Evreii din Romania - forum de istorie si actualitate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Like/Tweet/+1
Ultimele subiecte
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE2
Scris de Admin 26.08.17 22:37

» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE1
Scris de Admin 26.08.17 22:36

» Comunitatea evreiască din Botoșani (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:30

» Comunitatea evreiască din Botoșani (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:30

» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:19

» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:18

» DESPRE ANTISEMITISMUL MAREȘALULUI ION ANTONESCU
Scris de Admin 04.08.17 23:54

» Romanizarea Romaniei 1940-44 legi antisemite, CNRomanizare
Scris de Admin 04.08.17 21:13

» ROMÂNIA LUI ANTONESCU ȘI LOGICA VIOLENȚEI(3): VIOLENŢA MILIT
Scris de Admin 05.03.17 11:01

» Anunțuri Administrative
Scris de Admin 25.02.17 20:07


PREVENIRE

4 participanți

Pagina 5 din 20 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20  Urmatorul

In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty PREVENIRE

Mesaj Scris de Admin 27.12.05 10:18

Rezumarea primului mesaj :

ESTE MAI USOR SA PREVII DECAT SA TRATEZI
http://www.cuvantul-liber.ro/articol.asp?ID=47428
Sub imboldul acestui indemn, Fudatia Rheum_Care, in colaborare cu Centrul pentru Diagnosticare a Talpii si in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Mures, va desfasura, in perioada 25.01 _ 26.02.2010, in scolile targumuresene, o ampla campanie de prevenire si diagnosticare precoce a deviatiilor patologice a boltei plantare.

Scopul declarat al campaniei este de a depista deviatiile patologice a boltei plantare si prevenirea complicatiilor rezultate din schimbarea staticii piciorului la copii. Platfusul sau piciorul scobit sunt doar cateva din complicatiile cele mai des intalnite. Aceste schimbari patologice pot provoca complicatii care pot determina modificari de statica si la nivelul coloanei vertebrale. Asadar, este momentul sa actionam din timp pentru sanatatea copiilor nostri!

Echipe mixte, formate din specialisti ai Fundatiei Rheum_Care si Centrul pentru Diagnosticare a Talpii "Suporth", se vor deplasa in scoli cu aparatura de specialitate si vor amprenta talpa fiecarui elev din clasele I_VIII. Aceasta actiune se va desfasura in cadrul cabinetelor scolare. Amprenta talpii va fi diagnosticata de un medic specialist ortoped. La finalul campaniei, parintii elevilor care prezinta deviatii ale boltei plantare sau complicatii vor fi instiintati printr-o scrisoare prin care se explica problemele, dar si metodele de tratament. In cazul in care sunt depistate complicatii, parintii sunt sfatuiti sa apeleze de urgenta la specialistii Fundatiei Rheum_Care si a Centrului pentru Diagnosticarea Talpii.

Ne propunem ca pe durata desfasurarii campaniei sa evaluam aproximativ 10 mii de elevi.

RHEUM_CARE, MARINELA GOMBOS


Ultima editare efectuata de catre Admin in 21.01.10 14:30, editata de 10 ori
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos


PREVENIRE - Pagina 5 Empty Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de Admin 25.07.10 1:51

Sanatatea ta

PREVENIRE - Pagina 5 Freddykrueger_mic_tn
Putem muri in timpul unui cosmar?
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Cum să previi şi să tratezi înţepăturile de ţânţari

Mesaj Scris de Admin 23.07.10 18:32

Cum să previi şi să tratezi înţepăturile de ţânţari
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Cum să renunţi la zahăr

Mesaj Scris de Admin 21.07.10 17:18

Cum să renunţi la zahăr
Zahărul dăunează organismului, deşi puţine persoane ştiu acest lucru. Mulţi specialişti îl numesc chiar „otrava albă“. Şi asta deoarece corpul uman este construit în aşa fel încât să metabolizeze zaharuri complexe din alimente precum fructe, legume, miere, cereale.
Astfel, atunci când acesta primeşte o substanţă atât de concentrată cum este zahărul, face mai multe eforturi pentru a o procesa, acestea ducând, în timp, la apariţia mai multor dezechilibre.
În plus, există persoane care consumă foarte multe dulciuri şi care spun că nu pot renunţa la ele pur şi simplu, pentru că simt nevoia de dulce. Explicaţia constă în faptul că zahărul poate crea dependenţă. Pentru a încerca să te eliberezi de această nevoie, news.com.au îţi oferă cinci sfaturi, care au fost preluate şi de ziare.com.

1. Ia atitudine!

Dacă vrei să reuşeşti, nu trebuie să te gândeşti că vei fi privat de ceva renunţând. Pur şi simplu nu pierzi nimic. Din contră, câştigi mai multă sănătate stopând o dependenţă care are multe efecte negative asupra corpului tău.
Gândeşte-te cu milă la cei din jurul tău care cred că zahărul este bun şi încearcă să le explici şi lor cât de periculos este. După ce vei fi conştient şi convins că renunţarea la acesta îţi va aduce beneficii, străduinţa în sine va părea mult mai simplă decât crezi.

2. Renunţă la obiceiurile asociate consumului de zahăr!

Un alt pas important este să identifici obiceiurile care te încurajează să consumi zahăr. Asocierea a două plăceri face ca renunţarea să fie şi mai grea, însă dacă ai voinţă, vei reuşi.
Spre exemplu, multe persoane s-au obişnuit să mănânce ceva dulce atunci când se uită la un program preferat de la televizor. Pentru a scăpa de această tentaţie, cel puţin o perioadă, poţi să încerci să faci altceva plăcut în loc să te uiţi la TV sau să mănânci ceva sărat, în loc de dulciuri. De asemenea, o altă tentaţie puternică este cea a grupului. Atunci când ieşi în oraş cu prietenele tale şi acestea îşi cumpără câte o îngheţată şi te îndeamnă şi pe tine să iei una, este mult mai greu de rezistat. Poţi încerca să luaţi o hotărâre comună în acest sens şi să evitaţi toate acest aliment sau să le spui că pur şi simplu tu vrei să renunţi şi să nu te mai îmbie.

3. Înlătură alimentele dulci din casă!

Scoate din casă toate alimentele dulci, ca să faci faţă mai uşor. Elimină ciocolata, biscuiţii, băuturile dulci - atât cele fără alcool, cât şi cele cu alcool -, iaurturile dulci, în general tot ce înseamnă aliment procesat, bogat în zahăr. Dacă vezi că pe o cutie de cereale scrie că are miere sau stafide, ar fi bine să verifici conţinutul de zahăr deoarece, în multe cazuri, producătorii adaugă zahăr, dar scot în evidenţă folosirea unor ingrediente naturale, cum ar fi mierea, pentru a atrage cumpărătorii.

4. Înarmează-te cu răbdare!

Deşi pare foarte greu de crezut, odată ce ai trecut peste perioada de început, în care îţi este gândul numai la dulciuri, vei vedea că, în câteva săptămâni, pur şi simplu nu vei mai simţi nevoia să consumi aşa ceva. Ai răbdare şi încurajează-te să treci de cele mai grele ispite, cele care apar imediat după aplicarea hotărârii de a renunţa.

5. Reconsideră-ţi opţiunile alimentare!

După ce ai pornit pe această cale, ţine cont şi de faptul că, deşi există multe alimente care conţin fructoză, substanţă care se găseşte şi în zahăr, asta nu înseamnă că trebuie să renunţi şi la ele, deoarece acestea nu au acelaşi efect dăunător. Fructele au fructoză, în unele cazuri chiar în cantităţi mari; însă acestea conţin şi fibre şi apă, care ajută la o metabolizare firească a substanţei. Legumele, de asemenea, toate conţin fructoză, dar ea devine nesemnificativă prin prisma cantităţii de fibre pe care acestea o au.
Totodată, este bine să alegi produse lactate cât mai simple, fără diferite arome, şi să eviţi carnea marinată, care conţine zahăr. În ce priveşte pâinea, trebuie să ştii că toate tipurile de pâine au o anumită cantitate de zahăr. Cea neagră este însă mai indicată deoarece are cantităţi mai mici de fructoză şi conţine de aproape două ori mai multe fibre decât cea albă.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Cum prevenim căderile de calciu

Mesaj Scris de Admin 20.07.10 17:46

Cum prevenim căderile de calciu

Îţi ţiuie urechile, ţi se împăienjenesc ochii şi simţi că nu te mai ţin picioarele? Cel mai probabil ai o...
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Spălatul pe dinţi previne infarctul

Mesaj Scris de Admin 20.07.10 8:12

Spălatul pe dinţi previne infarctul
Spălatul pe dinţi nu doar că vă protejează dantura, dar previne şi infecţiile care v-ar putea ataca inima, arată un ...
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de Admin 19.07.10 6:47

Sanatatea ta

PREVENIRE - Pagina 5 Eatingoutdoor_mic_tn
Preveniti toxiinfectiile
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de Admin 16.07.10 13:44

Sanatatea ta

PREVENIRE - Pagina 5 Urocultura_mic_tn
Cand si cum se face o urocultura?
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Suplimentele pe bază de magneziu previn insomnia

Mesaj Scris de Admin 13.07.10 9:22

Suplimentele pe bază de magneziu previn insomnia


Magazinieri, 18:48 0 Vitaminele şi mineralele joacă un rol esenţial pentru buna funcţionare a organismului. Specialiştii în nutriţie spun că dietele sărace în magneziu cresc riscul apariţiei insomniilor. Potrivit acestora, în lipsa magneziului, în organism se produce mai puţină melatonină, un hormon care reglează ceasul nostru biologic. În cazul în care insomnia s-a instalat, ea poate fi remediată cu suplimente de magneziu, luate cu o oră înainte de culcare, sau printr-o dietă bogată în acest mineral
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de Admin 10.07.10 10:19

Campanie de prevenire HIV/SIDA
În perioada 19 iulie - 29 august, la Costineşti se va desfăşura campania "Iubeşte cu cap! Până peste cap". 70 de voluntari instruiţi, îmbrăcaţi în haine de militari, vor discuta cu tinerii despre responsabilitatea în viaţa sexuală şi prevenirea HIV/SIDA.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de Admin 10.07.10 9:52

Sanatatea ta

PREVENIRE - Pagina 5 Colestou_b_tn
Valorile colesterolului
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de Admin 01.07.10 2:55

Sanatatea ta

PREVENIRE - Pagina 5 Exercitiu_b_tn
De cata miscare avem nevoie?
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de Admin 17.06.10 8:12

Sanatatea ta

PREVENIRE - Pagina 5 Boalasarutului_b_tn
Cum sa ne ferim de "boala sarutului"
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Iaurtul previne aparitia cariilor

Mesaj Scris de Admin 04.06.10 17:06

Iaurtul previne aparitia cariilor


Consumul regulat de iaurt diminueaza riscul de aparitie a cariilor la copii, dupa cum se arata intr-un nou studiu citat de Daily Mail. Daca se consuma cate un iaurt ... detalii »
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Suplimentele de crom previn diabetul

Mesaj Scris de Admin 02.06.10 18:13

Suplimentele de crom previn diabetul

Când avem poftă de ceva dulce, putem lua suplimente nutritive pe bază de crom după ce mâncăm. Acest
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de anita47 20.04.10 9:05

FICATUL
http://secretulvietii.ro/Sanatate/FICATUL-marele-gardian-si-totodata-salvator-al-sanatatii-noastre.html
Puţin mai mare decât o carte obişnuită, ficatul nostru minunat ştie totuşi să realizeze simultan mai multe operaţii şi reacţii chimice decât ar fi capabile cele mai moderne şi mai mari laboratoare, calculatoare sau uzine chimice. Acţiunile biologice ale ficatului, ca şi participarea sa la manifestările noastre vitale sunt ceva mai importante chiar decât cele ale inimii. În numai o zecime de secundă, el este capabil să efectueze fără greşeală câteva sute de transformări chimice simultan. De el depind în mod direct digestia noastră, calitatea sângelui, bogăţia memoriei şi forţa musculară. Ficatul are deci un rol foarte important în viaţa intimă- şi total necunoacută de fiinţa umană obişnuită - a corpului nostru fizic care este un microcosmos în miniatură. De acţiunile sale complexe depind fără îndoială atât sănătatea cât şi viaţa noastră.

Cele 9 proprietăţi ale ficatului:
1. Ficatul secretă zilnic între 0,5 şi 1l de bilă. Acest lichid amar, de culoare galbenă, ne permite în primul rând să digerăm grăsimile ; pe de altă parte, el ne dezinfectează intestinele şi ne protejează împotriva diareei şi constipaţiei.
Un ficat obosit nu secretă în cantitate suficientă acest lichid miracol. Consecinţe: digestia materiilor grase devine mai dificilă, insuficient evacuate, substanţele nocive stagnează în intestine, expunând organismul la pericolele rezultând din diaree şi constipaţie.

2. Ficatul transformă şi „umanizează” toate substanţele care intră în corp (el este acela care le face perfect compatibile cu structura noastră, modificându-le prin trasmutaţie şi sublimare frecvenţa de vibraţie pentru ca aceasta să fie la unison cu aceea a aurei noastre, numai astfel aceste substanţe devenind parte integrantă din corpul nostru şi, într-o anumită măsură , din noi înşine), pentru ca ele să ne poată hrăni celulele fără a le agresa.
Un ficat slab sau obosit lasă să treacă în întregul organism substanţe străine netransformate (prin transmutaţie şi sublimare) sau insuficient asimilate, care ne vor îmbâcsi în cel mai scurt timp cu toxine.

3. Ficatul primeşte totalitatea materiilor digerate şi le controlează riguros el elimină excedentele şi reziduurile alimentare, tot el interceptează, neutralizează şi expulzează către intestin toate substanţele toxice, distruge bacteriile, aşteaptă ca elementele nutritive să fie transformate prin acţiunea fermenţilor şi enzimelor, pentru a le permite numai atunci să treacă în sânge.
Un ficat obosit ne asigură imperfect apărarea şi imunitatea corpului. El lasă să treacă în sânge substanţe neverificate, încărcate încă de toxine şi bacterii nocive. Ca urmare a acestui fapt, apar în timp diverse maladii şi chiar otrăvirea corpului.

4. Ficatul neutralizează la fel de eficient otrăvurile datorate activităţii celulare cât şi pe cele provenind din exterior: alcool, tutun, medicamente, carne etc.
Un ficat slab sau obosit se află în incapacitate de a face eforturi suplimentare, tocmai de aceea atunci el va elimina insuficient aceste otrăvuri care ne intoxică. Pe de altă parte, un mare număr de celule hepatice sunt distruse în contact cu alcoolul, tutunul, cu anumite medicamente sau cu unele substanţe chimice. Dacă această distrugere este cotidiană, ficatul nostru se va micşora şi se va rigidiza gradat, riscând să fie atins de ciroză.

5. Ficatul normalizează circulaţia sanguină în acelaşi mod în care un baraj dirijează cursul unui fluviu. Asemenea unui burete, el reduce congestiile sanguine care ar putea stânjeni funcţionarea inimii, putând absorbi până la 1,5l de sânge pentru a restabili o ciculaţie normală. Atunci când congestia a fost eliminată, el restituie din nou acest sânge organismului.
Unui ficat slab sau obosit îi lipseşte supleţea necesară „înghiţirii” temporare a unei asemenea cantităţi de sânge. Din această cauză, atunci organismul pierde un preţios normalizator al circulaţiei lui sanguine.

6.Ficatul dozează totodată armonios cantitatea de hormoni din sânge, metabolizează grăsimile şi proteinile, stochează vitaminele şi zahărul în aşa fel încât acestea să fie oricând gata să fie folosite. Printre altele, el fixează materialele de construcţie necesare reclădirii şi consolidării acelor părţi ale corpului care au fost victimile unor leziuni sau ale uzurii. De asemenea, tot el este acela care elimină excesul de colesterol.
Un ficat slab sau obosit ne va lăsa corpul să îmbătrânească repede fără a-i aduce hormonii care îi sunt indispensabili. El nu mai digeră atunci grăsimile şi proteinile de care avem nevoie. Vitaminile şi zahărul nu mai ajung să fie stocate, părţile afectate sau uzate ale corpului nostru nici nu se mai consolidează şi nici nu se mai reconstruiesc; iar colesterolul ne invadează vasele sanguine.

7. Ficatul ne asigură permanenţa sau constanţa temperaturii interne.
Un ficat slab sau obosit nu-şi mai poate îndeplini funcţia termică, făcându-ne astfel să suferim de frig sau de căldură.

8. Ficatul produce un anumit număr de substanţe esenţiale pentru sânge printre care amintim:protrombina şi fibrina, care îi permit sângelui să se coaguleze; heparina care îl face fluid şi globulina, substanţă care îl protejează sau îl imunizează faţă de diverse infecţii.
Un ficat slab sau obosit se privează de substanţele necesare coagulării sângelui, ne expune pericolului de hemoragie şi lasă ca sângele să se îngroaşe (să devină dens, vâscos), în dauna vaselor sanguine şi a inimii. El ne abandonează astfel, fără apărare, în faţa bolilor.

9. Ficatul este de asemenea direct răspunzător de echilibrul sanguin, el normalizează procentul de fier conţinut de globulele roşii.
Un ficat slab sau obosit nu mai poate interveni pentru alinarea suferinţelor celulelor noastre, care vor fi înfometate din cauza unui sânge dezechilibrat şi anemiat.

O întreagă carte n-ar fi de ajuns ca să descrie cu precizie toate operaţiile, transmutările, transformările, reconstituirile, fixările şi sintezele elaborate de ficat, care este un organ nepereche. A-i pătrunde complet misterele tuturor acţiunilor sale ar echivala cu înţelegerea miracolului vieţii.

Dimpotrivă, enumerarea maladiilor rezultând direct sau indirect dintr-o dereglare a ficatului poate fi de natură să ne facă mult mai responsabili faţă de acest agent esenţial al vieţii corpului nostru. Printre acestea se numără:
-digestie dificilă;
-constipaţie şi diaree;
-apendicită;
-diabet;
-obezitate sau slăbirea exagerată a corpului,
-anamie,
-colibaciloză,
-inflamare, fermentaţii putrede şi spasme la nivel intestinal;
-demineralizare;
-incapacitate de a suporta frigul;
-diverse tulburări auditive şi vizuale;
-boli de piele şi tulburări de pigmentare a pielii;
-arteroscleroză şi reumatism;
-hipertensiune arterială;
-sinuzită, guturai şi bronşită cronică;
-astm, boala fânului şi alte manifestări alergice;
-picioare umflate sau roşii;
-dezechilibrul glandular;
-slăbiciune musculară;
-platfus;
-varice, hemoroizi;
-sterilitate şi impotenţă;
-celulită, depresii;
-tulburări menstruale;
-paralizie datorată sclerozei;
-tuberculoză;
-cancer.

Din fericire însă, natura ne furnizează întotdeauna un anumit număr de indicii sau semnale care ne avertizează că sănătatea ficatului nostru este în pericol şi am intrat deja pe panta periculoasă. Graţie acestor semne, putem fi întotdeauna capabili să ne decelăm o eventuală oboseală hepatică. Aceste semne (care pentru yoghin ar trebui să fie nişte semnale de alarmă) sunt următoarele:
- limba mai mereu foarte încărcată şi miros urât al respiraţiei;
- ameţeli dese sau chiar senzaţii de sfârşeală;
- balonări şi gaze de fermentaţie în exces;
- migrene şi dureri de cap;
- insomnii, somn agitat;
- urină încărcată sau prea limpede;
- culoare galbenă a pielii şi o privire obosită;
- nas roşu şi pete de culoare închisă pe faţă.

Pentru a evita ca aceste semne de rău augur să se instaleze în organism şi pentru a nu ne lăsa copleşiţi de aceste infecţii, trebuie să acţionăm ca yoghini din timp, mai înainte ca ficatul, organ vital pentru noi să se degradeze. Ştiind toate acestea, noi trebuie, cu alte cuvinte, să-i cunoaştem „prietenii” şi „duşmanii”, în special printre alimentele pe care noi le consumăm zilnic. Astfel, într-o alegere conştientă şi pe deplin responsabilă, ca yoghini care deja considerăm că avem o mai mare voinţă, ar trebui să spunem cu hotărâre:

NU: zahărului alb rafinat, produs chimic „pur”, care ne agresează ficatul şi pancreasul prin simpla sa concentraţie. Neconţinând nici unul dintre fermenţii necesari bunei sale asimilări; el (zahărul) constrânge ficatul să acopere această carenţă cu preţul unui efort suplimentar care îl face să furnizeze el însuşi substanţele deficitare. Acest zahăr alb ar trebui deci să fie permanent alungat de pe masa noastră, în locul lui putând fi utilizat (doar la mare nevoie), mai curând ca un condiment decât ca un aliment, zahărul roşu de trestie.

DA: mierii naturale, fructelor proaspete (în special lămâile) şi fructele uscate dulci, care vor putea înlocui foarte avantajos zahărul alb. Ele alină totodată tulburările hepatice şi favorizează funcţionarea armonioasă a ficatului (în special lămâile, care îl drenează şi îl stimulează în mod deosebit);

NU: sării recristalizate şi rafinate, care este un alt produs chimic pur (clorura de sodiu). Întocmai ca şi în cazul zahărului şi făinii albe, rafinarea artificială îl privează de orice element viu. Din nefericire, acest tip de sare este folosit în exces în alimentaţia noastră.

DA: sării marine nerafinate, purtătoare de viaţă şi vehiculatoare a unor subtile fluide benefice;

NU: uleiurilor rafinate, margarinei şi grăsimilor animale, nefaste pentru sănătatea noastră. Primele, după cum se ştie, sunt fabricate prin intermediul unor procedee care distrug complet enzimele şi vitaminele, lăsând probabil diverse urme de catalizatori şi conpuşi chimici utilizaţi deja, foarte periculoşi pentru ficat. În ceea ce priveşte grăsimile animale, ele sunt acelea care accelerează necroza celulelor hepatice.

DA: uleiurilor obţinute prin presare la rece, fără solvenţi chimici, care luptă eficient împotriva colesterolului; îndeosebi uleiul de măsline care este întotdeauna extraordinar pentru ficat şi care, fiind emulsionat cu lămâie, expulzează în timp record calculii biliari.

NU: conservelor. Pentru a se păstra fără să se altereze, alimentele trebuie să fie fierte de mai multe ori, adăugându-li-se şi anumite substanţe chimice de sinteză (conservanţi). În urma acestui tratament, ele nu mai au nici o valoare alimentară biologică şi ne iau totodată posibilitatea de a utiliza vitaminele conţinute în alimentele crude.

DA: legumelor şi plantelor crude sau fierte numai atât cât trebuie: morcovii, sfecla, varza, anghinarea, ţelina, păpădia, prazul sau usturoiul care fluidifică secreţiile bilei, vindecă hepatita şi restabilesc pe cale naturală funcţiile hepatice.

NU: pâinii albe, pastelor făinoase şi produselor de patiserie. Diversele lor forme şi preparări, adeseori foarte apetisante, ascund în realitate absenţa substanţelor vii şi a vitaminelor, aceasta datorându-se lipsei grâului integral şi a tărâţei atât de pregnant revitalizante. În schimb, aceste produse sunt bogate în coloranţi, arome chimice şi diverse alcooluri. Prezenţa atâtor elemente nefaste, combinată cu carenţa în vitamine, enzime şi săruri minerale obosesc rapid ficatul, care nu mai poate asigura digestia şi neutralitatea lor.

DA: pastelor alimentare şi pâinii integrale, care ar trebui să constituie baza alimentaţiei noastre. Într-adevăr, toate vitaminele şi aminoacizii pe care îi putem găsi în făina necernută protejează în mod natural celula hepatică împotriva agresiunii toxinelor.

NU: cărnurilor şi mezelurilor. Să ne reamintim că ele sunt pline de proteine de proastă calitate, „de mâna a doua”, cum s-ar spune, fiind deja folosite de animalele din care provin. Aceste proteine sunt însoţite de toxine şi deşeuri a căror asimilare ne epuizează foarte mult organele digestive. În special mezelurile (dar şi carnea, aproape la fel de mult) conţin diverse substanţe chimice care ne obosesc şi ne mortifică ficatul. Să nu uităm de asemenea, că tocmai ca şi bazele azotate, carnea acidifică sângele şi că un organism acidifiat devine un teren propice dezvoltării unor maladii grave, cum ar fi chiar cancerul.

DA: cerealelor complete (cum ar fi soia), ciupercilor, legumelor uscate, brânzeturilor naturale şi ouălelor, care în viitor vor înlocui cu succes cărnurile şi mezelurile, proteinele lor pure sunt de primă calitate, ele îi permit ficatului să se refacă fără să-l polueze cu toxine.

NU: alimentelor sintetizate chimic, medicamentelor alopate (numai atunci când le putem înlocui cu remedii naturiste, total nenocive), tutunului şi alcoolului. În contact cu aceste veritabile otrăvuri, un mare număr de celule hepatice mor, iar vasele sanguine se rigidizează, devenind mai fragile şi peirzând şi o parte din capacitatea lor circulatorie. Insuficient energizat, oxigenat şi hrănit, ficatul suferă şi se sclerozează. El nu mai are suficientă forţă vitală pentru a reface celulele deteriorate, pentru a elimina colesterolul în exces, pentru a elabora anumite vitamine şi a filtra substanţele nocive. Încetul cu încetul, se instalează astfel o intoxicaţie generală.

DA: alimentelor naturale care ne ajută să ne dezintoxicăm. Dacă vom înlocui otrăvurile alimentare cu elementele de construcţie conţinute în alimentaţia biologică, ficatul se va reconstitui şi va funcţiona din nou la parametrii săi normali.

NU: surmenajului şi sedentarismului, suprasolicitării fizice şi intelectuale, angoasei şi fricii, care constituie tot atâtea otrăvuri ce ne intoxică celulele corpului. Lipsa mişcării sau exerciţiului fizic (cum ar fi gimnastica sau posturile (asana-ele) Yoga) este parţial răspunzătoare de apariţia constipaţiei, ca şi de insuficienţele respiratorii. În aceste condiţii, ficatul nu mai ajunge să elimine din organism o cantitate suficient de mare de deşeuri. Acumularea lor ne poate afecta măduva spinării, durificănd-o, aceasta conducând la paralizie.

DA: relaxării profunde şi exerciţiilor fizice în aer liber (cel mai bine ar fi la mare sau la munte), sau practicii Yoga, care ne vor salva din acest pericol. Atunci când ficatul dispune de timpul necesar eliminării substanţelor nefaste, organismul se dezintoxică mult mai uşor. Aceste tehnici corporale ne aprofundează şi capacitatea respiratorie, prin intermediul căreia ne putem debarasa de aerul viciat, rezidual din plămâni. Ele sunt deci foarte necesare purificării corpului şi ficatului.

Unele dintre aceste reguli sau principii de bază ne pot părea prea severe şi limitative. Trebuie însă să realizăm că ele constituie baza unei cunoaşteri care ne este vitală. Este o prostie crasă să neglijăm aceste reguli pline de bun simţ sub pretextul că suntem interesaţi în primul rând de spirit şi mai puţin de trup (aşa cum, din neînţelegere şi lipsă de maturitate au tendinţa să facă şi unii yoghini începători), pentru că un trup bolnav se va aşeza implacabil de-a curmezişul spiritualizării noastre forţate. Să nu uităm acel înţelept dicton latin „MENS SANA IN CORPORE SANO” (Minte sănătoasă în corp sănătos”); bolile ne handicapează, frânându-ne dezvoltarea sau ascensiunea spirituală şi concentrându-ne uneori foarte eficient realizarea aspiraţiilor şi idealurilor noastre înalte. De fapt, orice boală trădează un anumit dezechilibru în fiinţă. Cunoaşterea mecanismelor prin care sănătatea noastră se poate deregla ne permite să învătăm şi să folosim nenumărate metode pentru a o restabili. La fel cum un bun meşteşugar lucrează cu instrumente foarte bune, şi noi trebuie să ne ameliorăm starea principalului nostru instrument: corpul. Redobândindu-ne sau păstrându-ne nealterată starea de sănătate, eliberăm forţele binefăcătoare care erau ascunse în noi înşine, putând de acum înainte să folosim inteligent aceste forţe pentru realizarea ideilor noastre creatoare.

Instrumentul este deci corpul, iar o piesă esenţială a acestuia este ficatul, care îndeplineşte atât funcţia de”gară de triaj” cât şi cele de centru distribuitor, uzină chimică şi centru anti-otrăvuri în organismul nostru.Trebuie deci să-l protejăm cu deosebită grijă şi să reţinem foarte bine următoarele 10 precepte de aur care, dacă vor fi cu adevărat respectate, ne vor menţine mereu ficatul într-o condiţie excelentă:
1) Nu ne vom obosi niciodată ficatul aducându-i o alimentaţie plină de deşeuri şi toxine;
2) Nu ne vom otrăvi ficatul lipsindu-l de alimentele bogate în celuloză, care accelerează evacuarea deseurilor;
3) Nu ne vom deteriora sau agresa niciodată ficatul cu alcool sau cu tutun;
4) Nu ne vom slăbi puterea de apărare a ficatului consumând numai alimente acide şi azotate;
5) Nu ne vom distruge ficatul cu alimente denaturate sau printr-un abuz de medicamente chimice.
6) Nu ne vom surmena niciodată ficatul printr-un exces de hrană;
7) Nu vom cere niciodată ficatului eforturi suplimentare administrându-i alimente greu digerabile;
PREVENIRE - Pagina 5 Icon_cool Nu ne vom usca ficatul pritr-o circulaţie sanguină deficitară care nu-i aduce sânge proaspăt;
9) Nu ne vom sufoca niciodată ficatul privându-l de oxigen;
10) Nu ne vom congestiona niciodată ficatul refuzăndu-i o dietă hidrică care i-ar permite să respire şi să se odihnească.

articol primit
=========
anita47
anita47

Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de Admin 18.04.10 16:05


Proiect pntru prevenirea HIV/SIDA pentru tineri

Fundatia Tineri pentru Tineri si alte patru organizatii neguvernamentale au lansat marti proiectul [...]
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Alimente ce previn aparitia maladiei Alzheimer

Mesaj Scris de Admin 18.04.10 16:05


Alimente ce previn aparitia maladiei Alzheimer

O combinatie de alimente, printre care se numara carnea de peste, fructele, legumele, carnea rosie [...]
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Prevenirea accidentului vascular

Mesaj Scris de Admin 17.04.10 9:17

Prevenirea accidentului vascular

Pentru suferinzii "de inimă", mai ales pentru cei predispuşi la accidente vasculare, fitoterapia recomandă cura cu salată de leurdă. Timp de cel puţin 2 săptămâni, în fiecare dimineaţă, se consumă câte o porţie de salată, obţinută dintr-o mână de frunze. După cura de salată, se continuă tratamentul, cu tinctură: o linguriţă în jumătate de pahar cu apă, de 4 ori/zi, pe stomacul gol.

PREVENIRE - Pagina 5 Read Citeste articolul
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Sexul de doua ori pe saptamana previne infarctul

Mesaj Scris de Admin 12.04.10 8:22

Sexul de doua ori pe saptamana previne infarctul
La studiul efectuat de un institut medical din Massachusetts au participat 1.000 de barbati cu varste cuprinse intre 40 si 70 de ani, iar 45% dintre acestia au precizat ca fac amor cel putin de doua ori pe saptamana, restul respondentilor preferand sexul doar o data pe luna. S-a constatat, astfel,
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de anita47 11.04.10 9:15

Iată mâncarea care previne cancerul
de Andrei Dobrogea
Sursa Click
Mâncarea sănătoasă ajută la prevenirea cancerului. Expertul în nutriţie Sven David Müller (40 de ani) spune că există 50 de alimente care protejează şi uneori sunt capabile să lupte împotriva celulelor canceroase.
"Prin hrană nu te vindeci de cancer, dar multe alimente acţionează preventiv", a declarat specialistul, citat de cotidianul Bild.
1. Ananasul
Antioxidanţi bogaţi în vitamina C şi E protejează celulele atacate de diverse molecule. Ananasul conţine minerale valoroase, cum ar fi zincul şi seleniul care inhibă dezvoltarea cancerului.
2. Caisele
Sunt deosebit de bogate în antioxidanţi. Vitaminele din aceste fructe cresc capacitatea de reacţie a pielii la razele ultraviolete cancerigene.
3. Usturoiul sălbatic
Are sulfuri care conţin substanţă secundară de plante. Previne dezvoltarea cancerului.
4. Broccoli
E cea mai bună legumă împotriva cancerului. Are cea mai mare densitate de vitamine şi minerale - vitamina C, E, beta-caroten.
5. Cicoarea
Conţine prebiotice (fibre vegetale digerabile) - protejează împotriva cancerului de colon.
6. Căpşunele
Nu conţin nici un component cancerigen.
7. Rodiile
Conţin vitamine şi minerale care pot neutraliza substanţele agresive din organism.
8. Ceaiul verde
Previne cancerul de esofag şi de stomac. Acesta promovează enzime care neutralizează substanţele cauzatoare de cancer.
9. Varza
Face parte din cele mai active alimente în vitamina C, beta-caroten şi furnizor de acid folic. De asemenea, poate proteja împotriva cancerului de sân şi cel uterin, pentru că slăbeşte efectele nocive ale hormonului estrogen.
10. Grepfrutul
E bogat în vitamina C şi în una dintre cele mai importante clase de pigmenţi vegetali care previn cancerul.
11. Alunele
Conţin vitamina E naturală şi păstrează celulele înainte de expunerea la razele UV. Prin acizii graşi, vitamina E este bine absorbită.
12. Cerealele de ovăz
Conţin mulţi agenţi anticancer: zinc, vitamina E, provitamina A. Pentru pacienţii cu cancer: fulgi de ovăz cu ulei de nuci!
13. Brânza
Branza conţine, printre altele, vitamina B12 şi vitamina B6 . Prima este importantă pentru creşterea celulelor normale, iar a doua e bună pentru metabolism.
14. Măceşele
Foarte bogate în Vitamina C, măceşele intervin în inactivarea radicalilor liberi.
15. Heringul
Acest peşte aprovizionează organismul deficitar de vitamină D, mai ales în timpul iernii. Lipsa vitaminei D favorizează dezvoltarea cancerului.
16. Afinele
Protejează vezica urinară prevenind infecţiile ei. Deosebit de bogată în acid folic, vitamina C.
17. Zmeura
Conţine substanţele fotochimice care protejează împotriva transformării maligne a celulelor.
18. Ouăle de găină
Sunt bogate în toate vitaminele şi mineralele. Conţinutul ridicat de vitamina D şi E protejează împotriva cancerului.
19. Fibrele
Mazărea, fasolea şi lintele în special protejează împotriva cancerului de intestin. Probabilitatea unei boli poate fi redusă printr-o dietă bogată în fibre, cu până la 40%.
20. Coacăzele
Foarte bogate în antioxidanţi, sunt extrem de bune împotriva cancerului.
21. Fructul de cactus
Bogat în compuşi care protejează împotriva degenerării celulelor, inclusiv vitaminele C şi E. Protejează împotriva cancerului la prostată.
22. Grâul
Important protector împotriva cancerului, este esenţial pentru sistemul imunitar.
23. Usturoiul
Scade tensiunea arterială şi colesterolul. Inhibă creşterea tumorilor.
24. Şofranul de India
Conţine curcumină, ingredient activ, care protejează împotriva cancerului de colon. Doză de prevenire: o linguriţă pe zi, în supe.
25. Cacao
Îndepărtează posibilităţile de îmbolnăvire cu cancer prin substanţele bioactive pe care le conţine.
26. Pesmeţii
Protejează împotriva cancerului de colon.
27. Dovleacul
E bogat în vitaminele A, C, E şi D. În plus, conţine o mare parte a ofertei de vitamine din gama B.
28. Seminţele
Conţin cantităţi mari de acizi graşi nesaturaţi (omega-3-tip). Sunt bogate în seleniu şi alte minerale.
29. Uleiul din porumb
Conţine cea mai multă vitamină E dintre toate uleiurile.
30. Ştevia
Combinaţie de vitamina K şi vitamina C, poate inhiba creşterea celulelor canceroase.
31. Mango
Conţine foarte multă vitamina A. Intervine în inactivarea radicalilor liberi.
32. Morcovii
Pot compensa radiaţiile ultraviolete şi fumatul prin conţinutul foarte ridicat de beta-caroten.
33. Uleiul de nuci sau alune
E bogat în acizi graşi polinesaturaţi şi bun împotriva influenţelor negative de mediu, cum ar fi poluanţii atmosferici care pot afecta sever organismul uman.
34. Papaia
Conţine papaina, chymopapain - aceste enzime sunt folosite în tratamentul cancerului.
35. Migdalele
Proporţia ridicată de seleniu o face deosebit de importantă pentru prevenirea cancerului. Mult mai bună decât preparatele artificiale de selenium.
36. Cartofii
Au extrem de multe vitamine anticancer, dar le rămân în proporţie maximă doar atunci când cartoful este fiert.
37. Fisticul
Conţine vitamina A şi selenium şi poate preveni într-o anumită măsură cancerul la plămâni.
38. Prazul
Vitaminele şi antioxidanţii reduc riscul de cancer.
39. Alimentele probiotice
Iaurtul, chefirul, varza proaspătă contribuie la rezistenţa florei intestinale şi inhibă pătrunderea de substanţe străine în organism.
40. Pâinea de secară
Ideală în prevenirea cancerului, secara este bogată în acid phytic, acesta prevenind creşterea celulelor canceroase. Ajută în mod deosebit la prevenirea cancerului de sân.
41. Varza de Bruxelles
Conţine vitamina C de două ori mai mult decât portocalele. Acoperă nevoia organismului de acid folic.
42. Sfecla roşie
Este bogată în acid folic, conţine betanină.
43. Cătina
Un mix esenţial de vitamine, minerale şi fitochimicale, e mai bună decât orice pilulă de vitamine.
44. Susanul
Conţine fitosteroli - aceşti compuşi secundari de plante pentru reducerea colesterolului protejează împotriva cancerului.
45. Laptele de soia
Protejează mai ales împotriva tumorilor ce apar la femei, datorită substanţelor vegetale secundare.
46. Agrişele
Sunt bogate în pectină. Aceasta distruge sursa de toxine din intestine.
47. Spanacul
Acidul folic inhibă degenerarea celulelor.
48. Roşiile
Licopenul protejează împotriva cancerului pulmonar.
49. Somonul sălbatic
Conţine în mod semnificativ mai mult omega-3, acizi graşi, decât somonul de crescătorie. Aceşti acizi sunt esenţiali în protejarea împotriva cancerului.
50. Varza creaţă
Inhibă răspândirea celulelor canceroase. Vitaminele şi mineralele sporesc efectul prevenirii.
anita47
anita47

Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de Admin 10.04.10 12:40

Miere şi unt pentru prevenirea osteoporozei

Lipsa de calciu din organism poate provoca mari probleme sistemului osos. De aceea, verificarea nivelului de calciu din organism este recomandată măcar o dată pe an.
După cum ne-a spus dl prof. Vasile Andriţoiu, specialist în apiterapie, lector al Asociaţiei Naţionale pentru Terapii Complementare din România (ANATECOR), mierea de albine, în combinaţie cu untul, este benefică organismului pentru că ajută la fixarea calciului: "Se amestecă 100 g de miere polifloră cu 100 g de unt, până la omogenizare.

PREVENIRE - Pagina 5 Read Citeste articolul
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de anita47 08.04.10 10:42

Consumul excesiv de lapte favorizează cancerul de prostată

Conform unui studiu realizat la Universitatea din Montreal, există o posibilă legătură între consumul ridicat de lapte şi creşterea riscului apariţiei cancerului de prostată.
Au fost testate 200 de produse lactate în cadrul unui studiu epidemiologic efectuat de doi profesori din Canada şi Italia. Concluziile sale arată că un consum zilnic de 470 g de produse lactate ar dubla riscul apariţiei cancerului de prostată, faţă de un consum de 125 g pe zi.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, aproape 400 de persoane au răspuns la un chestionar asupra consumului de produse lactate. Dintre acestea, 197 sufereau de cancer de prostată. Această legătură ar apărea numai la consumul de lapte. Celelalte produse lactate, ca brânza, iaurturile, smântâna n-ar avea acelaşi efect asupra organismului.

http://princz.sunphoto.ro/
anita47
anita47

Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Asa puteti preveni astenia

Mesaj Scris de Admin 29.03.10 21:23

Asa puteti preveni astenia
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Pilulele contraceptive pot preveni cancerul

Mesaj Scris de Admin 26.03.10 8:27

Pilulele contraceptive pot preveni cancerul
Femeile care au luat pilule contraceptive la sfârşitul anilor '60 sunt expuse unui risc mai mic de a muri din cauza ...
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Evitam hepatita daca ne spalam de 6 ori pe zi

Mesaj Scris de Admin 05.03.10 8:00

Evitam hepatita daca ne spalam de 6 ori pe zi
Recomandare. Medicii sustin ca pentru a evita contaminarea cu virusul hepatitic A si B sau cu cel gripal este bine sa ne spalam mainile de cel putin 6 ori pe zi. Ei avertizeaza ca cei mai multi microbi se ascund sub unghii si intre degete, astfel incat se recomanda ca spalarea sa fie mai accentuata
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

PREVENIRE - Pagina 5 Empty Re: PREVENIRE

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 5 din 20 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum