Like/Tweet/+1
Ultimele subiecte
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE2Scris de Admin 26.08.17 22:37
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE1
Scris de Admin 26.08.17 22:36
» Comunitatea evreiască din Botoșani (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» Comunitatea evreiască din Botoșani (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:19
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:18
» DESPRE ANTISEMITISMUL MAREȘALULUI ION ANTONESCU
Scris de Admin 04.08.17 23:54
» Romanizarea Romaniei 1940-44 legi antisemite, CNRomanizare
Scris de Admin 04.08.17 21:13
» ROMÂNIA LUI ANTONESCU ȘI LOGICA VIOLENȚEI(3): VIOLENŢA MILIT
Scris de Admin 05.03.17 11:01
» Anunțuri Administrative
Scris de Admin 25.02.17 20:07
Nastase[v=]
Pagina 3 din 5
Pagina 3 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Nastase[v=]
Rezumarea primului mesaj :
ADRIAN NASTASE-
Ilie
BRIGITTE SFAT
ADRIAN NASTASE-
Ilie
BRIGITTE SFAT
Ultima editare efectuata de catre Admin in 06.08.15 8:43, editata de 45 ori
Re: Nastase[v=]
Unde a invatat sa intepe Adrian Nastase
Nimeni nu „sufla” in PSD, iar partidul mergea ca uns cand era condus de Adrian Nastase. Fostul premier a invatat cat de importanta este o buna organizare, dar si cum sa-si intepe adversarii politici, facandu-si ucenicia ca apicultor.
Pe Adrian Nastase nimeni nu l-a vazut alergand, intarziind la vreo intalnire, dezordonat sau incurcand programul. Un politician care stie bine fisa postului si isi onoreaza perfect obligatiile, aceasta este perceptia generala. Culmea este ca politicianul PSD a luat primele „lectii” despre eficienta si organizare de la albine, in copilarie, cand „ucenicea” la stupii unchiului sau: „Unchiul meu era apicultor si mergeam la el, pe vremea cand eram elev, sa il ajut sa ingrijeasca stupii. Suprinzator sau nu, atunci am inteles, vazand viata albinelor, ce inseamna organizare si respectarea rolurilor, in cel mai pur sens al cuvantului. Parintii mei nu erau foarte incantati de pasiunea mea, pentru ca veneam des acasa cu intepaturi de albine. Ajunsesem sa le spun ca m-am intepat din greseala in urzici, doar ca sa ma lase sa ma duc in continuare! Bineinteles, nu intotdeauna ma credeau…”, povesteste fostul premier, amintindu-si ca de dragul lui parintii au decis sa ia mai multi stupi. “Totusi, vazand cat de mult vorbeam despre albine, parintii mei au decis ca ar fi bine sa aiba si ei stupi, daca tot au un <> in familie. Asa se face ca tatal si bunicul meu au cumparat vreo douazeci de stupi si asa au constatat si ei de unde ma alegeam constant cu semne rosii pe maini. Interesul pentru apicultura il pastrez si astazi, desi practica nu a ramas o constanta in viata mea. Insa lectia cea mai importanta mi-a ramas in minte: fara organizare si fara o impartire si respectare stricta a rolurilor, nicio structura nu poate avea succes real, succes durabil”.
Tramvaiele supraaglomerate l-au aruncat pe Nastase in bratele artei
Pe langa calitatea de om politic suta la suta, Adrian Nastase si-a consolidat si reputatia de cunoscator de arta. O pasiune care i-a fost „insuflata” de ITB-ul de altadata, precursorul RATB-ului de astazi. „Eram elev la scoala generala Vasile Alecsandri, aflata in curtea Catedralei Sfantul Iosif, iar ulterior, la liceul Sfantul Sava. Atunci locuiam in Colentina si veneam pana in apropiere de Piata Unirii de astazi, la Sfantul Gheorghe, de unde luam autobuzul pana la scoala. Cum, de cele mai multe ori, tramvaiul era supraaglomerat si ajungeam sa merg agatat de scara, preferam sa o iau deseori pe jos in drum spre casa. Pe atunci, la intersectia dintre Calea Mosilor si Stefan cel Mare erau doua magazine de arta, in care ma opream de nenumarate ori. Majoritatea lucrurilor erau vechi, de proasta calitate, dar se mai intampla sa gasesc si cate o mica <>. Intr-una din zile mi-am cumparat prima lucrare de arta, o gravura de Iser si tot in acea perioada am inceput sa citesc si foarte mult in domeniu, despre curente, artisti si toate celelalte detalii. Curiozitatea de atunci s-a transformat intr-o pasiune care a crescut de-a lungul vremii. Si acum mai pastrez acea gravura in birou…”, ne explica Nastase debutul neobisnuit al carierei sale de colectionar.
Nimeni nu „sufla” in PSD, iar partidul mergea ca uns cand era condus de Adrian Nastase. Fostul premier a invatat cat de importanta este o buna organizare, dar si cum sa-si intepe adversarii politici, facandu-si ucenicia ca apicultor.
Pe Adrian Nastase nimeni nu l-a vazut alergand, intarziind la vreo intalnire, dezordonat sau incurcand programul. Un politician care stie bine fisa postului si isi onoreaza perfect obligatiile, aceasta este perceptia generala. Culmea este ca politicianul PSD a luat primele „lectii” despre eficienta si organizare de la albine, in copilarie, cand „ucenicea” la stupii unchiului sau: „Unchiul meu era apicultor si mergeam la el, pe vremea cand eram elev, sa il ajut sa ingrijeasca stupii. Suprinzator sau nu, atunci am inteles, vazand viata albinelor, ce inseamna organizare si respectarea rolurilor, in cel mai pur sens al cuvantului. Parintii mei nu erau foarte incantati de pasiunea mea, pentru ca veneam des acasa cu intepaturi de albine. Ajunsesem sa le spun ca m-am intepat din greseala in urzici, doar ca sa ma lase sa ma duc in continuare! Bineinteles, nu intotdeauna ma credeau…”, povesteste fostul premier, amintindu-si ca de dragul lui parintii au decis sa ia mai multi stupi. “Totusi, vazand cat de mult vorbeam despre albine, parintii mei au decis ca ar fi bine sa aiba si ei stupi, daca tot au un <
Tramvaiele supraaglomerate l-au aruncat pe Nastase in bratele artei
Pe langa calitatea de om politic suta la suta, Adrian Nastase si-a consolidat si reputatia de cunoscator de arta. O pasiune care i-a fost „insuflata” de ITB-ul de altadata, precursorul RATB-ului de astazi. „Eram elev la scoala generala Vasile Alecsandri, aflata in curtea Catedralei Sfantul Iosif, iar ulterior, la liceul Sfantul Sava. Atunci locuiam in Colentina si veneam pana in apropiere de Piata Unirii de astazi, la Sfantul Gheorghe, de unde luam autobuzul pana la scoala. Cum, de cele mai multe ori, tramvaiul era supraaglomerat si ajungeam sa merg agatat de scara, preferam sa o iau deseori pe jos in drum spre casa. Pe atunci, la intersectia dintre Calea Mosilor si Stefan cel Mare erau doua magazine de arta, in care ma opream de nenumarate ori. Majoritatea lucrurilor erau vechi, de proasta calitate, dar se mai intampla sa gasesc si cate o mica <
Ilie Nastase a fost decorat de Regele Mihai I
Cititi mai mult: http://www.enational.ro/#ixzz1bzWPFVEx
enational.ro
Cititi mai mult: http://www.enational.ro/#ixzz1bzWPFVEx
enational.ro
Amalia Năstase: “Nu mă pricep la gătit, dar ştiu să fac omletă, ceai şi lapte cald!”
Mai mult: Ziarul Libertatea - Stiri online pe gustul tau | Libertatea.ro
Amalia Năstase a rămas prietenă cu Ilie Năstase: "Eu nu am duşmani"
Nastase le da lectii pedelistilor despre Miscarea Populara
Adrian Nastase le-a povestit colegilor cu ce se mananca Miscarea Populara. Asta in timp ce PDL sta si cugeta, nestiind de unde sa apuce noua jucarie a lui Traian Basescu.…
Adrian Nastase le-a povestit colegilor cu ce se mananca Miscarea Populara. Asta in timp ce PDL sta si cugeta, nestiind de unde sa apuce noua jucarie a lui Traian Basescu.…
VIDEO Ilie Năstase recidivează la Iaşi. A făcut o ziaristă nesimţită în faţa a zeci de copii
EXCLUSIV Ilie Năstase a dat-o în judecată pe Brigitte Sfăt şi cere 200.000 de euro GALERIE FOTO
Ilie Năstase, fostul mare tenismen, ne-a dezvăluit câte iubite i-au trecut prin pat: «Am avut câteva sute de femei!»
Mai mult: Articole | Libertatea.ro
Mai mult: Articole | Libertatea.ro
Ilie Nastase isi repara dantura la Timisoara
In urma unui „accident culinar” care i-a spart un dinte, tenismenul Ilie Nastase a devenit clientul si prietenul – dupa cum ele insusi se declara – unei clinici stomatologice din oras. Detalii»
In urma unui „accident culinar” care i-a spart un dinte, tenismenul Ilie Nastase a devenit clientul si prietenul – dupa cum ele insusi se declara – unei clinici stomatologice din oras. Detalii»
"Nu sunt de acord cu incercarile de a culpabiliza intreg pop
"Nu sunt de acord cu incercarile de a culpabiliza intreg poporul roman pentru actiunile care tin de Holocaust""Nu sunt de acord cu incercarile de a culpabiliza intreg poporul roman pentru actiunile care tin de Holocaust. Exista unii care incearca sa stabileasca culpabilizarea poporului roman, insa, daca au existat responsabilitati, acestea trebuie fixate clar pentru unele dintre actiunile din perioada celui de-al doilea razboi si atunci ele trebuie puse pe seama conducatorilor si a guvernelor din acea vreme", a declarat, ieri, premierul Adrian Nastase, in timpul videoconferintei cu prefectii. El a raspuns astfel indirect discursului dur rostit recent de ambasadorul SUA la Bucuresti, Michael Guest, la ceremonia de deschidere a cursului de "Istorie a Holocaustului". "Este usor", spunea Michael Guest, "sa punem tragediile istoriei pe seama unor forte externe, asa cum incearca unele voci din Romania. Romania a participat la Holocaust nu doar prin deciziile si actiunile generalului Antonescu si ale Garzii de Fier, ci si prin cetatenii care au sprijinit acele evenimente in mod deschis sau prin tacerea lor", spunea ambasadorul SUA, adaugand ca "altii, precum cei din Cernauti, au spus "Nu" acestei uri (n.r. - antievreiesti), cu riscul vietii lor". Prin interventia sa de ieri, premierul Adrian Nastase a incercat sa puna lucrurile la punct, subliniind ca pentru greselile comise fiecare guvern raspunde in fata contemporanilor sau a istoriei. Adrian Nastase a respins categoric principiul invinuirii unei natiuni pentru greselile comise de conducatorii ei. "In istorie au existat situatii de acest fel mult mai grave. Nimeni nu a incercat vreodata sa culpabilizeze pentru astfel de situatii poporul german, poporul rus, american sau orice alt popor", a afirmat seful guvernului roman. El a precizat ca problematica evreilor face parte din planul de pregatire a candidaturii Romaniei pentru intrarea in NATO, motiv pentru care i se acorda o atentie deosebita, mentionand insa ca nu este cazul "sa trecem de la o extrema la alta" atunci cand se discuta astfel de probleme. Pentru a demonstra seriozitatea cu care Executivul abordeaza aceasta problematica, Nastase a amintit doua acte normative foarte importante care reglementeaza, pe de o parte, dreptul de proprietate al Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania asupra lacasurilor de cult, cimitirelor si altor imobile destinate activitatilor cultului mozaic, iar pe de alta parte interzic organizatiile si simbolurile cu caracter fascist, rasist sau xenofob si promovarea cultului unor persoane vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii. Cel de-al doilea act normativ, adoptat in ultima sedinta de guvern, prevede pedepse cu inchisoarea de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi pentru cei care constituie sau adera la astfel de organizatii. De asemenea, cei care "raspandesc, vand, confectioneaza, detin sau utilizeaza in public" drapele, embleme, insigne s.a.m.d. care promoveaza ideile fasciste, rasiste si xenofobe sunt pasibili de inchisoare de la 6 luni la 5 ani, cu interzicerea unor drepturi. Aceeasi pedeapsa este stabilita si pentru promovarea cultului "persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii". In textul ordonantei, o astfel de persoana este considerata cea care "a fost condamnata definitiv de o instanta judecatoreasca romana sau straina" pentru astfel de infractiuni, inclusiv "persoanele condamnate de o instanta penala internationala pentru crime de razboi sau crime impotriva umanitatii". Totodata, ordonanta prevede ca "negarea sau contestarea in public a Holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi". Cu exceptia muzeelor, este interzisa ridicarea sau mentinerea in locuri publice a unor statui sau placi comemorative referitoare la persoanele vinovate de savarsirea infractiunilor mentionate, precum si acordarea numelor acestor persoane unor strazi, piete, parcuri sau alte locuri publice. "Dezbaterile istorice pot continua, dar, din punctul de vedere al intereselor guvernului si ale Romaniei, este important sa luam masuri pe linia unor hotarari si valori care sunt acceptate peste tot in lume", a conchis Adrian Nastase.
A. Nastase: Romania are datoria morala de a combate antisemi
A. Nastase: Romania are datoria morala de a combate antisemitismul Romania, ca tara a carei populatie a cunoscut regimul totalitarist pentru aproape jumatate din secolul trecut, are datoria morala de a combate actiunile antisemite si manifestarile xenofobe, a afirmat, luni 26 ianuarie, la Stockholm, premierul Adrian Nastase, la Forumul international de combatere a genocidului. El a aratat ca Romania, ca intreaga comunitate internationala de altfel, trebuie sa explice generatiilor viitoare pericolul unor astfel de actiuni, pentru a evita aparitia situatiilor de incalcare a drepturilor omului. "Aceasta nu inseamna a interveni in politicile interne ale altora, ci presupune un comportament responsabil pentru protejarea drepturilor omului si prevenirea altor manifestari de genul celor din Laos, Cambodgia sau Rwanda", a spus Nastase. Premierul a amintit ca autoritatile romane au creat cadrul legislativ si institutional necesar, conform normelor si reglementarilor internationale, pentru combaterea rasismului, a discriminarii si a xenofobiei.
Infiintarea, in 2001, a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, constituirea, in luna octombrie a anului trecut, a unei comisii pentru studierea Holocaustului, condusa de istoricul Elie Wiesel, introducerea studiilor privind Holocaustul in manualele de istorie si pregatirea cadrelor didactice pentru noile metodologii de predare a acestor materii au fost unele dintre actiunile prezentate de seful Guvernului. El a aratat ca actiunile naziste impotriva evreilor, regimul legionar din Romania, regimul Antonescu, dar si solidaritatea romanilor fata de comunitatile evreiesti se numara printre subiectele care vor fi studiate in institutiile de invatamint. "Acceptarea adevarului istoric este o conditie esentiala pentru a asigura responsabilitatea civica si respectarea drepturilor omului", a spus premierul. Nastase a amintit, totodata, prevederile din legislatia romaneasca care au permis reprezentarea minoritatilor in Parlament, infiintarea Departamentului pentru Relatii Interetnice si elaborarea strategiei de imbunatatire a situatiei rromilor
Infiintarea, in 2001, a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, constituirea, in luna octombrie a anului trecut, a unei comisii pentru studierea Holocaustului, condusa de istoricul Elie Wiesel, introducerea studiilor privind Holocaustul in manualele de istorie si pregatirea cadrelor didactice pentru noile metodologii de predare a acestor materii au fost unele dintre actiunile prezentate de seful Guvernului. El a aratat ca actiunile naziste impotriva evreilor, regimul legionar din Romania, regimul Antonescu, dar si solidaritatea romanilor fata de comunitatile evreiesti se numara printre subiectele care vor fi studiate in institutiile de invatamint. "Acceptarea adevarului istoric este o conditie esentiala pentru a asigura responsabilitatea civica si respectarea drepturilor omului", a spus premierul. Nastase a amintit, totodata, prevederile din legislatia romaneasca care au permis reprezentarea minoritatilor in Parlament, infiintarea Departamentului pentru Relatii Interetnice si elaborarea strategiei de imbunatatire a situatiei rromilor
Ilie Nastase si-a serbat ziua cu antibiotice
Fostul mare jucator de tenis nu s-a incumetat sa dea petrecere de ziua lui, din cauza starii de sanatate care nu a fost la cote maxime. Ilie Nastase a implinit…
Fostul mare jucator de tenis nu s-a incumetat sa dea petrecere de ziua lui, din cauza starii de sanatate care nu a fost la cote maxime. Ilie Nastase a implinit…
Presedintele CN al PSD povesteste pe blog ca a decis sa-si t
Presedintele CN al PSD povesteste pe blog ca a decis sa-si trimita fiul cel mic, pe Mihnea, la un stagiu despre Holocaust, dupa ce a aflat despre o "boacana" pe care acesta a facut-o in strainatate, adica si-a desenat pe mana o zvastica, la o petrecere. "Am aflat zilele acestea ca fiul meu, Mihnea, a facut o boacana in strainatate. Nu stiu cati dintre voi au auzit, dar el a plecat sa invete, cu o bursa, in strainatate. Aflat in afara tarii, si la o varsta teribilista, a participat la o petrecere. Acolo, mai multi pusti pictau, la intrarea in club, diverse semne pe maini, pentru a fi recunoscuti cei care ieseau si apoi reveneau. Printre acestea, si zvastici. Am fost revoltat sa aud lucrul asta, tocmai pentru ca stiu cat de dureroasa este aceasta tema", scrie Nastase pe blog.
El spune ca este cazul ca fiul sau cel mic sa primeasca o lectie si anunta ca a decis sa-l inscrie la un stagiu despre Holocaust, atunci cand va veni in Romania, in vacanta. " Nu cred ca varsta poate fi o scuza pentru un astfel de gest si, tocmai de aceea, am decis ca Mihnea sa afle intr-o forma foarte directa ca exista subiecte cu care nu se poate glumi. In consecinta, la intoarcerea in tara, in vacanta, Mihnea va merge la un stagiu de internship la Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel. E un loc in care poate participa la evenimente, poate citi, se poate informa despre cat de mare a fost tragedia prin care au trecut sute de mii de familii in urma Holocaustului. Pentru ca nu vorbim decat despre crimele comunismului, copiii nostri stiu prea putin despre crimele nazismului sau despre alte momente cumplite din istorie", adauga fostul premier.
"Sunt sigur ca gestul lui va fi suficient de mult taxat, dar poate ca in acest fel va invata cat de mare este responsabilitatea pe care o are, chiar si un tanar de varsta lui, fata de simboluri atat de importante", conchide liderul PSD.
Moda nazista
Fiul lui Nastase nu este nici primul si probabil nici ultimul care intrpreteaza gresit simbolurile naziste ca fiind “la moda”. Aceeasi greseala a fost facut, mai mult sau mai putin intentionat, si de catre colegul de partid al lui Nastase, Radu Mazare. Primarul Constantei a starnit un val de indignare dupa ce la o prezentare de moda s-a imbracat tot intr-o uniforma nazista. (despre cazul Mazare puteti citi aici)
Un alt caz, mult mai bine mediatizat si la un nivel mult mai mare, a fost cel a Printului Harry al Marii Britanii, care a purtat in urma cu cativa ani, o uniforma nazista la o petrecere.
El spune ca este cazul ca fiul sau cel mic sa primeasca o lectie si anunta ca a decis sa-l inscrie la un stagiu despre Holocaust, atunci cand va veni in Romania, in vacanta. " Nu cred ca varsta poate fi o scuza pentru un astfel de gest si, tocmai de aceea, am decis ca Mihnea sa afle intr-o forma foarte directa ca exista subiecte cu care nu se poate glumi. In consecinta, la intoarcerea in tara, in vacanta, Mihnea va merge la un stagiu de internship la Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel. E un loc in care poate participa la evenimente, poate citi, se poate informa despre cat de mare a fost tragedia prin care au trecut sute de mii de familii in urma Holocaustului. Pentru ca nu vorbim decat despre crimele comunismului, copiii nostri stiu prea putin despre crimele nazismului sau despre alte momente cumplite din istorie", adauga fostul premier.
"Sunt sigur ca gestul lui va fi suficient de mult taxat, dar poate ca in acest fel va invata cat de mare este responsabilitatea pe care o are, chiar si un tanar de varsta lui, fata de simboluri atat de importante", conchide liderul PSD.
Moda nazista
Fiul lui Nastase nu este nici primul si probabil nici ultimul care intrpreteaza gresit simbolurile naziste ca fiind “la moda”. Aceeasi greseala a fost facut, mai mult sau mai putin intentionat, si de catre colegul de partid al lui Nastase, Radu Mazare. Primarul Constantei a starnit un val de indignare dupa ce la o prezentare de moda s-a imbracat tot intr-o uniforma nazista. (despre cazul Mazare puteti citi aici)
Un alt caz, mult mai bine mediatizat si la un nivel mult mai mare, a fost cel a Printului Harry al Marii Britanii, care a purtat in urma cu cativa ani, o uniforma nazista la o petrecere.
GALERIE FOTO Femeile fatale din viaţa lui Ilie Năstase: un manechin, o actriţă, o femeie de afaceri şi o infractoare
Microsioane istorice Un mare cetăţean: Ilie Năstase
Nu mai ţin minte, dar evenimentul s-a petrecut, parcă ieri, cînd, în „Cupa Davis“, împotriva
americanilor de nord, au jucat, în cea mai exorbitantă partidă a lor, Ilie Năstase şi Ion Ţiriac: unul cerb, celălalt taur greoi, ambii cu priviri necruţătoare. Însă ţin minte, mai ales, uitătura aceea, cu care înspăimînta telespectatorii – milioane, şi nu numai de la noi, ci din toată lumea - Ilie Năstase, cel mai mare tenisman al lumii, în stare să facă nu numai joc sportiv, ci şi spectacol de o mare artă. Numai Nadia Comăneci reuşise performanţa să înalţe bîrna
gimnasticii, aş spune, pînă pe Lună, uluind, prin evoluţiile ei măiestre, toată Planeta. De ce spun că Ion Ţiriac era ca un taur greoi şi puternic, fapt care i-a determinat pe ziariştii italieni de la ,,Gazetta dello sport” să-i aprecieze mai mult calităţile manageriale de om de afaceri, dovedite mai tîrziu? Fiindcă, pe teren, el era doar un jucător corect, de echilibru, în vreme ce Ilie Năstase... zbura. Ilie îşi juca mingea ca un veritabil acrobat, de la gît pînă în călcîie, iar cînd se enerva, se manifesta verbal, în limba tenis-
spectatorilor majoritari, ca să nu fie... probleme de traducere. În concluzie, fără Ilie, Ion nu exista.
Acum ne-am obişnuit să-i vedem pe amîndoi, în toiul unor „acţiuni revoluţionare“: Ion Ţiriac, ocupat cu vînătoarea, omorînd sute de mistreţi într-o zi, iar
Ilie Năstase, omul făcut pentru fericire, încă tînăr şi mişcător ca argintul viu, implicat în construirea unui edificiu spitalicesc. Terenul e donat de primarul oraşului Buşteni, iar clădirea a şi început să se ridice, din piatră de munte.
Spitalul se va numi „Ilie Năstase“, spre cinstea celui care se gîndeşte la oameni. Pentru ca viitorul spital din Buşteni să fie un unicat, Ilie Năstase a adus investitori din Franţa. Zona arată senzaţional, iar aerul e nemaipomenit. „Oamenii din zonă merită să aibă un centru medical la standarde occidentale“, a declarat Ilie Năstase, care a fost însoţit, la Buşteni, şi de prietena sa, frumoasa Brigitte Sfăt.
Nu mai ţin minte, dar evenimentul s-a petrecut, parcă ieri, cînd, în „Cupa Davis“, împotriva
americanilor de nord, au jucat, în cea mai exorbitantă partidă a lor, Ilie Năstase şi Ion Ţiriac: unul cerb, celălalt taur greoi, ambii cu priviri necruţătoare. Însă ţin minte, mai ales, uitătura aceea, cu care înspăimînta telespectatorii – milioane, şi nu numai de la noi, ci din toată lumea - Ilie Năstase, cel mai mare tenisman al lumii, în stare să facă nu numai joc sportiv, ci şi spectacol de o mare artă. Numai Nadia Comăneci reuşise performanţa să înalţe bîrna
gimnasticii, aş spune, pînă pe Lună, uluind, prin evoluţiile ei măiestre, toată Planeta. De ce spun că Ion Ţiriac era ca un taur greoi şi puternic, fapt care i-a determinat pe ziariştii italieni de la ,,Gazetta dello sport” să-i aprecieze mai mult calităţile manageriale de om de afaceri, dovedite mai tîrziu? Fiindcă, pe teren, el era doar un jucător corect, de echilibru, în vreme ce Ilie Năstase... zbura. Ilie îşi juca mingea ca un veritabil acrobat, de la gît pînă în călcîie, iar cînd se enerva, se manifesta verbal, în limba tenis-
spectatorilor majoritari, ca să nu fie... probleme de traducere. În concluzie, fără Ilie, Ion nu exista.
Acum ne-am obişnuit să-i vedem pe amîndoi, în toiul unor „acţiuni revoluţionare“: Ion Ţiriac, ocupat cu vînătoarea, omorînd sute de mistreţi într-o zi, iar
Ilie Năstase, omul făcut pentru fericire, încă tînăr şi mişcător ca argintul viu, implicat în construirea unui edificiu spitalicesc. Terenul e donat de primarul oraşului Buşteni, iar clădirea a şi început să se ridice, din piatră de munte.
Spitalul se va numi „Ilie Năstase“, spre cinstea celui care se gîndeşte la oameni. Pentru ca viitorul spital din Buşteni să fie un unicat, Ilie Năstase a adus investitori din Franţa. Zona arată senzaţional, iar aerul e nemaipomenit. „Oamenii din zonă merită să aibă un centru medical la standarde occidentale“, a declarat Ilie Năstase, care a fost însoţit, la Buşteni, şi de prietena sa, frumoasa Brigitte Sfăt.
Ilie Nastase, in top 10 cei mai buni tenismeni din toate timpurile
Afla cine este cel mai bun jucator de tenis din toate timpurile si pe ce loc se afla fostul tenismen roman.
Afla cine este cel mai bun jucator de tenis din toate timpurile si pe ce loc se afla fostul tenismen roman.
Ilie Nastase: Mi-a placut de Brigitte de când am vazut-o la TV
Ilie Nastase a povestit in direct, in cadrul emisiunii "Un show pacatos", detaliile cu privire la relatia pe care o are acum cu frumoasa bruneta Brigitte. Detalii»
Ilie Nastase a povestit in direct, in cadrul emisiunii "Un show pacatos", detaliile cu privire la relatia pe care o are acum cu frumoasa bruneta Brigitte. Detalii»
Pagina 3 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Subiecte similare
» ACTUALITATE.....DIVERSE
» Zavoranu/Pepe[v=]
» Gheorghe[Mandinga-Elena][v=]
» Roman[V=]
» SRI/SECURITATE
» Zavoranu/Pepe[v=]
» Gheorghe[Mandinga-Elena][v=]
» Roman[V=]
» SRI/SECURITATE
Pagina 3 din 5