Like/Tweet/+1
Ultimele subiecte
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE2Scris de Admin 26.08.17 22:37
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE1
Scris de Admin 26.08.17 22:36
» Comunitatea evreiască din Botoșani (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» Comunitatea evreiască din Botoșani (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:19
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:18
» DESPRE ANTISEMITISMUL MAREȘALULUI ION ANTONESCU
Scris de Admin 04.08.17 23:54
» Romanizarea Romaniei 1940-44 legi antisemite, CNRomanizare
Scris de Admin 04.08.17 21:13
» ROMÂNIA LUI ANTONESCU ȘI LOGICA VIOLENȚEI(3): VIOLENŢA MILIT
Scris de Admin 05.03.17 11:01
» Anunțuri Administrative
Scris de Admin 25.02.17 20:07
DANEMARCA[V=]
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
DANEMARCA[V=]
Rezumarea primului mesaj :
Ultima editare efectuata de catre Admin in 06.09.15 14:43, editata de 4 ori
Danemarca, cea mai deschisă ţară pentru tehnologiile informa
Danemarca, cea mai deschisă ţară pentru tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor
Danemarca şi Suedia sînt mai bine pregătite decît SUA în ceea ce priveşte capacitatea lor de a exploata tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor, potrivit clasamentului publicat de Forumul Economic Mondial (World Economic Forum – WEF).
SUA, care în anul 2006 a ocupat prima poziţie în topul WEF Networked Readiness Index, se clasează pe locul trei în ultima ediţie, urmată de Singapore şi Elveţia.
Citeste articolul
Danemarca şi Suedia sînt mai bine pregătite decît SUA în ceea ce priveşte capacitatea lor de a exploata tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor, potrivit clasamentului publicat de Forumul Economic Mondial (World Economic Forum – WEF).
SUA, care în anul 2006 a ocupat prima poziţie în topul WEF Networked Readiness Index, se clasează pe locul trei în ultima ediţie, urmată de Singapore şi Elveţia.
Citeste articolul
Destinatie pentru un sejur de vis: Copenhaga, „Paradisul nor
Destinatie pentru un sejur de vis: Copenhaga, „Paradisul nordului”
http://www.ultima-ora.ro/articles.php?action=toArticle&article_id=10456
Copenhaga este capitala Danemarcei si unul dintre cele mai frumoase orase scandinave. „Paradisul nordului”, cum a fost numit orasul, imbina cu o gratie desavârsita eleganta, stilul si modernismul. Orasul emana optimism si frumusete. Parca este rupt de intreaga Europa, parca este o lume aparte in care intri din curiozitate si ramâi din placere.
Danemarca este intr-adevar una dintre cele mai scumpe tari europene. Poate din acest motiv nu este promovata ca destinatie turistica pe cât ar trebui. Dar niciun turist care a gustat din farmecul si eleganta „Paradisului nordului” nu ezita sa se reintoarca in acest oras incredibil. Copenhaga este situata la Marea Baltica, pe coasta orientala a insulei Sjaelland si in mica insula d^Amager, fata in fata cu strâmtoarea Oresund. In momentul in care ajungeti in Copenhaga, trebuie sa faceti un tur al orasului si sa admirati Piata Orasului, Resedinta regala de la Amalienborg, Mica Sirena, una dintre cele mai fotografiate statui din lume, Palatul Christiansborg, Turnul Rotund, Planetariul, Parcul Bakken, Palatul Amalienborg, Castelul Kronborg, care dateaza din secolul al XVII-lea.
Intre traditie si modernism
Copenhaga este si o destinatie pentru gurmanzi. Bucataria daneza respecta retetele stravechi si variaza foarte mult in functie de zona. De la carne de cerb marinata la homari proaspeti, chiftelute daneze si sushi, oricine iubeste mâncarea va parasi „Paradisul Nordului” mai fericit si cu doua-trei kilograme in plus. In ultimii câtiva ani, o avalansa de restaurante noi s-au deschis, multe dintre ele cu influente ale bucatariei frantuzesti sau italiene. Cu toate acestea, preparatele culinare traditionale sunt puse la mare pret de catre danezi.
Shopping in capitala daneza
Pe lânga sumedenia de magazine, danezii au propriile lor firme de haine, decoratiuni, ceramica si bijuterii. Unul dintre lucrurile care fac Copenhaga atât de atractiva pentru cei dornici de shopping este faptul ca toate aceste cumparaturi pot fi facute fara a lua vreun mijloc de transport in comun, toate magazinele fiind concentrate intr-o singura zona.
Sejur in „Paradis”
Copenhaga este o destinatie care necesita o suma considerabila de bani. Vacanta insa va fi memorabila, chiar daca veti umbla destul de mult la economii. Un bilet de avion la compania Czech Airlines, cu escala la Praga, costa in jur de 300 de euro. Daca doriti sa alegeti alte companii, precum Lufthansa or Austrian Airlines, pretul va atinge chiar 340 de euro. Conteaza foarte mult sa rezervati biletul cu cel putin doua-trei luni inainte, pentru ca pretul sa fie mai convenabil. In ceea ce priveste cazarea, pentru un loc intr-o camera dubla la un hotel de trei stele, pentru sase nopti veti plati in jur de 350 de euro, cu mic-dejun inclus. In cazul in care va doriti ceva mai luxos, un hotel de 4 stele, pretul pentru acelasi tip de sejur creste la 450 de euro de persoana. Dar Copenhaga se poate vizita si in trei sau patru zile, alegând o excursie de tip city break, contra sumei de 450 de euro. In aceasta suma intra cazare la un hotel de 4 stele cu mic-dejun si biletul de avion, inclusiv taxele de aeroport.
http://www.ultima-ora.ro/articles.php?action=toArticle&article_id=10456
Copenhaga este capitala Danemarcei si unul dintre cele mai frumoase orase scandinave. „Paradisul nordului”, cum a fost numit orasul, imbina cu o gratie desavârsita eleganta, stilul si modernismul. Orasul emana optimism si frumusete. Parca este rupt de intreaga Europa, parca este o lume aparte in care intri din curiozitate si ramâi din placere.
Danemarca este intr-adevar una dintre cele mai scumpe tari europene. Poate din acest motiv nu este promovata ca destinatie turistica pe cât ar trebui. Dar niciun turist care a gustat din farmecul si eleganta „Paradisului nordului” nu ezita sa se reintoarca in acest oras incredibil. Copenhaga este situata la Marea Baltica, pe coasta orientala a insulei Sjaelland si in mica insula d^Amager, fata in fata cu strâmtoarea Oresund. In momentul in care ajungeti in Copenhaga, trebuie sa faceti un tur al orasului si sa admirati Piata Orasului, Resedinta regala de la Amalienborg, Mica Sirena, una dintre cele mai fotografiate statui din lume, Palatul Christiansborg, Turnul Rotund, Planetariul, Parcul Bakken, Palatul Amalienborg, Castelul Kronborg, care dateaza din secolul al XVII-lea.
Intre traditie si modernism
Copenhaga este si o destinatie pentru gurmanzi. Bucataria daneza respecta retetele stravechi si variaza foarte mult in functie de zona. De la carne de cerb marinata la homari proaspeti, chiftelute daneze si sushi, oricine iubeste mâncarea va parasi „Paradisul Nordului” mai fericit si cu doua-trei kilograme in plus. In ultimii câtiva ani, o avalansa de restaurante noi s-au deschis, multe dintre ele cu influente ale bucatariei frantuzesti sau italiene. Cu toate acestea, preparatele culinare traditionale sunt puse la mare pret de catre danezi.
Shopping in capitala daneza
Pe lânga sumedenia de magazine, danezii au propriile lor firme de haine, decoratiuni, ceramica si bijuterii. Unul dintre lucrurile care fac Copenhaga atât de atractiva pentru cei dornici de shopping este faptul ca toate aceste cumparaturi pot fi facute fara a lua vreun mijloc de transport in comun, toate magazinele fiind concentrate intr-o singura zona.
Sejur in „Paradis”
Copenhaga este o destinatie care necesita o suma considerabila de bani. Vacanta insa va fi memorabila, chiar daca veti umbla destul de mult la economii. Un bilet de avion la compania Czech Airlines, cu escala la Praga, costa in jur de 300 de euro. Daca doriti sa alegeti alte companii, precum Lufthansa or Austrian Airlines, pretul va atinge chiar 340 de euro. Conteaza foarte mult sa rezervati biletul cu cel putin doua-trei luni inainte, pentru ca pretul sa fie mai convenabil. In ceea ce priveste cazarea, pentru un loc intr-o camera dubla la un hotel de trei stele, pentru sase nopti veti plati in jur de 350 de euro, cu mic-dejun inclus. In cazul in care va doriti ceva mai luxos, un hotel de 4 stele, pretul pentru acelasi tip de sejur creste la 450 de euro de persoana. Dar Copenhaga se poate vizita si in trei sau patru zile, alegând o excursie de tip city break, contra sumei de 450 de euro. In aceasta suma intra cazare la un hotel de 4 stele cu mic-dejun si biletul de avion, inclusiv taxele de aeroport.
CONTINUARE.............
Arhitectul Thorvald Bindesball - parintele etichetei Carlsberg
Eticheta Carlsberg este una dintre cele mai populare si usor de recunoscut etichete de bere. Ea a fost conceputa in 1904 de designerul si arhitectul danez Thorvald Bindesball, influentele perioadei Art Nouveau fiind vizibile in grafica etichetei. Logoul memorabil si mesajul direct concentreaza in eticheta Carlsberg esenta artei publicitare. De subliniat ca eticheta conceputa de Bindesball a fost sursa de inspiratie pentru multi designeri din toate colturile lumii.
Carlsberg, in „Cartea Recordurilor“
Surprinzator, familia Jacobsen nu a fost interesata exclusiv de fabricarea berii si de comercializarea acesteia. De exemplu, Jacob Christian Jacobsen a fost mereu preocupat de stiinta si a avut o mare pasiune pentru istorie. In 1876, el a infiintat Fundatia Carlsberg care, dupa moartea sa, in 1887, a preluat proprietatea fabricii de bere „Vechiul Carlsberg“. Mult mai tarziu, in 1982, fabrica „Vechiul Carlsberg“ al lui Jacob Christian Jacobsen a fost transformata in muzeu, pastrand si astazi intact echipamentul de fabricatie. La randul lui, Carl Jacobsen a fost intens preocupat de arta, fiind cel care a facut, prin actiunile sale, ca orasul Copenhaga sa fie supranumit „Orasul Turnurilor Frumoase“ (n.r. - fiecare din cladirile Carlsberg a fost conceputa dupa un model arhitectural aparte, atat din punct de vedere estetic, cat si functional). In acest context, compania Carlsberg a fondat, in 1992, cel mai important premiu din lume pentru arhitectura, care are reputatia unui premiu Nobel. La capitolul „Curiozitati“, trebuie amintit faptul ca, in fiecare an, fabrica de bere Carlsberg din Copenhaga primeste peste 120.000 de vizitatori. Unul dintre punctele de atractie al fabricii este o herghelie de 20 de cai din districtul Jutland, care se afla intr-un grajd modernizat in partea istorica a companiei Carlsberg. In plus, trebuie precizat ca produca torul danez detine cea mai mare colectie de sticle de bere din lume (12.000 de sticle), inregistrata in „Cartea Recordurilor“ .
Eticheta Carlsberg este una dintre cele mai populare si usor de recunoscut etichete de bere. Ea a fost conceputa in 1904 de designerul si arhitectul danez Thorvald Bindesball, influentele perioadei Art Nouveau fiind vizibile in grafica etichetei. Logoul memorabil si mesajul direct concentreaza in eticheta Carlsberg esenta artei publicitare. De subliniat ca eticheta conceputa de Bindesball a fost sursa de inspiratie pentru multi designeri din toate colturile lumii.
Carlsberg, in „Cartea Recordurilor“
Surprinzator, familia Jacobsen nu a fost interesata exclusiv de fabricarea berii si de comercializarea acesteia. De exemplu, Jacob Christian Jacobsen a fost mereu preocupat de stiinta si a avut o mare pasiune pentru istorie. In 1876, el a infiintat Fundatia Carlsberg care, dupa moartea sa, in 1887, a preluat proprietatea fabricii de bere „Vechiul Carlsberg“. Mult mai tarziu, in 1982, fabrica „Vechiul Carlsberg“ al lui Jacob Christian Jacobsen a fost transformata in muzeu, pastrand si astazi intact echipamentul de fabricatie. La randul lui, Carl Jacobsen a fost intens preocupat de arta, fiind cel care a facut, prin actiunile sale, ca orasul Copenhaga sa fie supranumit „Orasul Turnurilor Frumoase“ (n.r. - fiecare din cladirile Carlsberg a fost conceputa dupa un model arhitectural aparte, atat din punct de vedere estetic, cat si functional). In acest context, compania Carlsberg a fondat, in 1992, cel mai important premiu din lume pentru arhitectura, care are reputatia unui premiu Nobel. La capitolul „Curiozitati“, trebuie amintit faptul ca, in fiecare an, fabrica de bere Carlsberg din Copenhaga primeste peste 120.000 de vizitatori. Unul dintre punctele de atractie al fabricii este o herghelie de 20 de cai din districtul Jutland, care se afla intr-un grajd modernizat in partea istorica a companiei Carlsberg. In plus, trebuie precizat ca produca torul danez detine cea mai mare colectie de sticle de bere din lume (12.000 de sticle), inregistrata in „Cartea Recordurilor“ .
Carlsberg, brandul care imbina traditia cu inovatia
Carlsberg, brandul care imbina traditia cu inovatia
Desi are o vechime de 161 de ani, brandul Carlsberg ramåne mereu in actualitate, reusind sa surprinda prin modul cum se raliaza la curentele contemporane. In anul 2001, atunci cånd a intrat pe piata autohtona, brandul Carlsberg a fost asimilat de romåni cu o masina de spalat. Astazi, la doar sapte ani de la intrarea in tara noastra, gratie unei strategii de piata inovative care a imbinat traditia cu inovatia, Carlsberg reprezinta una dintre cele mai cunoscute branduri din Romånia, bucuråndu-se de notorietate de 81% in råndul consumatorilor romåni. Surprinzator, cu toate ca are notorietate in råndul consumatorilor, putini cunosc istoria acestui brand. De aceea, cotidianul „Interesul Public“ va prezinta astazi o scurta istorie a Carlsberg.
Carlsberg a fost fondata in 1847, la Copenhaga, de fabricantul de bere Jacob Christian Jacobsen (1811 - 1887), care isi incepuse cariera in domeniul fabricarii berii intr-o mica fabrica a tatalui sau, aflata in centrul orasului Copenhaga. Pasionat de mic de fabricarea berii, Jacob Christian Jacobsen face in 1845 o calatorie in Germania unde studiaza reteta bavareza. La intoarcerea din calatorie, el aduce la Copenhaga doi litri de drojdie de bere bavareza si incepe o serie de experimente. Dupa doi ani de experimente, Jacobsen decide sa-si faca o fabrica de bere. Insa nemultumit ca orasul Copenhaga era suprapopulat, iar conditiile de igiena din oras erau precare, Jacob Christian Jacobsen a ales ca locatie pentru fabrica sa un deal aflat la numai cativa kilometri de periferia Copenhagai. Astfel, in 1847, J.C. Jacobsen fondeaza fabrica sa de bere „Carlsberg“ (denumire ce vine de la numele fiului sau, Carl, si de la traducerea din daneza a cuvantului deal - „berg“ ). Desi in acele vremuri, in Danemarca, la producerea berii se utiliza drojdia de fermentatie inalta, Jacob Christian Jacobsen merge pe reteta bavareza si ia decizia de a utiliza in fabricarea berii drojdia de fermentatie joasa. Surprinzator, berea blonda produsa de Jacobsen s-a bucurat de un mare succes inca de la inceput. In numai cativa ani, cererea a determinat o crestere semnificativa a productiei, astfel ca Jacob Christian Jacobsen a fost nevoit sa-si extinda fabrica. Considerat „pionier“ in ceea ce prives te tehnologia folosita la fabricarea berii, Jacob Christian Jacobsen a apelat mereu la cele mai recente descoperiri stiintifice ale epocii, aplica ndu-le constant in fabrica sa. Astfel, in 1849, fabrica „Carlsberg“ a fost dotata cu o pompa de apa activata de un motor cu abur de doi cai putere. In 1866, el a cumparat un dispozitiv de fierbere actionat cu aburi. Desi utilizarea noilor tehnologii in fabricarea berii a starnit controverse, inovatiile introduse de Jacobsen s-au dovedit extrem de eficiente. La un moment dat, in 1870, Jacob Christian Jacobsen a infiintat o anexa la fabrica de bere inaugurata in 1847, care i-a fost concesionata prin leasing fiului sau, Carl, si el scolit la cele mai faimoase fabrici de bere din Europa. Ducand mai departe munca tatalui sau, Carl Jacobsen a deschis, in 1880, o noua fabrica de bere care a devenit cunoscuta sub numele de „Noul Carlsberg“, in vreme ce Jacob Christian Jacobsen a inglobat anexa in fabrica „Vechea Carlsberg“, care devenise „Gamle Carlsberg“. La un moment dat, in 1906, „Vechiul Carlsberg“ si „Noul Carlsberg“ au fuzionat, dand nastere companiei Carlsberg Breweries. In 1970, pentru a face fata competit iei internationale, Carlsberg a fuzionat cu compania Tuborg, formand concernul United Breweries Ltd, care, incepand cu 1987 si-a schimbat numele in Carlsberg A/S. Cand fabricile Carlsberg au fuzionat cu fabricile Tuborg, Fundatia Carlsberg a obtinut partea de control majoritar a Fabricilor de Bere Unite Ltd., acum Carlsberg A/S. Ca o consecinta logica a fuziunii, Fundatia Tuborg, infiintata in 1931, a fuzionat cu Fundatia Carlsberg.
15.000.000 de consumatori pe zi
Primul export de bere Carlsberg a fost facut in 1868, spre Scotia. La scurt timp au urmat Tarile Scandinave, dupa care a urmat o expansiune constanta, cu pauze in perioada celor Doua Razboaie Mondiale, cand livrarile catre alte state au incetat. Acum, exporturile Carlsberg sunt efectuate pe aproape toate statele planetei, din SUA in Japonia si din Danemarca in Australia. Astfel, aproape 90% din berea Carlsberg este produsa si vanduta peste hotarele Danemarcei, companiamama acordand licenta de productie unor fabrici de bere Carlsberg aflate in i n t r e a g a lume. Statisticile arata ca in cele 103 fabrici C a r l s b e r g situate in 49 de tari se produc la fiecare ora din zi si din noapte 750.000 de sticle de bere daneza, iar in fiecare zi, aproximativ 15 milioane de oameni se bucura de gustul inconfundabil al berii daneze.
Desi are o vechime de 161 de ani, brandul Carlsberg ramåne mereu in actualitate, reusind sa surprinda prin modul cum se raliaza la curentele contemporane. In anul 2001, atunci cånd a intrat pe piata autohtona, brandul Carlsberg a fost asimilat de romåni cu o masina de spalat. Astazi, la doar sapte ani de la intrarea in tara noastra, gratie unei strategii de piata inovative care a imbinat traditia cu inovatia, Carlsberg reprezinta una dintre cele mai cunoscute branduri din Romånia, bucuråndu-se de notorietate de 81% in råndul consumatorilor romåni. Surprinzator, cu toate ca are notorietate in råndul consumatorilor, putini cunosc istoria acestui brand. De aceea, cotidianul „Interesul Public“ va prezinta astazi o scurta istorie a Carlsberg.
Carlsberg a fost fondata in 1847, la Copenhaga, de fabricantul de bere Jacob Christian Jacobsen (1811 - 1887), care isi incepuse cariera in domeniul fabricarii berii intr-o mica fabrica a tatalui sau, aflata in centrul orasului Copenhaga. Pasionat de mic de fabricarea berii, Jacob Christian Jacobsen face in 1845 o calatorie in Germania unde studiaza reteta bavareza. La intoarcerea din calatorie, el aduce la Copenhaga doi litri de drojdie de bere bavareza si incepe o serie de experimente. Dupa doi ani de experimente, Jacobsen decide sa-si faca o fabrica de bere. Insa nemultumit ca orasul Copenhaga era suprapopulat, iar conditiile de igiena din oras erau precare, Jacob Christian Jacobsen a ales ca locatie pentru fabrica sa un deal aflat la numai cativa kilometri de periferia Copenhagai. Astfel, in 1847, J.C. Jacobsen fondeaza fabrica sa de bere „Carlsberg“ (denumire ce vine de la numele fiului sau, Carl, si de la traducerea din daneza a cuvantului deal - „berg“ ). Desi in acele vremuri, in Danemarca, la producerea berii se utiliza drojdia de fermentatie inalta, Jacob Christian Jacobsen merge pe reteta bavareza si ia decizia de a utiliza in fabricarea berii drojdia de fermentatie joasa. Surprinzator, berea blonda produsa de Jacobsen s-a bucurat de un mare succes inca de la inceput. In numai cativa ani, cererea a determinat o crestere semnificativa a productiei, astfel ca Jacob Christian Jacobsen a fost nevoit sa-si extinda fabrica. Considerat „pionier“ in ceea ce prives te tehnologia folosita la fabricarea berii, Jacob Christian Jacobsen a apelat mereu la cele mai recente descoperiri stiintifice ale epocii, aplica ndu-le constant in fabrica sa. Astfel, in 1849, fabrica „Carlsberg“ a fost dotata cu o pompa de apa activata de un motor cu abur de doi cai putere. In 1866, el a cumparat un dispozitiv de fierbere actionat cu aburi. Desi utilizarea noilor tehnologii in fabricarea berii a starnit controverse, inovatiile introduse de Jacobsen s-au dovedit extrem de eficiente. La un moment dat, in 1870, Jacob Christian Jacobsen a infiintat o anexa la fabrica de bere inaugurata in 1847, care i-a fost concesionata prin leasing fiului sau, Carl, si el scolit la cele mai faimoase fabrici de bere din Europa. Ducand mai departe munca tatalui sau, Carl Jacobsen a deschis, in 1880, o noua fabrica de bere care a devenit cunoscuta sub numele de „Noul Carlsberg“, in vreme ce Jacob Christian Jacobsen a inglobat anexa in fabrica „Vechea Carlsberg“, care devenise „Gamle Carlsberg“. La un moment dat, in 1906, „Vechiul Carlsberg“ si „Noul Carlsberg“ au fuzionat, dand nastere companiei Carlsberg Breweries. In 1970, pentru a face fata competit iei internationale, Carlsberg a fuzionat cu compania Tuborg, formand concernul United Breweries Ltd, care, incepand cu 1987 si-a schimbat numele in Carlsberg A/S. Cand fabricile Carlsberg au fuzionat cu fabricile Tuborg, Fundatia Carlsberg a obtinut partea de control majoritar a Fabricilor de Bere Unite Ltd., acum Carlsberg A/S. Ca o consecinta logica a fuziunii, Fundatia Tuborg, infiintata in 1931, a fuzionat cu Fundatia Carlsberg.
15.000.000 de consumatori pe zi
Primul export de bere Carlsberg a fost facut in 1868, spre Scotia. La scurt timp au urmat Tarile Scandinave, dupa care a urmat o expansiune constanta, cu pauze in perioada celor Doua Razboaie Mondiale, cand livrarile catre alte state au incetat. Acum, exporturile Carlsberg sunt efectuate pe aproape toate statele planetei, din SUA in Japonia si din Danemarca in Australia. Astfel, aproape 90% din berea Carlsberg este produsa si vanduta peste hotarele Danemarcei, companiamama acordand licenta de productie unor fabrici de bere Carlsberg aflate in i n t r e a g a lume. Statisticile arata ca in cele 103 fabrici C a r l s b e r g situate in 49 de tari se produc la fiecare ora din zi si din noapte 750.000 de sticle de bere daneza, iar in fiecare zi, aproximativ 15 milioane de oameni se bucura de gustul inconfundabil al berii daneze.
Bill Clinton, pe urmele stramosilor
Bill Clinton, pe urmele stramosilor
Trecut. Fostul presedinte american a vizitat recent Insulele Faroe, un arhipelag semiautonom al Danemarcei.
Trecut. Fostul presedinte american a vizitat recent Insulele Faroe, un arhipelag semiautonom al Danemarcei.
Raluca Moianu, in vizita la Mica Sirena
Raluca Moianu, in vizita la Mica Sirena
Prezentatoarea emisiunii "Iarta-ma" de la Romantica si a matinalului de la Magic FM, a ales sa-si petreaca ziua de nastere in Danemarca, alaturi de sotul ei, comentatorul sportiv Marius Ancuta.
Vacanta propriu-zisa mi-am petrecut-o in Antalya, impreuna cu sotul si cu fiica mea.
Concediul este insa mult prea scurt, iar mie imi place enorm sa calatoresc, asa ca am gasit o solutie. Pentru ca sunt un om ocupat si nu pot pleca in timpul saptamanii atat de des pe cat mi-as dori, am a [...]
Prezentatoarea emisiunii "Iarta-ma" de la Romantica si a matinalului de la Magic FM, a ales sa-si petreaca ziua de nastere in Danemarca, alaturi de sotul ei, comentatorul sportiv Marius Ancuta.
Vacanta propriu-zisa mi-am petrecut-o in Antalya, impreuna cu sotul si cu fiica mea.
Concediul este insa mult prea scurt, iar mie imi place enorm sa calatoresc, asa ca am gasit o solutie. Pentru ca sunt un om ocupat si nu pot pleca in timpul saptamanii atat de des pe cat mi-as dori, am a [...]
Mica Sirena a lui Andersen, acoperita cu un val islamic!
Mica Sirena a lui Andersen, acoperita cu un val islamic! Duminica dimineata la prima ora, un locuitor al capitalei daneze iesit la plimbare a avut surpriza sa constate ca "Mica Sirena" a lui Andersen era acoperita cu doua tesaturi de inspiratie musulmana, in culorile rosu si bordeaux, iar capul ii era acoperit cu un val. Nu este primul incident de acest fel: statuia a mai fost acoperita cu o burka, in 2004, iar pe abdomen i-a fost lipit un afis pe care scria "Turcia in UE ?", in semn de protest fata de eventuala aderare a acestei tari la Uniunea Europeana. Considerata un simbol al Danemarcei, "Mica Sirena" - creatie a sculptorului Edvard Eriksen - pazeste intrarea in portul din Copenhaga incepind din 1913, fiind insa "agresata" de mai multe ori, din anii `60 si pina in prezent...
continuare
COPENHAGA
Sirena din Copenhaga a fost vandalizată
Mica sirenă, simbolul turistic al capitalei daneze, a fost vandalizată, în noaptea de luni.
Agenţia AP transmite că frumoasa statuetă, celebră de peste un veac şi inspirată de o poveste a lui Hans Christian Andersen, a fost stropită cu vopsea roşie.
Hocheiştii danezi nu se dau bătuţi niciodată
Hocheiştii danezi nu se dau bătuţi niciodată
http://www.gds.ro/Util%20si%20placut/2007-05-02/Picatura+de+cunoastere
http://www.gds.ro/Util%20si%20placut/2007-05-02/Picatura+de+cunoastere
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum