Evreii din Romania - forum de istorie si actualitate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Like/Tweet/+1
Ultimele subiecte
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE2
Scris de Admin 26.08.17 22:37

» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE1
Scris de Admin 26.08.17 22:36

» Comunitatea evreiască din Botoșani (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:30

» Comunitatea evreiască din Botoșani (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:30

» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:19

» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:18

» DESPRE ANTISEMITISMUL MAREȘALULUI ION ANTONESCU
Scris de Admin 04.08.17 23:54

» Romanizarea Romaniei 1940-44 legi antisemite, CNRomanizare
Scris de Admin 04.08.17 21:13

» ROMÂNIA LUI ANTONESCU ȘI LOGICA VIOLENȚEI(3): VIOLENŢA MILIT
Scris de Admin 05.03.17 11:01

» Anunțuri Administrative
Scris de Admin 25.02.17 20:07


MORCOVII

In jos

MORCOVII Empty Re: MORCOVII

Mesaj Scris de Admin 03.01.14 11:20

http://www.obiectiv.info/adevarul-surprinzator-despre-efectul-morcovilor-asupra-vederii_27952.html
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

MORCOVII Empty Re: MORCOVII

Mesaj Scris de Admin 31.08.13 13:56

Morcovul, protector pentru ochi
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

MORCOVII Empty Re: MORCOVII

Mesaj Scris de Admin 27.04.12 11:39

Beneficiile consumului de morcovi asupra sănătăţii
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

MORCOVII Empty Re: MORCOVII

Mesaj Scris de Admin 05.06.11 19:47

Morcovi pentru a renunţa la fumat

Persoanele aflate la conducerea unei închisori din Noua Zeelandă au găsit o modalitate inedită pentru a-i ajuta pe deţinuţi să renunţe la fumat şi le oferă să ronţăie batoane de morcovi, relatează gentside.com.
Cu o lună înainte de punerea în aplicare a legii prin care se interzice fumatul în puşcăriile din Noua Zeelandă, şefii unei asemenea instituţii de corecţie au decis să-i ajute pe prizonieri să se elibereze de acest viciu.

MORCOVII Read Citeste articolul
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

MORCOVII Empty Re: MORCOVII

Mesaj Scris de Admin 26.09.10 17:25

Sucul de morcovi – remediu în tulburările de tranzit intestinal

Morcovul este o sursă importantă de vitamina A, utilă pentru tratarea afecţiunilor ochilor, a celor respiratorii şi infecţioase, pentru stimularea creşterii şi dezvoltării normale a copiilor. Sucul de morcovi este foarte bine tolerat, uşor asimilabil şi cu un gust plăcut. Este considerat ingredientul obligatoriu al diferitelor combinaţii de sucuri obţinute din alte legume.

MORCOVII Read Citeste articolul
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

MORCOVII Empty Re: MORCOVII

Mesaj Scris de Admin 24.08.10 7:56

"Din natura..."
Morcovul vindeca pielea! Vitaminele A, B si C, sarurile minerale, carotenul, fierul, calciul, magneziul si multe altele, toate se regasesc in morcov! De aceea, orice afectiune a pielii se poate trata sau ameliora cu aceasta leguma delicioasa.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

MORCOVII Empty Morcovul previne îmbătrânirea prematură

Mesaj Scris de Admin 10.07.10 14:28

Morcovul previne îmbătrânirea prematură


Spune-mi ce mănânci ca să-ţi spun cum să trăieşti Cultivat pe scară largă în Europa, morcovul este una dintre legumele recunoscute pentru conţinutul de vitamina A. Din acest motiv,
Spune-mi ce mănânci ca să-ţi spun cum să trăieşti
Cultivat pe scară largă în Europa, morcovul este una dintre legumele recunoscute pentru conţinutul de vitamina A. Din acest motiv, morcovul este un aliment-medicament pentru bolile de piele, ca şi pentru cele oculare. În plus, ajută la vindecarea rapidă a guturaiului şi tusei.
Morcovul este o excelentă sursă de glucide, minerale şi fibre. Este şi un antioxidant foarte puternic, care protejează împotriva bolilor cardiovasculare şi a îmbătrânirii premature a ţesuturilor.
Din aceste considerente, fitonutriţionistul Eric Favre consideră că acest aliment poate preveni boli precum cataracta, Alzheimer şi imunitatea scăzută. Morcovul face parte din dieta copiilor în perioada de creştere. Pentru bebeluşi se recomandă consumul de morcovi mici, săraci în nitraţi.
Bucătăria meridională
Osso buco - Rasoale mici
Calorii - 6oo. Timp de preparare - 90 de minute
Ingrediente: trei rasoale mici, 150 g morcovi, o ţelină, două păhărele de vin alb, două păhărele de supă concentrată, o linguriţă de făină, trei linguri de ulei, sare, piper, cimbru, 250 g orez.
Preparare: Rasoalele se taie în două. Acestea se prăjesc uşor în uleiul încins, apoi se scot şi se păstrează pe aragaz, să nu se răcească. În acelaşi ulei se prăjesc, timp de 10 minute, legumele, tăiate cubuleţe, apoi se presară făina, se adaugă vinul, supa, sarea, piperul şi cimbrul. În final, se pun rasoalele în cratiţa acoperită, se lasă la foc potrivit, timp de o oră. Se serveşte cu o garnitură de orez.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

MORCOVII Empty Morcovul previne cancerul şi înlătură ridurile

Mesaj Scris de Admin 10.07.10 14:27

Morcovul previne cancerul şi înlătură ridurile
http://www.atac-online.ro/13-02-2009/Morcovul-previne-cancerul-si-inlatura-ridurile.html
Morcovii conţin cantităţi uriase de beta-caroten. Atât de mult, că un singur morcov îţi poate asigura suficient beta-caroten pentru ca organismul tău să poată produce necesarul zilnic de vitamina A.
Vitamina A este vitală pentru o piele sănătoasă şi rezistenta împotriva bolilor. Obişnuitul morcov este foarte important pentru protecţia plămânilor şi pentru o bună funcţionare a întregului sistem respirator. Vitamina A este de asemenea importantă pentru vederea pe timp de noapte.
Mai eficienţi în mâncăruri
În marea majoritatea a cazurilor se spune că gătirea legumelor le micşorează valorile nutriţionale, şi că marea majoritate a legumelor sunt mult mai hrănitoare în stare crudă. Cu toate acestea, în cazul morcovilor, lucrurile stau invers. Gătitul lor practic ajuta organismul să absoarbă beta-carotenul de 4-5 ori mai rapid.
Morcovii mai închişi la culoare şi mai bătrâni sunt de asemenea mai nutritivi decât cei tineri şi dacă îi vei găti cu puţin ulei, sau îi vei mânca cu mese care conţin o cantitate mică de grăsime, vei ajuta asimilarea antioxidantului beta-caroten. Dacă este posibil, alege morcovi crescuţi în mediu organic, pentru a evita eventualele reziduuri de pesticide.
O supă de morcov şi curmale roşii poate alunga tusea măgărească la copii;
Gătit împreună cu păstârnac, poate deveni o mâncare ideală pentru grăbirea apariţiei erupţiei cutanate la copiii bolnavi de varicelă;
Reduce riscul de cancer
Se ştie că morcovii oferă o anumită protecţie împotriva razelor ultraviolete, de aceea sunt priviţi ca un remediu excelent împotriva ridurilor, arsurilor solare şi îmbătrânirii pielii. Unele cure naturiste sugerează un “festin” de două zile, bazat pe nimic altceva decât suc proaspat de morcovi şi apă minerală, pentru curăţarea organismului şi în special a ficatului.
Compresele cu suc de morcov proaspăt duce la vindecarea arsurilor. Pentru a scapă de edeme, fierbeţi pe foc mic 5g seminţe de morcov în 500 ml apă, până când apa se înjumătaţeşte. Dacă veţi coace pe plită coji de morcovi - până se înnegresc - şi le mâncaţi fierbinţi, puteti scăpa de urinările prea dese din timpul nopţii. Obţineţi acelaşi efect şi dacă împărţiţi un morcov în 3 părţi egale şi mâncaţi câte o parte la fiecare masă, zilnic;
Morcovul mai poate fi folosit şi ca un tonic al sângelui, dacă se găteşte din el o supă cu spanac şi rădăcini de lotus, sau o mancare de morcovi cu roşii, ceapă şi carne de vită, sau o mâncare de morcovi cu ficat de porc; Pentru cei care vor să-şi îmbunatateasca vederea, o mancare de morcov cu ficat de pui sau de raţă.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

MORCOVII Empty Florile de morcov înlătură stresul şi oboseala

Mesaj Scris de Admin 10.07.10 14:24

Florile de morcov înlătură stresul şi oboseala
Un tratament natural cu bune rezultate în combaterea stresului, oboselii, asteniei şi nevrozei, dar şi în vindecarea unor afecţiuni sexuale provocate de aceste boli îl constituie ceaiul din flori de morcov.

MORCOVII Read Citeste articolul
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

MORCOVII Empty Inflorescenţe de morcov, contra îmbătrânirii

Mesaj Scris de Admin 03.07.10 13:40

Inflorescenţe de morcov, contra îmbătrânirii

Florile şi seminţele aparent banalelor legume au uimit lumea ştiinţifică prin efectele lor hormonale. Dacă seminţele de mărar au efect estrogen, florile de morcov acţionează atât asupra glandei hipofize, cât şi a ovarelor. Efectul curei cu inflorescenţe de morcov asupra femeilor care se apropie de vârsta a treia este de încetinire a proceselor de degradare a organismului sau, mai simplu, de prelungire a tinereţii organismului.

MORCOVII Read Citeste articolul
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

MORCOVII Empty Morcovii, medicamente vegetale!

Mesaj Scris de Admin 06.02.10 11:02

Morcovii, medicamente vegetale!


Revitaminizarea şi remineralizarea organismului în timpul iernii

Se ştie că morcovii sunt foarte bogaţi în vitamina A. Dar acesta nu este singurul lor avantaj! După cum ne-a spus dl prof. univ. dr. Constantin Milică, specialist în fitoterapie, morcovii au multe alte calităţi, care fac din ei adevărate medicamente vegetale. Excelent pentru tratarea problemelor de tranzit intestinal, morcovul este recomandat şi pentru revitaminizarea şi remineralizarea organismului, precum şi împotriva ulcerului gastro-duodenal, hepatitei şi chiar reumatismului.

Remediu minune împotriva anemiei

Compoziţia sa extrem de bogată în substanţe active, precum vitaminele A, B, C, săruri minerale şi elemente ca fier, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, sodiu, caroten face din morcov un aliment de primă importanţă, care nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic al fiecărui om, fie el sănătos sau suferind.

Acţiunile remineralizante şi antianemice ale morcovului sunt date, mai ales, de conţinutul bogat în fier. Pentru a obţine un remediu foarte eficient în combaterea anemiei, dl prof. Milică ne-a spus că se amestecă 100 ml de suc de morcovi cu 200 ml apă minerală, apoi se adaugă miere de albine, de preferinţă polifloră, până la obţinerea unui sirop. Se ia câte o lingură de preparat, de 8-10 ori pe zi.

O infuzie combinată foarte utilă în cazurile de anemie, convalescenţă, oboseală fizică şi psihică, stări de apatie şi lipsă de concentrare, este din 30 g morcov ras, 30 g măceşe, 10 g coacăze negre şi 30 g frunze de urzică. Se pun 2-4 linguriţe de amestec într-un vas şi peste ele se toarnă 2 pahare cu apă clocotită. Se lasă la infuzat, apoi se ţine în cuptor, la circa 70°C, timp de o oră. Se strecoară şi se bea câte jumătate de pahar, de 3-4 ori pe zi, până la revitalizarea organismului.

În acelaşi scop se poate utiliza o băutură din suc de morcovi, suc de ridichi negre şi suc de sfeclă roşie, în părţi egale. Din acest amestec de sucuri se ia câte o lingură, cu 15 minute înainte de cele 3 mese principale.

Având şi mult calciu -- aproximativ 30 mg la 100 g -- morcovul ajută mult şi în menţinerea sănătăţii oaselor şi a dinţilor. Consumat regulat, morcovul ajută la prevenirea osteoporozei.

Reglarea tranzitului intestinal

Având multe fibre (pectine şi celuloză), morcovul reglează tranzitul intestinal atât în caz de constipaţie, cât şi de diaree, iar pentru acţiunea sa cicatrizantă este recomandat, îndeosebi, în tratamentul ulcerelor gastrice şi enterocolitelor.

În caz de constipaţie, se fierbe de 2 ori 1 kg de morcovi într-un litru de apă, iar din zeama obţinută se bea câte 1 pahar, de 3 ori pe zi. Pentru combaterea diareei, se folosesc 15 g de seminţe de morcov, sub formă de pulbere. Se lasă să fiarbă în 300 ml apă 15 minute şi se strecoară. Se bea o jumătate de pahar dimineaţa, pe stomacul gol, o altă jumătate de pahar cu o oră înainte de cină şi încă una cu jumătate de oră înainte de culcare.

Împotriva gastritei, dl prof. Milică recomandă suc de morcovi cu puţină apă minerală şi miere de albine, din flori de salcâm, din care se bea de 3 ori pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, după amiaza şi cu o jumătate de oră înainte de culcare.

Piele sănătoasă, vedere ageră, longevitate

Procentul mare de caroten face ca morcovul să fie foarte indicat în procesul de creştere, în sporirea acuităţii vizuale dar şi în combaterea unor afecţiuni ale pielii. Practic, spune dl prof. Milică, morcovul întinereşte toate celulele şi ţesuturile din organism: „Betacarotenul este precursor al vitaminei A. Acest pigment, care dă morcovului culoarea portocalie, absorbit de organism, se transformă în vitamina A, excelentă pentru piele şi ochi. Protejând celulele corpului de acţiunea nocivă a radicalilor liberi, substanţele conţinute de morcov încetinesc procesul de îmbătrânire”. Doar 50 ml de suc este de ajuns pentru a acoperi nevoile zilnice de vitamina A ale organismului.

Consumul de morcovi scade colesterolul şi curăţă sângele

Dl prof. Milică spune că morcovul este o legumă care trebuie să fie inclusă zilnic în meniul hepaticilor, al reumaticilor, al celor suferinzi de artrită şi gută, precum şi în curele de dezintoxicare. Având în vedere că are numai 35 de calorii la 100 g, morcovul este un aliment privilegiat în curele de slăbire. Mai mult, fibrele conţinute de morcov contribuie la diminuarea colesterolului "rău" din sânge. Ca antianemic, diuretic şi depurativ, pentru întărirea vederii precum şi în boli hepatice, este bine să se consume zilnic, dimineaţa, 100 ml de suc de morcovi. În tot timpul anului, dar mai ales iarna, este bine să se consume morcovi pentru a întări mecanismele imunitare naturale ale organismului.

MORCOVII Read Citeste articolul
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

MORCOVII Empty 6 beneficii ale morcovilor

Mesaj Scris de Admin 04.02.10 18:57

6 beneficii ale morcovilor

http://www.madone.ro/29-11-2009/6-beneficii-ale-morcovilor.html

"Morcovelul cu codiţă" nu este doar o simplă legumă şi nu degeaba a devenit şi personaj într-o poezie pentru copii. El are multe beneficii ascunse şi este considerat legumă esenţială pentru sezonul rece.

1. vedere mai bună: morcovii conţin beta caroten care ajută la protejarea vederii, în special pe timp de noapte, dar oferă şi protecţie împotriva cataractei senile.

2. protecţie a inimii: morcovii conţin carotenoide, adică un tip de antioxidant.Studiile arată că dietele bogate în carotenoide reduc riscul de a te îmbolnăvi de inimă.

3. prevenirea cancerului: datorită conţinutului mare de antioxidant, morcovii ajută la reducerea riscului de cancer la sân, cancer cervical, de colon, de plămâni sau de prostată.

4. plămâni sănătoşi: dietele sărace în vitamina A cresc şansele de emfizem, în special la cei care fumează sau la fumătorii pasivi. Ţigările conţin benzopiren, o substanţă cancerigenă, care duce la deficienţă de vitamina A. Mâncând morcovi, creşteţi aportul de vitamina A, care vă ajută să vă feriţi de bolile de plămâni.

5. stabilizarea zahărului din sânge: studiile arată că aportul de alimente care conţin carotenoide poate fi invers asociat cu rezistenţa la insulină şi nivelul ridicat de zahăr din sânge.

6. asigură sănătatea colonului: din cauza conţinutului de fibre, morcovii duc la reglarea tranzitului intestinal şi previn reducerea riscului de cancer de colon.

Cum poţi consuma morcovii
1. Supe: morcovii sunt legume care dau un gust deosebit supelor.
2. Salate: morcovii cruzi au o savoare deosebită şi sunt crocanţi.
3. Plăcintă: morcovii dau un gust dulce, nefiind nevoie să mai adaugi zahăr.
4. Snacks: inmoaie morcovi cruzi daţi pe răzătoare în iaurt şi o să ai parte de o gustare crocantă şi echilibrată.
5. Garnitură: fierbe morcovii pentru a crea o garnitură sănătoasă pentru prânz sau cină.
6. Piure: amestecă morcovii cu spanac, suc de roşii şi castraveţi pentru a obţine un piure delicious, bogat în vitamine şi minerale.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

MORCOVII Empty Retete inedite cu morcovi

Mesaj Scris de Admin 04.02.10 18:52

Retete inedite cu morcovi

Morcovul este una dintre cele mai sanatoase legume.

Bogat in vitamina A si antioxidanti, folosim morcovul la supe, ciorbe, uneori in mancare si atat!

Colectia de retete pe care ti-o ofera Eva este seducatoare si apetisanta, iar preparatele pot fi consumate la o masa obisnuita, dar si la una speciala.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

MORCOVII Empty Luptă împotriva îmbătrânirii cu ajutorul morcovilor

Mesaj Scris de Admin 04.02.10 12:34

Luptă împotriva îmbătrânirii cu ajutorul morcovilor

Include în alimentaţia ta zilnică patru zarzavaturi care fac minuni pentru sănătate

Delicioase în supe şi ciorbe, dar bune şi de pus... la rană. Se ştie din bătrâni că morcovul, pătrunjelul, ţelina şi leuşteanul nu sunt numai legume pe care le poţi consuma tot timpul anului, dar şi plante care te ajută să previi anumite boli sau să le vindeci pe altele. Tot medicina tradiţională ne avertizează să le consumăm cu atenţie, pentru că substanţele pe care le conţin sunt foarte puternice.


1. Pătrunjelul stimulează fertilitatea

probleme cu tensiunea arterială. Deoarece sucul acestei plante este foarte concentrat, nutriţioniştii îl recomandă zilnic, dar nu mai mult de 40-50 ml. El poate fi diluat cu apă sau cu zeamă de morcov şi băut cu succes de către cei care încearcă să se lase de fumat. Pentru litiaza biliară se bea, înainte de masă, câte un sfert de pahar de suc de pătrunjel (rădăcină şi frunze). Respiraţia neplăcută, dismenoreea şi sindromul post-menopauză sunt ameliorate cu zeamă proaspătă de pătrunjel, în timp ce pentru astm, gută şi reumatism trebuie băut zilnic, timp de două luni, cu o lună pauză. Mai puţin cunoscut este faptul că pătrunjelul poate să ajute femeile să rămână însărcinate, pentru că stimulează funcţionarea ovarelor.

2.Leuşteanul combate anorexia
Pentru a prepara sucul de leuştean se amestecă o mână de frunze cu cinci linguri de apă şi se lasă la macerat circa 30 de minute, după care se filtrează. Zeama proaspătă este un puternic medicament ce trebuie administrat doar diluat, în amestec cu alte sucuri de legume, precum cel de morcov. La un sfert de pahar de suc extras din această rădăcină portocalie, se adaugă doar patru linguriţe de zeamă de leuştean. Dacă nu aveţi prea mult timp la dispoziţie, experţii în alimentaţia sănătoasă vă recomandă să ronţăiţi frunzele acestei plante. Ele au efect diuretic şi antispastic, combat anorexia şi stările de greaţă. Infuzia de leuştean este bună pentru pietrele la rinichi, pentru cistite, balonări şi colici intestinale. În cazul petelor de pe piele, se freacă zona cu frunze proaspete, de două ori pe zi, iar durerile de gât trec cu gargară cu infuzie fierbinte din frunze uscate.

3.Rădăcinoasa dulce previne canceru
l

Indiferent de soi, morcovul este un aliment care face minuni pentru sănătate. Coaja lui nu trebuie îndepărtată, ci poate fi curăţată cu o perie, iar părţile stricate se îndepărtează cu un cuţit. Dacă preferi sucul, acesta se bea proaspăt, circa 150-300 ml pe zi. Foarte bune sunt şi salatele cu morcovi, sau rădăcina fiartă, iar pentru copii se recomandă piureul. La ce e bun morcovul? Ei bine, el conţine falcarinol, o substanţă ce previne formarea tumorilor şi încetineşte creşterea lor. Pentru cancerul de piele, betacarotenul ajută epiderma să lupte cu razele solare nocive şi, mulţumită acestei substanţe, semnele îmbătrânirii pot fi amânate printr- un consum supravegheat al acestei legume. În cazul persoanelor care suferă de ateroscleroză, morcovul combate afecţiunea cu ajutorul a peste 20 de substanţe antioxidante. Bogată în vitamina A, această rădăcinoasă întăreşte imunitatea şi îmbunătăţeşte vederea nocturnă.

4.Ţelina te ajută să slăbeşti rapid

Bogată în vitamine şi minerale, ţelina ajută hipertensivii şi detoxifică organismul. Ea are un efect tonic şi reuşeşte să regleze funcţiile hormonale ale organismului. Pentru vindecarea rănilor, se aplică comprese cu frunzele acestei plante, în timp ce uleiul de ţelină este folosit pentru afecţiuni renale (colică, litiază), edeme cardiace şi în diabet. Decoctul de rădăcină şi frunze este bun pentru slăbit, calmează tusea, răguşeala. Această legumă este, de asemenea, un cunoscut vermifug, iar sucul ei combate frigiditatea şi impotenţa. Conform medicinei tradiţionale, chiar şi sindromul de oboseală cronică trece cu ţelină. Se bea zilnic, dimineaţa, o combinaţie din jumătate de pahar de suc de frunze, diluat cu suc de morcovi. “Doza” energetică se ia pe stomacul gol, cu 10 minute înainte de masă. Pentru uz extern, ţelina este eficientă la degerături, pentru care se prepară un decoct din rădăcini şi frunze, cu care se fac comprese locale călduţe.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

MORCOVII Empty Trataţi ulcerul cu suc de morcovi!

Mesaj Scris de Admin 29.01.10 16:04

Trataţi ulcerul cu suc de morcovi!

Simţiţi o senzaţie de arsură sau o durere în partea superioară a abdomenului, care se accentuează când stomacul este gol? În acest caz este posibil să aveţi ulcer, iar pentru stabilirea diagnosticului e bine să mergeţi la un control medical de specialitate. Până atunci însă puteţi să renunţaţi la tutun, la prăjeli şi să consumaţi piureuri de legume, supe şi suc de morcovi.
Simptome:
• senzaţie de arsură;
• durere în partea superioară a abdomenului;
• balonare;
• greaţă;
• scăderea în greutate;
• senzaţia de saţietate după câteva înghiţituri.
Cauze:
• mâncăruri foarte picante;
• bacteria Helicobacter pylori;
• consum exagerat de antiinflamatoare;
• alcool;
• tutun;
• predispoziţie genetică
Produse naturiste care vă pot fi de ajutor:
Ulcerofit - Fares - este indicat în ulcer gastric şi duodenal, în gastrite erozive, datorită acţiunii antiinflamatorii, antihemoragice. Administrare: una-două capsule de trei ori pe zi. Preţ: 2• de lei.
Digesto - Pentavox- are acţiune analgezică, antivirală, antispastică, fiind util în toate afecţiunile gastro- intestinale, ulcere. Administrare: una-două capsule o dată sau de două ori pe zi. Preţ: 16 lei.
Guduchi - Herba Ayurvedica - poate fi folosit în ulcer gastric şi hiperaciditate gastrică, anemie. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi. Preţ: 29 de lei.
Alţ & Propolis - Laboratoarele Medica - util în ulcer gastric şi duodenal, constipaţie, dischinezie biliară. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi. Preţ: 10 lei.
Sfaturi:
• feriţi-vă de antiinflamatoare;
• nu vă enervaţi;
• eliminaţi stresul;
• renunţaţi la ţigări;
• nu consumaţi băuturi alcoolice;
• beţi foarte multă apă;
• eliminaţi din alimentaţie prăjelile, rântaşul, tocătura, maioneza, ouăle, murăturile;
• puteţi mânca brânză de vaci degresată, orez, paste
făinoase, supe şi piureuri
de legume, soteuri, sufleuri.
Leacuri la îndemâna oricui:
• Cura cu suc de ţelină;
• Cura cu suc de pătlagină;
• Cura cu suc de cartofi;
• Cura cu suc de morcovi;
• Cura cu chefir;
• Cura cu infuzie de flori de salcâm;
• Cura cu tinctură de propolis (30 de picături de trei ori pe zi).
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

MORCOVII Empty Flori de morcov de câmp, ţelină şi seminţe de ovăz, împotriv

Mesaj Scris de Admin 23.01.10 14:36

Flori de morcov de câmp, ţelină şi seminţe de ovăz, împotriva oboselii, frigidităţii şi impotenţei sexuale





Întrucât numeroşi cititori ai acestor pagini ne-au solicitat tratamente naturale pentru vindecarea unor afecţiuni sexuale provocate de oboseală şi stres, colaboratorul nostru, terapeutul naturist arădean Ioan Groza, propune câteva reţete care s-au dovedit deosebit de eficiente în practica îndelungată a cabinetului „Natura” din Arad: "Se bea, zilnic, pe o perioada de 2-4 săptămâni, dimineaţa şi seara, cu cel puţin 15 minute înainte de masă, câte o cană de 250 ml ceai din flori de morcov de câmp. Concomitent, se consumă şi macerat din rădăcini de ţelină şi seminţe de ovăz. Se infuzează, seara, două linguriţe cu vârf de flori tocate sau netocate de morcov de câmp cu 0,5 litri apă fierbinte (înainte să dea în clocot). Jumătate din această cantitate de ceai se consumă seara, iar cealaltă cantitate de ceai se bea dimineaţa. Ceaiul este bine să fie cald şi neîndulcit sau uşor îndulcit, dar numai cu miere de albine. Maceratul din rădăcini de ţelină şi seminţe de ovăz se prepară astfel: se curăţă rădăcinile de ţelină (cantitatea lor trebuie să ocupe o treime dintr-un borcan), se spală cu apă rece, se taie în felii mici, apoi se dau prin maşina de tocat carne şi se introduc într-un borcan. În alt borcan, de aceeaşi capacitate, se pun seminţe de ovăz nedecorticate (şi cantitatea lor trebuie să ocupe o treime din vas), iar peste ele se pune apă rece până se umple borcanul. Se amestecă bine cu o lingură de lemn. Seminţele de ovăz se dau prin maşina de măcinat cafea, dar prin rotirea rotorului numai de 2-3 ori, ca să nu se transforme în făină. Atât rădăcinile de ţelină, cât şi seminţele de ovăz se lasă la macerat fix 24 de ore, după care fiecare macerat se strecoară separat, prin tifon, apoi se amestecă în părţi egale. Amestecul trebuie consumat în răstimpul a două zile, după care se prepară cantităţi noi. Se consumă 1-1,5 litri de macerat pe zi. Tratamentul se repetă de mai multe ori într-un an, cu pauze de 1-2 luni".

Dl Ioan Groza spune că tratamentul cu rădăcini de ţelină şi seminţe de ovăz dă rezultate deosebite şi în următoarele afecţiuni: surmenaj, digestie deficitară, inapetenţă, insuficienţă suprarenală, colici renale, reumatism, gută, litiază renală şi vezicala, afecţiuni pulmonare, hepatice, splenice, demineralizare, diabet, obezitate, insomnie, sterilitate, insuficienţă tiroidiană, astenie fizică şi nervoasă, diferite forme de cancer, circulaţia proastă a sângelui, detoxifiere, regenerare sanguină, gripe, răceli, bronşite, eliminarea gazelor intestinale, drenarea bilei, hipertensiune, normalizarea ciclului menstrual, eliminarea viermilor intestinali, hidropizie, retenţie urinară, ulcer gastric, afecţiuni cardiace.



http://www.evenimentul.ro/articol/flori-de-morcov-de-camp-telina-si-seminte-de-ovaz-impotriva-oboselii-frigiditatii-si-impotentei-sexuale.html
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

MORCOVII Empty Morcovul remediu împotriva hipertensiunii

Mesaj Scris de Admin 06.01.10 10:59

http://www.gandul.info/sanatate-food-drink/morcovul-remediu-impotriva-hipertensiunii-5267071
Morcovul – remediu împotriva hipertensiunii
Medicii nutriţionişti spun că morcovii au un conţinut nutritiv complex, asigurând astfel organismului uman necesarul de enzime, vitamine şi minerale. Nutriţionistul Mihaela Bilic recomandă să mâncăm morcov în stare naturală, deoarece fiert sau sub formă de suc are un indice glicemic ridicat. "Morcovul crud este un carbohidrat complex, bogat în fibre, cu un indice glicemic scăzut, calităţi care se pierd odată cu prepararea lui", spune dr. Bilic. În plus, specialiştii completează că la fiecare 100 de grame de morcov consumat organismul uman primeşte 7,6 grame de carbohidraţi, 0,6 grame de proteine, 0,3 grame de grăsime, 30 miligrame de calciu şi 0,6 miligrame de fier.
Unul din marile beneficii ale aportului de fier este eficienţa cu care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, răspunzători de grăbirea procesului de îmbătrânire, asociat de multe ori declanşării unor boli grave. Mai mult, această legumă reprezintă o sursă importantă de fibre, vitamina B1, B2, B6, vitamina C, vitamina K, biotină, potasiu şi tiamină. Medicii adaugă că morcovii asigură şi cea mai mare cantitate de betacaroten dintre legumele pe care trebuie să le consumăm zilnic.

Betacarotenul este un pigment galben-portocaliu, găsit în toate plantele verzi, însă în cantităţi mai mari în morcovi, spanac şi pepene galben. Nutriţioniştii spun că hipertensiunea arterială poate fi tratată cu ajutorul sucului de morcovi. Astfel, pentru persoanele care suferă de această afecţiune este nevoie de 100 mililitri de suc de morcovi zilnic, de două ori pe zi. Terapia se recomandă să se prelungească pe o perioadă de 30 de zile.


Ultima editare efectuata de catre Admin in 10.07.10 14:25, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

MORCOVII Empty Morcovi si pere pentru obrazul delicat

Mesaj Scris de Admin 12.12.09 10:49

Morcovi si pere pentru obrazul delicat

O improspatare si o revitalizare a tenului se poate obtine prin ingrijirile cu morcovi proaspeti dati prin razatoare si amestecati cu smintina proaspata sau cu caimac de lapte fiert. Masca se mentine pe obraz 15 minute, fiind indepartata apoi cu infuzie de musetel sau tei, sau cu apa


obisnuita de la cald la rece


.


Mastile cu morcovi rasi au asupra tesuturilor actiuni calmante, cicatrizante si tonifiante. Prin continutul sau de vitamina A in stare naturala, sucul de morcovi, obtinut prin stoarcerea printr-un tifon radacinii date prin razatoare, este indicat pentru stergerea obrazului cu tampoane cosmetice imbibate.

Sint recomandate aceste "spalari" in cazul tenului obosit, palid, sensibil, lipsit de prospetime si culoare sau devitaminizat. Morcovul este folosit si pentru a atenua petele care


apar odata cu virsta. Catifeleaza si vitaminizeaza pielea uscata mai ales din cauza din cauza intemperiilor.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

MORCOVII Empty 6 beneficii ale morcovilor

Mesaj Scris de Admin 09.12.09 8:19

6 beneficii ale morcovilor


"Morcovelul cu codiţă" nu este doar o simplă legumă şi nu degeaba a devenit şi personaj într-o poezie pentru copii. El are multe beneficii ascunse şi este considerat legumă esenţială pentru sezonul rece.

1. vedere mai bună: morcovii conţin beta caroten care ajută la protejarea vederii, în special pe timp de noapte, dar oferă şi protecţie împotriva cataractei senile.

2. protecţie a inimii: morcovii conţin carotenoide, adică un tip de antioxidant.Studiile arată că dietele bogate în carotenoide reduc riscul de a te îmbolnăvi de inimă.

3. prevenirea cancerului: datorită conţinutului mare de antioxidant, morcovii ajută la reducerea riscului de cancer la sân, cancer cervical, de colon, de plămâni sau de prostată.

4. plămâni sănătoşi: dietele sărace în vitamina A cresc şansele de emfizem, în special la cei care fumează sau la fumătorii pasivi. Ţigările conţin benzopiren, o substanţă cancerigenă, care duce la deficienţă de vitamina A. Mâncând morcovi, creşteţi aportul de vitamina A, care vă ajută să vă feriţi de bolile de plămâni.

5. stabilizarea zahărului din sânge: studiile arată că aportul de alimente care conţin carotenoide poate fi invers asociat cu rezistenţa la insulină şi nivelul ridicat de zahăr din sânge.

6. asigură sănătatea colonului: din cauza conţinutului de fibre, morcovii duc la reglarea tranzitului intestinal şi previn reducerea riscului de cancer de colon.

Cum poţi consuma morcovii
1. Supe: morcovii sunt legume care dau un gust deosebit supelor.
2. Salate: morcovii cruzi au o savoare deosebită şi sunt crocanţi.
3. Plăcintă: morcovii dau un gust dulce, nefiind nevoie să mai adaugi zahăr.
4. Snacks: inmoaie morcovi cruzi daţi pe răzătoare în iaurt şi o să ai parte de o gustare crocantă şi echilibrată.
5. Garnitură: fierbe morcovii pentru a crea o garnitură sănătoasă pentru prânz sau cină.
6. Piure: amestecă morcovii cu spanac, suc de roşii şi castraveţi pentru a obţine un piure delicious, bogat în vitamine şi minerale.
http://www.madone.ro/29-11-2009/6-beneficii-ale-morcovilor.html
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

MORCOVII Empty MORCOVII

Mesaj Scris de Admin 05.12.09 12:58

Mierea cu suc de morcov buna pentru rani

Amestecul poate fi pastrat maxim doua-trei zile la frigider.

Inca din antchitate mierea cu suc de morcov era considerat un leac miraculos pentru tratamentul infectiilor externe, rani, eczeme supurate sau nu, leziuni ale pielii sau mucoaselor. Acest preparat are efect cicatrizant, antiseptic si hranitor a tesuturilor, grabind vindecarea lor.


100 ml de suc de morcov se amesteca cu 100 g miere de albine pina la omogenizarea completa Se utilizeaza pentru gargare, spalatul ranilor, pansamente. Cind se face gargara solutia se dizolva in apa, se clateste timp de citeva minute gura apoi se inghite.


Amestecul ese pastreaza maxim 2-3 zile la frigider si 2-3 ore la temperatura camerei altfel devine toxic si trebuie aruncat. Are contraindicatii la persoanele alergice si diabetici.


Ultima editare efectuata de catre Admin in 04.02.10 12:33, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

MORCOVII Empty Re: MORCOVII

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum