Evreii din Romania - forum de istorie si actualitate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Like/Tweet/+1
Ultimele subiecte
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE2
Scris de Admin 26.08.17 22:37

» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE1
Scris de Admin 26.08.17 22:36

» Comunitatea evreiască din Botoșani (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:30

» Comunitatea evreiască din Botoșani (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:30

» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:19

» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:18

» DESPRE ANTISEMITISMUL MAREȘALULUI ION ANTONESCU
Scris de Admin 04.08.17 23:54

» Romanizarea Romaniei 1940-44 legi antisemite, CNRomanizare
Scris de Admin 04.08.17 21:13

» ROMÂNIA LUI ANTONESCU ȘI LOGICA VIOLENȚEI(3): VIOLENŢA MILIT
Scris de Admin 05.03.17 11:01

» Anunțuri Administrative
Scris de Admin 25.02.17 20:07


Darwin[v=]

Pagina 2 din 3 Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul

In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Darwin[v=]

Mesaj Scris de Admin 18.09.07 20:46

Rezumarea primului mesaj :

Darwin[v=] - Pagina 2 Images?q=tbn:ANd9GcQNHqKYcfnklUHqUISrClNMTVeFxH4dqxSgHIpDPcX_gipgv2bwva5yFK4CHARLES  DARWIN-
7]Un om care îndrăzneşte să irosească o oră din timpul său încă nu a descoperit ce înseamnă viaţa.
6]Omul este un înger făr' de aripi şi o maimuţă făr' de coadă.
5]Nu există o diferenţă fundamentală între om şi animalele superioare din punct de vedere al facultăţilor mentale… Animalele inferioare, ca şi omul, simt plăcere şi durere, fericire, suferinţă.
4]Întotdeauna am crezut că cel mai mare miracol al Istoriei este să-i civilizezi pe japonezi.
3]Să nu legi niciodată prietenie cu omul pe care nu-l poti respecta.
2]In lumea stiintifica, faima ii apartine nu celui care are o idee noua, ci celui care convinge lumea s-o accepte.
1]Nu supravietuiesc speciile cele mai puternice, nici cele mai inteligente, ci cele mai usor adaptabile.
=====
Darwin[v=] - Pagina 2 Images?q=tbn:ANd9GcQ3CgznJLrpWMo-AkigzKtASXcgI04FWu0XQ9d1PbS6pbW6N82tnVDt6PoFRANCIS  DARWIN-
În lumea ştiinţifică, faima îi aparţine nu celui care are o idee nouă, ci celui care convinge lumea s-o accepte.
=====
Darwin[v=] - Pagina 2 Images?q=tbn:ANd9GcRrMJZOojKd8XjYhEmQjpLa_L0QvXPYu9KfqbMRHvD_PLomgscd3zyEnscErasmus


Ultima editare efectuata de catre Admin in 09.08.15 0:34, editata de 34 ori
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos


Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Re: Darwin[v=]

Mesaj Scris de Admin 16.07.13 9:51

http://www.evz.ro/detalii/stiri/o-descoperire-din-crimeea-da-peste-cap-teoria-lui-darwin-privind-evolutia-omului-1047734.html
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Re: Darwin[v=]

Mesaj Scris de Admin 19.05.13 18:48

http://www.revistamagazin.ro/content/view/10175/20/

Se considera, si pe buna dreptate, ca stiinta a schimbat lumea, uneori in rau, de cele mai multe ori in bine. Pentru adevarurile lor, unii savanti au platit cu viata pe vremea cand Biserica isi impunea discretionar vointa in societate si impotriva celor care incercau sa strice ordinea lucrurilor. Inaintea etichetei "terorist", a existat eticheta "eretic" comandata de Biserica cu ajutorul Inchizitiei, si multor cercetatori li s-a lipit pe frunte acest stigmat. Printre ei s-au numarat Galilei, Newton, Darwin, ca sa amintim doar cateva minti geniale.

Ce este gravitatia?
E adevarat ca stim ca exista, dar nu stim exact cum s-a nascut. Stim ca exista din experienta empirica a fiecaruia: toate lucrurile scapate din mana ajung pe sol si niciodata in cer. Vedem cum o cana care cade de pe o masa se loveste de sol si se sparge in mii de bucati, dar niciodata nu o sa vedem cum miile de cioburi de pe sol se ridica in aer, pentru a ajunge pe masa o cana intreaga (imagine folosita de Stephen Hawking). Isaac Newton (1642-1727) are meritul de a fi emis teoria gravitatiei pe care o stie azi orice liceean, dar si legile miscarii. Cu toate acestea, nu toata lumea in epoca a inteles si acceptat teoriile lui Newton, iar Biserica a reactionat, acuzandu-l de erezie in momentul in care savantul a descris Universul ca un "senzorial al lui Dumnezeu", in care Dumnezeu este spatiul si timpul insusi. Eretica a fost considerata ideea lui Newton de introducerea lui Dumnezeu in ecuatii stiintifice. Filozoful german Gottfried Leibnitz a considerat asta de-a dreptul abominabil, acuzandu-l, intr-o scrisoare adresata familiei regale din Anglia, ca vrea sa duca de rapa "religia naturala". Fortat sa se apere prin intermediul filozofului Samuel Clarke, Newton s-a temut probabil ca o investigatie mai profunda sa nu-i scoata la iveala o erezie si mai grava: si anume aceea ca, desi un om profund religios, el respingea divinitatea lui Iisus Christos, dar si Sfanta Treieme. Si Isaac Newton avea motive serioase de teama: negarea Sfintei Treimi era considerata crima intr-o lege a Tolerantei (!) din 1689. La ereziile dictate de Biserica se mai adauga un cap de acuzare: Newton era convins ca inspiratia pentru teoria sa a gravitatiei a venit direct de la Dumnezeu, ceea ce insemna pentru Biserica ca omul se considera un profet modern, lucru de neacceptat.
Pamantul nu este buricul lumii
Inchizita, care era bratul inarmat si vigilent al Bisericii, avea grija ca nimeni sa nu rastoarne "establishment"-ul religios cu teorii care veneau in conflict cu ideologia crestina. Intr-un asemenea conflict a intrat si Galileo Galilei (1564-1642) doar pentru ca a sustinut teoria lui Copernicus, sfidand teoria acceptata de Biserica, dar si de observatia empirica superficiala care spunea ca Pamantul e centrul Universului. Stim ca Galilei a fost un eretic datorita procesului intentat de Inchizitia Romano-Catolica in anul 1633. Sentinta acestei institutii a fost ca Galilei "este suspectat de erezie" si asta doar pentru ca a promovat credinta ca Pamantul se roteste prin ceruri, intr-o vreme cand se admitea doar ideea ca Pamantul este nemiscat si toate planetele si stelele se invartesc in jurul lui. In plus, Galilei si-a agravat delictul atunci cand a insistat ca rotatia Pamantului nu intra in conflict cu Sfanta Scriptura. Desi argumentul era serios, el era interzis de Biserica. Doar teologii de la Vatican aveau dreptul sa interpreteze Biblia. Cazul lui a devenit un punct de referinta standard atunci cand se discuta binomul stiinta-autoritate (religioasa).
Speciile s-au adaptat cu timpul
Dupa Galileo, primul om de stiinta important care ne vine in minte atunci cand vorbim de erezie si despre conflictul cu Biserica, este Charles Darwin (1809-1882). Sa ne amintim ca teoria lui conform careia speciile evolueaza in timp, adaptandu-se necontenit la mediul inconjurator a produs o mare cotitura in stiinta mondiala, provocand divizarea comunitatii stiintifice a vremii sale, pana in ziua de azi. Unii au imbratisat fara rezerve noua teorie, altii au respins-o, aderand la pozitia ferma a Bisericii conform careia fiintele sunt creatia lui Dumnezeu, cum spune Vechiul Testament, in Geneza. Dezbaterea este actuala si in zilele noastre. Dar la vremea lui Darwin, Biserica anglicana a considerat teoria eretica pentru ca ea sustinea ca Pamantul nu a fost creat perfect. Biserica mai clameaza ca posibilitatea de evolutie si de adaptare a vietii era atributul exclusiv al designului originar al lui Dumnezeu. Or, lucrarea din 1859 a lui Darwin, Despre Originea Speciilor, vorbea despre altceva, despre dovezi culese de cercetator in timpul expeditiei sale cu nava Beagle. In lipsa unei Inchizitii vigilente si atotputernice, teoria lui Charles Darwin a continuat sa existe, iar autorul a fost adulat sau ironizat doar de mediile stiintifice si de presa. Un desenator celebru in epoca l-a portretizat intr-o publicatie pe Darwin ca pe o maimuta, iar intr-o dezbatere la Oxford, din 1860, capitanul vasului Beagle, Robert Fitzroy, spunea ca teoria "ii produce o profunda durere" si cu o Biblie in mana a implorat audienta sa-l creada pe Dumnezeu nu pe savant. Numai ca audienta fiind pro-Darwin, l-a redus pe om la tacere.
Epoca de gheata 4
In fine, au fost si cazuri in care marile idei si teorii au fost ignorate initial de comunitatea stiintifica. Cei care se uita azi la popularul film de desene animate "Epoca de gheata 4-Deriva continentelor", dar nu doar ei, nu stiu ca meteorologul Alfred Wegener (1880-1930) este cel care a propus teoria derivei continentelor. Observand ca estul Americii de Sud se potriveste cu vestul Africii ca intr-un joc de puzzle, el a sugerat in 1912 ca cele doua continente au fost candva legate si ca forte geologice formidabile le-au despartit, deriva lor atingand azi pozitiile cunoscute. Din punctul de vedere al Bisericii si aceasta idee era eretica pentru ca deranja "establishment"-ul geologic acceptat care spunea ca Pamantul este in aceleasi tipare de la crearea lui de catre Dumnezeu. Cercetatorii l-au ironizat pe Wegener ani la rand, ridiculizand ideea continentelor care au alunecat unele sub altele ca un vas sub o crusta de gheata. Wegener a continuat sa-si definitiveze teoria cu date noi si atunci cand dovezile n-au mai putut fi ignorate, teoria lui a fost acceptata unanim; se intampla asta in 1960.
In concluzie? Azi, Biserica nu mai interfereaza cu cercetatorii, atunci cand intervine o face fara convingere si fara influenta de altadata. Putem observa, insa, comparativ cu situatia de acum cateva secole, ca Stiinta a impins intr-un colt obscur Biserica. Biserica a incetat sa mai explice lumea si sa stabileasca regulile (dincolo de dogmele ei), locul ei fiind preluat incet-incet de cercetatori care vor sa dovedeasca fara putinta de tagada, ca Stiinta este singura forta care poate defini si explica Universul si lumea in care traim, fara a putea fi contrazisa de altcineva.
GEORGE CUSNARENCU
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Re: Darwin[v=]

Mesaj Scris de Admin 08.06.12 11:22

Coreea de Sud îl scoate pe DARWIN din manualele şcolare
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Re: Darwin[v=]

Mesaj Scris de Admin 16.05.12 15:27

GALERIE FOTO: Un experiment înfricoşător al lui Charles Darwin, pus din nou în practică
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Re: Darwin[v=]

Mesaj Scris de Admin 19.01.12 15:54

http://www.evz.ro/detalii/stiri/colectia-lui-charles-darwin-descoperita-dupa-165-de-ani-962235.html
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Re: Darwin[v=]

Mesaj Scris de Admin 16.11.11 21:42

S-a inşelat Darwin?

Nu. Dovezile Evoluţiei sînt copleşitoare.

Evoluţia prin selecţie naturală, conceptul central al muncii de-o viaţă a lui Charles Darwin, este o teorie. O teorie despre originea adaptării, complexităţii şi diversităţii printre vieţuitoarele Pămîntului. Dacă eşti sceptic din fire, nefamiliarizat cu terminologia ştiinţifică şi necunoscător al dovezilor copleşitoare, ai putea fi chiar tentat să spui că e „doar“ o teorie. În acelaşi sens, relativitatea cum a descris-o Albert Einstein este „doar“ o teorie. Ideea lui Copernic din 1543 că Pămîntul se roteşte în jurul Soarelui, şi nu invers, este o teorie. Deriva continentelor e o teorie. Existenţa, structura şi dinamica atomilor? Teoria atomică. Chiar şi electricitatea este o construcţie teoretică ce implică electroni, unităţi minuscule de masă cu sarcină electrică pe care nu le-a văzut nimeni vreodată. Fiecare dintre aceste teorii este o explicaţie ce a fost confirmată prin observaţii şi experimente în asemenea măsură, încît e acceptată ca atare de către experţi. Asta înţeleg oamenii de ştiinţă cînd vorbesc despre o teorie: o afirmaţie desluşită, conformă cu dovezile, şi nu o speculaţie fantezistă, fără noimă. Ei adoptă o asemenea explicaţie cu încredere, dar provizoriu – acceptînd-o ca pe cea mai bună şi la îndemînă perspectivă asupra realităţii, cel puţin pînă la unele date vădit contradictorii sau pînă cînd vor apărea explicaţii mai bune.
Toţi ceilalţi sîntem, în general, de acord cu ceea ce zic ei. Ne conectăm televizoarele la mici prize în perete, socotim anul în funcţie de lungimea orbitei Pămîntului şi, în multe alte privinţe, ne trăim vieţile bazîndu-ne pe credinţa în realitatea acelor teorii.
Totuşi, teoria evoluţionistă este puţin diferită. Este o viziune atît de cuprinzătoare, de-a dreptul fantastică, asupra vieţii, încît unii o consideră chiar inacceptabilă, în ciuda numeroaselor dovezi ce vin în sprijinul ei. Aplicată propriei noastre specii, Homo sapiens, teoria evoluţionistă poate părea şi mai ameninţătoare. Mulţi fundamentalişti creştini şi evrei ultraortodocşi sînt cuprinşi de nelinişte la gîndul că descendenţa omului din primate timpurii contrazice interpretarea strictă a Cărţii Genezei. Neliniştea lor este dublată de creaţionişti islamici precum Harun Yahya, autor al volumului recent intitulat Înşelăciunea evoluţiei, ce indică drept adevăr ad litteram povestea celor şase zile ale creaţiei din Coran şi numeşte teoria evoluţiei „nimic mai mult decît o înşelătorie ce ne-a fost impusă de cei care domină sistemul mondial“. Defunctul Srila Prabhupada, din mişcarea Hare Krishna, explica faptul că Dumnezeu a creat „cele 8.400.000 de specii vii de la bun început“, pentru a stabili multiplele niveluri de reîncarnare pentru sufletele ce se înalţă. Deşi sufletele se înalţă, speciile însele nu se schimbă, a insistat el, respingînd „teoria absurdă a lui Darwin“.
Nici alţii, nu doar scripturaliştii, nu se lasă convinşi de evoluţionism. Potrivit unui sondaj Gallup rezultat în urma a mai mult de o mie de interviuri telefonice, din 2001, nu mai puţin de 45% dintre adulţii americani au afirmat că „Dumnezeu a creat omul cu formă apropiată celei actuale, cîndva în ultimii circa 10.000 de ani“. Evoluţia, după socoteala lor, n-a jucat nici un rol în modelarea noastră.
Numai 37% dintre americanii intervievaţi erau împăcaţi atît cu Dumnezeu, cît şi cu Darwin, adică intervenţia divină pentru a însufleţi huma şi evoluţia pentru a o modela. (Această perspectivă, potrivit mai multor declaraţii papale, este compatibilă cu doctrina romano-catolică). Doar 12% dintre americani cred că oamenii au evoluat din alte forme de viaţă, fără nici o implicare divină.
Cel mai surprinzător lucru în legătură cu rezultatele acestui sondaj nu este faptul că atît de mulţi americani resping evoluţionismul, ci faptul că statistica nu s-a schimbat prea mult în ultimele două decenii. Operatorii Gallup au pus exact aceleaşi întrebări în 1982, 1993, 1997 şi 1999. Convingerea creaţionistă – că Dumnezeu singur, şi nu evoluţia, a creat omul – nu a scăzut niciodată sub 44%. Cu alte cuvinte, aproape jumătate din populaţia SUA preferă să creadă că Charles Darwin s-a înşelat tocmai în aspectele esenţiale ale Sfintei Scripturi.
Oare de ce sînt atît de mulţi antievoluţionişti? Scripturalismul nu poate fi decît o parte a răspunsului. Publicul american este cu siguranţă format şi dintr-un număr mare de scripturalişti, dar nu atît de mare, încît să totalizeze 44%. O altă parte sînt prozeliţii creaţionişti şi activiştii politici, care se străduiesc din greu să intervină în predarea biologiei evoluţioniste în şcolile publice. Încă o parte trebuie să fie confuzia nevinovată şi ignoranţa milioanelor de adulţi din Statele Unite ale Americii.
Mulţi oameni nu au asistat niciodată la un curs de biologie despre evoluţie, nici n-au citit vreo carte în care teoria să fie explicată cu luciditate. Bineînţeles, cu toţii am auzit de Charles Darwin şi de o noţiune vagă şi sumbră despre luptă şi supravieţuire, căreia uneori i se lipeşte captivanta etichetă de „darwinism“. Dar principalele surse de informare prin care cei mai mulţi americani au luat cunoştinţă de acest subiect sînt, se pare, unele întîmplătoare, în cel mai fericit caz: osmoza culturală, articole din reviste şi ziare, documentarele semidocte despre natură de la televizor şi din auzite.
Evoluţia este un concept frumos şi important, mai important în zilele noastre pentru binele omenirii, pentru medicină şi pentru percepţia noastră asupra lumii decît a fost vreodată. De asemenea, este foarte convingătoare.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Re: Darwin[v=]

Mesaj Scris de Admin 23.06.11 11:30

O operă a lui Darwin, înapoiată bibliotecii de unde a fost împrumutată cu o întârziere de 122 de ani
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Re: Darwin[v=]

Mesaj Scris de Admin 13.05.11 18:20

De ce a murit Charles Darwin?
http://www.romanialibera.ro/tehnologie/stiinta/de-ce-a-murit-charles-darwin-225227.html
Potrivit cercetătorilor americani reuniţi recent la o conferinţă ce a avut loc în Maryland, Baltimore, Charles Darwin s-a îmbolnăvit din cauza călătoriilor lungi făcute de-a lungul vieţii. În cele din urmă, bolile i-au adus moartea, potrivit maxisciences.com.

În fiecare an, Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii din Maryland propune cercetătorilor să rezolve misterele ce planează asupra morţii unor personalităţi celebre, cum ar fi Alexandru cel Mare sau Mozart, aplicând metode de diganosticare moderne.
În acest an, oamenii de ştiinţă au fost interesaţi de ce a determinat moartea celui ce a fost supranumit "părintele biologiei moderne", naturalistul britanic Charles Darwin (1809-1882).
Cum nu se puteau baza pe probe de sânge, radiografii sau alte investigaţii medicale, cercetătorii au studiat mai multe surse, în special scrierile lui Charles Darwin referitoare la propria sănătate.

Celebrul Darwin ce a plecat în lunga sa călătorie la bordul vasului HMS Beagle pe când avea numai 22 de ani a suferit de-a lungul vieţii de mai multe afecţiuni. Vomita suc gastric după mese şi se autodiagnosticase cu intoleranţă la lactoză, apendicită şi schizofrenie.
Consultând scrierile lui Darwin, gastroenterologul Sidney Cohen de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Thomas Jefferson din Philadelphia a identificat trei boli ce corespund simptomelor descrise de Darwin.

Potrivit lui Cohen, biologul suferea de sindromul vărsăturilor ciclice, se îmbolnăvise de boala Chagas în timpul călătoriilor sale şi era purtătorul bacteriei Helicobacter pylori, responsabilă de gastrite cronice, ulcer gastric şi duodenal.
Charles Darwin nota într-una din scrisorile sale că "atacurile constante îmi fac viaţa de nesuportat şi mă opresc din muncă".

Omul de ştiinţă consultase mai mult de 20 de doctori care nu reuşiseră să stabilească un diagnostic.
Pe scurt, Darwin suferea de palpitaţii şi dureri la nivelul pieptului, avea rău de mare, dureri de stomac şi de cap ce îl împiedicau să îşi desfăşoare activităţile ştiinţifice.
Mai mult, paleta de simptome era atât de largă încât pe parcursul a patruzeci de ani, Charles Darwin era chinuit de: ameţeli, spasme musculare, crampe, vărsături, balonare, eczeme, oboseală cronică, dispnee, anxietate, leşinuri, tahicardie, insomnie, tinnitus, depresie şi îşi pierdea acuitatea vizuală.

De-a lungul timpului au existat mai multe ipoteze potrivit cărora Darwin ar fi avut una sau mai multe din următoarele afecţiuni: boala lui Crohn, boala psihosomatică, atac de panică, boala Chagas (tripanosomiază Americană), boala Ménière, intoleranţă la lactoză, lupus, otrăvire cu arsenic, multiple alergii, ipohondrie, migrene, sindromul vărsăturilor ciclice şi sindromul oboselii cronice.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Re: Darwin[v=]

Mesaj Scris de Admin 13.09.10 19:02

Erasmus DarwinErasmus Darwin (12/12/1731-04/18/1802), antrenat ca un medic şi a scris pe larg pe teme de medicină şi botanică. În plus, el a fost cunoscut de a compune poezii. El a trăit în Lichfield şi Derby, Anglia. El a fost unul dintre membrii fondator al Societăţii Lunar, un grup de discuţii de industriaşi de pionierat şi filosofi naturale. El a fost un membru al Darwin - Wedgwood de familie, cel mai celebru inclusiv nepotului său, Charles Darwin.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Jurnal de calatorie al lui Charles Darwin, scos la licitatie

Mesaj Scris de Admin 22.05.10 12:26

Jurnal de calatorie al lui Charles Darwin, scos la licitatieUn jurnal de calatorie care a apartinut lui Charles Darwin, estimat la 50.000 de dolari, va fi scos la licitatie la Buenos Aires, de Casa Saráchaga.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty “Omul se trage din maimuţă” a spus-o mai întâi biologul Lama

Mesaj Scris de Admin 15.05.10 11:30

Omul se trage din maimuţă a spus-o mai întâi biologul Lamarck, nu Charles Darwin
Contrar aşteptărilor multora, Darwin n-a fost propriu-zis un ateu. După călătoria sa în jurul lumii ca naturalist pe vasul Beagle, el a mărturisit că şi-a dat seama de o serie de neconcordanţe cu cele afirmate în Biblie, ajungând la concluzia că: „a da liber imaginaţiei, ca să născocesc...
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Zece greşeli ale lui Darwin

Mesaj Scris de Admin 21.12.09 11:36

Zece greşeli ale lui Darwin
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Misterul bolii de care suferea Charles Darwin, dezlegat de a

Mesaj Scris de Admin 19.12.09 11:03

Misterul bolii de care suferea Charles Darwin, dezlegat de australieni




Cercetătorii australieni au dezlegat misterul bolii de care suferea autorul "Originii speciilor", Charles Darwin, ei susţinînd că este vorba de sindromul vomitatului periodic (Cyclical Vomiting Syndrome -- CVS), informează The Guardian.

"Supravieţuirea celui mai puternic" s-ar putea să fie fraza pe care Charles Darwin a adoptat-o pentru a dramatiza ideea, deşi părintele evoluţionismului nu a fost niciodată un om cu o sănătate bună.

Un medic australian a diagnosticat stările de rău pe care Charles Darwin le-a

Darwin[v=] - Pagina 2 Read Citeste articolul
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Natura raului lui Darwin

Mesaj Scris de Admin 16.12.09 16:50

Natura raului lui Darwin
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Re: Darwin[v=]

Mesaj Scris de Admin 30.10.09 7:21

Sir Francis "Frank" Darwin, FRS (August 16, 1848 - 19 September 1925), a son of the British naturalist Charles Darwin, followed his father into botany.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Darwin, părintele evoluţionismului, a făcut 10 copii cu vara

Mesaj Scris de Admin 12.10.09 11:06

Darwin, părintele evoluţionismului, a făcut 10 copii cu vara sa primară Darwinii, ca şi celelalte familii victoriene din clasa superioară, preferau să se căsătorească cu unii de-ai lor. Bunicul lui Charles, Josiah Wedgwood, s-a căsătorit cu verişoara lui de gradul trei, Sarah Wedgwood. Fiica lor, Susannah, şi l-a ales drept partener de viaţă pe Robert Darwin,...
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Charles Darwin, naturalistul care colecţiona gândaci şi plăt

Mesaj Scris de Admin 12.10.09 9:20

Charles Darwin, naturalistul care colecţiona gândaci şi plătea bani pentru lustruirea pantofilor Oricât ar fi de greu de crezut, Charles Darwin a cheltuit mai mulţi bani pe papuci scumpi decât pe cărţi, în vreme ce era student la Universitatea Cambridge, conform unor documente recent descoperite. Istoricii de la Cambridge au găsit o serie de şase registre financiare, care au dezvăluit o...
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Secretele studenţiei lui Darwin

Mesaj Scris de Admin 27.03.09 21:02

Secretele studenţiei lui Darwin


http://www.ziarultricolorul.ro/articole.php?aid=20774

LONDRA – Detalii despre viaţa lipsită de griji pe care a dus-o Charles Darwin pe cînd era student la Universitatea din Cambridge, înainte de a porni în călătoria de cinci ani pe mare, în timpul căreia a elaborat teoria evoluţionistă, au fost descoperite în arhivele instituţiei britanice. Şase cărţi cu coperte din piele, descoperite în arhivele prestigioasei universităţi britanice, au scos la iveală faptul că Darwin a locuit în cea mai scumpă cameră disponibilă în campus pentru un student de rangul său, între 1828 şi 1831. Charles Darwin angajase o echipă întreagă de slujitori care trebuia să îl ajute la sarcinile cotidiene. Astfel, un servitor trebuia să îi spele vasele, un altul, lenjeria, iar un altul, să îi cureţe pantofii. Un croitor, un pălărier şi un bărbier se îngrijeau de ţinuta şi aspectul tînărului student, iar un coşar şi un cărbunar se ocupau de focul din şemineu. Darwin plătea cinci penny şi jumătate, în fiecare zi, pentru a avea legume la masă, în plus faţă de raţia zilnică obişnuită de carne şi bere pe care o primea din partea Christ’s College. Foarte puţine lucruri se cunoşteau despre viaţa de student a celebrului savant britanic, înainte de a fi descoperite aceste informaţii în arhiva universităţii, în vechile registre care ţineau evidenţa balanţei financiare a fiecărui student, a explicat profesorul John Van Wyhe, de la Universitatea Cambridge. Informaţiile din arhivele Universităţii Cambridge au fost publicate luni, pe internet, la adresa darwin-online.org.uk. Cheltuielile totale ale lui Darwin s-au ridicat la suma de 636 de lire sterline în perioada celor trei ani de studenţie la Cambridge, pe care viitorul savant a descris-o ca fiind „cei mai veseli ani din perioada fericită a vieţii lui”. Această sumă substanţială era tipică pentru un student la Cambridge din secolul al XIX-lea. Facturile erau plătite de tatăl lui Charles Darwin, doctorul Robert Darwin. „Cambridge-ul era plin de tineri domni care duceau o viaţă foarte bună”, a explicat John Van Wyhe. Contra cost, Darwin putea beneficia şi de ajutorul oferit de acei „gyp” - valeţi sau slujitori din campusul Universităţii Cambridge. Beneficiind de atît de mult ajutor şi avînd doar două ore de matematică şi lectură clasică în fiecare dimineaţă, studenţilor le rămînea foarte mult timp pentru a se întîlni cu prietenii sau pentru studiile private, a explicat John Van Wyhe. „Cred că practica tirul, colecţiona gîndaci, se ocupa de pasiunile lui ştiinţifice şi îşi vizita prietenii. Noaptea, el juca cărţi şi bea vin, la fel cum au făcut studenţii dintotdeauna”, a adăugat profesorul britanic. După ce a terminat studiile de la Cambridge, Cha rles Darwin s-a îmbarcat la bordul vasului Beagle şi a călătorit spre America de Sud. Pe parcursul acestei călătorii a pus bazele teoriei evoluţioniste, pe care a publicat-o ulterior în lucrarea lui ştiinţifică intitulată „Originea speciilor”.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Darwin, un "lord" la Cambridge

Mesaj Scris de Admin 23.03.09 16:39

Darwin, un "lord" la Cambridge



Părintele teoriei evoluţiei, Charles Darwin, a dus o viaţă de domn în timpul studiilor la Universitatea Cambridge, plătind oameni pentru a-i aprinde focul sau pentru lustruirea pantofilor. Datele ar putea fi folosite pentru o reconstituire cât mai exactă a vieţii savantului. [Citeste]
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Darwin a avut 10 copii cu verişoara lui de gradul I

Mesaj Scris de Admin 14.03.09 14:53

Darwin a avut 10 copii cu verişoara lui de gradul I
Darwinii, ca şi celelalte familii victoriene din clasa superioară, preferau să se căsătorească cu unii de-ai lor. Bunicul lui Charles, Josiah Wedgwood, s-a căsătorit cu verişoara lui de gradul trei, Sarah Wedgwood.
Fiica lor, Susannah, şi l-a ales drept partener de viaţă pe Robert Darwin, tatăl lui Charles. Iar unchiul lui Charles, tatăl Emmei, a avut nouă copii, dintre care patru s-au căsătorit cu verii lor.

Darwin, însuşi, părintele evoluţionismului, s-a căsătorit cu verişoara lui, Emma Wedgwood, urmând tradiţia familiei. Au avut împreună 10 copii, dintre care jumătate au absolvit şcoli de renume. Unul dintre fii lui Charles şi Emma a fost astronom şi matematician, devenind membru al Royal Society în 1879. Patru ani mai târziu îl găseai predând aceste discipline la Cambridge, şi între timp îşi îmbogăţise CV-ul cu profesia de avocat. În timpul liber, se ocupa cu studiul evoluţiei şi originilor sistemului solar.

Alta dintre odraslele lui Darwin, George, a intrat în rândurile Royal Society în acelaşi an ca şi fratele său, specializarea lui fiind botanica, pe care a predat-o tot la Cambridge, din 1884 până în 1904.

Leonard Darwin a optat pentru cariera militară, iar anul 1890 i-a adus gradul de maior. A predat la şcoala de inginerie militară de la Chatham şi între 1885 – 1890 s-a ocupat cu spionajul, lucrând la divizia de “Intelligence” a Ministerului de război, pentru ca apoi să dea o tură, în calitate de membru al parlamentului, prin politică. Nici el n-a neglijat ştiinţa: a ocupat funcţia de preşedinte al Royal Geological Society din 1908 până în 1911.

Fratele lui Leonard, Horace a absolvit Colegiul Trinity din Cambridge şi s-a pus pe construit instrumente ştiinţifice. A fost şi primar al localităţii unde a terminat facultatea şi a intrat în rândurile Royal Society în 1903.
http://www.cotidianul.ro/darwin_a_avut_10_copii_cu_verisoara_lui_de_gradul_i-76618.html
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Charles Darwin a suferit de autism

Mesaj Scris de Admin 21.02.09 10:25

Charles Darwin a suferit de autism


Celebrul naturalist britanic Charles Darwin, autorul controversatei teorii despre evoluţia şi originea speciilor, ar fi suferit de o formă de autism, sindromul lui Asperger, ce este corelată cu creativitatea şi originalitatea de geniu, conform profesorului de psihiatrie Michael Fitzgerald, de la Colegiul Trinity din Dublin, informează cotidianul The Telegraph.

Profesorul Fitzgerald susţine că are argumente să creadă că Charles Darwin, care s‑a născut la 12 februarie în urmă cu 200 de ani, suferea

Darwin[v=] - Pagina 2 Read Citeste articolul
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Copacul vietii desenat de Darwin este gresit

Mesaj Scris de Admin 23.01.09 11:21

Copacul vietii desenat de Darwin este gresit
Oamenii de stiinta sustin ca Charles a gresit cind a creat "copacul vietii", care arata cum se inrudesc toate speciile intre ele, prezentindu-l drept eronat. Acestia cred ca respectivul concept ne induce in eroare deoarece teoriile sale limiteaza si eclipseaza studiul organismelor si al stramosilor lor, evolutia fiind mult prea complexa pentru a putea fi explicata prin o serie de ramuri si crengi. In "Originea speciilor de Darwin", publicata in 1859, biologul britanic a desenat o diagrama a unui stejar pentru a descrie cum dintr-o singura specie pot deriva multe altele. Insa la acea data, nu se stiau prea multe despre formele primitive de viata sau genetica, el ocupindu-se numai de plante si animale cu mult inainte de a se sti ce sint ADN-ul sau bacteriile. "Pentru mult timp, cel mai important lucru a fost desenerea unui copac al vietii, iar noi nu avem nicio dovada ca acesta a existat cu adevarat", a declarat doctorul Eric Bapteste, biolog evolutionist de la Universitatea Marie Curie din Paris. Atunci cind ADN-ul a fost descoperit in 1953 - despre care se credea ca este dovada copacului vietii al lui Darwin - noi cai s-au deschis pentru biologia evolutionista. Insa cercetarile actuale dezvaluie un secanriu mult mai complex decit si-ar fi putut imagina Darwin, mai ales in ceea ce priveste bacteriile si organismele unicelulare, care reprezinta cea mai mare parte a biomasei Terrei. Multi reprezentanti ai acestor specii au schimbat genele intre ele, s-au anagajat in duplicari de gene, recombinari, pierdeeri de gene sau transfger de gene din surse multiple. Doctorul John Dupre de la Universitatea Exeter, este de parere ca "daca ar exista realmente un copac al vietii, acesta ar fi o structura mica, neregulata, ce creste din pinza vietii". Cercetari si mai aprofundate sugereaza ca evolutia animalelor si planetelor nu seamana nici pe departe cu un copac, iar a intelege cum au evoluat unele celule ii poate ajuta pe multi oameni de stiinta sa afle de ce unele boli rezista in fata vaccinelor si antibioticelor, iar altele nu sint atacate de sistemul imunitar. "Copacul vietii a fost folositor, pentru ca ne-a ajutat sa intelegen ce este exact evolutia. Insa acum ne-am dezvoltat si este momentul sa mergem mai departe", a declarat doctorul Bapteste.



continuare >
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Charles Darwin, acuzat de plagiat la 200 de ani de la naster

Mesaj Scris de Admin 06.01.09 18:46

Charles Darwin, acuzat de plagiat la 200 de ani de la nastere
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty În 2009 îl celebrăm pe cel care a arătat că omul se trage di

Mesaj Scris de Admin 01.01.09 3:24

În 2009 îl celebrăm pe cel care a arătat că omul se trage din maimuţă
ANUL DARWIN
În 2009 se împlinesc 200 de ani de la naşterea lui Charles Darwin şi totodată 150 de când naturalistul şi biologul britanic a publicat lucrarea „Originea speciilor” (cu titlul complet "Originea speciilor prin selecţie naturală sau păstrarea raselor favorizate în lupta pentru existenţă"). Drept urmare, Adunarea generală a International Union of Biological Sciences a hotărât ca anul 2009 să fie sărbătorit ca "Anul Darwin". [Citeste]
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Delicatesele lui Darwin

Mesaj Scris de Admin 29.12.08 19:52

Delicatesele lui Darwin
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Darwin[v=] - Pagina 2 Empty Re: Darwin[v=]

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 3 Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum