Like/Tweet/+1
Ultimele subiecte
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE2Scris de Admin 26.08.17 22:37
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE1
Scris de Admin 26.08.17 22:36
» Comunitatea evreiască din Botoșani (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» Comunitatea evreiască din Botoșani (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:19
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:18
» DESPRE ANTISEMITISMUL MAREȘALULUI ION ANTONESCU
Scris de Admin 04.08.17 23:54
» Romanizarea Romaniei 1940-44 legi antisemite, CNRomanizare
Scris de Admin 04.08.17 21:13
» ROMÂNIA LUI ANTONESCU ȘI LOGICA VIOLENȚEI(3): VIOLENŢA MILIT
Scris de Admin 05.03.17 11:01
» Anunțuri Administrative
Scris de Admin 25.02.17 20:07
PREVENIRE
4 participanți
Pagina 8 din 20
Pagina 8 din 20 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 14 ... 20
PREVENIRE
Rezumarea primului mesaj :
ESTE MAI USOR SA PREVII DECAT SA TRATEZI
http://www.cuvantul-liber.ro/articol.asp?ID=47428
Sub imboldul acestui indemn, Fudatia Rheum_Care, in colaborare cu Centrul pentru Diagnosticare a Talpii si in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Mures, va desfasura, in perioada 25.01 _ 26.02.2010, in scolile targumuresene, o ampla campanie de prevenire si diagnosticare precoce a deviatiilor patologice a boltei plantare.
Scopul declarat al campaniei este de a depista deviatiile patologice a boltei plantare si prevenirea complicatiilor rezultate din schimbarea staticii piciorului la copii. Platfusul sau piciorul scobit sunt doar cateva din complicatiile cele mai des intalnite. Aceste schimbari patologice pot provoca complicatii care pot determina modificari de statica si la nivelul coloanei vertebrale. Asadar, este momentul sa actionam din timp pentru sanatatea copiilor nostri!
Echipe mixte, formate din specialisti ai Fundatiei Rheum_Care si Centrul pentru Diagnosticare a Talpii "Suporth", se vor deplasa in scoli cu aparatura de specialitate si vor amprenta talpa fiecarui elev din clasele I_VIII. Aceasta actiune se va desfasura in cadrul cabinetelor scolare. Amprenta talpii va fi diagnosticata de un medic specialist ortoped. La finalul campaniei, parintii elevilor care prezinta deviatii ale boltei plantare sau complicatii vor fi instiintati printr-o scrisoare prin care se explica problemele, dar si metodele de tratament. In cazul in care sunt depistate complicatii, parintii sunt sfatuiti sa apeleze de urgenta la specialistii Fundatiei Rheum_Care si a Centrului pentru Diagnosticarea Talpii.
Ne propunem ca pe durata desfasurarii campaniei sa evaluam aproximativ 10 mii de elevi.
RHEUM_CARE, MARINELA GOMBOS
ESTE MAI USOR SA PREVII DECAT SA TRATEZI
http://www.cuvantul-liber.ro/articol.asp?ID=47428
Sub imboldul acestui indemn, Fudatia Rheum_Care, in colaborare cu Centrul pentru Diagnosticare a Talpii si in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Mures, va desfasura, in perioada 25.01 _ 26.02.2010, in scolile targumuresene, o ampla campanie de prevenire si diagnosticare precoce a deviatiilor patologice a boltei plantare.
Scopul declarat al campaniei este de a depista deviatiile patologice a boltei plantare si prevenirea complicatiilor rezultate din schimbarea staticii piciorului la copii. Platfusul sau piciorul scobit sunt doar cateva din complicatiile cele mai des intalnite. Aceste schimbari patologice pot provoca complicatii care pot determina modificari de statica si la nivelul coloanei vertebrale. Asadar, este momentul sa actionam din timp pentru sanatatea copiilor nostri!
Echipe mixte, formate din specialisti ai Fundatiei Rheum_Care si Centrul pentru Diagnosticare a Talpii "Suporth", se vor deplasa in scoli cu aparatura de specialitate si vor amprenta talpa fiecarui elev din clasele I_VIII. Aceasta actiune se va desfasura in cadrul cabinetelor scolare. Amprenta talpii va fi diagnosticata de un medic specialist ortoped. La finalul campaniei, parintii elevilor care prezinta deviatii ale boltei plantare sau complicatii vor fi instiintati printr-o scrisoare prin care se explica problemele, dar si metodele de tratament. In cazul in care sunt depistate complicatii, parintii sunt sfatuiti sa apeleze de urgenta la specialistii Fundatiei Rheum_Care si a Centrului pentru Diagnosticarea Talpii.
Ne propunem ca pe durata desfasurarii campaniei sa evaluam aproximativ 10 mii de elevi.
RHEUM_CARE, MARINELA GOMBOS
Ultima editare efectuata de catre Admin in 21.01.10 14:30, editata de 10 ori
Medicina preventiva, cheia tratarii in viitor
Medicina preventiva, cheia tratarii in viitor
http://www.cuvantul-liber.ro/articol.asp?ID=43233
Conferinta regionala "Medic.ro", dedicata medicilor de familie din judetul Mures, este una dintre cele 50 de astfel de evenimente dedicate medicilor de familie si farmacistilor si organizate anual de Puls Media Network, in colaborare cu Colegiul Medicilor Mures.
"Medic.ro" a inceput miercuri, la ora 13, a durat aproximativ 5 ore, participantilor fiindu-le oferite in final diplome, alaturi de cele 5 credite profesionale, care au fost atribuite intalnirii.
Principala tema pusa in discutie _ Rolul medicului de familie in controlul riscului cardio-metabolic _ a fost prezentata de prof. univ. Dr. Nicolae Hancu.
Prima "runda" a prezentarilor a fost deschisa de catre prof. dr. Lia Georgescu, sefa Clinicii de reumatologie "Romastru", din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Mures. Aceasta a atras atentia asupra unei afectiuni cu incidenta pregnant crescuta in "graficul" afectiunilor actuale: artroza. Pe langa diferentele existente in tratarea ei, specialistul Lia Georgescu a subliniat si aspectele de natura psihologica ale bolii ce contine componenta unei dureri cronice: "O durere cronica duce in timp la demotivarea persoanei. Aceasta trebuie sa faca fata sanctiunilor sociale, economice si unui «peisaj» nou de viata. Toate acestea trebuie luate in calcul."
Profesorul universitar doctor Nicolae Hancu de la Catedra de diabet, nutritie si boli metabolice din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca a aratat importanta medicului de familie de la depistarea bolii, in toate fazele acesteia. Acesta a insistat ca un buget corespunzator ar putea impulsiona medicina preventiva, inca slab conturata la noi, principala cauza fiind constrangerea medicilor de familie la un anumit numar de retete. Intre afectiunile in care acestia pot avea un rol hotarator se numara cele cardiovasculare, antrenate in special de obezitate, vicii si sedentarism.
Intalnirea a prilejuit companiilor farmaceutice un bun prilej pentru lansarea unor noi produse. Participantii au primit mostre din cele patru produse ale companiei romanesti Biofarm : "Cavit Junior Sirop", Vitamina D _ picaturi, destinate copiilor, "Devaricid" (pentru fluidizarea circulatiei venoase) si "Hepatoprotect" si "Hepatoprotect forte" adresate pacientilor cu probleme hepatice.
http://www.cuvantul-liber.ro/articol.asp?ID=43233
Conferinta regionala "Medic.ro", dedicata medicilor de familie din judetul Mures, este una dintre cele 50 de astfel de evenimente dedicate medicilor de familie si farmacistilor si organizate anual de Puls Media Network, in colaborare cu Colegiul Medicilor Mures.
"Medic.ro" a inceput miercuri, la ora 13, a durat aproximativ 5 ore, participantilor fiindu-le oferite in final diplome, alaturi de cele 5 credite profesionale, care au fost atribuite intalnirii.
Principala tema pusa in discutie _ Rolul medicului de familie in controlul riscului cardio-metabolic _ a fost prezentata de prof. univ. Dr. Nicolae Hancu.
Prima "runda" a prezentarilor a fost deschisa de catre prof. dr. Lia Georgescu, sefa Clinicii de reumatologie "Romastru", din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Mures. Aceasta a atras atentia asupra unei afectiuni cu incidenta pregnant crescuta in "graficul" afectiunilor actuale: artroza. Pe langa diferentele existente in tratarea ei, specialistul Lia Georgescu a subliniat si aspectele de natura psihologica ale bolii ce contine componenta unei dureri cronice: "O durere cronica duce in timp la demotivarea persoanei. Aceasta trebuie sa faca fata sanctiunilor sociale, economice si unui «peisaj» nou de viata. Toate acestea trebuie luate in calcul."
Profesorul universitar doctor Nicolae Hancu de la Catedra de diabet, nutritie si boli metabolice din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca a aratat importanta medicului de familie de la depistarea bolii, in toate fazele acesteia. Acesta a insistat ca un buget corespunzator ar putea impulsiona medicina preventiva, inca slab conturata la noi, principala cauza fiind constrangerea medicilor de familie la un anumit numar de retete. Intre afectiunile in care acestia pot avea un rol hotarator se numara cele cardiovasculare, antrenate in special de obezitate, vicii si sedentarism.
Intalnirea a prilejuit companiilor farmaceutice un bun prilej pentru lansarea unor noi produse. Participantii au primit mostre din cele patru produse ale companiei romanesti Biofarm : "Cavit Junior Sirop", Vitamina D _ picaturi, destinate copiilor, "Devaricid" (pentru fluidizarea circulatiei venoase) si "Hepatoprotect" si "Hepatoprotect forte" adresate pacientilor cu probleme hepatice.
Nucile previn cancerul si bolile de inima
Nucile previn cancerul si bolile de inima
Consumul regulat de nuci poate preveni aparitia cancerului la san, dar si a maladiilor cardiace, datorita continutului mare de acizi grasi omega-3 si antioxidanti, potrivit rezultatelor unui studiu realizat recent in Statele Unite si citat de Mediafax. "Este cunoscut faptul ca o dieta sanatoasa poate preveni bolile cronice. Am demonstrat ca nucile, asociate unei alimentatii echilibrate - bogata in fructe si legume -, reduc riscul dezvoltarii cancerului la san", a spus Elaine Hardman, de la Scoala de medicina a Universitatii Marshall, coordonatoarea studiului. Cercetarile anterioare au aratat ca nucile consumate la sfarsitul mesei reduc efectele negative ale mancarurilor grase asupra arterelor. "Desi nucile sunt bogate in acizi grasi si calorii, acesti acizi sunt nesaturati, deci <>. Este nevoie ca acest subiect sa fie aprofundat, pentru a se identifica acei compusi bioactivi carora le putem atribui anumite efecte benefice asupra sanatatii", a spus Anna Denny, nutritionist la British Nutrition Foundation.
Consumul regulat de nuci poate preveni aparitia cancerului la san, dar si a maladiilor cardiace, datorita continutului mare de acizi grasi omega-3 si antioxidanti, potrivit rezultatelor unui studiu realizat recent in Statele Unite si citat de Mediafax. "Este cunoscut faptul ca o dieta sanatoasa poate preveni bolile cronice. Am demonstrat ca nucile, asociate unei alimentatii echilibrate - bogata in fructe si legume -, reduc riscul dezvoltarii cancerului la san", a spus Elaine Hardman, de la Scoala de medicina a Universitatii Marshall, coordonatoarea studiului. Cercetarile anterioare au aratat ca nucile consumate la sfarsitul mesei reduc efectele negative ale mancarurilor grase asupra arterelor. "Desi nucile sunt bogate in acizi grasi si calorii, acesti acizi sunt nesaturati, deci <
Sfaturi mici, efecte mari: cum prevenim aparitia cancerului
Sfaturi mici, efecte mari: cum prevenim aparitia cancerului de sin
Schimbarea dietei sau introducerea in alimentatie a unor alimente poate preveni aparitia cancerului la sin. In fiecare zi se pot consuma legume precum ceapa verde, ghimber, usturoi, fenicul, broccoli, conopida. Coaja de mandarine este unul dintre elementele foarte importante ale fitoterapiei traditionala orientale.
Unul dintre pericolele cele mai mari ale femeii moderne este cancerul de sin. De secole Medicina Traditionala Chineza (MTC) a ajutat milioane de paciente, specializindu-se in reducerea riscului de aparitie a acestuia si tratarea cauzei, de la "radacina".
MTC ofera o arie foarte larga de metode, testate timp de sute de ani, naturale, sigure, care se pot implementa in viata de zi cu zi si care complementeaza in mod fericit tratamentele sau modurile de prevenire specifice medicinei conventionale, alopate. Iata citeva mici sfaturi, aparent disparate, care fac parte dintr-un protocol mai curpinzator, care se foloseste pentru prevenirea cancerului de sin.
Includeti in alimentatia dumneavoastra, gradual, cit mai multe dintre legume: ceapa verde, ghimber, usturoi, fenicul, broccoli, conopida, patlagele vinete, morcovi, telina, ridichi. De asemenea puteti incerca sa mincati si muguri de bambus, seminte de lotus pe care le puteti gasi la la magazinele de fitoterape chineza.
Fasolea, soia, tofu, fasolea incoltita sau ciupercile de orice fel - comestibile sa fie, sint alte alimente bune de introdus in dieta curenta. Semintele precum nucile, arahidele, alunele, semintele de pin sau fructele precum curmalele, ananasul, pepenele verde, kiwi, lamiile sau perele pot fi consumate zilnic.
Produsele stupului: miere, polen, fagure de miere impreuna cu ovaz si ceai verde (ceaiul decaifeinizat este contraindicat) sint alte alimente bune in prevenirea aparitiei cancerului de sin.
Ceaiuri si comprese din plante
Pentru sindrom premenstrual MTC recomanda citeva ceaiuri si comprese. Ceaiul este preparat astfel: 4 felii de ginger, 3 cepe verzi (intregi, curatate), coaja de la o portocala, o mina de petale uscate de trandafir, un virf de lingurita de rozmarin si unul de scortisoara. Se fierb citeva minute ingredientele cu 1,5-2 litri de apa la foc iute. Ceaiul se bea cald, cite o cana de doua ori pe zi atita timp cit simptomele se manifesta.
Compresele pentru sindrom premenstrual au in compozitie 100 g de fenicul, piper cayenne si ghimbir astfel incit sa ajunga in total la 300 g. Se pune in cuptor pentru citeva minute sau se abureste amestecul intr-un steamer, pina se incalzeste bine.
Se pun plantele intr-o bucata de pinza curata si apoi se aplica pe abdomen in zona abdomenului inferior. Compresa se poate mentine calda un timp mai indelungat, daca se pune deasupra acestuia, pe abdomen, un saculet cu sare grunjoasa, incalzita in prealabil in tigaie. Nu folositi pentru incalzire cuptorul cu microunde.
Sfaturi mici pentru efecte de lunga durata
Pastrati si folositi coaja de la mandarine. Coaja de mandarine este unul dintre elementele foarte importante ale fitoterapiei traditionala orientale. Pe numele latin Pericarpium Citri Reticulate este un aliment de tip Yang (cald).
Are efecte de echilibrare a functiilor splinei si stomacului, echilibreaza energia vitala Qi, elimina excesul de umiditate din stomac si din abdomenul superior. Aparitia flegmei si stagnarea acesteia in organism, este unul dintre principalii factori de risc in filozofia MTC pentru aparitia cancerului in general si a celui de sin in special.
Coaja de mandarine dizolva aceasta flegma. Coaja de mandarine poate fi utilizata si pentru:
* Probleme digestive insotite de destindere abdominala, rigiit, greata, lipsa poftei de mincare, stari de voma, scaune moi;
* Oboseala;
* Probleme respiratorii cum ar fi senzatii de apasare in piept, tuse cu sputa excesiva.
Coaja de mandarine se foloseste in forma de decoct, 3-4 grame la o cana cu apa (maximul este 9g/zi).
Pastrati coaja de la mandarine, uscati-o la loc racoros si uscat. Dupa uscare se poate risni in forma de pudra. Pudra se amesteca cu miere si se consuma la nevoie in acest fel, mai ales pentru tuse, flegma excesiva in plamini sau dureri de sinusuri.
Schimbarea dietei sau introducerea in alimentatie a unor alimente poate preveni aparitia cancerului la sin. In fiecare zi se pot consuma legume precum ceapa verde, ghimber, usturoi, fenicul, broccoli, conopida. Coaja de mandarine este unul dintre elementele foarte importante ale fitoterapiei traditionala orientale.
Unul dintre pericolele cele mai mari ale femeii moderne este cancerul de sin. De secole Medicina Traditionala Chineza (MTC) a ajutat milioane de paciente, specializindu-se in reducerea riscului de aparitie a acestuia si tratarea cauzei, de la "radacina".
MTC ofera o arie foarte larga de metode, testate timp de sute de ani, naturale, sigure, care se pot implementa in viata de zi cu zi si care complementeaza in mod fericit tratamentele sau modurile de prevenire specifice medicinei conventionale, alopate. Iata citeva mici sfaturi, aparent disparate, care fac parte dintr-un protocol mai curpinzator, care se foloseste pentru prevenirea cancerului de sin.
Includeti in alimentatia dumneavoastra, gradual, cit mai multe dintre legume: ceapa verde, ghimber, usturoi, fenicul, broccoli, conopida, patlagele vinete, morcovi, telina, ridichi. De asemenea puteti incerca sa mincati si muguri de bambus, seminte de lotus pe care le puteti gasi la la magazinele de fitoterape chineza.
Fasolea, soia, tofu, fasolea incoltita sau ciupercile de orice fel - comestibile sa fie, sint alte alimente bune de introdus in dieta curenta. Semintele precum nucile, arahidele, alunele, semintele de pin sau fructele precum curmalele, ananasul, pepenele verde, kiwi, lamiile sau perele pot fi consumate zilnic.
Produsele stupului: miere, polen, fagure de miere impreuna cu ovaz si ceai verde (ceaiul decaifeinizat este contraindicat) sint alte alimente bune in prevenirea aparitiei cancerului de sin.
Ceaiuri si comprese din plante
Pentru sindrom premenstrual MTC recomanda citeva ceaiuri si comprese. Ceaiul este preparat astfel: 4 felii de ginger, 3 cepe verzi (intregi, curatate), coaja de la o portocala, o mina de petale uscate de trandafir, un virf de lingurita de rozmarin si unul de scortisoara. Se fierb citeva minute ingredientele cu 1,5-2 litri de apa la foc iute. Ceaiul se bea cald, cite o cana de doua ori pe zi atita timp cit simptomele se manifesta.
Compresele pentru sindrom premenstrual au in compozitie 100 g de fenicul, piper cayenne si ghimbir astfel incit sa ajunga in total la 300 g. Se pune in cuptor pentru citeva minute sau se abureste amestecul intr-un steamer, pina se incalzeste bine.
Se pun plantele intr-o bucata de pinza curata si apoi se aplica pe abdomen in zona abdomenului inferior. Compresa se poate mentine calda un timp mai indelungat, daca se pune deasupra acestuia, pe abdomen, un saculet cu sare grunjoasa, incalzita in prealabil in tigaie. Nu folositi pentru incalzire cuptorul cu microunde.
Sfaturi mici pentru efecte de lunga durata
Pastrati si folositi coaja de la mandarine. Coaja de mandarine este unul dintre elementele foarte importante ale fitoterapiei traditionala orientale. Pe numele latin Pericarpium Citri Reticulate este un aliment de tip Yang (cald).
Are efecte de echilibrare a functiilor splinei si stomacului, echilibreaza energia vitala Qi, elimina excesul de umiditate din stomac si din abdomenul superior. Aparitia flegmei si stagnarea acesteia in organism, este unul dintre principalii factori de risc in filozofia MTC pentru aparitia cancerului in general si a celui de sin in special.
Coaja de mandarine dizolva aceasta flegma. Coaja de mandarine poate fi utilizata si pentru:
* Probleme digestive insotite de destindere abdominala, rigiit, greata, lipsa poftei de mincare, stari de voma, scaune moi;
* Oboseala;
* Probleme respiratorii cum ar fi senzatii de apasare in piept, tuse cu sputa excesiva.
Coaja de mandarine se foloseste in forma de decoct, 3-4 grame la o cana cu apa (maximul este 9g/zi).
Pastrati coaja de la mandarine, uscati-o la loc racoros si uscat. Dupa uscare se poate risni in forma de pudra. Pudra se amesteca cu miere si se consuma la nevoie in acest fel, mai ales pentru tuse, flegma excesiva in plamini sau dureri de sinusuri.
Indigestia şi arsurile stomacale pot fi prevenite cu ceaiuri
Indigestia şi arsurile stomacale pot fi prevenite cu ceaiuri
Multe persoane suferă de indigestie şi arsuri la stomac. Acestea sînt cauzate de creşterea sau descreşterea secreţiei de acid gastric şi a altor enzime cu rol important în digestie. Simptomele includ arsuri, gaze, greaţă şi senzaţie de balonare.
Citeste articolul
Multe persoane suferă de indigestie şi arsuri la stomac. Acestea sînt cauzate de creşterea sau descreşterea secreţiei de acid gastric şi a altor enzime cu rol important în digestie. Simptomele includ arsuri, gaze, greaţă şi senzaţie de balonare.
Citeste articolul
Ciupercile proaspete previn cancerul mamar
Ciupercile proaspete previn cancerul mamar
http://www.gandul.info/sanatatea/ciupercile-proaspete-previn-cancerul-mamar.html?3891;4071097
Riscul de apariţie a cancerului mamar scade considerabil în cazul femeilor care obişnuiesc să consume ciuperci proaspete, mai ales dacă aceste alimente se asociază cu ceaiul verde, potrivit unui studiu apărut recent în „Jurnalul internaţional de cancer”.
Specialiştii care au realizat cercetarea spun că o porţie zilnică de ciuperci proaspete reduce riscul cancerului de sân cu până la două treimi. „Cercetătorii au relevat faptul că femeile care consumă 150 de grame de ciuperci proaspete în fiecare zi sunt cu 64% mai puţin predispuse de a dezvolta tumori mamare. Ciupercile uscate au un efect protector mai puţin eficient”, susţin oamenii de ştiinţă.
Studiul desfăşurat în China, pe câteva mii de femei, a arătat că riscul de apariţie a maladiei în cadrul grupului cercetat a fost redus cu aproape 90%. Există şi câteva dovezi clinice care sugerează faptul că ciupercile acţionează similar medicamentelor administrate împotriva cancerului de sân, blocând organismul în acţiunea lui de a produce estrogeni - hormonul care are rol de hrănire a celulelor canceroase.
Totuşi, specialiştii sunt de părere că studiul amintit nu dovedeşte faptul că ciupercile stopează cancerul, ci doar că poate preveni apariţia lui şi că, în prezent, este nevoie de cercetări suplimentare în acest domeniu.
Testele de laborator efectuate pe animale au demonstrat că ciupercile au anumite proprietăţi antitumorale şi că stimulează apărarea sistemului imunitar din organism. De asemenea, medicii consideră că dieta joacă un rol-cheie în prevenirea acestei maladii.
http://www.gandul.info/sanatatea/ciupercile-proaspete-previn-cancerul-mamar.html?3891;4071097
Riscul de apariţie a cancerului mamar scade considerabil în cazul femeilor care obişnuiesc să consume ciuperci proaspete, mai ales dacă aceste alimente se asociază cu ceaiul verde, potrivit unui studiu apărut recent în „Jurnalul internaţional de cancer”.
Specialiştii care au realizat cercetarea spun că o porţie zilnică de ciuperci proaspete reduce riscul cancerului de sân cu până la două treimi. „Cercetătorii au relevat faptul că femeile care consumă 150 de grame de ciuperci proaspete în fiecare zi sunt cu 64% mai puţin predispuse de a dezvolta tumori mamare. Ciupercile uscate au un efect protector mai puţin eficient”, susţin oamenii de ştiinţă.
Studiul desfăşurat în China, pe câteva mii de femei, a arătat că riscul de apariţie a maladiei în cadrul grupului cercetat a fost redus cu aproape 90%. Există şi câteva dovezi clinice care sugerează faptul că ciupercile acţionează similar medicamentelor administrate împotriva cancerului de sân, blocând organismul în acţiunea lui de a produce estrogeni - hormonul care are rol de hrănire a celulelor canceroase.
Totuşi, specialiştii sunt de părere că studiul amintit nu dovedeşte faptul că ciupercile stopează cancerul, ci doar că poate preveni apariţia lui şi că, în prezent, este nevoie de cercetări suplimentare în acest domeniu.
Testele de laborator efectuate pe animale au demonstrat că ciupercile au anumite proprietăţi antitumorale şi că stimulează apărarea sistemului imunitar din organism. De asemenea, medicii consideră că dieta joacă un rol-cheie în prevenirea acestei maladii.
VITAMINA B12 PREVINE MALFORMATIILE CONGENITALE
VITAMINA B12 PREVINE MALFORMATIILE CONGENITALE
Conform unor cercetari ale National Institute of Health din Statele Unite, deficitul de vitamina B12 din organism constituie un factor de risc pentru sistemul nervos central. Altfel spus, femeile care doresc sa ramana insarcinate ar trebui sa consume inainte cantitati suficiente de vitamina B12 si acid folic, pentru a reduce riscul nasterii unor copii cu malformatii congenitale, ceea ce conduce la diverse forme de handicapuri permanente sau chiar deces.
Conform unor cercetari ale National Institute of Health din Statele Unite, deficitul de vitamina B12 din organism constituie un factor de risc pentru sistemul nervos central. Altfel spus, femeile care doresc sa ramana insarcinate ar trebui sa consume inainte cantitati suficiente de vitamina B12 si acid folic, pentru a reduce riscul nasterii unor copii cu malformatii congenitale, ceea ce conduce la diverse forme de handicapuri permanente sau chiar deces.
Ghid / Preveniţi cancerul!
Ghid / Preveniţi cancerul!
În ultimii 40 de ani, numeroase studii insistă asupra factorilor nutriţionali suspectaţi că ar favoriza sau, dimpotrivă, ar preveni cancerul. Recent, Institutul Naţional al Cancerului din Franţa a emis un ghid cu factori care sporesc sau reduc riscul de cancer.
Excesul de băuturi alcoolice este pus în legătură cu apariţia mai multor tipuri de cancer: al gurii, al faringelui, al laringelui, al esofagului, colorectal, al sânului şi al ficatului. Riscul creşte direct proporţional cu cantitatea de alcool consumată, punctul de plecare fiind ceea ce depăşeşte un pahar cu vin zilnic. Pentru că s-a demonstrat că totuşi un pahar cu vin zilnic, în cazul femeilor, şi două pahare cu vin zilnic, în cazul bărbaţilor, reprezintă un mijloc de a lupta contra bolilor cardiovasculare.
CARNEA ROŞIE ŞI MEZELURILE
Potrivit ghidului renumitului institut francez, riscul de cancer colorectal creşte cu 29% cu fiecare porţie de 100 de grame de carne roşie consumată zilnic şi cu 21% la fiecare porţie de 50 de grame de mezeluri înghiţită zilnic. Ceea ce nu înseamnă că trebuie să renunţăm definitiv la carnea roşie. Nu, dar nu trebuie să depăşim 500 de grame săptămânal. Pentru a completa aportul de proteine vom alterna cu carne albă, peşte, ouă, rădăcinoase. Trebuie însă limitat consumul de mezeluri, în special al celor bogate în grăsimi şi sare. De altfel, excesul de sare şi de alimentele sărate este asociat cu apariţia cancerului stomacului. Şi printre alimentele exagerat de sărate se află şi unele sortimente de brânză.
SUPLIMENTELE ALIMENTARE PE BAZĂ DE BETACAROTEN
În cazul persoanelor expuse factorilor ce provoacă neoplasme, cum este tabagismul, administrarea suplimentelor cu betacaroten perioade îndelungate, în doze mari, respectiv între 20 mg şi 30 mg, sporeşte în mod considerabil riscul cancerului pulmonar. Dar de betacaroten avem nevoie zilnic, însă de aproximativ 2 mg, şi nu din suplimente, ci dintr-o alimentaţie echilibrată şi diversificată.
Legumele şi fructele sunt hrana ideală care ne ajută să scăpăm de majoritatea tipurilor de cancere. Fructele, dar mai ales legumele ne protejează de kilogramele în plus, adică de obezitate, despre care ştim că este mână în mână cu unele forme de cancer. Recomandarea este să mâncăm zilnic cel puţin cinci fructe şi legume proaspete, coapte sau fierte. De asemenea, zilnic avem nevoie de alimente conţinând fibre: cereale, pâine, legume uscate. În afară de alimentaţie, femeile pot contribui la reducerea riscului de cancer al sânului înainte şi în timpul menopauzei, dacă au alăptat. În acest sens, este indicat ca mamele să alăpteze cel puţin şase luni. Activitatea fizică este o veritabilă armă contra cancerului: scade riscurile de cancer de colon cu 18% până la 29%, ale cancerului sânului (după menopauză) şi al endometrului.
Recomandări: cinci zile pe săptămână câte 30 de minute de activitate fizică de intensitate moderată (mers rapid) sau de a practica trei zile pe săptămână câte 20 de minute de activitate fizică intensă (jogging). Potrivit aceluiaşi ghid, nu ar fi motive să renunţăm la microunde. În schimb, peştele şi carnea la grătar, dar mai ales preparatele prin prăjire permit cancerului să invadeze stomacul.
"Activitatea fizică este o veritabilă armă contra cancerului: scade riscurile de cancer de colon cu 18% până la 29%, ale cancerului sânului (după menopauză) şi al endome-trului"
În ultimii 40 de ani, numeroase studii insistă asupra factorilor nutriţionali suspectaţi că ar favoriza sau, dimpotrivă, ar preveni cancerul. Recent, Institutul Naţional al Cancerului din Franţa a emis un ghid cu factori care sporesc sau reduc riscul de cancer.
Excesul de băuturi alcoolice este pus în legătură cu apariţia mai multor tipuri de cancer: al gurii, al faringelui, al laringelui, al esofagului, colorectal, al sânului şi al ficatului. Riscul creşte direct proporţional cu cantitatea de alcool consumată, punctul de plecare fiind ceea ce depăşeşte un pahar cu vin zilnic. Pentru că s-a demonstrat că totuşi un pahar cu vin zilnic, în cazul femeilor, şi două pahare cu vin zilnic, în cazul bărbaţilor, reprezintă un mijloc de a lupta contra bolilor cardiovasculare.
CARNEA ROŞIE ŞI MEZELURILE
Potrivit ghidului renumitului institut francez, riscul de cancer colorectal creşte cu 29% cu fiecare porţie de 100 de grame de carne roşie consumată zilnic şi cu 21% la fiecare porţie de 50 de grame de mezeluri înghiţită zilnic. Ceea ce nu înseamnă că trebuie să renunţăm definitiv la carnea roşie. Nu, dar nu trebuie să depăşim 500 de grame săptămânal. Pentru a completa aportul de proteine vom alterna cu carne albă, peşte, ouă, rădăcinoase. Trebuie însă limitat consumul de mezeluri, în special al celor bogate în grăsimi şi sare. De altfel, excesul de sare şi de alimentele sărate este asociat cu apariţia cancerului stomacului. Şi printre alimentele exagerat de sărate se află şi unele sortimente de brânză.
SUPLIMENTELE ALIMENTARE PE BAZĂ DE BETACAROTEN
În cazul persoanelor expuse factorilor ce provoacă neoplasme, cum este tabagismul, administrarea suplimentelor cu betacaroten perioade îndelungate, în doze mari, respectiv între 20 mg şi 30 mg, sporeşte în mod considerabil riscul cancerului pulmonar. Dar de betacaroten avem nevoie zilnic, însă de aproximativ 2 mg, şi nu din suplimente, ci dintr-o alimentaţie echilibrată şi diversificată.
Legumele şi fructele sunt hrana ideală care ne ajută să scăpăm de majoritatea tipurilor de cancere. Fructele, dar mai ales legumele ne protejează de kilogramele în plus, adică de obezitate, despre care ştim că este mână în mână cu unele forme de cancer. Recomandarea este să mâncăm zilnic cel puţin cinci fructe şi legume proaspete, coapte sau fierte. De asemenea, zilnic avem nevoie de alimente conţinând fibre: cereale, pâine, legume uscate. În afară de alimentaţie, femeile pot contribui la reducerea riscului de cancer al sânului înainte şi în timpul menopauzei, dacă au alăptat. În acest sens, este indicat ca mamele să alăpteze cel puţin şase luni. Activitatea fizică este o veritabilă armă contra cancerului: scade riscurile de cancer de colon cu 18% până la 29%, ale cancerului sânului (după menopauză) şi al endometrului.
Recomandări: cinci zile pe săptămână câte 30 de minute de activitate fizică de intensitate moderată (mers rapid) sau de a practica trei zile pe săptămână câte 20 de minute de activitate fizică intensă (jogging). Potrivit aceluiaşi ghid, nu ar fi motive să renunţăm la microunde. În schimb, peştele şi carnea la grătar, dar mai ales preparatele prin prăjire permit cancerului să invadeze stomacul.
"Activitatea fizică este o veritabilă armă contra cancerului: scade riscurile de cancer de colon cu 18% până la 29%, ale cancerului sânului (după menopauză) şi al endome-trului"
IAURTUL PREVINE CANCERUL DE VEZICA
IAURTUL PREVINE CANCERUL DE VEZICA
Un studiu al Institutului Karolinska din Suedia a demonstrat ca un consum zilnic de iaurt scade riscul de imbolnavire de cancer de vezica urinara cu 45%. Responsabil este acidul lactic din aliment care lupta impotriva bolii.
Un studiu al Institutului Karolinska din Suedia a demonstrat ca un consum zilnic de iaurt scade riscul de imbolnavire de cancer de vezica urinara cu 45%. Responsabil este acidul lactic din aliment care lupta impotriva bolii.
Cafeaua poate preveni atacul cerebral
Cafeaua poate preveni atacul cerebral
Un nou episod din serialul “Alimentul X face bine/rau bolii Y”: Cafeaua consumata cu moderatie (2-3 cesti zilnic), de catre femei, reduce cu aproape o cincime riscul de accident vascular cerebral.
Studiul a fost realizat pe un numar de subiecti suficient de mare (83 de mii) si s-a intins pe o durata suficienta (24 de ani), si deci nu se poate afirma ca nu ar fi semnificativ.
De fapt cercetatorii spanioli de la Universitatea Atonoma din Madrid si-au propus sa dovedeasca ipoteza opusa – anume, ca apoplexia ii loveste mai des pe cei care beau cafea.
Oamenii de stiinta au subliniat, insa, ca riscul formarii de cheaguri de sange in creier scade multumita consumului de cafea numai in cazul persoanelor altminteri sanatoase. Este improbabil ca oamenii care sufera deja de o boala de inima sau de hipertensiune sa traga foloase de pe urma cresterii consumului de cafea.
Studii anterioare sugereaza ca ne putem apara si de alte probleme medicale consumand cafea – guta, deficiente de memorie, bolile ficatului si chiar unele forme de cancer. Bautul cafelei a fost insa considerat un factor care contribuie la bolile de inima si la avortul spontan.
Cercetatorii de la Madrid au analizat tabieturile cafelistice a 83 de mii de femei, de-a lungul a 24 de ani. A reiesit ca exista un raport de proportionalitate indirecta intre numarul cestilor de cafea consumate si riscul de apoplexie. Femeile care beau intre 5 si 7 cesti de cafea pe saptamana au un risc de accident vascular cerebral cu 12 procente mai mic decat cele care nu consuma de loc cafea. Doua sau trei cesti pe zi reduc riscul cu 19 la suta, iar de la patru cafele in sus, riscul mai scade cu un procent, la 20%.
Autorii studiului se indoiesc ca aceste efect s-ar datora cafeinei – in definitiv, alte bauturi bogate in cofeina, ceaiul de exemplu, nu reduc riscul de accident vascular cerebral, pe cand consumul de cafea decafeinizata o face. Opinia coordonatoarei stdiului, dr. Esther Lopez-Garcia, este ca antioxidantii din cafea pot contribui la reducerea inflamatiilor si deci amelioreaza functionarea vaselor sanguine
Un nou episod din serialul “Alimentul X face bine/rau bolii Y”: Cafeaua consumata cu moderatie (2-3 cesti zilnic), de catre femei, reduce cu aproape o cincime riscul de accident vascular cerebral.
Studiul a fost realizat pe un numar de subiecti suficient de mare (83 de mii) si s-a intins pe o durata suficienta (24 de ani), si deci nu se poate afirma ca nu ar fi semnificativ.
De fapt cercetatorii spanioli de la Universitatea Atonoma din Madrid si-au propus sa dovedeasca ipoteza opusa – anume, ca apoplexia ii loveste mai des pe cei care beau cafea.
Oamenii de stiinta au subliniat, insa, ca riscul formarii de cheaguri de sange in creier scade multumita consumului de cafea numai in cazul persoanelor altminteri sanatoase. Este improbabil ca oamenii care sufera deja de o boala de inima sau de hipertensiune sa traga foloase de pe urma cresterii consumului de cafea.
Studii anterioare sugereaza ca ne putem apara si de alte probleme medicale consumand cafea – guta, deficiente de memorie, bolile ficatului si chiar unele forme de cancer. Bautul cafelei a fost insa considerat un factor care contribuie la bolile de inima si la avortul spontan.
Cercetatorii de la Madrid au analizat tabieturile cafelistice a 83 de mii de femei, de-a lungul a 24 de ani. A reiesit ca exista un raport de proportionalitate indirecta intre numarul cestilor de cafea consumate si riscul de apoplexie. Femeile care beau intre 5 si 7 cesti de cafea pe saptamana au un risc de accident vascular cerebral cu 12 procente mai mic decat cele care nu consuma de loc cafea. Doua sau trei cesti pe zi reduc riscul cu 19 la suta, iar de la patru cafele in sus, riscul mai scade cu un procent, la 20%.
Autorii studiului se indoiesc ca aceste efect s-ar datora cafeinei – in definitiv, alte bauturi bogate in cofeina, ceaiul de exemplu, nu reduc riscul de accident vascular cerebral, pe cand consumul de cafea decafeinizata o face. Opinia coordonatoarei stdiului, dr. Esther Lopez-Garcia, este ca antioxidantii din cafea pot contribui la reducerea inflamatiilor si deci amelioreaza functionarea vaselor sanguine
COMPUSII CHIMICI DIN CACAO PREVIN APARITIA CANCERULUI SI A D
COMPUSII CHIMICI DIN CACAO PREVIN APARITIA CANCERULUI SI A DEMENTEI - CONCLUZIA A APARUT SI DUPA STUDIEREA VIETII UNUI TRIB DIN AMERICA LATINA
Un compus chimic din cacao ar putea intarzia aparitia cancerului, a dementei sau a unui atac cerebral. Profesorul Norman Hollenberg de la Harvard Medical School a studiat mai multi ani indienii din America Centrala, care mananca foarte multe produse bogate in cacao. Acesta a descoperit ca foarte putini din membrii tribului Kuna sufera de tensiune ridicata si se imbolnavesc foarte rar de cancer, de boli de inima sau atacuri cerebrale, unele din cele mai raspandite boli din lume. Profesorul Hollenberg banuieste ca aceasta rezistenta ridicata la boli a indienilor din America Centrala provine de la epicatechina, un compus din boabele de cacao. Indienii beau pana la cinci cesti de cacao pe zi. Dupa ce au fost monitorizati pentru studiu, membrii tribului Kuna au fost analizati si s-a dovedit ca decesele provocate de bolile de inima au scazut de cinci ori, iar imbolnavirile de diabet au scazut de sase ori, conform raportului Jurnalului International de Stiinte Medicale. Compusul numit epicatechina se mai gaseste in ceai, vin sau in anumite fructe si legume, iar beneficiile acestuia sunt inimaginabile.
Procesarea in fabrica distruge efectele
Realizatorul studiului a declarat: "Acestea ar putea fi una din cele mai importante descoperiri din istoria medicinei. Suntem cu totii de acord ca penicilina si anestezia sunt foarte importante, dar epicatechina ar putea sa elimine patru din cele cinci cele mai raspandite boli din lumea occidentala. As spune ca importanta acestui compus este de nemasurat". Se banuieste ca epicatechina ajuta la mentinerea sanatatii prin relaxarea vaselor sangvine si imbunatateste circulatia. Cu ajutorul compusului continut de cacao s-ar mai putea trata formele de dementa, impotenta si pre-eclampsia, o complicatie foarte grava care poate aparea la femeile insarcinate. Din pacate, beneficiile epicatechinei sunt inlaturate in momentul in care boabele de cacao sunt procesate in fabrica, asa ca ciocolata obtinuta din cacao nu ne ajuta cu nimic. Dar in viitor, compusul din cacao ar putea fi vandut ca un supliment in alimentatie sau ar putea ajuta la fabricarea unor medicamente.
Un compus chimic din cacao ar putea intarzia aparitia cancerului, a dementei sau a unui atac cerebral. Profesorul Norman Hollenberg de la Harvard Medical School a studiat mai multi ani indienii din America Centrala, care mananca foarte multe produse bogate in cacao. Acesta a descoperit ca foarte putini din membrii tribului Kuna sufera de tensiune ridicata si se imbolnavesc foarte rar de cancer, de boli de inima sau atacuri cerebrale, unele din cele mai raspandite boli din lume. Profesorul Hollenberg banuieste ca aceasta rezistenta ridicata la boli a indienilor din America Centrala provine de la epicatechina, un compus din boabele de cacao. Indienii beau pana la cinci cesti de cacao pe zi. Dupa ce au fost monitorizati pentru studiu, membrii tribului Kuna au fost analizati si s-a dovedit ca decesele provocate de bolile de inima au scazut de cinci ori, iar imbolnavirile de diabet au scazut de sase ori, conform raportului Jurnalului International de Stiinte Medicale. Compusul numit epicatechina se mai gaseste in ceai, vin sau in anumite fructe si legume, iar beneficiile acestuia sunt inimaginabile.
Procesarea in fabrica distruge efectele
Realizatorul studiului a declarat: "Acestea ar putea fi una din cele mai importante descoperiri din istoria medicinei. Suntem cu totii de acord ca penicilina si anestezia sunt foarte importante, dar epicatechina ar putea sa elimine patru din cele cinci cele mai raspandite boli din lumea occidentala. As spune ca importanta acestui compus este de nemasurat". Se banuieste ca epicatechina ajuta la mentinerea sanatatii prin relaxarea vaselor sangvine si imbunatateste circulatia. Cu ajutorul compusului continut de cacao s-ar mai putea trata formele de dementa, impotenta si pre-eclampsia, o complicatie foarte grava care poate aparea la femeile insarcinate. Din pacate, beneficiile epicatechinei sunt inlaturate in momentul in care boabele de cacao sunt procesate in fabrica, asa ca ciocolata obtinuta din cacao nu ne ajuta cu nimic. Dar in viitor, compusul din cacao ar putea fi vandut ca un supliment in alimentatie sau ar putea ajuta la fabricarea unor medicamente.
Portocalele previn aparitia cancerului stomacal si protejeaz
Portocalele previn aparitia cancerului stomacal si protejeaza inima
Recunoscute pentru multiplele lor proprietati si pentru concentratia ridicata de vitamina C, portocalele sunt o optiune mai mult decât sanatoasa pentru o gustare. In acest context, nu este de mirare ca portocalele sunt cele mai cunoscute fructe din lume. Iata câteva dintre virtutile lor.
1. Intaresc sistemul imunitar. Vitamina C este esentiala pentru un sistem imunitar puternic. Tocmai de aceea, portocalele se dovedesc a fi foarte eficace in cazul racelilor, gripei, infectiilor recurente la nivelul urechii si al altor afectiuni. Mai mult, aportul de vitamina C este asociat de cercetatori cu un risc scazut de deces cauzat de cancer sau probleme cardiovasculare.
2. Sucul de portocale e sanatate curata. Suplimentele cu vitamina C nu asigura corpului aceleasi efecte benefice precum sucul proaspat de portocale, sustin cercetatorii italieni intr-un studiu publicat recent in Jurnalul Britanic de Nutritie. Rezultatele acestei cercetari au aratat ca numai persoanele care au consumat suc de portocale s-au putut bucura de beneficiile acestor fructe, spre deosebire de cei care au consumat apa cu vitamina C.
3. Protejeaza inima. Organizatia Mondiala a Sanatatii arata, intr-un raport, ca o dieta bogata in citrice protejeaza inima de bolile cardiovasculare ce pot aparea odata cu un consum ridicat de folati, potasiu (care reduce hipertensiunea arteriala, protejeaza inima de atacurile de inima si tulburarile de ritm cardiac). Potriviti studiilor derulate in acest sens, o portie de fructe sau legume scade riscul de atac de cord cu 4%, iar daca marim numarul portiilor, riscul va scadea proportional, ajungând la o reducere de 19%.
4. Portocalele sunt bogate in fibre, asigurând cam 12,5% din necesarul zilnic de fibre. Acestea reduc nivelul colesterolului si previn aparitia aterosclerozei. Mai mult, portocalele pot fi o gustare sanatoasa pentru diebtici, deoarece tin sub control glicemia. Portocalele te vor ajuta si daca suferi de sindromul colonului iritabil, diminuând problemele cu constipatia sau diareea.
5. Previn aparitia ulcerului si a cancerului stomacal. Specialistii spun ca o portocala pe zi tine medicul gastronenterolog departe. Si asta pentru ca portocalele combat ulcerul. Un studiu recent publicat in Journal of the American College of Nutrition si efectuat pe un esantion de 6.000 de adulti arata ca un pahar cu suc de portocale pe zi previne aparitia ulcerului gastric. De aceea, se recomanda o dieta cu alimente bogate in vitamina C, pentru a impiedica dezvoltarea infectiilor cu Helicobacter pylori (bacteria care ne imbolnaveste stomacul).
6. Protejeaza impotriva artritei reumatoide. Potrivit datelor publicate in Jurnalul American de Nutritie Clinica, un pahar de suc de portocale pe zi scade riscul de a dezvolta, in timp, artrita reumatoida.
... [continuare]
Recunoscute pentru multiplele lor proprietati si pentru concentratia ridicata de vitamina C, portocalele sunt o optiune mai mult decât sanatoasa pentru o gustare. In acest context, nu este de mirare ca portocalele sunt cele mai cunoscute fructe din lume. Iata câteva dintre virtutile lor.
1. Intaresc sistemul imunitar. Vitamina C este esentiala pentru un sistem imunitar puternic. Tocmai de aceea, portocalele se dovedesc a fi foarte eficace in cazul racelilor, gripei, infectiilor recurente la nivelul urechii si al altor afectiuni. Mai mult, aportul de vitamina C este asociat de cercetatori cu un risc scazut de deces cauzat de cancer sau probleme cardiovasculare.
2. Sucul de portocale e sanatate curata. Suplimentele cu vitamina C nu asigura corpului aceleasi efecte benefice precum sucul proaspat de portocale, sustin cercetatorii italieni intr-un studiu publicat recent in Jurnalul Britanic de Nutritie. Rezultatele acestei cercetari au aratat ca numai persoanele care au consumat suc de portocale s-au putut bucura de beneficiile acestor fructe, spre deosebire de cei care au consumat apa cu vitamina C.
3. Protejeaza inima. Organizatia Mondiala a Sanatatii arata, intr-un raport, ca o dieta bogata in citrice protejeaza inima de bolile cardiovasculare ce pot aparea odata cu un consum ridicat de folati, potasiu (care reduce hipertensiunea arteriala, protejeaza inima de atacurile de inima si tulburarile de ritm cardiac). Potriviti studiilor derulate in acest sens, o portie de fructe sau legume scade riscul de atac de cord cu 4%, iar daca marim numarul portiilor, riscul va scadea proportional, ajungând la o reducere de 19%.
4. Portocalele sunt bogate in fibre, asigurând cam 12,5% din necesarul zilnic de fibre. Acestea reduc nivelul colesterolului si previn aparitia aterosclerozei. Mai mult, portocalele pot fi o gustare sanatoasa pentru diebtici, deoarece tin sub control glicemia. Portocalele te vor ajuta si daca suferi de sindromul colonului iritabil, diminuând problemele cu constipatia sau diareea.
5. Previn aparitia ulcerului si a cancerului stomacal. Specialistii spun ca o portocala pe zi tine medicul gastronenterolog departe. Si asta pentru ca portocalele combat ulcerul. Un studiu recent publicat in Journal of the American College of Nutrition si efectuat pe un esantion de 6.000 de adulti arata ca un pahar cu suc de portocale pe zi previne aparitia ulcerului gastric. De aceea, se recomanda o dieta cu alimente bogate in vitamina C, pentru a impiedica dezvoltarea infectiilor cu Helicobacter pylori (bacteria care ne imbolnaveste stomacul).
6. Protejeaza impotriva artritei reumatoide. Potrivit datelor publicate in Jurnalul American de Nutritie Clinica, un pahar de suc de portocale pe zi scade riscul de a dezvolta, in timp, artrita reumatoida.
... [continuare]
CAFEAUA PREVINE APARITIA UNOR BOLIConsumul rezonabil de cafe
CAFEAUA PREVINE APARITIA UNOR BOLI
http://transilvaniaexpres.ro/index.php?mod=articol&id_articol=109292
Consumul rezonabil de cafea previne aparitia unor boli cardio-vasculare si poate reduce riscurile aparitiei maladiilor Parkinson sau Alzheimer. Specialistii norvegieni au facut studii speciale in care au inclus 27.000 de femei in varsta, originare din SUA, care au baut zilnic trei cescute de cafea. Rezultatul a relevat faptul ca s-a redus riscul de imbolnavire cu 20%-25%. Se considera ca antioxidantii ar reprezenta un factor de protectie in fata pericolului imbolnavirilor, in general, iar cafeaua ar beneficia de unele proprietati speciale. In cazul in care se depaseste limita admisa si se ajunge la abuz de cafea (mai mult de cinci cesti pe zi), efectele sunt contrare.
http://transilvaniaexpres.ro/index.php?mod=articol&id_articol=109292
Consumul rezonabil de cafea previne aparitia unor boli cardio-vasculare si poate reduce riscurile aparitiei maladiilor Parkinson sau Alzheimer. Specialistii norvegieni au facut studii speciale in care au inclus 27.000 de femei in varsta, originare din SUA, care au baut zilnic trei cescute de cafea. Rezultatul a relevat faptul ca s-a redus riscul de imbolnavire cu 20%-25%. Se considera ca antioxidantii ar reprezenta un factor de protectie in fata pericolului imbolnavirilor, in general, iar cafeaua ar beneficia de unele proprietati speciale. In cazul in care se depaseste limita admisa si se ajunge la abuz de cafea (mai mult de cinci cesti pe zi), efectele sunt contrare.
BENEFICII/Legumele colorate previn osteoporoza
BENEFICII/Legumele colorate previn osteoporoza
Licopenul şi carotenul, pigmenţi naturali care se găsesc în unele legume şi fructe, protejează sistemul osos al vârstnicilor împotriva osteoporozei. Aceasta este concluzia unui studiu realizat recent de cercetătorii din SUA.
Carotenoidele sunt un grup de pigmenţi naturali care se găsesc în legumele şi fructele roşii, portocalii şi galbene, respectiv în morcovi, roşii, dovleac, ardei galbeni şi roşii, gogoşari, portocale, lămâi, mango, papaya, pepene roşu şi galben. Carotenoidele de culoare galbenă şi portocalie sunt cunoscute sub numele de caroten, iar cele de culoare roşie – licopen.
Carotenoidele sunt antioxidanţi puternici, care protejează celulele şi ţesuturile de efectele nocive ale radicalilor liberi şi previn un număr mare de afecţiuni. Printre acestea se numără şi osteoporoza, au descoperit recent cercetătorii americani de la Universitatea Tufts, din Boston. Pigmenţii naturali din legume şi fructe au un efect protector asupra oaselor, prevenind pierderea osoasă care apare frecvent la vârsta a treia, au explicat specialiştii pentru dailymail.co.uk.
Cercetătorii au monitorizat pierderea osoasă din zona şoldurilor şi coloanei lombare a 213 bărbaţi şi 390 de femei cu o vârstă medie de 75 de ani, pe o perioadă de patru ani. Periodic, voluntarii studiului au completat chestionare cu privire la obiceiurile lor alimentare. La finalul celor patru ani, densitatea minerală osoasă era mai mică la persoanele care nu consumau în mod regulat legume şi fructe colorate, bogate în carotenoide. În special licopenul oferă această protecţie osoasă la vâstnici, au constatat cercetătorii.
Atenţie, vegetarieni!
Studiul cercetătorilor de la Universitatea Tufts nu este primul care demonstrează importanţa alimentaţiei asupra bunei dezvoltări a sistemului osos. Specialiştii de la Western Human Nutrition Research Center, din SUA, au demonstrat într-un studiu publicat anterior că vegetarienii au o densitate minerală osoasă mai bună decât persoanele care consumă carne. Totuşi, calciul oferă cea mai bună protecţie pentru oase, iar laptele, brânzeturile şi iaurturile sunt cele mai bune surse de calciu. Doze mai mici pot fi luate şi din produsele din soia, din varză albă, broccoli, conopidă.
Licopenul şi carotenul, pigmenţi naturali care se găsesc în unele legume şi fructe, protejează sistemul osos al vârstnicilor împotriva osteoporozei. Aceasta este concluzia unui studiu realizat recent de cercetătorii din SUA.
Carotenoidele sunt un grup de pigmenţi naturali care se găsesc în legumele şi fructele roşii, portocalii şi galbene, respectiv în morcovi, roşii, dovleac, ardei galbeni şi roşii, gogoşari, portocale, lămâi, mango, papaya, pepene roşu şi galben. Carotenoidele de culoare galbenă şi portocalie sunt cunoscute sub numele de caroten, iar cele de culoare roşie – licopen.
Carotenoidele sunt antioxidanţi puternici, care protejează celulele şi ţesuturile de efectele nocive ale radicalilor liberi şi previn un număr mare de afecţiuni. Printre acestea se numără şi osteoporoza, au descoperit recent cercetătorii americani de la Universitatea Tufts, din Boston. Pigmenţii naturali din legume şi fructe au un efect protector asupra oaselor, prevenind pierderea osoasă care apare frecvent la vârsta a treia, au explicat specialiştii pentru dailymail.co.uk.
Cercetătorii au monitorizat pierderea osoasă din zona şoldurilor şi coloanei lombare a 213 bărbaţi şi 390 de femei cu o vârstă medie de 75 de ani, pe o perioadă de patru ani. Periodic, voluntarii studiului au completat chestionare cu privire la obiceiurile lor alimentare. La finalul celor patru ani, densitatea minerală osoasă era mai mică la persoanele care nu consumau în mod regulat legume şi fructe colorate, bogate în carotenoide. În special licopenul oferă această protecţie osoasă la vâstnici, au constatat cercetătorii.
Atenţie, vegetarieni!
Studiul cercetătorilor de la Universitatea Tufts nu este primul care demonstrează importanţa alimentaţiei asupra bunei dezvoltări a sistemului osos. Specialiştii de la Western Human Nutrition Research Center, din SUA, au demonstrat într-un studiu publicat anterior că vegetarienii au o densitate minerală osoasă mai bună decât persoanele care consumă carne. Totuşi, calciul oferă cea mai bună protecţie pentru oase, iar laptele, brânzeturile şi iaurturile sunt cele mai bune surse de calciu. Doze mai mici pot fi luate şi din produsele din soia, din varză albă, broccoli, conopidă.
Prevenirea bolilor prin asigurarea echilibrului metabolic şi
Prevenirea bolilor prin asigurarea echilibrului metabolic şi fortificarea sistemului imunitar
"Mult mai uşor este să previi, decît să tratezi!", se spune pe bună dreptate. "A îngriji pe cineva care nu este încă bolnav este un lucru de calitate, pe cînd, a îngriji pe cineva deja bolnav este o faptă mediocră", spunea Pien Tsio, un reputat medic chinez.
Citeste articolul
"Mult mai uşor este să previi, decît să tratezi!", se spune pe bună dreptate. "A îngriji pe cineva care nu este încă bolnav este un lucru de calitate, pe cînd, a îngriji pe cineva deja bolnav este o faptă mediocră", spunea Pien Tsio, un reputat medic chinez.
Citeste articolul
Berea previne osteoporoza
Berea previne osteoporoza
Te tenteaza sa bei o halba de bere atunci când iesi in oras cu prietenii, insa te temi pentru silueta ta? Daca iti vei permite aceasta escapada, trebuie sa stii ca berea are si partile ei bune. Cercetatorii au descoperit ca un consum moderat de bere protejeaza organismul de Helicobacter Pylori, o bacterie ce determina aparitia ulcerului stomacal, care este asociata cu cancerul de stomac.
Mai mult, oamenii de stiinta de la o universitate londoneza au descoperit ca nu exista nicio legatura intre cantitatea de bere bauta si riscul de dezvolta „burta de bere”. De asemenea, berea este o bautura bogata in siliciu, un mineral care ajuta la intarirea oaselor, prevenind astfel osteoporoza. Siliciul se regaseste in cerealele folosite la fabricarea berii si este absorbit imediat in organism. O alta calitate a berii ar fi aceea ca reduce semnificativ riscul de a capata diabet de tip 2. Un studiu a demonstrat ca barbatii care au consumat cam doua halbe pe zi prezinta un risc mult mai mic de a se confrunta cu aceasta boala.
Berea este bogata in vitamina B6, cea care stopeaza acumularea homocisteinei, o substanta care creste riscul de infarct miocardic. Etanolul, alcoolul din bere, ajuta la subtierea sângelui si la cresterea nivelului de colesterol bun, HDL. Nu mai este nevoie de niciun argument in favoarea berii atunci când vine vorba de combaterea pietrelor la rinichi. S-a demonstrat, in repetate rânduri, ca barbatii care beau o cutie de bere pe zi prezinta un risc cu 40% mai redus de a face pietre la rinichi. Si asta pentru ca berea are un continut ridicat de diuretice, care ajuta la spalarea rinichilor. Berea neagra contine antioxidanti care injumatatesc riscul de cataracta, o boala a ochilor ce apare odata cu inaintarea in vârsta.
Asa ca data viitoare când iesi in oras, bea o bere in cinstea sanatatii tale!
[continuare]
Te tenteaza sa bei o halba de bere atunci când iesi in oras cu prietenii, insa te temi pentru silueta ta? Daca iti vei permite aceasta escapada, trebuie sa stii ca berea are si partile ei bune. Cercetatorii au descoperit ca un consum moderat de bere protejeaza organismul de Helicobacter Pylori, o bacterie ce determina aparitia ulcerului stomacal, care este asociata cu cancerul de stomac.
Mai mult, oamenii de stiinta de la o universitate londoneza au descoperit ca nu exista nicio legatura intre cantitatea de bere bauta si riscul de dezvolta „burta de bere”. De asemenea, berea este o bautura bogata in siliciu, un mineral care ajuta la intarirea oaselor, prevenind astfel osteoporoza. Siliciul se regaseste in cerealele folosite la fabricarea berii si este absorbit imediat in organism. O alta calitate a berii ar fi aceea ca reduce semnificativ riscul de a capata diabet de tip 2. Un studiu a demonstrat ca barbatii care au consumat cam doua halbe pe zi prezinta un risc mult mai mic de a se confrunta cu aceasta boala.
Berea este bogata in vitamina B6, cea care stopeaza acumularea homocisteinei, o substanta care creste riscul de infarct miocardic. Etanolul, alcoolul din bere, ajuta la subtierea sângelui si la cresterea nivelului de colesterol bun, HDL. Nu mai este nevoie de niciun argument in favoarea berii atunci când vine vorba de combaterea pietrelor la rinichi. S-a demonstrat, in repetate rânduri, ca barbatii care beau o cutie de bere pe zi prezinta un risc cu 40% mai redus de a face pietre la rinichi. Si asta pentru ca berea are un continut ridicat de diuretice, care ajuta la spalarea rinichilor. Berea neagra contine antioxidanti care injumatatesc riscul de cataracta, o boala a ochilor ce apare odata cu inaintarea in vârsta.
Asa ca data viitoare când iesi in oras, bea o bere in cinstea sanatatii tale!
[continuare]
Peştele previne insuficienţa renala la diabetici
Peştele previne insuficienţa renala la diabetici
Potrivit unui studiu efectuat la scară largă în Marea Britanie, consumul de peşte contribuie la prevenirea instalării insuficienţei renale la persoanele care suferă de diabet.
Deşi diabeticilor li se recomandă limitarea cantităţii de proteine pentru a preveni deteriorarea rinichilor, un studiu recent a scos la iveală faptul că nu cantitatea, ci calitatea proteinelor este importantă.
Cu toate că cercetătorii au descoperit că un consum de peşte ar putea îmbunătăţi starea de sănătate a bolnavilor de diabet, dovezile epidemiologice erau insuficiente.
Din acest motiv, profesorul Amanda I. Adler, de la Medical Research Council Epidemiology Unit din Cambridge, şi colegii săi au efectuat un studiu asupra a 22.000 de subiecţi.
Potrivit rezultatelor chestionarelor pe care le-au completat subiecţii, care aveau în vedere dieta alimentară a acestora, prevalenţa albuminuriei în rândul diabeticilor care consumau peşte mai puţin de o dată pe săptămână era de 18%, faţă de 4% în rândul celor care consumau acest aliment de cel puţin două ori pe săptămână.
După ce au luat în considerare datele clinice, sociale, demografice, de stil de viaţă şi alimentaţie, consumul de peşte a rămas un factor semnificativ în ceea ce priveşte prevenirea macroalbuminuriei în rândul diabeticilor.
Cercetătorii cred că nutrienţii unici din compoziţia peştelui previn deteriorarea rinichilor printr-un control mai bun al zaharurilor din sânge şi prin profilul îmbunătăţit al lipidelor.
Potrivit unui studiu efectuat la scară largă în Marea Britanie, consumul de peşte contribuie la prevenirea instalării insuficienţei renale la persoanele care suferă de diabet.
Deşi diabeticilor li se recomandă limitarea cantităţii de proteine pentru a preveni deteriorarea rinichilor, un studiu recent a scos la iveală faptul că nu cantitatea, ci calitatea proteinelor este importantă.
Cu toate că cercetătorii au descoperit că un consum de peşte ar putea îmbunătăţi starea de sănătate a bolnavilor de diabet, dovezile epidemiologice erau insuficiente.
Din acest motiv, profesorul Amanda I. Adler, de la Medical Research Council Epidemiology Unit din Cambridge, şi colegii săi au efectuat un studiu asupra a 22.000 de subiecţi.
Potrivit rezultatelor chestionarelor pe care le-au completat subiecţii, care aveau în vedere dieta alimentară a acestora, prevalenţa albuminuriei în rândul diabeticilor care consumau peşte mai puţin de o dată pe săptămână era de 18%, faţă de 4% în rândul celor care consumau acest aliment de cel puţin două ori pe săptămână.
După ce au luat în considerare datele clinice, sociale, demografice, de stil de viaţă şi alimentaţie, consumul de peşte a rămas un factor semnificativ în ceea ce priveşte prevenirea macroalbuminuriei în rândul diabeticilor.
Cercetătorii cred că nutrienţii unici din compoziţia peştelui previn deteriorarea rinichilor printr-un control mai bun al zaharurilor din sânge şi prin profilul îmbunătăţit al lipidelor.
Prevenirea virozelor respiratorii cu ajutorul produselor nat
Prevenirea virozelor respiratorii cu ajutorul produselor naturale
Raceala este cea mai cunoscuta si mai comuna boala, ale carei semne sunt recunoscute cu usurinta de fiecare. Ea se manifesta prin: dureri de gât sau inrosirea acestuia, dureri de cap si febra, infundarea nasului sau scurgerea de secretii nazale, stranut, respiratie dificila pe nas si uneori febra. Ele apar la 2-3 zile de la infectie si dureaza intre 2 si14 zile, peste doua treimi din bolnavi vindecându-se in cel mult o saptamâna. In cazul in care simptomele persista mai mult de doua saptamâni, inseamna ca aceasta este mai mult decât consecinta unei raceli, ea poate fi consecinta unei alergii.
Desi exista peste 200 de virusuri diferite care produc raceala, un procent de 30-50% dintre cazurile de raceala sunt produse de virusuri neidentificate.
Vremea rece este un factor propice producerii racelii?
Desi foarte multe persoane cred ca raceala apare in urma expunerii la frig sau atunci când copiii sunt cu capul descoperit, studiile au aratat ca aceste ipoteze influenteaza nesemnificativ aparitia racelii. Prezenta polipilor nazali, a bolilor alergice care afecteaza mucoasa nazala si a stresului prelungit cresc riscul producerii racelii.
Raceala se poate complica sau asocia uneori cu o infectie bacteriana a gâtului (amigdalelor) sau a sinusurilor, aparând dureri faciale severe, la nivelul sinusurilor, febra mai ridicata, secretii de la nivelul gâtului eliminate prin tuse, situatie in care este nevoie de mai multa atentie medicala si de folosirea unor produse fitoterapeutice.
Pentru prevenirea acestor afectiuni se pot folosi urmatoarele produse naturale:
1. ORIGAVIR - solutie contine extract de sovârf (Origani herba), extract de lemn dulce (Liquiritiae radix). Ca si actiune, asocierea celor doua extracte face ca produsul sa aiba efecte favorabile in ameliorarea afectiunilor cailor respiratorii superioare prin stimularea functiilor biologice ale aparatului respirator si cresterea capacitatii de aparare locala la infectii; are proprietati expectorante si sedative ale tusei, fluidifica secretiile bronsice si faringiene, este un bun antiseptic al cailor respiratorii (naso-faringiene si traheo-bronsice); imunostimulator nespecific al organismului si de crestere a rezistentei generale a acestuia impotriva infectiilor respiratorii specifice sezonului rece. Se recomanda ca supliment alimentar care asigura aportul de substante bioactive cu propritati complexe pentru echilibrarea dietei in: infectii acute si cronice ale cailor respiratorii (gripa, guturai, angine, etc.), ameliorarea simptomelor neplacute in starile gripale, indeosebi in fazele de debut (tuse iritativa, jena respiratorie, febra, inapetenta etc), in laringite, traheite, bronsite acute si cronice, tuse convulsiva.
2. HOFIMUN forte - contine extract din fructe de zmeur (Rubus idaeus), extract din partile aeriene si radacini de Echinacea purpurea si Echinacea angustifolia, extract concentrat din radacina de lemn dulce (Glycyrrhiza glabra), ascorbat de magneziu. Produsul este destinat suplimentarii dietei cu nutrienti si substante bioactive cu proprietati de stimulare a sistemului imun, tonic general al organismului, antiinflamatoare (inhiba biosinteza prostaglandinelor), antivirala (herpes, virusuri respiratorii, gripa, etc.) antiseptica, mucolitica (fluidifianta a secretiilor bronsice si faringiene), antioxidanta, actiune antineoplazica, antileucemica (datorita acidului elagic), vasoprotectoare si cardioprotectoare (favorizeaza schimbarea raportului intre „colesterolul bun si rau” - LDL/HDL), contribuie la cicatrizarea plagilor, actiune vitaminizanta (vit.C,E, P, provitamina A) si remineralizanta (realizeaza echilibrul potasic), antiulceroasa. Este un supliment nutritiv fitocomplex cu rol de reechilibrare a mecanismelor de aparare a organismului si efecte de prevenire a unor afectiuni virale intercurente, cresterea rezistentei imune fata de germeni microbieni si micotici, recomandat in: infectii acute si cronice ale cailor respiratorii superioare (angine, faringite, laringite, bronsite etc.), profilactic in perioadele cu risc crescut de infectii cu virusuri gripale, efect sudorific in stari febrile; herpes recidivant cu episoade de eruptii cutaneo-mucoase frecvente; infectii ale tractului urinar, procese inflamatorii din sfera urogenitala; imunodepresie post chimio sau radioterapie; infectii cutanate bacteriene (acnee, furunculoze); psoriazis, neurodermite; boli cronice cardio-vasculare asociate cu hipercolesterolemie; adjuvant in regimul alimentar indicat in tratamentul ulcerelor gastro-duodenale; tonic in perioade de suprasolicitare fizica si intelectuala, surmenaj.
3. Coenzima Q10 in ulei de catina (Capsule acoperite) - contine: coenzima Q10, ulei de catina (Hippophae oleum). Este un produs destinat suplimentarii dietei pentru asigurarea unui aport adecvat de nutrienti si substante bioactive pentru exercitarea proprietatilor functionale: antioxidante; de incetinire a procesului de imbatrânire a organismului; de imbunatatire a proprietatilor reologice ale sângelui; de crestere a contractilitatii miocardului si a muschilor striati; antiaritmica; antiaterosclerotica; imunomodulatorie; contribuie la mentinerea echilibrului hormonal; de ameliorare a functiei reproductive; energizanta celulara; vitaminizanta; antianemica; antiinflamatorie; detoxifianta; de crestere a rezistentei la efort. Este un supliment alimentar bogat in substante bioactive, folosit ca adjuvant in regimul alimentar, recomandat pentru: scaderea riscului de aparitie a afectiunilor cardiovasculare (cardiopatie ischemica, hipertensiune arteriala, tulburari de ritm cardiac, cardiomiopatii); cu efecte benefice in parodontopatii; tulburari de menopauza; osteoporoza; hipotiroidie; combaterea infertilitatii, obezitatii; efecte pozitive in unele afectiuni neurologice degenerative; afectiuni digestive si ale glandelor anexe; sindromul oboselii cronice; suprasolicitari fizice si intelectuale.
4. Echinacea (Capsule) contine extract concentrat de Echinacea (Echinacea purpurea).
Este un produs destinat suplimentarii dietei pentru sustinerea si echilibrarea activitatii sistemului imunitar (creste activitatea fagocitelor; stimuleaza activitatea limfocitelor si productia de limfokine); sustine mecanismele de aparare nespecifica impotriva unor agenti patogeni virali si microbieni; efecte benefice prin actiune antioxidanta, antiinflamatorie. Se asigura aportul de substante bioactive necesar functiilor fiziologice ale sistemului imunitar si pentru ameliorarea simptomatologiei unor infectii acute sau recidivante ale cailor respiratorii superioare (gripa, guturai, adenoviroze), oreion, herpes; infectii ale cailor urinare; tonic general in astenia de primavara; efecte benefice pentru accelerarea vindecarii si scurtarea perioadei de convalescenta dupa boli febrile; afectiuni legate de senescenta. Alaturi de produsele mentionate mai sus, in schema de tratament fitoterapeutic se mai folosesc: Ulei de peste omega3; Ulei de catina; Flavovit-C; Gemoderivat maces; Gemoderivat stejar.
... [continuare]
Raceala este cea mai cunoscuta si mai comuna boala, ale carei semne sunt recunoscute cu usurinta de fiecare. Ea se manifesta prin: dureri de gât sau inrosirea acestuia, dureri de cap si febra, infundarea nasului sau scurgerea de secretii nazale, stranut, respiratie dificila pe nas si uneori febra. Ele apar la 2-3 zile de la infectie si dureaza intre 2 si14 zile, peste doua treimi din bolnavi vindecându-se in cel mult o saptamâna. In cazul in care simptomele persista mai mult de doua saptamâni, inseamna ca aceasta este mai mult decât consecinta unei raceli, ea poate fi consecinta unei alergii.
Desi exista peste 200 de virusuri diferite care produc raceala, un procent de 30-50% dintre cazurile de raceala sunt produse de virusuri neidentificate.
Vremea rece este un factor propice producerii racelii?
Desi foarte multe persoane cred ca raceala apare in urma expunerii la frig sau atunci când copiii sunt cu capul descoperit, studiile au aratat ca aceste ipoteze influenteaza nesemnificativ aparitia racelii. Prezenta polipilor nazali, a bolilor alergice care afecteaza mucoasa nazala si a stresului prelungit cresc riscul producerii racelii.
Raceala se poate complica sau asocia uneori cu o infectie bacteriana a gâtului (amigdalelor) sau a sinusurilor, aparând dureri faciale severe, la nivelul sinusurilor, febra mai ridicata, secretii de la nivelul gâtului eliminate prin tuse, situatie in care este nevoie de mai multa atentie medicala si de folosirea unor produse fitoterapeutice.
Pentru prevenirea acestor afectiuni se pot folosi urmatoarele produse naturale:
1. ORIGAVIR - solutie contine extract de sovârf (Origani herba), extract de lemn dulce (Liquiritiae radix). Ca si actiune, asocierea celor doua extracte face ca produsul sa aiba efecte favorabile in ameliorarea afectiunilor cailor respiratorii superioare prin stimularea functiilor biologice ale aparatului respirator si cresterea capacitatii de aparare locala la infectii; are proprietati expectorante si sedative ale tusei, fluidifica secretiile bronsice si faringiene, este un bun antiseptic al cailor respiratorii (naso-faringiene si traheo-bronsice); imunostimulator nespecific al organismului si de crestere a rezistentei generale a acestuia impotriva infectiilor respiratorii specifice sezonului rece. Se recomanda ca supliment alimentar care asigura aportul de substante bioactive cu propritati complexe pentru echilibrarea dietei in: infectii acute si cronice ale cailor respiratorii (gripa, guturai, angine, etc.), ameliorarea simptomelor neplacute in starile gripale, indeosebi in fazele de debut (tuse iritativa, jena respiratorie, febra, inapetenta etc), in laringite, traheite, bronsite acute si cronice, tuse convulsiva.
2. HOFIMUN forte - contine extract din fructe de zmeur (Rubus idaeus), extract din partile aeriene si radacini de Echinacea purpurea si Echinacea angustifolia, extract concentrat din radacina de lemn dulce (Glycyrrhiza glabra), ascorbat de magneziu. Produsul este destinat suplimentarii dietei cu nutrienti si substante bioactive cu proprietati de stimulare a sistemului imun, tonic general al organismului, antiinflamatoare (inhiba biosinteza prostaglandinelor), antivirala (herpes, virusuri respiratorii, gripa, etc.) antiseptica, mucolitica (fluidifianta a secretiilor bronsice si faringiene), antioxidanta, actiune antineoplazica, antileucemica (datorita acidului elagic), vasoprotectoare si cardioprotectoare (favorizeaza schimbarea raportului intre „colesterolul bun si rau” - LDL/HDL), contribuie la cicatrizarea plagilor, actiune vitaminizanta (vit.C,E, P, provitamina A) si remineralizanta (realizeaza echilibrul potasic), antiulceroasa. Este un supliment nutritiv fitocomplex cu rol de reechilibrare a mecanismelor de aparare a organismului si efecte de prevenire a unor afectiuni virale intercurente, cresterea rezistentei imune fata de germeni microbieni si micotici, recomandat in: infectii acute si cronice ale cailor respiratorii superioare (angine, faringite, laringite, bronsite etc.), profilactic in perioadele cu risc crescut de infectii cu virusuri gripale, efect sudorific in stari febrile; herpes recidivant cu episoade de eruptii cutaneo-mucoase frecvente; infectii ale tractului urinar, procese inflamatorii din sfera urogenitala; imunodepresie post chimio sau radioterapie; infectii cutanate bacteriene (acnee, furunculoze); psoriazis, neurodermite; boli cronice cardio-vasculare asociate cu hipercolesterolemie; adjuvant in regimul alimentar indicat in tratamentul ulcerelor gastro-duodenale; tonic in perioade de suprasolicitare fizica si intelectuala, surmenaj.
3. Coenzima Q10 in ulei de catina (Capsule acoperite) - contine: coenzima Q10, ulei de catina (Hippophae oleum). Este un produs destinat suplimentarii dietei pentru asigurarea unui aport adecvat de nutrienti si substante bioactive pentru exercitarea proprietatilor functionale: antioxidante; de incetinire a procesului de imbatrânire a organismului; de imbunatatire a proprietatilor reologice ale sângelui; de crestere a contractilitatii miocardului si a muschilor striati; antiaritmica; antiaterosclerotica; imunomodulatorie; contribuie la mentinerea echilibrului hormonal; de ameliorare a functiei reproductive; energizanta celulara; vitaminizanta; antianemica; antiinflamatorie; detoxifianta; de crestere a rezistentei la efort. Este un supliment alimentar bogat in substante bioactive, folosit ca adjuvant in regimul alimentar, recomandat pentru: scaderea riscului de aparitie a afectiunilor cardiovasculare (cardiopatie ischemica, hipertensiune arteriala, tulburari de ritm cardiac, cardiomiopatii); cu efecte benefice in parodontopatii; tulburari de menopauza; osteoporoza; hipotiroidie; combaterea infertilitatii, obezitatii; efecte pozitive in unele afectiuni neurologice degenerative; afectiuni digestive si ale glandelor anexe; sindromul oboselii cronice; suprasolicitari fizice si intelectuale.
4. Echinacea (Capsule) contine extract concentrat de Echinacea (Echinacea purpurea).
Este un produs destinat suplimentarii dietei pentru sustinerea si echilibrarea activitatii sistemului imunitar (creste activitatea fagocitelor; stimuleaza activitatea limfocitelor si productia de limfokine); sustine mecanismele de aparare nespecifica impotriva unor agenti patogeni virali si microbieni; efecte benefice prin actiune antioxidanta, antiinflamatorie. Se asigura aportul de substante bioactive necesar functiilor fiziologice ale sistemului imunitar si pentru ameliorarea simptomatologiei unor infectii acute sau recidivante ale cailor respiratorii superioare (gripa, guturai, adenoviroze), oreion, herpes; infectii ale cailor urinare; tonic general in astenia de primavara; efecte benefice pentru accelerarea vindecarii si scurtarea perioadei de convalescenta dupa boli febrile; afectiuni legate de senescenta. Alaturi de produsele mentionate mai sus, in schema de tratament fitoterapeutic se mai folosesc: Ulei de peste omega3; Ulei de catina; Flavovit-C; Gemoderivat maces; Gemoderivat stejar.
... [continuare]
Cum preveniţi durerile în gât
Cum preveniţi durerile în gât
duminică, 30 noiembrie 2008 - 03:40
Spălaţi-vă des pe mâini, nu beţi rece ori prea cald, deoarece sensibilizaţi mucoasa care vă apără de virusuri şi de bacterii. [Citeste]
PREVENIREA SINDROMULUI DOWN
PREVENIREA SINDROMULUI DOWN
Oamenii de stiinta au dezvoltat un vaccin ce impiedica dezvoltarea sindromului Down, chiar de cand copilul este in pantece. Vaccinul a fost testat cu succes in laborator, iar cercetatorii asteapta sa observe daca efectele sunt de lunga durata.
Oamenii de stiinta au dezvoltat un vaccin ce impiedica dezvoltarea sindromului Down, chiar de cand copilul este in pantece. Vaccinul a fost testat cu succes in laborator, iar cercetatorii asteapta sa observe daca efectele sunt de lunga durata.
Cum preveniţi durerile în gâtduminică, 30 noiembrie 2008 - 0
Cum preveniţi durerile în gât
Spălaţi-vă des pe mâini, nu beţi rece ori prea cald, deoarece sensibilizaţi mucoasa care vă apără de virusuri şi de bacterii. [Citeste]
Spălaţi-vă des pe mâini, nu beţi rece ori prea cald, deoarece sensibilizaţi mucoasa care vă apără de virusuri şi de bacterii. [Citeste]
Sucul de mere previne astmul la copii
Sucul de mere previne astmul la copii
Copiii care beau mult suc de mere au sanse mult mai mici sa dezvolte simptome de astm. Sucul de mere este deja cunoscut pentru proprietatile sale de a ne proteja impotriva multor afectiuni legate de imbatrânire cum sunt bolile de inima si cancerul. Pe lânga vitaminele deja cunoscute pe care le contine, sucul de mere mai are si mineralul nutritiv bor, care este cunoscut in a intretine sanatatea oaselor.
[continuare]
Copiii care beau mult suc de mere au sanse mult mai mici sa dezvolte simptome de astm. Sucul de mere este deja cunoscut pentru proprietatile sale de a ne proteja impotriva multor afectiuni legate de imbatrânire cum sunt bolile de inima si cancerul. Pe lânga vitaminele deja cunoscute pe care le contine, sucul de mere mai are si mineralul nutritiv bor, care este cunoscut in a intretine sanatatea oaselor.
[continuare]
PREVENIREA OSTEOPOROZEI
PREVENIREA OSTEOPOROZEI
Chiar daca nu figureaza printre primele cauze de deces, osteoporoza este o afectiune de temut. Treizeci la suta dintre femei si douazeci la suta dintre barbati sufera in cursul vietii cel putin o fractura cauzata de osteoporoza.
Chiar daca nu figureaza printre primele cauze de deces, osteoporoza este o afectiune de temut. Treizeci la suta dintre femei si douazeci la suta dintre barbati sufera in cursul vietii cel putin o fractura cauzata de osteoporoza.
PREVENIREA OSTEOPOROZEI
PREVENIREA OSTEOPOROZEI
Chiar daca nu figureaza printre primele cauze de deces, osteoporoza este o afectiune de temut. Treizeci la suta dintre femei si douazeci la suta dintre barbati sufera in cursul vietii cel putin o fractura cauzata de osteoporoza.
Chiar daca nu figureaza printre primele cauze de deces, osteoporoza este o afectiune de temut. Treizeci la suta dintre femei si douazeci la suta dintre barbati sufera in cursul vietii cel putin o fractura cauzata de osteoporoza.
Pagina 8 din 20 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 14 ... 20
Pagina 8 din 20
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum