Like/Tweet/+1
Ultimele subiecte
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE2Scris de Admin 26.08.17 22:37
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE1
Scris de Admin 26.08.17 22:36
» Comunitatea evreiască din Botoșani (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» Comunitatea evreiască din Botoșani (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:19
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:18
» DESPRE ANTISEMITISMUL MAREȘALULUI ION ANTONESCU
Scris de Admin 04.08.17 23:54
» Romanizarea Romaniei 1940-44 legi antisemite, CNRomanizare
Scris de Admin 04.08.17 21:13
» ROMÂNIA LUI ANTONESCU ȘI LOGICA VIOLENȚEI(3): VIOLENŢA MILIT
Scris de Admin 05.03.17 11:01
» Anunțuri Administrative
Scris de Admin 25.02.17 20:07
DESCOPERIRI
4 participanți
Pagina 14 din 27
Pagina 14 din 27 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20 ... 27
DESCOPERIRI
Rezumarea primului mesaj :
A fost descoperit un mecanism cheie implicat în durerile cronice
O echipă de cercetători canadieni a descoperit o proteină care joacă un
rol major în durerile cronice ca urmare a unor leziuni ale nervilor,
accidentale sau legate de diverse boli precum diabetul sau cancerul,
potrivit ultimului număr al revistei Nature, relatează AFP. Această
descoperire deschide calea dezvoltării unor noi tehnici de
diagnosticare şi unor tratamente eficiente pentru această formă cronică
de durere neurologică ("durere neuropatică"), pe care medicamente
precum morfina nu reuşesc să o aline. Oamenii de ştiinţă ştiau deja că
acest proces dureros la nivelul nervilor periferici trecea prin
activarea celulelor, desemnată sub numele de microglie, însă nu aveau
idee cum comunică aceste celule cu neuronii. Cercetătorii conduşi de
Yves De Koninck de la Universitatea Laval din Quebec au arătat că
aceste celule microgriale, odată activate, secretă apoi o proteină,
numită BDNF, care alterează proprietăţile neuronilor durerii din măduva
spinării. Injectarea acestei proteine BDNF în măduva spinării unor
şoareci normali a declanşat o "alodinie", durere provocată de un stimul
care nu provoacă în mod normal durere, de exemplu, o mângâiere.
Cercetătorii au încercat apoi să blocheze sau să intercepteze proteina
BDNF, expediată prin microglie nervilor afectaţi, şi au reuşit să
suprime acest exces de sensibilitate dureroasă. Zece milioane de
canadieni de toate vârstele vor fi afectaţi în cursul vieţii lor, în
grade variabile, de o boală, afecţiune sau leziune a creierului,
măduvei spinării sau sistemului nervos, potrivit Fundaţiei NeuroScience
Canada.
http://www.jurnalulbtd.ro/afarticol.php?nrarticol=35&id=745
A fost descoperit un mecanism cheie implicat în durerile cronice
O echipă de cercetători canadieni a descoperit o proteină care joacă un
rol major în durerile cronice ca urmare a unor leziuni ale nervilor,
accidentale sau legate de diverse boli precum diabetul sau cancerul,
potrivit ultimului număr al revistei Nature, relatează AFP. Această
descoperire deschide calea dezvoltării unor noi tehnici de
diagnosticare şi unor tratamente eficiente pentru această formă cronică
de durere neurologică ("durere neuropatică"), pe care medicamente
precum morfina nu reuşesc să o aline. Oamenii de ştiinţă ştiau deja că
acest proces dureros la nivelul nervilor periferici trecea prin
activarea celulelor, desemnată sub numele de microglie, însă nu aveau
idee cum comunică aceste celule cu neuronii. Cercetătorii conduşi de
Yves De Koninck de la Universitatea Laval din Quebec au arătat că
aceste celule microgriale, odată activate, secretă apoi o proteină,
numită BDNF, care alterează proprietăţile neuronilor durerii din măduva
spinării. Injectarea acestei proteine BDNF în măduva spinării unor
şoareci normali a declanşat o "alodinie", durere provocată de un stimul
care nu provoacă în mod normal durere, de exemplu, o mângâiere.
Cercetătorii au încercat apoi să blocheze sau să intercepteze proteina
BDNF, expediată prin microglie nervilor afectaţi, şi au reuşit să
suprime acest exces de sensibilitate dureroasă. Zece milioane de
canadieni de toate vârstele vor fi afectaţi în cursul vieţii lor, în
grade variabile, de o boală, afecţiune sau leziune a creierului,
măduvei spinării sau sistemului nervos, potrivit Fundaţiei NeuroScience
Canada.
http://www.jurnalulbtd.ro/afarticol.php?nrarticol=35&id=745
Ultima editare efectuata de catre Admin in 12.11.09 11:10, editata de 3 ori
Re: DESCOPERIRI
Mănânci şi slăbeşti cu regimul disociat
http://www.clicksanatate.ro/Suplimensanatate_mereu-in-forma/mananci-si-slabesti-cu-regimul-disociat
Este un regim uşor de ţinut care merge pe principiul că nu alimentele în sine îngraşă, ci combinarea lor într-un mod neadecvat. Pregăteşte-te să slăbeşti patru kilograme în şapte zile.
Există mai multe variante ale regimului disociat, pe care le poţi alege în funcţie de disponibilităţile tale de a ţine o dietă şi de stilul tău de viaţă.
Regimul disociat clasic:
Luni: Carne. De pui sau de vită, slabă, pregătită la aburi sau pe grătar.
Marţi: Legume. Orice fel de legume, sote, fierte, pe grătar sau sub formă de salată. Poţi adăuga condimente, suc de lămâie, dar fără ulei.
Miercuri: Peşte. Fiert, fript, cu condimente. De preferat este să alegi peştele de apă dulce, deoarece este mai sărac în calorii.
Joi: Lactate. Iaurt dietetic, brânză cu conţinut scăzut de grăsimi, lapte dulce sau acru, caşcaval slab, sana, kefir.
Vineri: Ouă. Poţi consuma practic ouă în orice cantitate dar, din punct de vedere medical, nu este indicat să mănânci mai mult de două ouă pe zi. Dacă ţi se pare foarte dificil, poţi înlocui această zi cu una din cele precedente.
Sâmbătă: Fructe. Fructe la discreţie, în orice cantitate doreşti. Poţi mânca inclusiv fructe dulci, care în alte regimuri de slăbire sunt interzise (banane, pere, struguri).
Duminică: Ai liber la combinaţii între alimentele cuprinse în celelalte zile ale săptămânii.
Regimul disociat de trei zile
Este o variantă mai scurtă a regimului disociat clasic. Astfel, în prima zi poţi consuma exclusiv lactate, în a doua zi exclusiv carne slabă, iar în ultima zi, fructe.
Ambele regimuri se ţin în general pe parcursul unei săptămâni sau maximum două. După o perioadă de pauză, poţi reveni pentru o nouă perioadă de regim, până când ajungi la greutatea dorită.
Regimul disociat pe termen lung
La fiecare dintre mese, evită asocierile de proteine şi glucide sau lipide şi glucide. De exemplu, nu asocia o friptură (proteine) cu cartofi sau paste (glucide). Varianta corectă ar fi paste cu legume, pui cu salată etc.
Acest regim se poate ţine timp de câteva luni. Chiar dacă scăderea în greutate este mai lentă, este mai sigură, iar riscul de a pune înapoi kilogramele pierdute după întreruperea regimului este mult mai scăzut.
http://www.clicksanatate.ro/Suplimensanatate_mereu-in-forma/mananci-si-slabesti-cu-regimul-disociat
Este un regim uşor de ţinut care merge pe principiul că nu alimentele în sine îngraşă, ci combinarea lor într-un mod neadecvat. Pregăteşte-te să slăbeşti patru kilograme în şapte zile.
Există mai multe variante ale regimului disociat, pe care le poţi alege în funcţie de disponibilităţile tale de a ţine o dietă şi de stilul tău de viaţă.
Regimul disociat clasic:
Luni: Carne. De pui sau de vită, slabă, pregătită la aburi sau pe grătar.
Marţi: Legume. Orice fel de legume, sote, fierte, pe grătar sau sub formă de salată. Poţi adăuga condimente, suc de lămâie, dar fără ulei.
Miercuri: Peşte. Fiert, fript, cu condimente. De preferat este să alegi peştele de apă dulce, deoarece este mai sărac în calorii.
Joi: Lactate. Iaurt dietetic, brânză cu conţinut scăzut de grăsimi, lapte dulce sau acru, caşcaval slab, sana, kefir.
Vineri: Ouă. Poţi consuma practic ouă în orice cantitate dar, din punct de vedere medical, nu este indicat să mănânci mai mult de două ouă pe zi. Dacă ţi se pare foarte dificil, poţi înlocui această zi cu una din cele precedente.
Sâmbătă: Fructe. Fructe la discreţie, în orice cantitate doreşti. Poţi mânca inclusiv fructe dulci, care în alte regimuri de slăbire sunt interzise (banane, pere, struguri).
Duminică: Ai liber la combinaţii între alimentele cuprinse în celelalte zile ale săptămânii.
Regimul disociat de trei zile
Este o variantă mai scurtă a regimului disociat clasic. Astfel, în prima zi poţi consuma exclusiv lactate, în a doua zi exclusiv carne slabă, iar în ultima zi, fructe.
Ambele regimuri se ţin în general pe parcursul unei săptămâni sau maximum două. După o perioadă de pauză, poţi reveni pentru o nouă perioadă de regim, până când ajungi la greutatea dorită.
Regimul disociat pe termen lung
La fiecare dintre mese, evită asocierile de proteine şi glucide sau lipide şi glucide. De exemplu, nu asocia o friptură (proteine) cu cartofi sau paste (glucide). Varianta corectă ar fi paste cu legume, pui cu salată etc.
Acest regim se poate ţine timp de câteva luni. Chiar dacă scăderea în greutate este mai lentă, este mai sigură, iar riscul de a pune înapoi kilogramele pierdute după întreruperea regimului este mult mai scăzut.
anita47- Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006
Persoanele scunde sunt mai predispuse aparitiei bolilor cron
Persoanele scunde sunt mai predispuse aparitiei bolilor cronice de plamani (17:05)
Re: DESCOPERIRI
De ce incaruntim? Un grup de cercetatori europeni a deslusit misterul fenomenului de albire a parului uman. Incaruntirea este determinata de secretia crescuta de peroxid de hidrogen datorata deteriorarii foliculilor pilosi. Aceasta substanta blocheaza secretia normala de melanina, pigmentul natural responsabil de culoarea parului.
“Nu doar femeile folosesc peroxidul de hidrogen pentru decolorarea parului, ci toate celulele parului secreta o cantitate scazuta din aceasta substanta, insa pe masura ce inaintam in varsta, cantitatea creste semnificativ”, afirma redactorul sef al Jurnalului Federatiei Societatilor Americane de Biologie Experimentala, Gerard Weissmann.
Cercetatorii au facut aceasta descoperire analizand culturi celulare provenite de la foliculi pilosi umani. Ei au constatat ca secretia de peroxid de hidrogen a fost determinata de scaderea nivelelor catalazei, enzima implicata in procesul de descompunere a peroxidului de hidrogen in apa si oxigen. Au descoperit si faptul ca foliculii pilosi nu pot repara deteriorarea produsa de catre peroxidul de hidrogen datorita nivelelor scazute ale enzimelor care indeplinesc in mod normal aceasta functie (MSR A si B). Nivele crescute ale peroxidului de hidrogen si scazute ale MSR A si B blocheaza formarea tirozinazei, enzima ce determina sinteza de melanina in foloculii pilosi.
Cercetatorii cred ca un mecanism similar sta la baza afectiunii dermatologice numita vitiligo. Melanina este un pigment care determina culoarea pielii, a parului si a ochilor. In absenta sa se observa straturile interne ale irisului care au culoarea albastra. De asemenea, are rol in protejarea pielii fata de radiatiile UV ale soarelui care favorizeaza aparitia cancerului cutanat si a procesului de imbatranire. Fenomenul albirii firelor de par este un proces ce are loc odata cu inaintarea in varsta, insa datorita mostenirii genetice unii oameni incaruntesc mult mai devreme decat altii. S-a constatat ca exista diferente intre grupuri de populatie, caucazienii incaruntind mai devreme fata de asiatici.
Persoanele de culoare incaruntesc mai tarziu comparativ cu celelalte rase. Unele afectiuni precum anemia pernicioasa, hiper si hipotiroidismul, osteopenia, progeria, pangeria determina albirea prematura a parului. Fumatul poate cauza, de asemenea, incaruntirea prematura.
Intelegerea factorilor determinanti ar putea contribui la identificarea unei metode de prevenire a incaruntirii. Actualmente se continua cercetarile in laboratoarele din Marea Britanie si Germania pentru elaborarea unei metode de stopare a albirii firelor de par. www.stiinta.info
“Nu doar femeile folosesc peroxidul de hidrogen pentru decolorarea parului, ci toate celulele parului secreta o cantitate scazuta din aceasta substanta, insa pe masura ce inaintam in varsta, cantitatea creste semnificativ”, afirma redactorul sef al Jurnalului Federatiei Societatilor Americane de Biologie Experimentala, Gerard Weissmann.
Cercetatorii au facut aceasta descoperire analizand culturi celulare provenite de la foliculi pilosi umani. Ei au constatat ca secretia de peroxid de hidrogen a fost determinata de scaderea nivelelor catalazei, enzima implicata in procesul de descompunere a peroxidului de hidrogen in apa si oxigen. Au descoperit si faptul ca foliculii pilosi nu pot repara deteriorarea produsa de catre peroxidul de hidrogen datorita nivelelor scazute ale enzimelor care indeplinesc in mod normal aceasta functie (MSR A si B). Nivele crescute ale peroxidului de hidrogen si scazute ale MSR A si B blocheaza formarea tirozinazei, enzima ce determina sinteza de melanina in foloculii pilosi.
Cercetatorii cred ca un mecanism similar sta la baza afectiunii dermatologice numita vitiligo. Melanina este un pigment care determina culoarea pielii, a parului si a ochilor. In absenta sa se observa straturile interne ale irisului care au culoarea albastra. De asemenea, are rol in protejarea pielii fata de radiatiile UV ale soarelui care favorizeaza aparitia cancerului cutanat si a procesului de imbatranire. Fenomenul albirii firelor de par este un proces ce are loc odata cu inaintarea in varsta, insa datorita mostenirii genetice unii oameni incaruntesc mult mai devreme decat altii. S-a constatat ca exista diferente intre grupuri de populatie, caucazienii incaruntind mai devreme fata de asiatici.
Persoanele de culoare incaruntesc mai tarziu comparativ cu celelalte rase. Unele afectiuni precum anemia pernicioasa, hiper si hipotiroidismul, osteopenia, progeria, pangeria determina albirea prematura a parului. Fumatul poate cauza, de asemenea, incaruntirea prematura.
Intelegerea factorilor determinanti ar putea contribui la identificarea unei metode de prevenire a incaruntirii. Actualmente se continua cercetarile in laboratoarele din Marea Britanie si Germania pentru elaborarea unei metode de stopare a albirii firelor de par. www.stiinta.info
Cancerul şi fitoterapia Tratamentul bolnavilor de cancer
Cancerul şi fitoterapia • Tratamentul bolnavilor de cancer cu ajutorul plantelor medicinale
Ultima editare efectuata de catre Admin in 15.02.10 8:37, editata de 1 ori
Veninul tămăduitor al albinelor
Veninul tămăduitor al albinelor • Ameliorarea sclerozei multiple prin terapia cu venin de albine
· Ciorba de burta, tratament impotriva mahmurelii
· Ciorba de burta, tratament impotriva mahmurelii
Ciorba de burta este medicament, sau, mai exact, un tratament eficient impotriva mahmurelii â...
Ciorba de burta este medicament, sau, mai exact, un tratament eficient impotriva mahmurelii â...
Re: DESCOPERIRI
Viaţa sexuală începută la o vârstă fragedă dublează riscul de cancerul de col uterin
Un studiu care încerca să determine motivele pentru care femeile sărace se confruntă cu un risc mai mare de a se îmbolnăvi de cancer de col uterin a relevat faptul că acestea îşi încep viaţa sexuală, în medie, cu patru ani mai devreme decât femeile cu venituri mai mari.
Oamenii de ştiinţă au crezut mult timp că această diferenţă era o consecinţă a numărului mai mic de controale medicale preventive din ţările sărace, însă noul studiu a demonstrat că nu acesta era factorul principal. Studiul a dovedit, însă, faptul că dublarea riscului de declanşare a cancerului cervical se explică prin faptul că femeile provenind din mediile sărace îşi încep viaţa sexuală la vârste mult mai mici. Şi vârsta la care o femeie naşte primul ei copil a reprezentat un factor important, scrie Realitatea.net. Controalele şi testele medicale preventive influenţează într-o oarecare măsură riscul de apariţie a acestei maladii. (G.R.)
http://www.atac-online.ro/22-12-2009/Viata-
Un studiu care încerca să determine motivele pentru care femeile sărace se confruntă cu un risc mai mare de a se îmbolnăvi de cancer de col uterin a relevat faptul că acestea îşi încep viaţa sexuală, în medie, cu patru ani mai devreme decât femeile cu venituri mai mari.
Oamenii de ştiinţă au crezut mult timp că această diferenţă era o consecinţă a numărului mai mic de controale medicale preventive din ţările sărace, însă noul studiu a demonstrat că nu acesta era factorul principal. Studiul a dovedit, însă, faptul că dublarea riscului de declanşare a cancerului cervical se explică prin faptul că femeile provenind din mediile sărace îşi încep viaţa sexuală la vârste mult mai mici. Şi vârsta la care o femeie naşte primul ei copil a reprezentat un factor important, scrie Realitatea.net. Controalele şi testele medicale preventive influenţează într-o oarecare măsură riscul de apariţie a acestei maladii. (G.R.)
http://www.atac-online.ro/22-12-2009/Viata-
anita47- Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006
Sampania - buna pentru inima si creier
Sampania - buna pentru inima si creier
Un studiu realizat la Universitatea Reading din Marea Britanie a scos la iveala faptul ca sampania...
Un studiu realizat la Universitatea Reading din Marea Britanie a scos la iveala faptul ca sampania...
Re: DESCOPERIRI
Tratament extern cu sare
Calculi renali, colici renale Un saculet de panza plin cu sare gema se pune pe un calorifer sau pe alta sursa de caldura si se lasa sa se incalzeasca, pana la 50-60 de grade Celsius, se aplica apoi pe sale (zona lombara), unde se tine vreme de o jumatate de ora.
Ulceratii pe piele
In doua linguri de miere de albine se pune o jumatate de lingurita de sare si se amesteca bine, pana cand se omogenizeaza, se aplica apoi acest preparat pe
zonele afectate.
Rezultatele terapeutice sunt uimitoare, acesta fiind un stravechi remediu mentionat in tratatele medicale grecesti.
Arsuri de gradul I si II
Pe zona afectata se presara sare grunjoasa din belsug. Aceasta aplicatie va spori pe moment senzatia de usturime, dar apoi edemele vor fi mult reduse,iar vindecarea va fi considerabil mai rapida. Nu se aplica sare pe arsurile grave, cu rana deschisa, intrucat produce o usturime insuportabila.
Nas infundat (rinita cronica)
La un pahar de apa calda se pune o lingurita de sare gema sau marina si se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se pune aceasta apa sarata calda in palma si se trage pe nara stanga si pe nara dreapta, alternativ, pentru desfundarea cailor nazale. Acest procedeu este bine sa se faca in fiecare dimineata, pentru drenarea cailor respiratorii, inlaturarea surplusurilor de mucus, marirea acuitatii olfactive.
Dureri de gat (faringita, laringita, amigdalita) Se pun doua lingurite de sare naturala intr-un pahar cu apa fierbinte, dupa care se amesteca bine cu o lingurinta, pana cand sarea se dizolva complet. Se face gargara cu acest preparat cat mai fierbinte, lasand apa sarata sa ajunga cat mai mult pe gat. Se reia acest tratament de 2-3 ori pe zi, pana la disparitia completa a afectiunii.
Baile cu apa sarata
Sunt un remediu traditional de medicina populara, care se aplica si acum, in clinici moderne din Austria sau Germania, cu un succes extraordinar.
Se prepara prin punerea la o cada de apa calda (aproximativ 150 de litri) a doua kilograme de sare (amestecata in prealabil cu apa fierbinte, pentru a se dizolva mai usor).
Iata indicatiile acestor bai:
Dermatozele infectioase Se fac bai partiale, inmuind doar segmentul afectat, vreme de 15 minute, in apa sarata calda, preparata prin punerea a 7 linguri de sare la litru.Imediat dupa baie, pielea nu se sterge, ci se tamponeaza putin si se lasa sa se usuce. Este excelent acest remediu in tratarea infectiilor bacteriene si micotice (produse de ciuperci parazite).
Reumatismul - se fac de doua ori pe saptamana bai complete cu apa sarata fierbinte. Cele mai eficiente sunt baile preparate cu sare marina, dar efecte foarte bune s-au obtinut si cu sarea de mina, cu cristale mari (nemacinata) .
Cistitele, infectiile urinareSe fac bai complete sau bai de sezut cu apa ceva mai sarata: 5 linguri de sare la litru. Baia va fi facuta in fiecare seara, pana la vindecarea afectiunii, iar apa trebuie sa fie cat mai fierbinte, insa suportabila (peste 38 de grade). Imediat dupa baie va veti sterge si va veti relaxa la caldura, evitand ferm expunerea la frig sau curent.
Anexita, metro-anexita Se aplica procedura de la infectiile renale. Suplimentar, se va adauga in apa sarata de baie putina tinctua de iod. Este un tratament eficient, folosit ca adjuvant si in anumite infectii genitale.
Raceala si gripa Se fac bai ale picioarelor (talpi si glezne) cu apa fierbinte cu foarte multa sare (10 linguri la litru),baile vor dura 10 minute, dupa care ne vom incalta cu sosete groase si ne vom aseza la caldura, asa incat sa transpiram.
http://www.garbo.ro/articol/Familie/
Calculi renali, colici renale Un saculet de panza plin cu sare gema se pune pe un calorifer sau pe alta sursa de caldura si se lasa sa se incalzeasca, pana la 50-60 de grade Celsius, se aplica apoi pe sale (zona lombara), unde se tine vreme de o jumatate de ora.
Ulceratii pe piele
In doua linguri de miere de albine se pune o jumatate de lingurita de sare si se amesteca bine, pana cand se omogenizeaza, se aplica apoi acest preparat pe
zonele afectate.
Rezultatele terapeutice sunt uimitoare, acesta fiind un stravechi remediu mentionat in tratatele medicale grecesti.
Arsuri de gradul I si II
Pe zona afectata se presara sare grunjoasa din belsug. Aceasta aplicatie va spori pe moment senzatia de usturime, dar apoi edemele vor fi mult reduse,iar vindecarea va fi considerabil mai rapida. Nu se aplica sare pe arsurile grave, cu rana deschisa, intrucat produce o usturime insuportabila.
Nas infundat (rinita cronica)
La un pahar de apa calda se pune o lingurita de sare gema sau marina si se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se pune aceasta apa sarata calda in palma si se trage pe nara stanga si pe nara dreapta, alternativ, pentru desfundarea cailor nazale. Acest procedeu este bine sa se faca in fiecare dimineata, pentru drenarea cailor respiratorii, inlaturarea surplusurilor de mucus, marirea acuitatii olfactive.
Dureri de gat (faringita, laringita, amigdalita) Se pun doua lingurite de sare naturala intr-un pahar cu apa fierbinte, dupa care se amesteca bine cu o lingurinta, pana cand sarea se dizolva complet. Se face gargara cu acest preparat cat mai fierbinte, lasand apa sarata sa ajunga cat mai mult pe gat. Se reia acest tratament de 2-3 ori pe zi, pana la disparitia completa a afectiunii.
Baile cu apa sarata
Sunt un remediu traditional de medicina populara, care se aplica si acum, in clinici moderne din Austria sau Germania, cu un succes extraordinar.
Se prepara prin punerea la o cada de apa calda (aproximativ 150 de litri) a doua kilograme de sare (amestecata in prealabil cu apa fierbinte, pentru a se dizolva mai usor).
Iata indicatiile acestor bai:
Dermatozele infectioase Se fac bai partiale, inmuind doar segmentul afectat, vreme de 15 minute, in apa sarata calda, preparata prin punerea a 7 linguri de sare la litru.Imediat dupa baie, pielea nu se sterge, ci se tamponeaza putin si se lasa sa se usuce. Este excelent acest remediu in tratarea infectiilor bacteriene si micotice (produse de ciuperci parazite).
Reumatismul - se fac de doua ori pe saptamana bai complete cu apa sarata fierbinte. Cele mai eficiente sunt baile preparate cu sare marina, dar efecte foarte bune s-au obtinut si cu sarea de mina, cu cristale mari (nemacinata) .
Cistitele, infectiile urinareSe fac bai complete sau bai de sezut cu apa ceva mai sarata: 5 linguri de sare la litru. Baia va fi facuta in fiecare seara, pana la vindecarea afectiunii, iar apa trebuie sa fie cat mai fierbinte, insa suportabila (peste 38 de grade). Imediat dupa baie va veti sterge si va veti relaxa la caldura, evitand ferm expunerea la frig sau curent.
Anexita, metro-anexita Se aplica procedura de la infectiile renale. Suplimentar, se va adauga in apa sarata de baie putina tinctua de iod. Este un tratament eficient, folosit ca adjuvant si in anumite infectii genitale.
Raceala si gripa Se fac bai ale picioarelor (talpi si glezne) cu apa fierbinte cu foarte multa sare (10 linguri la litru),baile vor dura 10 minute, dupa care ne vom incalta cu sosete groase si ne vom aseza la caldura, asa incat sa transpiram.
http://www.garbo.ro/articol/Familie/
anita47- Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006
Re: DESCOPERIRI
De ce se sinucid tinerii ?
In ultimii ani, gestul unor tineri de aâsi lua viata, fie din cauza deziluziei in dragoste,...
In ultimii ani, gestul unor tineri de aâsi lua viata, fie din cauza deziluziei in dragoste,...
Re: DESCOPERIRI
Toxicitatea sarii iodate si a celei fine
sarea fina nu contine aproape deloc magneziu (spre deosebire de sarea gema), un mineral esential pentru sanatatea sistemului cardiovascular.
Unii cardiologi sustin chiar ca anumite maladii ale inimii si sistemului vascular s-ar datora in mare masura acestei "sari fine", saracita de acest mineral esential.
Terapia interna cu sare
Toate recomandarile privesc exclusiv sarea naturala, grunjoasa, numita si sare gema, si nu sarea "fina" de masa.
Digestie dificila, constipatie, slabiciune corporala subponderalitate.
Se consuma hrana condimentata cu sare gema sau sare marina (se gasesc in comert), care au un gust mult mai intens.
S-a constatat ca sarea naturala are un efect mult mai puternic de stimulare a secretiei de sucuri gastrice si ca este un excelent activator al peristaltismului gastrointestinal, fireste - cu conditia sa fie consumata cu moderatie.
De altfel, inca de acum 500 de ani, celebrul medic si alchimist al Evului Mediu Paracelsus observa intr-un tratat ca digestia si excretia sunt mult perturbate de absenta sarii din alimentatie.
Hipotensiune arteriala, aritmie cardiaca
Dimineata, pe stomacul gol, se administreaza un sfert de cutit de sare marina (aproximativ 0,25 g), care se inghite cu o cana (250-300 ml) de apa plata. Tratamentul se face vreme de minimum o jumatate de an. Studii recente arata ca se obtin rezultate deosebit de bune, cu conditia ca tratamentul sa fie asociat cu alimentatia predominant vegetariana.
Osteoporoza, crampe musculare
Se vor sara alimentele exclusiv cu sare gema neiodata, care este foarte bogata in oligoelemente implicate in procesele de asimilatie a calciului.
Intoxicatii cu substante luate pe cale orala
Intr-un litru si jumatate de apa calduta se pune o lingura de sare si se amesteca bine sis bea rapid, pe nerasuflate.
Imediat dupa ingerare, se va produce o senzatie puternica de voma.
Vom evacua continutul stomacului, aplecandu-ne in fata, gadiland cu inelarul si aratatorul mainii drepte glota (omusorul) si presand cu mana stanga cu putere stomacul.
Reflexul vomitiv va aparea imediat.
Tuse persistenta, tuse uscata
Se tin pe limba cat mai mult timp cateva granule de sare gema (nu mai mult de un
varf de cutit). Reactia de stopare a tusei se va declansa prin doua mecanisme: prin salivatie, care va deveni mult mai abundenta, si prin stimularea directa a sistemului nervos central, prin intermediul papilelor gustative.
sarea fina nu contine aproape deloc magneziu (spre deosebire de sarea gema), un mineral esential pentru sanatatea sistemului cardiovascular.
Unii cardiologi sustin chiar ca anumite maladii ale inimii si sistemului vascular s-ar datora in mare masura acestei "sari fine", saracita de acest mineral esential.
Terapia interna cu sare
Toate recomandarile privesc exclusiv sarea naturala, grunjoasa, numita si sare gema, si nu sarea "fina" de masa.
Digestie dificila, constipatie, slabiciune corporala subponderalitate.
Se consuma hrana condimentata cu sare gema sau sare marina (se gasesc in comert), care au un gust mult mai intens.
S-a constatat ca sarea naturala are un efect mult mai puternic de stimulare a secretiei de sucuri gastrice si ca este un excelent activator al peristaltismului gastrointestinal, fireste - cu conditia sa fie consumata cu moderatie.
De altfel, inca de acum 500 de ani, celebrul medic si alchimist al Evului Mediu Paracelsus observa intr-un tratat ca digestia si excretia sunt mult perturbate de absenta sarii din alimentatie.
Hipotensiune arteriala, aritmie cardiaca
Dimineata, pe stomacul gol, se administreaza un sfert de cutit de sare marina (aproximativ 0,25 g), care se inghite cu o cana (250-300 ml) de apa plata. Tratamentul se face vreme de minimum o jumatate de an. Studii recente arata ca se obtin rezultate deosebit de bune, cu conditia ca tratamentul sa fie asociat cu alimentatia predominant vegetariana.
Osteoporoza, crampe musculare
Se vor sara alimentele exclusiv cu sare gema neiodata, care este foarte bogata in oligoelemente implicate in procesele de asimilatie a calciului.
Intoxicatii cu substante luate pe cale orala
Intr-un litru si jumatate de apa calduta se pune o lingura de sare si se amesteca bine sis bea rapid, pe nerasuflate.
Imediat dupa ingerare, se va produce o senzatie puternica de voma.
Vom evacua continutul stomacului, aplecandu-ne in fata, gadiland cu inelarul si aratatorul mainii drepte glota (omusorul) si presand cu mana stanga cu putere stomacul.
Reflexul vomitiv va aparea imediat.
Tuse persistenta, tuse uscata
Se tin pe limba cat mai mult timp cateva granule de sare gema (nu mai mult de un
varf de cutit). Reactia de stopare a tusei se va declansa prin doua mecanisme: prin salivatie, care va deveni mult mai abundenta, si prin stimularea directa a sistemului nervos central, prin intermediul papilelor gustative.
anita47- Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006
Re: DESCOPERIRI
Bacteriile din gură cauzează infecţii în organism
Medicii avertizează că dacă nu avem o igenă bucală corespunzătoare, în timp, vom avea sângerări ale gingiilor, care vor facilita intrarea în sânge a peste 700 de tipuri de bacteria
Potrivit specialiştilor în domeniu bacteriile se regăsesc atât pe dinţi, cât şi pe limbă, gingii, sau pe pereţii obrajilor. Iar pentru o igienă orală corespunzătoare, aceştia recomandă respectarea unui program de periaj. Pe lângă periajul dinţilor după fiecare masă este important şi modul in care se efectueaza acest lucru şi cantitatea de pasta pentru dinti pe care o folosim. Foarte importantă este şi curăţarea obrajilor şi a limbii, acestea fiind două dintre locurile preferate de dezvoltare a bacteriilor.
Astfel, dacă nu avem grijă să ne spălăm în mod regulat pe dinţi ajungem să avem sângerări ale gingiilor, acesta fiind primul semn de îmbolnăvire. Iar, sângerările permit intrarea în sânge a peste 700 de tipuri diferite de bacterii, care se găsesc în cavitatea bucală, favorizând boli şi infecţii
Medicii avertizează că dacă nu avem o igenă bucală corespunzătoare, în timp, vom avea sângerări ale gingiilor, care vor facilita intrarea în sânge a peste 700 de tipuri de bacteria
Potrivit specialiştilor în domeniu bacteriile se regăsesc atât pe dinţi, cât şi pe limbă, gingii, sau pe pereţii obrajilor. Iar pentru o igienă orală corespunzătoare, aceştia recomandă respectarea unui program de periaj. Pe lângă periajul dinţilor după fiecare masă este important şi modul in care se efectueaza acest lucru şi cantitatea de pasta pentru dinti pe care o folosim. Foarte importantă este şi curăţarea obrajilor şi a limbii, acestea fiind două dintre locurile preferate de dezvoltare a bacteriilor.
Astfel, dacă nu avem grijă să ne spălăm în mod regulat pe dinţi ajungem să avem sângerări ale gingiilor, acesta fiind primul semn de îmbolnăvire. Iar, sângerările permit intrarea în sânge a peste 700 de tipuri diferite de bacterii, care se găsesc în cavitatea bucală, favorizând boli şi infecţii
anita47- Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006
Re: DESCOPERIRI
Zodia ta iti spune cum sa slabesti eficient in 2010
Berbec
====
Berbecutele au nevoie rapida, spune astrologul de alimente bogate in fosfat de potasiu si de aceea, un beneficiu pentru Berbeci ar fi sa le introduca in alimentatie cat mai repede: rosii, fasole de orice fel, orez brun, linte, nuci, masline, ceapa, laptuci, conopida, castraveti, spanac, broccoli, varza de Bruxelles, carne de vitel, peste spada, platica, smochine, banane, caise deshidratate, dovleac.
Trebuie sa bea lichide din abundenta si sa invete sa se relaxeze. Ii fac bine stimulentele ca piperul, mustarul, cuisoarele, scortisoara, ghimbirul, usturoiul.
Pentru proteine – peste, putin sau deloc carne slaba pentru a le tine temperamentul in frau. Mancati din plin salate proaspete in special laptuci, rosii si spanac, beti sucuri din amestec de germeni de grau incoltit, struguri si mere, pentru controla tendinta spre aciditate corespunzator cu hiperactivitatea metabolica.
Beti apa cat mai multa pentru a elimina toxinele. Trebuie sa bea apa cat mai multa – 6 pahare pe zi si sa invete sa se relaxeze.
Trebuie evitate condimentele grele. Sarea si bauturile alcoolice sunt doi inamici redutabili ai Berbecilor si deci trebuie evitate. Trebuie sa evite mancarurile foarte picante, lactatele si carnea rosie.
Taur
===
Porbleme cu greutatea si kilograme dornice sa se posteze pe trupul nativilor acestei zodii. Asa se face ca este foarte important ca nativii semnului sa aiba o dieta saraca in fainoase, grasimi si dulciuri, deoarece majoritatea Tauroaicelor duc o adevarata lupta impotriva acumularii kilogramelor. Au tendinta de a consuma alimente bogate in grasimi, sa fie lenesi si indolenti si sa evite miscarea. Sa nu ne miram ca au probleme cu pleoape umflate sau ca gafaie. De aceea, miscarea moderata si alimentatia adecvata trebuie sa fie primordiala pentru un Taur.
Alimentele care contin sulfat de sodiu, un mineral necesar Taurului sunt asparagusul, sfecla, conopida, hreanul, spanacul, castravetii, ceapa, dovleacul, nucile verzi si merisorul. Telina va ajuta sa eliminati toxinele din organism dupa o perioada de abuz alimentar.
Este recomandat sa beti cat mai multa apa. Cu cat beti mai multa apa cu atat eliminati mai repede deseurile toxice din organism.
Carbohidratii au darul de a se depune in corpul unui nativ Taur si de aceea trebuie evitati. Un organism prea incarcat si o alimentatie bogata pot duce la disfunctionalitati organice. Pentru a mentine tiroida in limite normale, Taurii ar trebui sa consume cat mai multe alimente bogate in iod, cum sunt pestele, algele si produsele marine. Alte alimente recomandate sunt ouale, ficatul de pui si de vita, fasolea, germenii de grau, fructele proaspete si salatele verzi.
Gemeni
======
Cafeaua si alte stimulente pot crea probleme nervoase serioase si de aceea ar trebui evitata. Ceaiurile de plante, in schimb, au un efect calmant. Pe de alta parte, Gemenii sunt inclinati sa manance din fuga si este de notorietate ca ei prefera resturile de prin frigider. Daca vor sa se bucure de energia pe care le-o confera semnul vor trebui sa aiba un regim alimentar rational. Multi Gemeni nu pot manca foarte mult deodata, ci prefera sa manance putin si des ceea ce este un beneficiu pentru organismul lor.
Alimente cu un continut ridicat de clorura de potasiu necesare sanatatii nativilor din aceasta zodie sunt sparanghelul, fasolea verde, tomatele, telina, morcovii, spanacul, portocalele, piersicile, prunele, caisele si orezul salbatic.
Pentru un sistem nervos viguros, dar si pentru o silueta armonioasa, Gemenii ar trebui sa consume si grapefruit, migdale, peste copt si scoici, suc de grapefruit, mere si stafide. Gemenii au nevoie de calciu, de aceea alimentatia lor trebuie sa contina si lactate: lapte, unt si branza de vaci care sunt o excelenta sursa din acest mineral.
Rac
====
Toti Racii se pot schimba de-a lungul timpului, ei fiind susceptibili la acumularea kilogramelor mai ales la maturitate. Tensiunea, anxietatea si stresul emotional sunt cele mai frecvente motive care duc la imbolnaviri. Din acest motiv au tendinta sa aiba un stomac delicat si probleme digestive. De aceea este posibil sa ajunga cu usurinta la ulcer, litiaza biliara (celebrele pietre la fiere), balonari dureroase la nivelul stomacului, hernie hiatala, greturi si gastrite.
Fiind nascuti intr-un semn de apa, le cam place vinul bun si chiar alcoolul, pe care nu le tolereaza de fel. Consumul de alcool poate agrava problemele cu stomacul, si asa parea delicat, sa ajute la acumularea kilogramelor si sa cauzeze retentia de lichide in organism.Daca respecta un program alimentar ordonat, alimentatia poate insemna pentru un nativ Rac un adevarat scut protector, mai ales cand mananca cate putin din fiecare: placinta, prajituri, inghetata sau bomboane. Atentie insa pentru ca si consumul exagerat de dulciuri ii poate duce in special spre diabet ca sa nu mai amintesc ulcerul si gastrita. Asa ca Racii au nevoie de o alimentatie adecvata care sa le menajeze sensibilitatea sistemului digestiv .
rasimile, dulciurile si sarea in exces trebuie evitate. Primele doua produc constipatie, iar sarea duce la balonare. Racii trebuie sa stea departe de condimente, de hrean de sosurile picante si alimentele prajite.
Leu
====
Leii au o constitutie robusta, un trunchi suplu si o buna coordonare a miscarilor, poate nu intamplator se numara printre cei mai buni dansatori si atleti. De notat ca Leii sunt remarcabili prin longevitatea lor.
Semnul Leului este caracterizat prin crestere, vitalitate si o sanatate de fier. Conform acestei reguli, Leii duc o viata sanatoasa, dar trebuie sa invete sa o lase mai moale dupa 40 de ani deoarece risca sa faca un atac de cord.
Le place mancarea bogata si variata si un vin bun mai ales ca dau dovada de un stomac pe masura, o buna circulatie a sangelui si se pastreaza in forma datorita energiei si faptului ca sunt persoane extrem de active. In alta ordine de idei, trebuie sa invete,de fapt sa se auto-educe, sa aiba un modede alimentatie adecvat si sa renunte la grasimi, prajeli s.a.
Alimentele care contin fosfat de magneziu, prielnic Leilor, sunt germenii de grau si produsele din secara, migdalele, alunele, semintele de floarea soarelui, smochinele, lamaile, merele, piersicile, nuca de cocos, orezul, algele si produsele marine, sfecla rosie, sparanghelul, salata de laptuci si galbenusul de ou. Alimentele care ajuta circulatia sangelui si la formarea elementelor figurate din sange sunt carnea de vita, de miel si de pui, ficatul, fructele proaspete, salata verde, branza, laptele integral si iaurtul. Pentru fierul care il contin alimente ca spanac, stafide si curmale sunt recomandate cu caldura Leilor.
Fecioara
======
Nativii acestui semn pot, literar vorbind, sa fie grijulii cu sanatatea lor. Cand lucrurile ameninta sa o ia razna sau aud de vreo boala ori de vreo epidemie, au tendinta sa se gandeasca automat la ei si din acel moment problema se reflecta instantaneu prin indispozitii, de regula, intestinale.
Fecioarele au un sistem digestiv iritabil si sufera de indigestie, de dureri provocate de flatulenta, ulcere, disfunctii hepatice, colite si bineinteles, colon iritabil si de aceea sunt foarte atente cu sanatatea lor si de multe ori, tind sa devina ipohondre. Asadar, Fecioarele au oarecum ghinionul unui sistem digestiv senzitiv, de aceea un regim de viata adecvat este esential pentru o stare de sanatate buna si pentru energia interioara. Altfel spus, mancarea nu trebuie sa fie nici prea piperata, nici prea condimentata si nici agrementata cu sosuri din abundenta.
Carenta de sulfat de potasiu de care pot da dovada unele Fecioare mai poate conduce la constipatie, la scaderea calitatii sistemului imunitar si la oboseala extrema. Alimentele cu un crescut continut de sulfat de potasiu de care au nevoie Fecioarele sunt legumele cu frunze verzi – andive, cicoare, laptuca, salata verde, grau nedecorticat , paine cu un continut bogat de cereale, ulei din germeni de grau, ovaz, migdale, branza, portocale, banane, lamai, carne slaba si miel.
Alimentele care pot fi usor de digerat si le pot ajuta pentru o digestie mai buna si pentru evitarea kilogramelor in plus sunt turta din malai, iaurtul, orezul brun, ouale, branza de tara (proaspata). Pepenele rosu, merele, perele si papaya sunt poate cele mai bune fructe pentru Fecioara, iar sucul de lamaie poate atenua predispozitia spre eruptiile cutanate si spre matreata. Ar trebui sa inlocuiasca zaharul cu mierea si sa bea ceaiuri din plante digestive.
Desi le place ciocolata, le-as sfatui pe Fecioare sa nici nu se gandeasca la asa ceva.
Balanta
=====
In cazul balantelor, echilibrul este cheia pentru sanatatea lor infloritoare, o dieta echilibrata, un echilibru intre munca si repaus, dar si in relatiile cu ceilalti.
Fosfatul de sodiu raspunde de echilibrul acido-bazic al organismului Balantei si curata organismul de deseurile toxice. Este important pentru Balanta sa tina echilibrul acido-bazic deoarece prea mult acid ar distruge functia renala. O sursa foarte buna pentru acest mineral sunt capsunile, merele, stafidele, migdalele, sparanghelul, mazare, porumb, morcovi, spanac, sfecla rosie, hrean, tomate, grau decorticat, orez brun si faina de ovaz.
Balanta functioneaza cel mai bine cu o dieta bogata in proteine mari de aceea trebuie sa fie atenta la grasimi, zahar si produsele acidulate. Ar trebui sa manance mult peste fiert, produse marine si pui si mai putin carne de vita sau de porc, branza degresata, iaurt, fructe si legume proaspete din plin, salata verde si paine intermediara sau din cereale. Pielea delicata a unei Balante reflecta rapid lipsa de somn, mancarurile bogate in grasimi sau alcoolul.
Trebuie sa bea apa plata din plin pentru ca sistemul sau excretor sa poata lucra si sa poata evacua toxinele din organism si sa evite alcoolul si bauturile carbogazoase care fac rau rinichilor.
Scorpion
=====
Rareori veti vedea un Scorpion urat, el intotdeauna va fi puternic, va avea un corp armonios si proportionat si o excelenta putere de regenerare, de recuperare. Se spune ca Scorpionul arata matur la tinerete si tanar la batranete. Un regim de viata sanatos este foarte important pentru el daca vrea sa-si pastreze cat mai mult energia si sa aiba o perceptie pozitiva asupra vietii. Cand problemele il napadesc devin super indulgenti cu ei insisi dar mai ales cu alcoolul uitand sa mai manance. Scorpionul are probleme dupa ce bea un paharel in plus. Probabil Dr. Jeckill a fost Scorpion. Problemele cu alcoolul se vad mai intai la nivelul pielii, acesta este toxic pentru organismul sau, iar pe de alta parte ii exacerbeaza starile emotionale.
Cum sarea lor celulara este sulfatul de calciu care este primul ingredient implicat in vindecarea tesuturilor ca sa nu mai spun ca da rezistenta impotriva bolilor infectioase. Nasul, gatul, gura, esofagul, organele reproductive si tractul intestinal au nevoie de acest mineral pentru a functiona cum trebuie. Carenta de sulfat de calciu deschide drum racelilor, sinuzitelor cronice, eruptiilor cutanate care nu se mai vindeca si infertilitatii. Alimente bogate in sulfat de calciu si pe care orice Scorpion ar trebui sa le includa in dieta sa, sunt sparanghelul, napii, conopida, hreanul, ceapa, pastarnacul, macrisul de balta (nasturelul), tomate, smochine, prune, cirese negre, nuca de cocos. Scorpionul are nevoie de alimente bogate in calciu cum este laptele, branza, iaurtul si branza de vaci. De asemenea, trebuie sa aduca in alimentatie proteine mari, fructe si legume proaspete precum si paine din cereale cu graunte. In mod particular, benefic pentru Scorpion este pestele si fructele de mare, salata verde, sfecla, laptuca, varza de bruxelles, anghinare, lintea, germeni de grau, migdale, nuci, sucul de citrice, de fructe de padure, de mere, de banane sau de ananas. Scorpionul nu ar trebui sa manance mult iar masa de seara ar trebui sa fie frugala, iar apa plata este cel mai bun lichid pentru ei.
Sagetator
======
Sagetatorul ar trebui sa tina un regim bogat in proteine mari, care sa contina carne de pui si de peste, fiarta sau facuta la gratar, multe legume proaspete – varza de bruxelles, sfecla rosie, tomate, sparanghel, si fructe – prune, cirese, portocale si lamai, oua, lapte degresat, iaurt, orez brun si cereale. Alimentatia este si ea foarte importanta pentru Sagetator. Un mod de alimentatie incarcat cu grasimi, prajeli si alcool obliga ficatul sa reactioneze si de aceea este foarte greu pentru Sagetatori sa pastreze constant nivelul propriei energii. Te poti infrupta din unversul fructelor si legumelor, mai ales din: salatele naturale, piperul verde, smochinele, prunele uscate, capsunele, fructele de padure, perele, merele, cartofii, ovazul, taratele, cerealele.
Evita pe cat posibil grasimile, inghetata, untul, dulciurile si ciocolata. Devin cu mare usurinta dependenti de alcool si acest viciu vizeaza nu doar ficatul si pielea care imbatraneste inainte de vreme.
Trebuie sa bea multa apa plata si pe langa cele trei mese obisnuite sa mai ia si 3 - 4 gustari.
Capricorn
=======
Sanatatea Capricornului tinde sa devina tot mai buna pe masura ce inainteaza in varsta. Alaturi de Leu si de Sagetator, Capricornul este recunoscut pentru longevitatea sa. Au tendinta sa manance o singura data pe zi si atunci cand o fac, mananca mult si de aici problemele de indigestie. Ar trebui sa fie atent la alimentele condimentate care le creeaza probleme intestinale.
Un regim bazat pe proteine mari si calciu este mai mult decat necesar pentru un Capricorn pentru a asigura sanatatea articulatiilor, danturii si a pielii. Marea problema a acestor nativi este alcoolul. Alimente bogate in fosfat de calciu, necesar acestei zodii sunt: portocala, lamaia, smochinele, telina, varza, napul, frunzele de papadie, spanacul, broccoli, porumbul, mazarea, cartofii, nucile, migdalele, cereale nedecorticate, orzul si orezul brun.
Este bine sa manance si salata verde, fructe si legume proaspete, carne slaba, peste, oua, painea cu graunte. Pentru ca au nevoie de calciu mai mult decat celelalte semne trebuie sa consume si branza, unt si iaurt. Capricornul trebuie sa aiba o dieta variata si sa nu se fixeze doar asupra unui aliment cum au tendinta. Consumul de ciocolata si de dulciuri este nociv pentru ei.
Varsator
=========
Varsatorul are nevoie de o alimentatie sanatoasa care sa-i pastreze la cote maxime vitalitatea, dar sa ii tina sub control si greutatea. Le place sa se adanceasca in activitati istovitoare, proiecte indraznete si sa dea mai putina atentie alimentatiei. Asa ca devin repede dependenti de snack-suri pe care le rontaie in fuga spre cine stie ce sedinta sau intalnire de afaceri.
Alimentele prea sarate pot ducein cazul lor la retentia apei in organism, probleme cu rinichii, la formarea placilor de aterom (placile de grasime din artere) si la o circulatie periferica defectuoasa. Pe de alta parte, o alimentatie saraca in clorura de sodiu poate duce la deshidratare. Astfel ca cea mai buna solutie este sa ia aceasta substanta printr-o alimentatie corecta.
Alimentele care sunt o adevarata sursa de clorura de sodiu: pestele oceanic, homarii, tonul, midiile, scoicile, spanacul, ridichi, telina, salata verde, varza, laptuca, porumbul, dovlecelul, lintea, migdalele, nucile, alunele, merele, perele, piersicile, lamaile si portocalele.
Varsatorul trebuie sa aiba o alimentatie fara grasimi dar bogata in proteine mari cum sunt fructele si legumele proaspete sau painea din seminte. Alte alimente recomandate acestor nativi sunt carnea de pui, de vitel, sfecla rosie, broccoli, morcovi, ardeiul gras, tomatele, ananasul, smochinele, capsunele, curmalele, orezul brun, hrisca, graul, iaurt si branza naturala. Sa renunte la cafea si excitante care ii agita, sa incerce sa invete sa se relaxeze si sa consume ceaiuri de plante.
Pesti
=====
Nativii acestei zodii sunt atrasi de un stil de viata incantator, undeva la limita dintre real si ireal si de aceea sunt extrem de indulgenti cu ei insisi in ce priveste mancarea, bautura si dormitul cat mai tarziu posibil, spre dimineata daca s-ar putea. Daca doresc sa se bucure de o sanatate ca lumea trebuie sa-si stabileasca un mod de viata cat mai adecvat: sculatul si culcatul la ore fixe, un mod de alimentatie echilibrat si miscare.
Nivelul scazut al fierului poate duce la anemie, la scaderea tensiunii arteriale, la inflamatii, la probleme glandulare si la tulburari cardiace. Alimente bogate in fier care ar trebui incluse in dietalor sunt ficatul, muschiul de vita, carnea de miel, galbenusul de ou, scoicile, rinichii, cerealele cu bobul intreg, orzul, fasolea uscata, sfecla rosie, spanacul, ceapa, laptuca, stafidele, curmalele, prunele, caisele, piersicile, grapefruitul, merele, lamaile, portocalele.
Le fac bine regimurile cu proteine mari, cu un continut scazut de grasimi si de zahar. Carnea slaba fiarta, de pui sau de peste, branza de vaci, iaurtul si nucile sunt o excelenta sursa de proteine.
Trebuie sa renunte la consumul exagerat de sare deoarece aceasta poate duce la formarea cheagurilor de sange. Cafeaua si celelalte stimulente ar trebui si ele reduse la minim. In mod special, nativii Pesti sunt extrem de sensibili la efectele alcoolului, de aceea sunt nativii din zodiac care cad cel mai usor prada acestui viciu.
Berbec
====
Berbecutele au nevoie rapida, spune astrologul de alimente bogate in fosfat de potasiu si de aceea, un beneficiu pentru Berbeci ar fi sa le introduca in alimentatie cat mai repede: rosii, fasole de orice fel, orez brun, linte, nuci, masline, ceapa, laptuci, conopida, castraveti, spanac, broccoli, varza de Bruxelles, carne de vitel, peste spada, platica, smochine, banane, caise deshidratate, dovleac.
Trebuie sa bea lichide din abundenta si sa invete sa se relaxeze. Ii fac bine stimulentele ca piperul, mustarul, cuisoarele, scortisoara, ghimbirul, usturoiul.
Pentru proteine – peste, putin sau deloc carne slaba pentru a le tine temperamentul in frau. Mancati din plin salate proaspete in special laptuci, rosii si spanac, beti sucuri din amestec de germeni de grau incoltit, struguri si mere, pentru controla tendinta spre aciditate corespunzator cu hiperactivitatea metabolica.
Beti apa cat mai multa pentru a elimina toxinele. Trebuie sa bea apa cat mai multa – 6 pahare pe zi si sa invete sa se relaxeze.
Trebuie evitate condimentele grele. Sarea si bauturile alcoolice sunt doi inamici redutabili ai Berbecilor si deci trebuie evitate. Trebuie sa evite mancarurile foarte picante, lactatele si carnea rosie.
Taur
===
Porbleme cu greutatea si kilograme dornice sa se posteze pe trupul nativilor acestei zodii. Asa se face ca este foarte important ca nativii semnului sa aiba o dieta saraca in fainoase, grasimi si dulciuri, deoarece majoritatea Tauroaicelor duc o adevarata lupta impotriva acumularii kilogramelor. Au tendinta de a consuma alimente bogate in grasimi, sa fie lenesi si indolenti si sa evite miscarea. Sa nu ne miram ca au probleme cu pleoape umflate sau ca gafaie. De aceea, miscarea moderata si alimentatia adecvata trebuie sa fie primordiala pentru un Taur.
Alimentele care contin sulfat de sodiu, un mineral necesar Taurului sunt asparagusul, sfecla, conopida, hreanul, spanacul, castravetii, ceapa, dovleacul, nucile verzi si merisorul. Telina va ajuta sa eliminati toxinele din organism dupa o perioada de abuz alimentar.
Este recomandat sa beti cat mai multa apa. Cu cat beti mai multa apa cu atat eliminati mai repede deseurile toxice din organism.
Carbohidratii au darul de a se depune in corpul unui nativ Taur si de aceea trebuie evitati. Un organism prea incarcat si o alimentatie bogata pot duce la disfunctionalitati organice. Pentru a mentine tiroida in limite normale, Taurii ar trebui sa consume cat mai multe alimente bogate in iod, cum sunt pestele, algele si produsele marine. Alte alimente recomandate sunt ouale, ficatul de pui si de vita, fasolea, germenii de grau, fructele proaspete si salatele verzi.
Gemeni
======
Cafeaua si alte stimulente pot crea probleme nervoase serioase si de aceea ar trebui evitata. Ceaiurile de plante, in schimb, au un efect calmant. Pe de alta parte, Gemenii sunt inclinati sa manance din fuga si este de notorietate ca ei prefera resturile de prin frigider. Daca vor sa se bucure de energia pe care le-o confera semnul vor trebui sa aiba un regim alimentar rational. Multi Gemeni nu pot manca foarte mult deodata, ci prefera sa manance putin si des ceea ce este un beneficiu pentru organismul lor.
Alimente cu un continut ridicat de clorura de potasiu necesare sanatatii nativilor din aceasta zodie sunt sparanghelul, fasolea verde, tomatele, telina, morcovii, spanacul, portocalele, piersicile, prunele, caisele si orezul salbatic.
Pentru un sistem nervos viguros, dar si pentru o silueta armonioasa, Gemenii ar trebui sa consume si grapefruit, migdale, peste copt si scoici, suc de grapefruit, mere si stafide. Gemenii au nevoie de calciu, de aceea alimentatia lor trebuie sa contina si lactate: lapte, unt si branza de vaci care sunt o excelenta sursa din acest mineral.
Rac
====
Toti Racii se pot schimba de-a lungul timpului, ei fiind susceptibili la acumularea kilogramelor mai ales la maturitate. Tensiunea, anxietatea si stresul emotional sunt cele mai frecvente motive care duc la imbolnaviri. Din acest motiv au tendinta sa aiba un stomac delicat si probleme digestive. De aceea este posibil sa ajunga cu usurinta la ulcer, litiaza biliara (celebrele pietre la fiere), balonari dureroase la nivelul stomacului, hernie hiatala, greturi si gastrite.
Fiind nascuti intr-un semn de apa, le cam place vinul bun si chiar alcoolul, pe care nu le tolereaza de fel. Consumul de alcool poate agrava problemele cu stomacul, si asa parea delicat, sa ajute la acumularea kilogramelor si sa cauzeze retentia de lichide in organism.Daca respecta un program alimentar ordonat, alimentatia poate insemna pentru un nativ Rac un adevarat scut protector, mai ales cand mananca cate putin din fiecare: placinta, prajituri, inghetata sau bomboane. Atentie insa pentru ca si consumul exagerat de dulciuri ii poate duce in special spre diabet ca sa nu mai amintesc ulcerul si gastrita. Asa ca Racii au nevoie de o alimentatie adecvata care sa le menajeze sensibilitatea sistemului digestiv .
rasimile, dulciurile si sarea in exces trebuie evitate. Primele doua produc constipatie, iar sarea duce la balonare. Racii trebuie sa stea departe de condimente, de hrean de sosurile picante si alimentele prajite.
Leu
====
Leii au o constitutie robusta, un trunchi suplu si o buna coordonare a miscarilor, poate nu intamplator se numara printre cei mai buni dansatori si atleti. De notat ca Leii sunt remarcabili prin longevitatea lor.
Semnul Leului este caracterizat prin crestere, vitalitate si o sanatate de fier. Conform acestei reguli, Leii duc o viata sanatoasa, dar trebuie sa invete sa o lase mai moale dupa 40 de ani deoarece risca sa faca un atac de cord.
Le place mancarea bogata si variata si un vin bun mai ales ca dau dovada de un stomac pe masura, o buna circulatie a sangelui si se pastreaza in forma datorita energiei si faptului ca sunt persoane extrem de active. In alta ordine de idei, trebuie sa invete,de fapt sa se auto-educe, sa aiba un modede alimentatie adecvat si sa renunte la grasimi, prajeli s.a.
Alimentele care contin fosfat de magneziu, prielnic Leilor, sunt germenii de grau si produsele din secara, migdalele, alunele, semintele de floarea soarelui, smochinele, lamaile, merele, piersicile, nuca de cocos, orezul, algele si produsele marine, sfecla rosie, sparanghelul, salata de laptuci si galbenusul de ou. Alimentele care ajuta circulatia sangelui si la formarea elementelor figurate din sange sunt carnea de vita, de miel si de pui, ficatul, fructele proaspete, salata verde, branza, laptele integral si iaurtul. Pentru fierul care il contin alimente ca spanac, stafide si curmale sunt recomandate cu caldura Leilor.
Fecioara
======
Nativii acestui semn pot, literar vorbind, sa fie grijulii cu sanatatea lor. Cand lucrurile ameninta sa o ia razna sau aud de vreo boala ori de vreo epidemie, au tendinta sa se gandeasca automat la ei si din acel moment problema se reflecta instantaneu prin indispozitii, de regula, intestinale.
Fecioarele au un sistem digestiv iritabil si sufera de indigestie, de dureri provocate de flatulenta, ulcere, disfunctii hepatice, colite si bineinteles, colon iritabil si de aceea sunt foarte atente cu sanatatea lor si de multe ori, tind sa devina ipohondre. Asadar, Fecioarele au oarecum ghinionul unui sistem digestiv senzitiv, de aceea un regim de viata adecvat este esential pentru o stare de sanatate buna si pentru energia interioara. Altfel spus, mancarea nu trebuie sa fie nici prea piperata, nici prea condimentata si nici agrementata cu sosuri din abundenta.
Carenta de sulfat de potasiu de care pot da dovada unele Fecioare mai poate conduce la constipatie, la scaderea calitatii sistemului imunitar si la oboseala extrema. Alimentele cu un crescut continut de sulfat de potasiu de care au nevoie Fecioarele sunt legumele cu frunze verzi – andive, cicoare, laptuca, salata verde, grau nedecorticat , paine cu un continut bogat de cereale, ulei din germeni de grau, ovaz, migdale, branza, portocale, banane, lamai, carne slaba si miel.
Alimentele care pot fi usor de digerat si le pot ajuta pentru o digestie mai buna si pentru evitarea kilogramelor in plus sunt turta din malai, iaurtul, orezul brun, ouale, branza de tara (proaspata). Pepenele rosu, merele, perele si papaya sunt poate cele mai bune fructe pentru Fecioara, iar sucul de lamaie poate atenua predispozitia spre eruptiile cutanate si spre matreata. Ar trebui sa inlocuiasca zaharul cu mierea si sa bea ceaiuri din plante digestive.
Desi le place ciocolata, le-as sfatui pe Fecioare sa nici nu se gandeasca la asa ceva.
Balanta
=====
In cazul balantelor, echilibrul este cheia pentru sanatatea lor infloritoare, o dieta echilibrata, un echilibru intre munca si repaus, dar si in relatiile cu ceilalti.
Fosfatul de sodiu raspunde de echilibrul acido-bazic al organismului Balantei si curata organismul de deseurile toxice. Este important pentru Balanta sa tina echilibrul acido-bazic deoarece prea mult acid ar distruge functia renala. O sursa foarte buna pentru acest mineral sunt capsunile, merele, stafidele, migdalele, sparanghelul, mazare, porumb, morcovi, spanac, sfecla rosie, hrean, tomate, grau decorticat, orez brun si faina de ovaz.
Balanta functioneaza cel mai bine cu o dieta bogata in proteine mari de aceea trebuie sa fie atenta la grasimi, zahar si produsele acidulate. Ar trebui sa manance mult peste fiert, produse marine si pui si mai putin carne de vita sau de porc, branza degresata, iaurt, fructe si legume proaspete din plin, salata verde si paine intermediara sau din cereale. Pielea delicata a unei Balante reflecta rapid lipsa de somn, mancarurile bogate in grasimi sau alcoolul.
Trebuie sa bea apa plata din plin pentru ca sistemul sau excretor sa poata lucra si sa poata evacua toxinele din organism si sa evite alcoolul si bauturile carbogazoase care fac rau rinichilor.
Scorpion
=====
Rareori veti vedea un Scorpion urat, el intotdeauna va fi puternic, va avea un corp armonios si proportionat si o excelenta putere de regenerare, de recuperare. Se spune ca Scorpionul arata matur la tinerete si tanar la batranete. Un regim de viata sanatos este foarte important pentru el daca vrea sa-si pastreze cat mai mult energia si sa aiba o perceptie pozitiva asupra vietii. Cand problemele il napadesc devin super indulgenti cu ei insisi dar mai ales cu alcoolul uitand sa mai manance. Scorpionul are probleme dupa ce bea un paharel in plus. Probabil Dr. Jeckill a fost Scorpion. Problemele cu alcoolul se vad mai intai la nivelul pielii, acesta este toxic pentru organismul sau, iar pe de alta parte ii exacerbeaza starile emotionale.
Cum sarea lor celulara este sulfatul de calciu care este primul ingredient implicat in vindecarea tesuturilor ca sa nu mai spun ca da rezistenta impotriva bolilor infectioase. Nasul, gatul, gura, esofagul, organele reproductive si tractul intestinal au nevoie de acest mineral pentru a functiona cum trebuie. Carenta de sulfat de calciu deschide drum racelilor, sinuzitelor cronice, eruptiilor cutanate care nu se mai vindeca si infertilitatii. Alimente bogate in sulfat de calciu si pe care orice Scorpion ar trebui sa le includa in dieta sa, sunt sparanghelul, napii, conopida, hreanul, ceapa, pastarnacul, macrisul de balta (nasturelul), tomate, smochine, prune, cirese negre, nuca de cocos. Scorpionul are nevoie de alimente bogate in calciu cum este laptele, branza, iaurtul si branza de vaci. De asemenea, trebuie sa aduca in alimentatie proteine mari, fructe si legume proaspete precum si paine din cereale cu graunte. In mod particular, benefic pentru Scorpion este pestele si fructele de mare, salata verde, sfecla, laptuca, varza de bruxelles, anghinare, lintea, germeni de grau, migdale, nuci, sucul de citrice, de fructe de padure, de mere, de banane sau de ananas. Scorpionul nu ar trebui sa manance mult iar masa de seara ar trebui sa fie frugala, iar apa plata este cel mai bun lichid pentru ei.
Sagetator
======
Sagetatorul ar trebui sa tina un regim bogat in proteine mari, care sa contina carne de pui si de peste, fiarta sau facuta la gratar, multe legume proaspete – varza de bruxelles, sfecla rosie, tomate, sparanghel, si fructe – prune, cirese, portocale si lamai, oua, lapte degresat, iaurt, orez brun si cereale. Alimentatia este si ea foarte importanta pentru Sagetator. Un mod de alimentatie incarcat cu grasimi, prajeli si alcool obliga ficatul sa reactioneze si de aceea este foarte greu pentru Sagetatori sa pastreze constant nivelul propriei energii. Te poti infrupta din unversul fructelor si legumelor, mai ales din: salatele naturale, piperul verde, smochinele, prunele uscate, capsunele, fructele de padure, perele, merele, cartofii, ovazul, taratele, cerealele.
Evita pe cat posibil grasimile, inghetata, untul, dulciurile si ciocolata. Devin cu mare usurinta dependenti de alcool si acest viciu vizeaza nu doar ficatul si pielea care imbatraneste inainte de vreme.
Trebuie sa bea multa apa plata si pe langa cele trei mese obisnuite sa mai ia si 3 - 4 gustari.
Capricorn
=======
Sanatatea Capricornului tinde sa devina tot mai buna pe masura ce inainteaza in varsta. Alaturi de Leu si de Sagetator, Capricornul este recunoscut pentru longevitatea sa. Au tendinta sa manance o singura data pe zi si atunci cand o fac, mananca mult si de aici problemele de indigestie. Ar trebui sa fie atent la alimentele condimentate care le creeaza probleme intestinale.
Un regim bazat pe proteine mari si calciu este mai mult decat necesar pentru un Capricorn pentru a asigura sanatatea articulatiilor, danturii si a pielii. Marea problema a acestor nativi este alcoolul. Alimente bogate in fosfat de calciu, necesar acestei zodii sunt: portocala, lamaia, smochinele, telina, varza, napul, frunzele de papadie, spanacul, broccoli, porumbul, mazarea, cartofii, nucile, migdalele, cereale nedecorticate, orzul si orezul brun.
Este bine sa manance si salata verde, fructe si legume proaspete, carne slaba, peste, oua, painea cu graunte. Pentru ca au nevoie de calciu mai mult decat celelalte semne trebuie sa consume si branza, unt si iaurt. Capricornul trebuie sa aiba o dieta variata si sa nu se fixeze doar asupra unui aliment cum au tendinta. Consumul de ciocolata si de dulciuri este nociv pentru ei.
Varsator
=========
Varsatorul are nevoie de o alimentatie sanatoasa care sa-i pastreze la cote maxime vitalitatea, dar sa ii tina sub control si greutatea. Le place sa se adanceasca in activitati istovitoare, proiecte indraznete si sa dea mai putina atentie alimentatiei. Asa ca devin repede dependenti de snack-suri pe care le rontaie in fuga spre cine stie ce sedinta sau intalnire de afaceri.
Alimentele prea sarate pot ducein cazul lor la retentia apei in organism, probleme cu rinichii, la formarea placilor de aterom (placile de grasime din artere) si la o circulatie periferica defectuoasa. Pe de alta parte, o alimentatie saraca in clorura de sodiu poate duce la deshidratare. Astfel ca cea mai buna solutie este sa ia aceasta substanta printr-o alimentatie corecta.
Alimentele care sunt o adevarata sursa de clorura de sodiu: pestele oceanic, homarii, tonul, midiile, scoicile, spanacul, ridichi, telina, salata verde, varza, laptuca, porumbul, dovlecelul, lintea, migdalele, nucile, alunele, merele, perele, piersicile, lamaile si portocalele.
Varsatorul trebuie sa aiba o alimentatie fara grasimi dar bogata in proteine mari cum sunt fructele si legumele proaspete sau painea din seminte. Alte alimente recomandate acestor nativi sunt carnea de pui, de vitel, sfecla rosie, broccoli, morcovi, ardeiul gras, tomatele, ananasul, smochinele, capsunele, curmalele, orezul brun, hrisca, graul, iaurt si branza naturala. Sa renunte la cafea si excitante care ii agita, sa incerce sa invete sa se relaxeze si sa consume ceaiuri de plante.
Pesti
=====
Nativii acestei zodii sunt atrasi de un stil de viata incantator, undeva la limita dintre real si ireal si de aceea sunt extrem de indulgenti cu ei insisi in ce priveste mancarea, bautura si dormitul cat mai tarziu posibil, spre dimineata daca s-ar putea. Daca doresc sa se bucure de o sanatate ca lumea trebuie sa-si stabileasca un mod de viata cat mai adecvat: sculatul si culcatul la ore fixe, un mod de alimentatie echilibrat si miscare.
Nivelul scazut al fierului poate duce la anemie, la scaderea tensiunii arteriale, la inflamatii, la probleme glandulare si la tulburari cardiace. Alimente bogate in fier care ar trebui incluse in dietalor sunt ficatul, muschiul de vita, carnea de miel, galbenusul de ou, scoicile, rinichii, cerealele cu bobul intreg, orzul, fasolea uscata, sfecla rosie, spanacul, ceapa, laptuca, stafidele, curmalele, prunele, caisele, piersicile, grapefruitul, merele, lamaile, portocalele.
Le fac bine regimurile cu proteine mari, cu un continut scazut de grasimi si de zahar. Carnea slaba fiarta, de pui sau de peste, branza de vaci, iaurtul si nucile sunt o excelenta sursa de proteine.
Trebuie sa renunte la consumul exagerat de sare deoarece aceasta poate duce la formarea cheagurilor de sange. Cafeaua si celelalte stimulente ar trebui si ele reduse la minim. In mod special, nativii Pesti sunt extrem de sensibili la efectele alcoolului, de aceea sunt nativii din zodiac care cad cel mai usor prada acestui viciu.
anita47- Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006
O noua metoda de distrugere a celulelor canceroase, descoper
O noua metoda de distrugere a celulelor canceroase, descoperita de cercetatori
Tumorile canceroase pot fi tratate si fara interventii chiru
Tumorile canceroase pot fi tratate si fara interventii chirurgicale sau iradieri
• Interviu cu Dr. Nicolae Verga, Directorul Medical al Centrului Clinic HIFU Terramed
Primul
• Interviu cu Dr. Nicolae Verga, Directorul Medical al Centrului Clinic HIFU Terramed
Primul
Re: DESCOPERIRI
Nu numai femeile au norocul să deţină un punct G, calea către satisfacţia sexuală supremă, ci şi bărbaţii. Iar magica lor erogenă se numeşte prostată!
După ani de cercetare a sexualităţii şi dezbateri intense, experţii au ajuns la concluzia că, din punctul de vedere al excitării masculine, prostata este regină, informează Fox News.
Pe parcurs ce un bărbat se excită, prostata începe să umple cu lichid, ceea ce determină mărirea plăcerii sexuale.
Totuşi exploatarea acestei mine de aur, de mărimea unei castane, nu este uşoară.
Sexologul Yvonne K. Fulbright ne oferă nişte ponturi despre cum să manevrăm această comoară.
1. Află unde este localizată.
Prostata este o glandă care se află la intersecţia aparatului urinar cu cel genital, sub vezica urinară.
2. Este mai bine să fie stimulată după ce bărbatul atinge primul stadiu de excitare.
Prostata este oricând gata pentru acţiune, însă este recomandat ca ea să fie stimulată după ce există un mic grad de excitare. În caz contrar, bărbatul va resimţi disconfort sau chiar durere.
3. Discută metoda preferată de stimulare
Sunt două metode de stimulare a acestei glande: internă şi externă. Discută cu partenera/partenerul ce metodă agreezi, înainte ca ea să treacă la treabă.
4. Explorează diferite poziţii
Cel mai bine este ca prostata să fie stimulată dintr-o poziţie care oferă acces la întregul aparat genital.
5. Experimentează cu o jucărie erotică.
Pe piaţă, există foarte multe accesorii de mărire a plăcerii sexuale, inclusiv vibratoare specializate în stimularea prostatei.
6. Această joacă nu este la îndemâna oricui.
Disconfortul resimţit poate fi mai mare decât plăcerea indusă prin stimularea prostatei, aşa că nu oricine se încumetă să experimenteze acest lucru. Cel mai bine este să te informezi temeinic asupra acestui subiect şi de-abia apoi să îl încerci.
După ani de cercetare a sexualităţii şi dezbateri intense, experţii au ajuns la concluzia că, din punctul de vedere al excitării masculine, prostata este regină, informează Fox News.
Pe parcurs ce un bărbat se excită, prostata începe să umple cu lichid, ceea ce determină mărirea plăcerii sexuale.
Totuşi exploatarea acestei mine de aur, de mărimea unei castane, nu este uşoară.
Sexologul Yvonne K. Fulbright ne oferă nişte ponturi despre cum să manevrăm această comoară.
1. Află unde este localizată.
Prostata este o glandă care se află la intersecţia aparatului urinar cu cel genital, sub vezica urinară.
2. Este mai bine să fie stimulată după ce bărbatul atinge primul stadiu de excitare.
Prostata este oricând gata pentru acţiune, însă este recomandat ca ea să fie stimulată după ce există un mic grad de excitare. În caz contrar, bărbatul va resimţi disconfort sau chiar durere.
3. Discută metoda preferată de stimulare
Sunt două metode de stimulare a acestei glande: internă şi externă. Discută cu partenera/partenerul ce metodă agreezi, înainte ca ea să treacă la treabă.
4. Explorează diferite poziţii
Cel mai bine este ca prostata să fie stimulată dintr-o poziţie care oferă acces la întregul aparat genital.
5. Experimentează cu o jucărie erotică.
Pe piaţă, există foarte multe accesorii de mărire a plăcerii sexuale, inclusiv vibratoare specializate în stimularea prostatei.
6. Această joacă nu este la îndemâna oricui.
Disconfortul resimţit poate fi mai mare decât plăcerea indusă prin stimularea prostatei, aşa că nu oricine se încumetă să experimenteze acest lucru. Cel mai bine este să te informezi temeinic asupra acestui subiect şi de-abia apoi să îl încerci.
anita47- Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006
Re: DESCOPERIRI
Terapia cu sange propriu, tratament antiaging revolutionar
http://www.garbo.ro/articol/Frumusete/2715/Terapia-cu-sange-propriu-tratament-antiaging-revolutionar.html
publicat pe 3 Noiembrie 2009
Ultimele cercetari in medicina arata ca tineretea si frumusetea tenului cu sange se intretin. Numita si Terapia Dracula datorita tehnicii naturale neobisnuite, terapia S3 (Stimulated Self Serum) ajuta la atenuarea ridurilor, la hidratarea si tonifierea tenului, dar si la vindecarea cicatricilor sau a urmelor lasate de acnee si varsat de vant.
Vampirii si sangele sunt o sursa de inspiratie nu doar pentru creatorii de literatura, ci si pentru specialistii in medicina. Tineretea si frumusetea tenului cu sange se intretin, ne arata ultimele cercetari in domeniu. Oricat de bizar si picat din romanul lui Bram Stoker ar suna, noua tehnologie de atenuare a ridurilor este cat se poate de reala. Doctorul Daniel Sister, specialist cosmetician de provenienta franceza, vine cu o propunere inedita de prelungire a frumusetii: terapia cu propriul sange, numita si S3 (Stimulated Self Serum) sau Terapia Dracula datorita procedurii neobisnuite.
Procedura presupune injectarea in fata a unei solutii obtinute din propriul sange, se arata in cotidianul Daily Mail. In publicatia britanica, Daniel Sister sustine ca tratamentul S3 stimuleaza repararea ADN-ului degradat, este de un real folos in vindecarea cicatricilor si a altor rani si imbunatateste textura si culoarea tenului, facandu-l sa arate mai neted si mai tanar. Se urmareste totodata atenuarea si estomparea ridurilor, vindecarea cicatricilor sau a urmelor lasate de acnee sau varsat de vant, precum si hidratarea si curatarea tenului. Aceasta procedura poate fi efectuata nu doar pentru tonifierea si imbunatatirea calitatii pielii fetei, cat si pentru gat, decolteu, brate si maini.
Probe de sange sunt prelevate din propriul organism (din bratele) si apoi centrifugate timp de 5 minute pentru a accelera stimularea dezvoltarii celulare. Ulterior, sangele este separat in 3 componente: celule rosii, ser si trombocite. Abia dupa ce in ser sunt adaugate anumite proteine si aminoacizi, substanta se injecteaza in piele in zonele expuse fenomenului de imbatranire si ridurilor: in frunte, in zona dintre sprancene, in spatiul dintre nas si buze, aproape de linia parului si la maxilar, in preajma gurii. Pentru a mentine aspectul tineresc si neridat al pielii, este recomandat ca injectiile S3 sa fie repetate la un interval de 4-6 luni.
Injectarea completa a substantei nu dureaza mai mult de zece minute si pe ten nu este vizibila nicio urma de sange, ci doar o oarecare inrosire a tenului care va disparea in timp. Ulterior, pacientul este supus tratament cu lumina intensa rosie si albastra ce favorizeaza irigatia cu sange de la nivelul pielii, inlesnind vindecarea pielii si distrugerea bacteriilor (inclusiv a celor care provoaca aparitia acneei).
Este posibil ca in ziua urmatoare tratamentului, pielea sa devina iritata si sensibila insa in afara de acest aspect nu exista semne particulare care sa indice ca pacientul a fost supus unui tratament de reintinerire, se arata in Daily Mail. In urmatoarele saptamani, liniile si ridurile fine se netezesc, iar pielea va arata intinerita. Doctorul Sister este de parere ca tratamentul sau nu este deloc exagerat tinand cont de faptul ca serul din sange este bogat in proteine naturale si contine substante care ajuta la mentinerea PH-ului în limitele lui normale. Pretul unei sesiuni de reintinerire poate ajunge la 1000 de dolari.
http://www.garbo.ro/articol/Frumusete/2715/Terapia-cu-sange-propriu-tratament-antiaging-revolutionar.html
publicat pe 3 Noiembrie 2009
Ultimele cercetari in medicina arata ca tineretea si frumusetea tenului cu sange se intretin. Numita si Terapia Dracula datorita tehnicii naturale neobisnuite, terapia S3 (Stimulated Self Serum) ajuta la atenuarea ridurilor, la hidratarea si tonifierea tenului, dar si la vindecarea cicatricilor sau a urmelor lasate de acnee si varsat de vant.
Vampirii si sangele sunt o sursa de inspiratie nu doar pentru creatorii de literatura, ci si pentru specialistii in medicina. Tineretea si frumusetea tenului cu sange se intretin, ne arata ultimele cercetari in domeniu. Oricat de bizar si picat din romanul lui Bram Stoker ar suna, noua tehnologie de atenuare a ridurilor este cat se poate de reala. Doctorul Daniel Sister, specialist cosmetician de provenienta franceza, vine cu o propunere inedita de prelungire a frumusetii: terapia cu propriul sange, numita si S3 (Stimulated Self Serum) sau Terapia Dracula datorita procedurii neobisnuite.
Procedura presupune injectarea in fata a unei solutii obtinute din propriul sange, se arata in cotidianul Daily Mail. In publicatia britanica, Daniel Sister sustine ca tratamentul S3 stimuleaza repararea ADN-ului degradat, este de un real folos in vindecarea cicatricilor si a altor rani si imbunatateste textura si culoarea tenului, facandu-l sa arate mai neted si mai tanar. Se urmareste totodata atenuarea si estomparea ridurilor, vindecarea cicatricilor sau a urmelor lasate de acnee sau varsat de vant, precum si hidratarea si curatarea tenului. Aceasta procedura poate fi efectuata nu doar pentru tonifierea si imbunatatirea calitatii pielii fetei, cat si pentru gat, decolteu, brate si maini.
Probe de sange sunt prelevate din propriul organism (din bratele) si apoi centrifugate timp de 5 minute pentru a accelera stimularea dezvoltarii celulare. Ulterior, sangele este separat in 3 componente: celule rosii, ser si trombocite. Abia dupa ce in ser sunt adaugate anumite proteine si aminoacizi, substanta se injecteaza in piele in zonele expuse fenomenului de imbatranire si ridurilor: in frunte, in zona dintre sprancene, in spatiul dintre nas si buze, aproape de linia parului si la maxilar, in preajma gurii. Pentru a mentine aspectul tineresc si neridat al pielii, este recomandat ca injectiile S3 sa fie repetate la un interval de 4-6 luni.
Injectarea completa a substantei nu dureaza mai mult de zece minute si pe ten nu este vizibila nicio urma de sange, ci doar o oarecare inrosire a tenului care va disparea in timp. Ulterior, pacientul este supus tratament cu lumina intensa rosie si albastra ce favorizeaza irigatia cu sange de la nivelul pielii, inlesnind vindecarea pielii si distrugerea bacteriilor (inclusiv a celor care provoaca aparitia acneei).
Este posibil ca in ziua urmatoare tratamentului, pielea sa devina iritata si sensibila insa in afara de acest aspect nu exista semne particulare care sa indice ca pacientul a fost supus unui tratament de reintinerire, se arata in Daily Mail. In urmatoarele saptamani, liniile si ridurile fine se netezesc, iar pielea va arata intinerita. Doctorul Sister este de parere ca tratamentul sau nu este deloc exagerat tinand cont de faptul ca serul din sange este bogat in proteine naturale si contine substante care ajuta la mentinerea PH-ului în limitele lui normale. Pretul unei sesiuni de reintinerire poate ajunge la 1000 de dolari.
anita47- Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006
Re: DESCOPERIRI
Iată ce poţi trata cu leacuri băbeşti
==========================
Transmise din generaţie în generaţie de către bătrânii satului, multe dintre leacurile băbeşti au supravieţuit timpului, tocmai pentru că sunt eficiente şi rezolvă multe probleme de sănătate.
Libertatea îţi prezintă azi doar câteva din miile de tratamente pe care bunicile noastre le foloseau şi care ne pot ajuta şi astăzi să avem o sănătate de fier.
Vânătăi
====
Se face o alifie amestecând ulei, ceară albă, tămâie şi trei gălbenuşuri de ou. După ce vânătaia este bine unsă, se înveleşte cu o cârpă înmuiată în ţuică rece.
Trânji (hemoroizi)
============
Se fierb împreună o rădăcină de hrean cu frunze, o cărămidă nouă, sare şi usturoi. Bolnavul trebuie să stea cu şezutul deasupra unui vas în care se pune soluţia fierbinte;
Se bea cafea de secară prăjită şi râşnită;
Se fierb frunze de stejar, după care licoarea este folosită pentru spălarea zonelor hemoroidale;
Spălături cu ceai de muşeţel.
Oboseală
Când vă simţiţi extenuaţi, beţi ceai de salvie. În perioadele mai agitate se recomandă chiar două căni de infuzie pe zi, care se prepară din două linguri de plantă, uscată şi mărunţită, la 250 ml de apă clocotită.
Degerături
=======
Rănile se “împachetează” cu foi de varză murată (acră), unse în prealabil cu unt. Dacă rănile sunt la picioare sau la mâini, membrele pot fi ţinute în zeama legumei acrite.
Colită
=====
Se iau 20 de mieji de nucă şi se taie în patru. Se pun apoi într-o sticlă şi se acoperă cu rachiu de secară preparat în casă, după care se închide recipientul cu un dop de plută. Zilnic, timp de trei săptămâni, se agită de mai multe ori şi, la final, se strecoară şi se pune în sticle închise la culoare. Pentru tratament, se ia o linguriţă de leac, timp de două săptămâni, după masa de prânz
Urcior la ochi
========
Se pune pe ochi mămăligă fierbinte sau se freacă zona bolnavă cu o lingură de lemn, bine încălzită
Tuse
====
Se bea lapte de bivoliţă sau de măgăriţă;
Afine uscate se fierb şi se bea ceaiul;
Ceai de măceşe, cu puţin vin şi ardei iute. Se bea o dată pe zi, fierbinte;
Într-un litru de lapte se fierb două mâini de flori de tei, apoi se bea licoarea;
Ceaiul din sâmburi de gutui este, de asemenea, eficient.
Conjunctivită
Durerile de ochi se pot lecui primăvara cu sucul frunzei de viţă-de- vie. Se mai poate folosi şi zeamă de trandafiri special preparată din petalele florilor, fierte şi strecurate.
Inflamaţii
======
Se ia praf de argilă şi se amestecă cu apă, până se obţine o pastă moale, care se aplică direct pe inflamaţie. După circa 30 de minute, se spală cu apă şi cu săpun de casă.
Înţepătură de viespe
==============
Se freacă umflătura de la înţepătură cu o legăturică din frunze de cimbru, apoi se pune o felie de măr şi se bandajează cu o cârpă curată. Acest tratament este valabil şi pentru înţepăturile de păianjen.
Mătreaţă
======
Părul se spălă zilnic, timp de două săptămâni, cu fiertură de urzică vie, cu frunze de nuc, de mesteacăn, de soc şi cu tulpini de rostopască. E nevoie de cel puţin doi litri de apă, din care o jumătate se foloseşte pentru spălatul părului cu săpun de casă, iar restul pentru limpezirea acestuia
Spondiloză cervicală
=============
Se iau frunze proaspete de brusture, se spală şi se umezesc cu spirt. Se pun pe o pânză subţire şi se înfăşoară zona dureroasă. Cataplasma se lasă să acţioneze peste noapte, iar tratamentul se face cel puţin o săptămână. Pentru iritaţii de la frunze, bunicile foloseau alifia de gălbenele.
Infecţie la ureche
============
Se înmoaie puţină vată în oţet de mere şi se introduce în urechea afectată. După câteva ore, scurgerile de lichid ar trebui să se oprească, la fel ca şi senzaţiile de înţepătură
==========================
Transmise din generaţie în generaţie de către bătrânii satului, multe dintre leacurile băbeşti au supravieţuit timpului, tocmai pentru că sunt eficiente şi rezolvă multe probleme de sănătate.
Libertatea îţi prezintă azi doar câteva din miile de tratamente pe care bunicile noastre le foloseau şi care ne pot ajuta şi astăzi să avem o sănătate de fier.
Vânătăi
====
Se face o alifie amestecând ulei, ceară albă, tămâie şi trei gălbenuşuri de ou. După ce vânătaia este bine unsă, se înveleşte cu o cârpă înmuiată în ţuică rece.
Trânji (hemoroizi)
============
Se fierb împreună o rădăcină de hrean cu frunze, o cărămidă nouă, sare şi usturoi. Bolnavul trebuie să stea cu şezutul deasupra unui vas în care se pune soluţia fierbinte;
Se bea cafea de secară prăjită şi râşnită;
Se fierb frunze de stejar, după care licoarea este folosită pentru spălarea zonelor hemoroidale;
Spălături cu ceai de muşeţel.
Oboseală
Când vă simţiţi extenuaţi, beţi ceai de salvie. În perioadele mai agitate se recomandă chiar două căni de infuzie pe zi, care se prepară din două linguri de plantă, uscată şi mărunţită, la 250 ml de apă clocotită.
Degerături
=======
Rănile se “împachetează” cu foi de varză murată (acră), unse în prealabil cu unt. Dacă rănile sunt la picioare sau la mâini, membrele pot fi ţinute în zeama legumei acrite.
Colită
=====
Se iau 20 de mieji de nucă şi se taie în patru. Se pun apoi într-o sticlă şi se acoperă cu rachiu de secară preparat în casă, după care se închide recipientul cu un dop de plută. Zilnic, timp de trei săptămâni, se agită de mai multe ori şi, la final, se strecoară şi se pune în sticle închise la culoare. Pentru tratament, se ia o linguriţă de leac, timp de două săptămâni, după masa de prânz
Urcior la ochi
========
Se pune pe ochi mămăligă fierbinte sau se freacă zona bolnavă cu o lingură de lemn, bine încălzită
Tuse
====
Se bea lapte de bivoliţă sau de măgăriţă;
Afine uscate se fierb şi se bea ceaiul;
Ceai de măceşe, cu puţin vin şi ardei iute. Se bea o dată pe zi, fierbinte;
Într-un litru de lapte se fierb două mâini de flori de tei, apoi se bea licoarea;
Ceaiul din sâmburi de gutui este, de asemenea, eficient.
Conjunctivită
Durerile de ochi se pot lecui primăvara cu sucul frunzei de viţă-de- vie. Se mai poate folosi şi zeamă de trandafiri special preparată din petalele florilor, fierte şi strecurate.
Inflamaţii
======
Se ia praf de argilă şi se amestecă cu apă, până se obţine o pastă moale, care se aplică direct pe inflamaţie. După circa 30 de minute, se spală cu apă şi cu săpun de casă.
Înţepătură de viespe
==============
Se freacă umflătura de la înţepătură cu o legăturică din frunze de cimbru, apoi se pune o felie de măr şi se bandajează cu o cârpă curată. Acest tratament este valabil şi pentru înţepăturile de păianjen.
Mătreaţă
======
Părul se spălă zilnic, timp de două săptămâni, cu fiertură de urzică vie, cu frunze de nuc, de mesteacăn, de soc şi cu tulpini de rostopască. E nevoie de cel puţin doi litri de apă, din care o jumătate se foloseşte pentru spălatul părului cu săpun de casă, iar restul pentru limpezirea acestuia
Spondiloză cervicală
=============
Se iau frunze proaspete de brusture, se spală şi se umezesc cu spirt. Se pun pe o pânză subţire şi se înfăşoară zona dureroasă. Cataplasma se lasă să acţioneze peste noapte, iar tratamentul se face cel puţin o săptămână. Pentru iritaţii de la frunze, bunicile foloseau alifia de gălbenele.
Infecţie la ureche
============
Se înmoaie puţină vată în oţet de mere şi se introduce în urechea afectată. După câteva ore, scurgerile de lichid ar trebui să se oprească, la fel ca şi senzaţiile de înţepătură
anita47- Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006
Internetul va fereste de dementa, la batranete! (2009-10-18
Internetul va fereste de dementa, la batranete! (2009-10-18 16:37)
Re: DESCOPERIRI
Bătrâneţea începe la 27 de ani
Deşi la 27 de ani te consideri o persoană tânără, ale cărei capacităţi intelectuale sunt în plin proces de dezvoltare, se pare că primele ”simptome” ale bătrâneţii apar încă de la această vârstă.
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Virginia începând de la 27 de ani abilităţile mentale întră în declin.
La acest studiu au participat 2.000 de persoane, bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani ale căror funcţii mentale au fost testate pe parcursul a şapte ani.
Cercetătorii au ajuns la concluzia că vârsta de 27 de ani este cea la care începe un declin al acestor funcţii, constatându-se regrese la nivelul capacităţii de argumentare, viteză a gândirii şi vizualizare spaţială.
Funcţiile memoriei încep să fie afectate negativ începând cu vârsta de 37 de ani.
Acelaşi studiu a arătat faptul că vârsta de 22 de ani este cea la care abilităţile mentale ating pragul maxim.
Deşi la 27 de ani te consideri o persoană tânără, ale cărei capacităţi intelectuale sunt în plin proces de dezvoltare, se pare că primele ”simptome” ale bătrâneţii apar încă de la această vârstă.
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Virginia începând de la 27 de ani abilităţile mentale întră în declin.
La acest studiu au participat 2.000 de persoane, bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani ale căror funcţii mentale au fost testate pe parcursul a şapte ani.
Cercetătorii au ajuns la concluzia că vârsta de 27 de ani este cea la care începe un declin al acestor funcţii, constatându-se regrese la nivelul capacităţii de argumentare, viteză a gândirii şi vizualizare spaţială.
Funcţiile memoriei încep să fie afectate negativ începând cu vârsta de 37 de ani.
Acelaşi studiu a arătat faptul că vârsta de 22 de ani este cea la care abilităţile mentale ating pragul maxim.
anita47- Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006
Re: DESCOPERIRI
Terapia prin scris
Ti s-a intamplat sa treci prin perioade dificile? Crezi ca s-a instalat un nor asupra capului tau si, pur si simplu, te simti in centrul necazurilor si ghinioanelor? Specialistii au descoperit ca exista o terapie care te va scoate din stres si iti va da putere sa treci peste greutati: scrisul!
Pasul 1:
Ia-ti un carnetel si varsa-ti oful! Scrie tot ce-ti vine in minte. Lasa penita sa se miste in voia gandurilor tale. Incearca sa tii acest jurnal, zilnic, iar in el sa notezi tot ce te-a multumit, sau ce nu te-a multumit. Scrie si ce-ai visat noaptea, daca ai retinut acest aspect. Nu uita sa mentionezi data in care postezi. Poti sa-i dai un nume jurnalului, de exemplu Miki, pentru a te simti in largul tau, ca si cum ti-ai varsa oful unei persoane.
Pasul 2:
Fa doua liste, una cu bune, alta cu rele. Trece pe ambele liste, aspectele cele mai importante din viata ta. Nu te grabi sa le compari imediat! Poate lista neagra va fi mai lunga decat cea alba, dar asigura-te ca nu ai omis sa scrii pe lista alba micile detalii, precum animalul tau de companie, sau vanzatoarea amabila de la chiosc. Nu uita ca viata este alcatuita din mici detalii. Noteaza pe acele liste timp de o saptamana, cat sa te asiguri ca nu ai uitat nimic.
Pasul 3:
Dupa doua saptamani de notat, de povestit cu jurnalul tau, asaza-te comod in canapea, in liniste si reciteste tot ce ai scris. Aminteste-ti momentele in care ai facut acele notite si vezi daca ele inca mai corespund cu sentimentele tale. Nu de putine ori analizam situatiile la nervi, avem accese de furie, iar a doua zi ne comportam ca si cum nimic nu s-a intamplat. Ideal este sa poti accepta ca asta este natura umana, asa suntem noi, iar perfectiunea nu exista.
Pasul 4:
Se spune ca cel mai bun psiholog, sau sfetnic al unei persoane este chiar propria persoana. Pune mana pe stilou si fa-ti o autocritica la sange, dar atentie! Fii foarte realista si tine cont de principiile tale, nu de ale societatii in care traiesti! Daca tu iubesti sa mergi desculta pe strada, dar lumea te priveste ca pe un om nebun, tu ramai de partea ta, sustine-ti idealurile si preferintele. Aceste randuri iti vor spune exact ce trebuie sa schimbi in viata ta. Increde-te in propriile-ti sfaturi!
Ti s-a intamplat sa treci prin perioade dificile? Crezi ca s-a instalat un nor asupra capului tau si, pur si simplu, te simti in centrul necazurilor si ghinioanelor? Specialistii au descoperit ca exista o terapie care te va scoate din stres si iti va da putere sa treci peste greutati: scrisul!
Pasul 1:
Ia-ti un carnetel si varsa-ti oful! Scrie tot ce-ti vine in minte. Lasa penita sa se miste in voia gandurilor tale. Incearca sa tii acest jurnal, zilnic, iar in el sa notezi tot ce te-a multumit, sau ce nu te-a multumit. Scrie si ce-ai visat noaptea, daca ai retinut acest aspect. Nu uita sa mentionezi data in care postezi. Poti sa-i dai un nume jurnalului, de exemplu Miki, pentru a te simti in largul tau, ca si cum ti-ai varsa oful unei persoane.
Pasul 2:
Fa doua liste, una cu bune, alta cu rele. Trece pe ambele liste, aspectele cele mai importante din viata ta. Nu te grabi sa le compari imediat! Poate lista neagra va fi mai lunga decat cea alba, dar asigura-te ca nu ai omis sa scrii pe lista alba micile detalii, precum animalul tau de companie, sau vanzatoarea amabila de la chiosc. Nu uita ca viata este alcatuita din mici detalii. Noteaza pe acele liste timp de o saptamana, cat sa te asiguri ca nu ai uitat nimic.
Pasul 3:
Dupa doua saptamani de notat, de povestit cu jurnalul tau, asaza-te comod in canapea, in liniste si reciteste tot ce ai scris. Aminteste-ti momentele in care ai facut acele notite si vezi daca ele inca mai corespund cu sentimentele tale. Nu de putine ori analizam situatiile la nervi, avem accese de furie, iar a doua zi ne comportam ca si cum nimic nu s-a intamplat. Ideal este sa poti accepta ca asta este natura umana, asa suntem noi, iar perfectiunea nu exista.
Pasul 4:
Se spune ca cel mai bun psiholog, sau sfetnic al unei persoane este chiar propria persoana. Pune mana pe stilou si fa-ti o autocritica la sange, dar atentie! Fii foarte realista si tine cont de principiile tale, nu de ale societatii in care traiesti! Daca tu iubesti sa mergi desculta pe strada, dar lumea te priveste ca pe un om nebun, tu ramai de partea ta, sustine-ti idealurile si preferintele. Aceste randuri iti vor spune exact ce trebuie sa schimbi in viata ta. Increde-te in propriile-ti sfaturi!
anita47- Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006
Penicilina, depasita de noile evolutii ale bacteriilor
Penicilina, depasita de noile evolutii ale bacteriilor
Pagina 14 din 27 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20 ... 27
Pagina 14 din 27
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum