Scris de Admin 26.08.17 22:37
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE1
Scris de Admin 26.08.17 22:36
» Comunitatea evreiască din Botoșani (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» Comunitatea evreiască din Botoșani (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:19
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:18
» DESPRE ANTISEMITISMUL MAREȘALULUI ION ANTONESCU
Scris de Admin 04.08.17 23:54
» Romanizarea Romaniei 1940-44 legi antisemite, CNRomanizare
Scris de Admin 04.08.17 21:13
» ROMÂNIA LUI ANTONESCU ȘI LOGICA VIOLENȚEI(3): VIOLENŢA MILIT
Scris de Admin 05.03.17 11:01
» Anunțuri Administrative
Scris de Admin 25.02.17 20:07
DESPRE FEMEI
Pagina 20 din 36 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 28 ... 36
DESPRE FEMEI
Catre femei
Invatati sa va descurcati cu capacul de la wc. Sunteti fete mari. Daca este ridicat, lasati-l jos. Noi avem nevoie de el ridicat, voi aveti nevoie de el jos. Nu ne auziti pe noi plangandu-ne ca l-ati lasat jos.
Aniversarile nu sunt niste teste care sa verifice daca putem sa gasim cadoul perfect, din nou!
Cateodata nu ne gandim la voi. Impacati-va cu ideea.
Duminica = sport. Este ca luna plina sau schimbarea anotimpurilor. Lasati-o asa.
Nu va taiati parul. Niciodata. Parul lung este intotdeauna mai seducator decat cel scurt. Unul dintre principalele motive pentru care barbatii se tem de insuratoare este acela ca femeile maritate isi taie intotdeauna parul, si apoi raman cu ea.
A face cumparaturi NU este un sport. Si nu, nu vom putea niciodata sa vedem lucrurile astfel.
A plange este santaj.
Cereti ce vreti. Sa ne lamurim: aluzii subtile nu merg! Aluzii normale nu merg! Aluzii puternice nu merg! Spuneti pur si simplu!
Nu tinem minte datele. Marcati datele de nastere si aniversarile in calendar. Aduceti-ne aminte dinainte.
Majoritatea barbatilor au doar trei perechi de pantofi-cel mult. Ce va face sa credeti ca va putem fi de vreun folos in a alege care din cele treizeci perechi de pantofi v-ar sta bine cu rochia aceea?
Da si Nu sunt raspunsuri acceptabile pentru aproape toate intrebarile.
Veniti la noi cu o problema doar daca vreti sa va ajutam sa o rezolvati. Asta putem face. Pentru compasiune sunt facute prietenele voastre.
O durere de cap care dureaza 17 luni este o problema. Duceti-va la un doctor.
Verificati presiunea la ulei! Va rugam.
Orice am fi spus acum 6 luni nu mai este relevant. De fapt, orice comentariu am fi facut se anuleaza dupa 7 zile.
Daca nu va imbracati precum fetele din catalogul Victoria’s Secret, nu va asteptati sa ne purtam precum personajele din telenovele.
Daca credeti ca sunteti grase, probabil sunteti. Nu ne intrebati pe noi. Refuzam sa raspundem.
Daca ceva ce am spus are dublu inteles, iar unul din ele te supara sau te enerveaza, intelesul corect este celalalt.
Puteti ori sa ne cereti sa facem ceva, ori sa ne spuneti cum vreti sa fie facut un lucru. Nu amandoua. Daca chiar stiti cum se face cel mai bine, faceti-l singure.
Cand este posibil, va rugam spuneti ce aveti de spus in timpul reclamelor.
Christopher Columb nu a avut nevoie sa i se indice directia, si nici noi nu avem.
Relatia noastra nu va fi niciodata asa cum a fost in primele doua luni. Treceti peste asta. Si nu va mai plangeti prietenelor.
TOTI barbatii vad in 16 culori, precum Windows default settings. Piersica, spre exemplu, este un fruct, nu o culoare. Visina este tot un fruct. Nu avem idee ce este “mov”. Sau “lila”.
Daca te mananca, trebuie scarpinat. Noi ne ocupam cu asta.
Nu citim gandurile, si nici nu o vom face niciodata. Chiar daca nu citim gandurile, nu inseamna ca nu tinem la voi.
Daca va intrebam ce s-a intamplat, si ne spuneti “nimic”, ne vom purta ca atare. Stim ca mintiti, dar nu merita sa ne batem capul.
Daca puneti o intrebare la care nu vreti un raspuns, asteptati-va la un raspuns pe care nu vreti sa-l auziti.
Cand trebuie sa mergem undeva, orice veti purta va fi in regula.
Nu ne intrebati la ce ne gandim, decat daca sunteti pregatite sa discutati despre sport, masini sau calculatoare.
Avem destule haine.
Aveti prea multe haine.
Nu este nici in interesul vostru, nici al nostru sa facem teste impreuna. Nu conteaza ce test.
Va multumesc daca ati citit aceste randuri. Da, stiu ca va trebui sa dorm pe canapea in seara aceasta, dar stiati ca pe noi chiar nu ne deranjeaza, este ca in camping.
Ma simt in forma. ROTUND este o forma.
http://www.resursadefun.ro/pov_ele_catre_femei.htm
Ultima editare efectuata de catre Admin in 23.03.10 11:30, editata de 2 ori
Re: DESPRE FEMEI
*Compunere **liberă despre FEMEIE a elevului Gigel din clasa
Femeia este o fiinţă, pe care Dumnezeu a lăsat-o pe pămînt după
chipul şi asemănarea lui, deşi toţi o preferă după chipul şi asemănarea lui
Pamela Anderson. De fapt şi femeia este tot un fel de Dumnezeu, căci pe
pământ e atotputernică. Nimic nu se face fără ea: nici politică (vezi madam
Thatcher), nici vâlvă (vezi Mrs Hillary Clinton), nici miliarde (vezi madam
Rotschild), nici copii (vezi mama).
Femeile sunt de două feluri: tinere şi foarte tinere.
Cele mai în vîrstă intră în categoria „*femei bine*”. „*Femeile bine*” sunt
acelea care au împlinit 50 ani şi de fapt merg pe 39. Oricum, la femei nu
are importanţă vîrsta, ci cosmeticele, fiindcă fiecare produs cosmetic
acoperă 2-5 ani. Aşa că dacă o femeie foloseşte 20 de cosmetice poţi să
spui despre ea că nici nu s-a născut încă, deşi primeşte deja pensie.
Femeia este subiectul celor mai multe cîntece de dragoste, de
aceea dragostea este întotdeauna un cîntec. Tata spunea că fără femei nu se
poate trăi, iar cu femei este imposibil de trăit. Cea mai mare calitate a
femeii este zestrea. Cel mai mare defect al femeii este maică-sa. Dar aşa
cum inventatorii au inventat avionul fără pilot, revolverul fără zgomot,
tot aşa se încearcă o altă invenţie: zestrea fără nevastă şi soţ fără
soacră. Cred că cel care va pune la punct aceste două mari invenţii va
primi *Premiul Nobel pentru Pace*.
Femeile se pot împărţi, după cum spune unchiul Costel, în alte
trei categorii:
femeile care au suflet şi sunt stimate, cele care au caracter şi sunt
admirate şi cele care au "nu-ştiu-ce" şi sunt căutate. Eu nu ştiu de ce
sunt căutate, că doar nimeni nu se joacă cu ele de-a v-aţi ascunselea, ci
de-a v-aţi găsitelea. Unchiul Costel îi şoptea lui tata despre una: „*Ce
mi-am căutat mi-am găsit, iar acum mi-e frică să nu-mi găsească ceva şi
medica*l”.
Femeia este de genul feminin, deşi unele poartă pantaloni, după
cum unii bărbaţi sunt de genul masculin şi poartă şorţ de bucătărie.
Femeia, spune legenda, s-a născut dintr-o coastă. De aceea se pricepe atît
de bine să mişte şoldurile. Prima femeie care a păcătuit a fost Eva. A doua
femeie au fost toate celelalte.
Cică Eva a păcătuit cînd a muşcat din măr. E posibil să fie
adevărat, fiindcă într-o seară, cînd mama era plecată de acasă, l-am auzit
pe tata, care era cu o vecină în salon, strigîndu-i: „*Ho, nebuno, nu mă
muşca!*”. Probabil că pe întuneric l-a confundat pe tata cu un măr.
Într-adevăr, cînd a ieşit el din cameră, avea urme de muşcătură pe gît,
exact acolo unde este mărul lui Adam. Pe urmă, ca în Biblie, tata i-a
şoptit vecinei: „*Acum pleacă repede, că dacă vine acasă şarpele, s-a zis
cu noi!*”.
Eu l-am întrebat: *„Despre ce şarpe vorbeşti, că acasă nu trebuie să vină
decît mama!*”.
Enervat, tata mi-a plesnit două palme, de m-am văzut cu toţi
sfinţii, aşa cum scrie la Biblie. Cînd s-a înapoiat mama, i-am cerut să-mi
explice legenda. În loc să-mi explice mie, i-a explicat lui tata, după care
l-a gonit din Rai şi abia după două luni s-a întors.
Atat ştiu despre femei. Pentru rest am să mă uit pe gaura cheii.
16:46Cercetătorii britanici au descoperit că o femeie nu poate ține un secret mai mult de 32 de minute, indiferent de cât de important ar fi acesta. Articol complet
Probabil nu te vor ajuta sa o bagi in patul tau, dar cel putin o vei face sa rada...
Exista sute de replici originale pe care le poti folosi cand incerci sa abordezi femeile. Iata 50 dintre cele mai interesante. Daca ai si tu o replica grozava de agatat, te rugam sa o impartasesti cu noi.
1. Stiu pe cineva care te gaseste foarte atractiva. Daca nu as fi atat de timid, ti-as spune cine...
2. Pot sa-ti cumpar ceva de baut sau ar trebui sa iti dau banii?
3. Esti religioasa? [De ce?] Pentru ca esti raspunsul la rugaciunile mele!
4. Imi poti arata drumul... spre inima ta?
5. Tocmai ai iesit din sauna cumva? [Nu, de ce?] Pentru ca esti atat de fierbinte!
6. Ai cumva o harta? [Nu, de ce?] Pentru ca tocmai m-am pierdut in ochii tai!
7. Nu fi atat de pretentioasa... nici eu nu am fost!
8. Mi-am pierdut memoria. Vin aici des?
9. [Atinge-i sfarcul] Oh, imi pare rau. Am crezut ca este un nume scris in Braille.
10. Iti amintesti de mine? Oh, da, ne-am intalnit numai in visurile mele...
11. Buna dimineata, ce vrei la micul dejun?
12. Poate nu esti cea mai frumoasa din camera, dar frumusetea la fel de departe ca intrerupatorul.
13. Buna, ti-a mai spus cineva ca dintii tai sunt uimitori?
14. Ai o oglinda in geanta? [Nu, de ce?] Pentru ca ma vad deja in chiloteii tai.
15. Daca ar cadea o stea de fiecare data cand ma uit la tine, cerul ar ramane fara stele.
16. Dragostea mea pentru tine e ca diareea. Pur si simplu nu ma pot abtine.
17. Daca casa ta e acolo unde ti-e inima, casa mea este in tine.
18. Cu siguranta esti o vrajitoare. De fiecare data cand ma uit la tine celelalte femei dispar.
19. Daca ai fi un drog, as lua un supradozaj.
20. Daca fiecare gand ar valora un leu, as fi sarac pentru ca nu ma gandesc decat la tine.
21. Tatal tau este brutar? [Nu, de ce?] Pentru ca ai niste "chifle" atat de fierbinti.
22. Daca te-as intreba daca vrei sa faci sex cu mine, ai raspunde la fel ca la intrebarea asta?
23. Stii cine face din ochi si face sex ca un tigru? [Nu.] [Fa-i din ochi.]
24. Este o rochie frumoasa, dar stii, amandoi ne-am nascut goi.
25. Soarele tocmai a rasarit sau e doar zambetul tau?
26. Pot sa am o fotografie cu tine? [De ce?] Ca sa ii arat lui Mos Craciun ce vreau de Craciun.
27. Ufff... fundul tau este fierbinte! Vrei sa-l vezi pe al meu?
28. Oh, ce catel dragut. Are cumva un numar de telefon?
29. Te superi daca impartim un taxi pana la mine acasa?
30. Domnisoara, esti mai sexy decat picioarele de curcan!
31. Crezi in dragoste la prima vedere sau trebuie sa trec iar?
32. Ai venit cumva din spatiu? [Nu, de ce?] Pentru ca mi-ai rapit inima.
33. Mi-am pierdut ursuletul de plus, pot sa dorm cu tine?
34. Pantalonii astia sunt pentru astronauti? [Nu, de ce?] Pentru ca fundul tau nu este din lumea asta!
35. Probabil esti obosita. Ai umblat prin mintea mea toata ziua...
36. Mi-am pierdut numarul de telefon. Pot sa-l am pe al tau?
37. Cred ca tu esti cauza incalzirii globale!
38. Frumosi pantaloni. Pot sa incerc fermoarul?
39. Poti sa ma saruti daca gresesc, dar cumva esti cea mai buna prietena a bunicii mele?
40. Mi-am pierdut virginitatea... pot sa o am pe a ta?
41. Pot imprumuta telefonul tau? [De ce?] Deoarece i-am promis fostei ca o sun cand gasesc pe cineva mai bun...
42. Pinguin gras! [Poftim?] Nimic, am vrut doar sa sparg gheata...
43. Stai in capul mea de atata vreme, incat ar trebui sa iti cer chirie!
44. Cat cantareste un urs polar? [Nu stiu, cat?] Suficient cat sa sparga gheata.
45. Iti place de mine, dar crezi ca mie imi place de tine?
46. Oh, ce camasa draguta... pot sa o imprumut?
47. Buna! Numele meu este Sansa. Am vreo una?
48. Frumosi pantofi! Vrei sa facem sex?
49. Daca ai fi actiuni la bursa, le-as cumpara pe toate.
50. Tatal tau trebuie sa fie terorist. [De ce?] Pentru ca esti o adevarata bomba!
http://www.descopera.ro/dnews/8827290-femeile-sunt-de-fapt-sexul-tare-sugereaza-un-studiu-recent
Femeile sunt numite - pe lângă sexul frumos - sexul slab. Însă un nou studiu relevă faptul că femeile sunt, în realitate, mai rezistente, făcând faţă infecţiilor şi altor boli, precum cancerul, mult mai bine decât bărbaţii.
Cercetătorii de la Universitatea Ghent din Belgia au descoperit că explicaţia este legată de prezenţa unei copii în plus a cromozomului X la femei, comparativ cu bărbaţii. Aceşti cromozomi conţin numeroase molecule numite microARN, care reglează funcţionarea sistemului imunitar.
Atunci când unul dintre cromozomii X ai femeii prezintă probleme, celălalt cromozom X poate compensa deficitul.
Probabil de aceea, bărbaţii, neavând o copie a cromozomului X, au probleme mai mari decât decât femeile, atunci când se îmbolnăvesc.
Mai mult, statisticile efectuate de cercetătorii din Belgia, arată că femeile trăiesc mai mult şi se refac mai repede în urma unor traume, datorită tot acestei copii a cromozomului X.
Cu toate acestea, specialiştii spun că există şi aspecte negative ale legăturii dintre sex şi maladii: tocmai din cauză că sistemul imunitar feminin reacţionează puternic, femeile sunt mai predispuse să dezvolte boli autoimune.
Impactul crizei economice asupra femeilor din România
Poate părea neobişnuit, dar crizele economice nu fac doar victime. În America, marea depresiune din anii 30 a condus în mod direct la creşterea numărului de femei care urmează învăţământ superior şi a femeilor salariate. Cu alte cuvinte, criza a contribuit la emanciparea acestora. Motivele erau legate de faptul că, pe de o parte veniturile bărbaţilor se diminuau sau dispăreau şi era nevoie de un aport suplimentar de bani în gospodărie. Pe de altă parte, vulnerabilitatea averilor le facea pe fete să nu se mai bazeze pe căsătorie ca soluţie în viaţă.
Aduce criza economică din prezent beneficii femeilor?
Nu, spune Oana Băluţă, coordonatoarea studiului „Impactul crizei economice asupra femeilor", care urmează să apară luna viitoare. „Femeile erau deja un grup vulnerabil, iar acum situaţia lor este cu atât mai rea. Dacă inainte se punea problema sărăciei, acum se pune problema supravieţuirii", explică Oana Băluţa, lector univ. dr. în cadrul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (Universitatea din Bucureşti) şi preşedinta Centrului de Dezvoltare Curriculară şi Studii de Gen (FILIA).
Dar ce este diferit în cazul crizei din prezent?
"Pe de o parte, România nu a fost o naţiune de femei-casnice de-a lungul istoriei şi astfel marea problemă nu a fost intrarea acestora pe piaţa muncii, ci ceea ce se întâmplă cu ele odată ajunse acolo", arată lector univ. dr. Alice Iancu, cercetătoare în cadrul proiectului.
Alice Iancu a fost responsabilă cu studierea impactului crizei asupra femeilor pe piaţa muncii, care a scos la iveală un „scenariu sumbru", spune cercetătoarea. Spre exemplu, scăderea nediferenţiată a salariilor cu 25% a lovit cel mai puternic în femei. „În mediul bugetar, zonele în care femeile sunt majoritare implică salarii mai mici decât în rest. Concret, în sănătate şi învăţământ salariile sunt de aproximativ nouă ori mai mici decât în Ministerul Apărării. Să tai 25% dintr-un salariu şi aşa mic nu face decât să consolideze nişte inegalităţi", explică Alice Iancu. Iar viitorul nu promite îmbunătăţirea situaţiei, din moment ce procentul de resurse alocate sănătăţii şi educaţiei continuă să scadă, conform strategiei Fiscal- Bugetare 2011-2013.
„Femeile - săracele săracilor"
Pe scurt, în prezent, piaţa muncii implică „un risc crescut şi crescând de excluziune socială pentru femeile din România, ele fiind mai sărace, mai puţin prezente pe piaţa muncii, cu un nivel al veniturilor şi pensiilor semnificativ mai scăzut decât al bărbaţilor", rezumă Alice rezultatele studiului său.
S-a constatat că majoritatea măsurilor anticriză au ignorat eventualele consecinţe negative asupra grupului femeilor. „Există tendinţe contradictorii în ceea ce priveşte aceste măsuri. Spre exemplu, pe de o parte se încurajează participarea femeilor pe piaţa muncii prin noile schimbări aduse concediul de creştere şi îngrijire a copilului (al doilea an de concediu presupune o remuneraţie mai mică, sau lipsa acesteia, dacă iniţial femeia optează pentru un an, iar apoi prelungeşte perioada n.r.). Pe de altă parte, numărul grădiniţelor publice a scăzut cu peste 10 000 în mai puţin de 10 ani. Atunci, cu cine poţi să laşi copiii dacă vrei să mergi la muncă şi nu îţi permiţi să plăteşti o bonă?", se întreabă retoric Oana Băluţă.
Se pare că o mare parte dintre femei aleg să stea ele însele acasă cu copii, după cum arată datele statistice: mamele cu copii sub 6 ani stau acasă, iar apoi, după ce copilul intră la şcoală, ele se întorc pe piaţa muncii.
Criza a condus la creşterea violenţei împotriva femeilor
În acceaşi zi în care Parlamentul European atrăgea atenţia că situaţiile de criză economică pot conduce la creşterea vulnerabilităţii femeilor faţă de violenţa masculină, guvernul României desfiinţa Agenţia Naţională pentru Protecţia Familiei (ANPF), precum şi Centrul Pilot de Asistenţă şi Protecţie a Victimelor Violenţei în Familie şi Centrul de Informare şi Consultanţă pentru Familie din subordinea ANPF. Odată cu acestea au dispărut şi mecanisme de sprijinire a victimelor, de consiliere psihologică şi juridică sau oferirea unor servicii medicale de urgenţă, puncteză Andreea Bragă, responsabilă cu studiul violenţei împotriva femeilor, în cadrul proiectului „Impactul crizei asupra femeilor".
Pe de altă parte, numărul cazurilor de violenţă împotriva femeilor creşte: în 2009 era cu peste 40% mai mare decât în 2007. „Din păcate, mai bine de 50% dintre femeile agresate continuă să locuiască cu agresorul, motivul principal fiind sărăcia - efectiv, aceste femei nu au unde să se ducă, nu se pot susţine singure", detaliază Andreea Bragă.
Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES) este o altă instituţie desfiinţată ca măsură anticriză. Potrivit unui fost angajat al acesteia care a preferat să rămână anonim, „s-au pierdut astfel investiţiile - printre care şi bani europeni - în personal, infrastructură. În plus, doar o parte dintre atribuţiile acesteia au fost transferate către Direcţia de Egalitate de Şanse din Ministerul Muncii, structură prea puţin eficientă cu cei 6 - 7 angajaţi ai ei".
Situaţia femeilor, la mâna politicienilor
Practic, efectele negative ale crizei economice asupra femeilor sunt adâncite prin decizii politice. Nu intenţionat, ci printr-o „ignorare senină" a grupului social al femeilor, explică Alice Iancu.
Iar recomandările exprimate în cadrul studiului „nu fac altceva decât să sublinieze că femeile trebuie să fie reprezentate corespunzător la nivel politic. Din moment ce vulnerabilităţile au fost adâncite prin decizii politice, tot prin acestea pot fi diminuate şi eliminate", încheie Oana Băluţă.
In luna octombrie a acestui an va intra in vigoare un Nou Cod Civil, ce aduce noi prevederi in ceea ce priveste casatoria si divortul. Partenerul vinovat de infidelitate va trebui sa isi rascumpere greseala inzecit.
Daca tribunalul decide ca motivul destramarii casatoriei este infidelitatea, atunci inculpatul va fi nevoit sa plateasca despagubiri. Acest lucru se aplica insa doar in cazul casniciilor ce au depasit 20 de ani.
In plus, se introduc "prestatiile compensatorii", adica un fel de pensie alimentara, pe care sotul care a pierdut procesul de divort va fi obligat sa o acorde partenerului, numai in cazul in care veniturile celui care a pierdut procesul sunt considerabil mai mari decat ale celui care a castigat.
Un alt element de noutate pe care il regasim in Noul Cod Civil este contractul prenuptial, denumit "conventie matrimoniala".
Logodna va fi si ea prevazuta in Noul Cod Civil, ca fiind o promisiune scrisa inaintea casatoriei. Interesant este ca ruperea abuziva a logodnei se poate solda cu daune platite partenerului abuzat.
www.adevarul.ro
anita47- Numarul mesajelor : 1296
Data de inscriere : 04/11/2006
Femeile, bântuite noaptea de griji ...
Femeile nu pot dormi noaptea din cauza grijilor legate de bugetul personal, în timp ce bărbaţii nu se gândesc la nimic special când au insomnii. Din ce în ce mai multe doamne se ocupă de administrarea finanţelor familiei. Criza economică şi lipsa unui buget stabil le tulbură somnul, arată un studiu recent.
Cauzele insomniilor bărbaţilor şi femeilor sunt diferite, iar un studiu recent, realizat în SUA, demonstrează că doamnele sunt mai îngrijorate decât domnii în privinţa situaţiei financiare a familiei. Astfel, mai bine de 30% din femeile participante la cercetare au declarat că au multe nopţi în care stau treze şi se gândesc la grijile financiare. Studiul, la care au participat peste 1.000 de femei şi bărbaţi cu venituri medii, arată şi faptul că bărbaţii preferă să ignore grijile zilnice: 35% din ei au spus că nu se gândesc la nimic atunci când nu pot dormi.
Stresate de lipsa de organizare
Alte lucruri care le tulbură somnul femeilor sunt lista cu lucruri pe care le au de făcut ziua următoare şi stresul de la serviciu, peste 18% din doamne declarând că au insomnii din aceste cauze.
„Stilul de viaţă modern
face ca administrarea finanţelor familiei să revină unei singure persoane, iar acest lucru este mai stresant decât multe alte responsabilităţi", spune Linda Descano, specialist în cadrul corporaţiei financiare care se adresează femeilor, Women & Co. „În codiţiile în care în prezent 66% din femei sunt «directori financiari» peste veniturile familiei, nu este o surpriză că acest lucru le ţine treze noaptea", mai spune Linda Descano. Studiul, realizat de site-ul de consultanţă în privinţa bugetului personal Manilla.com, mai arată că starea de spirit a femeilor este afectată de multe ori de lipsa de organizare. Astfel, 73% din doamnele care au participat la cercetare au declarat că sunt stresate atunci când lucrurile nu sunt organizate bine, în timp ce doar 59% din bărbaţi spun acest lucru.
Responsabilităţile de acasă
Stresul determinat de nemulţumirile financiare este accentuat şi de grijile privind treburile casnice, care sunt încă în mare proporţie responsabilitatea femeilor. Aceşti factori pot duce la probleme medicale, arată un alt studiu citat de „The Huffington Post". Astfel, grija treburilor casnice poate duce la probleme legate de tensiunea arterială. „Stresul financiar pe care îl resimt femeile este foarte mare raportându-ne la faptul că ele trăiesc în medie cinci-şapte ani mai mult decât bărbaţii, câştigă mai puţin decât aceştia pentru o oră muncită, dar trebuie să aibă grijă şi de casă, şi de copii", spune şi Manisha Thakor, consultant financiar personal.
" În condiţiile în care în prezent 66% din femei sunt «directori financiari» peste veniturile familiei, nu este o surpriză că acest lucru le ţine treze noaptea.''
Publicat la 17 februarie 2011
AUTOR: Georgiana Papari
Le privim ca si cum le-am avea de cand lumea si pamantul, dar nu ne dam seama intotdeauna de faptul ca bunicile si mamele noastre nu au beneficiat de ele. Iata care sunt inventiile care au revolutionat lumea femeilor!
Sutienul
Se spune ca femeile au cautat diferite feluri de a-si sustine si ridica sanii din cele mai vechi timpuri. Si, intre 1500 si 1800, corsetele au fost cele care modelau silueta feminina si ridicau sanii.
Nu intamplator, femeile au fost cele care au transformat corsetul de odinioara in sutienul pe care il cunoastem. Astfel, in 1893 Marie Tucek a patentat un prim sutien, asemanator cu cel din zilele noastre. Iar in 1913 o americana mondena, Mary Phelps Jacob, a facut o inovatie destinata unei rochii de seara, realizand un sutien din doua batiste de matase si putina panglica. Si, pentru ca toate prietenele ei au fost incantate de idee, femeia si-a patentat ideea sub numele de "sutien fara spate". Putin mai tarziu, insa, ea a vandut ideea Companiei Warner Brothers pentru 1500 de dolari.
Prima care a inventat marimile sutienelor si cupelor a fost Ida Rosenthal in 1928, iar sistemul sau de referinta (bazat pe literele alfabetului) este folosit si astazi. Iar din 1937 Warner – compania careia Jacob ii vanduse inventia sa –a inceput sa foloseasca litele alfabetului pentru a descrie marimile sutienelor pe care le comercializa.
De atunci si pana in zilele noastre au fost confectionate sutiene care indeplinesc (aproape) toate dorintele femeilor in privinta sanilor.
Pilula contraceptiva
Descoperirea ce avea sa schimbe sexualitatea feminina si felul in care femeile se raportau la maternitate a fost lansata in 1960 in Statele Unite, urmand ca in anul urmator sa fie comercializata si in Marea Britanie. Datoram pilula contraceptiva biologului american dr. Gregory Pincus, expert in reproducerea feminina. Cu toate greutatile intampinate – de natura financiara, dar si neincrederea fata de aceasta descoperire a sa - norocul lui Pincus, si al femeilor, s-a schimbat atunci cand acesta a intalnit-o pe Margaret Sanger, o femeie catolica care milita pentru control asupra sarcinilor si pe prietena acesteia, feminista care avea sa suporte toate cheltuielile financiare ale proiectului, Katharine McCormack.
Si, cu toate ca o vreme - intre 1961 si 1967 - pastilele contraceptive au putut fi folosite numai de femeile casatorite si care aveau probleme ginecologice, revolutia sexuala care a avut loc intre anii '60 si '70 a condus la popularitatea tot mai mare a acestei masuri contraceptive, ajungandu-se ca in 2008 statisticile sa mentioneze peste 60 de milioane de femei din toata lumea care o utilizau.
Costum de baie in doua piese
Intr-o dupa amiaza de vara fierbinte, o piscina foarte populara din Paris s-a umplut, brusc, de zgomotele facute de aparatele de fotografiat care imortalizau o frumoasa tanara purtand primul costum de baie din doua piese, faimosul bikini.
Creatorul acestora era Louis Reard, un fost inginer auto si fiul patronului unui magazin de lenjerie, care observase ca fetele isi dadeau in jos costumele de baie dintr-o singura bucata pentru a se putea bronza. Designerul nu a gasit niciun model care sa imbrace costumul, asa ca a apelat la Micheline Bernardini, o stripteuza. Nu a avut nevoie de alta strategie de marketing (costumul a fost imediat interzis in Italia si Spania) decat de a-l vinde intr-o cutie de chibrituri impreuna cu sloganul "Nu e bikini daca nu il poti trece printr-o verigheta". Brigitte Bardot a fost una dintre primele vedete care l-au popularizat iar frantuzoaicele s-au grabit sa se bucure de noua libertate oferita de costumul de baie in doua piese.
http://www.cancan.ro
Femeile sunt mai frecvent implicate decat barbatii in triunghiuri amoroase, dezvaluie un o cercetare facuta publica duminica. Mai precis, un sfert dintre femei s-a aflat macar o data intr-o astfel de situatie, comparativ cu doar 15% dintre barbati.
Interesant este ca jumatate dintre britanici, unde s-a realizat studiul, sunt de parere ca poti fi indragostit de mai mult de o persoana in acelasi timp, mai dezvaluie sondajul citat de FemaleFirst.
Cel mai adesea, in astfel de situatii sunt cuprinsi cei care castiga peste medie. In Marea Britanie, cei mai loiali traiesc in Tara Galilor si Irlanda de Nord, unde peste jumatate dintre oameni sunt de parere ca nu poti fi indragostit de doua persoane in acelasi timp.
Desi barbatii sunt vazuti cel mai des ca trisori sau deschisi catre aventuri, in realitate se pare ca femeile au o viziune mai complexa asupra relatiilor, fiind mai usor de prins la mijloc intr-un astfel de triunghi decat barbatii.
Aproape un sfert dintre femei, 23%, au admis ca au renuntat la o relatie, oficializata sau nu, pentru a fi cu o alta persoana, in timp ce doar 15% dintre barbati s-au aflat intr-o astfel de situatie. (ziare.com)
Instinctul ne spune cand putem avea incredere in cineva si tot el cunoaste raspunsul corect si imediat la o problema la care nu ne-am mai gandit niciodata. Intuitia, acest faimos al saselea simt caracteristic femeilor, exista oare cu adevarat? Daca da, cum o exploatezi?
Al saselea simt care te ajuta zilnic
Chiar daca toata lumea era impotriva, l-ai sunat pe necunoscutul acela care ti-a lasat numarul sau de telefon in metrou. O chestie pe care n-ai mai facut-o niciodata, insa de data aceasta ai simtit ceva. Si bine ai facut, caci acum traiti o frumoasa poveste de dragoste.
Intuitia nu este deci vreun concept metafizic ce implica forte supranaturale, ci e pur si simplu senzatia, o senzatie simtita uneori, care te impinge spre decizii bune, luate pe negandite, si care se poate manifesta in toate domeniile vietii.
Intuitia joaca un rol important in relatiile interpersonale. Prietena ta cea mai buna ti-l prezinta pe noul ei iubit: o singura privire si-ti dai seama daca e barbatul potrivit pentru ea sau daca e genul care coboara sa-si cumpere un pachet de tigari si nu se mai intoarce niciodata. La fel cum ai stiut imediat ca tu si seful tau nu aveti nimic in comun sau ca acel barbat casatorit care-ti spunea ca e indragostit de tine nu-si va parasi niciodata nevasta. Intuitia feminina te ghideaza in relatiile cu ceilalti, chiar daca tu nu o asculti intotdeauna.
Acest al saselea simt se poate manifesta atunci cand trebuie sa iei o decizie. Vrei sa-ti cumperi un apartament. Ai vizitat deja vreo 50, dar niciunul nu a scapat ochiului tau critic. Si apoi vine Apartamentul! Teoretic, nu e cu nimic mai presus ca celelalte si mai ai mult de lucrat la el, dar iti dai seama imediat ca el El. Ai o convingere intima ca acel apartament ti se potriveste si ca vei fi fericita acolo. De ce, cum? Nu-ti poti explica. Stii doar, si iti e de-ajuns.
Bineinteles, acest al saselea simt se manifesta si in viata profesionala. De ce ai consultat ofertele de munca daca de fapt nu cautai nimic? N-ai idee, dar ai dat astfel peste anuntul visurilor tale, iar dupa interviu te-ai angajat.
Vezi tu, intuitia nu e mare lucru, si totusi are puterea de a schimba totul!
Intuitia – o senzatie venita din experienta
Intuitia este deci un lucru care se manifesta in mod neasteptat, fara sa-ti dai seama de ce. Dar cum apar aceste idei in creierul nostru, fara ca nimeni sa le fi invitat?
S-a observat ca persoanele cu spirit de observatie sunt si cele mai bine dotate in privinta intuitiei. Se pare ca acestea inmagazineaza o gramada de detalii fara sa-si dea seama, ceea ce ajuta creierul sa traga concluzii rapid, fara sa mai aiba nevoie sa treaca prin faza de reflexie.
Intuitia presupune si ascultare de sine, observarea senzatiilor in diverse situatii, inclusiv a celor corporale, cum este pielea de gaina sau golul din stomac. Asadar, trebuie sa ai incredere in tine pentru a lasa intuitia sa se exprime.
Cei mai intuitivi – femeile si copiii
Intuitia se manifesta mai des la femei decat la barbati, din simplul motiv ca femeile isi asculta mai bine sentimentele. Ele se lasa mai usor duse de val si sunt mai mult fiinte sensibile decat rationale, care traiesc mult in interior.
Acest al saselea simt nu le apartine totusi exclusiv femeilor: multi barbati beneficiaza de el, mai ales in lumea afacerilor. Marii manageri sunt de obicei oameni care stiu sa-si asculte intuitia.
Deoarece intuitia se bazeaza pe experienta in anumite situatii, am fi tentati sa credem ca pe masura ce imbatranim, devenim mai intuitivi. Ar fi o mare greseala! In timp, intuitia devine "poluata" de ratiune. Nimeni nu e mai intuitiv ca un copil! La varsta de 4-5 ani intuitia se exprima cel mai bine. Apoi ea este blocata de educatie, iar la varsta adulta incercam sa o recuperam si sa avem din nou intuitia de la 5 ani.
ttp://www.adevarul.ro
Femeile de varsta mijlocie intampina mari dificultati in a-si gasi din nou iubirea. Unul dintre motive este faptul ca barbatii de varsta lor isi cauta partenere cu mult mai tinere.
Am scris recent despre acest aspect in articolul Barbatii in varsta atrasi de femeile tinere in mod natural? Din perspectiva femeilor, faptul ca varsta le scoate miseleste din viata amoroasa si chiar din viata sociala, totul se poate transforma intr-o drama.
Intr-un articol recent, publicatia britanica The Daily Mail a facut cunoscuta povestea unei bloggerite care impartaseste cititorilor ei, aspecte din viata ei personala. Aceasta bloggerita semneaza sub pseudonimul Plankton (plancton). In opinia ei, generatia femeilor de peste 45 de ani ramase singure dintr-un motiv sau altul, ar putea fi asemuita planctonului invizibil din ocean care se afla la baza lantului trofic; in cazul acestor femei, ele sunt aproape invizibile pe piata relatiilor, doar fiindca au aceasta varsta.
Generatia Plancton sunt femeile invizibile... In lumea aceasta care preaslaveste tineretea, care afirma ca este normal ca barbatii sa isi caute partenere chiar si cu 20-30 de ani mai tinere, femeile incep sa se faca nevazute pe masura ce imbatranesc. Tema este una dintre cele mai aprinse in campul stiintelor socio-umane si nu doar din perspectiva relatiilor de cuplu, insa postarile pline de sentiment ale bloggeritei britanice au starnit valuri de empatie pe internet, incurajandu-le pe femeile care simt asemeni ei, sa vorbeasca cu sinceritate despre acest subiect.
Bloggerita Plankton este femeie divortata cu doi copii, dar spune ca isi doreste nespus sa se casataoreasca si sa iubeasca din nou. Cu toate acestea, dupa aceasta varsta, femeia de 45 de ani, pare condamnata la singuratate pentru tot restul vietii.
In urma cu aproape 100 de ani, Virginia Woolf a scris un eseu despre problema anonimatului feminin. Scriitoarea credea atunci ca femeile au nevoie de un spatiu fizic si psihologic doar al lor pentru a crea, pentru a-si castiga prestigiul. Woolf era foarte clara in privinta nevoilor unei femei care ar vrea sa aiba succes: “O femeie trebuie sa aiba bani si o camera a ei ca sa reuseasca”. Spatiul domestic trebuia in opinia ei, sa fie un loc in care “ea” sa se poata retrage si nu un loc care sa o limiteze.
Libertatea de a trai in propria casa si de a lua propriile decizii, fara a fi dependenta de un barbat este o situatie ideala pentru afirmarea femeilor care astfel pot avea timpul si spatiul necesar pentru a lucra la propriile proiecte. Totusi, poate ca Virginia Woolf nu a anticipat partea proasta “a libertatii” - teroarea singuratatii. Femeile de astazi traiesc o altfel de invizibilitate. Si este vorba despre femeile care nu respecta anumite standarde de varsta sau de... greutate. Aici ne vom referi la femeile care nu respecta standardele de varsta ale dezirabilitatii. Poate ca ele si-au castigat independenta, poate ca dupa desprtirea de un sot reusesc sa isi creeze un cuibusor doar al lor insa in acelasi timp, si nu din vina lor... aceste femei par ca nu mai exista in societate. Deci problema invizibilitatii feminine este foarte pertinenta si acum. Astfel, tot mai multe persoane, cu precadere femei trecute de varsta a doua traiesc in singuratate avand sentimente de izolare si depresie.
Via Daily Mail, sa luam ca exemplu povestea lui Ruthie. Ruthie are 47 de ani si este o femeie foarte atragatoare. Nu a fost niciodata casatorita si are un fiu pe nume James de 13 ani de al carui tata s-a despartit inainte de nasterea copilului. In ultimul deceniu, Ruthie si-a cautat un iubit chiar si prin intermediul internetului caci aceasta forma de comunicare pare sa fi facut ca acest demers sa para mult mai putin complicat (Exista o multime de siteuri de socializare, iar unele dintre ele sunt strict specializate in legaturi de cuplu.)
“Cand eram mai tanara aveam mereu parteneri si mi-a inchipuit ca nu va fi o problema dupa ce James se va naste”, spune Ruthie. “Cand baietelul meu avea trei ani am inceput sa imi caut pe cineva prin intermediul site-urilor de socializare. Discutiile acestea cu barbati erau foarte amuzante si de multe ori se transformau in flirt. Daca faceam insa aluzia la o intalnire de-adevaratelea, barbatul batea mereu in retragere sau uneori isi anula intalnirea chiar si cu cinci minute inainte. Asa s-au derulat timp de cativa ani, relatiile acestei femei cu barbatii.
Ultima data cand s-a inscris pe un site de intalniri, Ruthie avea 44 de ani si putini barbati incercau sa o contacteze. 40 de ani se pare ca este un punct critic pentru disponibilitatea barbatilor fata de tine...”, spune aceasta femeie.
Si aceasta pentru ca barbatii de varsta mijlocie au tendinta de a-si cauta partenere mult mai tinere decat ei, dupa cum arata foarte clar si site-ulOkTrends, dupa o analiza detaliata a unei consistente baze de date formata din utilizatorii site-ului de intalniri online OkCupid.
Astfel, un barbat poate sa aleaga dintr-o gama mai larga de femei – de varsta lui sau sub varsta sa, chiar cu cateva decade, atitudine care le determina pe multe femei de varasta mijlocie sa se considere invizibile asa cum scrie si bloggerita Plankton.
Daca la varsta tanara femeile nu mai fac fata avansurilor si propunerilor venite din partea barbatilor de toate varstele, pe masura ce imbatranesc, sansele lor de a fi cu cineva scad considerabil. Mi-am amintit de vechiul meu profil de pe un site de socializare unde nu aveam deloc activitate, unde insa erau postate doua fotografii. Am vrut sa vad cam ce varste aveau barbatii care imi trimeteau mesaje, asa ca am verificat din nou acel cont. Afisarea varstei - atunci 25 de ani si cele doua fotografii provocau periodic o ploaie de avansuri si mailuri private venite din partea unor barbati cu varste cuprinse intre 21 si chiar 52 de ani. Deci, aproape singurul motiv relevant pentru avansuri era varsta... din pacate.
Cum este privita insa o femeie de 52 de ani in campul relatiilor amoroase? Jurnalista de la Daily Mail mai relateaza de asemenea experienta de viata a lui Charlotte care lucreaza ca secretara. “Cele mai dificile momente pentru mine sunt atunci cand ajunsa acasa la sase seara, nu ma intampina decat cei doi terrieri latrand vesel. Apoi, se face liniste... Am o casa minunata cu doua dormitoare, o gradina minunata pe care o iubesc, dar seara de seara stau singura, privind la televizor. Este incredibil de plictisitor, iar eu sunt singura... Cand ies in oras, barbatii nu prea imi dau atentie. Mi-am pierdut increderea”, spune ea. Pe forumul de discutii stranit de articolul publicat de catre Daily Mail, o alta femeie isi relateaza de asemenea experienta, iar din perspectiva ei, situatia nu este chiar atat de neagra:
“Este adevarat ca majoritatea barbatilor isi doresc femei mai tinere. Poate ca asta ii face sa nu mai ia in seama semnele infricosatoare care le arata ca la randul lor au imbatranit. Cine stie. Eu am bine peste 50 de ani, dar arat cu cel putin 20 de ani mai tanara. Nu am albit si nu mi-au aparut riduri. Arat tanara si simt tinereste. Nu am incercat niciodata sa intalnesc pe cineva online. Inca primesc foarte multa atentie din partea celorlalti, cu toate acestea nu am intalnit pe nimeni de care sa ma asimt atrasa de multi ani, asa ca sunt celibatara voit. Sunt o introvertita iar din acest motiv pretuiesc solitudinea mea. Am doua pisici, un caine si prieteni buni care imi tin companie oricand vreau.
S-ar putea prea bine sa raman singura pana la sfarsitul vietii, dar sunt fericita cu viata mea exact asa cum este. Nu as lega o relatie cu cineva pe care nu doresc cu adevarat si doar ca sa am o prezenta alaturi. Sa gasesc pe cineva ar fi dragut, dar sunt fericita cu viata mea exact asa cum este ea. Succes tuturor femeilor care sunt atat de nefericite. Este totusi o situatie trista”.
De asemenea, intr-un articol recent prezentam opinia feministei Naomi Woolf, foarte incurajatoare la adresa femeilor de peste 40 de ani: Femeile de varsta a doua sunt mai cool decat tinerele!, considera ea. Ceea ce este adevarat din foarte multe puncte de vedere. Cu toate acestea ar trebui ca fiecare dintre noi sa lucram la deturnarea obsesiei fata de tinerete care in mare masura anuleaza foarte mult din sansele unei femei mature atat in ceea ce priveste relatiile amoroase cat si in ceea ce priveste sansele lor in cariera. (Cititi si Condamnata la 47 de ani)
Ar trebui sa spunem fiecare, in stanga si in dreapta: “Nu este adevarat ca doar tineretea este valoroasa! Femeile de varsta a doua sunt frumoase, sunt puternice, descurcarete, inteligente si eficiente iar societatea nu stie ce pierde!”. Acesta ar fi un tip de gandire feminin caci daca ne-am lasa in plasa intereselor masculine, nici dupa alti 100 de ani nu s-ar schimba mare lucru in viata femeilor asa cum nu s-a schimbat prea mult de cand scriitoarea Woolf nota primele sale consideratii cu privire la invizibilitatea feminina.
http://www.garbo.ro
Cat de greu imi este sa ma decid pentru atitudinea pe care doresc sa o adopt in ceea ce priveste azi Barbatul...
Nu am sa ma apuc acum sa descriu barbatul perfect. Pentru ca mai mereu am fraternizat mai mult cu ei, decat cu femeile, mi-ar fi poate un pic greu sa ma apuc acum si sa ii introduc in oala discriminarii, si sa arunc cu noroi in demnitatea lor, sau sa ii blamez pentru toate greselile mele, sau ale femeilor in general.
Inca tind sa cred ca barbatii vor fi mereu copii. Nu trece zi fara a ma convinge de acest lucru, pornind de la reactiile lor in fata unor probleme, de la hotararea lor de a rezolva orice dilema in cel putin trei feluri.
Eu cand ma gandesc la cuvantul "barbat", primul lucru care sare in fata gandurilor mele, este cuvantul "orgoliu". Eu asa vad, o echivalenta intre barbat si orgoliu. Pentru ca barbatii au orgoliu, iar cei destepti stiu sa si-l foloseasca, sa il intretina si sa il educe.
Barbatul intotdeauna mi-a aparut in fata ochilor ca prototipul invatacelului, caruia trebuie sa ii explici ce si cum trebuie sa faca (!), si care apoi, fara doar si poate o viata intreaga reuseste sa ne arate cat de bun, si iscusit este el in fata noastra, a femeilor.
Nu mare mi-a fost supriza atunci cand am descoperit prototipul barbatului timid. Sensibilitatea lui m-a facut sa caut aceeasi caracteristica si la altii, si am ramas placut suprinsa cand mi-am dat seama ca sensibilitatea pe care eu o descoperisem doar o data, isi are culcusul in fiecare barbat.
Acum cred ca nu exista barbat care sa nu fie un pic timid sau un pic sensibil. Si de ce nu, barbatii timizi, parca sunt cu un pic mai atragatori decat restul. Si desi barbatilor le este greu sa imbine rationalul cu afectivul, ei sunt zi de zi langa noi, si, ca si femeile, au cu ei la purtator manualul de folosire.
Stiu ca ar fi usor sa iau acum conceptul de "barbat", si sa il clasific in nu stiu cate si mai cate genuri, moduri feluri si tipuri, dar nu asa vad eu barbatul. El este unul, lasat de Dumnezeu, si chiar daca femeia se trage din el, eu sunt inca adepta urmatorului zvon: " In spatele oricarui barbat de succes, se va afla mereu o femeie."
Autor: Sorina T.
http://relatii.ele.ro
Mircea Dinescu
Femeile s-au opintit Cateva secole sa ajungă egale cu bărbaţii, IAR acum Nu Mai stiu cum sa scape de acest groaznic privilegiu.
Muncesc ca nişte tâmpite, ii multumesc patronului ca le da Sansa extraordinară de o lucra Si-n week-end, ca sa afirme ca atare Si Sa sine Tina de termenul limită. Şefii pleacă de Vineri la prânz si-i Vezi Mai Luni dupa-făina, CAND SE Desteapta din mahmureli de Cinci stele. Timp în îngrijirea ai deosebita onoare de un Le tine Locul, ca de-aia ai dat atât din coate si-ai făcut ulcer de Cand mănânci numai kebab version chiflă, la serviciu, ca sa ajungi femeie de Nădejde,.Firma te-a răsplătit cu Doua dioptrii suplimentare, Dar miopia Asta e semnul triumfului Tău cu caracter personal. Noaptea visezi color Acrobat Reader, Outlook si Power Point, coşmarul Ti-e împicăţit de guguloaie de foldere Galbene pe îngrijire Scrie "urgent", "campanie" , "sistem", "Rapoarte". în somn, butonul Ştergere Nu îmbinare, Nu scapi de pătrăţici Si te trezeşti ţipând.
Nu PENTRU ca te înnebunesc folderele, ci PENTRU ca e Deja 7,30 si la 8 trebuie sa fii la firma si-ai dormit strâmb si-ti sta bretonul ca o bidinea. Scuză-ma, te las pe Putin brad, ca mA CeRe unul de nevastă ...
Munca e Bună numai Cand ti-aduce ONU franc cinstit version buzunar Si Mai Ales, iti da răgazul Si sa-l cheltuieşti. Sistemul suedez prevede ca trebuie sa ameţeşti muncind Cinci Zile pe Săptămână Si Sa ameţeşti în bar Doua Zile pe Săptămână .. Asta e raportul minim rezonabil. Carierismul e plăsmuirea bolnavă un imbecil unor filme de la Hollywood de îngrijire insinuează ca o femeie poate se confruntă cu orice, dacă vrea ea: ajunge IMEDIAT director Executiv, naşte pui vii pe Trei grijă ii hrăneşte cu Lapte Praf, soţul o iubeste leşinant, dif o Vede cam cu şase minereu pe Săptămână (Sau poate tocmai de-AIA), IAR el, dif e neurochirurg sef la Memorial Hospital, Nu e deloc stresat, se confruntă cu mancare la copii, Spała vaza Si-o aşteaptă pe ea cu Maşina la firma, seara.Pardon, noaptea. Nu ştie SE Cand operează el pe creier si fata Mai si Lectii cu aia mici, Dar ea, nevasta, sunt de predat Patru Rapoarte zilnic, de zbierat la Trei brokeri si de convins opt clienti sa investească.
Femeile au grijă văzut-o pe Diane Keaton în "Baby Boom" SE lasa drogate de Gândul inept al unui perpetuum mobile. Au senzaţia ca atare poate orice. CA soţul, Copilul, ciobănescul german si siameza aşteaptă oricât; EI latră la unison cu mândrie ca au o directoare version Familie. Cand ambii SOTI muncesc deopotrivă, ajungi sa le înţelegi masochismul, Pană la Urma.
Pericolul dospeşte Abia Cand Femeia de Cariera Acasă ONU sunt inginer de îngrijire SCAPA la 4,00 de la Uzina, apoi vrea mancare cu sos, maieuri de pisica pisica preot si PUTIN sex. Muncind ca o disperată Ca Sa Nu cumva sa FIE promovată Alta în Locul EI, la o adică, Femeia sine Inscrie Deja la divorţul part-time si facilitează hârjoana extraconjugală un bărbatului constrâns de hormoni.
Cand constaţi ca Fetita ta ii spune "mama" soacră-tii (îngrijire NICI Nu te-a vrut de nora, fiindcă Nu păreai gospodină si uite ca Stia ea Stia CE) Si bâzâie ca pe bona o iubeste cel Mai mult de pe Lume, e cam Tarziu sa-ti dai demisia. Copilul Nu înţelege ca tu crăpi muncind ca sa AIBA el garsoniera-n Bucureşti Cand Terminale liceul (dacă lo Terminale, ca tu n-ai Timp SA-i verifici lecţiile).Copilul vrea sa stai Langa el, Calda, pufoasă, atentă, sa simtă Dragostea ca pe o perna de plus. Dar tu, de îngrijire-ai Răspuns la celular si-n clipa Cand te Cerea Ala de nevastă si i-ai spus lui "da", acoperind o Secunda Telefonul cu palma, apoi te-ai scuzat din gene si ai continuat sa vorbeşti cu seful de secţie la telefon, Nu Prea înţelegi cum de viţă de vie chestia Asta cu renunţatul la Cariera de Dragul familiei.
Mircea, fa-te ca traiesti! Apropo, Cand Ti-ai inchis Ultima date Telefonul, Ca Sa Vezi ONU de film fara sa te deranjeze nimeni? Nu e cazul, ca pe vremea Cand ai văzut tu Ultimul comprimate Inca Nu sine inventaseră telefoanele cu On si Off, erau numai fixe cu Roată si brad cârlionţat.
Am chiulit Si-am sa chiulesc cu voluptate de la munca, întotdeauna ... Chiuleşte Si tu, Salveaza-ti Viata, femeie ! Atât pisica SE poate.Ia bunul simţ, în doza homeopatice. SA Stii numai tu.
Cele mai frumoase petice de Viata le-am căpătat fugind de răspundere. Cea Mai Bună bere pe îngrijire am băut-o în Viaţa mea na Fost la Praga, ca Lumea Buna, IC în Herăstrău, Cand o tăiasem de la Sedinta de redacţie, lăsând vorbă ca mi sa Spart teava de calorifer si m-au chemat vecinii sa Strang apa.
Mi-a ramas în capelă (Si MIE, ca atâtor altora) gafa de la TVR, de la Revolutie, Cand habar n-aveau ca intraseră Deja directe în SI cineva ia Zis lui Dinescu: "! Mircea, fa-te ca lucrezi" ... Si Mircea o ascultat. Si o Departe ajuns.
Pană Cand vom pricepe omeneşte tâlcul acestui îndemn vital, VOM Continua sa ne prefacem ca trăim.
http://www.feminis.ro
Inca mai crezi ca femeile instruite au mai multe sanse sa ramana fete batrane deoarece diplomele tind sa sperie barbatii? Te inseli!
Potrivit unui studiu condus de americanul Betsey Stevenson si publicat in ziarul „Newsweek”, un nivel de studii destul de ridicat nu ar constitui o piedica in calea casatoriei.
Chiar mai mult decat atat, se pare ca femeile cu studii superioare se casatoresc in medie la varsta de 40 ani si marturisesc ca au o casnicie fericita si nu se gandesc la divort, fata de celelalte grupuri de femei.
Casatorie tardiva, casatorie solida
Institutia casniciei a evoluat mult in ultimii zeci de ani.
Astfel, in anii `50 oamenii aveau obiceiul sa se casatoreasca foarte de tineri, iar sotii isi doreau de obicei ca sotiile lor sa nu studieze.
Acum femeile instruite isi gasesc la fel de usor (sau greu) un partener pe masura lor ca si cele fara studii superioare, insa, in plus, ele construiesc cupluri mai stabile.
E dovesdit statistic: cu cat casatoria are loc mai tarziu, cu atat ea dureaza mai mult si sansele ca partenerii sa fie fericiti sunt mai mari!
http://www.garbo.ro/articol/
Te-ai saturat sa fii mama lui, sa-l dadacesti? Stim exact ce vrei sa spui! Isi lasa sosetele aruncate pe jos, se bazeaza pe tine pentru orice. Inainte ca imaturitatea lui sa-si puna amprenta asupra relatiei voastre, iata ce solutii poti adopta!
Nu face niciodata curatenie
Desi tu il percepi ca dezordonat, acesta e de fapt un mod foarte ciudat prin care barbatul isi marcheaza teritoriul. Cand isi lasa sosetele pe jos, iti arata de fapt ca se simte ca acasa! Insa daca vrei ca aceste intamplari sa nu se transforme in obiceiuri, lamureste lucrurile de la bun inceput.
Te lasa pe tine sa organizezi viata sociala a cuplului
El nu se pricepe sa organizeze si sa planifice, asa ca tu esti cea care ia decizii. Insa, din pacate, aici el are dreptate: intr-o relatie, rolul social este adesea atribuit femeii.
Nu-si asuma rolul de tata
Cu copiii, se poarta mai mult ca un prieten decat ca un tata? Asta inseamna ca te forteaza pe tine sa fii mama atat pentru copii, cat si pentru el! Tu esti personajul rau in casa, care impune limite. E o treaba grea, dar cineva trebuie sa o faca!
Uita mereu lucruri
Iese in frig fara pulover, isi uita umbrela cand ploua si nu se da cu crema cu protectie solara. Prin urmare, se intoarce acasa fie ud leoarca, fie rosu ca un rac. Trebuie sa-l pregatesti mereu, ca o mama. Probabil ca adopta acest comportament ca sa-l bagi in seama mai mult, deci vrea mai multa atentie din partea ta.
Nu isi cunoaste limitele
Cand iesiti in club, ti-e imposibil sa-l opresti din distractie, sunteti mereu ultimii care pleaca. Fie ca e vorba de mancare, alcool sau tigari, intotdeauna exagereaza. Mereu trebuie sa-i atragi atentia. Cand excesele devin obisnuinta, nu trebuie sa te porti ca o mama, ci ca un tata.
Partenerului tau i-a lipsit influenta tatalui in copilarie. Inainte sa il critici la fiecare pas, opreste-te si gandeste-te la propriile tale limite. Cu totii facem greseli si excese: shopping, sport, ciocolata, diete. Dar el nu te acuza de nimic, nu-i asa?
1. este intotdeauna acolo cand ai nevoie de el;
2. orice ii cumperi vei folosi tu;
3. nu se supara daca il neglijezi;
4. nu este o problema deosebita daca prietenii iti folosesc calculatorul;
5. este usor de pornit.
Psihoterapeutul de orientare analitica - Claudiu Ganciu ne expune un caz concret pentru a ilustra modul in care se manifesta femeia in relatiile de cuplu.
Alexandra are 30 de ani. Pana la aceasta varsta a fost casatorita cu un barbat mai mare decat ea cu 12 ani. S-au cunoscut cand ea a plecat la facultate si intamplator s-au intalnit la o tigara. Apoi s-au intalnit din nou la initiativa ei. Parintii nu au fost incantati de aceasta alegere a sa si au incercat in diferite moduri sa o faca sa se razgandeasca. Apoi s-au obisnuit cu ideea si treptat l-au integrat in familie. Totul parea sa mearga perfect in aceasta relatie. Alexandra a absolvit facultatea si a plecat pe un alt drum - s-a angajat. Dupa doi ani a obtinut o functie de conducere si un salariu care asigurau o buna parte din necesitatile lor. Dorinta lui de a avea un copil s-a lovit de permanentul ei refuz pentru ca (spune ea) ”atentia ei era preponderent canalizata spre facultate si profesie”.
La locul de munca Alexandra a cunoscut un tanar mai in varsta cu 2 ani cu care de mai multe ori plecase in delegatie. Treptat, relatia de cuplu, s-a stricat. In mod obiectiv Alexandra si sotul sau nu aveau nimic sa isi reproseze unul altuia. La un moment dat Alexandra ii spune sotului sau ca a decis sa divorteze. In acest moment am cunoscut-o pe Alexandra. Nu era sigura de motivul pentru care venise. Acuza o usoara stare de depresie si de anxietate. Era destul de nemultumita de ceea ce se intampla in cuplul sau fara a putea sa spuna mare lucru despre defectele lui. In acest context, Alexandra dorea sa inceapa o psihoterapie.
Alexandra era foarte pornita sa faca din cariera sa o vocatie. Cand a venit vorba despre colegul sau, ea afirma cu convingere”Nu s-a intamplat nimic intre noi” Alexandra ca si cand cineva ar fi spus ca era cineva suspicios. Asta era cand ne-am cunoscut. In decursul celor cativa ani pe care Alexandra i-a petrecut intr-o psihoterapie am inteles impreuna ca acel ”Nu s-a intamplat nimic” era o mare dorinta de a-l cunoaste si de a fi cu el.
Poate ca va intrebati de ce am ales aceasta situatie atunci cand vine vorba despre asteptarile femeilor in ceea ce priveste relatia.
Situatia Alexandrei, o situatie des intalnita dealtfel, ne ajuta sa clarificam anumite nevoi:
1. Nevoia de a se simti protejata
Ea l-a ales pe sotul ei dintr-un motiv clar – din nevoia de a se simti protejata. Aflata in riscul de a pleca de acasa, Alexandra s-a decis sa actioneze in acest mod – sa se indragosteasca de un barbat care transmitea in mod clar prin statut, varsta, masculinitate capacitatea de a proteja.
Nu a fost o alegere constienta, cu alte cuvinte nu a fost o alegere ci o satisfacere a anxietatii de abandon fata de familie. Acum se putea simti protejata asa cum fusese cand era copil de catre tata si de catre familie. Opozitia familiei era tocmai fata de aceasta rivalitate, de opozitia fata de ceea o noua varianta de protectie. Tatal insista mult asupra acestui aspect – este cu mult mai in varsta decat tine. Alexandra si sotul ei au putut avea o relatie calda, apropiata, tandra dar fara ceea ce numim in general pasiune.
2. Nevoia de similaritate
Odata cu colegul a descoperit pasiunea. ”El este ca mine” imi spunea Alexandra. Cu el simt ca lumea se schimba. Cu el pot sa fac multe. Colegul punea in discutie o alta trasatura a asteptarilor – modul in care reactioneaza afectiv, dorinta de a avea un copil cu el. Credinta ca poate sa faca fata tuturor problemelor. Dar aceasta relatie avea o mare dilema – problema ca Alexandra era maritata si ca ea tinea la sotul ei. Ii era dificil sa ia o decizie si asta a fost unul din considerentele pentru care a ales momentul sa inceapa o psihoterapie.
Asadar putem vorbi asa cum vorbeste Alexandra si cum am descoperit impreuna cu ea ca doua motive importante ale asteptarilor sunt – protectia si similaritatea, faptul ca cineva este ca ea si are un efect stimulativ asupra persoanei sale. Iar aceasta similaritatea se simtea si in pasiunea actelor sexuale si in comunicarea lor.
Voi reveni asupra acestei persoane de o inteligenta surprinzatoare, cu o abilitate deosebita de a asimila tot felul de lucruri si care a incercat sa isi aseze viata realizand repede ca e ceva in dezordine.
Vreti sa stiti ce a facut Alexandra? Dupa doi ani a divortat, relatia cu colegul nu s-a concretizat. Dupa 4 ani s-a casatorit a doua oara. Ultima oara cand ne-am vazut era insarcinata si astepta un copil, adica isi realizase ceea ce a constatat in terapia ei – ca isi doreste un copil si ca acesta este una din dorintele de care a fugit in diferite moduri toata viata.
Citeste continuarea. http://relatii.ele.ro
Daca un barbat iti spune ca nu e genul care sa fie fidel unei singure femei, crede-l! Cand esti indragostita de cineva, e tentant sa ignori logica. Daca auzi una din cele 6 fraze de mai jos din gura lui, nu-ti face iluzii despre o relatie serioasa!
1. Urasc sa-mi fac planuri
Traducere: "Nu vreau sa-mi fac planuri cu tine".
Barbatul care nu-si face nici macar planuri de film pentru saptamana viitoare nu e foarte sigur ca te va mai cunoaste saptamana viitoare. Desigur, el poate sa se justifice ca are o fire hippy, nu-i plac constrangerile, ca are toane si ca el de de vina, nu tu. Ii plac relatiile deschise: cam copilaresc si egoist, nu crezi? Planurile lui de viitor nu includ pe nimeni altcineva decat pe sine.
2. Toate femeile cu care am avut relatii pana acum aveau prea multe pretentii.
Traducere: "Nu vreau sa fac compromisuri".
Ai mare grija cu barbatul care spune ca toate femeile cu care a avut o relatie erau nebune! Desi initial te poti amagi ca esti mai grozava decat toate iubitele lui de pana acum si ca-i poti topi armura, pana la urma vei avea si tu cereri pe care el le va considera exagerate.
3. Iei sexul prea in serios
Traducere: El nu ia sexul cu tine in serios. Sorry! Nu o lua personal...
4. Niciodata nu alerg dupa femei frumoase.
Traducere: E lenes si nesigur pe sine. Ii e mai usor sa vrajeasca fete din "linia a doua", nu chiar atat de hot. Considera-te jignita daca iti spune asta!
5. Nu prea am prieteni barbati
Traducere: "Desi nu le-am vazut inca pe prietenele mele de sex feminin goale, e doar o chestiune de timp!"
Fie e gay, fie vrea sa se culce cu prietenele lui, daca inca nu a facut-o! Poate or fi si niste barbati care prefera compania feminina, dar fii foarte atenta. Cateva femei in jurul lui n-ar fi ceva extraordinar, dar daca nu poate numi nici macar un barbat cu care-si petrece timpul liber, mai mult ca sigur ca are niste motive ascunse.
6. Nu sunt genul de barbat care sa fie fidel unei singure femei
Daca el singur, cu gura lui, iti spune asta, crede-l pe cuvant! Nu incerca sa-l schimbi: nu vei reusi.
Autor: Nuage
Pagina 20 din 36 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 28 ... 36