Like/Tweet/+1
Ultimele subiecte
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE2Scris de Admin 26.08.17 22:37
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE1
Scris de Admin 26.08.17 22:36
» Comunitatea evreiască din Botoșani (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» Comunitatea evreiască din Botoșani (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:19
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:18
» DESPRE ANTISEMITISMUL MAREȘALULUI ION ANTONESCU
Scris de Admin 04.08.17 23:54
» Romanizarea Romaniei 1940-44 legi antisemite, CNRomanizare
Scris de Admin 04.08.17 21:13
» ROMÂNIA LUI ANTONESCU ȘI LOGICA VIOLENȚEI(3): VIOLENŢA MILIT
Scris de Admin 05.03.17 11:01
» Anunțuri Administrative
Scris de Admin 25.02.17 20:07
Jianu[V=]
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Re: Jianu[V=]
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/julia-jianu-motocicleta-radu-pietreanu-versuri-despre-motocicleta-461593.html
Julia Jianu vrea să o dea pe muzică populară
Mai mult: Ziarul Libertatea - Stiri online pe gustul tau | Libertatea.ro
Julia Jianu recunoaşte spăşită: "M-am îmbătat rău de tot..."
Julia Jianu a făcut senzaţie în rolul Christina Aguilera! Andreea Bălan: "Ai cele mai sexy picioare! Christina nu are picioarele tale"
Julia Jianu, rasfatata de sot cu parfumuri si un telefon
Cantareata si-a sarbatorit, ieri, ziua de nastere, bucurandu-se de toata atentia sotului ei, Bogdan Jianu, care i-a oferit modelul preferat…
Cantareata si-a sarbatorit, ieri, ziua de nastere, bucurandu-se de toata atentia sotului ei, Bogdan Jianu, care i-a oferit modelul preferat…
Personalitati si elite din istoria romanilor
de la "A" la "Z" IANCU JIANU (1787-1842)
http://www.cuvantul-liber.ro/articol.asp?ID=53465
Haiducia, forma de lupta sociala larg raspandita in evul mediu, este mentionata documentar pe teritoriul tarii noastre inca din secolul
al XIII-lea. Cea mai veche stire dateaza din anul 1213 cand, la Oradea, s-a judecat procesul unor tarani acuzati a fi in legatura cu haiducii ce atacasera un nobil din jurul Aradului. Ea a dainuit mult, peste veacuri, pana in secolul trecut. Unul dintre ultimii haiduci de mare faima a fost Iancu Jianu. S-a nascut intr-o familie de boieri olteni, la Caracal. Dupa ce a pedepsit prin moarte o grava faradelege savarsita de arendasul mosiei Brancoveni, a apucat drumul greu, primejdios al codrului. Avea atunci 23 de ani. Haiducind intai cu trei, apoi cu sase, niciodata cu mai mult de 30-40 cetasi, Iancu a sprijinit pe cei aflati in grele incercari, a impartit dreptate saracilor, a luat de la cei ce luau pe nedrept si a dat nevoiasilor. Ispravile Jianului au atras mania lui Caragea Voda (1812-1818) care, in mai multe randuri, a trimis potere asupra sa. In 1817, prins din nou, viteazul haiduc a fost condamnat la moarte.
Obiceiul tarii, potrivit caruia orice osandit era iertat daca o fata il vrea de barbat, l-a scapat si pe Iancu. Neputandu-se impotrivi stravechii datini, Caragea Voda a eliberat pe cel sortit pieirii atunci cand, in lanturi, in fata spanzuratorii, a fost cerut ca sot de Sultana Galasescu, o tanara din suita printesei Ralu, fiica domnitorului.
In anul 1821, Iancu s-a prezentat voluntar in oastea lui Tudor Vladimirescu. Acesta l-a trimis la Silistra ca ambasador pe langa Mehmed Selim Pasa. Turcul insa l-a bagat la basca (la inchisoare) pe capitanul de panduri si l-a tinut acolo timp de patru luni, pana in august, cand revolutia din Tara Romaneasca a fost inabusita. Dupa eliberare, Jianu s-a asezat intr-un catun numit Chilii, nu departe de Caracal. Considerat de marii boieri drept urmas al lui Tudor, Jianu a fost arestat in aprilie 1823, pe motiv ca ar pregati o lovitura de stat. A fost insa, de frica multimii, curand eliberat.
Faptele de omenie si curaj ale acestui haiduc s-au pastrat inscrise in vers de cantec, de balada: "Floricica usturoi,/ Usturoi in patru foi,/ Bata-te crucea, ciocoi,/ De te-oi prinde-n sat la noi,/ Sa-ti dau maciuci, sa te-moi!/ Unde vaz ciocoi pe drum,/ Sa mi-l vaz mai albatran,/ Ma fac broasca pe pamant,/ Numai cat un pui de cuc,/ Sa iau pusca sa-l impusc,/ Sa-l lovesc unde mi-l doare,/ La netezul parului,/ Unde-i pas ciocoiului,/ Unde-i greu voinicului,/ In calea sufletului."
CONSTANTIN BOGOSEL
Julia Jianu: Am slăbit patru kilograme cu pastile!
Julia Jianu: Am slăbit patru kilograme cu pastile!
Julia Jianu semneaza un contract in Austria
Julia Jianu semneaza un contract in Austria
Incepand cu ianuarie 2011, trupa Essenza va evolua, live, pe o scena din Austria, alaturi de importante trupe de acolo. Solista trupei Essenza, Julia Jianu este pasionata de sporturile de iarna, fapt pentru care isi petrece toate vacantele de sezon la ski, in Austria. De curand, am aflat ca artista nu se duce acolo doar pentru sport: “Pe langa distractie, eu si cant live intr-un club, iar de curand cei de acolo mi-au propus sa cant de acum in fiecare iarna in localul lor. Clubul se numeste Snow Rock Cafe si se afla chiar pe partie. Este o mare bucurie pentru mine, pentru ca acolo vin sa cante live cele mai bune trupe din Austria. Voi canta cu trupa mea, impreuna cu backing vocals, iar ca repertoriu vom avea evergreenuri, piese pop rock si alte piese internationale”.
Incepand cu ianuarie 2011, trupa Essenza va evolua, live, pe o scena din Austria, alaturi de importante trupe de acolo. Solista trupei Essenza, Julia Jianu este pasionata de sporturile de iarna, fapt pentru care isi petrece toate vacantele de sezon la ski, in Austria. De curand, am aflat ca artista nu se duce acolo doar pentru sport: “Pe langa distractie, eu si cant live intr-un club, iar de curand cei de acolo mi-au propus sa cant de acum in fiecare iarna in localul lor. Clubul se numeste Snow Rock Cafe si se afla chiar pe partie. Este o mare bucurie pentru mine, pentru ca acolo vin sa cante live cele mai bune trupe din Austria. Voi canta cu trupa mea, impreuna cu backing vocals, iar ca repertoriu vom avea evergreenuri, piese pop rock si alte piese internationale”.
Julia se chinuieşte să rămână gravidă Fostă colegă de trupă
Julia se chinuieşte să rămână gravidă Fostă colegă de trupă a Claudiei de la Sexxy, Julia Jianu vrea să îngroaşe rândurile vedetelor mămici....
Omul Iancu Jianu
Omul Iancu Jianu
Iancu Jianu a trăit 55 de ani, timp în care a avut o viaţă plină de aventuri. A fost condamnat la ocnă, de unde a evadat, la moarte, de care a scăpat printr-o căsătorie conform unor reguli din acele vremuri, şi-a pierdut şi şi-a regăsit averea şi moşiile. A jefuit boierii din ţară, dar şi poştalionul domnitorului Caragea. Cu toate astea, într-un mod aproape incredibil, Iancu a murit de moarte bună.
Iancu Jianu a trăit 55 de ani, timp în care a avut o viaţă plină de aventuri. A fost condamnat la ocnă, de unde a evadat, la moarte, de care a scăpat printr-o căsătorie conform unor reguli din acele vremuri, şi-a pierdut şi şi-a regăsit averea şi moşiile. A jefuit boierii din ţară, dar şi poştalionul domnitorului Caragea. Cu toate astea, într-un mod aproape incredibil, Iancu a murit de moarte bună.
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum