Like/Tweet/+1
Ultimele subiecte
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE2Scris de Admin 26.08.17 22:37
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE1
Scris de Admin 26.08.17 22:36
» Comunitatea evreiască din Botoșani (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» Comunitatea evreiască din Botoșani (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:19
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:18
» DESPRE ANTISEMITISMUL MAREȘALULUI ION ANTONESCU
Scris de Admin 04.08.17 23:54
» Romanizarea Romaniei 1940-44 legi antisemite, CNRomanizare
Scris de Admin 04.08.17 21:13
» ROMÂNIA LUI ANTONESCU ȘI LOGICA VIOLENȚEI(3): VIOLENŢA MILIT
Scris de Admin 05.03.17 11:01
» Anunțuri Administrative
Scris de Admin 25.02.17 20:07
Deneuve[v=]
Pagina 1 din 1
Re: Deneuve[v=]
http://www.revistamagazin.ro/content/view/10718/18/
Una dintre cele mai mari actrite franceze, adorata de generatii pentru frumusetea misterioasa si talentul nemarginit, a demonstrat, la cei 70 de ani, ca este o artista desavarsita pentru care timpul sta in loc.
Una dintre cele mai mari actrite franceze, adorata de generatii pentru frumusetea misterioasa si talentul nemarginit, a demonstrat, la cei 70 de ani, ca este o artista desavarsita pentru care timpul sta in loc.
Debut timpuriu
Venita pe lume la Paris, intr-o familie unde actoria nu era straina, tatal sau, Maurice Dorleac era actor de film si teatru, Catherine Fabienne Dorleac (n. 22 octombrie 1943), a debutat de timpuriu, pe cand avea doar 13 ani, in filmul Les Collegiennes, cand preia si numele mamei sale, Deneuve, pentru a se putea face delimitarea intre ea si sora sa mai mare Francoise Dorleac, care a avut un sfarsit tragic intr-un accident cu masina. Cativa ani mai tarziu, ajunge in paginile revistelor mondene si devine "logodnica nr. 3" a regizorului Roger Vadim (cu care are un fiu, Christian), pe care-l va creste singura.
Faima si notorietate
La 21 de ani era deja o stea a cinematografiei. Filmele care i-au adus recunoastere si succes au fost Umbrelele din Cherbourg (1964) al lui Jacques Demy (unde a interpretat exemplar rolul unei adolescente care iubeste un soldat dar se casatoreste cu un alt barbat pentru care nu are nici un sentiment), pelicula "Repulsion" (1965) semnata de Roman Polanski, de la care a pornit porecla "fecioara de gheata" unde a jucat rolul unei belgiene frumoase, distanta si misterioasa care se transforma intr-o ucigasa si "Belle de Jour" (1967) a lui Bunuel unde interpreteaza rolul unei femei frigide, care lucreaza ca prostituata la lasarea noptii, personajul devenind un simbol al "erotismului rece, de unde pornesc visurile". In aceste filme Chaterine Deneuve a izbucnit ca un vulcan. Cu Bunuel se va mai intalni la realizarea peliculei "Tristana". In acelasi an isi demonstreaza talentul in filmul lui Demy, "Les Demoiselles de Rochefort", unde o gasim jucand alaturi de sora sa, Francoise Dorleac.
Frumusetea ei rece care o apropie de cea a Gretei Garbo a ajutat-o sa fie distribuita in filme de autor, reusind sa lucreze alaturi de mari regizori ai anilor '60, precum Francois Truffaut, Luis Bunel, Roman Polanski dar si mai tinerii cineasti Armaud Desplechin, Francois Ozon, pana la Emmanuelle Bercot, in cel mai recent film al sau "Elle s'en va" (2013). Din palmaresul actritei fac parte filme emblematice pentru cinematografia secolului al XX-lea. Pe langa cele amintite mai sus, putem mentiona si "Sirena de pe Mississippi" si "Ultimul metrou", de Truffaut, "Anotimpul meu preferat" si "Les voleurs" de Andre Techine, "Dansand cu noaptea" de Lars von Trier sau "8 femei" de Francois Ozon.
Ocazionalele ei incursiuni prin lumea de la Hollywood, unde actrita continua sa aleaga roluri din ce in ce mai incitante, includ si legendarul personaj bisexual din filmul Foamea/ The Hunger de Tony Scot dar si un rol in serialul de televiziune "Prietenie pe muchie de cutit". Catherine Deneuve a stiut sa faca trecerea de la rolurile de sex-symbol din tinerete, la cele mature, serioase, ramanand si acum, la cei 70 de ani, una dintre cele mai solicitate actrite. Pentru rolurile din Ultimul Metrou si Indochine, castiga Premiul Cezar si o nominalizare la Oscar pentru cea mai buna actrita in "Indochine".
Muza lui Yves Saint Laurent si viata personala
Putini stiu ca faimoasa actrita a fost muza lui Y.S. Laurent, acesta creandu-i tinutele pentru multe dintre filmele in care a jucat. In anii '70 ea a devenit imaginea celebrului parfum Chanel nr.5, parfum se ce vinde in Statele Unite ale Americii ca painea calda, pentru americani, actrita fiind cea mai eleganta femeie in viata. Dincolo de cariera sa impresionanta, Catherine Deneuve a avut o viata personala deloc lipsita de sare si piper. La 18 ani s-a indragostit de regizorul Roger Vadim, iar la 19 ani avea un baiat, Christian. La 21 de ani s-a casatorit (singura ei casatorie) cu fotograful britanic David Bailey, de care a divortat in 1972 deoarece s-a indragostit de Marcello Mastroianni cu care are o fiica, Chiara, actrita.
Intr-un interviu acordat ziarului Daily mail din Londra, actrita a vorbit deschis despre tinerete, frumusete, maturitate si cea mai buna decada din viata unei femei. Ea sustine ca astazi totul tine de cat de multa piele se vede si mai putin de ce spui. Cu putina amaraciune declara ca nu si-ar mai dori sa fie actrita tanara azi. "Toate trebuie sa arate ca papusile Barbie, nu li se mai permite sa fie diferite", conchidea actrita.
Considerata una dintre marile doamne ale scenei franceze, dar si ale cinematografiei internationale, Catherine Deneuve, simbolizand eleganta franceza este una din putinele actrite din Franta care au fost incluse in Hall of Fame, la Hollywood. Dincolo de "glamourul" burghez, actrita franceza "nu este deloc femeia glaciala pe care a descris-o toata lumea. Catherine se arunca cu corpul inainte, este mereu gata sa isi asume riscuri", declara regizoarea Nadine Tritignant, care a lucrat cu actrita in filmul "Nu se intampla decat altora". Pentru intreaga sa cariera, Catherine Deneuve a fost recompensata anul trecut cu un premiu la gala organizata de Academia de Film Europeana.
Re: Deneuve[v=]
http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013092491317/Monden/Catherine-Deneuve-premiu-pentru-intreaga-sa-cariera.html
Re: Deneuve[v=]
http://www.revistamagazin.ro/content/view/9409/18/
Perceputa ca una dintre cele mai frumoase femei din lume, cu un palmares impresionant, (peste 100 de pelicule), respectabila actrita a demonstrat ca "nu poti supravietui unei cariere doar bazandu-te pe frumusete, pentru ca varsta nu te ajuta". Cu parintii actori, tatal, Maurice Dorleac si mama, Renée Deneuve, viitoare stea a cinematografiei franceze a fost inconjurata, inca din primii ani de viata, de-o lume rafinata, speciala. Si-a facut debutul in film, pe cand avea doar 13 ani (este nascuta pe 2 octombrie 1943, la Paris), folosind numele mamei ei, (Deneuve) pentru a se deosebi de sora ei geamana, Françoise Dorleac, si ea actrita, disparuta intr-un accident de masina pe cand avea doar 24 de ani.
Perceputa ca una dintre cele mai frumoase femei din lume, cu un palmares impresionant, (peste 100 de pelicule), respectabila actrita a demonstrat ca "nu poti supravietui unei cariere doar bazandu-te pe frumusete, pentru ca varsta nu te ajuta". Cu parintii actori, tatal, Maurice Dorleac si mama, Renée Deneuve, viitoare stea a cinematografiei franceze a fost inconjurata, inca din primii ani de viata, de-o lume rafinata, speciala. Si-a facut debutul in film, pe cand avea doar 13 ani (este nascuta pe 2 octombrie 1943, la Paris), folosind numele mamei ei, (Deneuve) pentru a se deosebi de sora ei geamana, Françoise Dorleac, si ea actrita, disparuta intr-un accident de masina pe cand avea doar 24 de ani.
Rolul adolescentei indragostite si derutata din musical-ul lui Jaques Demy "Umbrelele din Cherbourg" (1964) i-a adus tinerei actrite celebritatea pentru ca in 1965 si 1967 sa aiba o noua izbucnire cu doua roluri in filme semnate de Roman Polanski, (Repulsion) si Bunuel (Belle de Jour). Interpretarea uluitoare din aceste filme, data personajelor de catre Deneuve a contribuit din plin la consolidarea carierei sale, ajungand sa fie considerata una dintre cele mai convingatoare actrite ale generatiei sale. Desi foarte prolifica in filmele europene, Catherine Deneuve a avut aparitii putine in pelicule americane, (Hustle - 1975 - o drama cu Burt Reynolds si o comedie romantica, cu Jack Lemmon) cel mai serios impediment fiind limba. "Regizorii straini prefera sa lucreze cu actori care vorbesc nativ engleza", spunea actrita intr-un interviu.
Iubiri implinite, casatorii pierdute...
Chiar daca era de religie catolica, Deneuve a sfidat mereu conventiile. Se indragosteste la 19 ani de regizorul Roger Vadim care avea pe atunci 33 de ani iar ea juca in filmul regizat de el "Le vice et la Vertu" (1963) dar relatia lor nu este de durata chiar daca au un copil, Christian Vadim.
La 21 de ani Catherine se casatoreste cu fotograful britanic David Bailey (1965-1972), dar dupa multe infidelitati reciproce, totul se termina si raman prieteni. O relatie frumoasa, devenita un cuplu legendar al ecranului, este cea cu Marcello Mastroiani cu care are o fiica (Chiara Mastroiani), legatura care a durat pana la decesul marelui actor, Catherine fiind cea care l-a vegheat pana in ultima clipa a vietii. O iubire fara acte dar care si-a pus amprenta pe stilul de viata al actritei.
Premii si recunoastere
Catherine Deneuve, diva cu o frumusete misterioasa, a continuat sa lucreze in mod constant, intruchipand pe marile ecrane roluri dintre cele mai complexe, care au facut-o, de multe ori sa se reinventeze. De la formidabila prestatie in rolul Genevienei Emery, din muzical-ul atipic, castigator de Palme d'Or, "Umbrelele din Cherbourg" (1964), la ucigasa schizofrenica din "Repulsie" (1965) sau gospodina-prostituata din "Belle de Jour" (1967), pentru care a primit Leul de Aur la Venetia, in 1967, la rolurile de femeie fatala din filmele lui François Truffaut, "Sirena de pe Mississippi" (1969) si mai ales, "Ultimul metrou" (1980), pana la personajele din "Dansand cu noaptea" (2000) sau "Opt femei" (2002), toate au pus in valoare fatete neexplorate ale personalitatii sale actoricesti, au electrizat publicul si juriile.
Premiata de Academia Franceza de Cinema cu premiul pentru cea mai buna actrita in 1980 pentru rolul din "Ultimul metrou", in anul 1998 castiga cu "Place Vendome" la Festivalul de Film de la Venetia premiul pentru cea mai buna actrita. In 1992 a fost nominalizata la Oscar pentru rolul din "Indochine", iar 2000 i-a adus vedetei o mult mai mare atentie din partea criticilor de film, castigand cu "Dancer in the Dark" premiul Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes. Recunoastere si premii au mai fost atat pentru roluri cat si pentru intreaga activitate.
Activitati in afara de film
Imaginea actritei recunoscuta ca una din marile frumuseti ale lumii, a fost folosita pentru a reprezenta simbolul national al Frantei (Marianne) intre anii 1985-1989. Captivata de farmecul si eleganta actritei, firma American Home Produse i-a folosit imaginea pentru a reprezenta linia de produse cosmetice. In 2001 a fost aleasa ca noua fata a L'Oreal Paris.
Eleganta, seducatoare, talentata rafinata, plina de distinctie si serioasa, una dintre "icon"-urile cinematografiei franceze si nu numai, Catherine Deneuve innobileaza cu prezenta sa chiar si o pelicula mediocra. Se spune sa actrita simbolizeaza insasi Franta: misterioasa, stilata.
Re: Deneuve[v=]
Catherine DeneuveCatherine Deneuve, născut Catherine Fabienne Dorléac, (10.22.1943 în Paris, Franţa), este un premiu Oscar, actrita nominalizata Franţa. Un model de eleganta galic şi unul dintre cele mai bune actrite-a respectat în industria filmului francez, Catherine Deneuve face reputaţia ei joc o serie de gheaţă frumoase fecioare pentru regizori precum Luis Buñuel şi Roman Polanski. Fiica din etapa franceză şi actor de film Maurice Dorléac, Deneuve sa nascut la Paris pe 22 octombrie 1943.
Re: Deneuve[v=]
Catherine Deneuve o critică pe Carla Bruni fiindcă s-a amestecat în cazul iraniencei condamnate la moarte
Re: Deneuve[v=]
Catherine Deneuve, furori pe covorul roşu la Veneţia
18:39Actriţa franceză străluceşte în comedia lui François Ozon, „Potiche", cronică a emancipării unei soţii de bogătaş, prezentată sâmbătă seară în competiţia prestigiosului festival de film din Lagună.
18:39Actriţa franceză străluceşte în comedia lui François Ozon, „Potiche", cronică a emancipării unei soţii de bogătaş, prezentată sâmbătă seară în competiţia prestigiosului festival de film din Lagună.
Sophia Loren, Catherine Deneuve şi Helen Mirren, printre cel
Sophia Loren, Catherine Deneuve şi Helen Mirren, printre cele mai frumoase femei
Actriţele Sophia Loren, în vârstă de 76 de ani, Catherine Deneuve, în vârstă de 67 de ani, şi Helen Mirren, în vârstă de 65 de ani, au fost incluse în topul 10 al celor mai frumoase femei din lume, alcătuit de compania Wizard Jeans, informează contactmusic.com.
Actriţele Sophia Loren, în vârstă de 76 de ani, Catherine Deneuve, în vârstă de 67 de ani, şi Helen Mirren, în vârstă de 65 de ani, au fost incluse în topul 10 al celor mai frumoase femei din lume, alcătuit de compania Wizard Jeans, informează contactmusic.com.
Catherine Deneuve, huiduită de italieni
Catherine Deneuve, huiduită de italieni
Azi - 13:52 0 comentarii
Toscanii s-au supărat pentru că au plătit pentru o lectură publică în franceză, fără traducere.
Azi - 13:52 0 comentarii
Toscanii s-au supărat pentru că au plătit pentru o lectură publică în franceză, fără traducere.
Catherine Deneuve: “Dacă mă jucam pe mine sau un alt persona
Catherine Deneuve: “Dacă mă jucam pe mine sau un alt personaj, mi-era totuna”
08 Iun 2008
Prezentă la TIFF, actriţa Catherine Deneuve a vorbit pentru Cotidianul despre cum îşi joacă propriul rol în lungmetrajul “Je veux voir”, despre cum era să se lase de actorie la 40 de ani şi despre proiectul pe care trebuia să-l facă în colaborare cu Hitchcock.
08 Iun 2008
Prezentă la TIFF, actriţa Catherine Deneuve a vorbit pentru Cotidianul despre cum îşi joacă propriul rol în lungmetrajul “Je veux voir”, despre cum era să se lase de actorie la 40 de ani şi despre proiectul pe care trebuia să-l facă în colaborare cu Hitchcock.
Tatal lui Catherine Deneuve a colaborat cu nazistii
Tatal lui Catherine Deneuve a colaborat cu nazistii
Tatal lui Catherine Deneuve, unul dintre simbolurile cinematografiei franceze, a fost colaborator al nazistilor in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, potrivit unei biografii publicate fara acordul actritei.
Deneuve, care marti va implini 64 de ani, este, potrivit acestei biografii, o femeie calculata si nefericita, motivata de bani si cu o nevoie obsesiva de independenta. Actrita, care a primit in numeroase dati titlul de cea mai frumoasa femeie din lume, este, de obicei, prezentata in Franta drept o persoana calda si nebunatica care si-a construit o imagine de om rece si controlat.
Autorul cartii "Deneuve, L'Affranchie" (Deneuve, O femeie independenta"), Bernard Violet, un jurnalist independent si respectat biograf, sustine ca aceasta imagine este "o legenda" construita chiar de Deneuve. Totusi, cea mai fierbinte dezvaluire din biografie este faptul ca tatal lui Deneuve, actorul Maurice Dorleac, a fost colaborator al nazistilor. In timpul razboiului, potrivit unor inregistrari audio descoperite de Violet, Dorleac a avut 72 de aparitii in piese de radio cu continut pro-nazist si virulent antisemit, difuzate de Radio-Paris. Actorul a aparut in cateva filme de propaganda, interpretand inclusiv un cantec laudativ la adresa Militiei, politia politica a regimului colaborationist de la Vichy. Dupa razboi, Dorleac a fost acuzat ca "a ajutat Germania... si a distrus unitatea natiei franceze". Actorul nu a avut voie sa lucreze timp de sase luni
Tatal lui Catherine Deneuve, unul dintre simbolurile cinematografiei franceze, a fost colaborator al nazistilor in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, potrivit unei biografii publicate fara acordul actritei.
Deneuve, care marti va implini 64 de ani, este, potrivit acestei biografii, o femeie calculata si nefericita, motivata de bani si cu o nevoie obsesiva de independenta. Actrita, care a primit in numeroase dati titlul de cea mai frumoasa femeie din lume, este, de obicei, prezentata in Franta drept o persoana calda si nebunatica care si-a construit o imagine de om rece si controlat.
Autorul cartii "Deneuve, L'Affranchie" (Deneuve, O femeie independenta"), Bernard Violet, un jurnalist independent si respectat biograf, sustine ca aceasta imagine este "o legenda" construita chiar de Deneuve. Totusi, cea mai fierbinte dezvaluire din biografie este faptul ca tatal lui Deneuve, actorul Maurice Dorleac, a fost colaborator al nazistilor. In timpul razboiului, potrivit unor inregistrari audio descoperite de Violet, Dorleac a avut 72 de aparitii in piese de radio cu continut pro-nazist si virulent antisemit, difuzate de Radio-Paris. Actorul a aparut in cateva filme de propaganda, interpretand inclusiv un cantec laudativ la adresa Militiei, politia politica a regimului colaborationist de la Vichy. Dupa razboi, Dorleac a fost acuzat ca "a ajutat Germania... si a distrus unitatea natiei franceze". Actorul nu a avut voie sa lucreze timp de sase luni
Catherine Deneuve, stil şi artă
Catherine Deneuve, stil şi artă
Legenda cinematografiei mondiale, Catherine Deneuve, va fi omagiată la Los Angeles, luna viitoare, cu ocazia festivalului internaţional organizat de Institutul American de Film (AFI). Organizatorii au dorit să sublinieze "contribuţia extraordinară la cinematografia internaţională" a actriţei franceze.
Născută la 22 octombrie 1943, în oraşul luminilor, Paris, "doamna filmului francez", cum a fost supranumită, a debutat pe marele ecran la doar 13 ani, în "Les Collegienes", iar succesul l-a cunoscut odată cu pelicula "Repulsie", sub bagheta marelui Roman Polanski.
Deneuve a fost nominalizată la pemiile Oscar şi BAFTA, a caştigat un premiu Cesar pentru rolul din "Indochina" şi a fost recompensată cu un Urs de Aur pentru rolul din "8 femei".
În viaţa personală, conducandu-se după principiul său, "Nu văd nici un motiv să te căsătoreşti cand există divorţul", nu s-a mai recăsătorit din 1972, după despărţirea de David Bailey. Are doi copii, un băiat cu regizorul Roger Vadim şi o fată cu actorul Marcello Mastroiani. De asemenea este şi bunica a doi nepoţei.
A fost aleasă de către revista Empire în anul 1995 una dintre cele mai sexy 100 staruri din istoria filmului, iar Yves Saint Laurent a considerat-o muza sa, creandu-i vestimentaţia pentru majoritatea filmelor. Cu toate acestea, a fost o vedetă retrasă, fără apariţii în tabloide sau reviste de scandal, ea însăşi declarand, modestă, "ştiu că dacă nu aş fi arătat aşa, probabil că nu aş fi avut niciodată o carieră în filme. "
Alături de Catherine Deneuve, în varstă de 63 de ani, va fi omagiată şi actriţa americană Laura Linney, nominalizată la Oscar pentru rolurile din "You Can Count on Me" (2000) şi "Kinsey" (2004) şi premiată cu Emmy pentru rolurile din "Iris cea sălbatică" şi "Frasier.
Legenda cinematografiei mondiale, Catherine Deneuve, va fi omagiată la Los Angeles, luna viitoare, cu ocazia festivalului internaţional organizat de Institutul American de Film (AFI). Organizatorii au dorit să sublinieze "contribuţia extraordinară la cinematografia internaţională" a actriţei franceze.
Născută la 22 octombrie 1943, în oraşul luminilor, Paris, "doamna filmului francez", cum a fost supranumită, a debutat pe marele ecran la doar 13 ani, în "Les Collegienes", iar succesul l-a cunoscut odată cu pelicula "Repulsie", sub bagheta marelui Roman Polanski.
Deneuve a fost nominalizată la pemiile Oscar şi BAFTA, a caştigat un premiu Cesar pentru rolul din "Indochina" şi a fost recompensată cu un Urs de Aur pentru rolul din "8 femei".
În viaţa personală, conducandu-se după principiul său, "Nu văd nici un motiv să te căsătoreşti cand există divorţul", nu s-a mai recăsătorit din 1972, după despărţirea de David Bailey. Are doi copii, un băiat cu regizorul Roger Vadim şi o fată cu actorul Marcello Mastroiani. De asemenea este şi bunica a doi nepoţei.
A fost aleasă de către revista Empire în anul 1995 una dintre cele mai sexy 100 staruri din istoria filmului, iar Yves Saint Laurent a considerat-o muza sa, creandu-i vestimentaţia pentru majoritatea filmelor. Cu toate acestea, a fost o vedetă retrasă, fără apariţii în tabloide sau reviste de scandal, ea însăşi declarand, modestă, "ştiu că dacă nu aş fi arătat aşa, probabil că nu aş fi avut niciodată o carieră în filme. "
Alături de Catherine Deneuve, în varstă de 63 de ani, va fi omagiată şi actriţa americană Laura Linney, nominalizată la Oscar pentru rolurile din "You Can Count on Me" (2000) şi "Kinsey" (2004) şi premiată cu Emmy pentru rolurile din "Iris cea sălbatică" şi "Frasier.
Trucurile starurilor
Trucurile starurilor
Sub lumina reflectoarelor, dar mai ales sub privirea neiertatoare a admiratorilor, multe dintre staruri au o mina de invidiat. Care sa fie oare secretul? Pentru a fi invaluita de un nor parfumat, Catherine Deneuve amesteca in laptele de corp cateva picaturi de ulei esential de trandafiri. In orice calatorie, Cindy Crawford acorda atentie parului ei superb. Unge firele, pe lungime si la varfuri, cu balsam si ajunsa la destinatie isi spala bine parul.Pentru revigorarea tenului si pentru a-i da o stralucire aparte, Amira Casar face un tonic din ceai verde. Efectul este, cu certitudine, cel scontat. Victoria Abril canta foarte mult. Pentru muschii fetei, acest fapt reprezinta o gimnastica faciala care ii mentine pometii la o inaltime avantajoasa, o scuteste de barbia dubla si, in general, ii confera o mina tinereasca. Concluzia? Daca va pricepeti, cantati. Daca nu, repetati zilnic exercitiul cu vocalele. Rostiti cu glas tare: a, e, i, o, u, timp de cel putin 5 minute. Efectul nu va va nemultumi.
Pentru a da parului un aspect cat mai ingrijit, ba chiar sexy, Eva Green aplica cate o „aluna” de crema Nivea pe dintii unei furculite, cu aceasta transferand-o pe par...
Tandemul Catherine Deneuve - Chiara Mastroianni a cucerit Fe
Tandemul Catherine Deneuve - Chiara Mastroianni a cucerit Festivalul
Catherine Deneuve va prezida Juriul Festivalului de film de
Catherine Deneuve va prezida Juriul Festivalului de film de la Venetia
Veterana a cinematografiei, diva foarte iubita (nu numai in Franta),
muza unor mari regizori europeni, inca pregatita, in ciuda varstei nu
foarte fragede, sa intre in joc, in fata apratelor de fotografiat sau a
celor de filmat, aruncandu-se in roluri de orice fel - Catherine
Deneuve va fi presedintele juriului principal la viitoarea Mostra del
Cinema de la Venetia. O prezenta de prestigiu absolute, menita su
sublinieze astfel aceasta aceasta editie cu numarul 63 a festivalului
venetian ce va avea loc in perioada 30 august - 9 septembrie 2006.
Actrita franceza va fi elemental numarul unu al staffului de experti ce
va decide castigatorul Leului de aur si celelalte premii ale
competitiei principale: Cel mai bun actor, cea mai buna actrita,
scenografie, Marele premiu al juriului s.a.m.d. Decizia pentru Deneuve
in rol de presedinte al juriului ii apartine Consiliului de
administratie al Festivalului de la Venetia prezidat de Davide Croff,
la propunerea directorului manifestarii, Mueller.
"Suntem mandri - au declarat la unison, Croff si Mueller - charisma sa
magica si recunoasterea ei ca mare actrita de film, vor sti sa dea
seninatate si echilibru muncii si judecatii membrilor juriului". Si
cine stie daca nu cumva in spatele acestei optiuni nu se afla o
miscare, un gest preventive pentru a infrunta concurenta de la prima
editie (octombrie 2006) a Sarbatorii Filmului de la Roma. Indiferent de
argumente e sigur ca organizatorii au preferat sa aleaga nu un regizor,
ci un star. Si au optat - e bine de subliniat - pentru o femeie, fapt
deloc intamplator daca luam in considerare faptul ca un alt personaj
feminin al cinematografiei mondiale, producatoarea Paula Wagner,
partener principal al lui Rom Cruise, a fost desemnata sa prezideze un
alt juriu official al festivalului, cel care va acorda premiul Luigi De
Laurentiis pentru Debut. Dar protagonista evenimentului, cea vanata de
fotografi si cu siguranta una dintre cele mai elegante aparitii va fi
Deneuve. In fond are o relatie veche cu Festivalul venetian. E de ajuns
sa ne gandim ca "Frumoasa de zi", filmul lui Bunuel care de altfel a
impins-o pe plan international, obtinea aici Leul de aur in 1967.
De atunci, diva blonda s-a intors de mai multe ori in Laguna. De
exemplu, in 1970, tot cu Bunuel si "Tristiana". Ca sa nu mai vorbim de
victorias a la sectiunea cea mai buna actrita in 1988 pentru "Place
Vendome" de Nicole Garcia. Culminand cu ultimas a aparitie pe pamant
venetian, in 2004 cu "Regele si regina" de Arnauld Desplechin. Si asta
nu e tot. De curand au fost facute publice filmele ce vor fi prezentate
in avanpremiera in cadrul Festivalului. Pe 7 septembrie la Fenice va
avea loc prezentarea peliculei "The Magic Flute" ("Flautul fermecat")
de Kenneth Branagh, urmata de o receptie luxoasa la palazzo Ducale.
Apoi, pentru a omagia implinirea a unui centenar de la nasterea a trei
maestri ai cinematografiei italiene - Roberto Rossellini, Mario Soldati
si Luchino Visconti - vor fi organizate doua seri speciale in centrul
istoric al orasului. Cu acest prilej vor fi proiectate versiunile
restaurate ale capodoperelor "Roma citta aperta" (1945) de Roberto
Rossellini, "Ossessione(1943) de Luchino Visconti, "Il Generale della
Rovere" (tot Rossellini, in versiunea originala care a obtinut Leul de
aur la Venetia in 1959), "La provinciale" (1953) de Mario Soldati. Un
omagiu pe deplin meritat de cei trei mari regizori italieni.
http://www.cronicaromana.ro/catherine-deneuve-va-prezida-juriul-festivalului-de-film-de-la-venetia.html
Veterana a cinematografiei, diva foarte iubita (nu numai in Franta),
muza unor mari regizori europeni, inca pregatita, in ciuda varstei nu
foarte fragede, sa intre in joc, in fata apratelor de fotografiat sau a
celor de filmat, aruncandu-se in roluri de orice fel - Catherine
Deneuve va fi presedintele juriului principal la viitoarea Mostra del
Cinema de la Venetia. O prezenta de prestigiu absolute, menita su
sublinieze astfel aceasta aceasta editie cu numarul 63 a festivalului
venetian ce va avea loc in perioada 30 august - 9 septembrie 2006.
Actrita franceza va fi elemental numarul unu al staffului de experti ce
va decide castigatorul Leului de aur si celelalte premii ale
competitiei principale: Cel mai bun actor, cea mai buna actrita,
scenografie, Marele premiu al juriului s.a.m.d. Decizia pentru Deneuve
in rol de presedinte al juriului ii apartine Consiliului de
administratie al Festivalului de la Venetia prezidat de Davide Croff,
la propunerea directorului manifestarii, Mueller.
"Suntem mandri - au declarat la unison, Croff si Mueller - charisma sa
magica si recunoasterea ei ca mare actrita de film, vor sti sa dea
seninatate si echilibru muncii si judecatii membrilor juriului". Si
cine stie daca nu cumva in spatele acestei optiuni nu se afla o
miscare, un gest preventive pentru a infrunta concurenta de la prima
editie (octombrie 2006) a Sarbatorii Filmului de la Roma. Indiferent de
argumente e sigur ca organizatorii au preferat sa aleaga nu un regizor,
ci un star. Si au optat - e bine de subliniat - pentru o femeie, fapt
deloc intamplator daca luam in considerare faptul ca un alt personaj
feminin al cinematografiei mondiale, producatoarea Paula Wagner,
partener principal al lui Rom Cruise, a fost desemnata sa prezideze un
alt juriu official al festivalului, cel care va acorda premiul Luigi De
Laurentiis pentru Debut. Dar protagonista evenimentului, cea vanata de
fotografi si cu siguranta una dintre cele mai elegante aparitii va fi
Deneuve. In fond are o relatie veche cu Festivalul venetian. E de ajuns
sa ne gandim ca "Frumoasa de zi", filmul lui Bunuel care de altfel a
impins-o pe plan international, obtinea aici Leul de aur in 1967.
De atunci, diva blonda s-a intors de mai multe ori in Laguna. De
exemplu, in 1970, tot cu Bunuel si "Tristiana". Ca sa nu mai vorbim de
victorias a la sectiunea cea mai buna actrita in 1988 pentru "Place
Vendome" de Nicole Garcia. Culminand cu ultimas a aparitie pe pamant
venetian, in 2004 cu "Regele si regina" de Arnauld Desplechin. Si asta
nu e tot. De curand au fost facute publice filmele ce vor fi prezentate
in avanpremiera in cadrul Festivalului. Pe 7 septembrie la Fenice va
avea loc prezentarea peliculei "The Magic Flute" ("Flautul fermecat")
de Kenneth Branagh, urmata de o receptie luxoasa la palazzo Ducale.
Apoi, pentru a omagia implinirea a unui centenar de la nasterea a trei
maestri ai cinematografiei italiene - Roberto Rossellini, Mario Soldati
si Luchino Visconti - vor fi organizate doua seri speciale in centrul
istoric al orasului. Cu acest prilej vor fi proiectate versiunile
restaurate ale capodoperelor "Roma citta aperta" (1945) de Roberto
Rossellini, "Ossessione(1943) de Luchino Visconti, "Il Generale della
Rovere" (tot Rossellini, in versiunea originala care a obtinut Leul de
aur la Venetia in 1959), "La provinciale" (1953) de Mario Soldati. Un
omagiu pe deplin meritat de cei trei mari regizori italieni.
http://www.cronicaromana.ro/catherine-deneuve-va-prezida-juriul-festivalului-de-film-de-la-venetia.html
Ultima editare efectuata de catre Admin in 07.08.09 15:23, editata de 1 ori
Deneuve[v=]
Catherine Deneuve-
Sexul este un mare semn de întrebare. Este un subiect despre care oamenii vor vorbi întotdeauna.
Sexul este un mare semn de întrebare. Este un subiect despre care oamenii vor vorbi întotdeauna.
Ultima editare efectuata de catre Admin in 20.05.15 17:48, editata de 18 ori
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum