Like/Tweet/+1
Ultimele subiecte
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE2Scris de Admin 26.08.17 22:37
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE1
Scris de Admin 26.08.17 22:36
» Comunitatea evreiască din Botoșani (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» Comunitatea evreiască din Botoșani (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:19
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:18
» DESPRE ANTISEMITISMUL MAREȘALULUI ION ANTONESCU
Scris de Admin 04.08.17 23:54
» Romanizarea Romaniei 1940-44 legi antisemite, CNRomanizare
Scris de Admin 04.08.17 21:13
» ROMÂNIA LUI ANTONESCU ȘI LOGICA VIOLENȚEI(3): VIOLENŢA MILIT
Scris de Admin 05.03.17 11:01
» Anunțuri Administrative
Scris de Admin 25.02.17 20:07
CULINARE[2=====]
2 participanți
Pagina 40 din 41
Pagina 40 din 41 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41
CULINARE[2=====]
Rezumarea primului mesaj :
Vinete la cuptor | O reţetă pe zi
Vinete la cuptor | O reţetă pe zi
Ultima editare efectuata de catre Admin in 24.09.12 10:53, editata de 4 ori
Re: CULINARE[2=====]
Termene de valabilitate
totii ne ghidam dupa termenele de valabilitate inscrise pe ambajele produselor pe care le consumam. Ce nu stiu multi e ca odata desfacute, termenele de garantie se schimba. Mai jos, sunt enumerate termenele de valabilitate ale principalelor produse pe care le consumam cu regularitate:
Termene de valabilitate pentru:
Amidon: 18 luni, indiferent daca e sau nu desfacut.
Bicarbonat de sodiu: nedesfacut: 18 luni. Desfacut: 6 luni.
Boia de ardei: 2 ani
Branza (solida): nedesfacuta: 6 luni, desfacuta: 3-4 saptamani. In congelator: 6 luni.
Cacao: nedesfacuta: perioada nelimitata. Desfacuta: 1 an
Cafea instant, la cutie: nedesfacuta: 12 luni. Desfacuta: 3 luni.
Cafea naturala, la cutie: nedesfacuta: 2 ani. Desfacuta: 2 saptamani, daca e refrigerata.
Condimente: 2-4 ani, indiferent daca sunt sau nu desfacute.
Dressinguri pentru salate: Nedesfacut: 10-12 luni. Desfacute: 3 luni (daca sunt refrigerate).
Faina: Nedesfacuta: pana la 12 luni. Desfacuta: 6-8 luni.
Gemuri, jeleuri si conserve nedesfacute: 1 an. desfacute: 6 luni, daca sunt refrigerate.
Iaurt: 1-2 saptamani. In congelator: 1-2 luni.
Miere: 1 an, indiferent daca e sau nu desfacuta.
Oua: 3-5 saptamani (in functie de conditiile de “recoltare”, curatare si pastrare).
Paste uscate cu ou: nedesfacute: 2 ani. Desfacute: 1-2 luni
Paste uscate fara ou: nedesfacute: 2 ani. Desfacute: 1 an
Peste gatit: 3-4 zile. In congelator: 4-6 luni
Peste: 1-2 zile. In congelator: 6 luni.
Praf de copt: nedesfacut: 6 luni. Desfacut: 3 luni.
Unt de arahide: nedesfacut: 6-9 luni. Desfacut: 2-3 luni.
Unt: In frigider: 1-3 luni. In congelator: 6-9 luni.
Zahar: nedesfacut: 2 ani. Zaharul nu se strica, insa isi poate schimba aroma.
totii ne ghidam dupa termenele de valabilitate inscrise pe ambajele produselor pe care le consumam. Ce nu stiu multi e ca odata desfacute, termenele de garantie se schimba. Mai jos, sunt enumerate termenele de valabilitate ale principalelor produse pe care le consumam cu regularitate:
Termene de valabilitate pentru:
Amidon: 18 luni, indiferent daca e sau nu desfacut.
Bicarbonat de sodiu: nedesfacut: 18 luni. Desfacut: 6 luni.
Boia de ardei: 2 ani
Branza (solida): nedesfacuta: 6 luni, desfacuta: 3-4 saptamani. In congelator: 6 luni.
Cacao: nedesfacuta: perioada nelimitata. Desfacuta: 1 an
Cafea instant, la cutie: nedesfacuta: 12 luni. Desfacuta: 3 luni.
Cafea naturala, la cutie: nedesfacuta: 2 ani. Desfacuta: 2 saptamani, daca e refrigerata.
Condimente: 2-4 ani, indiferent daca sunt sau nu desfacute.
Dressinguri pentru salate: Nedesfacut: 10-12 luni. Desfacute: 3 luni (daca sunt refrigerate).
Faina: Nedesfacuta: pana la 12 luni. Desfacuta: 6-8 luni.
Gemuri, jeleuri si conserve nedesfacute: 1 an. desfacute: 6 luni, daca sunt refrigerate.
Iaurt: 1-2 saptamani. In congelator: 1-2 luni.
Miere: 1 an, indiferent daca e sau nu desfacuta.
Oua: 3-5 saptamani (in functie de conditiile de “recoltare”, curatare si pastrare).
Paste uscate cu ou: nedesfacute: 2 ani. Desfacute: 1-2 luni
Paste uscate fara ou: nedesfacute: 2 ani. Desfacute: 1 an
Peste gatit: 3-4 zile. In congelator: 4-6 luni
Peste: 1-2 zile. In congelator: 6 luni.
Praf de copt: nedesfacut: 6 luni. Desfacut: 3 luni.
Unt de arahide: nedesfacut: 6-9 luni. Desfacut: 2-3 luni.
Unt: In frigider: 1-3 luni. In congelator: 6-9 luni.
Zahar: nedesfacut: 2 ani. Zaharul nu se strica, insa isi poate schimba aroma.
anita47- Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006
Re: CULINARE[2=====]
SALATA VINETE
4 vinete mijlocii, 4 ardei rosii,1 capatina de usturoi, sare,piper,otet jumate de pahar, zahar , pahar, ulei
Vinetele se taie in cuburi nu mici si se firb in apa cu sare cca 5 minute
Ardeii se dau prin masina de tocat
Api totul se pune intr-o cratita inclusive usturoiul taiat marut, se sareaza pipereaza se adauga otetul in care s-a dizolvat zaharul
Oala se pune in cuptor si se lasa sa scada
Se maninca rece
SALATA DE FASOLICA LA CUPTOR
===============================
1 kg salofica verde , 2-5 rosii, 1 ceapa,4-5 catei de usturoi,4 linguri ulei,,patrunjel,sare,busuioc
Fasolea se firbe in apa cu sare, se strecoara , ciapa, usturoiul se toaca marunt si se cales 3-5 minute apoi se pune peste fasolea deja scursa, un vas se unge cu ulei se pune un strat de fasole unul de rosii( peste rosii se presara putin pesmet ca sa ia din umezeala ) si e deasupra patrunjel tocat si busuioc
Asta e tot
4 vinete mijlocii, 4 ardei rosii,1 capatina de usturoi, sare,piper,otet jumate de pahar, zahar , pahar, ulei
Vinetele se taie in cuburi nu mici si se firb in apa cu sare cca 5 minute
Ardeii se dau prin masina de tocat
Api totul se pune intr-o cratita inclusive usturoiul taiat marut, se sareaza pipereaza se adauga otetul in care s-a dizolvat zaharul
Oala se pune in cuptor si se lasa sa scada
Se maninca rece
SALATA DE FASOLICA LA CUPTOR
===============================
1 kg salofica verde , 2-5 rosii, 1 ceapa,4-5 catei de usturoi,4 linguri ulei,,patrunjel,sare,busuioc
Fasolea se firbe in apa cu sare, se strecoara , ciapa, usturoiul se toaca marunt si se cales 3-5 minute apoi se pune peste fasolea deja scursa, un vas se unge cu ulei se pune un strat de fasole unul de rosii( peste rosii se presara putin pesmet ca sa ia din umezeala ) si e deasupra patrunjel tocat si busuioc
Asta e tot
anita47- Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006
Re: CULINARE[2=====]
SALATA DE MORCOVI
==============
4-5 morcovi,se rad pe razatoarea mica, peste ei se pune o un sfert de pahar uleu incins si se lasa sa se raceasca cca 1 ora
Intretimp se face un sos
2 linguri otet, 1 lingurita paprika dulce ,1/2 lingurita piper, 1/2 lingurita sare , ½ lingurita zahar, 3-4 catei de usturoi sfaraimati
Dupa ce s-au racit morcovii se pute pe deasupra amestecul de ingrediente se pune in borcan si se da la prigider pentru minim 5 ore
==============
4-5 morcovi,se rad pe razatoarea mica, peste ei se pune o un sfert de pahar uleu incins si se lasa sa se raceasca cca 1 ora
Intretimp se face un sos
2 linguri otet, 1 lingurita paprika dulce ,1/2 lingurita piper, 1/2 lingurita sare , ½ lingurita zahar, 3-4 catei de usturoi sfaraimati
Dupa ce s-au racit morcovii se pute pe deasupra amestecul de ingrediente se pune in borcan si se da la prigider pentru minim 5 ore
anita47- Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006
Re: CULINARE[2=====]
SALATA DE SURIMI CU PORUMB
========================
Ingrediente
10 batoane de surimi,
150 g cutie porumb,
1 mar verde,
3 rosii mici,
3-4 linguri maioneza(facuta in casa) cateva frunze de busuioc,
sare, piper,
Mod de preparare
Batoanelele de surimi se taie bucatele. Marul se curata si se taie cubulete, rosiile se taie felii subtiri. Se pun intr-un bol, se adauga porumbul scurs, maioneza, sare, piper si frunzele de busuioc. Se amesteca si se da la rece.
POFTA BUNA
========================
Ingrediente
10 batoane de surimi,
150 g cutie porumb,
1 mar verde,
3 rosii mici,
3-4 linguri maioneza(facuta in casa) cateva frunze de busuioc,
sare, piper,
Mod de preparare
Batoanelele de surimi se taie bucatele. Marul se curata si se taie cubulete, rosiile se taie felii subtiri. Se pun intr-un bol, se adauga porumbul scurs, maioneza, sare, piper si frunzele de busuioc. Se amesteca si se da la rece.
POFTA BUNA
anita47- Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006
Re: CULINARE[2=====]
O rețetă sănătoasă | Tartă cu legume
Ultima editare efectuata de catre Admin in 27.07.12 10:30, editata de 2 ori
Re: CULINARE[2=====]
În ce marinăm carnea pentru grătar?
Ultima editare efectuata de catre Admin in 27.07.12 10:29, editata de 2 ori
Re: CULINARE[2=====]
Top cinci salate răcoritoare şi sănătoase, ideale pe timp de vară
Alimentaţia pe timp de vară trebuie să includă multe fructe şi legume deoarece acestea ...
Ultima editare efectuata de catre Admin in 26.07.12 10:51, editata de 1 ori
Re: CULINARE[2=====]
O rețetă sănătoasă - Penne cu broccoli
Ultima editare efectuata de catre Admin in 25.07.12 6:54, editata de 2 ori
Re: CULINARE[2=====]
Reţetă: Salată rusească
Ultima editare efectuata de catre Admin in 24.07.12 18:03, editata de 1 ori
Re: CULINARE[2=====]
Reţetă: Ciorbă de cartofi
Ultima editare efectuata de catre Admin in 24.07.12 18:00, editata de 1 ori
Re: CULINARE[2=====]
Reţete: Sufle cu broccoli
Ultima editare efectuata de catre Admin in 24.07.12 17:58, editata de 1 ori
Re: CULINARE[2=====]
Găteşte fără foc - 5 reţete pentru cinele de vară
Ultima editare efectuata de catre Admin in 23.07.12 11:25, editata de 2 ori
Re: CULINARE[2=====]
Piept de pui şi roşii cu pesto coapte în cuptor
Ultima editare efectuata de catre Admin in 22.07.12 13:52, editata de 3 ori
Re: CULINARE[2=====]
O rețetă sănătoasă | Tartă cu legume
Ultima editare efectuata de catre Admin in 26.07.12 9:07, editata de 1 ori
Re: CULINARE[2=====]
O rețetă sănătoasă | Roșii umplute cu ton
Ultima editare efectuata de catre Admin in 21.07.12 9:55, editata de 2 ori
Re: CULINARE[2=====]
Secretele bucătăriei | Salatele de vară, ideale pe caniculă
Ultima editare efectuata de catre Admin in 20.07.12 14:03, editata de 2 ori
Re: CULINARE[2=====]
Mâncare de linte verde | O reţetă pe zi
Ultima editare efectuata de catre Admin in 19.07.12 11:06, editata de 2 ori
Pagina 40 din 41 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41
Pagina 40 din 41
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|