Like/Tweet/+1
Ultimele subiecte
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE2Scris de Admin 26.08.17 22:37
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE1
Scris de Admin 26.08.17 22:36
» Comunitatea evreiască din Botoșani (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» Comunitatea evreiască din Botoșani (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:19
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:18
» DESPRE ANTISEMITISMUL MAREȘALULUI ION ANTONESCU
Scris de Admin 04.08.17 23:54
» Romanizarea Romaniei 1940-44 legi antisemite, CNRomanizare
Scris de Admin 04.08.17 21:13
» ROMÂNIA LUI ANTONESCU ȘI LOGICA VIOLENȚEI(3): VIOLENŢA MILIT
Scris de Admin 05.03.17 11:01
» Anunțuri Administrative
Scris de Admin 25.02.17 20:07
Uritescu[V=]
Pagina 1 din 1
Re: Uritescu[V=]
http://www.enational.ro/showbizmonden/monden/valentin-uritescu-chinuit-de-parkinson-483576.html/
http://www.gandul.info/magazin/valentin-uritescu-obiceiurile-de-craciun-o-sa-dispara-si-noi-vom-ramane-cu-viata-asta-virtuala-11817358
Actorul Valentin Uritescu s-a apucat de rock
Abia a implinit 71 de ani, dar nimic nu-i sta in cale: s-a tatuat si a dat-o pe rock. “M-am distrat o zi intreaga, ieri (miercuri – n.red.) la filmari.…
Cititi mai mult: http://www.enational.ro/#ixzz1xsB6CIcy
enational.ro
http://www.adevarul.ro/life/Ultimul_interviu-_al_actorului_Valentin_Uritescu-_-M-am_pricopsit_cu_nerusinarea_de_a_spune_tot_0_647335705.html
Valeria - despre Valentin Uritescu: Am fost facuti unul pentru celalalt, am fost si suntem suflete-pereche
Viaţa lui Valentin Uritescu este subiect de roman
Viaţa lui Valentin Uritescu este subiect de roman
17:24Actorul Valentin Uritescu scrie „cartea vieţii lui" în care îşi povesteşte infidelităţile, copilăria, avatarurile la care l-a supus scena. Din cele peste 500 de caiete pe care le-a scris începând din clasa a IX-a, Valentin Uritescu vrea să-şi reconstituie propria viaţă, cu personaje şi nume reale
17:24Actorul Valentin Uritescu scrie „cartea vieţii lui" în care îşi povesteşte infidelităţile, copilăria, avatarurile la care l-a supus scena. Din cele peste 500 de caiete pe care le-a scris începând din clasa a IX-a, Valentin Uritescu vrea să-şi reconstituie propria viaţă, cu personaje şi nume reale
Valentin Uritescu catre Ion Caramitru: Matale ne-ai ingropat
Valentin Uritescu catre Ion Caramitru: Matale ne-ai ingropat pe toti
Un povestitor desăvârşit, hâtru, inventiv, un boem al teatru
Un povestitor desăvârşit, hâtru, inventiv, un boem al teatrului
este actorul Valentin Uritescu. Ieri s-a aflat la Muzeul Naţional al
Literaturii Române, unde a vorbit despre marele om de cultură Victor
Ion Popa, de la a cărui naştere s-au împlinit 110 ani.
Surprinzător, imprevizibil, iubind teatrul şi oamenii cu
pasiune, Valentin Uritescu este un actor foarte special. Nu-l poţi
include în nici o categorie, pentru că este un actor atipic.
Povesteşte cu atâta farmec şi culoare întâmplările vieţii şi ale
teatrului, încât e păcat că nu a aşezat pe hârtie tot ceea ce
existenţa i-a rezervat. Poate că o va face de acum încolo. El
povesteşte aşa cum trăieşte, cu ardoare, nebunie, amintindu-ne de un
Don Quijote rătăcit printre noi în acest început de mileniu trei. Nu
ştiu de ce regizorii, cel puţin în ultimul timp, nu au văzut în el pe
marele actor de care scena şi publicul are atâta nevoie şi i-au
acordat doar câteva roluri. La Naţionalul bucureştean, publicul l-a
putut vedea în spectacolele Coada, de Paul Everac, Crimă pentru
pământ, de Dinu Săraru, Povestiri din zona interzisă, de Svetlana
Alexievici şi în montarea de succes Take, Ianke şi Cadîr, de Victor
Ion Popa. De acest din urmă spectacol, în care joacă rolul lui Ilie,
îl leagă amintiri deosebite. De altfel, ieri, la Muzeul Naţional al
Literaturii Române, a fost invitat, împreună cu Radu Beligan, Marin
Moraru şi Gheorghe Dinică, partenerii de scenă, pentru a evoca
memoria celui care a fost dramaturgul, poetul, romancierul,
cronicarul, regizorul, directorul de teatru Victor Ion Popa, de la a
cărui naştere s-au împlinit 110 ani. "Mă bucură foarte mult că pot să
rememorez toate întâmplările legate de acest spectacol. Când mi s-a
propus acest text, vă daţi seama ce a fost pentru mine. Odată cu
Take, Ianke şi Cadîr l-am redescoperit pe acest mare om de teatru,
care a fost Victor Ion Popa. Ilie al meu, Iţic din perioada
interbelică, este un personaj care îmi este foarte drag. Mi s-a părut
fenomenal cum acest autor, care întrunea atâtea calităţi artistice,
şi-a construit personajele. Să fii în acelaşi timp la fel de bun
dramaturg, cronicar, poet, regizor şi director de teatru, e o
performanţă" - a spus maestrul Valentin Uritescu. Vara aceasta nu o
să-l găsim în sala de repetiţii, dar cu siguranţă dacă vom merge prin
împrejurimile Bucureştiul, îl vom vedea pe maestru momind peştele cu
mămăliga.
AZI
este actorul Valentin Uritescu. Ieri s-a aflat la Muzeul Naţional al
Literaturii Române, unde a vorbit despre marele om de cultură Victor
Ion Popa, de la a cărui naştere s-au împlinit 110 ani.
Surprinzător, imprevizibil, iubind teatrul şi oamenii cu
pasiune, Valentin Uritescu este un actor foarte special. Nu-l poţi
include în nici o categorie, pentru că este un actor atipic.
Povesteşte cu atâta farmec şi culoare întâmplările vieţii şi ale
teatrului, încât e păcat că nu a aşezat pe hârtie tot ceea ce
existenţa i-a rezervat. Poate că o va face de acum încolo. El
povesteşte aşa cum trăieşte, cu ardoare, nebunie, amintindu-ne de un
Don Quijote rătăcit printre noi în acest început de mileniu trei. Nu
ştiu de ce regizorii, cel puţin în ultimul timp, nu au văzut în el pe
marele actor de care scena şi publicul are atâta nevoie şi i-au
acordat doar câteva roluri. La Naţionalul bucureştean, publicul l-a
putut vedea în spectacolele Coada, de Paul Everac, Crimă pentru
pământ, de Dinu Săraru, Povestiri din zona interzisă, de Svetlana
Alexievici şi în montarea de succes Take, Ianke şi Cadîr, de Victor
Ion Popa. De acest din urmă spectacol, în care joacă rolul lui Ilie,
îl leagă amintiri deosebite. De altfel, ieri, la Muzeul Naţional al
Literaturii Române, a fost invitat, împreună cu Radu Beligan, Marin
Moraru şi Gheorghe Dinică, partenerii de scenă, pentru a evoca
memoria celui care a fost dramaturgul, poetul, romancierul,
cronicarul, regizorul, directorul de teatru Victor Ion Popa, de la a
cărui naştere s-au împlinit 110 ani. "Mă bucură foarte mult că pot să
rememorez toate întâmplările legate de acest spectacol. Când mi s-a
propus acest text, vă daţi seama ce a fost pentru mine. Odată cu
Take, Ianke şi Cadîr l-am redescoperit pe acest mare om de teatru,
care a fost Victor Ion Popa. Ilie al meu, Iţic din perioada
interbelică, este un personaj care îmi este foarte drag. Mi s-a părut
fenomenal cum acest autor, care întrunea atâtea calităţi artistice,
şi-a construit personajele. Să fii în acelaşi timp la fel de bun
dramaturg, cronicar, poet, regizor şi director de teatru, e o
performanţă" - a spus maestrul Valentin Uritescu. Vara aceasta nu o
să-l găsim în sala de repetiţii, dar cu siguranţă dacă vom merge prin
împrejurimile Bucureştiul, îl vom vedea pe maestru momind peştele cu
mămăliga.
AZI
Valentin Uritescu - Trei amante intr-o viata de desfranare a
Valentin Uritescu - Trei amante intr-o viata de desfranare a... tristetii
http://www.qmagazine.ro/articole/2981/Valentin-Uritescu--Trei-amante-intr-o-viata-de-desfranare-a-tristetii.htmlNu stie cum sta treaba cu datul pe dupa visin. Le zice cu foc si despre amante, si despre meserie. Cu toate acestea, nu a ametit niciodata borcanele. Amantele s-au dus, sotia a ramas, iar de profesie nu-i vorba sa scape vreodata. Se tine ca scaiul de el: talent cu carul, dar si munca de ocnas! In exclusivitate pentru Q Magazine, Valentin Uritescu in cea mai autentica lectie despre ce-i in gusa si-n capusa!
http://www.qmagazine.ro/articole/2981/Valentin-Uritescu--Trei-amante-intr-o-viata-de-desfranare-a-tristetii.htmlNu stie cum sta treaba cu datul pe dupa visin. Le zice cu foc si despre amante, si despre meserie. Cu toate acestea, nu a ametit niciodata borcanele. Amantele s-au dus, sotia a ramas, iar de profesie nu-i vorba sa scape vreodata. Se tine ca scaiul de el: talent cu carul, dar si munca de ocnas! In exclusivitate pentru Q Magazine, Valentin Uritescu in cea mai autentica lectie despre ce-i in gusa si-n capusa!
Păstorel cu Valentin Uritescu
Păstorel cu Valentin Uritescu
http://www.azi.ro/daca.htm
Actorul Naţionalului bucureştean, Valentin Uritescu îl interpretează, într-un mod inedit, pe scriitorul Păstorel Teodoreanu, în audiobook-urile "Gastronomice", editate de Humanitas Multimedia.
Actorul Naţionalului bucureştean, Valentin Uritescu îl interpretează, într-un mod inedit, pe scriitorul Păstorel Teodoreanu, în audiobook-urile "Gastronomice", editate de Humanitas Multimedia.
Un povestitor plin de farmec, cum este Valentin Uritescuconstituie cea mai bună alegere pentru a citi din volumele Gastronomice, scrise de un alt povestitor al anilor interbelici, Păstorel Teodoreanu. Numai un iubitor al plăcerilor vieţii, care trăieşte cu intensitate fiecare clipă şi transformă chiar actele de a găti şi de a mânca în artă, poate să intre în "bucătăria" vrăjită a lui Păstorel Teodoreanu. Editura Humanitas Multimedia a avut iniţiativa de a pune pe suport digital scrierile lui Păstorel Teodoreanu, reunindu-le în şase audiobook-uri. Zilele acestea au apărut ultimele trei volume din seria Gastronomice, în colecţia "Ascultă şi învaţă". Al patrulea volum este o invitaţie la masa fastuoasă de Anul Nou. Sunt dezvăluite reţetele bucătarului-şef Colea Olexiuc, un "profesionist care îşi potriveşte mâncările din ochi": sarmale în foi de viţă, tartă cu praz, chifle umplute cu brânză sau cu şuncă, tocătură, tobă, rulouri de hering cu măsline şi mai ales celebra retetă de aspic, mâncare pe care autorul o defineşte "o piftie care s-a înălţat în grad". Iar ca desert, o plăcintă cu nuci şi îndemnul autorului:"Nu uitaţi, ciocnind paharul/Cu Spumos sau Ottonel,/ Nici pe Colea bucătarul,/Nici pe mine. /Păstorel//." În volumul cinci, actorul citeşte cu mult umor, despre delicatese autohtone: ochiuri româneşti, servite pe crutoane cu sosuri speciale sau preparate cu brânză la cuptor, omletă policromă, borş de miel, drob, friptură de miel la tavă, friptura de muşchi cu smântână - preparată în tandem cu Maria Tănase - reţeta de pelin de mai, mâncare de urzici, spanac şi alte verdeţuri, "mărule umplute", "peştişori de găină", "puicana nineacăi" şi multe alte preparate cu ţelină şi ciuperci. Iar la final, înainte de o halbă de bere, povestea unei supe descoperită întâmplător într-o carte veche. În ultimul volum al seriei, vinul este vedeta. Valentin Uritescu ne dezvăluie istoria Cotnarului - a cărui poveste este relevată de când "viţa o plantase Dumnezeu şi vinul se făcea singur" - istoria Tămâioasei şi a Tămâiosului, reţete de prăjituri care pot fi servite cu vin, dulciuri pentru Murfatlar.
Valentin Uritescu citeste "Vorbele memorabile" ale lui Petr
Valentin Uritescu citeste "Vorbele memorabile" ale lui Petre Tutea, pe un audiobook
Poveste de dragoste
Poveste de dragosteValentin si Valeria Uritescu sunt casatoriti de 41 de ani. Altetele lor principesa Margareta si principele Radu s-au cunoscut la un orfelinat, iar Smiley si Laura Cosoi – pe...More
Actorul Valentin Uritescu isi ajuta baiatul in afaceri
Actorul Valentin Uritescu isi ajuta baiatul in afaceri
Lui Valentin Uritescu ii este suficienta, de mult timp, simpla prezenta, sau numele, pentru a face inimile sa tresara cu respect, admiratie si incantare. Desi se declara un om realizat, Valentin Uritescu se confrunta cu probleme, in fata carora numai Dumnezeu are un cuvant de spus.
Sponsorul principal al afacerii fiului sau
In ultimii ani, in paralel cu viata artistica, plina de satisfactii, indragitul actor se lupta cu un inceput de artroza, care ii da dureri cumplite la sold. Cu optimism si energie, artistul incearca, insa, sa ignore chinul, ocupandu-si tot timpul liber. Daca nu este la Teatrul National, unde il putem admira in roluri pline de viata, il gasim pe platourile de filmare de la "Acasa Tv", unde pregateste un sitecom nou, sau la "Romania 1", unde repeta pentru piesa "Amantul Doamnei Dracula". Intre aceste alergaturi, dl Uritescu isi gaseste timp si pentru familie. De exemplu, in aceste zile isi ajuta unicul fiu, Bogdan, sa isi deschida un local. "Am devenit sponsorul principal al singurului meu mostenitor. Imi place ca este un tip ambitios, foarte disciplinat, care are mari sanse de reusita cand isi pune ceva in cap. Eu doar stau in umbra si observ, fara a ma amesteca prea mult. Poate ca, uneori, ii mai dau si eu cateva sfaturi", a marturisit actorul.
Cea mai mare dorinta a artistului este de a avea cat mai multi nepoti, dar, deocamdata, se multumeste cu Vladut, pe care il rasfata cat mai mult. Ultimul cadou facut baietelului este o bicicleta, fara rotite ajutatoare.
Concediu, in Insula Brailei
Pe 1 iulie, toti actorii Teatrului National Bucuresti intra in concediu, iar Valentin Uritescu abia asteapta sa fuga de canicula din capitala. O vacanta perfecta ar vedea-o in Grecia, dar adevarul e ca, in curand, va merge la socri, la Braila, pentru a pescui, dupa placul inimii. Desi nu este un pescar impatimit, si-a achizitionat o serie de unelte necesare acestui sport, barca cu motor, lansete, tot tacamul, in ideea ca poate va ajunge si in Delta.
Boala nu iarta pe nimeni
Cel mai mare regret al marelui actor este acela ca nu a putut sa-si ajute nepoata sa scape de o boala care nu iarta pe nimeni: leucemia. Cu cativa ani in urma, familia fratelui lui Valentin a descoperit ca fetita era grav bolnava. Diagnosticul a fost crunt: leucemie galopanta atipica. Unica solutie, in acel moment, a fost internarea la o clinica din Paris, dar, pentru ca operatia si celelalte cheltuieli erau enorme, s-a apelat la singura solutie: vanzarea casei din Alba Iulia, o vila superba, pe care si-au ridicat-o din greu. Cu toate acestea, din nefericire, eforturile au fost zadarnice, fata gasindu-si sfarsitul.
Trecand peste tragicul eveniment, Valentin Uritescu se gandeste la o alta casuta la tara. Eventual, si-ar vinde apartamentul pentru a-si lua o casa, prin apropierea Bucurestiului, dar impreuna cu Bogdan, fiul sau.
http://www.gardianul.ro/2003/06/16/monden-c6/actorul_valentin_uritescu_isi_ajuta_baiatul_in_afaceri-s20383.html
Lui Valentin Uritescu ii este suficienta, de mult timp, simpla prezenta, sau numele, pentru a face inimile sa tresara cu respect, admiratie si incantare. Desi se declara un om realizat, Valentin Uritescu se confrunta cu probleme, in fata carora numai Dumnezeu are un cuvant de spus.
Sponsorul principal al afacerii fiului sau
In ultimii ani, in paralel cu viata artistica, plina de satisfactii, indragitul actor se lupta cu un inceput de artroza, care ii da dureri cumplite la sold. Cu optimism si energie, artistul incearca, insa, sa ignore chinul, ocupandu-si tot timpul liber. Daca nu este la Teatrul National, unde il putem admira in roluri pline de viata, il gasim pe platourile de filmare de la "Acasa Tv", unde pregateste un sitecom nou, sau la "Romania 1", unde repeta pentru piesa "Amantul Doamnei Dracula". Intre aceste alergaturi, dl Uritescu isi gaseste timp si pentru familie. De exemplu, in aceste zile isi ajuta unicul fiu, Bogdan, sa isi deschida un local. "Am devenit sponsorul principal al singurului meu mostenitor. Imi place ca este un tip ambitios, foarte disciplinat, care are mari sanse de reusita cand isi pune ceva in cap. Eu doar stau in umbra si observ, fara a ma amesteca prea mult. Poate ca, uneori, ii mai dau si eu cateva sfaturi", a marturisit actorul.
Cea mai mare dorinta a artistului este de a avea cat mai multi nepoti, dar, deocamdata, se multumeste cu Vladut, pe care il rasfata cat mai mult. Ultimul cadou facut baietelului este o bicicleta, fara rotite ajutatoare.
Concediu, in Insula Brailei
Pe 1 iulie, toti actorii Teatrului National Bucuresti intra in concediu, iar Valentin Uritescu abia asteapta sa fuga de canicula din capitala. O vacanta perfecta ar vedea-o in Grecia, dar adevarul e ca, in curand, va merge la socri, la Braila, pentru a pescui, dupa placul inimii. Desi nu este un pescar impatimit, si-a achizitionat o serie de unelte necesare acestui sport, barca cu motor, lansete, tot tacamul, in ideea ca poate va ajunge si in Delta.
Boala nu iarta pe nimeni
Cel mai mare regret al marelui actor este acela ca nu a putut sa-si ajute nepoata sa scape de o boala care nu iarta pe nimeni: leucemia. Cu cativa ani in urma, familia fratelui lui Valentin a descoperit ca fetita era grav bolnava. Diagnosticul a fost crunt: leucemie galopanta atipica. Unica solutie, in acel moment, a fost internarea la o clinica din Paris, dar, pentru ca operatia si celelalte cheltuieli erau enorme, s-a apelat la singura solutie: vanzarea casei din Alba Iulia, o vila superba, pe care si-au ridicat-o din greu. Cu toate acestea, din nefericire, eforturile au fost zadarnice, fata gasindu-si sfarsitul.
Trecand peste tragicul eveniment, Valentin Uritescu se gandeste la o alta casuta la tara. Eventual, si-ar vinde apartamentul pentru a-si lua o casa, prin apropierea Bucurestiului, dar impreuna cu Bogdan, fiul sau.
http://www.gardianul.ro/2003/06/16/monden-c6/actorul_valentin_uritescu_isi_ajuta_baiatul_in_afaceri-s20383.html
Ultima editare efectuata de catre in 03.02.08 20:26, editata de 1 ori
Nostalgia tv: Valentin Uritescu
Nostalgia tv: Valentin Uritescu Valentin Uritescu s-a nascut in judetul Alba, la 4 iunie 1941.
Ultima editare efectuata de catre in 03.02.08 20:27, editata de 1 ori
Valentin Uritescu la ceas aniversar
Valentin Uritescu la ceas aniversar
Actorul Naţionalului bucureştean Valentin Uritescu împlineşte duminică, 65 de ani. Iubit de public, jucând cu aceeaşi plăcere atât în teatru, cât şi în film, Valentin Uritescu nu-şi dezamăgeşte niciodată spectatorii. În această stagiune îl puteţi vedea în spectacolele Coada, Povestiri din zona interzisă şi Take, Ianke şi Cadâr. Îşi va sărbători ziua de naştere alături de soţie şi de fiul lor, Bogdan Uritescu
Uritescu[V=]
VALENTIN
BOGDAN
BOGDAN
Ultima editare efectuata de catre Admin in 04.08.15 22:49, editata de 14 ori
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum