Like/Tweet/+1
Ultimele subiecte
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE2Scris de Admin 26.08.17 22:37
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE1
Scris de Admin 26.08.17 22:36
» Comunitatea evreiască din Botoșani (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» Comunitatea evreiască din Botoșani (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:19
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:18
» DESPRE ANTISEMITISMUL MAREȘALULUI ION ANTONESCU
Scris de Admin 04.08.17 23:54
» Romanizarea Romaniei 1940-44 legi antisemite, CNRomanizare
Scris de Admin 04.08.17 21:13
» ROMÂNIA LUI ANTONESCU ȘI LOGICA VIOLENȚEI(3): VIOLENŢA MILIT
Scris de Admin 05.03.17 11:01
» Anunțuri Administrative
Scris de Admin 25.02.17 20:07
Movila[V=]
Pagina 1 din 1
Re: Movila[V=]
http://cultural.bzi.ro/ei-sunt-romanii-care-s-au-jertfit-pentru-gloria-rusiei-imperiale-in-armata-rusa-25333
Irina Movilă, într-o ultimă reprezentaţie a stagiunii
Irina Movilă, într-o ultimă reprezentaţie a stagiunii
Maria cu Irina Movilă
Maria cu Irina Movilă
http://www.azi.ro/daca.htmUltima premieră de la Sala Atelier a Naţionalului bucureştean, "Jocul ielelor", de Camil Petrescu, în regia lui Claudiu Goga, o are în rolul Maria Sineşti pe actriţa Irina Movilă.
O actriţă admirabilă. Feminitate, senzualitate, inteligenţă scenică, sensibilitate. Cu ea, ca regizor, poţi merge la sigur. Din păcate, regizorii noştri nu au folosit-o în spectacolele lor pe măsura talentului cu care este înzestrată. Mă refer la actriţa Naţionalului bucureştean Irina Movilă. Ori de câte ori am văzut-o în montările de la Teatrul Mic, unde ea jucat o perioadă, imediat după absolvirea facultăţii, am remarcat talentul ei deosebit. Cine poate uita rolurile Irinei Movilă din spectacolele Sfârşitul Troiei în regia regretatului maestru Vlad Mugur şi Pescăruşul, de Cehov, în regia Cătălinei Buzoianu. Am redescoperit-o în urmă cu patru ani, ca actriţă angajată a Naţionalului bucureştean. Am fost convinsă că rolurile vor curge şi nu va avea timp de vacanţă. Dar nu a fost chiar aşa. Cu toate acestea, rolurile pe care le-a realizat până acum sunt memorabile. Este vorba despre Veta din O noapte furtunoasă, Maria Antonovna din Revizorul, Hipolita şi Titania din Visul unei nopţi de vară şi Marta din Neînţelegerea. Iată că în recenta premieră de la Sala Atelier a Naţionalului bucreştean, Jocul ielelor, de Camil Petrescu, în regia lui Claudiu Goga, ea joacă rolul Maria Sineşti. Viziunea regizorală a lui Claudiu Goga este remarcabilă şi scoate din uitare şi marginalizare un text de mare forţă dramatică. Dar nu despre modul cum regizorul a abordat această piesă voi scrie (voi face acest lucru într-un număr viitor), ci despre inteligenţa sa în alcătuirea distribuţiei. I-a dat Irinei Movilă (trebuie spus că pentru rolul Maria Sineşti există o dublă distribuţie, iar duminică, 20 mai va juca Ilinca Goia) exact rolul care i se potrivea. Un rol profund dramatic, foarte uman şi nuanţat în emoţii şi sentimente, care dezvăluie toate resursele de tragediană ale acestei mari actriţe. Te impresionează acea zbatere aflată la graniţa cu nebunia, neliniştea umilinţa, disperarea şi arderea interioară a unei femei care iubeşte şi pentru care iubirea este este modul ei de a trăi, de a respira de a fi om. În Maria Sineşti, Irina Movilă dă seama întregului ei talent.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum