Like/Tweet/+1
Ultimele subiecte
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE2Scris de Admin 26.08.17 22:37
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE1
Scris de Admin 26.08.17 22:36
» Comunitatea evreiască din Botoșani (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» Comunitatea evreiască din Botoșani (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:19
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:18
» DESPRE ANTISEMITISMUL MAREȘALULUI ION ANTONESCU
Scris de Admin 04.08.17 23:54
» Romanizarea Romaniei 1940-44 legi antisemite, CNRomanizare
Scris de Admin 04.08.17 21:13
» ROMÂNIA LUI ANTONESCU ȘI LOGICA VIOLENȚEI(3): VIOLENŢA MILIT
Scris de Admin 05.03.17 11:01
» Anunțuri Administrative
Scris de Admin 25.02.17 20:07
DUBAI
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
DUBAI
Rezumarea primului mesaj :
Turist în Ibiza Orientului
http://www.editie.ro/mod.php?mod=stiri&idstire=25649
Turist în Ibiza Orientului
http://www.editie.ro/mod.php?mod=stiri&idstire=25649
Ultima editare efectuata de catre Admin in 20.12.08 8:09, editata de 2 ori
Dubai – un arhipelag cladit pe visuri
Dubai – un arhipelag cladit pe visuri
La inceput nu a fost decat visul. Seicul Rashid bin Saeed al Maktoum si-a propus sa transforme mica sa asezare pescareasca intr-un centru urban futurist. Si a reusit. Insulele
La inceput nu a fost decat visul. Seicul Rashid bin Saeed al Maktoum si-a propus sa transforme mica sa asezare pescareasca intr-un centru urban futurist. Si a reusit. Insulele
Paradisul Dubai
Paradisul Dubai
Emiratul este pe cale de a deveni capitala mondiala a turismului, comertului, distractiei si finantelor.
Emiratul este pe cale de a deveni capitala mondiala a turismului, comertului, distractiei si finantelor.
Un zgârie-nori din Dubai a devenit cea mai înaltă clădire di
Un zgârie-nori din Dubai a devenit cea mai înaltă clădire din lume
Romanii cauta in Dubai turism excentric si salarii mari
Romanii cauta in Dubai turism excentric si salarii mari
Taxiuri diferentiate pe culori pentru barbati si femei
Taxiuri diferentiate pe culori pentru barbati si femei Autoritatile orasului Dubai au lansat pe piata taximetrele colorate in roz pentru femeile musulmane care nu doresc sa imparta acest mijloc de transport cu barbati. "Ladies Taxis" este ultimul moft intr-un centru comercial, de turism si de afaceri unde se intilnesc peste 203 de nationalitati. In prezent, in Dubai opereaza 50 de taximetre destinate in exclusivitate femeilor. Taxiurile sint conduse doar de femei, care poarta o uniforma roz si care sint instruite sa nu accepte nici un client din rindurile barbatilor. La aeroportul din Dubai exista ofiteri de politie care conduc clientele la taxiurile roz, in timp ce barbatii sint condusi la niste taxiuri de culoare rosie.
continuare
Dubai: o destinatie ca in 1001 de nopti
Unul dintre cele sapte emirate care formeaza Emiratele Arabe Unite, Dubai este un loc al contrastelor fascinante, o combinatie care evidentiaza orasul modern si desertul atemporal, estul si vestul, vechiul si noul.
Strazile Dubaiului sunt curate si sigure, iar calatorii vor fi cu siguranta fermecati de atmosfera calda si prietenoasa a orasului. Dubai are cate ceva pentru fiecare, de la turistii care pleaca in vacanta pentru a se relaxa, la turisti activi care sunt in cautare de experiente noi si pasionante.
Orasul Dubai are facilitati extraordinare pentru practicarea sporturilor, pentru cumparaturi, servirea mesei si pentru distractii.
Cultura Dubaiului are radacini puternice in traditiile islamice din Arabia. Curtoazia si ospitalitatea sunt printre cele mai apreciate. Si veti fi sigur incarcat de caldura si prietenia adevarata care intampina fiecare vizitator. Socitetatea din Dubai are o mare toleranta pentru stilurile de viata diferite. Strainii sunt liberi sa isi practice religia, cu o discretie rezonabila, imbracamintea este liberala. Femeile nu sunt supuse niciunei discriminari si pot sa conduca si sa mearga neinsotite. In ciuda dezvoltarii economice rapide din ultimii ani, Dubaiul ramane fidel mostenirii sale. Cetatenii se imbraca in costume traditionale si isi acopera capul cu podoabele specifice. Cultura araba si folclorul isi gasesc exprimarea in poezie, dans, cantece si arta traditionala.
Religia islamica este religia oficiala in Emiratele Aarabe Unite. Un numar mare de moschei sunt construite in tot orasul. Alte religii sunt respectate, iar in Dubai sunt si doua biserici crestine: Sfanta Maria romano-catolica si Sfanta Treime inter-denominationala.
Limba oficiala este limba araba, dar engleza este foarte raspandita si inteleasa. Ambele limbi sunt folosite pe scara larga in afaceri si comert.
Dubaiul are un climat subtropical, astfel incat trebuie vizitat mai ales intre lunile noiembrie si martie. Dar, chiar daca ajungeti pe aceste meleaguri exotice si in restul anului, puteti fi siguri ca nu veti uita prea usor vacanta petrecuta aici.
Viata de noapte si locuri unde poti lua masa
Numeroase hoteluri din Dubai au restaurante rafinate care ofera un mic univers al bucatariei mondiale.
Alegerea este nelimitata - din Golf si din Orientul Mijlociu, indiana, thailandeza, filipineza, japoneza, frantuzeasca, italiana, mexicana si multe alte varietati. In afara hotelurilor, Dubai ofera vizitatorilor sai o aventura gastronomica, cu sute de mici localuri unde se poate manca, raspandite in tot orasul. Fast-food-urile variaza de la cateva lanturi internationale la chioscuri "Shawarma" unde se vand felii de miel sau pui la gratar, amestecate cu salata, facute sul intr-o paine arabeasca. Noaptea, Dubai are cate ceva pentru fiecare. Baruri pot fi gasite in toate hotelurile, majoritatea cu muzica live. Alcoolul este disponibil in hoteluri, cluburi, restaurante si baruri. Cu toate acestea, resturantele din afara hotelurilor nu au voie sa serveasca bauturi alcoolice. De asemenea, sunt discoteci si cluburi de noapte arabe. Dubai se afla integrat in circuitul evenimentelor culturale: staruri internationale ale scenei pop, ale operei, muzicii arabe si chiar a teatrului londonez.
Shopping in Dubai
Pentru turisti, una dintre cele mai mari atractii din Dubai sunt cumparaturile. Fiind un port deschis cu taxe de import mici si fara impozitare, orasul ofera oportunitati extraordinare vanatorului de chilipiruri. Majoritatea marilor produse de firma sunt disponibile si de obicei sunt mai ieftine in Dubai decat in tarile de provenienta. Mari complexuri de magazine sunt dispuse convenabil in tot orasul, peretii lor de marmura si aerul conditionat intampina clientul cu o racoare binevenita. Fie ca doriti sa cautati moda frantuzeasca, electronicele japoneze sau accesoriile si incaltamintea italiana, mall-urile din Dubai le au pe toate. Cumparaturile sunt atat recreative cat si profitabile, iar targuielile sunt un lucru comun. Imbracamintea usoara de vara este potrivita in marea majoritate a anului, dar pulovere si jachete pot fi folosite in lunile de iarna, mai ales seara si in desert.
Burj al Arab, una dintre minunile lumii
Burj al Arab este o exceptie in lumea hotelurilor de lux, costul constructiei nu a fost niciodata facut public, iar cel mai scump apartament este cel regal, care costa 28.000 USD/noapte. Pe timpul noptii, iluminarea exterioara se schimba la fiecare 30 minute, oferind un spectacol impresionant.
Hotelul nu are zona de receptie la parter. Fiecare oaspete este intampinat de un director si condus sa completeze documentele de cazare, intr-un birou privat.
Inainte sa intrati in apartament, toate luminile vor fi aprinse, de la tabloul de comanda al etajului, ca o urare de bun venit. Imediat dupa intrarea in apartament, primele informatii vor fi despre functionarea aparaturii si iluminarii sofisticate din apartament. Cel mai mic apartament are 170 mp.
Localizare: pe mare, construit direct pe fundul Golfului Persic, dominand coasta orasului cu inaltimea sa impresionanta, 321 m.
Facilitati camere: AC, birou complet cu laptop, acces Internet, fax, imprimanta & copiator, TV cu plasma, satelit, DVD, seif, jacuzzi, spa, minibar, uscator de par. Accesul in suitele de mare lux se face la receptii private, situate la nivelul fiecarui etaj.
Facilitati hotel: 202 apartamente duplex, 8 restaurante (Al Mahara, Al Muntaha - la 200 m inaltime deasupra Golfului Arab, oferind o priveliste superba asupra insulelor), baruri, piscina, teren de tenis, rent-a-car, limuzina, transfer cu elicopterul, centru de afaceri, sala de conferinta, sala de bal la etajul 27, club de sanatate, magazine de lux, parfumerie, salon de infrumusetare. Platile pentru cheltuielile din timpul sejurului se fac cu credit card (cu limite de credit foarte mari).
O dupa-amiaza la ceaiul servit cu prajituri, delicatese si 1 pahar de sampanie costa de la 82 USD sau 60 USD fara sampanie. Un masaj special Thai, 50 minute, costa 150 USD. Centrul de sanatate Assawan este cel mai luxos loc imaginabil pentru tratamente si intretinere. Politica preturilor este confidentiala - trebuie sa fi fost client.
Rezervarile la exclusivistele restaurante Al Muntaha (in traducere inseamna "cel mai inalt"), aflat la 200 m deasupra Golful Persic, si Al Mahara (se ajunge cu un lift ce simuleaza o calatorie subacvatica cu submarinul) se fac din timp, altfel nu aveti nicio sansa sa vi se ofere accesul in interior.
Al Mahara face parte din primele 10 cele mai frumoase restaurante din lume. Un spectacol culinar, bogat, stralucitor, in exces, se petrece in serile sarbatorii de Ramadan. Mesele de Iftar si Suhour, dupa apusul soarelui, sunt adevarate festine. Merita sa participati macar o data.
Arabii obisnuiesc sa-si invite prietenii si partenerii de afaceri sa participe la masa de Iftar. Nu refuzati niciodata. Iar daca invitatia va fi la Burj al Arab, va fi o seara de neuitat. Vesela, tacamurile, paharele, prezentarea felurilor, servirea sunt regale.
Informeaza www.ultramarine.ro
http://www.curierulnational.ro/?page=articol&editie=1457&art=91829
Strazile Dubaiului sunt curate si sigure, iar calatorii vor fi cu siguranta fermecati de atmosfera calda si prietenoasa a orasului. Dubai are cate ceva pentru fiecare, de la turistii care pleaca in vacanta pentru a se relaxa, la turisti activi care sunt in cautare de experiente noi si pasionante.
Orasul Dubai are facilitati extraordinare pentru practicarea sporturilor, pentru cumparaturi, servirea mesei si pentru distractii.
Cultura Dubaiului are radacini puternice in traditiile islamice din Arabia. Curtoazia si ospitalitatea sunt printre cele mai apreciate. Si veti fi sigur incarcat de caldura si prietenia adevarata care intampina fiecare vizitator. Socitetatea din Dubai are o mare toleranta pentru stilurile de viata diferite. Strainii sunt liberi sa isi practice religia, cu o discretie rezonabila, imbracamintea este liberala. Femeile nu sunt supuse niciunei discriminari si pot sa conduca si sa mearga neinsotite. In ciuda dezvoltarii economice rapide din ultimii ani, Dubaiul ramane fidel mostenirii sale. Cetatenii se imbraca in costume traditionale si isi acopera capul cu podoabele specifice. Cultura araba si folclorul isi gasesc exprimarea in poezie, dans, cantece si arta traditionala.
Religia islamica este religia oficiala in Emiratele Aarabe Unite. Un numar mare de moschei sunt construite in tot orasul. Alte religii sunt respectate, iar in Dubai sunt si doua biserici crestine: Sfanta Maria romano-catolica si Sfanta Treime inter-denominationala.
Limba oficiala este limba araba, dar engleza este foarte raspandita si inteleasa. Ambele limbi sunt folosite pe scara larga in afaceri si comert.
Dubaiul are un climat subtropical, astfel incat trebuie vizitat mai ales intre lunile noiembrie si martie. Dar, chiar daca ajungeti pe aceste meleaguri exotice si in restul anului, puteti fi siguri ca nu veti uita prea usor vacanta petrecuta aici.
Viata de noapte si locuri unde poti lua masa
Numeroase hoteluri din Dubai au restaurante rafinate care ofera un mic univers al bucatariei mondiale.
Alegerea este nelimitata - din Golf si din Orientul Mijlociu, indiana, thailandeza, filipineza, japoneza, frantuzeasca, italiana, mexicana si multe alte varietati. In afara hotelurilor, Dubai ofera vizitatorilor sai o aventura gastronomica, cu sute de mici localuri unde se poate manca, raspandite in tot orasul. Fast-food-urile variaza de la cateva lanturi internationale la chioscuri "Shawarma" unde se vand felii de miel sau pui la gratar, amestecate cu salata, facute sul intr-o paine arabeasca. Noaptea, Dubai are cate ceva pentru fiecare. Baruri pot fi gasite in toate hotelurile, majoritatea cu muzica live. Alcoolul este disponibil in hoteluri, cluburi, restaurante si baruri. Cu toate acestea, resturantele din afara hotelurilor nu au voie sa serveasca bauturi alcoolice. De asemenea, sunt discoteci si cluburi de noapte arabe. Dubai se afla integrat in circuitul evenimentelor culturale: staruri internationale ale scenei pop, ale operei, muzicii arabe si chiar a teatrului londonez.
Shopping in Dubai
Pentru turisti, una dintre cele mai mari atractii din Dubai sunt cumparaturile. Fiind un port deschis cu taxe de import mici si fara impozitare, orasul ofera oportunitati extraordinare vanatorului de chilipiruri. Majoritatea marilor produse de firma sunt disponibile si de obicei sunt mai ieftine in Dubai decat in tarile de provenienta. Mari complexuri de magazine sunt dispuse convenabil in tot orasul, peretii lor de marmura si aerul conditionat intampina clientul cu o racoare binevenita. Fie ca doriti sa cautati moda frantuzeasca, electronicele japoneze sau accesoriile si incaltamintea italiana, mall-urile din Dubai le au pe toate. Cumparaturile sunt atat recreative cat si profitabile, iar targuielile sunt un lucru comun. Imbracamintea usoara de vara este potrivita in marea majoritate a anului, dar pulovere si jachete pot fi folosite in lunile de iarna, mai ales seara si in desert.
Burj al Arab, una dintre minunile lumii
Burj al Arab este o exceptie in lumea hotelurilor de lux, costul constructiei nu a fost niciodata facut public, iar cel mai scump apartament este cel regal, care costa 28.000 USD/noapte. Pe timpul noptii, iluminarea exterioara se schimba la fiecare 30 minute, oferind un spectacol impresionant.
Hotelul nu are zona de receptie la parter. Fiecare oaspete este intampinat de un director si condus sa completeze documentele de cazare, intr-un birou privat.
Inainte sa intrati in apartament, toate luminile vor fi aprinse, de la tabloul de comanda al etajului, ca o urare de bun venit. Imediat dupa intrarea in apartament, primele informatii vor fi despre functionarea aparaturii si iluminarii sofisticate din apartament. Cel mai mic apartament are 170 mp.
Localizare: pe mare, construit direct pe fundul Golfului Persic, dominand coasta orasului cu inaltimea sa impresionanta, 321 m.
Facilitati camere: AC, birou complet cu laptop, acces Internet, fax, imprimanta & copiator, TV cu plasma, satelit, DVD, seif, jacuzzi, spa, minibar, uscator de par. Accesul in suitele de mare lux se face la receptii private, situate la nivelul fiecarui etaj.
Facilitati hotel: 202 apartamente duplex, 8 restaurante (Al Mahara, Al Muntaha - la 200 m inaltime deasupra Golfului Arab, oferind o priveliste superba asupra insulelor), baruri, piscina, teren de tenis, rent-a-car, limuzina, transfer cu elicopterul, centru de afaceri, sala de conferinta, sala de bal la etajul 27, club de sanatate, magazine de lux, parfumerie, salon de infrumusetare. Platile pentru cheltuielile din timpul sejurului se fac cu credit card (cu limite de credit foarte mari).
O dupa-amiaza la ceaiul servit cu prajituri, delicatese si 1 pahar de sampanie costa de la 82 USD sau 60 USD fara sampanie. Un masaj special Thai, 50 minute, costa 150 USD. Centrul de sanatate Assawan este cel mai luxos loc imaginabil pentru tratamente si intretinere. Politica preturilor este confidentiala - trebuie sa fi fost client.
Rezervarile la exclusivistele restaurante Al Muntaha (in traducere inseamna "cel mai inalt"), aflat la 200 m deasupra Golful Persic, si Al Mahara (se ajunge cu un lift ce simuleaza o calatorie subacvatica cu submarinul) se fac din timp, altfel nu aveti nicio sansa sa vi se ofere accesul in interior.
Al Mahara face parte din primele 10 cele mai frumoase restaurante din lume. Un spectacol culinar, bogat, stralucitor, in exces, se petrece in serile sarbatorii de Ramadan. Mesele de Iftar si Suhour, dupa apusul soarelui, sunt adevarate festine. Merita sa participati macar o data.
Arabii obisnuiesc sa-si invite prietenii si partenerii de afaceri sa participe la masa de Iftar. Nu refuzati niciodata. Iar daca invitatia va fi la Burj al Arab, va fi o seara de neuitat. Vesela, tacamurile, paharele, prezentarea felurilor, servirea sunt regale.
Informeaza www.ultramarine.ro
http://www.curierulnational.ro/?page=articol&editie=1457&art=91829
Zgarie-nori ecologic
Zgarie-nori ecologic
Orientul Mijlociu, care gazduieste deja multe minunatii arhitectonice, se va putea mandri in curand si cu primul turn ecologic, autosuficient din punct de vedere energetic.
Cel care si-a asumat ambitioasa sarcina de a ridica in Dubai un zgarie-nori „ecologic” este arhitectul german Eckhard Gerber. Burj al-Taqa (Turnul energiei) va consuma foarte putina energie si si-o va produce singur.
Turnul va avea 68 de etaje, cu o inaltime de 322 metri, [...]
Orientul Mijlociu, care gazduieste deja multe minunatii arhitectonice, se va putea mandri in curand si cu primul turn ecologic, autosuficient din punct de vedere energetic.
Cel care si-a asumat ambitioasa sarcina de a ridica in Dubai un zgarie-nori „ecologic” este arhitectul german Eckhard Gerber. Burj al-Taqa (Turnul energiei) va consuma foarte putina energie si si-o va produce singur.
Turnul va avea 68 de etaje, cu o inaltime de 322 metri, [...]
Dubai va avea cel mai lung metrou din lume
Dubai va avea cel mai lung metrou din lume În Dubai se construieşte cea mai lungă reţea de metrou fără conductor din lume. Linia va avea 52 de kilometri, pe parcursul cărora vor fi 29 de staţii. Proiectul, spun realizatorii săi, va mai descongestiona traficul, care în ultimii ani a devenit un coşmar pentru toţi cei care ajung în Dubai.
Dubai este una dintre metropolele cu cel mai rapid ritm de dezvoltare. Clădirile răsar nu doar din pământ, ci şi din mare, în timp record. Doar anul trecut, suprafaţa emiratului s-a extins cu 25%, ceea ce a dus la suprasolicitarea infrastructurii şi a sistemului de transport. De altfel, pentru localnici şi pentru turişti, aglomeraţia din trafic este cea mai mare problemă. O problemă ce ar putea fi rezolvată, parţial, de noulul metrou gigant.
De la iniţierea proiectului, mii de muncitori au lucrat non-stop, pentru a termina în timp record cea mai lungă reţea complet automată din lume.
Provocările sunt multiple: timpul scurt, inovaţiile privind dotările, designul interior al vagoanelor, internetul wireless, camerele video, scaunele confortabile. Este primul metrou cu compartimente speciale pentru femei şi copii şi compartiment pentru VIP-uri.
Proiectanţii estimează că noua reţea de metrou din Dubai poate transporta zilnic 1,2 milioane de pasageri. Constructorii au în plan o extindere a reţelei, după ce aceasta va fi dată în folosinţă în 2009.
Dubai este una dintre metropolele cu cel mai rapid ritm de dezvoltare. Clădirile răsar nu doar din pământ, ci şi din mare, în timp record. Doar anul trecut, suprafaţa emiratului s-a extins cu 25%, ceea ce a dus la suprasolicitarea infrastructurii şi a sistemului de transport. De altfel, pentru localnici şi pentru turişti, aglomeraţia din trafic este cea mai mare problemă. O problemă ce ar putea fi rezolvată, parţial, de noulul metrou gigant.
De la iniţierea proiectului, mii de muncitori au lucrat non-stop, pentru a termina în timp record cea mai lungă reţea complet automată din lume.
Provocările sunt multiple: timpul scurt, inovaţiile privind dotările, designul interior al vagoanelor, internetul wireless, camerele video, scaunele confortabile. Este primul metrou cu compartimente speciale pentru femei şi copii şi compartiment pentru VIP-uri.
Proiectanţii estimează că noua reţea de metrou din Dubai poate transporta zilnic 1,2 milioane de pasageri. Constructorii au în plan o extindere a reţelei, după ce aceasta va fi dată în folosinţă în 2009.
La Dubai sunt 25% din macaralele lumii!
La Dubai sunt 25% din macaralele lumii!
Burj al-Arab este cel mai înalt hotel din lume,
având peste 300 m înălţime
Cel mai înalt zgârie-nori din lume, primul hotel subacvatic de pe mapamond, cea mai mare insulă artificială a planetei, locul unde se află concentrate 25% din macaralele lumii.
Sunt recordurile atinse sau care urmează a fi atinse de un oraş care acum 15 ani era înconjurat de nisip, un oraş arid şi fără personalitate. Dubai este un vis al şeicilor conştienţi că în curând robinetul cu petrol se va închide, un proiect faraonic devenit realitate. Potrivit analizelor efectuate de specialişti şi citate de presa internaţională, rezervele de petrol ale Dubaiului vor fi aproape epuizate începând cu 2010. Soluţia pentru un oraş situat în mijlocul deşertului, lipsit de alte resurse naturale, pare să fie turismul. O industrie care necesită sume de care numai miliardarii petrolului ar dispune.
Un oraş dominat de macarale
Ritmul de creştere al sectorului de construcţii este unul ameţitor. Potrivit Camerei de Comerţ şi Industrie a Dubaiului, construcţiile generează 12% din PIB-ul micuţului emirat, acestea având un ritm de creştere de 27% anual. Potrivit publicaţiei GulfNews, din totalul de 110.000 de macarale ce operează la nivel mondial, un procent cuprins între 15-25% se află în Dubai.
Dubaiul ca atracţie turistică este visul Prinţului Mohammed Bin Rashid al Maktoum, care este totodată şi preşedintele Autorităţii de Dezvoltare şi Investiţii. Planul său este unul pe măsura fondurilor de care dispune: atragerea unui număr de 15 milioane de turişti anual, începând cu 2010, dată la care se preconizează ca rezervele petroliere ale acestui stat vor fi epuizate.
Visul său nebunesc pare susţinut de cifre: în 2003, Dubaiul a atras 5,24 milioane de turişti străini.
Burj al-Arab
Burj al-Arab este cel mai înalt hotel din lume, având peste 300 de metri înălţime. Planurile iniţiale au pornit de la ideea ca proiectul să devină ceea ce reprezintă clădirea Operei pentru Sydney sau Turnul Eiffel pentru Paris. Şi se pare că a reuşit.
Construit pe o insulă artificială, aflată la aproximativ 200 de metri de ţărm, Burj al-Arab este printre cele mai scumpe hoteluri din lume, cel mai ieftin apartament pornind de la 1.000 de dolari pe noapte. E adevărat, are aproximativ 170 de metri pătraţi.
La polul opus se si-tuează un apartament de aproximativ 800 de metri pătraţi, închirierea unei camere de hotel scoţând din buzunarul doritorilor aproape 30.000 de dolari pe noapte.
Construcţia Burj al-Arab nu a fost lipsită de controverse, la un moment dat vehiculându-se ideea că arhitecţii englezi care l-au proiectat au făcut ca acesta să arate din anumite unghiuri ca o cruce creştină.
The World, arhipelagul artificial
"The World" reprezintă un alt proiect gigantic aflat în curs de fi-nalizare. Este o construcţie imensă, ce a necesitat costuri fabuloase. Practic, este un arhipelag creat artificial pentru a simboliza continentele lumii. Un proiect imobiliar în care doritorii îşi pot achiziţiona proprietăţi ce poartă numele ţărilor lumii. Globul pământesc în variantă micro.
"The World" este format din aproximativ 300 de insule, fiecare având suprafeţe cuprinse între 23 şi 83 de mii de metri pătraţi, despărţite de suprafeţe de apă de 50-2.100 de metri. Arhipelagul se întinde pe nouă kilometri lungime şi şase lăţime şi va fi protejat de un inel, un soi de dig de protecţie.
Preţul mediu al unei proprietăţi va fi de 25 de milioane de dolari, întregul cost al proiectului ridicându-se la 2,5 miliarde de dolari. Printre celebrităţile care au anunţat deja achiziţionarea unei locuinţe în cadrul proiectului ce urmează să se finalizeze în 2008 se numără Rod Stewart, Michaesl Schumacher şi David Beckham.
Palm Island
Palm Jumeirah este una din cele mai mari insule artificiale din lume, fiind un proiect imobiliar dezvoltat în apropierea coastelor Dubaiului de aceeaşi companie care construieşte The World. Este prima insulă a unui proiect care prevedea construirea a trei arhipelaguri în formă de palmier. Cele trei insule vor adăuga încă 520 de kilometri la lungimea coastelor Dubaiului.
Palm Jumeirah este format dintr-o insulă principală, reprezentând trunchiul palmierului, plus alte 17 în formă de frunze. Arhipelagul se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 25 de kilometri pătraţi - aproximativ 800 de terenuri de fotbal - şi este conectată la oraşul propriu-zis printr-un pod lung de 300 de metri.
Proiectul a necesitat 94 de milioane de metri cubi de nisip şi 7 milioane de tone de rocă. Cantitatea de materiale pentru "umplutura" insulei ar fi suficientă pentru construcţia unui zid înalt de 2,5 metri care ar înconjura Globul de trei ori.
Hydropolis
Hydropolis, autointitulat "Primul Hotel de 10 stele", este o construcţie aflată integral sub nivelul mării. Este cel mai ambiţios proiect arhitectonic din Dubai, cu costuri estimate la peste 500 de milioane de dolari.
Relansarea proiectului, după un start ezitant, a fost anunţată în luna februarie 2007, după ce o serie de probleme legate de impactul ecologic şi costurile de construcţie au fost rezolvate. Întins pe o suprafaţă de 10 hectare, Hydropolis va avea peste 220 de apartamente situate la 20 de metri sub nivelul mării. Practic, din fiecare cameră a hotelului va putea fi observată viaţa din adâncuri, în măsura în care va mai exista. (HotNews)
Burj al-Arab este cel mai înalt hotel din lume,
având peste 300 m înălţime
Cel mai înalt zgârie-nori din lume, primul hotel subacvatic de pe mapamond, cea mai mare insulă artificială a planetei, locul unde se află concentrate 25% din macaralele lumii.
Sunt recordurile atinse sau care urmează a fi atinse de un oraş care acum 15 ani era înconjurat de nisip, un oraş arid şi fără personalitate. Dubai este un vis al şeicilor conştienţi că în curând robinetul cu petrol se va închide, un proiect faraonic devenit realitate. Potrivit analizelor efectuate de specialişti şi citate de presa internaţională, rezervele de petrol ale Dubaiului vor fi aproape epuizate începând cu 2010. Soluţia pentru un oraş situat în mijlocul deşertului, lipsit de alte resurse naturale, pare să fie turismul. O industrie care necesită sume de care numai miliardarii petrolului ar dispune.
Un oraş dominat de macarale
Ritmul de creştere al sectorului de construcţii este unul ameţitor. Potrivit Camerei de Comerţ şi Industrie a Dubaiului, construcţiile generează 12% din PIB-ul micuţului emirat, acestea având un ritm de creştere de 27% anual. Potrivit publicaţiei GulfNews, din totalul de 110.000 de macarale ce operează la nivel mondial, un procent cuprins între 15-25% se află în Dubai.
Dubaiul ca atracţie turistică este visul Prinţului Mohammed Bin Rashid al Maktoum, care este totodată şi preşedintele Autorităţii de Dezvoltare şi Investiţii. Planul său este unul pe măsura fondurilor de care dispune: atragerea unui număr de 15 milioane de turişti anual, începând cu 2010, dată la care se preconizează ca rezervele petroliere ale acestui stat vor fi epuizate.
Visul său nebunesc pare susţinut de cifre: în 2003, Dubaiul a atras 5,24 milioane de turişti străini.
Burj al-Arab
Burj al-Arab este cel mai înalt hotel din lume, având peste 300 de metri înălţime. Planurile iniţiale au pornit de la ideea ca proiectul să devină ceea ce reprezintă clădirea Operei pentru Sydney sau Turnul Eiffel pentru Paris. Şi se pare că a reuşit.
Construit pe o insulă artificială, aflată la aproximativ 200 de metri de ţărm, Burj al-Arab este printre cele mai scumpe hoteluri din lume, cel mai ieftin apartament pornind de la 1.000 de dolari pe noapte. E adevărat, are aproximativ 170 de metri pătraţi.
La polul opus se si-tuează un apartament de aproximativ 800 de metri pătraţi, închirierea unei camere de hotel scoţând din buzunarul doritorilor aproape 30.000 de dolari pe noapte.
Construcţia Burj al-Arab nu a fost lipsită de controverse, la un moment dat vehiculându-se ideea că arhitecţii englezi care l-au proiectat au făcut ca acesta să arate din anumite unghiuri ca o cruce creştină.
The World, arhipelagul artificial
"The World" reprezintă un alt proiect gigantic aflat în curs de fi-nalizare. Este o construcţie imensă, ce a necesitat costuri fabuloase. Practic, este un arhipelag creat artificial pentru a simboliza continentele lumii. Un proiect imobiliar în care doritorii îşi pot achiziţiona proprietăţi ce poartă numele ţărilor lumii. Globul pământesc în variantă micro.
"The World" este format din aproximativ 300 de insule, fiecare având suprafeţe cuprinse între 23 şi 83 de mii de metri pătraţi, despărţite de suprafeţe de apă de 50-2.100 de metri. Arhipelagul se întinde pe nouă kilometri lungime şi şase lăţime şi va fi protejat de un inel, un soi de dig de protecţie.
Preţul mediu al unei proprietăţi va fi de 25 de milioane de dolari, întregul cost al proiectului ridicându-se la 2,5 miliarde de dolari. Printre celebrităţile care au anunţat deja achiziţionarea unei locuinţe în cadrul proiectului ce urmează să se finalizeze în 2008 se numără Rod Stewart, Michaesl Schumacher şi David Beckham.
Palm Island
Palm Jumeirah este una din cele mai mari insule artificiale din lume, fiind un proiect imobiliar dezvoltat în apropierea coastelor Dubaiului de aceeaşi companie care construieşte The World. Este prima insulă a unui proiect care prevedea construirea a trei arhipelaguri în formă de palmier. Cele trei insule vor adăuga încă 520 de kilometri la lungimea coastelor Dubaiului.
Palm Jumeirah este format dintr-o insulă principală, reprezentând trunchiul palmierului, plus alte 17 în formă de frunze. Arhipelagul se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 25 de kilometri pătraţi - aproximativ 800 de terenuri de fotbal - şi este conectată la oraşul propriu-zis printr-un pod lung de 300 de metri.
Proiectul a necesitat 94 de milioane de metri cubi de nisip şi 7 milioane de tone de rocă. Cantitatea de materiale pentru "umplutura" insulei ar fi suficientă pentru construcţia unui zid înalt de 2,5 metri care ar înconjura Globul de trei ori.
Hydropolis
Hydropolis, autointitulat "Primul Hotel de 10 stele", este o construcţie aflată integral sub nivelul mării. Este cel mai ambiţios proiect arhitectonic din Dubai, cu costuri estimate la peste 500 de milioane de dolari.
Relansarea proiectului, după un start ezitant, a fost anunţată în luna februarie 2007, după ce o serie de probleme legate de impactul ecologic şi costurile de construcţie au fost rezolvate. Întins pe o suprafaţă de 10 hectare, Hydropolis va avea peste 220 de apartamente situate la 20 de metri sub nivelul mării. Practic, din fiecare cameră a hotelului va putea fi observată viaţa din adâncuri, în măsura în care va mai exista. (HotNews)
Fabuloasele proiecte ale Dubaiului.
Fabuloasele proiecte ale Dubaiului.
Cel mai inalt zgirie-nori din lume, primul hotel subacvatic de pe mapamond, cea mai mare insula artificiala a planetei, locul unde se afla concentrate 25% din macaralele lumii. Sint recordurile atinse sau care urmeaza a fi atinse de un oras care acum 15 ani era inconjurat de nisip, un oras arid si fara personalitate, potrivit HotNews.ro. Dubai este un vis al seicilor constienti ca in curind robinetul cu petrol se va inchide, un proiect faraonic devenit realitate. Potrivit analizelor efectuate de specialisti si citate de presa interna ...
Cel mai inalt zgirie-nori din lume, primul hotel subacvatic de pe mapamond, cea mai mare insula artificiala a planetei, locul unde se afla concentrate 25% din macaralele lumii. Sint recordurile atinse sau care urmeaza a fi atinse de un oras care acum 15 ani era inconjurat de nisip, un oras arid si fara personalitate, potrivit HotNews.ro. Dubai este un vis al seicilor constienti ca in curind robinetul cu petrol se va inchide, un proiect faraonic devenit realitate. Potrivit analizelor efectuate de specialisti si citate de presa interna ...
continuare
Hotelul subacvatic
Hotelul subacvatic
În Dubai se construieşte primul hotel subacvatic din lume. Acesta va fi, bineînţeles, un hotel de lux, destinat persoanelor care vor să se trezească dimineaţa înconjurate de apă, fără ca aceasta să vină de la vecinii care au uitat robinetul deschis. Numele construcţiei destinate odihnei turiştilor va fi Hydropolis. Clienţii vor intra printr-un tunel subacvatic, care va uni uscatul de hotel cu 106 nivele de adâncime şi vor fi transportaţi cu un tren până la cele 220 de camere ale construcţiei inedite. Pentru cei care suferă de claustrofobie sau nu dispun de sume foarte mari de bani, etajele superioare sunt cele mai potrivite, în vreme ce etajele de la mare adâncime vor fi rezervate câte unei singure camere pe palier. Numai partea superioară a construcţiei va avea dimensiuni extraordinare: 64.700 de metri pătraţi. Acesta nu este singurul proiect de acest gen, alte hoteluri asemănătoare urmând să fie construite, pe viitor, lângă New York, Londra sau în largul coastelor Chinei. Constructorii acestui hotel se mândresc cu realizarea lor şi afirmă: „În cei şase ani pe care i-am petrecut făcând cercetare, planificare şi structurând financiar primul hotel subacvatic din lume, am dat viaţă unei şanse unice pentru omenire, de a crea primele aşezări oceanice, fiecare unică prin povestea ei, istoria arhitectonică şi identitatea culturală, care vor uni omul şi apa“.
În Dubai se construieşte primul hotel subacvatic din lume. Acesta va fi, bineînţeles, un hotel de lux, destinat persoanelor care vor să se trezească dimineaţa înconjurate de apă, fără ca aceasta să vină de la vecinii care au uitat robinetul deschis. Numele construcţiei destinate odihnei turiştilor va fi Hydropolis. Clienţii vor intra printr-un tunel subacvatic, care va uni uscatul de hotel cu 106 nivele de adâncime şi vor fi transportaţi cu un tren până la cele 220 de camere ale construcţiei inedite. Pentru cei care suferă de claustrofobie sau nu dispun de sume foarte mari de bani, etajele superioare sunt cele mai potrivite, în vreme ce etajele de la mare adâncime vor fi rezervate câte unei singure camere pe palier. Numai partea superioară a construcţiei va avea dimensiuni extraordinare: 64.700 de metri pătraţi. Acesta nu este singurul proiect de acest gen, alte hoteluri asemănătoare urmând să fie construite, pe viitor, lângă New York, Londra sau în largul coastelor Chinei. Constructorii acestui hotel se mândresc cu realizarea lor şi afirmă: „În cei şase ani pe care i-am petrecut făcând cercetare, planificare şi structurând financiar primul hotel subacvatic din lume, am dat viaţă unei şanse unice pentru omenire, de a crea primele aşezări oceanice, fiecare unică prin povestea ei, istoria arhitectonică şi identitatea culturală, care vor uni omul şi apa“.
CEA MAI INALTA CLADIRE DIN LUME
CEA MAI INALTA CLADIRE DIN LUME
In Emiratele Arabe Unite, in cel de-al doilea
In Emiratele Arabe Unite, in cel de-al doilea
FILE DE JURNAL (ARABICE 2)
FILE DE JURNAL (ARABICE 2)
http://ro.altermedia.info/cultura/file-de-jurnal-arabice-2_4494.html
http://ro.altermedia.info/cultura/file-de-jurnal-arabice-2_4494.html
Ultima editare efectuata de catre in 10.11.07 15:24, editata de 1 ori
Dubai, o lume ametitoare
Dubai, o lume ametitoare
Ritmul in care se construieste in Dubai este cu siguranta cel mai galopant din lume. Forta petrolului, a banului castigat din aurul negru care musteste in subsolul acestei zone imprima orasului o imagine de nerecunoscut de la an la an. Cele mai scumpe cladiri, cele mai indraznete ca arhitectura si inaltime, cele mai nastrusnice dotari interioare se realizeaza de cativa ani incoace in Dubai. Toate pentru a raspunde solicitarilor mereu mai numeroase si mai extravagante ale turistilor cu bani multi din toata lumea. Asa se face ca aici este singurul hotel de 7 stele din lume. Aici s-a modificat configuratia geografica a zonei de la interferenta uscatului cu oceanul, transportandu-se in larg cantitati impresionante de roca si pamant, si construindu-se pe acestea un nou oras cu strazile amplasate in forma de palmier. Si tot aici se edifica acum un hotel-oras, dotat inclusiv cu partie de schi, iar de curand a coborat de pe plansetele proiectantilor cel mai inalt turn din lume - Burj Dubai de 800 m, cu aproximativ 300 m mai aproape de nori decat detinatorul recordului de inaltime de pana acum, celebrul Taipei de 509 m. Sa mai spunem doar ca in Dubai, oamenii cu bani isi pot amenaja sau cumpara insule la comanda.
http://www.ziarulprahova.ro/articol
Ritmul in care se construieste in Dubai este cu siguranta cel mai galopant din lume. Forta petrolului, a banului castigat din aurul negru care musteste in subsolul acestei zone imprima orasului o imagine de nerecunoscut de la an la an. Cele mai scumpe cladiri, cele mai indraznete ca arhitectura si inaltime, cele mai nastrusnice dotari interioare se realizeaza de cativa ani incoace in Dubai. Toate pentru a raspunde solicitarilor mereu mai numeroase si mai extravagante ale turistilor cu bani multi din toata lumea. Asa se face ca aici este singurul hotel de 7 stele din lume. Aici s-a modificat configuratia geografica a zonei de la interferenta uscatului cu oceanul, transportandu-se in larg cantitati impresionante de roca si pamant, si construindu-se pe acestea un nou oras cu strazile amplasate in forma de palmier. Si tot aici se edifica acum un hotel-oras, dotat inclusiv cu partie de schi, iar de curand a coborat de pe plansetele proiectantilor cel mai inalt turn din lume - Burj Dubai de 800 m, cu aproximativ 300 m mai aproape de nori decat detinatorul recordului de inaltime de pana acum, celebrul Taipei de 509 m. Sa mai spunem doar ca in Dubai, oamenii cu bani isi pot amenaja sau cumpara insule la comanda.
http://www.ziarulprahova.ro/articol
Ultima editare efectuata de catre in 10.11.07 15:23, editata de 1 ori
DUBAI
Turist în Ibiza Orientului
http://www.editie.ro/mod.php?mod=stiri&idstire=25649
Ultima editare efectuata de catre Admin in 20.12.08 8:09, editata de 2 ori
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum