Like/Tweet/+1
Ultimele subiecte
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE2Scris de Admin 26.08.17 22:37
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE1
Scris de Admin 26.08.17 22:36
» Comunitatea evreiască din Botoșani (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» Comunitatea evreiască din Botoșani (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:19
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:18
» DESPRE ANTISEMITISMUL MAREȘALULUI ION ANTONESCU
Scris de Admin 04.08.17 23:54
» Romanizarea Romaniei 1940-44 legi antisemite, CNRomanizare
Scris de Admin 04.08.17 21:13
» ROMÂNIA LUI ANTONESCU ȘI LOGICA VIOLENȚEI(3): VIOLENŢA MILIT
Scris de Admin 05.03.17 11:01
» Anunțuri Administrative
Scris de Admin 25.02.17 20:07
AMERICA
2 participanți
Pagina 5 din 7
Pagina 5 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
AMERICA
Rezumarea primului mesaj :
Ultima editare efectuata de catre Admin in 02.07.15 20:21, editata de 5 ori
Un nou magazin cu produse romanesti in SUA
Un nou magazin cu produse romanesti in SUA O familie de romani care s-a mutat de curand in California a deschis un magazin cu produse romanesti, intr-o suburbie a Charlotte-ului, in Denver. Romanii pot gasi aici o serie intreaga de produse care nu s-au gasit timp de ani intregi in SUA: telemea de oaie, branza dulce, gris, foi de vita de vie pentru sarmale la borcan, foi de napolitana, vegeta, apa minerala Borsec...etc Magazinul ofera si prajituri si cozonaci facuti ca la mama acasa, si produse de patiserie. Cei care au pofta de produse romanesti care nu se gasesc si nu au unde sa gaseasca in zona in care stau, au posibilitatea sa cumpere de la acest magazin, informeaza Romportal. Web site-ul nu ofera multe informatii despre produse, dar merita sa dati un telefon si sa vorbiti cu ei.
Philadelphia, oraşul american cu cei mai urâţi locuitori
Philadelphia, oraşul american cu cei mai urâţi locuitori
Padurea fara de moarte
Padurea fara de moarte
Cei mai batrani copaci din lume supravietuiesc pe pantele muntoase din Sierra Nevada de peste 4.500 de ani.
Nu au nici aerul maiestuos, nici faima arborilor de sequoia, insa pinii Bristlecone specifici Californiei impun respect prin longevitatea- record, cele mai batrane exemplare avand in jur de 4.700 de ani.
Daca vederea unui arbore ce exista deja pe vremea cand piramidele nu fusesera constr [...]
Cei mai batrani copaci din lume supravietuiesc pe pantele muntoase din Sierra Nevada de peste 4.500 de ani.
Nu au nici aerul maiestuos, nici faima arborilor de sequoia, insa pinii Bristlecone specifici Californiei impun respect prin longevitatea- record, cele mai batrane exemplare avand in jur de 4.700 de ani.
Daca vederea unui arbore ce exista deja pe vremea cand piramidele nu fusesera constr [...]
El Dorado din Manhattan
El Dorado din Manhattan
http://www.azi.ro/jurul.htm
Pe strada Liberty din Manhattan, la doar câţiva zeci de metri de Wall Street şi în mijlocul Districtului Financiar din metropola americană se află Federal Reserve Bank din New York.
Clădirea înaltă de patrusprezece etaje, construită în stilul vechilor palate ale Renaşterii italiene, este cunoscută nu doar pentru contrastul ciudat pe care îl face cu zgârie-norii de metal şi de sticlă care o înconjoară din toate părţile.
În subsolul clădirii, la câţiva zeci de metri sub nivelul mării, protejat de un sistem de securitate impresionant, se află Gold Vault - seiful care adăposteşte cea mai mare cantitate de aur din lume.
Istoria Tezaurului adăpostit la Federal Reserve Bank este aproape la fel de veche ca şi clădirea de la numărul 33 de pe strada Liberty. La doar trei ani după ce Federal Reserve Bank începuse să activeze în metropolă, comitetul director a hotărât, în 1917, construirea unui sediu care să înglobeze toate cele şase clădirii ale băncii. În 1921, după cumpărarea unei parcele de pământ şi angajarea firmei de arhitecţi "York and Sawyer", a început ridicarea noului sediu al FRB. Muncitorii au excavat aproape 35 de metri în pământul insulei Manhattan, într-o operaţiune dificilă din cauza greutăţii clădirilor din jur şi de teamă că trepidaţiile continue le-ar putea afecta structura de rezistenţă. Apoi, sistemul format din trei rânduri de pereţi ai tezaurului a fost coborât pe fundul craterului uriaş, la 25 de metri sub nivelul străzii şi la 15 metri sub nivelul mării. Restul clădirii a fost construit în jurul tezaurului, iar primii funcţionari au început să ocupe birourile băncii în vara anului 1924. Proiectul a fost desăvârşit în 1935, a costat în total 21 de milioane de dolari şi reprezintă chiar şi astăzi, aşa cum au dorit arhitecţii, o expresie a forţei şi stabilităţii financiare pe care Federal Reserve Bank trebuie să o arate publicului american.
Cel mai mare depozit de aur din lume
Chiar înainte de deschiderea oficială a băncii, la mijlocul anilor '20, guverne străine, bănci naţionale şi organizaţii internaţionale au depozitat imense cantităţi de lingouri de aur în seiful Federal Reserve Bank din New York. Potrivit datelor furnizate de oficialii FRB, aur în valoare de 26 de milioane (la valoarea din epocă) se afla depozitat în seiful băncii în toamna anului 1924.
În doar şapte ani, cantitatea de aur depozitat valora peste 458 de milioane de dolari, după care Marea Depresie a forţat mulţi depunători să-şi retragă lingourile din clădire.
Ameninţarea războiului mondial a făcut ca, între 1936 şi 1939, rezervele de aur depozitate de entităţi străine, în special din Europa, să ajungă la fabuloasă sumă de patru miliarde de dolari, trendul continuând în anii de după sfârşitul conflagraţiei.
Astăzi, seiful Federal Reserve Bank din New York adăposteşte cel mai mare depozit de aur din lume, depăşind cu aproape 400 de tone metalul preţios aflat în invincibilul Fort Knox (Kentucky).
Cele peste 5000 de tone de aur aflate în Manhattan au fost depozitate de peste 40 de guverne străine, bănci centrale şi organizaţii internaţionale, doar o mică proporţie din lingouri aparţinând guvernului american.
Bancă-protector
Aşa cum declară oficialii FRB, banca nu este proprietara preţiosului metal, ci serveşte doar ca "protector al aurului" ce aparţine unor guverne şi bănci străine care au "deplină încredere în noi, în sistemul de securitate, în serviciile pe care banca le oferă şi, nu în ultimul rând, în locaţia aflată într-una dintre capitalele financiare ale lumii".
Aurul aflat în compartimentul principal al băncii şi în alte 122 de încăperi mai mici totaliza, la mijlocul anului trecut, peste 5000 de tone, cu o valoare de piaţă de 90 de miliarde de dolari. Potrivit datelor furnizate de FRB, această cantitate reprezintă 25-30 la sută din rezervele mondiale oficiale de aur.
Metalul este depozitat sub formă de lingouri în greutate de 11 kilograme fiecare şi cu o valoare de piaţă de 160.000 de dolari. Sutele de mii de lingouri se află depozitate pe paleţi de lemn şi sunt transportate de către angajaţi ai băncii sub atenta supraveghere a agenţilor înarmaţi şi a unui sistem complex de camere de supraveghere şi senzori de mişcare.
De fiecare dată când aurul este mutat sau cineva intră în seif, trei funcţionari (reprezentând Departamentul de Audit, cel al Seifului şi al Pazei) sunt obligaţi să se afle permanent în apropiere.
Fiecare lingou de aur care ajunge în seif este inspectat şi cântărit, pentru a se determina cantitatea şi puritatea. Funcţionarii de la FRB folosesc încă, cu precizie maximă, o scală de măsurat ce datează din anii '20, iar cei care transportă barele de metal îşi acoperă pantofii cu un galoş de magneziu conceput special pentru a proteja piciorul.
O capodoperă în materie de securitate
FRB nu solicită bani guvernelor străine pentru depozitele de aur depuse în bancă, însă percepe o taxă de fiecare dată cand lingourile sunt aduse în seif, sunt mutate în interior sau când părăsesc banca. Compartimentele unde aurul este depozitat sunt identificate prin numere şi nu prin numele ţării căreia acesta îi aparţine, pentru a proteja identitatea respectivului proprietar. Doar câţiva dintre oficialii FRB cunosc identitatea exactă a proprietarilor.
Pentru a proteja lingourile de aur, Federal Reserve Bank a pus în practică un sistem de securitate extraordinar. În primul rând, fiecare funcţionar al băncii este supus unui control drastic înainte de angajare, iar agenţii federali care asigură paza trebuie să-şi dovedească anual îndemânarea la tragerile din poligon.
De fiecare dată când uşa seifului este deschisă, un semnal este transmis sistemului central de supraveghere, format din camere video, senzori de căldură şi mişcare etc. În caz de nevoie, toate ieşirile din bancă sunt închise în mai puţin de şapte secunde.
La rândul său, seiful este considerat o capodoperă a ingineriei. Depozitul principal este parte a trei seifuri puse unul peste altul înconjuraţi de ziduri de ciment placate cu oţel. Nu există decât o singură intrare în seif, printr-un culoar lung de trei metri în interiorul unui cilindru de oţel în greutate de 90 de tone.
Cilindrul se roteşte vertical într-o ramă de oţel şi ciment de 140 de tone şi este fixat cu ajutorul unor piroane. O serie de combinaţii şi lacăte deschid şi închid seiful, iar ele se află sub "control multiplu": nici unul dintre angajaţii băncii nu cunoaşte toate combinaţiile necesare pentru a ajunge în interiorul depozitului de aur.
Ca măsură de protecţie, nici unul dintre cei 25.000 de vizitatori anuali ai Federal Reserve Bank nu are voie să aibă asupra lui hârtie, pixuri sau creioane, aparatele de fotografiat şi filmat fiind interzise cu desăvârşire.
Chiar şi realizatorii peliculei "Die Hard 3", în care poliţistul interpretat de Bruce Willis încearcă să dea de urma celor care au jefuit depozitul FRB, au fost nevoiţi să reproducă din memorie seiful (deoarece n-au primit permisiunea să facă desene ale interioarelor băncii) şi să construiască o replică în studiourile de filmare.
http://www.azi.ro/jurul.htm
Pe strada Liberty din Manhattan, la doar câţiva zeci de metri de Wall Street şi în mijlocul Districtului Financiar din metropola americană se află Federal Reserve Bank din New York.
Clădirea înaltă de patrusprezece etaje, construită în stilul vechilor palate ale Renaşterii italiene, este cunoscută nu doar pentru contrastul ciudat pe care îl face cu zgârie-norii de metal şi de sticlă care o înconjoară din toate părţile.
În subsolul clădirii, la câţiva zeci de metri sub nivelul mării, protejat de un sistem de securitate impresionant, se află Gold Vault - seiful care adăposteşte cea mai mare cantitate de aur din lume.
Istoria Tezaurului adăpostit la Federal Reserve Bank este aproape la fel de veche ca şi clădirea de la numărul 33 de pe strada Liberty. La doar trei ani după ce Federal Reserve Bank începuse să activeze în metropolă, comitetul director a hotărât, în 1917, construirea unui sediu care să înglobeze toate cele şase clădirii ale băncii. În 1921, după cumpărarea unei parcele de pământ şi angajarea firmei de arhitecţi "York and Sawyer", a început ridicarea noului sediu al FRB. Muncitorii au excavat aproape 35 de metri în pământul insulei Manhattan, într-o operaţiune dificilă din cauza greutăţii clădirilor din jur şi de teamă că trepidaţiile continue le-ar putea afecta structura de rezistenţă. Apoi, sistemul format din trei rânduri de pereţi ai tezaurului a fost coborât pe fundul craterului uriaş, la 25 de metri sub nivelul străzii şi la 15 metri sub nivelul mării. Restul clădirii a fost construit în jurul tezaurului, iar primii funcţionari au început să ocupe birourile băncii în vara anului 1924. Proiectul a fost desăvârşit în 1935, a costat în total 21 de milioane de dolari şi reprezintă chiar şi astăzi, aşa cum au dorit arhitecţii, o expresie a forţei şi stabilităţii financiare pe care Federal Reserve Bank trebuie să o arate publicului american.
Cel mai mare depozit de aur din lume
Chiar înainte de deschiderea oficială a băncii, la mijlocul anilor '20, guverne străine, bănci naţionale şi organizaţii internaţionale au depozitat imense cantităţi de lingouri de aur în seiful Federal Reserve Bank din New York. Potrivit datelor furnizate de oficialii FRB, aur în valoare de 26 de milioane (la valoarea din epocă) se afla depozitat în seiful băncii în toamna anului 1924.
În doar şapte ani, cantitatea de aur depozitat valora peste 458 de milioane de dolari, după care Marea Depresie a forţat mulţi depunători să-şi retragă lingourile din clădire.
Ameninţarea războiului mondial a făcut ca, între 1936 şi 1939, rezervele de aur depozitate de entităţi străine, în special din Europa, să ajungă la fabuloasă sumă de patru miliarde de dolari, trendul continuând în anii de după sfârşitul conflagraţiei.
Astăzi, seiful Federal Reserve Bank din New York adăposteşte cel mai mare depozit de aur din lume, depăşind cu aproape 400 de tone metalul preţios aflat în invincibilul Fort Knox (Kentucky).
Cele peste 5000 de tone de aur aflate în Manhattan au fost depozitate de peste 40 de guverne străine, bănci centrale şi organizaţii internaţionale, doar o mică proporţie din lingouri aparţinând guvernului american.
Bancă-protector
Aşa cum declară oficialii FRB, banca nu este proprietara preţiosului metal, ci serveşte doar ca "protector al aurului" ce aparţine unor guverne şi bănci străine care au "deplină încredere în noi, în sistemul de securitate, în serviciile pe care banca le oferă şi, nu în ultimul rând, în locaţia aflată într-una dintre capitalele financiare ale lumii".
Aurul aflat în compartimentul principal al băncii şi în alte 122 de încăperi mai mici totaliza, la mijlocul anului trecut, peste 5000 de tone, cu o valoare de piaţă de 90 de miliarde de dolari. Potrivit datelor furnizate de FRB, această cantitate reprezintă 25-30 la sută din rezervele mondiale oficiale de aur.
Metalul este depozitat sub formă de lingouri în greutate de 11 kilograme fiecare şi cu o valoare de piaţă de 160.000 de dolari. Sutele de mii de lingouri se află depozitate pe paleţi de lemn şi sunt transportate de către angajaţi ai băncii sub atenta supraveghere a agenţilor înarmaţi şi a unui sistem complex de camere de supraveghere şi senzori de mişcare.
De fiecare dată când aurul este mutat sau cineva intră în seif, trei funcţionari (reprezentând Departamentul de Audit, cel al Seifului şi al Pazei) sunt obligaţi să se afle permanent în apropiere.
Fiecare lingou de aur care ajunge în seif este inspectat şi cântărit, pentru a se determina cantitatea şi puritatea. Funcţionarii de la FRB folosesc încă, cu precizie maximă, o scală de măsurat ce datează din anii '20, iar cei care transportă barele de metal îşi acoperă pantofii cu un galoş de magneziu conceput special pentru a proteja piciorul.
O capodoperă în materie de securitate
FRB nu solicită bani guvernelor străine pentru depozitele de aur depuse în bancă, însă percepe o taxă de fiecare dată cand lingourile sunt aduse în seif, sunt mutate în interior sau când părăsesc banca. Compartimentele unde aurul este depozitat sunt identificate prin numere şi nu prin numele ţării căreia acesta îi aparţine, pentru a proteja identitatea respectivului proprietar. Doar câţiva dintre oficialii FRB cunosc identitatea exactă a proprietarilor.
Pentru a proteja lingourile de aur, Federal Reserve Bank a pus în practică un sistem de securitate extraordinar. În primul rând, fiecare funcţionar al băncii este supus unui control drastic înainte de angajare, iar agenţii federali care asigură paza trebuie să-şi dovedească anual îndemânarea la tragerile din poligon.
De fiecare dată când uşa seifului este deschisă, un semnal este transmis sistemului central de supraveghere, format din camere video, senzori de căldură şi mişcare etc. În caz de nevoie, toate ieşirile din bancă sunt închise în mai puţin de şapte secunde.
La rândul său, seiful este considerat o capodoperă a ingineriei. Depozitul principal este parte a trei seifuri puse unul peste altul înconjuraţi de ziduri de ciment placate cu oţel. Nu există decât o singură intrare în seif, printr-un culoar lung de trei metri în interiorul unui cilindru de oţel în greutate de 90 de tone.
Cilindrul se roteşte vertical într-o ramă de oţel şi ciment de 140 de tone şi este fixat cu ajutorul unor piroane. O serie de combinaţii şi lacăte deschid şi închid seiful, iar ele se află sub "control multiplu": nici unul dintre angajaţii băncii nu cunoaşte toate combinaţiile necesare pentru a ajunge în interiorul depozitului de aur.
Ca măsură de protecţie, nici unul dintre cei 25.000 de vizitatori anuali ai Federal Reserve Bank nu are voie să aibă asupra lui hârtie, pixuri sau creioane, aparatele de fotografiat şi filmat fiind interzise cu desăvârşire.
Chiar şi realizatorii peliculei "Die Hard 3", în care poliţistul interpretat de Bruce Willis încearcă să dea de urma celor care au jefuit depozitul FRB, au fost nevoiţi să reproducă din memorie seiful (deoarece n-au primit permisiunea să facă desene ale interioarelor băncii) şi să construiască o replică în studiourile de filmare.
Cine intră în Manhattan la volan scoate bani din portofel
Cine intră în Manhattan la volan scoate bani din portofel
Alina Profir s-a relaxat la Chicago
Alina Profir s-a relaxat la Chicago
Prezentatoarea emisiunii "Shoppingul, pasiunea mea" a petrecut doua saptamani la Chicago alaturi de cativa prieteni.
Prezentatoarea emisiunii "Shoppingul, pasiunea mea" a petrecut doua saptamani la Chicago alaturi de cativa prieteni.
New York, cel mai influent oras al modei din lume
New York, cel mai influent oras al modei din lume New York a primit titlul de cel mai influent oras al modei din lume, pentru al patrulea an consecutiv, informeaza Reuters.
New Mexico şi Arizona, statele americane fără zgârie-nori
New Mexico şi Arizona, statele americane fără zgârie-nori
New York-ul, capitala lumii intregi
New York-ul, capitala lumii intregi
In urma cu cateva saptamani am calatorit in Cuba, la Havana, iar mai apoi am schimbat meridianul, atat cel fizic cat si cel cultural, si am vazut capitala Malaieziei, Kuala Lumpur. Saptamana aceasta mai invartim putin globul, de la dreapta la stanga, si vom ajunge la New York, unul dintre cele mai impunatoare megapolisuri ale lumii. Atentie, decolam!
Insa, inainte de decolare, trebuie sa stiti un lucru: New York nu este Roma, Venetia, Viena, Paris sau Barcelona. Asa ca cine isi face planuri de mers catre New York sa-si programeze cel putin doua saptamani, pentru ca "orasul
care nu doarme niciodata" are multe de oferit, dar si multe atractii pe care te lasa sa le descoperi. si pentru ca nici noi nu va putem spune totul intr-un singur numar, va vom oferi cat mai multe detalii despre acest oras nu numai in acest numar, dar si in cele viitoare.
Supranumit si "capitala lumii", New York-ul este un oras care pe langa reputatia de centru al marilor corporatii internationale, al zgarie-norilor cu sute de etaje, al celor mai importante muzee ce adapostesc colectii internationale, si-a castigat si renumele de unul dintre orasele cu cele mai periculoase suburbii, cu oameni saraci, care muncesc de la 5 dimineata pana la 11 noaptea pentru a se putea intretine. Oricum se stie ca toata lumea munceste, alearga dintr-un capat in altul si incearca sa mentina viu acest celebru furnicar. Nu se poate arata cu degetul, ca pe o harta, ce il face sa fie atat de viu, dar cu siguranta cele aproape noua milioane de oameni (in statistici) si peste 14 milioane in realitate il fac sa vibreze si sa "nu doarma niciodata". Cine va merge aici trebuie sa-si rezerve placerea de a bate in lung si-n lat, pe jos, cu autobuzul si cu metroul cat mai multe strazi pentru a putea simti ceva din pulsul renumitului Big Apple. si pentru ca este locul evenimentelor internationale de prima clasa, care au loc mai tot timpul, al concertelor de toate genurile, al galeriilor de arta, dar si al magazinelor cu preturi de invidiat de cei ce locuiesc pe batranul continent, intrebarea care si-o pune fiecare este urmatoarea: cand trebuie sa mergem la New York? Iar noi va spunem ca este o intrebare total gresita, deoarece ar fi mai bine sa va intrebati cand nu ar trebui sa vizitati acest oras, dat fiind ca perioadele din an nefavorabile unei "excursii" sunt destul de putine. Cum numarul turistilor creste semnificativ (cu pana la 500%) in lunile iulie si august, perioada in care si preturile pentru servicii se maresc, nu le recomandam pentru calatorie. Cele mai propice perioade sunt martie-iunie si septembrie-noiembrie. Cine vrea sa se integreze in nebunia Craciunului (Hanukkah) poate sa se aventureze si in decembrie.
Putina istorie
Orasul a fost fondat, ca o colonie a Noului Amsterdam, de catre colonistii olandezi, la inceputul secolului al XVII-lea, o parte a sa fiind cedata aproape 50 de ani mai tarziu britanicilor, care au integrat-o in nou creata provincie New York. Cele cinci mari cartiere actuale, Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens si Staten Island au fost integrate in oras si dezvoltate in timp, din 1898. New York-ul a fost orasul in care s-a nascut si a crescut economia americana, a fost centrul de dezvoltare a ideilor care au servit la progresul tarii, iar in 1789 a fost prima capitala ce a influentat foarte mult mass-media, piata financiara si politica Statelor Unite. Pe scurt, New York este locul in care se desfasoara cele mai impozante parade nationale si internationale, cele mai importante evenimente ("always in Times Square" – vezi celebrarea sfarsitului celui de-al doilea razboi mondial), dar este si orasul unor evenimente tragice (dintre cele care au zguduit lumea), si anume atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.
In urma cu cateva saptamani am calatorit in Cuba, la Havana, iar mai apoi am schimbat meridianul, atat cel fizic cat si cel cultural, si am vazut capitala Malaieziei, Kuala Lumpur. Saptamana aceasta mai invartim putin globul, de la dreapta la stanga, si vom ajunge la New York, unul dintre cele mai impunatoare megapolisuri ale lumii. Atentie, decolam!
Insa, inainte de decolare, trebuie sa stiti un lucru: New York nu este Roma, Venetia, Viena, Paris sau Barcelona. Asa ca cine isi face planuri de mers catre New York sa-si programeze cel putin doua saptamani, pentru ca "orasul
care nu doarme niciodata" are multe de oferit, dar si multe atractii pe care te lasa sa le descoperi. si pentru ca nici noi nu va putem spune totul intr-un singur numar, va vom oferi cat mai multe detalii despre acest oras nu numai in acest numar, dar si in cele viitoare.
Supranumit si "capitala lumii", New York-ul este un oras care pe langa reputatia de centru al marilor corporatii internationale, al zgarie-norilor cu sute de etaje, al celor mai importante muzee ce adapostesc colectii internationale, si-a castigat si renumele de unul dintre orasele cu cele mai periculoase suburbii, cu oameni saraci, care muncesc de la 5 dimineata pana la 11 noaptea pentru a se putea intretine. Oricum se stie ca toata lumea munceste, alearga dintr-un capat in altul si incearca sa mentina viu acest celebru furnicar. Nu se poate arata cu degetul, ca pe o harta, ce il face sa fie atat de viu, dar cu siguranta cele aproape noua milioane de oameni (in statistici) si peste 14 milioane in realitate il fac sa vibreze si sa "nu doarma niciodata". Cine va merge aici trebuie sa-si rezerve placerea de a bate in lung si-n lat, pe jos, cu autobuzul si cu metroul cat mai multe strazi pentru a putea simti ceva din pulsul renumitului Big Apple. si pentru ca este locul evenimentelor internationale de prima clasa, care au loc mai tot timpul, al concertelor de toate genurile, al galeriilor de arta, dar si al magazinelor cu preturi de invidiat de cei ce locuiesc pe batranul continent, intrebarea care si-o pune fiecare este urmatoarea: cand trebuie sa mergem la New York? Iar noi va spunem ca este o intrebare total gresita, deoarece ar fi mai bine sa va intrebati cand nu ar trebui sa vizitati acest oras, dat fiind ca perioadele din an nefavorabile unei "excursii" sunt destul de putine. Cum numarul turistilor creste semnificativ (cu pana la 500%) in lunile iulie si august, perioada in care si preturile pentru servicii se maresc, nu le recomandam pentru calatorie. Cele mai propice perioade sunt martie-iunie si septembrie-noiembrie. Cine vrea sa se integreze in nebunia Craciunului (Hanukkah) poate sa se aventureze si in decembrie.
Putina istorie
Orasul a fost fondat, ca o colonie a Noului Amsterdam, de catre colonistii olandezi, la inceputul secolului al XVII-lea, o parte a sa fiind cedata aproape 50 de ani mai tarziu britanicilor, care au integrat-o in nou creata provincie New York. Cele cinci mari cartiere actuale, Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens si Staten Island au fost integrate in oras si dezvoltate in timp, din 1898. New York-ul a fost orasul in care s-a nascut si a crescut economia americana, a fost centrul de dezvoltare a ideilor care au servit la progresul tarii, iar in 1789 a fost prima capitala ce a influentat foarte mult mass-media, piata financiara si politica Statelor Unite. Pe scurt, New York este locul in care se desfasoara cele mai impozante parade nationale si internationale, cele mai importante evenimente ("always in Times Square" – vezi celebrarea sfarsitului celui de-al doilea razboi mondial), dar este si orasul unor evenimente tragice (dintre cele care au zguduit lumea), si anume atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.
Oraşul New York reduce poluarea cu taxiuri ecologice
Oraşul New York reduce poluarea cu taxiuri ecologice La mijlocul acestei luni, a avut loc in orasul cu cei mai multi zgarie-nori, o defilare cu noile taxiuri, care vor strabate strazile aglomerate din New York. Acestea vor functiona pe baza de benzina in combinatie cu electricitate.
Parada s-a bucurat de prezenta actorului Matt Dillon si a celui care a pus bazele Yahoo, David Filo. Primarul orasului Michael Bloomberg a declarat marti ca taxiurile vor avea un consum mai eficient de combustibil si ca gazele de esapament nu vor mai polua la fel de puternic atmosfera.
In Manhattan circula aproximativ 13.000 de taxiuri, dintre care doar 375 sunt pa baza de motor hibrid, care combina benzina cu bateriile electrice. Incepand cu anul 2012 se doreste ca toate masinile galbene sa fie echipate cu acest tip de tehnologie, pentru a reduce poluarea in oras.
Parada s-a bucurat de prezenta actorului Matt Dillon si a celui care a pus bazele Yahoo, David Filo. Primarul orasului Michael Bloomberg a declarat marti ca taxiurile vor avea un consum mai eficient de combustibil si ca gazele de esapament nu vor mai polua la fel de puternic atmosfera.
In Manhattan circula aproximativ 13.000 de taxiuri, dintre care doar 375 sunt pa baza de motor hibrid, care combina benzina cu bateriile electrice. Incepand cu anul 2012 se doreste ca toate masinile galbene sa fie echipate cu acest tip de tehnologie, pentru a reduce poluarea in oras.
CHICAGO
In Chicago se va construi cea mai inalta cladire din lume: un turn de 610 metri
Proiectul cladirii Spire a fost, in sfarsit, aprobat de primaria orasului Chicago. Atacurile din 11 ..
Citeste toata stirea
Ultima editare efectuata de catre in 22.07.07 8:45, editata de 1 ori
Taxiul newyorkez a împlinit o sută de ani
Taxiul newyorkez a împlinit o sută de ani
"Yellow cab", taxiul de culoare galbenă, emblematic pentru oraşul New York, a împlinit un secol de existenţă. Pentru această aniversare, turnul celebrei clădiri Empire State Building s-a "colorat" în galben, iar revista "Rides" a realizat o machetă "Yellow cab", înaltă de doi metri.
http://www.adevarulonline.ro/articole/taxiul-newyorkez-a-implinit-o-suta-de-ani/309128
"Yellow cab", taxiul de culoare galbenă, emblematic pentru oraşul New York, a împlinit un secol de existenţă. Pentru această aniversare, turnul celebrei clădiri Empire State Building s-a "colorat" în galben, iar revista "Rides" a realizat o machetă "Yellow cab", înaltă de doi metri.
http://www.adevarulonline.ro/articole/taxiul-newyorkez-a-implinit-o-suta-de-ani/309128
LAS VEGAS
„The Venetian”, cel mai mare cazinou din lume
http://www.ultima-ora.ro/articles.php?action=toArticle&article_id=1067
Se spune ca „banii sunt ochiul dracului”. Cu toate acestea, o desfatare a celor cu conturi grase este jocul de noroc. Ruleta, black-jack, poker, tot ce pofteste inimioara oamenilor dispusi sa „puna la bataie” sume generoase. {i cum Las Vegas este raiul iubitorilor jocurilor de noroc, aici se cheltuiesc anual nu mai putin de sase miliarde de dolari!
Site-ul „hotnews.ro” a publicat un top al celor mai mari cazinouri din lume. Cum era de asteptat, cel mai mare cazinou se afla in Las Vegas si poarta numele de „The Venetian” (foto). Constructia se intinde pe o suprafata de 11.000 de metri patrati, are 134 de mese de joc, 2.000 de aparate mecanice si a costat un miliard si jumatate de dolari. Dar nu este „doar” cel mai mare cazinou, ci si cel mai spectaculos, deoarece este construit dupa chipul si asemanarea orasului italian Venetia. The Venetian este strabatut de un canal venetian, pe care te poti plimba cu gondola. Turistii se pot caza intr-o copie a faimosului turn Campanile, din Piata San Marco, ce gazduieste peste o mie de apartamente de lux. Locul secund este ocupat de catre Cazinoul Sun City din statiunea sud-africana cu acelasi nume. Cazinoul se intinde pe 46.000 de metri patrati, are 38 de mese de joc si 852 de aparate mecanice. Spectaculos este faptul ca Sun City Casino este situat chiar in inima junglei africane. De-a lungul timpului, aici au cântat renumiti muzicieni, precum Queen si Elton John. Pe locul al treilea in top gasim Sands Macao din China, o constructie de 93.000 de metri patrati, cu 277 mese de joc si 519 aparate mecanice. Acesta este primul cazinou american deschis in regiunea Macao, pe coasta Chinei, fiind realizat chiar de catre compania ce detine The Venetian. Marele Cazino de la Monte Carlo din Monaco isi adjudeca locul patru. Cu 35 de mese de joc si 316 aparate mecanice, acesta este unul dintre cele mai vechi si spectaculoase cazinouri din lume. Marele Cazino de la Monte Carlo a fost ridicat in anul 1863 de catre Charles Garnier, nimeni altul decât arhitectul care a proiectat si Opera din Paris. Locul cinci in clasament este ocupat de Mohegan Sun din statul american Connecticut. Constructia masoara 38.000 de metri patrati si are 300 de mese de joc si 6.400 de aparate mecanice. Complexul ce gazduieste cazinoul mai ofera turistilor o arena de 10.000 de locuri, o cascada acoperita, de 16 metri, si un turn de cristal de 3 etaje.
http://www.ultima-ora.ro/articles.php?action=toArticle&article_id=1067
Se spune ca „banii sunt ochiul dracului”. Cu toate acestea, o desfatare a celor cu conturi grase este jocul de noroc. Ruleta, black-jack, poker, tot ce pofteste inimioara oamenilor dispusi sa „puna la bataie” sume generoase. {i cum Las Vegas este raiul iubitorilor jocurilor de noroc, aici se cheltuiesc anual nu mai putin de sase miliarde de dolari!
Site-ul „hotnews.ro” a publicat un top al celor mai mari cazinouri din lume. Cum era de asteptat, cel mai mare cazinou se afla in Las Vegas si poarta numele de „The Venetian” (foto). Constructia se intinde pe o suprafata de 11.000 de metri patrati, are 134 de mese de joc, 2.000 de aparate mecanice si a costat un miliard si jumatate de dolari. Dar nu este „doar” cel mai mare cazinou, ci si cel mai spectaculos, deoarece este construit dupa chipul si asemanarea orasului italian Venetia. The Venetian este strabatut de un canal venetian, pe care te poti plimba cu gondola. Turistii se pot caza intr-o copie a faimosului turn Campanile, din Piata San Marco, ce gazduieste peste o mie de apartamente de lux. Locul secund este ocupat de catre Cazinoul Sun City din statiunea sud-africana cu acelasi nume. Cazinoul se intinde pe 46.000 de metri patrati, are 38 de mese de joc si 852 de aparate mecanice. Spectaculos este faptul ca Sun City Casino este situat chiar in inima junglei africane. De-a lungul timpului, aici au cântat renumiti muzicieni, precum Queen si Elton John. Pe locul al treilea in top gasim Sands Macao din China, o constructie de 93.000 de metri patrati, cu 277 mese de joc si 519 aparate mecanice. Acesta este primul cazinou american deschis in regiunea Macao, pe coasta Chinei, fiind realizat chiar de catre compania ce detine The Venetian. Marele Cazino de la Monte Carlo din Monaco isi adjudeca locul patru. Cu 35 de mese de joc si 316 aparate mecanice, acesta este unul dintre cele mai vechi si spectaculoase cazinouri din lume. Marele Cazino de la Monte Carlo a fost ridicat in anul 1863 de catre Charles Garnier, nimeni altul decât arhitectul care a proiectat si Opera din Paris. Locul cinci in clasament este ocupat de Mohegan Sun din statul american Connecticut. Constructia masoara 38.000 de metri patrati si are 300 de mese de joc si 6.400 de aparate mecanice. Complexul ce gazduieste cazinoul mai ofera turistilor o arena de 10.000 de locuri, o cascada acoperita, de 16 metri, si un turn de cristal de 3 etaje.
Pagina 5 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Pagina 5 din 7
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum