Evreii din Romania - forum de istorie si actualitate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Like/Tweet/+1
Ultimele subiecte
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE2
Scris de Admin 26.08.17 22:37

» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE1
Scris de Admin 26.08.17 22:36

» Comunitatea evreiască din Botoșani (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:30

» Comunitatea evreiască din Botoșani (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:30

» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:19

» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:18

» DESPRE ANTISEMITISMUL MAREȘALULUI ION ANTONESCU
Scris de Admin 04.08.17 23:54

» Romanizarea Romaniei 1940-44 legi antisemite, CNRomanizare
Scris de Admin 04.08.17 21:13

» ROMÂNIA LUI ANTONESCU ȘI LOGICA VIOLENȚEI(3): VIOLENŢA MILIT
Scris de Admin 05.03.17 11:01

» Anunțuri Administrative
Scris de Admin 25.02.17 20:07


LEACURI POPULARE

Pagina 4 din 4 Înapoi  1, 2, 3, 4

In jos

LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty LEACURI POPULARE

Mesaj Scris de Admin 18.03.12 10:23

Rezumarea primului mesaj :

Apa de argint este un dezinfectant

Anticii se pricepeau neindoielnic la problemele de sanatate! E adevarat ca si din punct de dere ecologic o duceau mult mai bine. Apa era pe vremea aceea pur si simplu un leac unirsal. Izvoarele daruiau sanatate si tinerete celor ce le beau apa.

Astazi, daca bem apa dintr-un izvor, mai ales in timpul rii, riscam sa inghitim si o suma intreaga de bacili, combinati cu azotati, pesticide etc. Medicii recomanda sa fierbem apa, chiar daca este din reteaua de alimentare cu apa. Caci limita filtrelor existente este cunoscuta - ele curata doar impuritatile mecanice, dar nu si germenii patogeni. Dar, prin fierbere, apa isi modifica structura si pierde o serie de microelemente de pret din compozitie. Si apoi, apa nu poate fi pastrata prea mult, chiar daca este fiarta, caci in ea se pot inmulti alte bacterii, ba chiar alge microscopice.

Dar sa ne amintim din nou de cei de odinioara. Se posteste ca Cirus lua cu el in batalii un vas de argint plin cu apa, ba chiar rezerle de apa ale oastei sale le pastrau in vase de argint. Si apa sfintita, pentru a o pastra mai multa vreme, se tine in vase de argint! Oare care sa fie motivul? Ce virtuti are argintul? Se stie ca ionii de argint au efect bactericid. Apa de argint este deci un dezinfectant.

Cine se spala frecnt pe fata cu aceasta apa miraculoasa isi amelioreaza tenul. Ranile spalate cu apa de argint se vindeca mai repede, nu se infecteaza si cicatricele ramase dupa vindecare sint mai putin vizibile. Si pentru pastrarea suprafetelor afectate de arsuri cit mai aseptice este folosita tot apa de argint cea fermecata.

Chiar daca nu toti putem pastra apa in vase de argint, cel putin deocamdata, este bine sa stim ca natura ne-a pus la dispozitie un mijloc sigur de a bea apa necontaminata cu dirsi germeni.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos


LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

Mesaj Scris de Admin 26.04.12 20:37

Exercitii fizice pentru combaterea inflamatiilor alergice ale mucoasei nazale

este numarul de persoane care stranuta fara a fi racite si sufera de guturai un tip mai deosebit, adica le curge apa din nas. Acest tip de afectiune nu depinde, de regula, de anotimp, ci este o consecinta a alergiei mucoasei nazale sau a unui dezechilibru nervos. Alergia mucoasei este declansata de praf sau polen, pe cind dezechilibrul se produce mai ales din pricina reactiei specifice a pielii la schimbarile de temperatura din atmosfera.

Metoda cea mai eficienta de prenire si tratament este in aceste cazuri calirea tegumentelor - a pielii (bariera noastra naturala). Se recomanda ca, inaintea bailor, sa se faca un masaj uscat cu un prosop sau, dupa ce corpul s-a incalzit suficient cu apa calda din baie, sa se faca un dus cu apa calduta si apoi un masaj al intregului corp, cu un prosop umezit in apa rece si bine stors.

In perioada rece a anului, incaperile trebuie sa fie pastrate curate si bine aerisite, inchizind apoi bine geamurile.

Exista si exercitii speciale, care se executa din pozitia initiala intins, cu fata in jos.

Exercitiul 1

Intins cu fata in jos, pacientul indoaie bratele din coate si sprijina miinile pe covor (podea), in dreptul umerilor.

Apoi se intind bratele incet, impingind palmele in podea. Capul si toracele se ridica, iar spatele se curbeaza. In acest timp se expira pe nas.

Ultima faza este coborirea lenta in pozitia initiata, apoi se indreapta bratele foarte lent.

Exercitiul 2

Din pozitia intins cu fata in jos, se trag picioarele sub abdomen, indoind genunchii si ridicind bazinul. Simultan se intind putin cite putin bratele inainte.

Se ridica apoi bazinul cit mai sus, curbind spatele, apoi se revine incet la pozitia initiala, efectuind miscarile in sens inrs.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

Mesaj Scris de Admin 26.04.12 15:53

Remedii naturale pentru durerile de cap
de ALEXANDRA JELES | 25 apr | 501 afişări
Durerile de cap se numără printre cele mai frecvente suferinţe, deşi rareori au o cauza gravă. De aceea, ele pot fi tratate cu remedii naturale care nu au efecte secundare. Durerile de cap ...
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

Mesaj Scris de Admin 23.04.12 15:01

LEACURI din BĂTRÂNI. Cele mai bune remedii pentru anemie, diabet, toxiinfecţii alimentare sau pierderi de memorie
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

Mesaj Scris de Admin 20.04.12 21:36

Durerile de dinti - masuri profilactice

Cum pot aparea durerile de dinti

Durerile de dinti pot aparea pe fondul cariilor (un defect al tesuturilor tari ale dintilor), al parodontozei (afectiune a tesuturilor de linga dinti, care se manifesta ca o inflamare a gingiei si o distrofie a tesutului osos, din cauza carora se poate obser clatinarea dintilor), al gingivitei (inflamarea gingiilor) si al unei sensibilitati crescute a dintilor din cauza aciditatii ridicate sau a unor infectii aparute in gura.



Cine sufera de dureri de dinti




De parodontoza sufera de obicei melancolicii, in timp ce de singerari, inflamatii sau de umflaturi sufera in general colericii si sangvinicii.



In parodontoza, te doare la frig




Din cauza cariilor si a parodontozei, radacinile dintilor se pot descoperi, pot deveni mai sensibile la caldura si la frig. Sensibilitatea la frig se manifesta cel mai adesea in cazurile de parodontoza. Inainte de culcare, umpleti- gura cu ulei de susan negru caldut si agitati-l in gura aproximativ 3 minute, dupa care masati- gingiile cu degetul aratator. Clatiti- gura cu apa dupa aceasta procedura. Sfatul acesta este foarte nimerit pentru persoanele melancolice. Sensibilitatea la frig arata ca este vorba despre o inflamare de natura infectioasa a dintilor. In aceste cazuri este foarte bine daca masati gingiile cu ulei din arbore de ceai.



In caz de gingivita te doare din cauze mecanice




In cazurile de gingivita trebuie inlaturati toti factorii de natura mecanica, factori care ar putea provoca traume ale gingiilor. Este recomandata in acest caz gargara cu apa in care ati dizolt in proportie de 0,5 la suta sodiu, de asemenea gargara cu infuzie din scoarta de stejar, din salvie si sunatoare (o lingura de scoarta sau de ta se pune la infuzat intr-un pahar cu apa fierbinte).



Relatia dintre stomac si dinti




In cazul prezentei unei tulburari a functiei secretoare a stomacului este necesara includerea in regimul alimentar zilnic a unei ridichi (aceasta recomandare este contraindicata bolnavilor suferinzi de afectiuni ale inimii si ale ficatului).

Aciditatea crescuta poate fi controlata respectind o dieta din care se exclud mincarurile iuti, sosurile marinate, citricele si alimentele fermentate.



Ce sa mincam ca sa nu ne doara dintii




Afectiunile dintilor sint de foarte multe ori favorizate de calciul, magneziul si zincul care se gasesc in cantitate insuficienta in organism. Pentru silizarea deficitului acestor elemente, de exemplu, trebuie crescut consumul produselor din soia.

Mincati in fiecare dimineata, prajindu-le bine, o mina de seminte de susan negru foarte bogate in calciu (este o reteta foarte recomandata melancolicilor).

Mincati de doua-trei ori pe zi, pe stomacul gol, cite 10-20 de fructe de zmeura (contraindicat melancolicilor), fara a le combina cu alte produse, mai ales cu lactate.

Umflaturile sau singerarile gingiilor se vindeca cu ajutorul aplicarii locale a unor mijloace astringente. Dintre acestea se pot folosi: piatra acra, scoarta de stejar, smirna. De obicei, aceasta stare, care are un caracter inflamator sau infectios, este tipica pentru persoanele colerice si sangvinice. Un factor provocator poate fi aciditatea ridicata, caldura din stomac sau ficat. Pentru indepartarea cauzelor trebuie normalizata activitatea ficatului si a stomacului.



Pentru prevenirea cariei dentare beti zer




Persoanelor colerice si sangvinice li se recomanda masarea gingiilor cu ulei de cocos in inflamarile si singerarile acestora.

In singerarile gingiilor de mare ajutor este si o ceasca de suc de portocala in care se adauga o jumatate de lingurita de zahar. Impotri inflamarilor si singerarilor gingiilor beti apa in care adaugati suc de lamiie (o jumatate de lamiie la o ceasca de apa). Puteti de asemenea sa mincati pe stomacul gol putin pepene galben, mestecindu-l foarte bine.

Ca urmare a descompunerii tesuturilor dintilor si gingiilor se formeaza caria dentara.

In acest caz este necesara resilirea procesului digestiv, curatarea stomacului, bolnavul trebuie de asemenea sa tina una-doua zile post. Luati un diuretic seara (o lingura de frunze de fin se pun la fiert intr-un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat 15-20 de minute si se bea in doua doze seara, cite o jumatate de pahar). Beti de asemenea zer. De mare ajutor este infuzia pregatita in felul urmator: se amesteca pelin amar, viorele uscate si petale de trandafir rosu (o lingura din acest amestec se pune intr-un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat 15-20 de minute si se bea cite o jumatate de pahar dupa masa). Indiferent de cauza care provoaca durerea de dinti, puneti- pe locul dureros un tampon de ta inmuiat in ulei din arbore de ceai sau ulei de cuisoare; puteti de asemenea sa umpleti gaura facuta de carie cu o bucata mica de ta inmuiata in propolis (sau camfor natural).

Durerea de dinti este calmata de cuisoare. Cite picaturi dintr-o tinctura pregatita din cuisoare influenteaza favorabil dintele bolnav.



Alte metode pentru calmarea durerilor neasteptate




In cazul aparitiei unei dureri neasteptate:




1. faceti un masaj cu virful degetului aratator pe partea fetei cu dintele bolnav, in locul in care se gaseste punctul biologic dureros:

daca doare un dinte de pe maxilarul superior, masati (apasati pina cind dezmortiti) punctele sia-guan (care sint dispuse in cavitatea din fata urechilor);

daca doare un dinte din maxilarul inferior, se maseaza punctele da-in (dispuse pe partea superioara a maxilarului inferior, in zona dintre partea din fata a muschiului care participa la mestecarea alimentelor si artera maxilara exterioara);

2. strangulati cu un cirlig de rufe lobul urechii din partea in care doare dintele. Tineti cirligul pina la disparitia durerii.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca o durere de dinti nu poate fi vindecata, ea poate doar scadea in intensitate, de aceea vizita la un medic este obligatorie.



Intarirea gingiilor se face cu suc de patlagina




Masuri profilactice impotri parodontozei, cariilor si infectiilor: hraniti- doar cu alimente curate, usor asimilabile; spalati- pe dinti dupa fiecare masa; nu trebuie sa culcati cu stomacul plin.

Masajul gingiilor: puteti sa faceti dintii mai sanatosi daca masati gingiile inainte de culcare cu ulei de susan negru (pentru melancolici si flegmatici) sau cu ulei de cocos si de trandafiri (pentru colerici si sangvinici). Luati o gura de ulei de susan negru caldut si plimbati-l dintr-o parte in alta a gurii timp de doua-trei minute, dar nu il inghititi sub nici o forma. Scuipati uleiul si cu miscari fine masati- gingiile cu degetul aratator.

Exercitiu pentru intarirea dintilor: cu un efort maxim inclestati- dintii timp de 3 secunde. Relaxati-, dupa care repetati exercitiul de opt ori si faceti 10-20 de inchideri-deschideri ale gurii.

Pentru intarirea gingiilor este bine sa frectionati gingiile cu suc de patlagina.



Dintii si temperamentul




Dupa dinti se poate determina si temperamentul. Daca, de exemplu, culoarea dintilor este galbuie, dintii sint egali, rari, de dimensiuni egale, iar gingiile sint moi, aceasta este o persoana colerica sau sangvinica. Daca dintii sint albi, egali, frumosi, nu foarte mari, iar gingiile sint tari, este vorba despre o persoana flegmatica. Daca dintii sint maronii sau negri, puternici, strimbi, rari, iar gingiile sint fragile, este vorba despre o persoana melancolica.



Starea dintilor - in corelatie cu cea a anumitor organe




Dupa parerea medicinei traditionale, fiecare dinte este legat de un anumit organ sau de un sistem functional al omului. Daca cunoastem care este dintele sau dintii afectati, se poate sili cu exactitate starea unui organ sau a altuia.

Daca, de exemplu, este inflamat al treilea dinte (de sus sau de jos), a aparut o carie sau a inceput sa se sfarime fara nici o cauza vizibila, atunci mai mult ca sigur se poate presupune ca au aparut probleme in organism cu ficatul sau cu ca biliara. Daca dor genunchii sau aveti probleme cu articulatiile bazinului si ale coastelor, atunci probabilitatea ca unul dintre dintii legati de aceste organe sa fie afectat creste foarte mult.

Este posibil ca acestea sa fie primele semne ale unei afectiuni si este foarte bine, daca vreti sa feriti de probleme serioase in viitor, sa adresati medicului pentru niste analize ale acestor organe.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

Mesaj Scris de Admin 20.04.12 21:27

Drojdia de bere si efectele ei terapeutice

Babilonienii aveau o zeita a berii

Drojdia de bere este cunoscuta din cele mai vechi timpuri. Babilonienii, egiptenii si celtii o foloseau pentru prepararea bauturilor alcoolizate, dar cunosteau in acelasi timp actiunile benefice ale acesteia asupra tenului si a pielii in general. Babilonienii, spun arheologii, aveau o zeita a berii si a drojdiei de bere, Nidaba, care era recunoscuta prin puterile ei.



Afectiuni tratate in Antichitate si Evul Mediu




Ce mai tirziu, Pliniu, marele naturalist roman, povesteste ca Hipocrate, celebrul medic grec, ar fi descoperit, in jurul anului 370, actiunea diuretica a drojdiei de bere, pe care o recomanda ca remediu.

In Evul Mediu, calugarii care ii supravegheau pe leprosi luau drojdie de bere in scop preventiv. In acelasi timp, drojdia de bere era folosita si contra scarlatinei si rujeolei.



Ce afectiuni se tratau in secolul al XIX-lea




In secolul al XIX-lea, mai precis in 1837, cercetatorul Meyen descopera ca drojdia de bere este constituita din mici organisme vii unicelulare, carora le-a dat numele de Saccharomyces Cerevisae.

Aproximativ in aceeasi perioada, in Danemarca, furunculoza era tratata cu drojdie de bere, iar in Germania, medicii prescriau drojdie de bere copiilor sau adultilor care sufereau de oboseala cronica, de surmenaj sau celor subalimentati. Drojdia de bere era utilizata de asemenea si pentru tratarea unor tulburari ginecologice benigne la femei.

In era industrializarii, drojdia de bere si-a recapatat popularitatea

In timpul primului si a celui de-al doilea razboi mondial, drojdia de bere era administrata pentru a preveni carentele alimentare ale soldatilor, prizonierilor de razboi, precum si ale civililor care sufereau din cauza subalimentatiei.

Dupa razboi, drojdia de bere a fost uitata o perioada de timp, insa si-a regasit popularitatea in anii '60, in momentul in care, din cauza industrializarii, s-a constatat ca este nevoie de suplimente naturale.



O forta vitala exceptionala




Drojdia de bere contine (nu este vorba de drojdia de piine) aproape toate elementele de care are nevoie meolismul pentru a functiona cit mai bine. Analiza sa biochimica arata ca ea contine nu mai putin de 17 vitamine diferite (majoritatea din complexul B), 16 aminoacizi, 14 saruri minerale si circa 46 la suta proteine. In plus, prin metoda de uscare folosita si prin prepararea sa la temperaturi foarte ridicate, sint conserti aproape toti constituentii, desi celulele vii sint distruse termic. Drojdia de bere contine, de asemenea, nu mai putin de 20 de milioane de celule pe gram, de unde i s-a dat numele de drojdie vie (aceasta se poate procura si sub forma de gelule). Prin continutul sau bogat in toate aceste elemente enumerate mai sus, drojdia de bere constituie un aliment natural complet, un remediu preventiv si curativ.



Drojdia de bere intirzie procesul de imbatrinire




Folosirea curenta a drojdiei de bere are de asemenea un efect regenerator, care poate ajuta organismul sa ramina tinar si in forma. Nutritionistul american Paul Bragg, care era la rindul sau un mare amator de drojdie de bere, afirma ca aceasta nu contine numai o mare cantitate de proteine, minerale si vitamine, ci si acid nucleic. Astazi se stie faptul ca acidul nucleic conduce procesul de formare a celulelor noi, care le inlocuiesc treptat pe cele deteriorate. In mod normal, acidul nucleic isi pierde treptat aceasta capacitate de a comanda reinnoirea celulelor.

Dupa Bragg insa, acidul nucleic continut in drojdia de bere poseda capacitatea misterioasa de a intirzia imbatrinirea prematura. Persoanele in virsta, carora li se prescrie drojdie de bere, pot constata in doar cite luni o ameliorare a starii generale, precum si un surplus de energie binefacatoare. Pielea devine supla, tenul se coloreaza, totul dovedind o stare buna de sanatate.

Consumind drojdie de bere timp indelungat, o armata de celule vii patrunde in organism, nu numai pentru a ataca toxinele care circula in singe, ci si pentru a intari sistemul imunitar al acestuia.

Aceasta actiune se reflecta in general asupra principalelor functiuni ale organismului. In plus, drojdia de bere poate reface flora intestinala distrusa de medicamente si antibiotice.

Despre drojdia de bere s-au scris chiar si teze de doctorat

Doctorul Fournat de la Facultatea de Medicina din Lyon este chiar autorul unei teze de doctorat privind drojdia de bere. El consemneaza faptul ca drojdia de bere are actiune in afectiuni diverse, precum: enterite, colite si diaree, ciroza ficatului, toate formele de avitaminoza B, diabet, furunculoza, acnee si seboree, scleroza in placi.

Dupa alti autori, precum Arnozan, Faisan si Pietta, drojdia de bere poate fi folosita in caz de osteomielita, pneumonie, gripe, riola sau anemie.

Toti autorii sint unanim de parere ca folosirea in scop terapeutic si preventiv a drojdiei de bere cistiga din ce in ce mai mult teren. Pe piata occidentala exista deja drojdie de bere imbogatita cu seleniu (agent antioxidant) sau cu siliciu. Cura de drojdie de bere are eficienta daca este urmata timp de trei-patru luni, iar efectele ei nu intirzie sa apara. In general, drojdia de bere se administreaza de doua-patru ori pe zi, dimineata si seara. Ea poate fi amestecata cu lichide, dar trebuie neaparat luata intre mese. Dizolta si bauta inainte de masa, taie pofta de mincare, micsorind numarul de calorii primite de organism. Efectele unei linguri de drojdie de bere se resimt aproape imediat si se mentin timp de mai multe ore.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

Mesaj Scris de Admin 20.04.12 21:26

Doi plasturi miraculosi pentru sanatatea dumneavoastra

Plasturele negru

Acest plasture este folosit de calugarii lama din Tibet, Mongolia si China pentru vindecarea diverselor boli. Remediul este recomandat si pentru a intari organismul pacientului. De pilda, pentru cei ce sufera de bronsite cronice si au interdictie de la medic privind stationarea si deplasarea in anotimpul rece, in conditii de vint, ger, umezeala, devine posibila, cu ajutorul plasterului negru, participarea la un pescuit la copca. Daca poarta pe piept si pe spate cite un plasture negru, omul poate ramine in aer liber fara nici o grija: plasturele il va feri de raceala si, chiar daca sufera de bronsita cronica, nu i se intimpla nimic.

Locuitorii din Manciuria - zona ce cunoaste gerurile si vinturile taioase pe timp de iarna - poarta frecvent acest adevarat protector al sanatatii. Unii nu renunta la plasture pe tot timpul iernii.

De fapt, plasturele negru este un leac folosit nu numai pentru combaterea racelii, ci si a tuturor suferintelor. El are capacitatea de a trage durerea din trup.

Prin urmare, prima faza este disparitia durerii. Cea de-a doua faza este vindecarea maladiei de care sufera persoana in cauza. Spre exemplu, dupa o munca fizica grea, in care muschii obosesc, simtim ca ne dor miinile. Este suficient sa aplicam pe zona dureroasa plasturele negru si, dupa 24 de ore, durerile r trece.

Unii bolnavi poarta acest plasture cite trei saptamini, altii il schimba la fiecare 10 zile. In Mongolia si Manciuria se considera ca, prelungind cit mai mult durata purtarii plasturelui negru, efectul va fi mult mai sigur.



Reguli de aplicare a remediului




. corpul pacientului trebuie sa fie de o curatenie absoluta, astfel incit porii sa fie deschisi;

. inaintea aplicarii plasturelui nu se r folosi alte remedii-balsam, se face frectie cu otet aromat, iar apoi se aplica plasturele negru. De aici si durerea puternica ce apare la aplicarea incorecta a tratamentului. Altii pun prisnite, apoi, fara pauza, fara sa se curete, aplica plasturele negru. Si acest mod de efectuare a tratamentului este incorect.



Cum actioneaza plasturele negru




Prin natura sa, plasturele este un remediu extractiv. El acumuleaza, absoarbe energia Soarelui si a altor surse. Este ca o compresa ce incalzeste, extrage raul si vindeca. Acest plasture extrage prin toti porii toxinele, microbii - intr-un cuvint, boala. Uneori, sub plasture se formeaza o cula mare, plina cu lichid, alteori doar mici basicute, ca la urzicatura. Marimea culelor cu lichid depinde de gravitatea bolii si de intensitatea durerii. Lichidul acumulat sub piele este ceea ce produce durerea. Dupa ce s-a inlaturat plasturele, basicutele cu lichid dispar, se resorb repede.

Daca un bolnav cu o raceala puternica si febra mare nu este refacut, dar, imediat ce i-a scazut febra, trebuie sa iasa din casa in frig (pentru a merge la medic, de exemplu), desigur el se poate imbolnavi din nou si mult mai grav - il intoarce boala, cum se spune. Dar, daca i se va aplica, pe spate si pe piept, plasturele negru, pe care il va purta timp de 4 saptamini, orice revenire a bolii este exclusa.

Cei ce sufera de guturai trebuie sa-si lipeasca un astfel de plasture negru doar pe calciiul piciorului sting. Acest plasture va avea marimea de 6 x 6 cm.



Pregatirea plasturelui negru




Principala componenta a acestui remediu este namolul negru de pe fundul si malurile riurilor si lacurilor. Namolul se ia de pe fund si se lasa la uscat.

Inainte de a fi intrebuintat, se umezeste cu apa minerala ce contine calciu si sodiu (Ca si Na). Se amesteca bine, pina se obtine consistenta unui terci si se incalzeste la temperatura camerei. Terciul obtinut se aplica intr-un strat de 5 mm grosime pe o fasa de culoare neagra. Dimensiunile fesei sint de 20 x 30 cm. Pinza neagra se pune in doua straturi, se aplica terciul de namol, apoi se acopera cu alte doua straturi de pinza. Pentru un plasture avem, prin urmare, 4 bucati de pinza neagra - din bumbac, in, satin, tricot (de bumbac sau lina) - cu dimensiunile de 20 x 30 cm. Cele patru straturi se cos intre ele, folosind un ac mai gros si ata neagra de bumbac. Acum se aplica bucata de plasture, astfel confectionat, pe piept (spate) - sint necesare doua astfel de bucati. Pe toata durata tratamentului nu se admite purtarea imbracamintei din fibre sintetice. Se interzice, de asemenea, tutunul si alcoolul.

Durata tratamentului este de fix 16 zile. Apoi se face o pauza de 32 de zile, dupa care procedura se poate repeta, la neie. Remediul nu este toxic, nu are efecte secundare sau contraindicatii.

Namolul poate fi inlocuit cu balegar de cal, lasat sa fermenteze (ca pentru ingrasamint natural). In acest caz, nu este neie sa se umezeasca cu apa.

Dupa inlaturarea plasturelui se spala locul aplicarii cu apa la temperatura camerei si se unge cu ulei de masline. Se lasa timp de patru ore, apoi se spala uleiul de pe piele.

In cazul unor infectii, pustule sau eczeme, mai ales pe fata, se va aplica o compresa - un derivat al plasturelui negru. Se amesteca putin namol cu sare de bucatarie (1:1) si se aplica pe fata, lasind sa actioneze peste noapte. Dupa numai o zi se r usca bubele (eczemele), iar dupa trei zile r disparea, tenul raminind curat si vindecat.



Plasturele alb




Aceasta reteta poate fi la fel de veche si de intrebuintata ca cea anterioara si vine din vechea Scotie. Plasturele alb se va folosi cit se poate de repede dupa preparare, caci nu poate fi pastrat decit maximum doua zile.

Ingredientele (cintarite in cantitati egale) sint: colofoniu (saciz), ceara alba de albine si osinza proaspata de porc. Nu se va folosi untura sau osinza topita, cumparata ca atare, ci doar osinza netopita, cit mai proaspata (daca este posibil, cumparata chiar in ziua sacrificarii porcului). Colofoniul si ceara trebuie sa fie de calitate superioara, ceea ce asigura eficacitatea acestui remediu.



Pregatirea plasturelui alb




Prepararea ingredientelor se face pe baie de apa. Intr-un vas mai mare va clocoti apa, iar intr-altul, ceva mai mic, pus deasupra, se topesc si se amesteca ingredientele. Etapele sint urmatoarele:

1. Se marunteste bine clorofoniul intr-o piulita, pina devine o pulbere fina, care se cerne printr-o sita deasa.

2. Se pune la topit mai intii ceara. Aceasta se pune bucatele mici - in vasul mai mic (interior) si se topeste, amestecind continuu cu o lingura sau spatula din lemn.

3. Se presara in ceara topita (lichida) colofoniul pulbere, in ploita, amestecind continuu, pina se omogenizeaza.

4. Acum se adauga osinza, taiata bucatele, incetul cu incetul, amestecind continuu cu aceeasi lingura (spatula) din lemn.

5. Imediat ce componentele s-au topit (lichefiat), se ia oala de pe foc si se stinge focul. Amestecul obtinut se amesteca apoi continuu, pentru a obtine o masa omogena (nu trebuie sa se izoleze una din componente, sub nici o forma). Se va amesteca astfel, incit la un moment dat sa avem o compozitie uniforma, o masa plastifiata.

6. Masa obtinuta se intinde peste tifon pus in 8 straturi. Grosimea unguentului trebuie sa fie de 4 mm.



Cum actioneaza si ce vindeca plasturele alb




Remediul este imbail in tratamentul furunculelor, carbunculelor, pecinginelor, ichtiozelor, diverselor boli de piele cu formare de cruste etc.

Plasturele alb - tifonul pus in 8, cu unguentul intins pe el - se aplica pe locul afectat pentru trei zile, dupa care se inlatura. Cind se indeparteaza tifonul, o data cu el se ia coaja, raminind o piele de culoare roz. Dupa circa doua saptamini pielea vindecata capata aspectul si culoarea normala.

In cazul furunculelor si carbunculelor (furuncule antracoide) fasa cu unguentul (de fapt plasturele) se schimba de doua ori pe zi: dimineata si seara. Este bine ca deasupra furunculului sa se puna o movilita de unguent, peste care se asaza tifonul in opt straturi si se fixeaza totul cu leucoplast.

Atentie! In cazul furunculelor, nu se va incerca imediat extragerea radacinii; trebuie sa asteptam pina cind aceasta iese la suprafata, cu camasa cu tot. Atunci se indeparteaza partea eliminata cu ajutorul unui tampon mic de vata si se aplica imediat un nou plasture alb. Durata tratamentului depinde de gravitatea si de natura afectiunii. Spre exemplu, in cazurile de ichtioza plasturele alb se lasa timp de sase zile. Cind se indeparteaza plasturele de pe portiunile afectate, solzii carnosi se iau cu plasturele de care s-au lipit.

Efectul plasturelui alb se datoreaza compozitiei, dar si interactiunii dintre grosimea stratului de unguent si cele opt straturi de tifon. Invatatura chineza straveche ne invata ca 8 este limita ultima, catre care trec toate lumile, este infinitul, de aceea se produce eliminarea pe cale mistica a afectiunii.

Deci, in mod obligatoriu, se r respecta totdeauna cele 8 straturi de tifon si stratul de unguent de 4 mm (de fapt, 1,8 inch).
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

Mesaj Scris de Admin 19.04.12 12:46

Din proprietatile cristalelor

Constiinta prosperitatii

Daca va intereseaza sa aveti intotdeauna ceea ce vreti si va trebuie, puteti crea un fel de a fi care sa atraga orice catre voi. Noi numim aceasta constiinta prosperitatii. Etapele de obtinere a constiintei prosperitatii sint precise si simple.



Sint cinci etape:




1. Scrieti aceasta fraza Am tot ce-mi trebuie ca sa fac tot ce vreau si am tot ce vreau ca sa fac tot ce-mi trebuie. Scrieti de 100 de ori, apoi taiati hirtia in 100 de bucatele, fiecare continind fraza in intregime.

2. Taiati bucatelele de hirtie in fragmente mai mici si lipiti-le oriunde le puteti vedea, pe usi, pereti, frigider, la toaleta, pe oglinzi, tavane, lustre, aripa masinii, biroul la care lucrati, oriunde, in orice loc va pot ajunge privirile.

3. Luati o caseta de 60 de minute. Inregistrati pe o parte fraza Am tot ce vreau ca sa fac tot ce-mi trebuie si am tot ce-mi trebuie ca sa fac tot ce vreau. Repetati fraza, implicindu-va afectiv cit de mult puteti.

4. Ascultati inregistrarea in fiecare seara, la volum minim, exact inainte de a adormi. Folositi un casetofon care se inchide automat la terminarea benzii.

5. In fiecare dimineata, dupa ce v-ati imbracat, dar inainte de micul dejun, repetati afirmatia de trei ori in fata oglinzii, cu convingere. Am tot ce-mi trebuie ca sa fac tot ce vreau si am tot ce vreau ca sa fac tot ce-mi trebuie. Continuati cu ascultarea benzii seara si repetati afirmatia dimineata, timp de 33 de zile, pentru Constiinta Prosperitatii Generale.

Tehnicile de Constiinta a Prosperitatii se pot folosi simultan cu manifestarea. Faceti manifestarea dupa ce repetati afirmatiile de prosperitate. Amintiti-va, atunci cind manifestati, sa faceti toate precizarile necesare. Inainte de manifestare, intotdeauna sa invocati Lumina: Invoc Cristalul launtric. Sint un canal curat si perfect. Lumina imi este calauza. Lucrul dorit trebuie sa fie descris exact. Daca vreti imbracaminte, asigurati-va ca are stilul, culoarea si marimea necesara. Daca vreti bani, specificati suma, vedeti fiecare bancnota si puneti sentiment in cererea voastra. Daca vreti o companie, siliti calitatile dorite si cereti compatibilitate cu voi.

ti obtine ceea ce cereti. Incheiati manifestarea cu aceasta afirmatie: In tot ce creez, Divinitatea sa ma calauzeasca.



Capacitatile paranormale




Se pune intrebarea: cristalele va pot crea capacitati paranormale? Raspunsul este da si nu. Le posedati deja si nimeni si nimic nu poate, nu trebuie sa vi le dea. Cristalele pot stimula aceste aptitudini si va inlesnesc accesul la ele, daca asta doriti.

Va recomandam sa cautati unul sau mai multi profesori care va sint agreabili. Puteti alege din mii de profesori si sisteme pentru a va ajuta sa va dezvoltati capacitatile paranormale.

Alegeti-va profesorul cu grija. rificati capacitatile studentilor lui, ca masura a capacitatilor lui de predare. Alegeti-va un profesor care sa va arate cum sa va folositi talentele pentru a-i ajuta pe ceilalti. Daca aveti asupra voastra un cristal in timpul pregatirii, va va fi mai usor si veti invata mai repede. Pot face o recomandare: invatati sa va folositi capacitatile de vindecare. Acest tip de serviciu e cea mai rapida si cea mai sigura cale cunoscuta pentru dezvoltarea tuturor capacitatilor voastre intuitive. Un instrument pretios pentru vindecare este clarviziunea sau vederea interioara.

Vizualizarea, o parte importanta a tehnicii mentale cu cristalul, este o functiune a clarviziunii. Clarviziunea este o functiune naturala a simturilor noastre - simtul intern corespunde simtului extern al vederii (celelalte simturi externe ale noastre - auzul, mirosul, gustul si pipaitul - au si ele simturi interne care le corespund).

Clarviziunea este definita ca vederea clara. Orice perfectionare a acestei capacitati va fi de bun augur.

Un simt puternic al clarviziunii face ca imaginile interioare sa fie foarte clare. Pur si simplu intrind in cristal si vazind peretii, podelele si camerele oricit de des puteti, veti exersa aceasta capacitate. Practica va mari claritatea perceptiei voastre.



Iata patru exercitii care va vor ajuta




Aprindeti o luminare si puneti in fata ei un cristal transparent sau un glob de cristal. Priviti flacara luminarii prin cristal timp de trei minute. Priviti imaginea mentala a luminarii, incercati s-o mentineti cit puteti de mult. Daca dispare, deschideti ochii si fixati privirile pe luminare inca o data, timp de trei minute. Inchideti ochii si pastrati imaginea mentala a luminarii in cimpul vostru vizual. Mentineti-o de fiecare data mai mult. Procedati astfel timp de 30 de minute, in fiecare seara, intr-o camera intunecata.

O alta metoda consta in atasarea unui cuart transparent, ametist sau lapis pe zona aflata cam la 2 cm deasupra punctului dintre ochi, inainte de meditatie, rugaciune sau somn. Fixati-l cu o panglica elastica. Cuartul respectiv poate avea orice forma, chiar si cea naturala. Cele curatate si slefuite par sa fie cele mai eficiente. In alte culturi, se practica uneori o incizie in pielea zonei amintite prin care se introduce un cristal mic. Pielea este apoi cusuta la loc.

Conform celui de-al treilea exercitiu, va veti pune pe frunte un cuart transparent, ametist sau lapis si va veti aseza in fata oglinzii. Concentrati-va atentia pe piatra din frunte si priviti-o timp de trei minute. Inchipuiti-va valuri de lumina rasarind din piatra. Nu va speriati daca imaginea chipului vostru incepe sa se metamorfozeze. Este un fenomen comun. Se poate intimpla sa va apara barba sau mustata, ori sa aveti chip de barbat sau femei. Unii sint de parere ca acestea sint chipurile avute in alte vieti. Indiferent daca sint sau nu, este interesant sa le vedeti.

O alta cale este sa priviti fix un punct dintr-un glob de cristal, timp de 30 de minute pe zi. Dupa o perioada de timp, puteti incepe sa percepeti imagini pe glob. Clarviziunea voastra functioneaza.



Meditatia si rugaciunea




Meditatia este procesul prin care deconectam simturile exterioare pentru a permite perceptia celor interioare. Ca sa functionam ca fiinte integrate, trebuie sa fim echilibrati si intregi. Constiinta noastra interioara ne structureaza realitatea corespunzator datelor de la simturile exterioare si interioare.

Noi ne folosim simturile exterioare inabil mai mult decit pe cele interioare. Meditatia vine sa egalizeze acest raport. Atunci cind ajungem la un echilibru intre simturile exterioare si cele interioare, putem atinge armonia mintii si trupului. Daca aveti deja un sistem de meditatie, continuati sa-l folositi cu un cristal in mina stinga. Puteti pune un cristal vertical in fata voastra. Daca nu dispuneti de o metoda, va recomandam aici citeva proceduri simple.

Meditatia numarul unu: Intr-o camera intunecata puneti un cristal in fata voastra, vertical, cu o luminare aprinsa in spatele lui. Totul sa fie la nivelul ochilor. Observind flacara luminarii prin cristal, constientizati-va respiratia, modul in care intra si iese suflul din trup. Continuati sa priviti flacara si fiti constienti de respiratie. Se poate intimpla sa constatati ca atentia este abatuta si gindurile va patrund mentalul. Lasati-le sa vina sa plece. Continuati sa priviti la flacara si va constientizati respiratia. Daca o sa constatati ca gindurile trec pe primul in locul exercitiului, intoarceti-va usor atentia la respiratie si la flacara luminarii. Procedati astfel o data pe zi, timp de 30 de minute.

Meditatia numarul doi: Stati intr-un fotoliu conforil, cu spatele drept si picioarele goale, relaxate, pe covor. Cu cristalul in mina stinga si virful indreptat spre voi, inchideti ochii si repetati mereu: Eu sint lumina lui Dumnezeu. Procedati astfel timp de treizeci de minute, cel putin o data pe zi.

Meditatia numarul trei: Repetati exercitiul numarul 2 si folositi mantra din Siddah Yoga: Om Namah Shivaya, pronuntata Ohm Nah Mah Shee Van Yah.

Atunci cind va rugati, cristalele va fac gindirea mai limpede. Ruga inseamna sa-i vorbesti Domnului prin mintea si inima ta. Rugati-va cu cristalul si observati diferenta.



Cristalele si religia




De mii de ani cristalele sint folosite in practicile religioase. Au fost gasite in numar mare in mormintele preotilor si regilor, cam pe toate santierele arheologice.

Cristalele, in special cuarturile, sint mentionate de peste 1.700 de ani in Biblia crestina. Cuatul ametist a fost mentionat ca a 12-a piatra din fundatia Noului Ierusalim. Apocalipsul Ioan 21, 19, 0, traducerea engleza autorizata a Bibliei 1611, admisa de biserica anglicana. Era si a 9-a piatra de pe pieptarul lui Aaron, Marele Preot evreu (Exodul 28, 18, traducere autorizata).

Biserica romana si ortodoxa estice folosesc un ametist ca simbol al puterii spirituale. Le este oferit tuturor episcopilor.

Bisericile catolico-ortodoxe estice folosesc pietrele pretioase si cristalele la impartasanie si la construirea altarului celor Sapte Raze, cind sint invocati cei sapte arhangheli sa intre in altar.

Cind privesti forma si dezvoltarea cristalelor, poti vedea mina Divinitatii. Desavirsirea si frumusetea lor sint semnele lucrarii divine. Toate proprietatile miraculoase date cristalelor de catre Dumnezeu ne sint la indemina ca sa fie folosite spre ajutorarea semenilor nostri. Trebuie sa va hotariti daca vreti sa folositi aceasta ocazie ca sa-i ajutati pe ceilalti.



Comunicarea




Am scris mai inainte despre folosirea cristalelor in aparatele de comunicare. Difuzoarele, aparatele radio, televizoarele si telefoanele folosesc cristale pentru a emite si recepta informatii. Cristalele sint la fel de bune pentru comunicarea interioara sau interna.

Telepatia este o forma de comunicare gen radio. Chakra coroanei din crestet primeste si emite ginduri sub forma de imagini si sentimente. Daca vreti un gen de structura considerati imaginile gindurilor drept substantive, iar emotiile drept verbe. Imaginile sint forma care contine gindurile voastre. Iata un exercitiu distractiv.

Doua persoane iau cite un cristal. Acum fiecare dintre voi tine cristalul in mina stinga. Scoateti-va pantofii si puneti picioarele pe covor. Hotariti cine va fi emitatorul si cine receptorul. Inchideti ochii. Imaginati un ocean cu valuri care se inalta si se sparg. Auziti zgomotul valurilor, mirositi briza si gustati apa sarata. Priviti cum se linistesc valurile pina cind apa este nemiscata, neteda ca oglinda, intregul ocean este o oglinda uriasa, neteda. Acum emitatorul sa creeze un obiect in aceasta oglinda - un peste, un vapor, o pasare sau orice altceva. Receptorul doar constata si noteaza ce vede. Procedati astfel timp de trei minute. Emitatorul va da incarcatura afectiva imaginilor create. Receptorul noteaza tot. Dupa 3 minute se a notele. Apoi se inverseaza rolurile si emitatorul devine receptor.

Incercati alte variante. Emiteti o emotie. deti daca receptorul va poate simti emotia cu acuratete. Creati mental un sunet si vedeti daca receptorul il poate capta. Creati un miros sau gust si vedeti daca se realizeaza transferul. Poate fi un joc amplu.

Alte inteligente folosesc deja telepatia pentru comunicare. Cristalul va poate pune in legatura cu aceste inteligente. Puteti contacta ghizi spirituali, maestri superiori, invatatori, mari personalitati din trecut, ingeri si spatieni.

Cit din ce repetati este adevarat si cit iluzie? Voi trebuie sa hotariti. Daca primisi sfaturi sau informatii care pot fi folosite benefic, este bine. Daca sfaturile si informatiile nu se pot folosi sau daca acela incearca sa va comande cu formulari de tipul trebuie, ar trebui, nu-i acordati importanta.

Daca vreti ca informatiile voastre sa fie foarte folositoare, iata un program simplu pe care sa-l urmariti inainte de a folosi cristalul. Tineti cristalul in mina stinga si, mental sau verbal, spuneti: Invoc Lumina Cristalului launtric. Sin un canal curat si perfect si Lumina imi este calauza. Daca aveti o preferinta religioasa, puteti spune Dumnezeu in loc de Crist. Crist nu se va supara.

Un mod bun de a incepe procesul de comunicare este sa tii cristalul in mina stinga si sa pui intrebari la care se poate raspunde cu da sau nu. Formulati-le simplu si clar si asteptati raspunsul. ti primi un da sau nu. Uneori le veti primi pe amindoua, da-nu, nu-da. Considerati doar primul raspuns. Intrebati zilnic lucruri pe care le puteti verifica. Este acasa prietenul caruia ii telefonati? Sunati si va convingeti. Urmariti-va precizia fara sa implicati ratiunea.

Daca veti continua sa exersati, veti obtine o exactitate crescinda, deoarece invatati sa ascultati si sa aveti incredere in raspunsuri. Puteti folosi metoda ca sa va alegeti hrana, hainele si sa verificati daca locurile de parcare sint libere. Odata silita o linie de comunicatie, nu exista limite pentru folosirea cristalului.

Pe masura ce stapiniti tehnica, veti constata ca o folositi mai des, pentru ca deveniti mai exact decit atunci cind va folositi numai mintea logica.



Intuitia si creativitatea




Un efect obtinut in urma practicii cu cristalele pare sa fie universal. Se dezvolta intuitia. Acest lucru poate fi revelator sau tulburator, in functie de voi. Aflind cine este la celalalt capat al firului, puteti resimti emotie sau incintare. Pentru mine aceasta a devenit o sursa de uimire si curiozitate. Au fost adevarate experientele mele? Cum s-au putut produce? Daca au avut loc, ce mecanism le guverneaza? Cum li s-au integrat cristalele?

Stiam ca aceste intimplari ciudate se inmulteau cind foloseam un cristal sau purtam unul cu mine. Dupa un timp, demonstratia constanta mi-a alungat scepticismul. Am ajuns de la oare functioneaza cristalul? la cum functioneaza? Din observatiile mele am constatat ca actioneaza doi factori - afectele si gindurile. Aceasta se pare ca era ordinea: intii afectele, apoi gindurile. Am vazut capacitatea cristalului de a amplifica energia si chiar am fotografiat efectul cu un aparat Kirlian. Am facut rationamentul urmator: cristalul trebuie ca amplifica energia mentala si afectiva in asemenea grad incit imi permite accesul la nivelurile intuitive. Am mai constatat ca experientele mele sint mai intense atunci cind tin cristalul in mina stinga. Apoi am inteles ca partea stinga a corpului corespunde emisferei drepte a creierului, unde se considera a fi localizata activitatea intuitiva. Am mai adaugat meditatia cu cristale si exercitiul simplu, tip da-nu, mentionate anterior. Toate acestea au grabit procesul de deschidere a nivelelor intuitiei latente. Nu am incercat sa-mi dezvolt puteri paranormale. Am vrut numai sa am acces la acea parte din mine care stie fara a mai trebui sa rationeze.

Concluzia mea a fost ca nu cunosc integral modul de activare a intuitiei de catre cristale, dar ca, lucrind cu ele, chiar numai avind unul asupra noastra, se va pune in miscare acel efluviu creator, marind creativitatea.

Creativitatea pare sa fie o activitate a intuitiei. Experienta a aratat ca amindoua functioneaza atunci cind este stimulata una dintre ele. Daca vrei sa fii creativ, este simplu. Tot ce trebuie sa faci este sa incepi sa creezi. Pare prea simplu? Un scriitor de profesie mi-a spus odata secretul scrisului. Incepe sa scrii, mi-a zis. Vrei pictura? Incepe sa pictezi. La inceput, tehnica nu conteaza. Inaugurind un efort creator, vei atrage tehnica sau vei fi atras de ele.

O regula importanta: SUSPENDA RATIUNEA. Orice efort creativ pe care-l faci este unic, nu trebuie at vreodata cu altceva.

Dirijati-va creativitatea sa va exprime sentimentele. Tehnica va veni pe masura ce exersati. Daca purtati un cristal, fluxul vostru creator se insufleteste. Cind simtiti aceasta miscare, lasati-l sa izbucneasca. Faceti ceva cu el. Gasiti-i o expresie. ti fi recompensati din plin.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

Mesaj Scris de Admin 16.04.12 18:23

Din gradina cu sanatate - ce recomanda medicina populara in caz de alergie

Alergia este reactia organismului unor persoane la contactul cu anumite substante, denumite alergene, care se gasesc in aer (praf de casa, pene, polen, mucegaiuri), in unele alimente (capsuni, oua, ciocolata) sau in unele medicamente (penicilina, aspirina). Reactia organismului se manifesta prin rinite, astm bronsic sau, la nivelul pielii, prin urticarie, eczeme, prurigo.

Retete diverse

1. Se pune la uscat pielita alba unui ou fiert tare intr-un loc aerisit si la intuneric. Dupa ce s-a uscat bine se piseaza intr-un s de sticla pina se obtine o pudra. Copiilor de 1-3 ani li se administreaza cite un virf de lingurita din aceasta pudra, celor de 3-7 ani cite 1/4 de lingurita, iar celor de 7-l4 ani cite 1/2 lingurita de pudra pe zi. Inainte de administrare se pot adauga cite picaturi de zeama de lamiie. Pudra se pastraza in borcane de sticla inchise ermetic, la loc intunecos si la temperatura camerei.

2. Intr-un litru de apa clocotita se fierbe o mina de teci de fasole timp de 3-5 minute. Se lasa intr-un s emailat 1-2 ore. Se bea cite un pahar de trei-patru ori pe zi, timp de doua-trei zile.

3. Se iau cite 1-2 lingurite de suc proaspat de telina de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de mese. Sucul poate fi inlocuit cu un decoct de radacina de telina: se toarna un pahar de apa clocotita peste doua linguri de radacina maruntita. Se fierbe 10 minute la foc mic. Se poate prepara si o infuzie: peste doua linguri de radacina de telina se toarna 1 pahar de apa clocotita. Se lasa 2 ore, dupa care se bea cite 1/3 pahar de trei ori pe zi, cu 20 de minute inainte de mese (aceeasi cantitate se bea si in cazul decoctului).

4. Se taie marunt doua cepe de marime mijlocie. Peste ele se toarna 500 ml de apa fiarta si racita si se lasa acoperit peste noapte. Se bea pe parcursul intregii zile.

5. Se toarna 500 ml de lapte peste 100 g de carbune de lemn. Se fierbe 15 minute si se lasa acoperit peste noapte. Se bea cite 1/2 pahar la fiecare 30 de minute.

6. Se pun pe o bucatica de zahar cubic cinci picaturi de ulei de marar sau de fenicul. Se ia cite o bucatica de zahar de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa. Apoi se ia clorura de calciu, cite doua linguri, la un pahar de apa fiarta si racita.

Plante medicinale si modul de utilizare in tratament

Alergia la fin (febra finului)

1. Ceapa (Alium cepa). Se iau doua linguri de ceapa rasa si se pun intr-un s cu apa la bain-marie. Se acopera sul cu un cornet dintr-o hirtie foarte groasa, la care se lasa o mica deschizatura. Se apropie nasul de aceasta deschizatura si se inhaleaza aburi pe fiecare nara, timp de 10 minute, de trei-patru ori pe zi.

2. Sunatoarea (Hypericum perforatum). Se prepara o infuzie din 10 grame de sunatoare la un pahar de apa clocotita. Se lasa doua ore in termos, dupa care se strecoara. Se iau cite doua linguri de trei ori pe zi, inainte de mese.

Reactii alergice la praf, inclusiv cel de la carti

1.

n Fierea pamintului (Centaurium umbellatum) 3 g

n Papadie (Melilotus officinalis)-radacina 5 g

n Coada calului (Ribes nigrum) 3 g

n Maces (Rosa canina) - praf de fructe 2 g

n Sunatoare (Hypericum perforatum) 3 g

Peste patru lingurite de amestec se toarna un pahar de apa fiarta si se lasa peste noapte. Dimineata se pune la foc si se fierbe. Cind a dat in clocot, se da deoparte si se lasa o ora, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/3 pahar de trei ori pe saptamina in decurs de sase luni.

2.

n Trei-frati-patati (Viola tricolor) 3 g

n Coada soricelului (Achilea millefolium) 3 g

n Talpa gistei (Leonorus cardiaca) 3 g

n Brusture (Arctium lappa) 3 g

Peste doua lingurite de amestec se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa 20 de minute, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/3 pahar, de trei ori pe zi.

Dermatite, prurit, urticarie

1. Urzica (Urtica dioica). Peste o lingura de ta se toarna un pahar de apa clocotita. Se da in clocot, dupa care se lasa o ora. Se strecoara si se bea 1/4 pahar, de patru ori pe zi.

2. Roinita (Mellisa oficinalis). Se prepara o tinctura din 40 de grame de ta la un pahar de alcool de 70 de grade. Se lasa sa plamadeasca sapte zile. Se strecoara si se foloseste pentru a sterge pielea.

3. Menta (Mentha piperita). Se prepara o tinctura din 20 de grame de menta la 1/2 pahar de alcool. Se lasa sa plamadeasca sapte zile si se foloseste pentru ungerea pielii. Intern se poate folosi o infuzie de menta: peste 10 grame de ta se toarna pahar de apa clocotita. Se lasa 20-30 de minute, dupa care se strecoara. Se ia cite o lingura, de trei ori pe zi.

Test

Sinteti o persoana predispusa la alergii?

1. Aveti in familie persoane alergice?

a) ambii parinti 6 p

b) mama sau tatal 4 p

c) alti membri ai familiei 2p

d) nu 0p

2. Suferiti de guturai persistent?

a) adesea 4 p

b) primara si ra 4p

c) in anotimpul rece 3p

d) nu 0p

3. Puteti respira usor pe nas?

a) nu 2p

b) da 0p

4. Aveti accese de stranut?

a) uneori, in incaperi inchise 4p

b) in perioada primara-ra sau afara 4p

c) aproape niciodata 0p

5. Va curg adesea ochii? Sinteti sensibili la lumina puternica?

a) uneori 4p

b) primara si ra 4p

c) nu 0p

6. Aveti o senzatie de mincarime dupa contactul cu diferite animale?

a) da 4p

b) nu 0p

7. Aveti intoleranta la anumite alimente, cum ar fi laptele, capsunile, ciocolata, citricele?

a) da 4p

b) uneori 2p

c) nu 0p

Rezultat:

0-6 puncte. Nu faceti parte dintre persoanele care au reactii alergice. Atentie totusi: daca raspunsul la intrebarea nr. 1 este pozitiv, nu este exclus ca organismul dvs. sa fie predispus la alergii. In cazul unui atac masiv cu alergeni, este posibil sa aveti reactii alergice.

7-l2 puncte. Riscul de a deveni alergic este mare. Trebuie sa aveti grija sa obserti la care produse reactioneaza mai mult organismul dvs.

Peste 12 puncte. Adresati- imediat medicului. Suferiti de alergie.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

Mesaj Scris de Admin 16.04.12 18:22

Cum tratam arsurile, precum si diverse taieturi si rani

Ce sint arsurile

Arsurile sint leziuni procate de foc (arsuri termice), de contactul cu agenti chimici (arsuri chimice), de radiatii ionizante (arsuri datorate razelor solare) sau de trecerea curentului electric prin tesuturi (arsuri electrice).

Intinderea leziunilor are mare importanta pentru silirea prognosticului vital. Cind 30 la suta din suprafata pielii este arsa leziunile sint foarte grave, iar cind 50 la suta din suprafata pielii este arsa survine aproape intotdeauna moartea. Pentru a calcula suprafata arsurilor, se foloseste asa numita regula de noua, fiecare parte a corpului fiind considerata ca fiind 9 la suta din suprafata totala ( schema). Chiar si in cazul arsurilor care ocupa doar 9 la suta din suprafata pielii este neie de ajutor medical specializat.



Clasificarea arsurilor




In functie de gravitatea lor, arsurile au fost impartie in grade:

Gradul I - pielea este rosie (eritem), roseata disparind o data cu descuamarea pielii;

Gradul II - este atacata epiderma, care produce cule dureroase, pline cu lichid galbui. Dupa spargerea lor ramine o cicatrice rosie, care se vede la frig sau la cald;

Gradul III - arsura ajunge la derma sau la muschi, uneori pina la os. Apar pustule largi cu continut brun-sangvinolent si se produce necroza pielii si a unor tesuturi de dedesubt;



Gradul IV - se ajunge la carbonizarea tesuturilor;




In ultimele doua tipuri de arsuri se produc de obicei infectii care intirzie vindecarea.

Arsura depinde mai ales de extinderea ei: una punctiforma, de gradul IV, se vindeca relativ usor, pe cind una extinsa pe 30 la suta din suprafata corpului, chiar daca este de gradul al II-lea, proaca multe complicatii, din cauza faptului ca proteinele lezate de arsuri se absorb si, fiind toxice, afecteaza ficatul, rinichiul, dar mai ales sistemul ners. De obicei, apare infectia secundara sau chiar septicemia, care, la copii si oamenii virstnici, poate cauza moartea.



Prim ajutor




Inainte de a acorda primul ajutor, asigurati-va ca persoana respectiva nu este in contact cu o sursa de curent electric. Daca hainele persoanei care necesita primul ajutor mai ard inca, stingeti-le folosind paturi sau chiar un coras. Evitati insa folosirea materialelor sintetice. Evitati de asemenea scoaterea hainelor arse in cazul marilor arsuri (exceptie fac cazurile de arsuri chimice, cind hainele sint imbibate cu substante care au procat arsurile). Scoateti imediat inelele, bratarile sau ceasul de pe miinile persoanelor afectate, deoarece apar basici.

In arsurile de gradul I, intinderea leziunilor, precum si profunzimea lor fiind mici este suficienta spalarea portiunilor arse cu apa rece, timp de 10 minute (in cazul arsurilor generate de soda caustica, spalarea cu apa rece se face cel putin 20 de minute).

In arsurile de gradul II si III, pina la venirea medicului, se pot administra substante antialgice, eventual sedative. Se r administra lichide caldute in cantitati mari: 2-3 litri. Daca arsurile sint pe suprafata mare, persoana respectiva trebuie acoperita cu paturi, deoarece temperatura corpului scade foarte mult. Chemarea de urgenta a medicului sau prezentarea la spital este in acest caz obligatorie.

Plante medicinale indicate si modul de utilizare in tratament

n Arnica (Arnica montana). Tinctura de arnica are actiune cicatrizanta si antiseptica: 15g de tinctura (de la farmacie) la 100 ml de apa.

n Coada soricelului (Achillea millefolium). Infuzia din 2 linguri de flori la o cana de apa clocotita. Se administreaza extern, sub forma de comprese.

n Frasinul (Fraxinus excelsior). Infuzie din 10g de frunze la 100 ml de apa clocotita. Se administraza extern, sub forma de comprese.

n Galbenele (calendula officinalis). Infuzie din 15g de flori la 500 ml de apa clocotita. Se administreaza extern, sub forma de cataplasme sau bai.

n Inul (Linum usitatissimum). Uleiul de in se foloseste amestecat in parti egale cu apa de var. Se pune totul intr-o sticla curata si se agita, pina se formeaza un lichid alb-laptos, cu care se unge arsura. Acest amestec are proprietatea de a calma durerile si de a vindeca rana.

n Plopul negru (Populus nigra). Infuzie dintr-o lingurita de muguri la 250 ml de apa clocotita. Extern, sub forma de bai.

n Salcimul (Robinia pseudacacia). Florile uscate si sfarimate se pun pe ranile procate de arsuri.

n Schinelul (Cnicus benedictus). Infuzie din 10 g de produs uscat la 300 ml de apa clocotita. Extern, sub forma de bai.

n Socul (Sambucus nigra). Infuzie din 20 g de flori la 500 ml de apa clocotita. Extern, sub forma de bai.

n Sunatoarea (Hypericum perforatum). Infuzie din 20 g de parti aeriene florifere la 500 ml de apa clocotita. Extern, sub forma de cataplasme sau bai. Uleiul de sunatoare se foloseste de asemenea, ca pansament in arsuri.

n Tataneasa (Symphytum officinale). Infuzie din 15 g de radacina maruntita la 250 ml de apa clocotita. Extern, sub forma de bai si cataplasme.

n Infuziile de levantica, cerentel (radacina), coada racului, cimbru, frunze de nuc, roinita, urzica, troscot, rachitan, salce si stejar (cite 2 linguri de ta la o cana de apa clocotita) calmeaza durerile si grabeste cicatrizarea plagilor.

Ce ne mai recomanda medicina populara pentru cicatrizarea ranilor procate de arsuri:

n Se sparge un ou, se amesteca galbenusul cu albusul si se pune acest amestec peste rana;

n Se pun peste rani frunze de soc fierte 5-l0 minute in lapte; frunzele se schimba din doua in doua ore;

n Se spala locul cu apa rece si se presara bicarbonat de sodiu alimentar;

n Se da un cartof crud pe razatoare si se amesteca cu miere de albine (la 100 g de cartof se adauga 1 lingurita de miere);



n Se pun pe rana frunze de varza proaspete sau morcov ras;




n In cazul arsurilor in git, se amesteca ulei de masline cu albus de ou si se bea;

n Se prepara ulei de oua: se fierb ouale tari, se scot galbenusurile, care se dau prin razatoare si se tin pe foc mic timp de 40 de minute, amestecind continuu. Se ung portiunile lezate cu acest ulei.

n In cazul arsurilor procate de foc se amesteca un albus de ou cu ulei de in si smintina. Se pune un strat gros pe rana, iar deasupra se pun comprese ude, legate cu fese uscate.



Cum tratam ranile si taieturile




Medicina populara ne ofera numeroase retete pentru tratarea ranilor adinci sau mai putin adinci, a celor infectate sau a celor care se vindeca mai greu.

n Pentru tratarea ranilor care se vindeca mai greu, se aplica pe rana frunze strivite de patlagina. Se leaga cu un bandaj, avind grija ca frunzele sa fie schimbate frunzele doua in doua ore. Pe rana se mai poate aplica de asemenea suc proaspat de patlagina, de patru ori pe zi.

n In cazul unor rani greu de tratat se foloseste uleiul de sunatoare: 500 g de flori proaspete si frunze se pun intr-un litru de ulei si se tin trei zile. Se fierb 500 ml de vin alb timp de doua ore la foc mic si cind s-a racit se amesteca cu uleiul de sunatoare;

n In cazul unor rani purulente, se va aplica pe rana suc proaspat de pelin. Acesta este si un excelent mijloc de dezinfectare a ranilor.

n Se aplica comprese cu decoct de flori sau fructe de maces (acest mijloc previne cangrena) si se bea suc proaspat de coada soricelului, amestecat cu miere (cite trei lingurite pe zi).



n Se aplica pe rani comprese cu tinctura de obligeana.




n Se aplica pe rani suc de galbenele. Acesta se prepara in felul urmator: se pun flori de galbenele intr-un borcan si se lasa borcanul la soare, timp de noua zile. Se storc bine florile si se strecoara apoi sucul rezultat.

n Ranile infectate se pot vindeca aplicind comprese cu miere diluata (30 la suta) in apa distilata sau apa fiarta si racita. Rana se poate unge si cu miere, dupa care se acopera (se aplica o compresa usoara, sterila).

n In cazul unor rani purulente, se r aplica comprese din decoct de frunze de brustur, sau chiar frunze de brusture fierte in lapte. Compresele sau bandajele se r schimba din doua in doua ore.

n Se iau 15 g frunze de nuc, se maruntesc si se pun la fiert, timp de 30 de minute in 100 ml de apa. Se adauga apoi 10 g de ulei de floarea soarelui si se lasa deoparte una-doua zile. Se fierbe amestecul in bain-marie timp de doua ore, se strecoara, apoi se fierbe iar, timp de 30 de minute, adaugindu-se si 15 g de ceara galbena. Se ung ranile cu acest unguent.

n Pentru vindecarea ranilor si a juliturilor, se amesteca frunze proaspete de sunatoare si salvie (cantitati egale) cu untura proaspata de porc si se strecoara printr-un tifon. Se pastreaza in borcan inchis. Unguentul se mai poate prepara din tinctura de sunatoare, amestecata cu untura proaspata de porc (proportie 1:4).

n Una dintre cele mai eficiente metode pentru vindecarea ranilor este aplicarea de comprese cu tinctura de urzica: se pun frunze de urzica intr-o sticluta (aproape pina sus) si se toarna deasupra alcool. Se lasa la soare timp de doua saptamini. Inainte de aplicarea compresei rana trebuie spalata. Compresele se r schimba din trei in trei ore.

n Pentru tratarea ranilor sau a taieturilor se poate prepara un unguent din urmatoarele: 100 g de ulei de masline (sau floarea soarelui), 8 g de ceara galbena, 5 g de ceara alba, 20 g rasina de pin si 1 g tamiie. Se adauga o lingura de unt nesarat si se pune pe foc, timp de 10 minute (nu trebuie sa dea in clocot). Se amesteca bine si se ia spuma. Se pune amestecul in borcan. Unguentul este cit se poate de efficient, in special pentru ranile mai vechi, care se vindeca greu. Se r aplica comprese, ce se schimba din patru in patru ore.

n Se amesteca pe foc mic doua parti ulei de masline cu o parte ceara de albine. Se lasa sa se raceasca si se pune amestecul in borcane. Compresele se r aplica de doua ori pe zi, dupa ce rana a fost spalata in prealabil cu apa distilata.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

Mesaj Scris de Admin 16.04.12 18:21

  • Cum sa scapati de durerea provocata de intepaturi

  • Muscaturile de insecte sint cauza unui numar foarte mare de decese, mult mai multe fata de cele provocate de muscaturile de sarpe. Oamenilor sanatosi intepaturile de albine le provoaca o durere de scurta durata, urmata de o umflatura, care se micsoreaza dupa cite ore. Cele mai grave simptome se obser atunci cind este provocata o alergie, care poate duce la soc anafilactic. De aceea trebuie sa fiti foarte atenti la asemenea simptome: o apasare in piept, urticarie, greturi, rsaturi, respiratie greoaie, raguseala, ameteli, limba sau fata umflata, lesin. Cu cit apar mai repede aceste simptome, cu atit ele vor ingreuna situatia mai mult.

    Intepaturile de meduze pot fi urmate de dureri de cap, crampe musculare, tuse, respiratie greoaie, greata si rsaturi. Daca simptomele nu dispar sau chiar cresc in intensitate, trebuie sa adresati imediat medicului.



    Albinele, viespile si rudele lor




    Aceste insecte in timpuintepaturii elibereaza venin in tesuturile pielii, ceea ce provoaca durere, inrosire si o umflatura pe locuafectat. Indispozitia poate dura de la cite ore pina la 24 de ore, in functie de ce insecta v-a muscat.

    Trebuie sa vedeti mai intii ce fede insecta v-a intepat. Acest lucru poate da cheia pentru tratamentupe care trebuie sa iurmati si ajuta sa evitati alte intepaturi.

    Albina care are corpupufos de culoare auriu-maronie poate intepa doar o singura data. Aceasta se intimpla pentru ca acuei zimtat ramine in piele, ceea ce duce la moartea albinei.

    Pe de alta parte, bondarii si viespile au acele netede, ceea ce le permite sa intepe de mai multe ori, astfeincit trebuie sa fiti pregatiti sa salti cu fuga.

    Bondarii mai ridica o problema suplimentara. Daca omoriti unudintre ei, aceasta poate conduce la nalirea intregului roi asupra dumneavoastra. Atunci cind saculetului cu venin este distrus se elibereaza o substanta chimica (aceasta ii provoaca pe ceilalti bondari sa atace).

    Actionati rapid! Cheia unei tratari reusite este rapiditatea cu care actionati. Cu cit vi se acorda mai repede primuajutor cu atit aveti mai multe sanse de a controla durerea si umflatura.

    Indepartati acul! Daca v-a intepat o albina, indepartati cit puteti de repede acul, pentru ca altfesaculetucu venin care se gaseste in e continua sa pulseze inca doua-trei minute, contribuind la patrunderea acului si a veninului cit mai adinc in piele. Fiti atenti sa nu rupeti acusau saculetul. Daca se intimpla acest lucru, in organismudumneavoastra patrunde mai multa otra.

    Curatati bine rana! Albinele si rudele lor sint niste gunoieri, de aceea in veninulor se gasesc cemai adesea bacterii daunatoare. Spalati locuintepaturii cu sapun, apa si antiseptic.



    Cum scapati de durere




    In acest stadiu rana dumneavoastra inca mai pulseaza, de aceea doriti sa scapati de durere cit mai repede. Iata cite metode recomandate pentru acest lucru, singura conditie fiind sa actionati cit mai rapid dupa ce ati fost intepati:

    punind peste locuintepaturii o punga cu gheata sau chiar un cub de gheata, puteti face sa scada umflatura si impiedicati raspindirea veninului.

    probabil ca o sa vi se para o ironie, dar chiar si caldura poate ajuta sa simtiti mai bine, neutralizind substantele chimice care provoaca inflamarea. Luati uscatorupentru par si tineti-indreptat catre locuintepaturii cite minute.

    unul dintre cele mai simple si mai eficace leacuri care se pot folosi in aceste cazuri este aspirina. Umeziti locuintepaturii si puneti o leta de aspirina. Aceasta neutralizeaza diversii agenti inflamatori din venin.

    adesea amoniacupe care iaveti in casa poate face minuni. Daca presarati amoniac peste rana, durerea trece foarte repede.

    este recomandata de asemenea o pasta preparata din bicarbonat de sodiu si apa, cu care se unge rana.

    foarte repede inlatura veninuo pasta pregatita din carbune de lemn, astfeincit rana nici nu se umfla, nici nu durea. Farimitati un carbune, amestecati-cu apa si ungeti cu aceasta pasta rana, pe care o bandajati dupa aceea. Carbunele actioneaza foarte bine daca este mentinut tot timpuumed.

    luati un preparat antihistaminic. Preparatele antihistaminice pentru uz intern care se gasesc in farmacii ajuta sa scapati de durere (unudintre aceste produse este siropupentru tuse care contine substante antihistaminice). Acestea scad umflatura si inrosirea pielii provocate de veninuinsectelor.
    Incercati sa evitati intepaturile. Este cunoscut ca unele masuri profilactice pot proteja de foarte multe neplaceri. Purtati haine deschise la culoare. Insectele prefera culorile inchise. Iata de ce apicultorii se imbraca de obicei in haine kaki, albe sau in alte culori deschise. Scapati de intepaturi si daca aveti grija sa nu mirositi prea strident: evitati parfumurile, lotiunile dupa barbierit si alte arome, pentru ca albinele sa nu confunde cu nectaruunei flori. Cresteti consumude zinc: albinele sint atrase de persoanele care sufera din cauza deficientei de zinc (puteti creste consumude zinc numai cu indrumarea medicului).
    Intrati la adapost. Daca urmareste un roi intreg de insecte, intrati la adapost, in padure sau sariti in apa. Insectele vor intilni astfeo piedica in urmarirea jertfei.

    cumparati- un selet. Ca ultim mijloc de protectie puteti deveni pictor. Acestia sint intepati foarte rar, pentru ca terebentina pe care o folosesc alunga insectele nedorite.



    Spalati ranile provocate de meduze cu apa sarata




    Meduzele reprezinta cea mai raspindita specie marina ale carei intepaturi sint la fede periculoase ca si ale albinelor. In tentaculele lor lungi se gasesc celulele care provoaca intepatura. Cind ating, celule strapung pielea umana si imprastie veninul. Chiar si tentaculele taiate sau ranite pot provoca rani deosebite.

    Daca raneste una dintre aceste creaturi marine, spalati imediat rana cu apa sarata. Nu folositi apa nesarata, pentru ca aceasta poate trezi celulele care inca nu fost distruse si care pot intepa din nou. Din acelasi motiv nu masati locuintepaturii.

    Neutralizati celulele care pot intepa. Incercati sa scapati de durere spalind cit se poate de repede locuafectat cu una dintre urmatoarele solutii (chiar si asa insa durerea reveni dupa cite ore, astfeincit trebuie sa repetati procedura):

    alcool: puneti alcoope locuafectat. Nu trebuie neaparat alcoosanitar, puteti folosi si vin, lichior sau orice alta bautura alcoolica.

    otet: puneti cit se poate de repede otet pe rana, durerile vor fi astfecalmate.

    amoniacul este de asemenea eficient impotri intepaturilor de meduze.

    Dupa ce ati fost intepat trebuie sa inlaturati tentaculele, dar nu faceti acest lucru cu miinile goale.
    Admin
    Admin
    Admin

    Numarul mesajelor : 135929
    Data de inscriere : 15/12/2005

    https://talusa1946.forumgratuit.ro

    Sus In jos

    LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

    Mesaj Scris de Admin 11.04.12 18:34

    Cum sa scapam de tuse

    O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire.

    Aceasta boala este agasanta, suparatoare si chiar chinuitoare, dar in alt mod ajuta la indepartarea secretiilor de pe caile respiratorii, de aceea este recomandat a nu se apela imediat la produsele antitusive din farmacii, ci mai intii la produsele naturiste, astfel:



    Ceaiuri:




    cea mai buna este infuzia din frunze de patlagina: doua lingurite la o cana de apa fiarta, din care se consuma doua cani pe zi, cu lingurita;
    Infuzie de plamadica: doua lingurite la o cana de apa fiarta, din care se consuma 2-3 cani pe zi;
    Infuzie din muguri de pin: o lingurita de muguri de pin proaspeti sau uscati, la o cana de apa clocotita, din care se consuma 2-3 cani pe zi, indulcite cu miere de albine;
    Infuzie de coada-soricelului: doua lingurite de flori la o cana cu apa clocotita, din care se consuma 2-3 cani pe zi. Daca tusea este uscata trebuie consumate multe lichide.
    Infuzie de tei: 1-2 linguri de flori de tei, la o cana de apa fierbinte din care se consuma o jumatate de pahar din acest ceai, de trei ori pe zi, intre mese.



    Cataplasme:




    Foarte eficiente sint cele cu seminte de in si faina, in amestec de 1/3 la 2/3 apa, in care se fierbe totul pina se formeaza o pasta consistenta.

    Se pune intr-un saculet de pinza care se aplica pe piept. Recomandate sint si frectiile cu ulei de ricin: doua linguri si ulei de terebentina, o lingura incalzita la un foc slab, apoi se frectioneaza bine pieptul, dupa care se acopera cu o patura groasa sau plapuma.



    Inhalatii:




    se pot face inhalatii cu musetel, levantica, cimbru, cimbrisor, izma, rozmarin, frunze si ramuri tinere de pin. Se amesteca in parti egale si se pun doua linguri din acest amestec la 1 litru de apa clocotita. Se tine capul acoperit cu un prosop deasupra vasului timp de 20 de minute, iar pentru a proteja pielea fetei se aplica inainte o crema grasa.
    Inhalatiile cu uleiuri eterice sint de asemenea folosite, and o buna eficienta astfel: intr-un vas cu 2-3 litri de apa fierbinte se adauga 10 picaturi de ulei de lavanda, eucalipt, menta sau fenicul, apoi se fac inhalatii de 2-3 ori pe zi. Atentie, nu se vor folosi uleiuri la persoanele alergice.

    Apiterapia:

    o reteta indicata si cu bune rezultate este mierea cu lapte fiert. Se dizolva 50 g de miere zaharisita intr-o cana de lapte dulce fiert la care se adauga un galbenus de ou proaspat, apoi se bea cu inghitituri mici. In tratarea tusei mai este folositoare si tinctura de propolis, astfel: 60 g de propolis la 200 g alcool, din care se iau cite 15-30 picaturi de trei ori pe zi, inainte de mese.

    Presopunctura:

    se maseaza in sensul acelor de ceasornic cu degetul mare sau cu aratatorul punctul situat deasupra scobiturii sternului, timp de cinci minute. Se fac doua masaje pe zi timp de zece zile.

    Dietoterapie:
    In general sucurile de legume actioneaza rapid si eficient in caz de tuse. Inainte de masa de prinz trebuie consumat un amestec din suc de salata verde 50 ml si suc de usturoi 50 ml. Se mai poate folosi si urmatoarea reteta: suc de morcov 200 ml, suc de varza 50 ml, suc de gulii 50 ml si suc de telina 50 ml. Foarte indicat si cu bune rezultate in terapia acestei boli este si maceratul din 8-l0 smochine si 5-6 curmale, intr-un litru de apa sau lapte dulce timp de 8 ore. Se incalzeste apoi usor lichidul si se consuma impreuna cu fructele.

    Tusea e un simptom ce nu trebuie tratat superficial, ci cu mare atentie. Se spune ca tusea indelungata nu prezinta nici un risc, dar nu este chiar asa usor de spus!!!

    La copii, chiar o tuse usoara, dar care dureaza mai multe luni poate antrena dilatarea progresiva a bronhiilor, ceea ce conduce in cele din urma la aparitia insuficientei respiratorii. La adulti, tusea care persista mai mult timp fara un motiv aparent poate fi semnul unei boli grave, iar in ambele cazuri mentionate mai trebuie urgent consultat medicul de familie sau medicul specialist. Tusea mai poate fi si semnalul unei alergii, iar in astfel de cazuri tusea se declanseaza de indata ce se intra in contact cu alergenul in cauza cum ar fi: polen, praf, acarieni, parul animalelor, polenul de la flori, unele parfumuri si deodorante, produse chimice, detergenti, fulgi si puf de la pasari etc. Aceasta tuse nu este insotita de expectoratie aparind in schimb alte simptome neplacute, cum ar fi de exemplu curgerea nasului, respiratia dene dificila si zgomotoasa etc. In concluzie, atentie deosebita la aceasta afectiune si mai ales la tratamentul ei.
    Admin
    Admin
    Admin

    Numarul mesajelor : 135929
    Data de inscriere : 15/12/2005

    https://talusa1946.forumgratuit.ro

    Sus In jos

    LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

    Mesaj Scris de Admin 11.04.12 18:32

    Cum sa ne folosim de miere ca sa fim sanatosi

    Mierea si antichitatea

    Din vremuri stravechi, omul a descoperit mierea si produsele stupului de albine nu numai ca aliment, ci si ca medicament. Apicultura era practicata inca din secolul al VII-lea i.Hr., existind o serie de marturii in acest sens. litele mesopotamiene, ca si papirusurile egiptene, mentioneaza, printre altele, faptul ca mierea si ceara de albine erau folosite ca medicament. La originea sa, mierea era rara, fiind rezerta la inceput in serviciul religios, pentru a-i venera pe zei sau pentru a hrani animalele sacre.

    Scrierile din antichitatea greco-romana abunda in mentionari despre mierea de albine si utilizarea ei medicala, fiind creata o aderata mitologie in jurul acesteia si subliniindu-se numeroasele sale proprietati medicinale: antiseptic, tonifiant, sedative, febrigug, aperitiv si digestiv. Aristotel, de exemplu, a scris sase volume despre albine si produsele lor, recomandind propolisul drept remediu in plagi supurate. Hipocrate, cel mai de seama medic al Antichitatii, mai tirziu Pliniu, Galien si Dioscoride vorbesc, de asemenea, despre miere, folosita intr-o serie de boli.

    In lucrarea sa Despre mijloacele de vindecare, Dioscoride considera mierea un aderat panaceu, indicind-o in boli de urechi, de piept sau rinichi, in vindecarea ranilor si a plagilor.



    Produsele epocii contemporane




    In epoca moderna, prin stuparitul rational, au fost puse in loare si celelalte produse apicole: laptisorul de matca, polenul, veninul de albine etc., ajungindu-se la clasificarea lor in produse apicole naturale directe (mierea, ceara, propolisul, polenul, pastura, laptisorul de matca) si produse apicole derite (cremele cosmetice cu ceara, unguente, tincturi, drageuri).



    Cum este fabricata mierea




    Mierea este substanta zaharoasa pe care o produc albinele prin colectarea nectarului floral si extrafloral sau a unui alt suc luat de pe tele vii, prin transformarea lui, sub actiunea enzimatica a salivei si a sucului gastric al albinelor. In timpul depozitarii nectarului in celule, apa care este in plus fi indepartata prin ventilare. Dupa aceea mierea este gata pentru a fi consumata (albinele capacesc fagurii). In acest caz, mierea contine numai 20 la suta apa, cit este normal ca ea sa fie consumata. Pentru a obtine 1 litru de lamiie si floare de tei" class="alin2">miere sint mecesare 5 kg de nectar. Mai adaugam si faptul ca pentru a cara 1 kg de nectar este nevoie de 20.000 pina la 100.000 de zboruri. Un roi de albine (30.000 la 60.000) poate fabrica 1 kg de miere pe zi. Calitatea si cantitatea de miere sint determinate de factorii geografici si botanici, precum si de sezon. Originea florala a nectarului influenteaza culoarea, gustul si viscozitatea mierii.



    Compozitie si actiune terapeutica




    Mierea este un aliment usor de digerat. Ea cuprinde un amestec de fructoza si glucoza intr-o forma care, fara a mai fi transformata de organism, se asimileaza direct, constituind o sursa de energie.

    100 de grame de miere, care furnizeaza 335 de calorii, contin 17,2 la suta apa si 81,3 la suta zaharuri: 38,19 la suta fructoza, 31,28 la suta glucoza si 5 la suta zaharoza, 6,83 la suta maltoza si alte dizaharide (aceasta in timp ce zaharul contine 0,1 la suta apa si 99,9 la suta zaharoza). La acestea se adauga vitamine (B1, B2, B6, C, PP), saruri minerale, oligoelemente, substante bactericide (3,21 la suta).

    Actiunile terapeutice ale mierii sint foarte cunoscute, ea avind actiune antibiotica, bacteriostatica, cicatrizanta, tonicardiaca, calmanta, regeneratoare.



    Intrebuintari ale mierii de albine in diverse afectiuni




    n Medicina populara recomanda mierea in tratamentul bolilor de inima, dar nu in cantitati mari si cu ceai fierbinte.

    Cel mai bine este ca mierea sa fie luata in cantitati mici (1-2 lingurite, de doua-trei ori pe zi) cu lapte, fructe sau alte produse. Folosirea zilnica, timp de una-doua luni a mierii de albine duce la imbunatatirea generala a bolnavilor, la normalizarea compozitiei singelui si la cresterea hemoglobinei.

    n In stenocardie, bolnavii vor lua, de trei ori pe zi, cite o lingura din urmatorul amestec: 100 g suc de aloe, 300 g miere, 500 g nuci pisate si sucul de la una-doua lamii.

    n In hipertonie, medicina populara recomanda ca mierea sa fie luata cu suc de legume: sfecla, morcovi, hrean (acesta fi dat pe razatoare si se lasa 36 de ore, dupa care se stoarce) si lamiie. Se ia, timp de doua luni, cite o lingura, de doua-trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa sau la doua-trei ore dupa masa. O alta reteta include suc de morcovi, hrean (acesta fi tinut in prealabil in apa), miere si suc de lamiie. Amestecul fi tinut intr-un borcan de sticla bine acoperit.

    n Pentru bolnavii de TBC, medicina populara recomanda mierea cu lapte, sau cu diferite grasimi (unt, untura de gisca) si aloe: 100 g miere, 100 g unt, 100 g untura de gisca, 15 g aloe si 10 g cacao se pun pe foc, fara a fierbe insa. Se lua cite o lingura din acest amestec, cu un pahar de lapte cald, de doua ori pe zi (dimineata si seara).

    n In caz de raceli, mierea (se recomanda mai ales miere de tei) se lua, de asemenea, cu lapte cald (o lingura de miere la un pahar de lapte), cu suc de lamiie (sucul de la 1/2lamiie la 100g miere). In scop profilactic, se prepara un amestec de miere, suc de ceapa si de hrean, in cantitati egale. Din acest amestec se ia cite o lingura, de trei ori pe zi, inainte de masa. In caz de gripa se prepara urmatorul amestec: usturoi dat pe razatoare si amestecat cu miere (proportie 1:1). Se ia cite o lingura de amestec (cu putina apa calduta) seara, inainte de culcare.

    n In cazul unor afectiuni ale cailor respiratorii (laringite, faringite) guturai si sinuzita, se recomanda mestecarea timp de 15 minute, de una-doua ori pe zi, a unui ure de miere. Seara, inainte de culcare, se ia o lingura de miere cu un pahar de ceai sau lapte.

    Se amesteca sucul de la o lamiie cu 100g de miere. Se ia cite o lingura de amestec seara, inainte de culcare, cu ceai sau lapte.

    Se amesteca suc de ridiche neagra cu miere (parti egale) sau se scobeste o ridiche neagra si se pune miere inauntru. Se ia cite o lingura, de trei ori pe zi.

    Se amesteca suc de hrean si miere (proportii egale) si se ia cite o lingura, de doua ori pe zi, dimineata si seara. Medicul bulgar S. Mladenov recomanda inhalatii cu miere, timp de 15-20 de minute. Pentru gargara se pregati o infuzie de musetel, la care se adauga o lingurita de miere.

    n In afectiuni ale sistemului nervos se recomanda cite 30 g de miere, de trei ori pe zi. Un bun tonic si stimulant al sistemului nervos si endocrin se prepara din aloe, miere si suc de lamiie. Se iau 75 g frunze de aloe, se toaca si se pun intr-un s de sticla. Se adauga 125 g de miere, se omogenizeaza, dupa care se adauga 50 g suc de lamiie. Se lasa la macerat cinci zile, dupa care se ia cite o lingura de amestec, de trei ori pe zi.
    Admin
    Admin
    Admin

    Numarul mesajelor : 135929
    Data de inscriere : 15/12/2005

    https://talusa1946.forumgratuit.ro

    Sus In jos

    LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

    Mesaj Scris de Admin 11.04.12 18:32

    Cum ne aparam impotriva insectelor, meduzelor si serpilor

    In acest frumos anotimp care este ra riscam cu totii sa fim intepati de vreo insecta sau sa fim muscati de un sarpe. De cele mai multe ori, asemenea agresiuni sint de fapt reflexe de aparare ale animalelor. Apicultorii spun tot timpul ca in majoritatea cazurilor albinele nu inteapa decit daca se simt amenintate.

    Asadar, este de datoria noastra sa adoptam un comportament preventiv. Puneti- in garda copin, care sint primele victime ale muscaturilor de sarpe sau ale intepaturilor de viespe. Fiti atenti mai ales daca petreceti canta la tara sau pe Litoral, iar daca ati programat un sejur in unele regiuni din Africa, Asia sau America fiti cu ochii in patru. Acolo, animalele veninoase sint mai numeroase, iar respectarea unor precautii este si mai necesara decit pe teritoriile noastre.




    Intepaturile de albine, viespi sau tauni

    Intepaturile viespilor, ale albinelor si ale taunilor sint cele mai frecvente. Aparatul veninos al acestor insecte este situat la extremitatea posterioara a abdomenului femelelor, care poseda un ac retractil inarmat cu cirlige laterale (precum virful unei sageti). Acest ac ramine frecvent in pielea victimei, iar sacul cu venin care ii este atasat se goli daca incercati sa extrageti acul din piele. Cel mai des, intepaturile de viespe, albina sau taune nu provoaca decit o inflamatie locala si dureroasa, care se vindeca dupa cite zile.

    Consecintele pot fi mult mai grave in caz de intepaturi multiple sau de intepaturi in gura sau in faringe. De asemenea, grave sint si cazurile cind persoana este alergica la veninul acestor insecte sau sufera de insuficienta respiratorie sau cardiaca. In anumite cazuri, moartea poate surveni dupa cite minute.

    Recomandari pentru a preveni intepaturile insectelor

    Nu apropiati de stupi si pastrati distanta fata de cuiburile viespilor sau ale taunilor. Aveti grija mai ales pe timp de furtuna, fenomen ce are tendinta de a le incita. Este important sa stiti ca substantele repulsive (spray, lotiune) nu au efect asupra viespilor, albinelor s.a. Daca sunteti alergic puteti incerca sa urmati un tratament de desensibilizare prescris de un medic alergolog in mediul spitalicesc sau purtati la dumneavoastra medicamente eliberate pe baza retetei medicale, precum adrenalina, antihistaminicele, corticoizi.

    Daca descoperiti in apropierea locuintei dumneavoastra un cuib de viespi sau de tauni anuntati pompierii, iar daca in gradina dumneavoastra a poposit un roi de albine, un apicultor sti sa il recupereze.

    Daca sunteti urmarit de un roi de albine, refugiati- intr-o casa, o masina sau in orice alt loc inchis pentru a proteja.

    Si ciupiturile tintarilor pot fi prevenite

    Ca o curiozitate, femela-tintar inteapa in special seara. Pentru a petrece serile de ra fara sa deranjeze aceste insecte suparatoare este bine sa urmati cite recomandari.

    Anumite substante precum esenta de lamiita sau anumite te precum muscatele alunga tintarii. Vara puteti aseza muscatele pe balcon sau in umbrarul din curtea dumneavoastra si astfel aveti sansa sa mai scapati de tintari. Daca totusi iesiti la o plimbare pe inserat in parc sau la padure este bine sa purtati haine deschise la culoare, cu mineci lungi si pantaloni lungi, pe care, eventual, puteti pulveriza diferite substante antitintari. In noptile toride de ra este aproape imposibil sa ne imbracam cu haine din cap si pina in picioare, asa ca avem la dispozitie diferite lotiuni sau spray-uri care se aplica direct pe piele pentru tinerea tintarilor la distanta.

    In locuintele dumneavoastra este preferabila instalarea unui aparat de aer conditionat, dar, daca posibilitatile financiare sint reduse, si montarea unor plase la ferestre permite sa dormiti linistiti. In excursii cu cortul, evitati silirea erei in preajma lacurilor sau iazurilor mlastinoase.

    Atentie cind sinteti la mare

    Meduzele apar in numar foarte mare atunci cind apa marii atinge temperaturi ridicate si putem spune ca nu sint rare pe Litoralul romanesc. Pericolul provine din tentaculele acestor moluste, contactul lor provocind dureri intense, urticarie si umflaturi peste cite minute, dar in cazurile mai grave si rsaturi sau ameteli.

    Pentru a indeparta meduza de pe piele incercati sa dati la o parte tentaculele cu lama unui cutit si dezinfectati pielea cu alcool, apoi aplicati nisip sau, daca aveti la indemina, talc. O solutie antiseptica sau pastile analgezice se pot dovedi necesare.

    Nu atingeti ceea ce nu cunoasteti, nici in apa, nici pe uscat.

    Cind faceti baie in apa marii este bine sa inotati mai mult decit sa mergeti prin apa.

    Evitati scaldatul cind meduzele sint foarte numeroase, mai ales dupa o furtuna sau dupa zile caniculare.

    Muscaturile de sarpe sint periculoase

    Ele antreneaza o durere imediata cu o echimoza care apare dupa 15-30 de minute mai tirziu, urmata de un edem local sau extins pe membrul sau partea corpului ce se umple de pete.

    La copil sau in cazurile cind veninul este injectat direct intr-un s de singe, muscaturile pot avea consecinte mult mai grave. Exista si posibilitatea ca muscatura sa fie superficiala, iar reptila sa nu-si fi injectat veninul. De aceea, trebuie tratate cu medicamente numai intoxicatiile reale, confirmate de medic. El decide utilizarea unui ser-antidot.

    La munte sau in alte excursii este bine sa tineti seama de urmatoarele indicatii:

    - Purtati incaltaminte inalta si pantalon lung daca mergeti in afara cararilor batatorite.

    - Inspectati cu atentie locurile inainte de a instala cortul sau ara si nu dormiti niciodata pe solul neacoperit.

    - Evitati sa adunati lemne uscate din locurile intunecoase.

    - Nu lasati pantofii si hainele pe pamint; pe timpul noptii agatati-le unde si scuturati-le bine inainte de a le purta pentru evitarea oricaror surprize.

    - Nu atingeti animalele veninoase aparent moarte.

    Daca totusi ati fost muscat de un sarpe nu faceti o incizie in zona muscaturii si nu sugeti locul respectiv. Aceasta practica poate fi periculoasa daca aveti leziuni la nivelul mucoasei bucale. Este mai bine ca pe locul muscaturii de sarpe sa puneti un bandaj din pinza strins moderat decit un garou care poate, intr-ader, intirzia difuzia veninului, dar risca agrarea leziunilor locale.

    Sfaturi pentru acordarea primului ajutor

    In primul rind, daca cine din anturajul dumneavoastra este ranit sau descoperiti o persoana ce a suferit un accident, nu intrati in panica, evitati gesturile gratuite sau periculoase. Incurajati ranitul asigurindu-l ca totul fi bine, dar nu pierdeti cumpatul, deoarece s-ar putea sa nu aveti credibilitate. Daca este necesar, incalziti-l cu o patura sau o haina calduroasa, fara sa ii dati sa bea ce alcoolic.

    Spalati cu apa leziunea cutanata, dezinfectati si scoateti corpurile straine. Daca este vorba despre o fractura, imobilizati membrele afectate. Notati sau memorati cu atentie ora accidentarii si cea a aparitiei eventualelor simptome.

    Organizati cu calm transportarea ranitului catre cel mai apropiat punct medical.

    Alertati cit mai rapid persoanele autorizate: medici, pompieri, salmontisti, salmari etc.
    Admin
    Admin
    Admin

    Numarul mesajelor : 135929
    Data de inscriere : 15/12/2005

    https://talusa1946.forumgratuit.ro

    Sus In jos

    LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

    Mesaj Scris de Admin 10.04.12 22:38

    Cum am scapat de friguri

    Ca cetatean al acestei tari, vreau sa spun cum am scapat eu de friguri care ma apucau numai in perioada secerisului de griu, cind erau caldurile cele mai mari. Eu in loc sa merg la seceris, caci aveam vreo 12-l3 ani, aceasta se intimpla in anii 1939-l940, ramineam acasa si aveam un capac de scindura pe care-l puneam deasupra fintinii din gradina si-l puneam in mijlocul curtii si ma faceam ghem si tremuram de nu mai stiam de mine.

    Tatal meu, vazind ca nu vreau ca sa iau chinina, a vorbit cu bunicul (tata mare), fost medic veterinar (pensionar), ca sa ma cheme si sa-mi dea dinsul cu forta pastila de chinina.

    A doua zi de dimineata m-a chemat bunicul pina la el, insa eu nestiind ce pusese la cale, m-am dus, fiind cu casele vecini. Si cum am ajuns linga prispa (sala), bunicul fiind pe sala si eu jos, a pus mina pe mine, mi-a dat pastila de chinina si cana de apa ca s-o iau.

    Eu fiind foarte activ am aruncat pastila in gura sub limba si apoi am aruncat-o in palma si, vrind ca sa iau apa, chiorul m-a vazut si avea biciul linga el si m-a luat la bice. De acolo am scapat cu fuga.

    Dupa masa, pe la orele 17:00, m-am dus la bunica (mama mamei) care era vaduva din primul razboi mondial si negasind-o acasa m-am dus dupa dinsa la gradina pe care o avea la circa 100-l50 de metri la marginea satului.

    Gasind-o acolo pe partea dinspre drum, unde sapa un sant ca sa ridice parapetul cu salcioara - gard u ca sa nu mai intre tele in gradina, unde am ajutat-o si eu, tot discutind, i-am povestit de friguri, si ce mi-a facut bunicul cu chinina, unde dinsa a inceput sa rida.

    Apoi mi-a zis: Maica, lasa ca te voi scapa eu, insa trebuie sa ma ajuti si pe mine la santul asta, apoi sa-mi cosesti si mie un falog de lucerna pentru vaca si pentru oi, dupa care m-a trimis sa-i iau vaca de la vacar si dupa aceea m-a luat la girla, aceasta curgea linga gradina punindu-ma de-am adunat niste flori galbene (galbinele aurite) sau cred ca untisor. Culoarea lor era asa de frumoasa ca aurul si am adunat nu sint sigur o mina numai din floare si mergind acasa pe vatra focului le-a pus intr-o strachina de pamint in care a pus sare cit ai apuca cu trei degete, pe care le-a pisat cu un pisalog de usturoi.

    Odata pisate, nu stiu, le-a descintat ori nu, ca apoi mi le-a pus pe mina stinga, locul ceasului de mina, si mi le-a legat cu o cirpa ca sa stea acolo. Apoi mi-a atras atentia ca sa nu le dau jos pina a doua zi.

    Dinsa fiind in ceata la masina de treierat si and treaba acasa, m-a trimis ca sa-i tin eu locul acolo.

    Dimineata cind m-am trezit am gasit bandajul cazut, insa pe mina am gasit o basica foarte mare plina de apa.

    Ducindu-ma la masina de treierat, lucrind la spatele masinii, a venit la mine vataful (seful cetei) si m-a trimis sa ii min caii la o targa pentru tras jache de la spatele masinii, pentru ca stapinul cailor era la un proces.

    Cum a venit caldura mare, acestia au inceput sa dea din cap (se fereau de muste) si cu lantul de la capastru mi-a rupt acea basica. Nu ma intrebati ce usturime a fost pe mine cind a ajuns transpiratia pe carnea e de la basica.

    Insa nu am regretat niciodata, deoarece de atunci si pina in prezent nu am mai stiut ce sint frigurile, raminind pentru mine numai o amintire pe care nu o pot uita pina la moarte.
    Admin
    Admin
    Admin

    Numarul mesajelor : 135929
    Data de inscriere : 15/12/2005

    https://talusa1946.forumgratuit.ro

    Sus In jos

    LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

    Mesaj Scris de Admin 03.04.12 18:38

    Compresele







    http://www.medicultau.com/plante-medicinale/leacuri-populare/compresele.php
    Bunicile si strabunicile foloseau frecvent compresele cind isi tratau copin, nepotii si pe cei apropiati de diverse boli. Astazi asistam la revenirea triumfala a acestei metode, prin care putem trata cu succes febra, procesele inflamatorii, conlsiile.

    Compresele umede pot fi reci sau calde. Ele sint destinate sa racoreasca, sa incalzeasca sau sa produca sudatie. Este bine, inainte de a apela la tratamentul cu comprese, sa consultam un medic.

    Iata citeva tipuri de comprese



    O compresa ce poate fi rece sau calda (dupa nevoi), care se aplica pe git, piept sau abdomen, este cea prezentata mai jos: o bucata mare de pinza de in (sau bumbac) se inmoaie in apa rece (vara) sau in apa calda (dar nu fierbinte) iarna, se stoarce bine si se aplica pe corp. Peste ea se pune o basma (sal) din lina, care se asaza pentru a acoperi bine compresa, astfel incit sa nu patrunda aerul.

    Gitul este bine sa fie acoperit separat cu un fular. Compresa se tine 45-60 minute. Daca este pusa pentru a racori, se umezeste din nou (daca este pentru a incalzi - nu se mai umezeste). Dupa ce se inlatura compresa, pacientul se imbraca intr-o bluza uscata (tricou) din bumbac si ramine in pat, bine invelit, timp de 30-40 minute.

    Aceeasi compresa pentru spate se va pregati in acelasi fel, dar se va intinde pe pat intii salul de lina, apoi pinza umezita si bine stoarsa, iar pacientul se culca cu spatele gol peste aceasta. Are un efect foarte puternic in durerile de mijloc si coloana, in circulatia sangvina dificultuoasa sau in stari de febra mare. De asemenea, aceste comprese dau rezultate in hipertensiune, ipohondrie, dar si eliminarea gazelor.

    Compresa pe abdomen: se aplica pinza, inmuiata in apa, bine stoarsa, impaturita, pe partea inferioara a abdomenului. Bolnal trebuie sa stea intins pe spate, in pat. Peste compresa se infasoara o basma de lina. De fapt, compresa pe abdomen se poate pune succesiv cu cea de pe spate, sau simultan, pentru a avea un efect mai puternic.

    Dupa ce se aplica pe abdomen compresa se sta intre 45 de minute si doua ore. Dupa o ora se umezeste din nou compresa. Se poate folosi apa rece, apa cu otet sau fiertura de paie de ovaz sau de fin. Aceasta compresa imbunatateste circulatia sangvina, ajuta digestia si este un remediu in colicile digestive.

    Dupa opinia medicului Knipe, compresele sint cele mai potrivite in febra si procesele inflamatorii insotite de febra, caci apa rece este suficienta pentru a racori, fara sa socheze organismul, asa cum se intimpla la utilizarea pungii cu gheata.

    Compresa calda pentru durerile de mijloc: se inmoaie in apa calda (+45 grade Celsius) o bucata de pinza si se stoarce bine. Cu ea se infasoara mijlocul - de la un sold la altul - si apoi, peste compresa, se leaga o fisie de pinza de in sau bumbac, uscata. Deasupra se infasoara bolnal cu un sal sau fular de lina. Compresa se mentine 45 de minute.

    Compresa pentru gambe. Pe fiecare gamba se infasoara cite o bucata de pinza de in sau bumbac, inmuiata in apa rece (la 15-20 grade Celsius) si bine stoarsa. Piciorul se infasoara de la genunchi pina la glezna. Peste pinza uda se infasoara cite o fisie de pinza uscata, peste care se pune cite un prosop. Labele se incalzesc in mod obligatoriu cu ciorapi de lina sau o sticla cu apa calda. Compresele se mentin 10-l5 minute.

    Compresele aplicate pe piept. Sint recomandate in bronsite. O pinza de in sau de bumbac se uda in apa (rece pina la calda, in functie de anotimp si de starea bolnalui), se stoarce bine, se aplica pe piept (se poate pune inca una pe spate) sau se infasoara ca o fasa mai lata. Peste ea se pune un prosop plusat sau un sal de lina. Bolnal se acopera bine cu o patura de lina sau cu plapuma si ramine astfel timp de o ora.


    Admin
    Admin
    Admin

    Numarul mesajelor : 135929
    Data de inscriere : 15/12/2005

    https://talusa1946.forumgratuit.ro

    Sus In jos

    LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

    Mesaj Scris de Admin 03.04.12 18:37

    Comprese, cataplasme si unguente folosite in artroza
    Compresele folosite in caz de atroza se vor prepara din infuzii la care se vor folosi, de regula, 2-3 linguri de ta uscata, sau 3-4 linguri de ta proaspata, din una din tele indicate mai jos. In cazul cataplasmelor, tele se vor infasura intr-o cirpa curata si se vor aplica pe locul dureros (tratamentul este valabil si in artrite si reumatisme).

    1. Se amesteca 3 linguri de troscot cu 2 linguri de frunze de mesteacan si 2 linguri de fructe de maces. Se pune amestecul intr-un termos si se toarna deasupra un pahar de apa fiarta. Se lasa peste noapte, iar a doua zi se adauga in infuzie si 2 lingurite de sare. Se inmoaie o cirpa curata de bumbac in infuzia aceasta, se stoarce si se aplica pe locul bolna Se acopera cu ceva gros si se mentine pina la disparitia bolii.

    2. Se iau paie de ovaz, se toarna o cantitate corespunzatoare de apa si se fierbe timp de 30 de minute pe foc mic. Se aplica cataplasma calduta.

    3. Se toarna ulei de masline peste frunze tinere de nuc si se lasa timp de 3-4 ore, dupa care se aplica frunzele in 3-4 straturi pe locul bolna

    4. Se aplica peste locul bolnav cataplasme cu ceapa tocata sau usturoi pisat.

    5. Se ia radacina de brustur, se spala bine si se da prin masina de tocat sau pe razatoare, fara a o curata. Se umple pina la jumatate o sticla de 1/2l si se toarna votca pina se umple sticla. Se acopera bine si se lasa o saptamina la loc intunecos. Se aplica comprese pe locurile bolnave, se pune deasupra un prosop sau un fular de lina si se lasa pina trece durerea.

    6. Se prepara un decoct din radacina de brustur: se toarna un pahar de apa clocotita peste o lingura de radacina data de razatoarea mica si se pune la foc mic, timp de 20 de minute. Se ia cite o lingura, de 4 ori pe zi, inainte de masa. Extern, se prepara un unguent din radacina de brustur, amestecata cu unt (se poate folosi din radacina de la decoct).

    7. Peste o lingura de frunze de plop se toarna un pahar de apa clocotita si se lasa o ora. Se vor aplica comprese, dar este recomandat sa se foloseasca si intern: cite 1-2 linguri, de 5-6 ori pe zi.

    8. Se vor aplica de asemenea comprese calde din decoct de radacini si seminte de brindusa de toamna. Peste o lingura de radacina se toarna un pahar de apa. Se fierbe la foc mic, timp de 15 minute.

    9. Se prepara un unguent din flori tocate de liliac amestecate cu unt in parti egale. Concomitent, se va folosi o infuzie de flori de liliac (proportie 1:10). Se lasa timp de 4 ore, dupa care se poate lua cite o lingura de 3-4 ori pe zi.

    10. Se pun intr-un borcan flori de cartof (fara a le toca) pina sus si se toarna deasupra spirt sau alta tarie. Se pune un capac etans si se lasa 7 zile la loc cald si intunecos. Se vor aplica comprese cu flori pe locul bolna
    Admin
    Admin
    Admin

    Numarul mesajelor : 135929
    Data de inscriere : 15/12/2005

    https://talusa1946.forumgratuit.ro

    Sus In jos

    LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

    Mesaj Scris de Admin 02.04.12 17:54

    Acum 40, 50 de ani, inca mai era la moda sa lasi sange la un anumit moment, bine stabilit, sau sa iei laxative la o data inscrisa cu constiinciozitate in calendar, si anume, o data sau de doua ori pe an. Exista si astazi oameni - si nu putini - care cred in continuare ca stomacul ar avea nevoie, din cand in cand, de o examinare si de o evacuare serioase. Si au dreptate! Cand ne gandim la modul de viata al multora dintre semenii nostri, la alimentele si la bauturile pe care le ingurgiteaza, nu putem sa nu recunoastem ca felul de a gandi amintit mai sus este pe deplin intemeiat. ...
    Citeste tot articolul
    Admin
    Admin
    Admin

    Numarul mesajelor : 135929
    Data de inscriere : 15/12/2005

    https://talusa1946.forumgratuit.ro

    Sus In jos

    LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

    Mesaj Scris de Admin 31.03.12 16:35

    Cine sint medicii din paduri

    Lemnul este, fara indoiala, materia nobila pe care omul o foloseste cel mai mult. Il gasim peste tot in viata noastra cotidiana. Pe toata suprafata globului au trecut secole fara sa-i marcheze existenta. Fiecare esenta de copac ofera caracteristici bine precizate care ii conditioneaza existenta. Lemnul este usor, rezistent, omogen, elastic. Din el se fac mobile, scheleti, hirtie, opere de arta. Dar copacul nu ne ofera doar lemnul sau. Fructele sale, frunzele sale, scoarta sau seva sint de asemenea foarte utilizate si contin in special calitati terapeutice apreciate din cele mai vechi timpuri



    Pinul




    Mugurii expectoranti sint utilizati la fabricarea medicamentelor pentru caile respiratorii de mai multe mii de ani. Pe timpul faraonilor, medicii egipteni foloseau deja pinul pentru dezinfectarea bronhiilor. Extractele din rasini sint de altfel eficace contra reumatismului, gutei si a bolilor de piele. Hidroterapia se poate lauda cu meritele conurilor verzi si a acelor care se gasesc ca extracte in numeroase saruri de baie.



    Ulmul




    Dioscoride si Pliniu ii recomandau in vederea folosirii contra afectiunilor pielii. Frunzele sale au ca efect o remarcabila putere cicatrizanta si antiinflamatoare. A doua scoarta recoltata primavara de pe ramurile tinere are calitati astringente si se foloseste la fabricarea medicamentelor contra hidropiziei. Este recomandata de asemenea pentru tratarea dermatrozelor si reumatismul. Din pacate, cea mai mare parte a ulmilor a fost decimata.



    Mesteacanul




    Seva mesteacanului are cea mai mare calitate terapeutica. In Suedia se produce din aceasta zahar si vin. In Rusia se prepara bere si un fel de pasta pentru a o amesteca cu caviarul. In anumite provincii franceze se prepara vin spumos asemanator cu sampania. Scoarta sa este febrifuga, diuretica si stimuleaza digestia. Infuziile din frunze de mesteacan sint eficace contra gutei, reumatismului si calculilor renali iar mugurii activeaza secretia biliara.



    Frasinul




    Foarte mult timp i s-a atribuit acestui copac robust puteri magice, caci proprietatile sale terapeutice sint numeroase. O infuzie de frasin administata persoanelor care sufera de reumatism articular devine un adevarat elixir pentru o viata mai lunga. Ajuta in lupta contra gutei si dureroaselor colici renale. Semintele sint renumite pentru calitatea diuretica, iar scoarta ramurilor este febrifuga.



    Castanul




    In Ardeche, in Corse sau in Limousin, castanul este mai cunoscut sub numele de arborele de piine. De-a lungul secolelor, taranii utilizau faina de castan pentru a-si face piine. Bogate in substante, frunzele sale dezvolta o actiune sedativa asupra organelor respiratorii si pot vindeca bronsitele si reumatismul. Folosita tot ca infuzie, scoarta sa are proprietatea de a scadea temperatura. Castanul prezinta de altfel proprietati bacteriostatice.



    Stejarul




    Regele padurilor este un arbore sacru inca din Antichitate, datorita longevitatii sale exceptionale. Frunzele, ghindele, scorta sint foarte bogate in substante active si au proprietati astringente si tonice. Se foloseste contra diareei, dizenteriei, hemoragiilor. Pudra de scoarta opreste hemoragiile nazale. In timpul primului razboi mondial germanii faceau cafea din ghinde pentru a digera mai bine fara a fi agitati!



    Malinul




    Originar din Orientul Mijlociu, malinul este recunoscut pentru frunzele sale rosiatice. Dar nici fructele sale nu sint lipsite de calitate. Nu exista un mai bun diuretic ca fructele malinului. Infuzia este recomandata contra inflamatiilor cailor urinare, gutei si artritei. Cu un gust delicios, fructele de malin, asemanatoare cireselor, dar mai micute, au avantajul de a fi foarte bogate in vitamina A. Pulpa lor se poate aplica pe fata pentru a regenera epidermele obosite.



    Teiul




    Cine nu cunoste ceaiul rosiatic si amarui al teiului? Nu exista, in zilele noastre un mai bun depurativ. Il gasim de altfel concentrat in mai multe medicamente. Efectele sale hipotensive si antispasmatice realizeaza un excelent remediu contra stresului si oboselii. Bebelusilor prea nelinistiti li se fac chiar bai cu tei datorita acestor proprietati. Pe timpul iernii, florile sale sint utile in cazul gripelor durerilor sciatice.



    Salcia




    Nu a trebuit sa asteptam aparitia stiintei moderne sau a analizei chimice pentru a descoperi proprietatile salciei. Salicina continuta de frunzele si scorta sa este precursorul structurii aspirinei de astazi. Inca din Antichitate se cunosteau calitatile sale de a reduce febra si durerea. Taranii faceau ceai contra migrenei folosit ca antiinflamator cu uz extern. Mugurii sai au efect sedativ si reduc excitatia genitala in caz de insomnie.



    Fagul




    Preferind umbra si umiditatea, fagul desavirseste o padure remarcabila. Din punct de vedere al lemnului, el reprezinta fericirea timplarilor. Legenda spune ca era lemnul favorit al ajitoarelor pentru mersul lor pe matura. Scorta sa neteda si argintie are proprietati astringente si antiseptice. Foarte eficace pentru dezinfectarea plaminilor, ea se foloseste in diferite siropuri.
    Admin
    Admin
    Admin

    Numarul mesajelor : 135929
    Data de inscriere : 15/12/2005

    https://talusa1946.forumgratuit.ro

    Sus In jos

    LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

    Mesaj Scris de Admin 30.03.12 21:36

    Cinci pasi pentru o viata mai fericita

    Schimbarea dispozitiei deprimat sau abatut

    Cu totii avem momente in viata de zi cu zi in care nu ne simtim in apele noastre. Exista o diferenta destul de mare intre a fi deprimat si a fi abatut, fara chef de nimic.

    Daca simtim ca sintem deprimati trebuie sa ne prezentam in cel mai scurt timp la cabinetul medicului de familie, care ne-ar putea ajuta sa tratam aceasta stare.



    O schimbare minora e bine venita




    Exista foarte multe alte persoane ale caror stari de indispozitie nu sint atit de grave incit sa necesite tratament medical, dar acestea pot face singure multe lucruri pentru a imbunatati felul in care se simt.

    Cercetatorii au descoperit ca unele schimbari minore in viata de zi cu zi pot imbunatati starea generala. De la a mari numarul de exercitii fizice si a bea mai multa apa pina la a minca mai multe nuci braziliene si a asculta muzica preferata - exista o multime de lucruri pe care le putem face pentru a schimba felul in care ne simtim.



    Trebuie sa bem multa apa




    Sint multe persoane care sint la curent cu faptul ca bautul apei ne mentine hidratati si poate imbunatati aspectul pielii, dar apa are, de asemenea, rolul de a ridica moralul. Descoperirile legate de subiectul supravietuirii pe Pamint arata ca mai mult de jumatate din cele 200 de persoane pe care s-a facut studiul afirma ca daca beau intre sase si opt pahare de apa pe zi starea lor mentala se imbunatateste.

    Amanda Geary, cea care a condus cercetarile in acest studiu, spune ca s-a demonstrat pe baze stiintifice faptul ca apa in cantitati insuficiente poate duce la confuzie, iritare si la absenta puterii de concentrare. Acest lucru are loc pentru ca apa aduce cu sine in celulele organismului substantele nutritive si ia cu ea toxinele atunci cind iese din corp. Daca ne deshidratam, celulele nu pot functiona eficient, ceea ce duce la aparitia unui dezechilibru al electolitilor - ionii din corp care ajuta la migrarea celulelor -, avind drept rezultat aparitia confuziei si a lipsei de concetrare.



    Doua nuci braziliene in fiecare zi




    Chiar daca multora nu le vine sa creada, consumarea alimentelor bogate in seleniu sau a suplimentilor nutritivi pe baza de seleniu poate duce la imbunatatirea dispozitiei pe care o avem la un moment dat. Doua nuci braziliene sau un pachet mic de nuci obisnuite si stafide consumate in fiecare zi au drept rezultat o dispozitie mai buna. Un studiu a aratat ca, daca organismul primeste 100 miligrame de seleniu zilnic, dispozitia pe care o avem zi de zi cunoaste imbunatatiri considerabile si, de asemenea, anxietatea scade. Cu toate ca este nevoie de mai multe cercetari, se crede ca seleniul are o legatura foarte strinsa cu functiile indeplinite de tiroida, iar daca aceasta nu primeste cantitati suficiente din aceasta substanta pot fi afectate starea generala si comportamentul persoanei respective. Cantitatile zilnice de seleniu necesare organismului sint 60 miligrame pentru femei si 75 de miligrame pentru barbati - ceea ce inseamna aproximatio nuca braziliana si jumatate. De asemenea, acest mineral mai poate fi luat din cereale, peste si crab. Daca vreti ca dispozitia pe care o aveti sa se imbunatateasca, se recomanda consumare a doua nuci braziliene zilnic.



    Ascultarea muzicii preferate




    Noile cercetari de la Universitatea Brooks din Oxford au scos la iveala faptul ca ascultarea muzicii preferate in timp ce sintem implicati in actiuni precum treburile casnice, spalatul rufelor sau mersul la cumparaturi duce la o schimbare in bine a dispozitiei. In afara de aceasta, ascultarea muzicii clasice poate duce la ameliorarea problemelor emotionale. Din studiile facute la universitate a reiesit ca tinerii cu probleme emotionale si comportamentale care au ascultat muzica lui Mozart in timpul orelor de la scoala au ajuns sa aiba o mai mare putere de concentrare si un comportament apropiat de cel normal. Acest lucru s-a petrecut, spun specialistii, pentru ca muzica clasica are capacitatea de a scadea temperatura corpului, de a incetini bataile inimii, implicit pulsul, si de a normaliza respiratia.



    Sa ridem mai mult!




    Majoritatea s-au obisnuit deja cu zicala Risul este cel mai bun medicament, dar, conform cercetarilor, risul poate intr-adevar calma psihicul si poate imbunatati sanatatea mentala in general. Potrivit expertilor, oamenii nu mai rid atit de mult cum o faceau acum citeva sute de ani si nici chiar precum acum 50 de ani. Prin anii '50, oamenii rideau aproximati18 minute in fiecare zi. In zilele noastre, aceasta perioada in care ridem s-a redus la 6 minute pe zi.

    Unele studii au scos la iveala faptul ca risul produce endorfine, substante chimice naturale care alina durerea si produc un sentiment de euforie, ceea ce ajuta la reducerea stresului fizic si mental. Cercetarile realizate la Universitatea Stanford demonstreaza efectele psihologice pe care le are risul in ceea ce priveste scaderea tensiunii arteriale, a batailor inimii, precum si pentru a face muschii sa se relaxeze si sa se realizeze eficient schimbul de oxigen. Pentru a ne simti mai bine, trebuie sa incercam sa ridem mai mult; de aceea se recomanda vizionarea de comedii, intilnirile mai dese cu prietenii sau urmarirea unor spectacole de divertisment.



    Evitarea consumului de cafea




    Nu sint multi cei care s-au intrebat de ce se simt mai nelinistiti dupa ce au baut citeva cesti de cafea, dar un grup de oameni de stiinta a facut un studiu prin care a demonstrat ca singura cauza foarte importanta a sentimentului de neliniste care pune stapinire pe din ce in ce mai multi oameni din zilele noastre este consumul de cofeina. De asemenea, cercetatorii au aratat ca, daca se consuma mai mult de noua cesti de cafea pe zi, este favorizata aparitia crizelor de panica sau a stresului.

    Astfel ca se recomanda ca, in cazul in care intervine destul de acut sentimentul de neliniste si nervozitate in anumite momente, sa se evite consumul de cafea.

    Conform unui studiu realizat la Universitatea din Bristol, organismul nostru produce adenozina - un sedatinatural care ne mentine calmi -, dar excesul in consumul de cafea are efectul de a bloca eliberarea acestei substante, facindu-ne sa simtim toti stimulii la maximum.
    Admin
    Admin
    Admin

    Numarul mesajelor : 135929
    Data de inscriere : 15/12/2005

    https://talusa1946.forumgratuit.ro

    Sus In jos

    LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

    Mesaj Scris de Admin 25.03.12 18:44

    Ce afectiuni, cum se trateaza acestea cu miere si cum poate fi depistata mierea falsificata

    Mierea este unul dintre cele mai vechi medicamente, este un produs prelucrat de albine din nectarul telor inflorite, dar care difera de nectar prin cite proprietati chimice. In miere se gasesc aproximativ 50 de substante hranitoare. Mierea contine aproximativ 40 la suta glucoza, 35 la suta fructoza, 3 la suta zaharoza. Nivelul acestor substante se poate schimba in functie de tipul de miere.

    In ea se gasesc vitaminele B1, B2, B6, E, K, C, provitamina A - carotenul, acid folic, numeroase microelemente: aluminiu, fier, iod, beriliu, bor, potasiu, calciu, nichel, mangan, litiu, zinc, fosfor etc. Acest lucru vorbeste despre faptul ca mierea ia parte activ la mentinerea starii functionale a sistemului nervos central, imbunatateste starea tesuturilor, creste permeabilitate selor sangvine si stimuleaza circulatia sangvina.

    Terapia cu ajutorul mierii este una dintre cele mai vechi ramuri ale medicinei populare. Albinele au aparut pe eta noastra cu aproximativ 50 de milioane de ani in urma. Inca din Egiptul Antic era folosita nu numai ca un produs alimentar de mare pret, dar si ca mijloc terapeutic si cosmetic. In zilele noastre, tratamentul cu ajutorul mierii a primit numele de apiterapie.

    Apiterapia se imbina foarte bine cu fitoterapia, produsele pe baza de miere combinate cu te medicinale corect alese au un efect terapeutic maxim.

    Mierea de nuc si tratarea anemiei

    Datorita proprietatilor sale terapeutice, mierea nu isi gaseste un analog in natura. Cu ajutorul mierii se poate pastra tineretea si sanatatea pentru multi ani.

    Fiecarui tip de miere ii sint proprii o anumita culoare, un gust si o aroma specifice. Culoarea mierii poate fi diferita - de la incolora pina la aproape neagra. Aroma mierii depinde de prezenta in ea a uleiurilor eterice - substantele aromatice din te.

    Atunci cind cumparati miere trebuie sa interesati neaparat de tipul ei. Cele mai bune sint considerate a fi urmatoarele: de tei, de salcim alb, de zmeura. In mierea de nuc sint multe albumine, fier, de aceea este de neinlocuit in tratarea anemiei. Mierea de trifoi, unul dintre cele mai apreciate tipuri deschise la culoare, contine levuloza (fructoza). Mierea de iarba-neagra este unul dintre cele mai bune tipuri inchise la culoare, este foarte viscoasa, se zahariseste foarte incet si este putin acra la gust.

    In ultimul timp pe piata a aparut foarte multa miere falsa. Cum putem evita inselatoria? Cum sa descoperim singuri prezenta unor diverse substante in miere? In mierea falsa se adauga diferite corpuri straine: sirop de zahar, amidon, melasa de sfecla, zaharina. Aceste adaosuri pot fi descoperite foarte usor: mierea se pune sa se dizolve in apa. Daca mierea este curata, solutia obtinuta este putin tulbure, fara nici un fel de depuneri. Daca in miere se gaseste amidon, cite picaturi de tinctura de iod vor colora solutia in albastru. Prezenta cretei poate fi descoperita picurind pe depunerile care apar un acid oarecare sau otet. Daca exista intr-ader creta, depunerea se transforma in spuma.

    Mierea pusa pe rana opreste singerarea

    Mierea naturala este asemanatoare unui sirop gros, care scos din celulele fagurelui incepe sa se cristalizeze foarte repede. Cu cit in miere se gaseste mai multa fructoza, cu atit isi pastreaza mai mult consistenta lichida. Trebuie sa tineti cont de faptul ca mierea cristalizata este o miere de calitate. Procesul de cristalizare este o marturie a calitatii deosebite a produsului - continutul scazut de apa in ea.

    Pentru a nu gresi in alegerea mierii, trebuie sa stiti ca apicultorii, incercind sa creasca productia de miere, pun alaturi de stup se cu apa indulcita, pe care albinele o asimileaza la fel ca si nectarul. Aceasta miere nu se diferentiaza ca aspect de cea aderata, dar nu are aceleasi proprietati. Pentru a determina daca mierea este aderata, aveti nevoie de un creion chimic: in mierea care nu este naturala, creionul lasa o urma violet.

    In medicina traditionala, mierea este folosita la tratarea celor mai diverse afectiuni. Nu are nici un fel de contraindicatii. Prin aplicarea unei comprese cu miere pe o rana, singele nu mai curge, ceea ce usureaza spalarea ranii si creeaza conditii mai bune pentru hranirea celulelor. In afara de aceasta, mierea distruge multi microbi (bacilul dizenteriei, streptococii, stafilococii etc.).

    In cazul afectiunilor cailor respiratorii este recomandat sa luati cite o lingurita de miere de patru-sase ori pe zi. Aceasta se ia impreuna cu ceai fierbinte sau cu lapte, ca sudorific si in raceli.

    Impotri tuberculozei se pregateste urmatorul amestec: 100 de grame de miere, 100 de grame de unt, 100 de grame de untura de porc sau de gisca, 15 grame suc de aloe. Toate componentele se incalzesc intr-o baie de aburi si se amesteca (nu se fierb). Se ia cite o lingura din acest amestec la un pahar cu lapte fierbinte, dimineata si seara.

    Hipertensiunea arteriala si amestecul-minune

    In insomnie se recomanda amestecarea de miere cu otet de mere. Dizolti intr-un pahar cu apa calda o lingura de miere si o lingura de otet de mere, amestecati si beti seara, inainte de culcare.

    In cazul extenuarii organismului se ia cite o lingura de miere zilnic, dimineata, pe stomacul gol. Daca doare capul, luati o lingura de miere, dupa 30 de minute durerea disparea.

    Spasmele musculare pot fi inlaturate luind cite doua lingurite de miere dupa fiecare masa, timp de o saptamina. Dupa aceasta perioada, se obser de obicei o imbunatatire.

    Suferinzilor de hipertensiune arteriala li se recomanda sa amestece o lingura de miere, o lingura de suc de sfecla, o lingura de suc de hrean (inainte de a fi dat pe razatoare, hreanul trebuie tinut in apa timp de 36 de ore), sucul de la o lamiie. Se ia cite o lingura din acest amestec de trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa.

    In cazurile de stenocardie se amesteca sucul de la doua lamii, sucul din doua frunze mari de aloe si 500 de grame de miere. Se lasa la macerat intr-un s bine inchis, timp de sapte zile, in frigider. Se ia cite o lingura de trei ori pe zi, inainte de masa.

    Pentru ateroscleroza, folositi usturoi si miere

    In ateroscleroza, o capatina de usturoi pisat se amesteca cu sucul de la o lamiie si doua lingurite de miere. Amestecul se administreaza in doua doze - dimineata si seara, cu 30 de minute inainte de masa.

    In colita, o lingura de flori de musetel uscate se pun intr-un pahar cu apa fierbinte. Dupa ce s-a racit, se strecoara infuzia si se adauga o lingurita de miere. Solutia astfel pregatita se foloseste pentru clisme.

    In ulcerul gastric si duodenal, mierea trebuie folosita cu aproximativ doua ore inainte de micul dejun si prinz si la trei ore dupa cina. Mierea (o lingura) trebuie dizolta intr-un pahar de apa calda, pentru ca dizolta ea contribuie la subtierea mucozitatii din stomac, scade intensitatea durerii, inlatura rsaturile si arsurile.

    Impotri gripei se pun intr-o jumatate de litru de apa fierbinte o lingura de macese, o lingura de coacaze, o lingura de zmeura. Se lasa la infuzat 15 minute, dupa care se strecoara. Se bea de trei ori pe zi cite o jumatate de pahar de infuzie inainte de masa (in infuzia rece se adauga o lingura de miere).

    In afectiunile ficatului se recomanda amestecarea in parti egale de miere si coacaze negre (trecute inainte prin masina de tocat). Din acest amestec se ia cite o lingurita cu 30 de minute inainte de masa.

    Pentru a potoli setea puteti pregati o bautura racoritoare gustoasa pe baza de miere: 200 de mililitri de suc de scoruse negre, 100 de militri de suc de coacaze negre, 2 grame de acid citric, 100 de grame de miere, 100 de mililitri de apa minerala. Se bea rece.
    Admin
    Admin
    Admin

    Numarul mesajelor : 135929
    Data de inscriere : 15/12/2005

    https://talusa1946.forumgratuit.ro

    Sus In jos

    LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

    Mesaj Scris de Admin 25.03.12 18:43

    Calitatile terapeutice ale uleiului de ricin

    Pe linga proprietatile binecunoscute de laxativ si purgativ, uleiul de ricin are o dirsitate de virtuti terapeutice. Acest ulei exercita o actiune benefica asupra tegumentelor - atit la nilul epidermei, cit si al dermei.



    Mijloc eficient pentru vindecarea negilor




    Timp de 10-l5 minute se maseaza negul (negii) cu ulei de ricin. Procedura se aplica de doua ori pe zi - dimineata si seara, pina cind tratamentul isi face efectul.



    Cind mucoasa ochilor este iritata si inrosita




    Se picura 1-2 picaturi de ulei de ricin in fiecare ochi. Are efectul calmant si cu ajutorul vitaminei A si a altor componente, efect terapeutic.

    Uleiul de ricin are un efect de stimulare a cresterii genelor si sprincenelor (este o metoda folosita de multe dete. Una dintre ele este Catherine Deneu).



    entru intarirea radacinilor si cresterea parului




    Se frictioneaza la radacina cu ulei de ricin. Procedura se aplica seara inainte de culcare, pentru ca uleiul sa actioneze peste noapte. A doua zi dimineata se spala bine parul si pielea capului. Tratamentul se face de trei ori pe saptamina, pina cind se obtine rezultatul dorit. Apoi, pentru intretinere, se poate aplica tratamentul de doua ori pe luna.



    Uleiul de ricin este recomandat in hemoroizi




    Pentru ungerea anusului (extern), dar si cite 1-l/2 lingurita intern, pentru a aa un scaun ce nu irita si nu agraaza hemoroizii.

    Cind ombilicul nou-nascutului se cicatrizeaza prea incet, se recomanda ungerea acestuia cu ulei de ricin.

    Uleiul de ricin este foarte potrivit si in tratamentul escoriatiilor, zgirieturilor, a taieturilor, ulceratiilor, a dirselor eruptii. Cel mai bine pentru a evita durerile este sa se foloseasca o pana, care se inmoaie in ulei si cu care se ung locurile afectate.



    Pentru a inmuia bataturile si pielea ingrosata




    Se ung picioarele de trei ori pe saptamina cu ulei de ricin, dupa ce au fost bine spalate cu apa calda si sapun. Dupa ungerea cu ulei se imbraca sosete de bumbac, lasindu-le peste noapte.

    Uleiul de ricin se recomanda si in tratamentul papiloamelor, alunitelor, ca si a pigmentatiei hepatice. Pentru aceasta se frictioneaza insistent locurile afectate cu ulei de ricin, dimineata si seara. Efectul se face vizibil dupa aproximativ o luna.

    In bronsite si raceli se fac frectii pe piept cu un amestec de 2 linguri ulei de ricin si 1 lingura terebentina. Dupa ce se frictioneaza bine pieptul bolnavului, se infasoara bine cu un sal de lina, apoi se imbraca un tricou gros (din bumbac flausat). In raceli frectia se face seara, inainte de culcare, iar in faze mai sere - de 2 ori pe zi.
    Admin
    Admin
    Admin

    Numarul mesajelor : 135929
    Data de inscriere : 15/12/2005

    https://talusa1946.forumgratuit.ro

    Sus In jos

    LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

    Mesaj Scris de Admin 25.03.12 18:42

    Cafeaua - intre dependenta si profilaxia cancerului la intestin

    Nu am probleme cu fumatul sau cu bauturile alcoolice, dar cafeaua. A aparut o dependenta salbatica. Cum influenteaza cafeaua organismul, este ea daunatoare sau il ajuta in vreun fel? Acestea sint intrebari pe care la un moment dat si le pune fiecare dintre noi.



    Proprietatile cafelei




    Proprietatile utile ale cafelei sint: usor purgativa si diuretica; proprietati excitante; va permite sa nu adormiti atunci cind aveti neie de acest lucru; stimulant usor care poate imbunatati activitatea cerebrala.

    Proprietatile negative ale cafelei sint: folosirea peste masura a cafelei creste riscul afectiunilor cardiace si, in acelasi timp, creste tensiunea arteriala; poate creste nivelul colesterolului in singe; poate proca migrene persoanelor cu o sensibilitate ridicata; la femei, folosirea in cantitati mari a cafelei creste riscul dezltarii osteoporozei in viitor; creste pierderea substantelor minerale din tesuturile osoase.

    Cafeaua este un izr bogat de cafeina si de asemenea de alte substante active, dintre care una singura - acidul nicotinic - are valoare nutritiva. Aceasta se formeaza prin procesul de prajire a boabelor de cafea. O ceasca de cafea contine aproximativ un gram din aceasta vitamina. Ar trebui sa beti 15 cesti de cafea pentru a asimila cantitatea de acid nicotinic necesara unei persoane adulte. In general, valoarea nutritiva a cafelei este determinata de cantitatea de zahar si de lapte adaugata.



    Cafeaua creste nivelul colesterolului




    Cercetarile au aratat ca la iubitorii de cafea care beau mai mult de sase cesti de cafea pe zi creste pericolul aparitiei bolilor cardiovasculare. Cu toate acestea, riscul este legat mai mult de modul de pregatire a cafelei, de nivelul continutului de cafeina din ea. Cind cafeaua este pregatita dupa metoda espresso, prin trecerea aburului prin cafeaua macinata sau dupa metoda obisnuita (prin care cafeaua se pune in apa, dupa care se pune la fiert) se elibereaza doua elemente chimice care cresc nivelul colesterolului in singe si, in consecinta, riscul bolilor cardiovasculare. Aceste elemente - cofestrolul si cofeolul - sint prezente permanent in boabele de cafea. Cu toate acestea, ele sint indepartate atunci cind cafeaua se filtreaza printr-o hirtie, cind cafeaua este pregatita la filtru.



    Cafeaua si bolile cardiace




    Atunci cind beti cafea, cresc pulsul si presiunea sangvina (aceasta creste insa mai putin). Folosirea moderata a cafelei nu duce la hipertensiune, chiar si persoanele cu o presiune sangvina ridicata se pot bucura de aceasta placere. Pina nu demult a existat parerea ca persoanele care au suferit un acces de inima trebuie sa inceteze consumul de cafea sau pot bea numai cafea decafeinizata.

    S-a afirmat chiar urmatorul fapt: cafeaua sau cafeina proaca schimbarea ritmului cardiac si chiar un acces de inima obisnuit. Cu toate acestea, toate cercetarile facute in Marea Britanie si in SUA au aratat ca folosirea cafelei filtrate nu proaca schimbarea ritmului cardiac la persoanele care au suferit accese de inima. De aceea nu constituie o necesitate ca aceste persoane sa renunte definitiv la cafea.



    Cafeaua ca purgativ




    In sine, cafeina nu are proprietati purgative. Practic, s-a demonstrat ca filtrata cafeaua este si mai purgativa decit cea obisnuita. Chiar si in zilele noastre cercetatorii mai incearca sa descopere care dintre cele 300 de substante organice continute de boabele de cafea contribuie la stimularea defecatiei. In acelasi timp, cafeina este considerata un diuretic natural.



    Cafeaua si profilaxia cancerului la intestinul gros




    Presupunerile despre faptul ca aceasta bautura creste riscul aparitiei cancerului de pancreas nu s-au confirmat. Mai mult decit atit, cercetarile recente permit afirmatia ca in profilaxia cancerului intestinului gros contribuie si cafeaua.

    In acelasi timp, femeile trebuie sa limiteze consumul de cafea. Ultimele cercetari au aratat ca la femeile care beau in mod regulat mai mult de trei-patru cesti de cafea pe zi creste probabilitatea aparitiei fragilitatii oaselor - osteoporoza - dupa aparitia menopauzei si la o virsta mai inaintata.

    Cafeaua este una dintre cele mai raspindite cauze ale migrenei. Multi sint cei care afirma ca nu pot dormi daca au baut o cafea seara.

    Persoanele care prefera cafeaua decafeinizata pentru a evita actiunile excitante ale cafeinei se supun influentei altor chimicale. Analiza dizolvantilor organici care se folosesc pentru inlaturarea cafeinei a aratat ca doi dintre acestia sint cancerigeni. Cea mai veche, cea mai sigura, dar si mai putin eficienta metoda foloseste apa pentru decafeinizare, pentru ca in apa se poate dizolva cafeina.

    Femeile insarcinate si cele care alapteaza trebuie sa limiteze consumul de cafea si sa bea nu mai mult de o ceasca de cafea cu lapte pe zi, pentru ca embrionul asimileaza cafeaua, dar o elimina mai greu decit organismul unei persoane adulte.



    Cafeaua si sanatatea copilului




    Chiar si in scopuri terapeutice, cafeina este permisa a se da numai copiilor mai mari de 2 ani si intr-o doza mai mica de patru ori fata de cea care este continuta intr-o ceasca de cafea.

    Dozele mai mari din aceasta substanta influenteaza in mod nefarabil sistemul ners al copilului: la inceput acesta devine agitat si are insomie, iar dupa aceea celulele nerase obosesc, astfel incit micutul devine molesit, somnoros, oboseste foarte repede. Cafeina face ca respiratia sa devina rapida, creste efortul facut de inima, obligind-o sa bata intr-un ritm mai agitat, efortul facut de rinichi, crescind eliminarea de urina, stimuleaza secretia in exces a sucului gastric. Reiese de aici ca daca il obisnuiti pe copil cu aceasta bautura incurajatoare, fara sa va dati seama ii obligati organismul sa lucreze in exces degeaba.

    Daca o ceasca de cafea in fiecare dimineata a devenit deja o obisnuinta, sa-l dezvatati de acest lucru pe copil este foarte greu. Pentru ca dependenta de cafeina se formeaza la nivel molecular. El elimina din receptorii creierului adenozina, pe care sistemul ners o prelucreaza pentru a se linisti. Daca o persoana renunta pe neasteptate la cafea, se va simti extenuata.

    Pentru ca indepartarea de cafea sa se petreaca pe cit posibil fara probleme, trebuie ca micutul sa bea in fiecare dimineata cacao cu lapte. Sistemul ners este mai putin sensibil la un analog al cafeinei - teobromina continuta in cacaoa praf, iar magneziul care intra in compozitia sa inlatura oboseala, tensiunea neasa, contribuie la asimilarea calciului din lapte, calciu atit de necesar copiilor. Trebuie sa mai tineti cont de inca un lucru: bautura nu trebuie sa fie foarte dulce, pentru ca zaharul adaugat in cacao impiedica asimilarea substantelor minerale folositoare.

    Cafeina stimuleaza inima si sistemul ners central, stimuleaza prelucrarea acizilor in stomac, imbunatateste digestia si contribuie la hiperventilarea plaminilor.



    Nu renuntati brusc la cafea




    Chiar daca este relativ netoxica, cafeina poate proca dependenta. Excesul de cafea sau de ceai (un pahar de ceai contine aproximativ doua treimi din cafeina prezenta intr-o ceasca de cafea) proaca palpitatii, transpiratie, un puls crescut, insomnie, accese de migrena. Renuntarea la cafea nu trebuie sa se faca brusc pentru ca pot aparea dureri de cap, stare de enervare.

    Cafeina in continutul bauturilor si al ciocolatei proaca insomnie la copii. Copilul care a mincat citeva bucatele de ciocolata sau a baut doua pahare de cola seara adoarme foarte greu.

    Medicii ii sfatuiesc pe cei care au o tensiune arteriala crescuta, care au probleme cu inima sau cu rinichii sa limiteze consumul acestor bauturi si sa le excluda treptat din regimul lor.



    Unde se gaseste cafeina




    Cafeaua este recordmana in ceea ce priveste continutul de cafeina, dar si ceaiul, ciocolata si citeva preparate calmante au in compozitie cafeina. ati continutul de cafeina (mg) intr-o ceasca (150 de mililitri) de bautura sau in 125 de grame de produs: cafeaua normala - 115 mg; cafeaua solubila - 65 mg, ceaiul - 40 mg, cola - 18 mg, cacaoa - 4 mg, ciocolata calda - 3 mg; cafeaua decafeinizata - 3 mg; ceaiul decafeinizat - 3 mg, ciocolata - 80 mg, ciocolata cu lapte - 20 mg, doua lete calmante - 60 mg.



    Cafeaua solubila previne bolile de inima




    Potrivit rezultatelor ultimelor cercetari, cafeaua solubila poate apara omul de bolile de inima. Aceasta concluzie paradoxala a fost facuta de savantii englezi. Ei au sustinut ca cei care beau mai mult de cinci cesti de cafea pe zi sint supusi unui risc mai scazut al bolilor de inima. Aceia care beau mai putin de cinci cesti de cafea se imbolnavesc mai usor. Iar cel mai mare numar de afectiuni cardiace se observa la cei care nu beau deloc cafea solubila.

    Rezultatele neasteptate au procat confuzie printre cercetatorii care foarte multi ani s-au ocupat de aceasta problema, pentru ca mai inainte se considera in mod traditional ca consumul excesiv de cafea proaca bolile de inima. Acum este greu de spus daca aceste concluzii sint intimplatoare sau indreptatite. Cercetatorii care au facut aceste studii explica insa ca aceste proprietati le are cafeaua solubila care in trecut nu se folosea.

    Admin
    Admin
    Admin

    Numarul mesajelor : 135929
    Data de inscriere : 15/12/2005

    https://talusa1946.forumgratuit.ro

    Sus In jos

    LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

    Mesaj Scris de Admin 24.03.12 18:41

    Berea ca medicament

    Stareta Hildegarda si berea

    De multa vreme sint cunoscute virtutile berii - bauta, desigur, cu masura, berea este un aliment si medicament.

    Inca din secolul al XII-lea, stareta unei manastiri din Germania recomanda sa se bea bere. De fapt, stareta Hildegarda i-a inchinat acestei bauturi un intreg tratat medical.

    In secolul al XVIII-lea, un intat din Cracovia - Simon Syrenski - scria despre bere ca este placuta la gust, potoleste setea, face singe bun; pielea devine sanatoasa si fata capata o culoare placuta, daca se bea bere. Mai mult, autorul din Cracovia lauda berea, care ne fereste si ne scapa de pietre la rinichi, iar femeilor care alapteaza le da lapte pentru a-si hrani sugarii.

    De fapt, nici Hildegarda, nici Simon din Cracovia nu au descoperit America: virtutile si berea, ca atare, erau cunoscute inca in anticul Sumer!

    Alte virtuti terapeutice


    Berea este cu aderat un remediu: in litiaza renala se recomanda, pe linga ceaiurile diuretice, si berea.

    Dar berea este recomandata si ca lotiune pentru ingrijirea pielii! In secolul al XVI-lea, medicul german Johann Kasimir Sangfus recomanda femeilor sa-si maseze in mod regulat fata, gitul, pieptul si miinile cu spuma de bere, pentru a avea o piele fina ca de bebelus.

    De asemenea, berea este recomandata si in ingrijirea parului - intareste firul de par si coafura rezista mai bine.

    Ce contine berea

    Compozitia berii este complexa. In primul rind, este o bautura cu un continut mare de minerale - 1-2 mg/litru, ceea ce este abil cu cele mai bogate ape minerale! In al doilea rind, in bere gasim vitamina B1 (tiamina), B2 (riboflavina), PP (niacina). Iata de ce berea a fost scoasa de cercetatorii germani din categoria bauturilor alcoolice si inclusa intre alimente.

    Pe linga vitamine si minerale, berea are un continut bogat in acizi organici, care regleaza echilibrul acizi-baze din organism. De fapt, daca se elimina componenta gazoasa din bere, proprietatile acesteia o apropie de kefir sau humis (lapte de iapa fermentat - bautura-minune din deserturile asiatice).

    In plus, berea favorizeaza acumularea de vitamina C la nivelul rinichilor, ficatului si splinei, contribuind la fortificarea organismului (daca bem cel mult o jumatate de bere, adica doar cite inghitituri).

    Concluzii


    Berea bauta in cantitati moderate (maximum 100 ml pe zi) elimina pericolul formarii de edeme si depunerea de albumine la gravide, datorita virtutilor sale diuretice. De asemenea, favorizeaza lactatia la femeile care alapteaza - atit cantitativ, cit si calitativ.

    Berea favorizeaza digestia, creste pofta de mincare, normalizeaza ritmul cardiac si tensiunea arteriala, previne spasmele. Dar cei ce sufera de hipertensiune trebuie sa se limiteze la berea fara alcool.

    Iar cei ce au exagerat cu bautura si sint mahmuri a doua zi, vor bea un leac infailibil: putina sare dizolta intr-un pahar de bere. Dupa ce ies gazele din bautura, se inghite mixtura, si mahmureala dispare miraculos.

    Deci, berea bauta cu masura nu ingrasa, ci aduce numai foloase.
    Admin
    Admin
    Admin

    Numarul mesajelor : 135929
    Data de inscriere : 15/12/2005

    https://talusa1946.forumgratuit.ro

    Sus In jos

    LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

    Mesaj Scris de Admin 23.03.12 21:32

    Mihai Apostolache isi trata amigdalita cu sare si inghetata


    Cititi mai mult: http://www.enational.ro/#ixzz1pyDDBVK3
    enational.ro
    Admin
    Admin
    Admin

    Numarul mesajelor : 135929
    Data de inscriere : 15/12/2005

    https://talusa1946.forumgratuit.ro

    Sus In jos

    LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty LEACURI POPULARE

    Mesaj Scris de Admin 18.03.12 10:23

    Apa de argint este un dezinfectant

    Anticii se pricepeau neindoielnic la problemele de sanatate! E adevarat ca si din punct de dere ecologic o duceau mult mai bine. Apa era pe vremea aceea pur si simplu un leac unirsal. Izvoarele daruiau sanatate si tinerete celor ce le beau apa.

    Astazi, daca bem apa dintr-un izvor, mai ales in timpul rii, riscam sa inghitim si o suma intreaga de bacili, combinati cu azotati, pesticide etc. Medicii recomanda sa fierbem apa, chiar daca este din reteaua de alimentare cu apa. Caci limita filtrelor existente este cunoscuta - ele curata doar impuritatile mecanice, dar nu si germenii patogeni. Dar, prin fierbere, apa isi modifica structura si pierde o serie de microelemente de pret din compozitie. Si apoi, apa nu poate fi pastrata prea mult, chiar daca este fiarta, caci in ea se pot inmulti alte bacterii, ba chiar alge microscopice.

    Dar sa ne amintim din nou de cei de odinioara. Se posteste ca Cirus lua cu el in batalii un vas de argint plin cu apa, ba chiar rezerle de apa ale oastei sale le pastrau in vase de argint. Si apa sfintita, pentru a o pastra mai multa vreme, se tine in vase de argint! Oare care sa fie motivul? Ce virtuti are argintul? Se stie ca ionii de argint au efect bactericid. Apa de argint este deci un dezinfectant.

    Cine se spala frecnt pe fata cu aceasta apa miraculoasa isi amelioreaza tenul. Ranile spalate cu apa de argint se vindeca mai repede, nu se infecteaza si cicatricele ramase dupa vindecare sint mai putin vizibile. Si pentru pastrarea suprafetelor afectate de arsuri cit mai aseptice este folosita tot apa de argint cea fermecata.

    Chiar daca nu toti putem pastra apa in vase de argint, cel putin deocamdata, este bine sa stim ca natura ne-a pus la dispozitie un mijloc sigur de a bea apa necontaminata cu dirsi germeni.
    Admin
    Admin
    Admin

    Numarul mesajelor : 135929
    Data de inscriere : 15/12/2005

    https://talusa1946.forumgratuit.ro

    Sus In jos

    LEACURI  POPULARE - Pagina 4 Empty Re: LEACURI POPULARE

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


    Continut sponsorizat


    Sus In jos

    Pagina 4 din 4 Înapoi  1, 2, 3, 4

    Sus

    - Subiecte similare

     
    Permisiunile acestui forum:
    Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum