către maurii din Africa de Sud.
Gustul amărui al vinetei necoapte a adus, pe nedrept, o reputaţie negativă acestei legume în Evul Mediu. Timp de sute de ani oamenii nu au mâncat vinete deoarece erau convinşi că aduc nebunia, lepra şi cancerul.

Leguma şi-a recuperat traptat din prestigiu, recucerindu-i pe oameni ca plantă decorativă înainte de a le ajunge, din nou, în farfurie, unde a şi rămas, începând cu secolul al 18-lea.


Iată şi ce beneficii aduce această legumă sănătăţii noastre:

1. Vinetele conţin fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru. Fie că le consumi pe grătar, coapte, prăjite sau în tocăniţă, vinetele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii tale.

2. Vinetele conţin anumiţi fitonutrienţi esenţiali care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi hrănesc creierul. Dar ţine minte, aceşti nutrienţi există în cantităţi mai mari în coaja vinetei, aşa că nu o aruncaţi.

3. Acestea conţin fibre care protejează tractul digestiv. De fapt, un aport regulat de vinete te poate proteja împotriva cancerului de colon.

4. Vinetele sunt sărace în calorii. O singură vânătă conţine 35 de calorii. Nu conţin grăsimi dar au, în schimb, un conţinut mare de fibre care te ajută să te saturi repede fără să mănânci mult.

5. Timp de câteva secole, vinetele au fost folosite pentru a controla diabetul. Cercetările recente i-au validat acest rol, datorită cantităţii mari de fibre şi a nivelului scăzut de carbohidraţi solubili din vinete.

6. Vinetele au, de asemenea, grijă şi de inima noastră. Cercetările arată că pot reduce nivelul de colesterol “rău”, dar trebuie gătite în aşa fel întât să beneficiezi de toate calităţile lor. Vinetele prăjite lasă foarte multă grăsime şi sunt greoaie pentru stomac. În schimb, coapte la 400 de grade, acestea au un gust mult mai bun şi nici nu îngreunează digestia. De asemenea, vinetele sunt bogate în bioflavonoide, antioxidanţi puternici care au rolul de a regla tensiunea arterială şi previn depunerile de colesterol pe pereţii vaselor de sânge.

7. Un consum regulat de vinete ne scapă de cheagurile de sânge, datorită vitaminei K şi bioflavonoidelor, care întăresc vasele de sânge. Astfel este redus semnificativ riscul de infarct şi accidente vasculare cerebrale.

Atenţie însă! Din cauza conţinutului ridicat de alcoloizi, substanţe care pot avea potenţial alergen sau chiar pot duce la intoxicaţii, consumul de vinete este contraindicat persoanelor care suferă de gută, artrită, osteoporoză şi alte boli inflamatorii.
Sfaturi practice

  • Vânăta conţine multă apă, aproximativ 95%, iar la gătit aceasta va lăsa foarte mult suc în vas.
  • Dacă o sărezi, ea absoarbe mai puţin ulei..
  • Salata de vinete iese mult mai bună şi mai sănătoasă dacă vei coace vinetele în cuptor în loc să le pui pe grătar sau plită.
  • Vinetele pot fi congelate, dar îşi vor schimba gustul şi textura.
  • Vinetele aduse la maturitate au un potenţial toxic mai mic decât cele tinere, cele tinere conţin mai multă solanină, substanţă cu potenţial toxic. Aşadar, nu alegeţi vinete foarte tari.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

VINETELE Empty Re: VINETELE

Mesaj Scris de Admin 04.07.13 10:17

http://www.doctorulzilei.ro/vanata-previne-cancerul-si-bolile-de-inima-iata-si-alte-beneficii-uimitoare-pe-care-le-aduce-consumul-de-vinete/
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

VINETELE Empty "Din natura..."

Mesaj Scris de Admin 27.07.10 9:32

"Din natura..."
Vinetele alunga depresia Se pare ca delicioasele legume de vara au proprietati sedative pentru sistemul nostru nervos. Ori de cate ori
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

VINETELE Empty VINETELE

Mesaj Scris de Admin 14.05.10 7:39

Vânăta ajută la scăderea colesterolului


Vinetele sunt bogate în fibre şi, potrivit nutriţioniştilor, leguma protejează digestia, informează associatedcontent.com. De asemenea, alimentul este bogat în minerale, vitamine, proteine şi fitonutrienţi care au rol de antioxidanţi asupra organismului. Potrivit specialiştilor, leguma are un conţinut ridicat de potasiu, element care ajută la echilibrarea conţinutului de sare din alimentaţie şi a hidratării, dar are şi rolul de a menţine un nivel optim al tensiunii arteriale. În plus, vânăta conţine magneziu, cupru şi vitamina B1, precizează nutriţioniştii.
Specialiştii adaugă că alimentul poate să blocheze acţiunea radicalilor liberi asupra organismului, deoarece, dincolo de faptul că este un antioxidant natural, conţine fitonutrientul nasunina. Această substanţă are şi capacitatea de a normaliza cantitatea de fier din organism. Medicii spun că atunci când în organism apar carenţele de fier, riscul de anemie este ridicat, iar excesul de fier din corp creează radicali liberi în exces.publicitate
Sucul vinetei are proprietăţi de reducere a colesterolului din sânge , fapt ce duce la îmbunătăţirea circulaţiei. Leguma este considerată de nutriţionişti un scut natural împotriva bolilor cardiovasculare, atunci când este mâncată cu regularitate.
Nutriţioniştii apreciază că vinetele sunt un adevărat izvor de vitamine şi minerale pentru organismul uman. În afara conţinutului foarte ridicat de apă (93%), vinetele conţin potasiu - mineral care ajută la stimularea inimii, magneziu - cunoscut pentru rolul său de combatere a stresului, calciu - pentru întărirea sistemului osos, vitamina A şi C pentru sistemul imunitar.
De altfel, delicioasele vinete reprezintă alimentul potrivit pentru zilele caniculare, datorită conţinutului foarte mare de apă. Mai mult, ele sunt bogate în fibre, dar foarte sărace în grăsimi.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

VINETELE Empty Re: VINETELE

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum