Evreii din Romania - forum de istorie si actualitate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Like/Tweet/+1
Ultimele subiecte
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE2
Scris de Admin 26.08.17 22:37

» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE1
Scris de Admin 26.08.17 22:36

» Comunitatea evreiască din Botoșani (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:30

» Comunitatea evreiască din Botoșani (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:30

» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:19

» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:18

» DESPRE ANTISEMITISMUL MAREȘALULUI ION ANTONESCU
Scris de Admin 04.08.17 23:54

» Romanizarea Romaniei 1940-44 legi antisemite, CNRomanizare
Scris de Admin 04.08.17 21:13

» ROMÂNIA LUI ANTONESCU ȘI LOGICA VIOLENȚEI(3): VIOLENŢA MILIT
Scris de Admin 05.03.17 11:01

» Anunțuri Administrative
Scris de Admin 25.02.17 20:07


SFATURI PRACTICE[1=====]

2 participanți

Pagina 40 din 41 Înapoi  1 ... 21 ... 39, 40, 41  Urmatorul

In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty SFATURI PRACTICE[1=====]

Mesaj Scris de Admin 13.02.10 10:52

Rezumarea primului mesaj :

Cum scapati ieftin de igrasie


Lipsa aerului proaspat si umezeala in exces din incaperi pot cauza probleme de sanatate, favorizand si aparitia mucegaiului pe pereti, dar exista remedii gratuite sau foarte ieftine.




Cea mai la indemana metoda, care nu costa nimic, este pur si simplu deschiderea geamurilor si aerisirea incaperii o data la minimum doua ore, inclusiv iarna. Intr-un apartament in care locuiesc patru persoane, se produc zilnic peste 12 litri de apa sub forma de vapori (respiratie, transpiratie, gatit etc.). La o singura aerisire de 15 minute se pot evacua pana la 0,5 litri de apa sub forma de vapori.
De asemenea, plantele de apartament ajuta la filtrarea si improspatarea aerului. O alta solutie o reprezinta folosirea dispozitivelor sau aparatelor de dezumidificare. In camerele dotate cu aer conditionat trebuie folosita optiunea "dezumidificare", de cateva ori pe zi, timp de minimum un sfert de ora de fiecare data. De asemenea, exista dezumidificatoare mobile de diverse marimi si preturi (mult mai ieftine decat aparatele de aer conditionat), cu ajutorul carora scapati de umezeala excesiva din locuinta, baie, beciuri etc. Totodata, cea mai practica solutie o reprezinta dispozitivele de dezumidificare, care costa cateva zeci de lei. Acestea sunt, practic, niste cutii din plastic, in care se introduce un saculet cu clorura de calciu, care pastreaza umiditatea din aerul incaperii intre valori optime, intre 40% si cel mult 60%. Atentie! Daca aveti igrasie, spalati intai peretii cu o solutie de apa, detergent si bicarbonat de sodiu, apoi aerisiti si dezumidificati aerul din incapere.


Ultima editare efectuata de catre Admin in 11.05.14 14:01, editata de 2 ori
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos


SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty Ce trebuie sa stii despre cununia civila?

Mesaj Scris de Admin 19.02.10 16:44

Ce trebuie sa stii despre cununia civila?

Daca te hotarasti sa-ti unesti destinul cu persoana pe care o consideri sufletul tau pereche este musai sa ajungeti la primarie pentru legalizarea casniciei. Ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa-ti oficializezi casatoria si ce trebuie sa stii despre cununia civila?




Cununia in fata ofiterului starii civile se poate realiza doar daca ai peste 16 ani, ca fata, si respectiv 18 ani, ca baiat. In general cununia are loc dimineata, asa ca tinuta trebuie sa fie una eleganta, sobra, dar nu spectaculoasa, ca in cazul nuntii. Odata ajuns la primarie, este obligatoriu sa ai doi martori care, la sfarsitul ceremoniei, se vor legitima cu actele de identitate. Ziua si ora oficierii sunt stabilite, in principiu, de ofiterul de serviciu de comun acord cu viitorii insuratei, in functie de posibilitatile serviciului de oficializare a casatoriilor. Este important sa ajungi in timp util la ceremonie. Totusi, daca se intampla sa intarzii, este de preferat sa oferi altui cuplu posibilitatea sa-si legalizeze relatia inaintea ta. In vederea legalizarii casatoriei se impune intocmirea unui dosar si depunerea lui la oficiu. Ceremonia va avea loc abia dupa zece zile de la depunerea documentelor la primarie.





Acte necesare la primarie!

Certificatele de nastere ale ambilor parteneri;
Buletinele de identitate ale acestora;
Certificatele medicale prenuptiale eliberate cu maximum doua saptamani inainte de cununie;
Declaratie de casatorie;
Sentinta de divort, in doua exemplare legalizate (dupa caz);
Certificatul de deces (dupa caz);
Certificatele de nastere ale copiilor (dupa caz).
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty Durerile menstruale trec cu acupunctură

Mesaj Scris de Admin 17.02.10 17:16

Durerile menstruale trec cu acupunctură

Una dintre cele mai vechi practici de medicină complementară din lume, acupunctura, are numeroase beneficii, printre care şi acela că ajută la diminuarea durerilor menstruale (dismenoree).

Numeroase femei acuză dureri menstruale puternice, care, de cele de mai multe ori, sunt însoţite de diferite alte simptome, precum greaţă, diaree, migrenă şi dureri de spate. Tratamentul clasic în astfel de situaţii constă în administrarea de analgezice, căldură aplicată în zona dureroasă sau chiar exerciţiul fizic, deşi specialiştii au pus sub îndoială eficienţa ultimei metode.

Studiile recente oferă o altă perspectivă cu privire la eliminarea durerilor menstruale – acupunctura. O practică a medicinei tradiţionale chineze, care datează din secolul al IX-lea î. Hr., acupunctura este, potrivit specialiştilor, mai mult o artă de diagnosticare, prevenire şi tratare a bolilor.

Practicienii folosesc ace pe care le introduc în punctele de acupunctură localizate de-a lungul a ceea ce ei numesc “meridiane energetice”, concept cu privire la care, practicanţii medicinei clasice rămân rezervaţi.

Nu există încă dovezi clare dacă acupunctura elimină durerile menstruale ca rezultat al efectului placebo pe care îl exercită asupra organismului, sau cauzează diferite modificări benefice la nivelul sistemului nervos şi al activităţii cerebrale. În cadrul ultimelor cercetări în domeniu s-a remarcat însă o scădere semnificativă a durerii menstruale în cazul persoanelor care au recurs la acupunctură comparativ cu acelea care au apelat la analgezicele tradiţionale.

“Tratăm cauza”

“Dismenoreea (durerea menstruală) poate fi de două tipuri: ocazională, provocată de frig, în general, sau de anumite schimbări bruşte ale stilului de viaţă, şi de lungă durată”, spune medicul Alice Popescu, specialist în homeopatie şi acupunctură.


În primul caz, tratamentul poate fi unul de scurtă durată şi constă în zece şedinţe de acupunctură. În ceea ce priveşte dismenoreea de lungă durată, şi tratamentul necesită o perioadă de timp mai mare, aproximativ 3-4 serii de câte 10 şedinţe.

“În primul rând este necesară depistarea cauzelor care duc la durerile menstruale. După ce acestea au fost identificate, se acţionează asupra lor. Tratamentul nu se aplică numai la nivel local, abdominal, ci, pentru a avea eficienţă, se acţionează asupra cauzei”, adaugă specialistul.

Foarte puţin dureros, fără efecte adverse

Tratamentul prin acupunctură nu are efecte adverse majore, spun specialiştii. Singurele simptome neplăcute care pot să apară sunt uşoare vânătăi cauzate de trecerea acului printr-un vas de sânge, sau, în cazul persoanelor anxioase senzaţia de leşin care dispare imediat după scoaterea acului.

“Ruperea acului a rămas la nivel de mit”, precizează medical Alice Popescu. “De zeci de ani nu s-a mai întâmplat să se rupă un ac în timpul procedurilor, deoarece calitatea acestora a crescut. Tot la nivel de mit este şi atingerea cu acul a unor nervi, deoarece în ultimul timp acele sunt din ce în ce mai subţiri, ajungând la grosimea unui fir de păr, lucru care le face inofensive”, adaugă specialistul.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty Trucuri pentru a arăta mai slabă cu 5 kilograme

Mesaj Scris de Admin 17.02.10 17:06

Trucuri pentru a arăta mai slabă cu 5 kilograme

Nu trebuie să slăbeşti ca să arăţi mai bine, mai ales dacă te simţi bine în pielea ta. Dacă pui preţ pe curbele tale, pe care însă vrei să le arăţi doar cui trebuie, învaţă de la specialişti câteva trucuri simple care să te ajute să treci ca fiind mai puţin voluptuoasă. Nu te rezuma doar la culori închise, învaţă mai bine să te joci cu ele şi în niciun caz nu te îmbrăca astfel încât să te simţi inconfortabil, te sfătuieşte „Prevention“, citată de ziare.com.

Poartă sutienul potrivit

Adesea, femeile poartă sutiene care nu li se potrivesc, făcându-le să pară mai vârstnice, mai corpolente şi fără mijloc, din cauza susţinerii improprii. Jeni Paolella Luciani şi Harriette Cole, ambele specialiste în domeniu de peste Ocean, sunt de părere că un sutien mai mic cu un număr face minuni. Deloc de neglijat este şi lenjeria intimă din spandex, în stare să sculpteze corpul acolo unde sunt câteva kilograme în exces.

Foloseşte-te strategic de culori

O femeie mai plinuţă nu trebuie să se îmbrace în negru din cap până în picioare; culorile închise sunt indicate doar în zonele cu probleme. Dacă bustul este mulţumitor, se recomandă o culoare deschisă în această zonă şi camuflarea altor regiuni.
Dacă nu eşti obişnuită să porţi culori mai vii, începe cu paşi mici, încercând, în primă instanţă, un bleumarin. Cheful de culori va veni pe parcurs, tu nefiind nevoită decât să-l temperezi, în aşa fel încât să nu obţii efectul advers.

Nu te sugruma în haine prea mici!

Dacă faci tot posibilul de a intra în haine care nu ţi se potrivesc, efectul poate fi diametral opus, dând senzaţia de şi mai multe kilograme în plus. Să nu cazi însă nici în cealaltă extremă.
Dacă simţi că nu te poţi privi obiectiv în oglindă, ia cu tine o prietenă (sinceră) la cumpărături, care să fie pregătită să colinde cu tine magazin după magazin.

Încearcă altfel de jeanşi

Dacă nu încerci şi aşa-zişii „skinny jeans“, nu ai de unde să ştii dacă nu cumva te afli printre fericitele atipice cărora le stă foarte bine în aşa ceva, mai ales dacă poartă tocuri.
Fereşte-te însă de buzunare, mai ales de cele cu pense, de prea multe fermoare şi de elasticul pe talie, care nu vor face decât să scoată în evidenţă rotunjimile. Încearcă în schimb pantalonii care se lărgesc de la genunchi, aceştia echilibrând proporţiile.

Grijă la accesorii!

E greu să mai fii atent la şoldurile unei femei când cerceii săi neobişnuiţi îţi atrag privirea la orice mişcare. Alege, deci, accesorii neobişnuite, care sar în ochi, indiferent că e vorba despre eşarfe, brăţări, genţi de umăr sau pantofi. Poartă medalioane sau mărgele exagerate cu un decolteu în formă de V sau centuri peste cămaşă ori rochie, pentru a accentua talia şi a echilibra întreaga ţinută.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty Cine te despagubeste daca ti-ai "rupt" masina in gropile din

Mesaj Scris de Admin 17.02.10 16:07

Cine te despagubeste daca ti-ai "rupt" masina in gropile din carosabil?


Odata cu venirea dezghetului si topirea zapezii de pe sosele, au rasarit tot mai multe gropi din ce in ce mai greu de evitat de catre soferi. In mod normal, acestea ar trebui semnalizate de catre drumari pana in momentul astuparii lor, dar avand in vedere ca numarul lor este foarte mare, semnalizarea devine practic imposibila. Intre timp, firmele de asigurari sunt asaltate de dosare privind avariile petrecute in trafic din cauza gropilor din carosabil. “In mod cert a crescut numarul de daune din cauza gropilor. Este dificil sa facem o estimare, pentru ca dosarele nu sunt inregistrate separat in functie de cauze” a declarat Catalin Stroe, director de vanzari Asirom, citat de InCont.ro.

Practic, daca ai ghinionul sa iti strici masina din cauza unei gropi, te duci la compania de asigurari cu care ai incheiata polita obligatorie si iti va fi deschis dosar de dauna. Dosarul va fi analizat de asigurator, iar in cazul in care va fi aprobat, masina va fi reparata pe banii companiei de asigurari.

De asemenea, daca intri cu masina intr-o groapa si ti-o avariezi, compania de asigurari unde ai polita RCA te despagubeste, dupa care va incepe demersurile de recuperare a banilor de la Regia de drumuri sau la primaria unde s-a petrecut evenimentul. In cele mai multe cazuri banii nu pot fi recuperati decat in urma unui proces la Tribunal.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty Alergiile - cum le recunoşti şi cât costă tratamentul

Mesaj Scris de Admin 17.02.10 12:50

Alergiile - cum le recunoşti şi cât costă tratamentul

http://www.gandul.info/sanatate-food-drink/alergiile-cum-le-recunosti-si-cat-costa-tratamentul-5526512

Dacă unul dintre părinţi suferă de astm bronşic, riscul ca un copil să aibă o reacţie alergică este de 25 la sută, atenţionează specialiştii. Când ambii părinţi au această boală, riscul creşte cu 50 la sută




Polenul, principalul factor alergen




Antibioticele din familia penicilinelor, antiinflamatoarele, precum aspirina, înţepăturile de insecte, praful, mucegaiul, igrasia, detergentul, produsele cosmetice, parfumurile, dar şi anumite alimente, precum peşte, nuci, ouă, alune şi lapte pot provoca reacţii alergice. Medicii alergologi spun că de cele mai multe ori reacţiile alergice apar în cel mult cinci minute. Un simplu strănut, lăcrimarea ochilor, înroşirea ochilor, senzaţia de mâncărime - toate acestea sunt semne simple prin care organismul reacţionează în faţa unui factor alergen. De la un simplu strănut până la apariţia şocului anafilactic nu e decât un singur pas, atenţionează medicii, mai ales dacă nu ne tratăm alergiile.
"Cele mai frecvente alergii sunt cele din sezonul primăvară - vară, când pacienţii sunt deranjaţi de polen. Alergii putem face şi la praful din casă, mai ales dacă încăperea nu este bine aerisită, sau pereţii sunt plini de igrasie", spune dr. Lili Florescu, medic specialist în alergologie de la Policlinica Spitalului Judeţean Râmnicu Vâlcea. Mai mult, şi mediul poluat în care trăim poate declanşa reacţii alergice, susţine doctorul.

Intoleranţa la mâncare poate ascunde o alergie
Medicii atrag atenţia părinţilor că o intoleranţă la mâncare poate ascunde o alergie la un anumit aliment. De regulă, copiii pot face alergii la lapte, mai ales dacă conţine germeni sau la produsele din soia. În plus, peştele, nucile, ouălele, alunele, căpşunele, piersicile sunt şi ele alimente care pot crea reacţii adverse. Specialiştii spun că printre cele mai comune simptome ale unei alergi alimentare sunt urticariile, umflăturile, mâncărimea pielii, mâncărime în interiorul gurii, gust metalic în gură, tusea, durerile abdominale, problemele de respiraţie, spasmul căilor respiratorii, diaree şi vomă.
Lili Florescu susţine că de cele mai multe ori moştenim genetic predispoziţia de a face un anumit tip de alergie. "Dacă unul dintre părinţi suferă de astm bronşic, riscul ca un copil să aibă o reacţie alergică este de 25 la sută. Când ambii părinţi suferă de această boală, riscul creşte până la 50 la sută", explică medicul Lili Florescu.
Medicii recomandă tratarea imediată a unei alergii sau evitarea factorului alergen, deoarece acesta poate duce la apariţia şocului anafilactic. Specialistul Florescu recomandă să ne prezentăm la un medic alergolog imediat cum am constatat una dintre reacţiile adverse menţionate mai sus, pentru a face analize şi a depisa exact factorul alergen. Aceste teste sunt de regulă cutanate sau se fac prin luarea de sânge. Tratamentul se urmează numai la recomandarea medicului, iar acesta diferă: în funcţie de alergie sunt medicamente, spray-uri nazale sau orale, dar şi injecţii. Mai mult, există şi tratamente de desensibilizare, acesta trebuie urmat timp de trei ani, constă în injecţii, iar un pachet care ţine două luni costă în jur de 400 de lei.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty Iată ce salarii poţi câştiga în Spania

Mesaj Scris de Admin 17.02.10 12:43

Iată ce salarii poţi câştiga în Spania

Deşi practică aceeaşi meserie, românii din Peninsulă pot să aibă venituri care diferă cu sute de euro de la o regiune la alta. Salariul mediu brut câştigat în Ţara Bascilor este de 2.123 de euro pe lună, în timp ce în Extremadura acesta ajunge la doar 1.479 de euro.



Atunci când se stabilesc în Spania şi aleg o anumită regiune, compatrioţii trebuie să ştie că atât nivelul câştigurilor, cât şi cel al cheltuielilor diferă foarte mult de la o comunitate autonomă la alta.
În comunităţile în care locuiesc cele mai importante comunităţi de români, adică peste jumătate din totalul compatrioţilor noştri-Madrid (201.208), Comunitatea Valenciană (137.523), Catalunya (96.574 ), Castilla la Mancha (94.284 ) şi Andaluzia (88.134) - salariile medii brute variază între 1.583 de euro şi 2.056 de euro.
Salarii mari, cheltuieli pe măsură
Deşi la Madrid veniturile sunt mai mari decât în Comunitatea Valenciană, şi cheltuielile sunt pe măsură. Preţul mediu de închiriere al unui apartament cu trei camere la Madrid este de 1.009 euro, în timp ce în Comunitatea Valenciană ajunge la 583 de euro.

În ceea ce priveşte locurile de muncă, cele mai mici şanse de a-şi găsi un nou serviciu, în acest moment, le au românii din Insulele Canare, unde rata şomajului este de 26,91%. Iar dacă au noroc şi reuşesc să se angajeze, compatrioţii de acolo nu pot spera la salarii prea mari: venitul mediu în Insulele Canare îl depăşeşte doar pe cel din Extremadura.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty Totul despre bolile copilariei

Mesaj Scris de Admin 17.02.10 10:18

Totul despre bolile copilariei

Nu te speria daca observi pe trupul micutului tau o eruptie! Este posibil sa aiba una dintre bolile specifice copilariei, luata de la colegii de la gradinita sau de la prietenii de joaca. Ce afectiune i-ar putea tulbura linistea copilului tau in primii ani de viata? Ce trebuie sa stii despre problema de sanatate cu care se confruntael?



Rubeola poate declansa otita
Copilul are o eruptie sub forma de pete roz (care dispar dupa trei zile) si ganglionii de la ceafa si gat umflati. Rubeola se transmite de la copilul bolnav la cel sanatos, micutul contaminat simtind primele semne de boala la doua-trei saptamani de la infectare. "Micul pacient are febra moderata (37-38 de grade Celsius) si dureri usoare de cap care trec in cateva zile. Afectiunea nu e grava si se trateaza prin repaus la pat si mentinerea unui regim alimentar. Complicatiile sunt reprezentate de sangerari la nivelul ochilor sau creierului, encefalita, meningita, diaree cronica sau otita si apar in special la copii sub varsta de cinci ani", mai spune dr. Ghinea.
Rujeola, infectia care ingreuneaza respiratia
Cunoscuta in popor sub denumirea de pojar, rujeola este o infectie cu un virus care se transmite pe cale orala, prin stropi de tuse sau aer. "Copilul este obosit, doarme mult, lacrimeaza abundent, nu are pofta de mancare si face febra pana la 40 de grade Celsius. In gat se vad pete rosii, iar pe mucoasa bucala, pete albe cu aspect de gris", spune pediatrul Raluca Ghinea. Dupa o jumatate de saptamana apar pete rosii pe fata, gat, maini, picioare si burtica. Bronhopneumoniile, pneumoniile interstitiale, encefalita, laringitele acute sunt doar cateva dintre complicatiile rujeolei.
Scarlatina, boala care imbolnaveste inima
E o afectiune mai severa decat celelalte, produsa de un streptococ care apare atat la copii, cat si la adulti. Copilul are febra 40 de grade Celsius, varsaturi si dureri in gat. Toate aceste simptome sunt insotite si de o eruptie de pete mici si rosii pe corp. Abia dupa o saptamana, cand incepe sa scada febra, se atenueaza si petele de pe trup. Dupa aproximativ doua saptamani de boala pielea se descuameaza. Bolnavul are nevoie de tratament care se va administra numai la spital, sub supravegherea medicului pe perioada de internare a copilului. In lipsa unui tratament corect, boala poate duce la complicatii grave renale sau cardiace.
Varicela poate duce la pneumonie
Varsatul de vant, sau varicela, este maladia infantila cu cel mai mare risc contagios. Boala este frecvent intalnita la copiii cu varste cuprinse intre trei luni si zece ani si este provocata de un virus raspunzator de aparitia herpesului si a afectiunii numita Zona Zoster. Ea se manifesta printr-o eruptie extinsa pe toata suprafata corpului cu basicute mici, pline cu lichid. Varicela dispare in aproximativ 10-12 zile, chiar si fara un tratament special. Complicatiile apar foarte rar. De obicei apar infectii ale bubitelor in urma scarpinatului. Extrem de rar apar complicatii respiratorii (cea mai grava fiind pneumonia variceloasa care poate duce la deces).
Oreionul inflameaza testiculele baietilor
Infectia apare in urma contractarii unui virus, dar boala e inofensiva. Oreionul se manifesta prin febra 39-40 de grade Celsius, aparitia unei umflaturi la nivelul parotidei (fiecare dintre cele doua glande salivare asezate dedesubtul si inaintea urechilor, de o parte si de alta a maxilarului inferior) si a barbiei si impiedica maxilarul sa se miste. Afectiunea, specifica micutilor aflati la o varsta care preceda pubertatea, este foarte dureroasa, extinzandu-se dupa cateva zile si la cealalta glanda. Boala nu necesita un tratament special si foarte rar duce la complicatii precum inflamatia testiculelor la baietei, encefalita sau pancreatita.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty Re: SFATURI PRACTICE[1=====]

Mesaj Scris de Admin 17.02.10 7:40

Casa&Gradina

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Spring-cleaning_mic_tn
Curatarea geamurilor – simplu
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty De unde poti cumpara cele mai ieftine masini din UE

Mesaj Scris de Admin 17.02.10 7:28

De unde poti cumpara cele mai ieftine masini din UE


Sa cumperi o masina noua dintr-un alt stat al Uniunii Europene poate insemna economii de mii de euro, in conditiile in care aderarea a eliminat taxele vamale, iar taxa pe valoarea adaugata (TVA) se plateste in tara in care se face importul, arata un studiu publicat de Centrul European al Consumatorilor Romania (eccromania.ro).

Analiza a fost facuta pe 12 tari europene si pe 15 modele care se vand cel mai bine in Romania.
Polonia este tara cu cele mai ieftine masini, urmata de Ungaria.
Cehia este, din punctul de vedere al preturilor la automobile, o tara a contrastelor. In cazul unor marci, dealerii auto au cele mai bune preturi, in timp ce alte marci se vand cel mai scump, in comparatie cu alte tari europene.
Romania face parte din categoria tarilor cu preturi medii sau mici.
Din 15 modele analizate de CECR, doar Opel Zafira are cel mai mic pret fara taxe in tara. Polonia are cel mai bun pret pentru opt modele, Ungaria – pentru patru modele, iar Cehia este cea mai buna afacere pentru doua masini.
Cele mai mari preturi sunt inregistrate in Germania (noua modele din 15), Austria si Cehia (cate doua modele). Spania, Belgia si Franta se afla, de asemenea, in randul tarilor cu preturi mari.
Volkswagen mai ieftin cu 4.300 de euro in Polonia
Cea mai mare diferenta de pret intre Romania si o alta tara din UE este inregistrata in cazul modelului Volkswagen Touran Conceptline 102 PS, care costa in Polonia aproximativ 12.350 de euro, cu peste 4.300 de euro mai putin decat in Romania. In Germania, acelasi model costa in jur de 19.250 de euro. Cu TVA platit in Romania, adica 19%, pretul autoturismului urca la 14,700 de euro, adica mai putin decat costa masina fara taxe in Romania (16.700 de euro). La TVA se mai adauga si taxa de inmatriculare, taxa de poluare, contravaloarea certificatului de inmatriculare, costul placutelor de inmatriculare. Cumparat din Romania, cu toate taxele incluse, Volkswagen Touran Conceptline costa peste 19.800 de euro.
Pretul masinilor este cel recomandat de UE dealerilor auto si nu include promotii si reduceri de preturi. De altfel, toate modelele Volkswagen incluse in studiu sunt mai ieftine cu cateva mii de euro in Polonia, la pretul fara taxe recomandat de Comisia Europeana - 16.378 de euro in Romania fata de 13.995 de euro in Polonia pentru Volkswagen Passat Trendline, pret cu 1.000-1.500 de euro mai mic pentru Golf Trendline si Polo Trendline.
In cazul automobilelor Skoda Fabia Ambiente, Polonia si Ungaria au cele mai bune preturi.
Ungaria vine cu cele mai bune oferte si pentru Peugeot 207 Trendy, Renault Clio si Fiat Grande Punto.
Pentru Suzuki Swift, cea mai profitabila afacere se face in Cehia. Tot in aceasta tara exista cel mai bun pret pentru Renault Privilege, dar suma este doar cu 350 de euro mai mica decat cea platita in Romania.
Pe de alta parte, Cehia vinde cel mai scump masinile Opel Astra si Zafira. De altfel, cumparatorii europeni de Opel Zafira trebuie sa vina in Romania pentru a face cea mai buna afacere. Pretul recomandat pentru acest model este de 15.900 de euro, cel mai mic din UE.
Achizitii de masini vechi
Pentru masinile vechi cumparate din UE, taxa pe valoarea adaugata se plateste in tara in care se face achizitia si numai daca vanzatorul este o companie. Daca autoturismul este cumparat de la o persoana fizica, nu se plateste TVA. Valoarea acestei taxe este stabilita de fiecare stat in parte si variaza intre 15% (Cipru, Luxemburg si Marea Britanie) si 25% (Suedia si Danemarca).
In Romania TVA este de 19% din pretul produsului.Pasi de urmatExista firme specializate care pot asigura transportul masinii, dar cumparatorul se poate intoarce in tara si la volanul automobilului cumparat din strainatate, cu numere provizorii. Numerele de tranzit sunt utilizate pentru transportul vehiculelor dintr-o tara UE in altul si au o durata de valabilitate redusa – cateva zile, de cele mai multe ori. De regula, aceste numere pot fi obtinute de la serviciile de inmatriculare din statul din care este cumparat automobilul. De asemenea, e nevoie de o asigurare temporara de raspundere civila auto pentru drumul de intoarcere in tara.
Cartea de identitate a automobilelor noi achizitionate dintr-un alt stat membru, care nu au mai fost inmatriculate, este eliberata de Registrul Auto Roman, pe baza unei cereri care poate fi descarcata de pe site-ul RAR.
Unde se vand cele mai ieftine si cele mai scumpe masini (preturi recomandate de CE, in euro, fara taxe)
-Renault Clio 1.5 DCI Expression - Romania: 11.092; Cel mai ieftin: Ugaria: 9.947; Cel mai scump: Germania: 13.950
-Renault Privilege 2.0DCI 150 - Romania: 19.160; Cel mai ieftin: Cehia: 18.793 Cel mai scump: Germania: 25.000
-Volkswagen Polo Trendline 60 PS 5G 2 - Romania: 9.465; Cel mai ieftin: Polonia: 8.881; Cel mai scump: Germania: 10.126
-Volkswagen Golf Trendline 80 PS 5G 2T - Romania: 11.315; Cel mai ieftin: Polonia: 10.687; Cel mai scump: Belgia: 14.133
-Volkswagen Touran Conceptline 102 PS - Romania: 16.699; Cel mai ieftin: Polonia: 12.353; Cel mai scump: Germania: 19.248
-Volkswagen Passat Trendline 102 PS 5G 4T - Romania: 16.378; Cel mai ieftin: Polonia: 13.995; Cel mai scump: Germania: 19.580
-Skoda Fabia Ambiente 1,2/51 KW - Romania: 7.996; Cel mai ieftin: Ungaria: 6.280; Cel mai scump: Austria: 9.489
-Skoda Fabia Ambiente 1,6/75 KW - Romania: 11.813; Cel mai ieftin: Polonia: 9.031; Cel mai scump: Germania: 13.151
-Opel Astra AST5D Enjoy Z1.4XE - Romania: 12.981; Cel mai ieftin: Polonia: 12.466; Cel mai scump: Cehia: 17.586
-Opel Zafira ZAF5D Enjoy Z1.8XER 140HP - Romania: 15.896; Cel mai ieftin: Romania: 15.896; Cel mai scump: Cehia: 21.531
-Kia cee’d SW 1.6dsl MT EX - Romania: 15.375; Cel mai ieftin: Polonia: 12.481; Cel mai scump: Franta: 217.558
-Fiat Grande Punto 1.3 mjet Dynamic 75HP - Romania: 11.261; Cel mai ieftin: Ungaria: 10.202; Cel mai scump: Austria: 13.222
-Peugeot 207 Trendy 1,495 ch Ess - Romania: 10.292; Cel mai ieftin: Ungaria: 8.982; Cel mai scump: Germania: 13.151
-Toyota Yaris 1.33P 5DR - Romania: 11.426; Cel mai ieftin: Polonia: 9.689; Cel mai scump: Germania: 13.529
-Suzuki Swift GL-A - Romania: 9.800; Cel mai ieftin: Cehia: 8.555; Cel mai scump: Germania: 12.087.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty Reguli simple, la îndemâna oricui, pentru un somn sănătos

Mesaj Scris de Admin 16.02.10 16:12

Reguli simple, la îndemâna oricui, pentru un somn sănătos



Tot mai multe persoane acuză tulburări de somn, iar aceste probleme par să le afecteze viaţa ,scăzând în mod considerabil atenţia ,energia şi motivaţia în diferite activităţi profesionale şi de cuplu.
Specialiştii clinicieni au ajuns la concluzia că tulburările de somn pot fi diminuate şi putem avea un somn mai bun în măsura în care se ţine cont de anumite recomandări.
În primul rând, este nevoie de un orar de somn regulat. Stabiliţi un program regulat de somn, puneţi ceasul să sune la o anumită ora în fiecare dimineaţă si treziţi-vă la ora respectivă indiferent cât de puţin aţi dormit. Dormiţi în fiecare după-amiază sau nu dormiţi deloc - când dormiţi doar ocazional în timpul zilei, este posibil să nu dormiţi bine în noaptea respectivă.
Şi daca vă treziţi târziu la sfarşitul săptămânii vă puteţi perturba ciclul de somn.

Alcoolul şi cafeina, inamicii odihnei

Dacă beţi mai multe pahare de alcool înainte de a vă duce la culcare, veţi dormi, poate, dar ciclul de somn va fi perturbat şi vă veţi trezi foarte devreme în dimineaţa următoare.
Evitaţi băuturile cu cafeină - coca cola şi cafeaua - cu câteva ore înainte de culcare. Cafeina funcţionează ca un stimulent, chiar şi asupra persoanelor care susţin că nu sunt afectate de ea, iar corpul are nevoie de 4 până la 5 ore pentru a reduce cantitatea de cafeină ingerată la o singură ceaşcă din fluxul sanguin. Dacă trebuie să beţi ceva înainte de culcare, beţi lapte.

Nu vă îndopaţi cu mâncare!

Nu mâncaţi mult înainte de a merge la culcare, deoarece sistemul digestiv va avea de muncit mai mult ore. Dacă trebuie să mâncaţi seara, preferaţi o gustare uşoară. Şi exerciţiul fizic regulat vă poate ajuta să dormiţi mai bine.
Folosiţi cu masură somniferele, toate au tendinţa de a perturba ciclul de somn şi folosirea lor pe termen lung duce inevitabil la insomnie.
Relaxaţi-vă. Evitaţi gândurile stresante înainte de culcare şi alegeţi activităţi care să vă calmeze si să vă ajute să vă relaxaţi.
Daca sunteţi in pat si nu reusiţi să adormiţi, nu vă ridicaţi. Rămâneţi în pat şi incercaţi să vă relaxaţi. Dacă nu izbutiţi şi vă încordaţi, atunci sculaţi-vă pentru scurt timpt şi faceţi un lucru liniştitor, care să vă reducă anxietatea.


... [continuare]
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty Ghid de vânzare a locuinţei pe timp de criză

Mesaj Scris de Admin 16.02.10 11:40

Ghid de vânzare a locuinţei pe timp de criză
Vânzarea unui apartament în această perioadă este mult mai dificilă din cauza interesului scăzut al românilor pentru cumpărături imobiliare. Se [color:9e47=#0494e1! important]vede, de altfel, în cifra tranzacţiilor de locuinţe şi terenuri încheiate în 2009, cu 27% mai puţine faţă de 2008. Din acest motiv, specialiştii le recomandă proprietarilor o serie de strategii de vânzare, cu atât mai utile dacă se grăbesc. Sfaturile experţilor, deloc complicate, au ca punct de pornire cei trei "P", respectiv promovarea, publicitatea şi prezentarea, şi au în vedere şi stabilirea preţului, dar şi diverse ponturi de negociere. "Aşa cum cumpărătorii sunt foarte sensibili la cei trei «L» (locaţia, locaţia şi iar locaţia), vânzătorii trebuie să înţeleagă că în această perioadă doar proprietăţile foarte bine promovate vor avea succes", a declarat pentru Gândul Mihai Stan, directorul general al portalului imobiliar topestate.ro.
Postarea ofertei pe internet, cea mai importantă

Vânzătorii sunt sfătuiţi să folosească simultan mai multe canale de promovare, dintre care internetul este cel mai important. "Pentru o perioadă de 1-3 luni, poţi face ca proprietatea ta să apară prima sau printre primele cinci în orice căutare din această categorie, pe un site specializat", explică el. În acest caz, taxa porneşte de la 8-10 euro pe lună, putând ajunge la aproximativ 150 de euro, în funcţie de portal şi de detaliile prezentate, inclusiv fotografii. Cei care preferă metoda clasică pot să publice anunţul de vânzare într-un ziar de interes sau într-o publicaţie de specialitate. În fine, vânzătorii pot să contracteze serviciile mai multor agenţii din zona în care locuiesc şi eventual să le stimuleze printr-un comision mai mare decât cel uzual, adaugă Stan. Deşi, la prima vedere, şansele vânzătorului de a încheia tranzacţia cresc, reprezentanţii agenţiilor mari spun că lucrurile stau exact pe dos. "E mai bine să apelezi la o singură agenţie mare, cu expunere ridicată, decât la zece. Perioada de vânzare poate ajunge la o săptămână, comparativ cu o jumătate de an, dacă eforturile sunt dispersate", a declarat pentru Gândul Valentin Ilie, directorul general al Coldwell Banker Affiliates of Romania.
Arta negocierii în favoarea vânzătorului
Fiecare vrea să scoată cât mai mult din vânzarea proprietăţii, însă în contextul actual al pieţei, specialiştii recomandă "preţul corect". Până când va fi disponibil indicatorul oficial al pieţei imobiliare, la mijlocul acestui an, vânzătorii se pot ghida după diferiţii indici calculaţi de mai multe site-uri şi agenţii imobiliare. În acelaşi timp, preţul trebuie stabilit în aşa fel încât să lase loc unei posibile negocieri, iar vânzătorii să rămână şi cu ceva bani pentru a achita comisionul agenţiei imobiliare. Nu în ultimul rând, proprietarii vor avea de câştigat dacă învaţă cum să negocieze fără să dea prea mult de la ei. "De pildă, clientul va vrea o scădere de preţ, iar tu poţi să fii de acord cu el, în condiţiile în care te lasă să eliberezi mai târziu apartamentul. În realitate, mai poţi păstra chiriaşul pe care îl ai acolo încă o anumită perioadă de timp după semnarea actelor notariale de vânzare", recomandă directorul general al topestate.ro.
INFO PLUS
Tranzacţii mai puţine în 2009
Românii au încheiat anul trecut 350.000 de tranzacţii cu case şi terenuri, cu 27% mai puţine faţă de 2008, când notarii au parafat 484.000 de tranzacţii, reiese din datele comunicate de Uniunea Naţională a Notarilor Publici.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty Anca Ţurcaşiu ţine pâinea proaspătă cu cartofi cruzi!

Mesaj Scris de Admin 16.02.10 11:33

Anca Ţurcaşiu ţine pâinea proaspătă cu cartofi cruzi!
http://www.click.ro/actualitate/utile/anca-turcasiu-painea-proaspata-cartofi_0_903509723.html
Anca Ţurcaşiu e o gospodină desăvârşită. Cântăreaţa ne-a dezvăluit un truc prin care păstrează pâinea proaspătă mai mult timp.



"Pun în cutia de depozitare un cartof crud, curăţat de coajă. Efectul e garantat", ne-a spus vedeta. Un alt truc pe care îl ştie, legat de drojdia pentru pâine e că se poate testa dacă e proaspătă punând o bucăţică în apă fierbinte.
Dacă se ridică imediat la suprafaţă, înseamnă că e încă bună şi se poate folosi.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty Patru reţete pentru un ten tânăr

Mesaj Scris de Admin 15.02.10 17:48

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/886452/Patru-retete-pentru-un-ten-tanar/

O cremă hidratantă pentru faţă, cu ingrediente naturale, poate face minuni, însă hidratarea pielii din interior este la fel de importantă. În acest sens, există alimente care, datorită nutrienţilor esenţiali pe care îi conţin, acţionează la nivelul tenului, făcându-l astfel să arate mult mai proaspăt, revigorat şi strălucitor.

Cartofii dulci prăjiţi

Cartofii dulci sunt o sursă extraordinar de bogată de betacaroten. Odată ajuns în organism, betacarotenul este transformat în vitamina A, un nutrient care contribuie la continua generare de celule tegumentare.

Cea mai la îndemână metodă de preparare a cartofilor este prăjirea acestora. Deşi despre cartofii prăjiţi se spune că nu sunt tocmai benefici pentru organism, important este, spun nutriţioniştii, ca în timpul gătirii cantitatea de ulei folosită să fie foarte mică, iar prăjirea propriu-zisă să nu aibă loc mai mult de un minut. Se recomandă, în acest sens, tăierea cartofilor în feliuţe subţiri şi aşezarea lor într-o tavă de cuptor. Deasupra se presară sare şi piper şi se pulverizează ulei. Pentru un gust bogat, pot fi adăugate şi alte condimente, precum scorţişoară măcinată, un vârf de linguriţă de curry sau chili. Cartofii astfel pregătiţi pentru coacere se pun în cuptorul încins, la o temperatură constantă de 400 de grade.

Aceia care doresc să consume cartofii mai crocanţi, îi pot scălda, după coacere, într-o baie de ulei încins, pentru maximum un minut.




Morcovii cu oţet balsamic

La fel ca şi cartofii dulci, morcovii au la purtător o cantitate impresionantă de betacaroten. În afară de rolul de pivot în regenerarea celulară la nivelul pielii, betacarotenul acţionează şi ca un antioxidant, eliminând radicalii liberi, care se fac responsabili deq accelerarea procesului de îmbătrânire a tenului.

Pentru combaterea ridurilor, specialiştii în cosmetică naturistă, citaţi de Reuters, recomandă morcovii preparaţi cu oţet balsamic. Reţeta este deosebit de simplă. Se taie aproximativ un kilogram de morcovi în felii subţiri, care se aşează pe o folie de aluminiu şi se stropesc cu un sfert de ceaşcă de oţet balsamic. Se condimentează cu două linguri de rozmarin proaspăt tocat, doi căţei de usturoi pisat, un sfert de linguriţă de paprika, sare şi piper. La final se adaugă o lingură de ulei de măsline şi se împachetează în folie, care se aşează pe o foaie de copt şi se coace la 400 de grade timp de 25 de minute, până ce morcovii devin moi.




Spanac marinat

Spanacul furnizează organismului o doză triplă de antioxidanţi care luptă cu ridurile – vitamina C, vitamina E şi betacaroten. Toţi aceşti antioxidanţi protejează pielea împotriva acţiunii razelor ultraviolete, păstrând-o sănătoasă şi strălucitoare.

Reţeta spanacului marinat este simplă şi deloc solicitantă. Frunzele proaspete de spanac se spala, se fierb în sos de roşii şi se servesc cu paste sau pui la grătar.





Nuci coapte

Nucile sunt printre puţinele alimente bogate în vitamina E, un nutrient vital pentru sănătatea pielii. Acest tip de vitamină formează o devărată barieră pentru piele, protejând-o împotriva acţiunii nocive exercitate de radicalii liberi, păstrându-i astfel fermitatea şi elasticitatea.

Nucile pot fi consumate crude, dar şi coapte. În cazul în care alegeţi ultima variantă, puteţi aşeza nucile pe o foaie de pergament, după care să le introduceţi în cuptorul care în prealabil a fost încălzit la 350 de grade, unde să le lăsaţi timp de aproximativ 10 minute.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty Contractul de închiriere, un rău necesar pentru proprietari

Mesaj Scris de Admin 15.02.10 17:41

Contractul de închiriere, un rău necesar pentru proprietari şi chiriaşi

De ce este bine ca între proprietar şi chiriaş să existe un contract? Dacă există acest contract, iar chiriaşul nu a plătit utilităţile la timp sau a produs stricăciuni locuinţei, proprietarul poate solicita instanţei obligarea chiriaşului la plata utilităţilor sau la repararea stricăciunilor aduse casei. În cazul în care chiriaşul nu mai este de găsit, proprietarul se poate adresa poliţiei. Mihai Titichi, reprezentant al Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din Romånia, atrage atenţia asupra faptului că, în cazul în care nu există un contract între proprietar şi chiriaş, şansele de recuperare a pierderilor sunt practic nule pentru proprietar.
„Încheierea contractului între cele două părţi în faţa notarului pentru a fi valabil nu este obligatorie, ci este suficient ca acest contract să fie încheiat în formă scrisă“, a precizat pentru „Curentul“ Mihai Titichi. Contractul de închiriere, potrivit art. 21 din Legea 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, trebuie să cuprindă: adresa locuinţei care face obiectul închirierii, suprafaţa locativă şi dotările folosite în exclusivitate şi în comun, suprafaţa curţilor şi a grădinilor folosite în exclusivitate sau în comun, valoarea chiriei lunare, regulile de modificare a acesteia şi modul de plată, suma plătită în avans în contul chiriei, locul şi condiţiile în care se realizează primirea şi restituirea cheilor, obligaţiile părţilor privind folosirea şi întreţinerea spaţiilor care fac obiectul contractului, inventarul obiectelor şi al dotărilor aferente, data intrării în vigoare şi durata, condiţiile privind folosinţa exclusivă şi în comun a părţilor aflate în coproprietate, persoanele care vor locui împreună cu titularul contractului, alte clauze convenite între părţi. Potrivit lui Titichi, contractul de închiriere îi dă chiriaşului siguranţa că proprietarul nu îi va lua banii pe o anumită perioadă, după care îl va da afară înainte de termen. Mai exact, „potrivit art. 24 din Legea 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, rezilierea contractului de închiriere înainte de termenul stabilit se face în următoarele condiţii: la cererea chiriaşului, cu condiţia notificării prealabile într-un termen de minimum 60 de zile sau la la cererea proprietarului, atunci cånd chiriaşul nu a achitat chiria cel puţin trei luni consecutiv ori chiriaşul a pricinuit însemnate stricăciuni locuinţei, clădirii în care este situată aceasta, instalaţiilor, precum şi oricăror alte bunuri aferente lor, sau dacă înstrăinează fără drept părţi ale acestora. Totodată, contractul între cele două părţi poate fi reziliat dacă chiriaşul are un comportament care face imposibilă convieţuirea sau împiedică folosirea normală a locuinţei ori nu a respectat clauzele contractuale. De asemenea, contractul de închiriere poate fi reziliat la cererea asociaţiei de proprietari, atunci cånd chiriaşul nu şi-a achitat obligaţiile ce-i revin din cheltuielile comune pe o perioadă de trei luni, dacă au fost stabilite, prin contractul de închiriere, în sarcina chiriaşului“. Pe de altă parte, reprezentantul Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din Romånia atrage atenţia asupra faptului că proprietarul este obligat să înregistreze contractul la administraţia financiară în vederea perceperii impozitului, în caz contrar riscånd să fie sancţionat penal pentru evaziune fiscală.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty Sa devin sau nu vegetarian?

Mesaj Scris de Admin 15.02.10 17:37

Sa devin sau nu vegetarian? Este intrebarea care, astazi, este prezenta pe buzele cat mai multor persoane. Unii vad in alimentatia fara carne drumul salvator, altii, dimpotriva, originea multor maladii, mai ales anemii. Important de precizat este ca, in sine, acest tip de alimentatie nu vindeca orice tip de boala, dar nici nu dauneaza sanatatii, daca este respectat cu intelepciune.

Scepticii o considera o alimentatie lipsita de proteine, dar fara motiv; fasolea, mazarea, orezul, leguminoasele, sunt alimente cu un bogat continut de proteine. Trebuie stiut totusi ca o alimentatie vegetariana severa vaduveste organismul uman de vitamina B12, fier, calciu si zinc.

Trecerea se face treptat
O persoana care are un regim alimentar bazat pe carne, pentru a nu brusca organismul, va trebui sa faca o trecere treptata catre vegetarism. Este necesar acest lucru deoarece, in caz contrar, pot aparea efecte nedorite cum ar fi: balonari, probleme digestive etc.
Multi incearca sa compenseze deficitul de proteine consumand exagerat oua, branza, alune. Este gresit, aceste alimente sunt bogate in calorii si grasimi (lipide) care, pe termen lung, conduc la ingrasare.
Primul pas care trebuie facut pentru trecerea la un regim vegetarian este evitarea, timp de cateva zile pe saptamana, a consumului de carne. In restul zilelor se reduce cantitatea de carne consumata, punandu-se accent pe legume si salate. Din categoria carnurilor, se poate consuma, indeosebi, piept de pui sau curcan, peste, renuntand pe cat posibil la porc si vita.
Dupa fiecare pas, insa, trebuie atent urmarita reactia organismului. El are nevoie de timp pentru adaptare.

Reguli pentru vegetarieni
• Inghititura trebuie mestecata de cel putin 50-120 de ori;
• In cazul in care felul principal de mancare are un continut ridicat de proteine, semintele oleaginoase se consuma la sfarsit;
• Daca, insa, acesta contine mult amidon, respectivele seminte se consuma la inceput;
• Alimentele consumate trebuie sa fie caracteristice climei si sezonului;
• Proportia alimentelor consumate trebuie sa fie: 70% alimente cu un continut ridicat de lichide (fructe si legume), 30% alimente mai concentrate (cereale, seminte oleaginoase etc.).

De retinut!
Pentru o perioada scurta, alimentatia vegetariana poate sa faca minuni pentru cei mai multi. La acest lucru contribuie, insa, pe langa activitatea fizica, si: sexul, starea de sanatate, personalitatea, constitutia fizica si psihica a fiecarui individ etc.
Specialistii recomanda incercarea unui asemenea regim, chiar si doar pentru o cura de dezintoxicare a organismului. In acest fel, putem identifica alimentele care ne sunt benefice, ne edificam asupra modului de viata optim, vom face cunostinta cu gustul alimentelor care nu contin substante sintetice etc.
Trebuie retinut insa ca, desi daca organismul nostru este capabil sa se regenereze, uneori miraculos, este imposibil ca repararea daunelor produse pe parcursul mai multor ani sa se poata face in cateva zile.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty Trei metode de a obtine bani pentru a deschide o afacere

Mesaj Scris de Admin 15.02.10 16:45

Trei metode de a obtine bani pentru a deschide o afacere

Atragerea de bani pentru a deschide o afacere constituie unul dintre cele mai grele obstacole pe care le au de intampinat tinerii antreprenori. In continuare, cele mai convenabile surse de capital pentru un business nou raman familia, prietenii si propriile economii.

  • Fara un trecut puternic ca persoana juridica este foarte greu sa accesezi un imprumut bancar. Astfel, fondurile europene raman pentru multi o optiune viabila pe timp de criza, atunci cand vor sa porneasca pe drumul afacerilor. “Programul pentru Start-Up se incadreaza pe masura 312 (sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi) si 313 (incurajarea activitatilor turistice) din Programul National de Dezvoltare Rurala”, spune Adriana Tiris, consultant in cadrul companiei Orior Consulting, conform Wall-Street.


  • O alta metoda prin care un tanar antreprenor poate lua bani cu imprumut este banca, prin garantarea cu un imobil – de cele mai multe, ori locuinta personala – sau cu un teren pe care il detine. De asemenea, antreprenorul poate garanta imprumutul folosind un cont personal de economii sau printr-o scrisoare de garantie bancara.


  • Foarte multe persoane, dupa un anumit numar de ani in care au fost angajate, se decid sa renunte la functiile detinute in diverse companii si sa investeasca in propriile business-uri. Este si cazul managerilor de la noi din Romania care au ales calea antreprenoriatului, punand la bataie economiile de o viata in idei de afaceri proprii. Pentru un tanar care are o idee de business, posibilitatile de initiere in antreprenoriat sunt minime. De cele mai multe ori, economiile lipsesc, iar atunci, singura sursa de capital se leaga de imprumutul de la rude si/sau prieteni.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty Întreţinerea fierului de călcat

Mesaj Scris de Admin 15.02.10 16:16

Întreţinerea fierului de călcat

Talpa fierului de călcat trebuie mereu curăţată pentru a preveni pătarea hainelor. Curăţă fierul doar după ce l-ai scos din priză şi s-a răcit complet. Înmoaie o cârpă moale într-un amestec făcut din săpun sau detergent lichid cu apă şi şterge talpa acestuia. Petele dificile, precum plasticul topit, pot fi curăţate cu sare. Pune o lingură de sare pe un ziar, o bucată de hârtie cerată sau folie de aluminiu. Peste aceasta treci cu fierul de călcat încins.

Astfel, murdăria se va prinde de sare, lăsând talpa fierului de călcat curată. Dacă pata este de grăsime, foloseşte o cârpă umezită în apă amestecată cu amoniac. Apoi şterge fierul cu o pânză umedă şi mizeria dispare.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty 20 de sfaturi ca să scapi de orice pată!

Mesaj Scris de Admin 15.02.10 14:13

20 de sfaturi ca să scapi de orice pată!
http://www.click.ro/actualitate/utile/sfaturi-scapi-pata_0_902909762.html

Covorul este pătat, tapiţeria scaunului nu mai are culor vii, iar masa pe care o adorai are urme de pahare?



Este bine să ştii că, pe lângă produsele de curăţat pe care le găseşti în magazine, există o sumedenie de trucuri "de la bunica" la care poţi apela pentru a rezolva aceste probleme.

Mai citeşte:
4 idei pentru decorarea casei
Un decor romantic în 10 paşi
4 trucuri ca să nu-ţi intre apa în cizme şi ghete
Curăţă calcarul cu ce ai prin cămară

Suprafeţele textile, curăţate cu bere
* Pentru a curăţa canapelele tapiţate cu materiale textile foloseşte o soluţie din două părţi egale de amoniac şi apă.
* Pentru a curăţa petele de pe canapelele tapiţate cu piele îmbibă o cârpă în bere blondă şi curăţă delicat pata.
* Nu lăsa petele să se usuce. Curăţă imediat după murdărire.
* Pentru a elimina mirosurile neplăcute şterge canapeaua cu o cârpă înmuiată în oţet şi apoi aeriseşte camera.
Pe mobila din lemn dai cu pastă de dinţi
* Petele de apă de pe mobilă dispar prin frecare cu pastă de dinţi.
* Ceara de lumânări se înmoaie întâi cu uscătorul de păr, apoi se absoarbe cu un şervet.
* Urmele de presare din lemn se îndepărtează aşezând o cârpă umedă pe ele.
* Urmele de pahar lăsate pe mesele de lemn se îndepărtează cu un amestec dintr-o linguriţă de unt, o linguriţă de maioneză şi puţin scrum de ţigară.
Curăţă perdelele cu apă şi sare
* Perdelele îngălbenite de fum de ţigară se ţin la înmuiat în apă cu sare.
* Dacă adaugi la soluţia de spălat un pachet de praf de copt, o să ai perdele imaculate.
* Apretezi fără a deteriora perdelele dacă le pui în apa în care a fiert orez.
* Perdelele colorate devin curate fără a-şi pierde din culoare dacă le pui în apă cu sare.
«Arta» de pe perete dispare cu săpun
* Înainte de a curăţa peretele de eventualele pete, şterge-l bine cu o cârpă curată.
* Petele de vin negru de pe pereţi se curăţă cu o cârpă îmbibată în înălbitor.
* Petele lăsate de scrum se curăţă cu o cârpă înmuiată în oţet de vin alb.
* Urmele de creion sau de pix dispar dacă se aplică peste ele o pastă din săpun ras şi bicarbonat de sodiu.


Laptele scoate petele de pe covor
* Pe petele de vin roşu poţi pune puţin lapte sau sifon, apoi se şterge cu o cârpă.
* Pentru a scoate petele de suc de fructe, şterge-le şi apoi pune oţet.
* Dacă ai scăpat gumă de mestecat pe covor, pune câteva cuburi de gheaţă; în acest fel guma va putea fi îndepărtată.
* În cazul petelor de grăsime, curăţă cât de mult poţi şi apoi aplică direct pe pată alcool alb.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty Cinci trucuri pentru ochi frumosi

Mesaj Scris de Admin 15.02.10 13:46

Cinci trucuri pentru ochi frumosi
Castravetii dau expresivitate

Feliile de castravete crud fac minuni. Numeroase cercetari au demonstrat de-a lungul timpului ca oamenii care le folosesc obtin o circulatie sanguina mult mai buna la nivel local, atenuand cearcanele si creand mai multa expresivitate ochilor. Doua rondele de castravete crud lasate la rece timp de zece minute se aplica la nivelul ochilor.


Laptele alunga oboseala

Un bun calmant si, totodata, revitalizant al ochilor este laptele. Efectele benefice se obtin doar daca se amesteca o jumatate de lingura de lapte cu putin ceai negru, cat mai concentrat si rece. In acest amestec se inmoaie o discheta de vata, se aplica pe ochii obositi si se lasa sa actioneze aproximativ zece minute.


Ceaiul de tei combate umflaturile

Ochii umflati pot fi usor "tratati" cu ceai de tei. Inainte de culcare se pun comprese locale cu infuzie din flori de tei, care se mentin timp de 15-20 de minute. Tratamentele cosmetice pe baza de flori de tei sunt indicate pentru catifelarea si prospetimea pielii din jurul ochilor si intretinerea frumusetii.


Ceaiul de albastrele hidrateaza

Albastrelele sunt indicate in oftalmologie pentru prevenirea aparitiei si reducerea iritatiilor si inrosirii pleoapelor. Compresele cu ceai de albastrele, aplicate seara, dupa demachiere, tin la distanta ridurile si hidrateaza zona sensibila din jurul ochilor. Acestea au si un rol protector impotriva pungilor de sub ochi.


Uleiul de cocos, contra cearcanelor

Aplicat in regiunea din jurul ochilor prin masaj timp de doua-trei minute, uleiul de cocos constituie un remediu excelent pentru cearcane. Rezultatele apar dupa primele trei-patru tratamente efectuate.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty Cum îţi încălzeşti mai ieftin locuinţa?

Mesaj Scris de Admin 15.02.10 9:00

Cum îţi încălzeşti mai ieftin locuinţa?


Aproximativ jumătate din căldura necesară pentru încălzirea unui apartament în timpul iernii poate fi economisită în cazul unei izolări termice adecvate, potrivit producătorilor de polistiren. Aceasta are un efect direct asupra costurilor de întreţinere din timpul sezonului rece.






Tipul de sistem termoizolant pentru care se optează reprezintă un factor determinant în ceea ce priveşte cunatumul economiilor anuale realizate. „Dacă facem bilanţul costurilor de întreţinere pentru o casă unifamilială, reabilitată termic cu un sistem termoizolant de cinci centimetri, acestea vor fi, pentru sezonul rece, cu 44% mai mici decât în cazul unei locuinţe similare neizolate. Daca izolaţia termică este de zece centimetri, costurile de întreţinere vor fi reduse cu 68%”, se arată într-un comunicat al companiei producătoare de polistiren Austrotherm.



Atenţie la tipurile de polistiren utilizat!



Specialiştii atrag atenţia că izolarea unei locuinţe trebuie gândită ca o anvelopă termică, de la fundaţie până la acoperiş. Aceştia recomandă folosirea produselor adecvate fiecărei izolări termice în parte. Pentru zona de fundaţie, subsol şi soclu, se recomandă folosirea produselor din polistiren extrudat. Pentru izolarea termică a pereţilor exteriori, se recomandă polistirenul expandat, iar pentru izolarea acoperişurilor sau teraselor, se recomandă ambele categorii de produse.





O ţară de clădiri enrgofage



Certificatul energetic pentru clădiri ar putea deveni obligatoriu din luna martie a acestui an. Prin intermediul acestui act, potenţialul cumpărător sau chiriaş este informat asupra performanţei energetice a locuinţei, exprimată, în principal, prin consumul total anual specific de energie.

În aceste condiţii, pe o piaţă imobiliară caracteriozată prin supraofertă, vânzarea sau închirierea unei proprietăţi de clasă inferioară, clasele C sau D, aşa cum sunt încadrate cele mai multe locuinţe din România, va deveni dificilă.

Clasele energetice în care poate fi încadrat un imobil variază de la A la G, prima indicând o eficienţă energetică ridicată, în timp ce ultima atenţionează asupra uneia scăzute.

În România, procentul blocurilor vechi de locuinţe care pot obţine un calificativ energetic favorabil, A sau B, fără a fi termoizolate, se apropie de 0%. O parte importantă a consumului reprezintă de fapt pierderi cauzate de ineficienţa unor locuinţe.

Prin lege, proiectanţii de locuinţe sunt obligaţi să recomande soluţii de izolare termică astfel încât consumul mediu anual pentru încălzire, apă caldă şi iluminat să nu depăşească 100 de kilowaţi oră pe metru pătrat. În realitate, spaţiile locative româneşti consumă 180 – 240 de kilowaţi oră pe metru pătrat.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty Cum sa iti alegi un job in strainatate fara sa-ti iei teapa?

Mesaj Scris de Admin 14.02.10 10:03

Cum sa iti alegi un job in strainatate fara sa-ti iei teapa?
Agentiile pentru Ocuparea Fortei de Munca Teritoriale si din Capitala au inregistrat pana la sfarsitul primei luni din an peste 740.000 de someri. In speranta unei vieti mai bune, multi dintre cei ramasi pe drumuri in tara aleg sa-si incerce norocul in strainatate. Ce trebuie sa faca persoanele interesate de un serviciu sigur peste hotare? Cum se evita o eventuala teapa din partea companiilor de recrutare?
Cei care vor sa-si gaseasca un loc de munca mai bine platit intr-o tara straina au la dispozitie EURES, o retea de cooperare intre Comisia Europeana, serviciile publice de ocupare a fortei de munca din statele membre ale UE (plus Norvegia, Islanda, Liechtenstein) si alte organizatii partenere implicate pe piata muncii precum sindicatele, patronatele. Astfel, se poate alege un job permanent, temporar sau sezonier. De la angajatii acestei retele, romanii, viitori lucratori pe taramuri straine, vor putea obtine informatii despre locurile de munca vacante transmise Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca de catre serviciile publice europene. De asemenea, toti cei interesati pot afla care sunt conditiile de viata si de lucru in statul in care doresc sa-si desfasoare activitatea o buna perioada de timp. Persoanele interesate sa afle cat mai multe informatii utile, de la posibilitati de cautare a unui loc de munca pana la aspecte privind stabilirea intr-o tara straina, trebuie sa fie in evidenta companiei. "Cautarea unui loc de munca" ii ajuta pe romani sa descopere posturile vacante din 31 de tari.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty De câte ori se poate folosi uleiul pentru gătit

Mesaj Scris de Admin 13.02.10 14:48

De câte ori se poate folosi uleiul pentru gătit



Deşi temperatura ideală pentru prăjit este de 180 grade Celsius, uleiul pentru gătit, cel de floarea soarelui, rezistă doar până la 170 de grade

"Uleiul trebuie folosit o singură dată la gătit, deoarece prin refolosire produsul începe să emane substanţe toxice cancerigene", spune biologul Livia Nena. Mai mult, proprietăţile benefice ale uleiului sunt distruse de la prima folosire. Dr. Nena completează că uleiurile vegetale oferă organismului beneficii, datorită conţinutului bogat în omega 3 şi omega 6.
Care sunt cele mai indicate uleiuri pentru gătit

Uleiul de palmier rezistă până la temperaturi de 230 de grade, de aceea medici nutriţionişti îl recomandă ca fiind cel mai indicat ulei pentru prăjeli. Mai mult, acesta este absorbit şi digerat uşor de către organism, iar atunci când este folosit corespunzător oferă şi beneficii organismului, datorită conţinutului ridicat de vitamina A şi E şi este o sursă bogată de beta - caroten.
Cel mai des folosit ulei pentru gătit este cel de floarea-soarelui. Medicii spun că acest ulei rezistă până la temperaturi de 170 de grade, după care începe să elimine substanţe toxice - cancerigene - în alimente. În plus, unul dintre principalele dezavantaje ale acestui produs este că prezintă un dezechilibru între omega 3 şi 6. Uleiul de floarea soarelui conţine omega 6 în exces, fapt ce dăunează organismului, deoarece împiedică asimiliarea de Omega-3.
Uleiul de măsline este ideal pentru prăjit. Încălzit, nu suportă modificări de structură şi îşi păstrează valorile nutritive mai bine decât cel de floarea-soarelui. Are punctul de ardere la 210 grade Celsius, substanţial mai ridicat decât temperatura ideală pentru prăjit care este de 180 grade Celsius. Mai mult, la această temperatură, grăsimile care au un punct de fum mai scăzut, precum untul, se descompun şi devin toxice pentru organism. Un alt avantaj al acestui ulei este că formează o crustă microscopică pe suprafaţa mâncării, ceea ce impiedică pătrunderea substanţelor nocive generate de procesul prăjirii şi îmbunătăţeşte savoarea mâncării.
Care sunt cele mai sănătoase uleiuri pentru salată
Uleiul de soia este ideal ca bază pentru marinate şi vinegrete, deoarece acesta suportă destul de greu căldura. Unul dintre principalele beneficii ale acestui ulei îl reprezintă nivelul scăzut de acizi graşi saturaţi, fapt ce duce la scăderea colesterolului din sânge.
Uleiul de porumb este cel mai indicat pentru salate. Acesta oferă un gust aparte şi este foarte sănătos. În plus, nu conţine colesterol şi sodiu. Uleiul de porumb conţine vitaminele din gru­pa B, C, D, E, caroten, fosfatide şi micro­elemente precum fier, mangan, cupru, crom şi aluminiu. Acest ulei are un conţinut sporit de vitamina E, de două ori mai mult decât uleiul tradiţional de floarea-soarelui. De asemenea, conţinutul bogat de acizi graşi nesaturaţi din acest ulei duce la mărirea rezistenţei organismului la bolile infecţioase şi favorizează eliminarea din organism a excesului de colesterol.
Uleiul din sâmburi de struguri con­sumat zilnic previne apariţia dilataţiilor venoase anormale şi, mai mult, poate micşora venele varicoase. Acesta se foloseşte doar în salate de crudităţi.
http://www.gandul.info/sanatate-food-drink/de-cate-ori-se-poate-folosi-uleiul-pentru-gatit-5500651
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty Metode de relaxare pentru pauza de cinci minute

Mesaj Scris de Admin 13.02.10 14:42

Metode de relaxare pentru pauza de cinci minute




Rutina şi activităţile zilnice vă obosesc uneori peste măsură şi nu ştiţi ce să faceţi ca să furaţi câteva clipe de odihnă. Iată cinci soluţii simple, activităţi cu care să vă umpleţi clipele de relaxare, pentru ca la sfârşitul pauzei de cinci minute să vă simţiţi revigorată şi plină de energie, gata să continuaţi lucrul.

În ritmul agitat al vieţii moderne, oricine şi-ar dori să aibă timp să se răsfeţe cu un program prelungit de relaxare, însă, din păcate, de cele mai multe ori, ne vedem nevoiţi să ne mulţumim cu doar cinci minute de odihnă „furate“ în rutina cotidiană. Fie că vă confruntaţi cu probleme mărunte, ca de exemplu să uitaţi să faceţi un comision pentru un prieten, cu chestiuni enervante - o durere de cap ce nu vă dă pace, sau cu probleme mai grave, ca imposibilitatea de a rezolva ceva urgent, este foarte uşor să vă lăsaţi copleşită de stresul de zi cu zi. În astfel de momente, visaţi cu ochii deschişi la o săptămână de concediu în care să vă reîncărcaţi bateriile. Nu vă gândiţi că această dorinţă este un semn de egoism din partea dumneavoastră, căci pentru a funcţiona la randament maxim ca mamă, angajată, soţie sau prietenă aveţi nevoie să vă reconectaţi. Dar cum concediile mult visate nu sunt mereu posibile, vă mulţumiţi cu pauze de relaxare de cinci minute, zece, dacă aveţi noroc, aşa că trebuie să învăţaţi cum să profitaţi la maximum de ele. Iată, deci, ce puteţi face pentru a vă încărca bateriile în cele cinci minute pe care vă permiteţi să vi le acordaţi.

Beţi un ceai

Poate nu vă vine să credeţi, dar un ceai cald face minuni la orice oră din zi sau din noapte şi în orice anotimp. Faceţi-vă deci un ceai, de preferinţă negru, pentru a vă reface nivelul de energie, şi savuraţi-l dintr-o cană „adevărată“, din ceramică, renunţând măcar o dată pe zi la paharele de plastic sau de carton din care îl beţi de obicei. Probabil că ştiţi deja, ceaiul este plin de substanţe antioxidante, benefice pentru sănătate, însă în acest caz are şi alt fel de proprietăţi.

Pauza de ceai (care poate fi transformată în pauza de cafea, în cazul în care ceaiul nu vă este pe plac) este un ritual de relaxare cât se poate de simplu, pe care îl puteţi include fără probleme în rutina zilnică, indiferent de cât de agitată vă este viaţa sau activitatea.

Nu aveţi de făcut decât să ţineţi în mâini cana de ceai, să inspiraţi aburul călduţ şi aromat, să închideţi ochii şi să vă bucuraţi din plin de câteva clipe de linişte.

Cântaţi melodia preferată

Fiecare om are un cântec preferat, care îl linişteşte, îl calmează şi îi reface pofta de viaţă. Femeile recurg în special la această metodă de relaxare şi de încurajare, alegând să asculte piese ale căror versuri le motivează şi le conving să vadă viaţa în roz. Amuzant este că această metodă de autoîncurajare chiar funcţionează. La fel cum, străduindu-vă să zâmbiţi, reuşiţi să vă insuflaţi o stare de dispoziţie, fredonând melodia preferată, puteţi face minuni pentru dispoziţia dumneavoastră, fără să vă daţi seama. Pe întreaga durată a piesei veţi putea uita că sunteţi adult şi vă puteţi transforma, pentru câteva minute, într-o vedetă rock, o cântăreaţă de cabaret sau un virtuoz al pianului sau chitarei, relaxându-vă complet, pentru a vă relua activităţile la sfârşitul pauzei.

Respiraţi adânc

Dacă ideea meditaţiilor „ca la carte“ vă duce cu gândul la perioada „flower power“, când totul era roz şi optimist, atunci pauza de respiraţie este exact ceea ce vă trebuie. Concentraţi-vă pe respiraţie pentru a putea culege toate beneficiile acestei tehnici.

Indiferent de locul unde vă aflaţi - în maşină, pe scaunul de la birou, la coadă la vreun ghişeu - inspiraţi încet, adânc, relaxându-vă complet abdomenul, umplându-vă plămânii cu oxigen. Menţineţi aerul o secundă, apoi expiraţi la fel de încet. Repetaţi „operaţiunea“ de câteva ori şi veţi constata că această terapie-instant vă va ajuta să alungaţi toate gândurile negative şi să vă calmaţi complet.

Vă vindem un pont pentru a beneficia la maximum de acest tip de răsfăţ: ţineţi în geantă o sticluţă cu ulei esenţial de levănţică, iar înainte de pauza de relaxare masaţi-vă tâmplele şi lobii urechilor cu o picătură din acest lichid parfumat.

Aşterneţi-vă gândurile pe hârtie

Uneori, cel mai bun lucru pe care îl puteţi face pentru a vă linişti gândurile este să le confruntaţi. Sunteţi îngrijorată în privinţa unui prieten drag care este bolnav sau vă chinuiţi să găsiţi soluţii pentru problemele financiare care vă frământă? Acordaţi-vă zece minute pentru a pune pe hârtie toate aceste temeri. Scrieţi toate motivele de stres sau de îngrijorare, pentru a vă descărca sufletul. Simplul fapt de a vă goli mintea vă va face să vă simţiţi mai uşoară, indiferent dacă aveţi timpul sau energia necesare pentru a vă concentra pe găsirea de soluţii la problemele care vă apasă. Veţi ajunge şi la momentul în care le veţi rezolva pe toate, însă nu vă veţi putea relaxa complet dacă nu găsiţi care este sursa anxietăţii care vă tulbură.

Destindeţi-vă corpul

Aţi putea practica yoga dacă aţi şti cu ce se mănâncă această tehnică, însă nu trebuie să fiţi yoghin pentru a putea exersa câteva mişcări de întindere, care vă vor destinde corpul.

Ridicaţi-vă în picioare, relaxaţi-vă genunchii, aplecaţi-vă spre podea şi lăsaţi capul şi braţele să atârne: este o bună metodă de relaxare. Lăsaţi gravitaţia să funcţioneze şi goliţi-vă mintea. Ridicaţi-vă trunchiul, îndreptaţi spatele, apoi prindeţi-vă braţele la spate şi întindeţi-vă umerii şi partea superioară a spatelui. Mişcaţi uşor gâtul, desenând cercuri imaginare, sau aplecaţi capul uşor spre stânga şi spre dreapta.

Dacă simţiţi că întreg corpul este tensionat, încercaţi să vă masaţi încet umerii şi omoplaţii. Vă veţi deconecta şi după câteva minute vă veţi simţi complet relaxată.


SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Read Citeste articolul
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty Capcane la supermarket

Mesaj Scris de Admin 13.02.10 14:39

Capcane la supermarket





Analizând strategiile pe care marile magazine le folosesc pentru a-şi determina clienţii să cumpere cât mai multe produse, specialiştii au ajuns la concluzia că nimic nu se face la întâmplare. De la amenajarea magazinului, aşezarea produselor pe raft, preţuri, oferte speciale sau campanii publicitare, totul este menit să ne convingă să avem o notă cât mai consistentă de achitat la casă.

Printre metodele folosite de comercianţii pentru a ridica „vânzările” până la cer se numără:

* căruciorul – indiferent ce vrem să cumpărăm, nu putem intra fără acest obiect – nefiresc de mare, tocmai pentru a ne determina să cumpărăm cât mai mult;

* produsele esenţiale – pâine, carne, lactate – se află în spatele magazinului, clientul fiind pus în situaţia de a traversa tot magazinul pentru a cumpăra o pâine, de exemplu, sporind şansele de a „agăţa” şi altceva, din mers;

* guma de mestecat şi batoanele de ciocolată sunt mereu plasate lângă casele de marcat, pentru că sunt cumpărate doar din impuls – nu sunt niciodată trecute pe lista de cumpărături, dar se regăsesc mereu în coşul uriaş;

* produsele care se vând mai bine sunt plasate în mijlocul raftului, în timp ce produsele scumpe sunt plasate la colţuri, astfel încât să treci de două ori pe lângă ele, iar produsele scumpe sunt plasate la nivelul ochiului pentru o mai mare vizibilitate, în timp ce acelea ieftine se află în rafturile de jos;

* preţurile sunt greu de comparat şi pentru că produsele au gramaje diferite: 330 de grame costă cinci lei, iar 500 de grame costă 5,8 lei... Ghici dacă la concurenţă era mai ieftin!

* promoţiile sunt prezentate ca adevărate “chilipiruri” – uneori sunt aruncate într-un coş pentru a da senzaţia că sunt ieftine, dar de fapt nu sunt;

* produsele scumpe sunt poziţionate la intrarea în magazin, pentru a ne atrage atenţia asupra lor înainte de a fi prea obosiţi şi/sau de a rămâne fără bani; în plus, acestea sunt plasate în spaţii generoase şi reclama e pe măsură, ceea ce nu se întâmplă în cazul produselor ieftine sau mai puţin profitabile.

Cum ieşim din capcană?

Există câteva sfaturi foarte populare în acest sens, lansate de visualeconomics.com:

* Nu luaţi un cărucior decât dacă e musai!

* Întocmiţi o listă de cumpărături şi nu luaţi decât ceea ce scrie pe listă.

* Analizaţi ofertele doar din punctul de vedere al preţului şi al gramajului, restul e doar marketing şi ambalaj.

* Înainte de a ajunge la casă, aruncaţi o privire în cărucior şi întrebaţi-vă dacă aveţi nevoie de tot ce aţi pus în el – nu vă jenaţi să renunţaţi – folosind locurile special amenajate la casă, la produsele pe care nu le mai doriţi!


SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Read Citeste articolul
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty 4 trucuri ca să nu-ţi intre apa în cizme şi ghete

Mesaj Scris de Admin 13.02.10 11:28

4 trucuri ca să nu-ţi intre apa în cizme şi ghete
http://www.click.ro/actualitate/utile/intra-ghete-uite-trucuri-impermeabile_0_901709877.html
Încălţămintea este cartea de vizită a fiecăruia. Prin oricâte băltoace am intra şi oricât de urât ar fi afară, pantofii trebuie în permanenţă să fie curaţi şi îngrijiţi. Click! îţi dă câteva sfaturi pentru a trece cu bine peste zilele ploioase.


După câteva străzi străbătute pe jos, prin zăpadă şi prin bălţi, aproape orice tip de încălţăminte ia apă. Pentru a scăpa de această neplăcere puteţi încerca soluţiile pentru impermeabilizare pregătite acasă sau cumpărate din comerţ.
Soluţii pregătite acasă
* Pentru a evita ptrunderea apei, pielea se unge cu substanţe grase aplicate în strat subţire ca:ulei de ricin, untură de peşte, sau chiar lapte demacheant, apoi se aplică o cremă de pantifi. Aceste substanţe vor împiedica uscarea materialului.
* Dacă te-a prins ploaia sau zăpada cu pantofii sau cizmele din piele, după ce ai ajuns acasă, şterge dungile albe produse de umezeală cu o cârpă înmuiată în oţet alb. Urmele de noroi le îndepărtezi, după uscare, cu o carpă moale sau cu o perie.
* Pentru a usca încălţămintea umedă, umpleţi-i cu hârtie şi ţineţi-i departe de orice sursă de căldură. Încălţămintea pusă în apropierea surselor de căldură se "strânge" şi în timp se scorojeşte.
Produse impermeabilizante din comerţ
Îndepărtaţi urmele de mizerie de pe încălţăminte cu o cârpă, după care pulverizaţi spray sau aplicaţi crema pentru impermeabilizare, insistând la cusături şi îmbinări.
Ştergeţi excesul de soluţie şi lăsaţi să se usuce în mod natural, la temperatura camerei.
Mihai Albu designer: «Se poartă cizmele din cauciuc»
"Cizmele de cauciuc imprimate cu modele haioase, copilăreşti, sunt încălţările perfecte pentru zilele ploioase. Sunt foarte comode, utile şi foarte interesante. Le poţi purta cu blugi sau cu colanţi groşi, în culori electrice. Nu recomand Încălţămintea cu toc, fermuare sau din materiale textile. Apa pătrunde foarte repede prin orice orificiu".
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

SFATURI  PRACTICE[1=====] - Pagina 40 Empty Re: SFATURI PRACTICE[1=====]

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 40 din 41 Înapoi  1 ... 21 ... 39, 40, 41  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum