Evreii din Romania - forum de istorie si actualitate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Like/Tweet/+1
Ultimele subiecte
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE2
Scris de Admin 26.08.17 22:37

» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE1
Scris de Admin 26.08.17 22:36

» Comunitatea evreiască din Botoșani (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:30

» Comunitatea evreiască din Botoșani (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:30

» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:19

» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:18

» DESPRE ANTISEMITISMUL MAREȘALULUI ION ANTONESCU
Scris de Admin 04.08.17 23:54

» Romanizarea Romaniei 1940-44 legi antisemite, CNRomanizare
Scris de Admin 04.08.17 21:13

» ROMÂNIA LUI ANTONESCU ȘI LOGICA VIOLENȚEI(3): VIOLENŢA MILIT
Scris de Admin 05.03.17 11:01

» Anunțuri Administrative
Scris de Admin 25.02.17 20:07


Rebengiuc[V=]

Pagina 3 din 3 Înapoi  1, 2, 3

In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty Rebengiuc[V=]

Mesaj Scris de Admin 25.02.06 18:29

Rezumarea primului mesaj :

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Images?q=tbn:ANd9GcRI4FGLi8fSe0g5mtzwbU_LoH5n5kcm8AtWbCNTB2BbC7hCs4Q0xRo2P_EnVictor 


Ultima editare efectuata de catre Admin in 24.02.15 13:30, editata de 22 ori
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos


Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty CONTINUARE.............

Mesaj Scris de Admin 05.03.08 18:46

M-am nascut cu gura dezlegata
Ati fost tot timpul slobod la gura in raport cu lumea, cu autoritatile?
M-am nascut cu gura dezlegata.
N-ati patit-o in vremea comunismului?
Am avut niste semnale. Mi-am cerut dosarul meu de la CNSAS, acum citiva ani. Mi-au dat doar doua foi, acolo. Dosarul meu e mare, eu figurez si in dosarul Televiziunii, si al Radioului, si al Cinematografiei. S-au facut multe turnatorii cu mine, peste tot. Nu aveam astimpar la gura si spuneam ce credeam.
Numai doua foi v-au dat?
Da.
Ce era in acele foi?
Niste turnatorii.
Cind v-ati cerut dosarul?
Acum vreo trei-patru ani, nu mai tin minte exact.

La CNSAS s-au primit noi dosare. Nu vreti sa mai faceti o noua cerere, poate aflati mai multe?
Nu vreau. Gata, am terminat. Nu ma mai intereseaza. Nici n-am vrut sa aflu cine m-a turnat. L-am recunoscut pe unul singur, am recunoscut imprejurarile si tipul de delatiune. Era un amarit de regizor de culise. N-avea ce face, trebuia sa fie turnator, altfel nu se justifica prezenta lui in teatru.
Traieste?
Nu. S-a prapadit. Ce vreti sa aflu? Ca m-au turnat colegii? N-am vrut si nu vreau sa stiu cine m-a turnat. Ma intilnesc cu ei, mi-ar fi venit greu sa traiesc alaturi de ei, daca stiam ca m-au turnat. Nu, mai bine sa nu mai stiu nimic.
Cam care era tipicul turnatoriilor, ce se turna la Securitate despre dvs.?
Pacat ca e talentat, dar e impotriva regimului, nu e de acord cu politica din domeniul cultural si e prieten cu Pintilie. Astea erau turnatoriile.

Nu ma mai intereseaza viata politica
Pentru cititorii mai tineri ai revistei Observator cultural, ne repovestiti secventa cu sulul de hirtie igienica? Ce v-a venit sa va duceti cu el la televiziune, in 23 decembrie 1989?
Era normal. Apareau la televiziune toti aceia care pina cu o ora-doua inainte il proslaveau pe Ceausescu. Si, dintr-odata, apareau la televiziune, facind pe inocentii, pe purii. Mincasera atita rahat si ii vedeam la televizor ca si cind n-ar fi avut nici o legatura cu nenorocirea noastra. Baiatul meu, Tudor, mi-a zis: Tata, tu nu faci nimic? Si-am zis: Daca si baiatul meu imi zice sa fac ceva, atunci sa fac. Si m-am dus la televiziune. Am recitat poezia Doina de Eminescu, dind o alta conotatie muscalilor – ma gindeam la toti cei care au tot clampanit, la cei care au vorbit despre Ceausescu, despre „tovarasa Ceausescu, mama iubitoare, sotie devotata, savant de renume mondial“. Eu, pina in 22 decembrie 1989, ma tot gindeam: mai, ce-or face toti astia, mincatorii de rahat, daca s-o schimba regimul? Le-o fi rusine? S-or ascunde in gura de sarpe? Si ii vad la televiziune... Aveam in casa un sul de hirtie igienica – stiti ca nu se gasea in perioada aia.

Nu v-a intrebat nimeni, pina sa ajungeti in studio, ce faceti cu sulul ala de hirtie igienica?
Il aveam intr-o plasa. Si, dupa ce am zis poezia, am scos sulul si am zis: stergeti-va la gura... nu mai tin minte exact, am bolmojit ceva.
A fost o secventa antologica, ar trebui data in reluare, la fiecare sfirsit de an, in decembrie.
Eu n-am aceasta secventa si as vrea s-o am imprimata. N-ar fi deloc inutila repetarea ei.
In primele alegeri ati candidat pe listele PNL, ati cazut primul sub linie, n-ati intrat in Parlament si n-ati mai vrut sa faceti politica de partid. De ce?
N-am apetenta pentru politica. Am mai avut o singura tentativa, o resuscitare, cind a aparut URR (Uniunea pentru Renasterea Romaniei), acum vreo cinci ani. Era o propunere politica in care am crezut. URR putea fi o schimbare a clasei politice. Dar n-au avut succes la electorat, n-au intrat in Parlament.
Acuma cum vi se pare viata politica?
Nu ma mai intereseaza. Nu mai pot sa vad atita mizerie, nu mai pot sa citesc presa.

In carte spuneti ca dimineata faceati cumparaturile, va cumparati si ziare si le citeati din scoarta in scoarta.
Asta era acum citiva ani. Astazi, nu mai cumpar nici un ziar. Ma mai uit pe Internet la titluri, dar nu mai citesc articolele. Nu mai pot. Nu vreau sa mai citesc.
Ce v-a scirbit?
Faptul ca nu se intimpla nimic; toata clasa politica este o apa si-un pamint. Nu-i nimic deosebit, nu ai pe cine alege. Toti sint la fel. Explicati-mi secretul prin care un parlamentar, in patru ani de zile, devine miliardar! Eu vreau sa inteleg ce se intimpla pe lumea asta! Cum ajung unii parlamentari foarte bogati? De unde aceasta imbogatire peste noapte?
Domnule Rebengiuc, ce drag mi-ati fost in Balanta cind ati spus, intr-un rol de primar: „al mai prost om din lume e americanu’“. Imi suna si acum in urechi aceasta replica: „al mai prost om din lume e americanu’“. Balanta era primul film al lui Lucian Pintilie, dupa 1990. Cum au fost filmarile?
A fost bine. Pintilie este un mare regizor. El este si un mare, genial regizor de teatru, dar, din pacate, el nu mai vrea sa lucreze in teatru. Il respect, il inteleg, dar imi pare rau. Ma inteleg foarte bine cu Pintilie, sintem buni prieteni. Il iubesc ca pe un frate. Stie ce sa-ti ceara, stie cum sa-ti ceara, stie cum sa te indrume, ca nu se poate fara regizor.

Replica asta – „al mai prost om din lume e americanu’“ – ar putea fi rostita si peste 50 de ani.
Acum s-ar putea auzi in Kosovo si in Serbia... Scenariul de la Balanta era ofertant, eu am avut un rol mic. Dar eu nu sint un actor care sa vrea sa joace numai roluri mari. Eu vreau sa joc roluri bune. Daca e mic si bun, sint incintat. Finalul din Balanta e absolut senzational. Iar pe personajul meu il intilneai foarte des in realitatea din Romania acelor ani. Poate ca la unii primari s-au mai pastrat sentimentele astea anticapitaliste, nu neaparat antiamericane. Sint primari invatati cu sistemul paternalist, sa li se dea, sint lipsiti de initiativa. Ar putea sa mobilizeze cetatenii, sa lucreze cu ei.
Unii mai fac.
Fac. Da, aveti dreptate. In Bucuresti, in sectorul trei, unde sta fratele meu, am vazut, in decursul celor patru ani de cind primar e Liviu Negoita, cum s-a dezvoltat, cum s-a infrumusetat, cum s-a curatat sectorul trei.
Vreau sa evocam si filmul Niki Ardelean, colonel in rezerva. Nu neaparat pentru replicile din film, cit pentru starea de framintare, de apasare, o stare neexprimata in cuvinte. O furie fara cuvinte.

Niki Ardelean este un om modest, dar care isi cunoaste valoarea. El nu poate sa intre intr-o competitie deschisa cu un impostor obraznic si agresiv. Inghite foarte multe porcarii pe care i le facea ala. A tot adunat, a tot adunat, cind a vazut ca i se ia tot, absolut tot, ramine gol si pe dinauntru si pe dinafara. I s-a luat mobila din casa, calculatorul, i s-a luat fata, baiatul care a murit... n-avea alta solutie, trebuia sa recurga la un gest disperat, facut din prea plinul amaraciunii strinse in el. N-a mai putut sa tolereze.
Si acest film va fi inteles peste 50 de ani!
Fara discutie!

Cum sa nu stie Securitatea adresa noastra?
Ati rezonat si cu tinerii regizori. Sinteti formidabil in filmul lui Cristi Puiu, Un cartus de Kent si un pachet de cafea, care a luat Ursul de aur pentru scurtmetraj in 2004. Ati jucat doar stind pe scaun.
Ce sa spun? Il admir pe Mimi Branescu, care si el sta pe scaun, in filmul lui Cristi Puiu. N-am cum sa nu rezonez cu Cristi Puiu. E vorba de scenariu. Apreciez la Cristi Puiu talentul lui scriitoricesc. Scenariul de la Niki Ardelean, colonel in rezerva era scris de Cristi Puiu si Razvan Radulescu. E unul din cele mai bune scenarii pe care am lucrat.
S-au suparat ei un pic pe Lucian Pintilie.

Le-a trecut. Si-au dat seama ca au gresit.
Cind erati mai tinar ati fost un barbat cu trecere la femei?
E o problema care, pe mine, nu m-a interesat. N-am fost un tip care sa cucereasca femei, una dupa alta. Nu am vrut sa am cit mai multe femei. N-am avut timp pentru asta. Am muncit foarte mult. Si nu am nici un fel de regret ca n-am o panoplie de femei. M-am indragostit, m-am casatorit si cu asta am terminat. Au venit propuneri, primeam scrisori, mi se scria, de pilda: „Desi sint buzoianca, iubesc si eu actorii...“. Niciodata n-am raspuns la scrisorile de genul asta. Am primit si scrisori minunate, care comentau prestatia mea artistica. N-am putut sa raspund, pentru ca, de obicei, erau anonime. A fost un anonimat bun, tonic.
A fost si un alt anonimat de unde va veneau scrisori?
Da, dupa 1989, am primit scrisori de amenintare. Aveam in casa teancuri de scrisori cu injuraturi, cu amenintari. Le-am aruncat acum vreo doi-trei ani. Erau, in casa, o prezenta negativa.

Ati primit acasa acele scrisori? Vi se stia adresa?
Cum sa nu stie Securitatea adresa noastra? Imi stiau si numarul de telefon, curgeau zi si noapte telefoane de amenintare. Mi-am schimbat numarul de telefon. Dupa o jumatate de ora, iar au inceput telefoanele. Toate erau venite de la Securitate. Nu va inchipuiti ca un om linistit se apuca sa dea telefoane de amenintare sau sa scrie scrisori... Citi nu m-au iritat pe mine? M-am apucat sa le scriu?
De la ce vi se trageau?
De la sulul de hirtie. Si de la prima manifestatie, din ianuarie 1990, anti-FSN, cind m-am dus la televiziune si am intrebat: de ce nu difuzati mitingul? Iliescu zicea ca e violenta, iar eu il contraziceam: domnilor, vin din piata, nu e nici o violenta. Si ceream televiziunii sa transmita mitingul, iar aia ziceau ca-i ceata. Ce ceata? E frumos. M-am certat cu oamenii televiziunii. Nevasta-mea primea telefoane: „Imputito, sa vii sa ti-l iei pe nenorocitul de barbata-tu de la morga“. Se speriase. La telefon i se zicea ca intra peste ea, in casa, s-o omoare, a chemat niste colegi din teatru sa stea cu ea, ii era frica. Am ajuns acasa: „Stai, draga, linistita. Chiar crezi ca ne doboara Securitatea?“.
N-au trecut mai departe, la agresiuni?
Nu.

Am vrut ca baiatul meu sa stie ca are un tata pe care poate conta
Mai caut un raspuns pentru oamenii tineri care citesc presa culturala: care e secretul sa fii cu o femeie, cu aceeasi femeie, 43 de ani? Dvs. v-ati casatorit cu Mariana Mihut in 1965.
Nu-i nici un secret. Intr-o casatorie trebuie sa faci niste compromisuri, trebuie sa accepti punctul de vedere al celuilalt, trebuie sa fii tolerant. Au existat discutii, ohoho, cite n-au fost, dar le-am rezolvat intr-un mod amiabil. E bine. Cind nu ne certam, ne intelegem.
Ati avut un baiat dupa zece ani. Tudor Rebengiuc s-a nascut in 1975.
Asta a fost primul care a scapat de avorturi. Mariana s-a speriat de intreruperile de sarcina. Ele se faceau in conditii total neigienice.
Ca in filmul lui Cristian Mungiu, 4 luni, 3 saptamini si 2 zile.

Exact. Mariana a fost profund marcata de filmul lui Cristian Mungiu, pentru ca ea a trait acele momente. N-a fost singura. O, cite femei n-au indurat avorturile clandestine... La ultimul avort, a avut probleme mari si urmatoarea sarcina a pastrat-o si a iesit baiatul nostru.
Baiatul dvs. spune in carte ca „tata m-a rasfatat. Greu mi-a refuzat o rugaminte sau o placere“. Si mai spune ca nu i-ati bagat niciodata ceva cu forta pe git si nu l-ati certat cind lua note proaste. Asa e?
N-a avut mofturi. El a avut nevoi, l-am inteles foarte bine cind imi cerea bani. Maica-sa zicea: „Da’ de ce sa-i dai bani?“. „Pentru carti“, raspundeam. De ce sa nu-i dau bani? Nu-i cere sa mearga la bar, la discoteca. Poate ca, uneori, i-am cautat in coarne, dar el este un baiat care isi stie locul. Niciodata n-a profitat, n-a exagerat. Eu n-am avut tata. Tatal meu ne-a parasit cind eu si fratele meu eram mici. Am fost frustrat ca n-am avut tata si am vrut ca baiatul meu sa stie ca are un tata pe care poate conta.
Ce virsta aveati cind a plecat tatal dvs.?
Trei ani.

Ati constientizat plecarea?
Am constientizat absenta lui.
Mama ce spunea?
Ce sa spuna? N-avem tata. Si ne-au crescut bunicii. Tatal meu s-a prapadit pe front, cind eu aveam noua ani, la Stalingrad.
Fiul dvs., care e arhitect, a ajuns in America, avind o bursa de studii…
Si se intoarce… Va veni anul asta. Cu totul. Luni am aflat ca vor veni si abia ne stapinim emotiile.
S-au schimbat vremurile in Romania? Poti sa cistigi bani ca arhitect? Poti sa lasi America pentru Romania?
Probabil. Decit sa traga mita de coada in America, mai bine sta acasa. Nu stiu de ce vine, dar vine…

Aveti si un nepotel?
Da. Are opt luni. Il cheama Mircea-Maxim. Mircea il chema si pe tatal sotiei lui Tudor, care s-a prapadit inainte sa se nasca nepotelul. A murit de cancer. Stia ca moare si a fost atit de demn. Mare lucru…
Si celalalt nume, Maxim, de ce l-au ales?
Nu stiu. Poate ca sa fie Mircea cel Mare, Mircea-Maxim, stiti filmul lui Nicolaescu…
Am ajuns la Nicolaescu… Sergiu Nicolaescu nu v-a rugat niciodata sa jucati in vreun film al lui?
Nu. Niciodata. Nu i-am spus lui nimic ca actor, probabil. Dar n-am nici un fel de regrete ca n-am jucat in filmele lui Nicolaescu.
L-ati vazut pe nepotel?
In poze.
Nu l-ati tinut in brate?
Nu.
N-ati fost in America?
Nu, nu ma duc. Vin ei incoace.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty Inca nu ma consider un actor mare. Interviu cu Victor REBE

Mesaj Scris de Admin 05.03.08 18:44

„Inca nu ma consider un actor mare“. Interviu cu Victor REBENGIUC
Ovidiu SIMONCA
A aparut, la Editura Humanitas, lansat marti, 26 februarie, volumul Victor Rebengiuc. Omul si actorul. Autoare: Simona Chitan si Mihaela Michailov. Volumul reface o alta experinta editoriala a celor doua ziariste, De-a dreptul Victor Rebengiuc, carte aparuta in 2004. Actualul volum a aparut la putine zile dupa ce Victor Rebengiuc a implinit 75 de ani, pe 10 februarie. Luni seara, pe 25 februarie, l-am sunat pe Victor Rebengiuc, marti dimineata am fost la teatru, insotit de colegul meu Daniel Cozma, pentru a inregistra interviul. N-am vrut sa fie un interviu foarte strunit, dar mi-am propus sa ating cit mai multe din punctele importante ale carierei.

Am balansat mereu intre viata si teatru. Imi inchipui ce emotionat e Victor Rebengiuc in fata celor doua premiere ce vor avea loc in aceasta primavara: spectacolul Moartea unui comis-voiajor, in regia lui Felix Alexa, la Sala Izvor a Teatrului Bulandra, si intoarcerea din America a fiului sau, insotit de un nepotel pe care bunicul il va tine pentru prima oara in brate. Minunat om, mi-am spus dupa inregistrare: placut, increzator, echilibrat, curios si vesel. Fotograful nostru mi-a si zis, cind am iesit din teatru, ca i-au iesit multe fotografii in care Victor Rebengiuc e vesel si sagalnic. Ce bine ca la 75 de ani nu ai povara virstei si poti juca cu aceeasi frenezie ca in tinerete!

Cum e viata la 75 de ani?
E neschimbata (ride). Pe vremuri, Costache Antoniu s-a intors dintr-o delegatie din China – cred ca era prima delegatie la care a participat un actor – si l-a intrebat un alt actor: „Cum e, maestre, China?“. Si el a raspuns: „De nerecunoscut“. Asa ca zic si eu la 75 de ani: nu inregistrez schimbari majore in viata mea, aproape nici nu-mi dau seama ca am aceasta virsta pe care nu speram niciodata sa o ating. Nu m-am gindit atit de departe. In afara de mici incoveniente, dureri de sale, n-am alte probleme.
Inregistram acest interviu la Teatrul Bulandra, unde sinteti inaintea unei repetitii.
Da, repetam Moartea unui comis-voiajor in regia lui Felix Alexa. Am mai jucat in piesa asta, in 1959. Acum il joc pe tatal lui Biff, Willy Loman.
Cum sint repetitiile pentru dvs.? Intrati usor in rol?
Depinde, de la rol la rol.
Aici cum e, in Moartea unui comis-voiajor?
Ma simt putin frustrat. E o piesa in care am mai jucat, am niste mici probleme de adaptare. Sper sa le depasesc cu ajutorul colegilor mei si al regizorului. Sper sa fac ceva de care sa nu-mi fie rusine.
Cind va fi premiera?
La sfirsitul lunii martie.

De ce, pe cartea lansata de Humanitas, intitulata Victor Rebengiuc. Omul si actorul, ati pus pe coperta o imagine cu dvs. din spectacolul Inima de ciine, de la TNB?
Mi-au fost propuse doua imagini din Inima de ciine. Am vrut pe coperta o imagine din acest spectacol pentru ca joc cu foarte multa placere, e un rol in care investesc mult din mine, ma reprezinta, intr-un fel. Eu cu Preobrajenski, personajul pe care il interpretez, avem pareri comune despre ceea ce ni s-a intimplat: aversiunea lui (si a mea) fata de comunism, fata de omul nou. In plus, e o poza de actualitate, spectacolul e din 2005.

Kordonskiy e atit de calm
Eu m-am mirat: ia uite-l pe domnul Rebengiuc in halat. Apoi mi-am dat seama ca e din Inima de ciine. Cind v-am vazut pe coperta, in rolul lui Preobrajenski, profesorul care transforma vietuitoarele, necuvintatoarele, in oameni, mi-am zis ca poate e un mesaj catre cititorii cartii. Cum sa devenim din necuvintatori mai vocali?
Nu m-am gindit la asta. E o imagine frumoasa. Daca aceasta carte ii va indemna pe oameni sa vorbeasca mai mult, sa fie mai curiosi, mai intrebatori, n-ar fi rau.
Cum a fost colaborarea cu regizorul piesei, Yuriy Kordonskiy?
A fost extraordinara. Kordonskiy este un om minunat, un regizor-magician, alaturi de care nici nu-ti dai seama cind iti construiesti rolul. Este atit de calm, intotdeauna, n-a existat vreo scena de enervare. Nici la Unchiul Vania, nici la Casatoria, nici la Inima de ciine nu s-a intimplat sa strige, sa se enerveze, nu ne-a reprosat nimic. La el totul e calm. Eu am indoieli. Intotdeauna. Ca nu-mi iese cutare moment, ca rolul e departe de mine, ca nu izbutesc sa gasesc intelesurile anumitor replici. Yuriy Kordonskiy zice: „Stai linistit, e o faza de lucru, vor veni toate, pina la urma“.

Si nu s-a enervat?
Niciodata. L-au scos din sarite tehnicienii, electricienii, care nu mai sint cum erau pe vremuri.
In Unchiul Vania, il jucati pe profesorul Serebreakov. Spectacolul, in intregime, a fost minunat. Vad ca va concureaza Andrei Serban la Cluj, tot cu Unchiul Vania.
E foarte bun spectacolul lui Andrei Serban. E cu totul altceva decit ce-a facut Yuriy Kordonskiy, dar e foarte bun.

Avem cronicari de teatru?
Dupa 1989, ati lucrat mult cu Pintilie, la filmele lui. Ati lucrat, in teatru, ca sa dam citeva nume, cu Yuriy Kordonskiy, cu Silviu Purcarete, cu Liviu Ciulei, cu Alexandru Dabija. Ca actor, credeti ca vi s-a oferit o mare sansa sau mai multe, dupa 1989? Ati simtit ca se intimpla altceva in viata dvs. de actor?
Nu. Eu am lucrat si inainte cu mari regizori, cei mai mari regizori care au fost in aceasta tara, cu Ciulei, cu Pintilie, cu Vlad Mugur, cu Penciulescu. Sigur, dupa 1989, am inceput sa lucrez si cu Purcarete. Aici, la Bulandra, a lucrat un spectacol absolut adorabil, Teatru comic. Nu s-a bucurat de prea multa aderenta din partea publicului, dar am facut niste turnee absolut extraordinare in strainatate. Acolo a prins foarte bine, aici la noi n-a prins, nu inteleg de ce, noi jucam cu o mare bucurie. Apoi, am mai lucrat cu Purcarete in Danaidele si in De Sade.
Senzatia mea a fost ca, dupa 1989, Victor Rebengiuc, si in film, si in teatru, e tot mai bun de la rol la rol. Ca v-ati descatusat, ca sinteti pe cai mari.
Daca e vorba sa renunt la modestie, a fost o linie ascendenta pe care am mers de la inceputul carierei mele, nu neaparat numai dupa 1989. N-am avut nici un fel de avantaje dupa 1989. Am continuat cu aceeasi seriozitate, am avut tot timpul dorinta de a ajunge un actor mare. Inca nu ma consider un actor mare. Ma consider un actor in virsta, dar nu mare.

Ce inseamna un actor mare?
Un actor care joaca ireprosabil un rol. Eu nu joc ireprosabil. Am realizari bune, dar ramin anumite portiuni din rol neacoperite, la nivelul de exigenta la care ma situez acum. In momentul in care nu voi avea asemenea portiune din rol, neacoperita, abia atunci as putea spune: domnule, sint un actor mare!
Foarte interesant ca va faceti propriul dvs. examen, cu fiecare rol.
Da, ma examinez critic. Daca n-o fac eu, cine sa o faca? De la cine sa astept evaluarea critica?
De la cronicarii de teatru.
Avem cronicari de teatru? N-am bagat de seama.
O sa se supere cei care comenteaza spectacolele prin Romania.
Am vazut eu cum comenteaza... Spun: Victor Rebengiuc e in forma. Asta este critica de teatru? Parca as juca fotbal. Sint in forma. Asa se scrie. E in forma... in forma de cozonac...

Ce v-ar interesa la un cronicar de teatru?
Sa nu-mi spuna ce-am facut bine. Sa-mi spuna ce-am facut rau. Un cronicar de teatru trebuie sa se ingrijeasca de actori, sa se preocupe de ei ca de niste flori, care trebuie udate si stimulate sa creasca mai departe. Unui actor trebuie sa i se spuna unde greseste, ce trepte mai are de parcurs. La noi se zice despre un actor ca e „seducator“ in nu stiu ce rol, se mai baga niste adjective si gata cronica. Cum il ajuti pe actorul respectiv? Rostul unui cronicar de teatru este sa ajute la formarea unui actor, sa-l sprijine.
Poate ca, in cazul dvs., cronicarii de teatru sint un pic inhibati.
Dar nu e numai cazul meu. E generala treaba asta. Uitati-va la toate cronicile. Spun ele ceva despre actor? Ar fi, totusi, citeva cronicare mai aplicate, pe care le citesc cu placere. Nu stiu de ce, critica teatrala fac numai fete.
Dvs. nu va suparati cind vi se fac obiectii critice argumentate la un rol?
Nu. Eu consider ca ma ajuta. Nu am de ce sa fiu suparat din cauza unei observatii pertinente si justificate care mi se face. Poate sa ma puna pe ginduri, asta e tot, si e bine.

Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty Despre Victor Rebengiuc - de Marina Constantinescu

Mesaj Scris de Admin 04.03.08 17:50

Despre Victor Rebengiuc - de Marina Constantinescu
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty OMUL SĂPTĂMÂNII: Victor Rebengiuc: Talent fără muncă nu exi

Mesaj Scris de Admin 10.02.08 16:29

OMUL SĂPTĂMÂNII: Victor Rebengiuc: „Talent fără muncă nu există“ [2008-02-10]
Astăzi, actorul Victor Rebengiuc împlineşte 75 de ani. S-a identificat cu Ilie Moromete sau cu Apostol Bologa, din „Pădurea Spânzuraţ ilor“, sau cu Teatrul Bulandra. A lucrat cu cei mai mari regizori ai noştri: Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Radu Penciulescu, Andrei Şerban sau Silviu Purcărete. De ziua sa de naştere, editura Humanitas i-a dăruit monografia „Victor Rebengiuc - Omul şi actorul“. [Citeste]
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty Rebengiuc, omagiat de Pintilie: „Ţi-aş tăia unghiile de la p

Mesaj Scris de Admin 08.02.08 16:58

Rebengiuc, omagiat de Pintilie: „Ţi-aş tăia unghiile de la picioare“
Duminică, actorul împlineşte 75 de ani.
[citeste]
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty Frământările unui actor care nu dezamăgeşte

Mesaj Scris de Admin 03.09.07 17:12

Frământările unui actor care nu dezamăgeşte
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty Marii actori si rolurile care i-au marcat

Mesaj Scris de Admin 21.07.07 14:01

Marii actori si rolurile care i-au marcat
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty Victor Rebengiuc - talent şi dăruire

Mesaj Scris de Admin 16.06.07 11:08

Victor Rebengiuc - talent şi dăruire
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty Victor Rebengiuc, George Banu şi Dorotheea Petre, nominaliza

Mesaj Scris de Admin 08.06.07 20:31

Victor Rebengiuc, George Banu şi Dorotheea Petre, nominalizaţi la Marile Premii Prometheus

Victor Rebengiuc, George Banu şi Dumitru Ţepeneag se numără printre nominalizaţii pentru Opera Omnia la Marile Premii Prometheus, în timp ce distincţia pentru Opera Prima este disputată, printre alţii, de Dorotheea Petre, Vasile Ernu şi Irinel Anghel.
Un juriu format din Andrei Pleşu (preşedinte), Livius Ciocarlie (secţiunea literatură), Dumitru Avakian (secţiunea muzică), Aurelia Mocanu (secţiunea arte vizuale) şi Alexandru Dabija (secţiunea artele spectacolului) i-a desemnat pe cei 24 de nominalizaţi de anul acesta ai Marilor Premii Prometheus, ajunse la ediţia a VI-a.
Juriul va stabili finaliştii - cate unul pentru fiecare secţiune - în septembrie, iar în luna octombrie, la Clubul Prometheus, vor fi desemnaţi caştigătorii.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty M-am invartit toata viata in jurul Cismigiului

Mesaj Scris de Admin 23.03.07 18:37

M-am invartit toata viata in jurul Cismigiului
Pentru Victor Rebengiuc, Bucurestiul este un oras familiar si nu prea –...
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty Valeria Seciu&Victor Rebengiuc

Mesaj Scris de Admin 16.01.07 8:21

Valeria Seciu&Victor Rebengiuc



Valeria Seciu
Despre Valeria Seciu am putea scrie pagini intregi si tot nu am reusi sa gasim cuvintele potrivite, pentru a descrie emotiile si farmecul pe care le degaja atunci cand paseste pe scena.
Cuvintele sunt de prisos pentru a caracteriza explozia de talent si imaginatie a acestei actrite harazite cu o sensibilitate si senzualitate speciale.
Nascuta in 2 august 1939, se remarca pentru prima data pe scena Teatrului National din Bucuresti. In anul 1964, o interpreteaza pe Veronica Micle in „Eminescu’’, sub regia lui Sica Alexandrescu. Insufletind personaje complexe, precum Ersilie Drei, Doamna mascata sau Margareta din „Maestrul si Margareta“, in regia Catalinei Buzoianu, Valeria Seciu este capabila sa fascineze publicul spectator inca de la primul gong. In 1981, joaca rolul Genica in „Niste tarani“, iar in 1985, Marguerite Guatier.
De-a lungul carierei sale artistice, Valeria Seciu a lucrat cu regizoarea Catalina Buzoianu la zeci de spectacole, cele doua fiind de nedespartit in viata teatrala.In 1989, joaca in „Arta iubirii“, iar in ‘90, sub indrumarea lui Alexa Visarion, in „Actorii“. Este premiata la categoria ,,Cea mai buna actrita intr-un rol principal“ in anul 2005, in cadrul Galei UNITER, fiind pentru a treia oara cand primeste aceasta distinctie, ca recunoastere a meritelor sale artistice.
Valeria Seciu domina reprezentatia „Cum gandeste Amy“ - spectacol pus in scena special pentru ea - cu energia ei freatica, subtila si cu umorul rafinat.
Dupa 42 de ani, Valeria Seciu revine, in 2006, pe scena Nationalului bucurestean, interpretand-o pe Amanda in „Menajeria de sticla“, in regia Catalinei Buzoianu. Autorul piesei este nimeni altul decat celebrul dramaturg american Tennessee Williams, laureat al Premiului Pulitzer pentru „Un tramvai numit dorinta“ si „Pisica pe acoperisul fierbinte“.
Personajele interpretate de Valeria Seciu prind viata pe scena, reusind sa uimeasca pana si pe cei mai critici...critici de teatru. „

Victor Rebengiuc
De peste 50 de ani il urmarim si il admiram in filme si in piese de teatru. Victor Rebengiuc s-a nascut in Bucuresti, la 10 februarie 1933, si a absolvit UNATC - ul „I. L. Caragiale“ in 1956. Din anul 1957, este actor la Teatrul Bulandra din Capitala, iar in perioada 96-’98, conduce institutia care l-a consacrat.
Rector al UNATC ,,I. L.Caragiale“ timp de sase ani, Rebengiuc este actorul, profesorul si omul de un caracter ireprosabil. Pe scenele din tara, dar si pe cele din intreaga lume unde a avut deseori ocazia de a se remarca, Victor Rebengiuc isi lasa amprenta, iar numele sau, cap de afis, este o dovada clara a succesului de casa.
Chiar daca a dat viata unor roluri importante in dramaturgia mondiala - Lear in „Regele Lear“, sau Goerin in „Mefisto“, ori Tipatescu in „O scrisoare
pierduta“, Rebengiuc declara ca nu are probleme in momentul in care se desparte de un rol.
Filmografia sa cuprinde adevarate opere de arta ale cinematografiei romanesti, incepand cu „Padurea spanzuratilor“, in regia lui Liviu Ciulei, film premiat la Cannes in ‘65, „Tanase Scatiu“, ,,Balanta“ sau „De ce bat clopotele, Mitica“. Romanul „Morometii“ scris de Marin Preda, sta la baza filmului cu acelasi nume regizat de Stere Gulea in 1988. Interpretand rolul lui Ilie Moromete, Victor Rebengiuc reuseste sa distruga mitul conform caruia un film nu poate sa fie mai bun decat o carte. Filmul ,,Morometii“ este premiat la San Remo si Santarem-Portugalia.
Cu rolul Ilie Moromete, Rebengiuc nu face un salt la statutul de vedeta, ci il intareste cu capacitatea sa de a depasi cerintele impuse de rol. Chiar
daca nu-i place sa se indentifice cu personajul, Victor Rebengiuc este si va ramane in perceptia noastra, a tuturor, Ilie Moromete - simbolul taranului roman.
„Ma jeneaza celebritatea. Imi zice lumea pe strada: «Sa traiti, maestre!» In primul rand, ma surprinde in mod neplacut apelativul «maestre!» “ “Eu abia acum
inteleg ce inseamna conflictul intre generatii in viata teatrala... cu argumente, arme, munitii. E mai interesant decat speram"
http://www.atac-online.ro/?page=articles&category=Magna_14&article=Valeria-Seciu-Victor-Rebengiuc_23
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty Victor Rebengiuc il sustine pe Cristi Puiu

Mesaj Scris de Admin 13.01.07 14:25

Victor Rebengiuc il sustine pe Cristi Puiu

Protestul lui Cristi Puiu impotriva Centrului National al Cinematografiei (CNC) si-a gasit sustinatori si pe internet.
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty Viata între doua spectacole - Victor Rebengiuc

Mesaj Scris de Admin 16.12.06 20:01

Viata între doua spectacole - Victor Rebengiuc
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty Viata Intre doua spectacole - Visctor Rebengiuc

Mesaj Scris de Admin 08.12.06 16:25

Viata Intre doua spectacole - Victor Rebengiuc
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty “Promotia de Aur”, la 50 de ani!

Mesaj Scris de Admin 19.11.06 17:34


“Promotia de Aur”, la 50 de ani!


Promotia de actori si regizori 1956 a Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, numita “Promotia de Aur”, va fi sarbatorita cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la absolvire. Emil Boroghina, presedintele Fundatiei Shakespeare, a declarat ca jubileul va fi marcat la 18 decembrie, la Craiova, orasul în care a venit imediat dupa absolvire o pleiada de actori, deveniti straluciti mai apoi: Gheorghe Cozorici, Amza Pellea, Silvia Popovici, Constantin Rautki, Victor Rebengiuc, Dumitru Rucareanu si Sanda Toma. Toti îl însoteau pe regizorul Vlad Mugur. Împreuna cu ei venise si tânarul absolvent al sectiei de Regie Radu Penciulescu, cel care avea sa devina unul dintre cei mai importanti directori de scena si dascali de teatru din România.
http://www.independent-al.ro/content/view/907/44/1/5/
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty "Burghezul" Rebengiuc deschide fiesta teatrală

Mesaj Scris de Admin 02.11.06 7:13

Burghezul" Rebengiuc deschide fiesta teatrală
Piesa "Burghezul gentilom", regizată de Petrică Ionescu, va deschide, sâmbătă seara, Festivalul Naţional de Teatru, care se va desfăşura între 4 şi 15 noiembrie la Bucureşti. Victor Rebengiuc deţine rolul principal în această montare, produsă cu aproape 250.000 de euro şi care se va juca la Sala Mare a Teatrului Naţional, de la ora 18,30. Ediţia actuală, a doua gândită de criticul de teatru Marina Constantinescu, are ca nucleu creaţia regizorală şi se va închide cu spectacolul "Dialoguri şi fantezii în jazz", cu Ion Caramitru şi Johnny Răducanu, la Ateneul Român. Festivalul aduce pe scenele din Bucureşti 49 de spectacole, semnate de cei mai importanţi regizori din România sau de tineri ai noului val, dar şi reprezentaţii ale unor trupe din străinătate (Franţa, Rusia, Ungaria, Irlanda). Teatrul Naţional din Bitola (Macedonia) va juca "Macbett de Eugen Ionescu",
citeste...
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty Victor Rebengiuc, un copil „razboinic“

Mesaj Scris de Admin 15.10.06 7:12

Victor Rebengiuc, un copil „razboinic“
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty Victor Rebengiuc, un "Jurdanescu" integru

Mesaj Scris de Admin 30.09.06 11:07

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Bulb Victor Rebengiuc, un "Jurdanescu" integru
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty Singurele momente interesante din viaţa mea sunt atunci când

Mesaj Scris de Admin 23.09.06 10:28

Singurele momente interesante din viaţa mea sunt atunci când joc pe scenă
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty Preobrajenski cu Victor Rebengiuc

Mesaj Scris de Admin 22.06.06 19:12

Preobrajenski cu Victor Rebengiuc
Ieri seară, la Sala Amfiteatru a Naţionalului bucureştean, a
avut loc premiera cu "Inimă de câine", după nuvela omonimă a lui
Bulgakov, în regia lui Yuriy Kordonskiy. În rolul principal,
Preobrajenski, un celebru profesor de medicină, regizorul l-a ales pe
maestrul Victor Rebengiuc.
Poate nu o să vă vină să credeţi, dar maestrul Victor
Rebengiuc "debutează" pe scena Naţionalului bucureştean în premiera
Inimă de câine. Nu întâmplător maestrul Victor Rebengiuc a fost ales
de Yuriy Kordonskiy pentru rolul profesorului Preobrajenski. Pentru
că între cei doi creatori există o strânsă prietenie şi o colaborare
remarcabilă. După cum se ştie, regizorul din Sankt Petersburg, un
specialist în dramaturgia clasică rusească, a mai lucrat în România
încă două spectacole la Teatrul Bulandra, ambele considerate de
critică vârfuri ale stagiunilor teatrale. Este vorba de Unchiul
Vanea, de Cehov şi Căsătoria, de Gogol. În ambele, maestrul Rebengiuc
joacă, realizând două roluri memorabile. "M-am bucurat foarte mult că
am lucrat din nou cu Yura, un regizor cu totul special. Pentru mine
important nu este faptul că mă aflu la Naţionalul bucureştean, ci
faptul că am şansa de a juca într-un spectacol care poartă marca lui
Kordonskiy, având la bază un text extraordinar, scris de Bulgakov" -
aşa caracterizează marele actor relaţia cu unul dintre cei mai
importanţi regizori din Sankt Petersburg, care actualmente trăieşte
şi lucrează la New York. În viziunea regizorală a lui Kordonskiy
rolul lui Preobrajenski este esenţial, toate celelalte personaje
gravitând în jurul lui. Nuvela lui Bulgakov, scrisă în anii '20 ai
secolului trecut, nu este nicidecum datată, pentru că tema
experimentului ştiinţific, care naşte monştri şi se substituie lui
Dumnezeu, este foarte actuală. Cheile întregii acţiuni se află în
mâinile celebrului savant rus, un opozant clar a dictaturii
staliniste şi a tot ceea ce înseamnă totalitarism. Victor Rebengiuc
pune în acest personaj întreaga sa experienţă artistică, talentul
mereu inepuizabil şi o prospeţime în gesturi şi în replici
cuceritoare. Deşi, îl ştii "pe dinafară" văzându-l în atâtea şi
atâtea roluri, constaţi de fiecare dată că este surprinzător. Nu poţi
să-i anticipezi reacţiile şi modul de a construi personajul. Ai
senzaţia că acest spectacol a fost creat special pentru a celebra
talentul lui Victor Rebengiuc.
AZI
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty Rebengiuc, un rector ca o vitamina

Mesaj Scris de Admin 21.04.06 11:49

Rebengiuc, un rector ca o vitamina

Victor Rebengiuc a fost rector al UNATC intre 1990 si 1996

Promotia anului 1995 a Academiei de Teatru si Film: zeci de actori
tineri, entuziasti, despre care profesorii Sanda Manu si Mircea
Albulescu spun ca sunt una dintre cele mai bune generatii de
absolventi. Dorina Chiriac, Lia Bugnar, Daniela Nane, Ada Navrot,
Zoltan Octavian Butuc, Dan Tudor, Emil Hostina sunt doar cateva nume
ale acestei generatii. Ei s-au intalnit la inceputul saptamanii la
studioul Casandra pentru a sarbatori zece ani de la absolvire.
Actorul Victor Rebengiuc, intampinat cu urale si ropote de aplauze, a
ramas dupa sase ani de rectorat cel mai iubit rector din istoria
Academiei de Teatru si Film. Rebengiuc isi striga studentii dupa
numele mic, le stia problemele personale, stia sa fie intotdeauna
acolo, cand icopiiii aveau nevoie de el, povestesc actorii. Actrita
si dramaturgul Lia Bugnar face portretul rectorului in cartea iDe-a
dreptul Victor Rebengiuci (autori Simona Chitan, Mihaela Michailov),
aparuta anul trecut la Licentia Publishing.
Lia Bugnar: "Toti eram ai lui"

"In clipa cand reusesti la facultate (la actorie), visele devin
aberant de indraznete si implinirea lor pare doar o chestiune de
zile. De cele mai multe ori, nu se implinesc. (...) In 1991, cand
eram studenta, aveai privilegiul de a-i putea intalni pe holurile
scolii pe Dem Radulescu, pe Olga Tudorache, pe Victor Rebengiuc.
Primii doi erau profesori la cate o clasa de actorie, dl Rebengiuc
era rectorul facultatii deci, cumva, toti eram ai lui. Sunt convinsa
ca nu ne stia chiar pe toti (grupele incepusera sa fie mari), dar
avea un fel de a-ti raspunde la salut de parca erai mai cu mot, nu un
student dintre atatea sute cati misunam pe acolo. Parca zicea cumva
din priviri iUite, domnule, ca teatru ajunge pe maini bunei. Te facea
sa te simti important, in timp ce profesorii de clasa faceau tot ce
era omeneste si neomeneste posibil sa-ti scoata orice fumuri din cap,
aducandu-te de multe ori in pragul depresiei. Asa ca sa-l intalnesti
pe Victor Rebengiuc era fortifiant, ca o vitamina. Pe vremea aceea
exista un ibufeti al scolii de unde puteai sa-ti iei un sandvici sau
un suc. O tejgheluta si cateva mese intr-o incapere plina de fum de
tigara si fumuri de artisti in devenire. Cand aparea cate un
profesor, ne dadeam toti la o parte si-l lasam sa cumpere inaintea
noastra, ceea ce acesta si facea. (...) Ne-a luat piuitul dl
Rebengiuc cand ne-a zis: iDa' de ce sa trec in fata? Astept la rand.
Mai bine vedeti voi sa nu intarziati pe la clasa!i Cred ca-l amuzam
si-l induiosam in acelasi timp cu tineretea noastra nestrunita inca.
(...)

"A ras Rebe"

La examenele de actorie veneau mai toti profesorii din scoala.
Stateau ca la spectacol si noi faceam diverse iscenutei, bucatele de
teatru. Emotiile erau ingrozitoare pentru ca stateau ei ca la
spectacol, dar, la sfarsit, in loc de aplauze, se dadeau note. Facea
oarecum parte din politica scolii sa nu se manifeste semne de
simpatie sau antipatie fata de noi in timp ce jucam, pentru ca nu era
spectacol, ci examen. Te ungea la suflet cand din toata ghetaria aia
de public razbatea un ras sanatos si inconfundabil: iA ras Rebe!
Bravo! Hai, ca inseamna ca e bine! A ras Rebe!i. Chiar daca dupa
examen nu luai cine stie ce nota mare, stiai ca ai avut o clipa in
care ai fost iactor buni pentru ca stia toata lumea cum a ras
Rebe!...i.
"Scoala s-a terminat demult, dar mi se intampla uneori, cand merg la
o piesa, sa aud dintre sutele de spectatori un ras care ma face sa ma
napadeasca instantaneu amintirile studentiei... Si-mi zic "A ras
Rebe! Ce s-or bucura pe scena in sinea lor!"".
Victor Rebengiuc a multumit studentilor la sfarsitul intalnirii de la
Casandra pentru tot ce acestia i-au daruit. Bucurie. Caldura. Si, nu
in ultimul rand, dragoste.

http://www.evenimentulzilei.ro/cultura/?news_id=190513
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty Rebengiuc[V=]

Mesaj Scris de Admin 25.02.06 18:29

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Images?q=tbn:ANd9GcRI4FGLi8fSe0g5mtzwbU_LoH5n5kcm8AtWbCNTB2BbC7hCs4Q0xRo2P_EnVictor 


Ultima editare efectuata de catre Admin in 24.02.15 13:30, editata de 22 ori
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Rebengiuc[V=] - Pagina 3 Empty Re: Rebengiuc[V=]

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 3 din 3 Înapoi  1, 2, 3

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum