Evreii din Romania - forum de istorie si actualitate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Like/Tweet/+1
Ultimele subiecte
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE2
Scris de Admin 26.08.17 22:37

» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE1
Scris de Admin 26.08.17 22:36

» Comunitatea evreiască din Botoșani (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:30

» Comunitatea evreiască din Botoșani (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:30

» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:19

» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:18

» DESPRE ANTISEMITISMUL MAREȘALULUI ION ANTONESCU
Scris de Admin 04.08.17 23:54

» Romanizarea Romaniei 1940-44 legi antisemite, CNRomanizare
Scris de Admin 04.08.17 21:13

» ROMÂNIA LUI ANTONESCU ȘI LOGICA VIOLENȚEI(3): VIOLENŢA MILIT
Scris de Admin 05.03.17 11:01

» Anunțuri Administrative
Scris de Admin 25.02.17 20:07


AFRICA DE SUD

In jos

AFRICA  DE  SUD Empty Re: AFRICA DE SUD

Mesaj Scris de Admin 27.05.12 16:25

http://www.revistamagazin.ro/content/view/9414/7/

Aflat pe malul Oceanului, in Golful Table, orasul Cape Town, important centru comercial si cultural este si capitala administrativa a Africii de Sud. Zona Capului Bunei Sperante a fost vazuta de europeni abia la sfarsitul secolului al XIV-lea. Primul a fost exploratorul portughez Bartolomeu Diaz, dar locul respectiv a ramas necunoscut pentru locuitorii continentului nostru, pana in 1647, cand supravietuitorii de pe corabia Harlem, scufundata in Golf, au adus vesti despre zona. Entuziasmul acestora a trezit interesul Companiei Olandeze a Indiilor de Est care a trimis aici o expeditie condusa de Jan van Riebeck. Considerat intemeietorul orasului, Riebeck a debarcat la 7 aprilie 1652 cand pe locul ales pentru o fortificatie a arborat steagul olandez. Fortificatia a fost inconjurata de o gradina de legume, atragand corabierii care mergeau spre Asia si se opreau sa-si improspateze proviziile.

In secolul al XVIII-lea au venit aici mai multi colonisti, stabilindu-se printre triburile de khoikhoi, pastorii hotentoti si nomazii San, cunoscuti drept "oamenii tufisurilor". Colonistii au adus cu ei sclavii din estul Africii, din Madagascar si din jurul Golfului Bengal. Ei au venit cu culturile si religiile proprii, creandu-se o noua civilizatie.
Treptat, si alte state din Europa au inteles cat de importanta este pozitia orasului Cape Town din punct de vedere strategic. De aceea, in 1781, britanicii au incercat sa-l ocupe, dar olandezii, ajutati de francezi, si-au aparat teritoriul cu strasnicie. Dupa victorie au inceput sa se construiasca din ce in ce mai multe locuinte, orasul de doua sute de case devenind unul cu peste o mie, multe in stil frantuzesc. Asa l-au gasit britanicii in 1795, cand au reusit, in sfarsit, sa-l cucereasca. Dupa un sir de lupte, in 1814, teritoriul a devenit colonie britanica si, in 1843, a fost abolita sclavia. La scurt timp dupa aceea, burii, descendentii olandezilor, au parasit colonia Cape si, in 1910, Africa de Sud a devenit independenta.
In 1972 orasul a intrat sub legea apartheidului care n-a mai putut fi evitata si au ramas aici doar sase consilieri de culoare. In 1985 s-a reusit sa se proclame egalitatea tuturor in fata legii. Cu toate astea doar presiunea economica internationala si eliberarea din inchisoare a lui Nelson Mandela au adus cu adevarat libertate pentru cei de culoare. Inchisoarea de pe Insula Roblen, in care a stat marele lider african, a fost trasformata in zilele noastre in muzeu. In timpul apartheidului multe dintre numeroasele culturi ale Africii de Sud n-au reusit sa supravietuiasca si multi artisti de culoare sau albi au fost persecutati si au luat in cele din urma calea exilului. In Galeria Nationala se pastreaza circa 6500 de creatii ale locuitorilor din cele mai vechi timpuri si exista tot aici o multime de fotografii care surprind viata grea din ghetourile negrilor din anii de opresiune. Dupa 1990, Cape Town a devenit un loc in care inflorirea culturala pare preocuparea de capetenie a locuitorilor. Se deschid noi galerii si cluburi, au loc spectacole de tinuta, iar muzeele si teatrele aduna o multime de vizitatori.
In partea de nord a "cartierului gradinilor" se afla un centru comercial presarat de baruri si cafenele al carui punct central il constituie piata cea mai mare din oras, unde functioneaza un talcioc permanent. Administratia pietei si casele din jur sunt in stil deco, multe fiind ornamentate cu figuri vegetale si animaliere, realizate cu deosebita migala. In est, in apropierea garii, se inalta un castel de forma octogonala, construit intre 1666-1679, fiind cea mai veche cladire din Africa de Sud.
Restaurata cu grija, zona Cheiului "Victoria si Albert" este acum un minunat centru comercial in apropierea plajei. O atractie deosebita o constituie "Acvariul celor Doua Oceane" in care, in doua bazine, sunt reproduse ecosistemele Oceanelor Atlantic si Indian care se unesc in dreptul capatului de sud al tarii.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

AFRICA  DE  SUD Empty Re: AFRICA DE SUD

Mesaj Scris de Admin 17.01.12 9:45

Turism

AFRICA  DE  SUD Insula-mahe_tn
Seychelles, o bijuterie in ocean
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

AFRICA  DE  SUD Empty Re: AFRICA DE SUD

Mesaj Scris de Admin 02.05.11 18:36


Durban - un paradis al vacantelor
Cunoscut pentru plajele sale care se intind pe trei kilometri, nu departe de centrul orasului, pentru parcurile de distractii si cafenelele cochete, orasul Durban, unul dintre cele mai cunoscute din Africa de Sud, este un amestec de civilizatii care ii dau un farmec aparte. Printre cei care vin atrasi de frumusetea locurilor, se plimba femeile zuluse cu obiecte de artizanat frumos si minutios lucrate pe care le ofera spre vanzare, iar strazile sunt strabatute de barbatii zulusi, conducand ricse impodobite cu perle, bucati de piele si esarfe multicolore fluturand in vant. Durban este un oras al tolerantei si drept marturie in acest sens stau moscheele, bisericile si templele hinduse care ii dau un farmec aparte.


In 1893 a sosit aici tanarul jurist indian Mohandas Karamchand Gandhi supranumit Mahatna, luptand pentru drepturile conationalilor sai si fundamentandu-si conceptul rezistentei pasive, folosit apoi cu succes in India in lupta impotriva colonialismului britanic. Orasul a aparut la inceputul secolului al XIX-lea, in jurul anului 1823, cand un grup de negutatori de fildes si piei de animale s-au stabilit aici la indicatiile companiei de comert Farewell. Ei au intemeiat asezarea numita Port Natal, care in 1853 a primit numele guvernatorului Coloniei Britanice a Capului, sir Bejamia D’Urban. Acesta primise permisiunea regelui zulus Saka de a se aseza pe acele locuri.
Urmasul la tron al regelui respectiv, Dingane, a incercat sa-i alunge pe englezi, obligati sa se refugieze in insula Salisbury, lasand teritoriul burilor. Acestia erau olandezii si francezii hughenoti, care se refugiasera in munti din cauza persecutiilor engleze. In 1842 englezii au intreprins o expeditie in zona si au ridicat fortareata Old Fort, asediata imediat de buri. In valmasagul luptei Dick King a reusit sa fuga calare pe coasta de est si a cerut ajutor de la 1000 de kilometri departare. In 1844 ajutoarele au sosit si, dupa lupte crancene, teritoriul cunoscut la vremea respectiva ca Republica Natal, a devenit o parte a coloniei britanice, iar burii au fost obligati sa se stabileasca in regiunea Transvaal.
In mijlocul secolului al XIX-lea cultivarea trestiei de zahar a reprezentat bunastare locurilor. Plantatorii au adus muncitori din India si i-au trimis in fabrici si pe campuri. Descendentii acestora constituie cel de al doilea grup etnic dupa zulusi, cu o mare influenta in viata orasului. In capatul de nord al Durbanului se afla sugestiva expozitie cunoscuta sub numele Mini Town. Aici, pe un spatiu de marimea unui teren de fotbal, sunt reproduse, la scara miniaturala, peste 100 din cele mai importante atractii ale orasului. Sora cu expozitiile de acest fel din Franta, Austria sau Belgia si cea de la Durban te face nu doar sa poti avea o privire de ansamblu asupra orasului, ci sa te simti ca un Guliver in Tara Piticilor.
In apropiere se afla Parcul Fitzsimons care adaposteste 157 de specii de serpi din Africa de Sud. Se colecteaza veninul atat de pretios in prepararea serurilor care pot salva vietile celor muscati de periculoasele reptile si oamenii sunt invatati sa se pazeasca de acest pericol. Cartierul indian, aflat nu departe de plaja, este invaluit in mireasma mirodeniilor. Aici se ridica trei temple hinduse, dintre care Alayam este cel mai mare si mai vechi din Africa. Nu departe se inalta minaretele Moscheii Jurna, din secolul al XIX-lea, cea mai mare din Africa de Sud. Alaturi se afla catedrala crestina Emmanuel ca dovada a tolerantei religioase.
Emblematic pentru oras ramane insa Muzeul Kwa Muhle, evocand anii grei ai regimului de apartheid, dovezi ale politicii de oprimare si discriminare cunoscut sub numele de Sistemul Durban. Paradis al vacantelor, orasul nu-si uita trecutul, facand eforturi pentru asezarea lucrurilor in ordinea lor fireasca.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

AFRICA  DE  SUD Empty Re: AFRICA DE SUD

Mesaj Scris de Admin 06.10.10 18:46

Cel mai mare oraş din Africa de Sud - ameninţat de contaminarea apei cu deşeuri toxice
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

AFRICA  DE  SUD Empty Re: AFRICA DE SUD

Mesaj Scris de Admin 06.09.10 8:33

Harry Frederick Oppenheimer (10/douăzeci şi opt/1908-8/19/2000) a fost un proeminent om de afaceri din Africa de Sud şi unul dintre cei mai bogati oameni din lume. În 2004 el a fost votat în 60 SABC3 Marii sud-africanii.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

AFRICA  DE  SUD Empty Oppenheimer[v]

Mesaj Scris de Admin 06.09.10 8:33

AFRICA  DE  SUD 3269025Harry Oppenheimer
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

AFRICA  DE  SUD Empty Africa de Sud, între adevăr şi legendă

Mesaj Scris de Admin 14.06.10 2:36

Africa de Sud, între adevăr şi legendă




18:55Ţara care găzduieşte Mondialul e plină de contradicţii şi te poate pune într-o serie întreagă de situaţii neprevăzute.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

AFRICA  DE  SUD Empty Tradiţia gastronomică în Africa de Sud

Mesaj Scris de Admin 12.06.10 12:35

Tradiţia gastronomică în Africa de Sud
Mai sunt doar câteva zile până când va începe Campionatul Mondial de Fotbal, care anul acesta este găzduit de Africa de Sud. Pe buzele tuturor se află numele acestei ţări şi cu toţii ne dorim să aflăm cât mai multe despre istoria, tradiţiile, cultura şi chiar gastronomia Africii de Sud.

AFRICA  DE  SUD Read Citeste articolul
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

AFRICA  DE  SUD Empty Re: AFRICA DE SUD

Mesaj Scris de Admin 11.06.10 7:53

Turism

AFRICA  DE  SUD Suncity_b_tn
Descopera Africa de Sud
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

AFRICA  DE  SUD Empty Ghidul oraşelor şi arenelor Mondialului din Africa de Sud

Mesaj Scris de Admin 28.05.10 18:42

Ghidul oraşelor şi arenelor Mondialului din Africa de Sud
O lună de fotbal, zece stadioane şi tradiţii locale potenţate de investiţii de sute de ...
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

AFRICA  DE  SUD Empty Ghid de călătorie - Africa de Sud - Campionatul Mondial de

Mesaj Scris de Admin 06.05.10 17:07

„Ghid de călătorie - Africa de Sud - Campionatul Mondial de Fotbal 2010”


Ministerul Afacerilor Externe a lansat un ghid pentru doritorii care vor participa la Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud, transmite Romanian Global News. Ghidul cuprinde elemente utile pentru pregătirea vacanţei, precum şi informaţii ce pot fi de folos cetăţenilor români pe întreaga perioadă a călătoriei.


Toti cei interesaţi trebuie sa stie că este important, pentru securitatea personala, să îşi organizeze riguros călătoria în Africa de Sud prin intermediul agenţiilor de turism. MAE recomandă ca pachetul de servicii să conţină transportul internaţional, cazările în hoteluri, transportul intern (între oraşe, de la aeroport la hotel, de la hotel la stadioane sau diverse puncte turistice).

Manifestările sportive se vor desfăşura în perioada 11 iunie - 11 iulie 2010 în oraşele: Pretoria, Cape Town, Johannesburg, Durban, Bloemfontein, Rustenburg, Port Elizabeth, Polokwane şi Nelspruit.

Cetăţenii români pot cere asistenţă consulară de la orice misiune diplomatică sau consulară a unei ţări membre UE din oraşul în care se află. La meciurile în care vor juca echipe ale ţărilor calificate, membre UE, în zona stadionului vor fi prezente echipe consulare din ţările UE respective.

Ambasada României în Africa de Sud este la Pretoria (adresa: 117 Charles Street, Brooklyn, 0181, Telefon: 0027-12-4606941, Fax: 0027-12-4606947, E-mail:

\n
romembsa@global.co.za



Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.



), iar Consulatul general este la CapeTown (adresa: Helderberg House, 24 Highwick Drive, Kenilworth, Cape Town, 7700, Tel: 0027-21-76.11.781, Fax: 0027-21-76.12.657, E-mail:

\n
romania@telkomsa.net



Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.



,


Web: http://www.capetown.aift.ro/).

Un alt detaliu important este acela ca manifestarea de Fotbal se va desfăşura pe timpul iernii australe, existând posibilitatea ca temperaturile să coboare sub - 5 grade Celsius în timpul nopţii şi să urce la peste 25 de grade Celsius în timpul zilei. În această perioadă, în unele oraşe, cum ar fi Cape Town, ploile sunt frecvente.

Pentru mai multe informaţii despre condiţiile de călătorie în Africa de Sud, sunteti invitati sa consultati pagina MAE, rubrica „Condiţii de călătorie" -

http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=29615&idlnk=3&cat=29919.

"Atenţionăm cetăţenii români care ignoră avertismentele noastre şi se deplasează în zone de risc, că îşi asumă propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie a misiunii diplomatice în astfel de zone sunt reduse" mai precizeaza comunicatul MAE.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

AFRICA  DE  SUD Empty Re: AFRICA DE SUD

Mesaj Scris de Admin 20.04.09 5:56

AFRICA  DE  SUD Solkezner1_b_b
Un nou hotel One & Only
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

AFRICA  DE  SUD Empty Africa de Sud, o destinaţie încă necunoscută în România

Mesaj Scris de Admin 07.01.09 8:39

Africa de Sud, o destinaţie încă necunoscută în România
http://www.gandul.info/vacanta/africa-sud-destinatie-necunoscuta-romania.html?3893;1030705

2.800 de euro, un revelion în cea mai îndepărtată ţară a „continentului negru“
Sun City – Las Vegasul Africii
Ofertele din ce în ce mai variate ale agenţiilor de turism includ tot mai des excursii în locuri până nu demult inaccesibile românilor. Una din aceste destinaţii este şi Africa de Sud. Dar cine îşi doreşte un sejur de neuitat tocmai la Capul Bunei Speranţe, va scoate din buzunar în jur de 3.000 de euro de persoană. În plus, zborul durează aproape zece ore, dar minunăţiile Africii de Sud vor compensa oboseala acumulată.
De la Johannesburg la Pretoria
Localnicii îl numesc „oraşul de aur” şi foarte rar Johannesburg, deoarece în această zonă se află importante zăcăminte de aur. Pentru cei care au ajuns aici, o zi în cel mai mare oraş al ţării o să-i ţină ocupaţi. Vizite în Piaţa Libertăţii, la Biserica Regina Mundi şi chiar o incursiune pe urmele lui Nelson Mandela la vechea reşedinţă a acestuia. Din Turnul Carlton Centre, veţi putea admira o panoramă a întregului oraş, unde „cete” de zgârie-nori îşi îndreaptă vârfurile către cerul albastru.
Dar nici în capitala Africii de Sud nu vă veţi plictisi. Un loc unde culturile şi-au dat mâna, Pretoria găzduieşte una dintre cele mai mari universităţi din ţară. Tot aici veţi mai putea admira actuala reşedinţă a lui Nelson Mandela, casa memorială a lui Paul Krueger şi Piaţa Bisericii. Şi nu numai.
În apropiere se află „Las Vegas”-ul Africii de Sud, Sun City, unde în mijlocul unei savane se află zona de divertis-
ment, de la case de pariuri, cazinouri şi hoteluri luxoase, până la show-uri de striptease şi concerte rock. Odată ce aţi făcut cunoştinţă cu civilizaţia sud-africană, excursia continuă, opţional, spre rezervaţia de crocodili Kwena sau puteţi alege o plimbare cu elefantul.
Nu ocoliţi nici Parcul Krueger, unde natura vă va face cunoştinţă cu o adevărată lecţie despre animale: lei, gheparzi, girafe, elefanţi şi alte animale. O oază de verdeaţă veţi vedea la Canionul Blyde River, al treilea ca mărime din lume după cele din Statele Unite şi Namibia, însă cel mai mare canion verde. Şi, ca excursia pe meleagurile africane să fie completă, oraşul Cape Town vă oferă şi el atracţii turistce.
Ce nu trebuie să rataţi este excursia la Capul Bunei Speranţe, la golful Hout şi golful Boulders, loc unde se adună pinguinii africani.
Preţul variază în funcţie de sezon
Preţurile pentru un astfel de sejur variază în funcţie de sezon. Astfel, de Revelion preţurile sunt ceva mai mari şi ajung până la 2.800 de euro de persoană. De aceşti bani aveţi incluse următoarele servicii: transportul cu avionul de la Bucureşti la Johannesburg şi retur, transport cu avionul Johannesburg – Cape Town şi retur, zece nopţi cazare cu demipesniune în hoteluri de trei şi patru stele, cina festivă de Revelion şi o zi de safari. Ce nu aveţi incluse sunt taxele de aeroport de aproximativ 270 de euro de persoană, taxa de viză şi curierat pentru Africa de Sud care este 60 de euro de persoană şi asigurarea storno şi cea medicală. După perioada Revelionului, preţurile sunt ceva mai mici. Astfel că pentru un sejur de şapte nopţi în cameră dublă la un hotel de trei stele trebuie să plătiţi 1292 euro de persoană, iar serviciile incluse sunt transportul cu avionul de la München la Cape Town şi retur, micul dejun şi transferurile. Biletul de la Bucu-
reşti la München trebuie să îl cumpăraţi separat şi costă aproximativ 220 de euro plus taxele de aeroport.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

AFRICA  DE  SUD Empty Doua saptamani in Africa de Sud

Mesaj Scris de Admin 10.01.08 16:58

Doua saptamani in Africa de Sud Cei care nu au avut multe zile libere de Sarbatori si si-ar permite o escapada de doua saptamani la sfarsitul lui ianuarie, pot alege o oferta speciala: un circuit in Africa de Sud.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

AFRICA  DE  SUD Empty Karoo şi Kruger, două rezervaţii ecologice din Africa de Sud

Mesaj Scris de Admin 23.11.07 11:56

Karoo şi Kruger, două rezervaţii ecologice din Africa de Sud
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

AFRICA  DE  SUD Empty “Toti albii sunt rasisti”

Mesaj Scris de Admin 12.11.07 16:43

“Toti albii sunt rasisti”

Potrivit unui grup din Statele Unite ale Americii pentru drepturi civile, un program obligatoriu al Universitatii din Delaware cere tuturor studentilor sa admita faptul ca “toti albii sunt rasisti” si le ofera un “tratament” impotriva atitudinilor incorecte privind clasa, genul, religia cultura sau sexualitatea pe care le-ar putea avea in momentul inscrierii la scoala.

“Universitatea din Delaware pare sa nu stie ca o institutie americana de invatamant superior, sponsorizata de stat, nu are dreptul legal de a se lansa intr-un program sistematic de reformare a gandirii. Primul Amendament protejeaza dreptul la libertatea de constiinta - dreptul de a ne pastra gandurile cele mai ascunse fara vreun amestec din partea guvernului. De asemenea, el protejeaza dreptul de a nu fi supus unei exprimari constranse”, se poate citi intr-o scrisoare din partea Samanthei Harris, director pentru sprijinul public si legal al Fundatiei pentru Drepturile Individuale in Educatie (FIRE), catre presedintele universitatii, Patrick Harker.


Organizatia a citat extrase din documentele Biroului pentru Training Educational despre Diversitatea Vietii, dupa cum urmeaza: “RASIST: Un rasist este o persoana care este privilegiata si socializata pe baza rasei de catre un sistem al suprematiei albe. Termenul se aplica tuturor oamenilor albi care locuiesc in Statele Unite, indiferent de clasa, gen, religie, cultura sau sexualitate. Prin aceasta defintie, persoanele de culoare nu pot fi rasiste, pentru ca, facand parte din sistemul SUA, ele nu au puterea de a-si sustine prejudecatile, ostilitatea sau actele de discriminare…”.
Programul educational observa ca “rasismul invers” este “un termen creat si utilizat de albi pentru a-si nega privilegiile specifice rasei”. Si “non-rasist” este numit unu “non-termen”, pentru ca, explica programul, “termenul a fost creat de albi pentru a nega responsabilitatea pentru rasismul sistemic, pentru a mentine aura de nevinovatie in fata opresiunii rasiale si a plasa responsabilitatea asupra oamenilor de culoare (asa-numita ‘aruncare a vinei asupra victimei’)”.
“Educatia” in privinta rasismului este numai unul din subiectele pe care studentii trebuie sa le adopte ca parte din experienta universitara la Delaware, spune organizatia FIRE. “Programul socant de reeducare ideologica”, pe care universitatea il defineste ca un “tratament” pentru atitudinile si ideile incorecte ale studentilor, este de-a dreptul “orwellian”, considera membrii FIRE.
Universitatea cere celor aprozimativ 7.000 de studenti sa “adopte vederi specifice aprobate de universitate in probleme legate de la politica pana la rasa, sexualitate, sociologie, filosofie morala si mediu”. “FIRE solicita desfiintarea totala a programului, care e o violare flagranta a dreptului studentilor la libertatea de constiinta si de a nu fi supusi unei exprimari constranse”, au spus reprezentantii organizatiei.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

AFRICA  DE  SUD Empty O epidemie dubla ameninta Africa

Mesaj Scris de Admin 12.11.07 16:42

O epidemie dubla ameninta Africa

Un grup de cercetatori afirma ca in Africa, in special la sud de Sahara, un numar tot mai mare de persoane au fost diagnosticate cu virusul HIV si tuberculoza, epidemii ce par sa se raspandeasca la un nivel alarmant.




Asociatia cercetatorilor virusului HIV a anuntat ca sistemele de sanatate din zona nu pot face fata dublei epidemii. Situatia este agravata de persoanele care au tuberculoza dar nu prezinta rezultate pozitive in fata vaccinelor, intr-o zona in care alta mare problema sunt persoanele infestate cu HIV. Tuberculoza este o boala a sistemului respirator care insa nu este deloc rara. Se estimeaza ca aproximativ 20% din populatia Pamantului sufera de aceasta boala, dar la majoritatea persoanelor nu ia niciodata forme grave care sa puna viata in pericol.

Totusi, in mizeria din Africa, unde multi oameni traiesc ingramaditi printre gunoaie, aceasta boala se raspandeste mult mai repede si mai periculos. Deoarece, in unele zone, HIV-ul a distrus sistemul imunitar la aproape un sfert din populatie, acum nu numai ca acele persoane contracta tuberculoza mult mai usor, dar o transmit chiar mai departe.
Unul din cele mai afectate orase din Africa este Cape Town, din Africa de Sud. O statistica arata ca un copil din vestul orasului Cape Town are de 100 de ori mai mari sanse sa capete tuberculoza decat un copil din alta parte a lumii. Un cercetator din oras, doctorul Stephen Lawn, spune ca testele care sunt facute asupra populatiei sunt de cele mai multe ori ineficace, deobicei tuberculoza fiind localizata doar atunci cand este prea tarziu. Asociatia cercetatorilor virusului HIV a declarat ca, fara un tratament adecvat, bolnavii de SIDA, care sufera si de tuberculoza, mor in doar cateva luni, acest lucru intamplandu-se in 90% din cazuri.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

AFRICA  DE  SUD Empty AFRICA DE SUD

Mesaj Scris de Admin 09.11.07 11:28

AFRICA  DE  SUD Africadesud


Ultima editare efectuata de catre Admin in 07.01.09 8:40, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

AFRICA  DE  SUD Empty Re: AFRICA DE SUD

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum