Like/Tweet/+1
Ultimele subiecte
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE2Scris de Admin 26.08.17 22:37
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE1
Scris de Admin 26.08.17 22:36
» Comunitatea evreiască din Botoșani (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» Comunitatea evreiască din Botoșani (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:30
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:19
» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:18
» DESPRE ANTISEMITISMUL MAREȘALULUI ION ANTONESCU
Scris de Admin 04.08.17 23:54
» Romanizarea Romaniei 1940-44 legi antisemite, CNRomanizare
Scris de Admin 04.08.17 21:13
» ROMÂNIA LUI ANTONESCU ȘI LOGICA VIOLENȚEI(3): VIOLENŢA MILIT
Scris de Admin 05.03.17 11:01
» Anunțuri Administrative
Scris de Admin 25.02.17 20:07
AMERICA
2 participanți
Pagina 3 din 7
Pagina 3 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
AMERICA
Rezumarea primului mesaj :
Ultima editare efectuata de catre Admin in 02.07.15 20:21, editata de 5 ori
5 tepe turistice... in SUA
5 tepe turistice... in SUA5 destinatii americane pe care nu prea merita sa le vizitati… decat daca va place sa plonjati...
40 de milioane de americani trăiesc în sărăcie - Revista pre
40 de milioane de americani trăiesc în sărăcie - Revista presei internaţionale
Arizona, un stat magnific cu mult soare!
Arizona, un stat magnific cu mult soare! |
Scris de Octavian D. Curpas, Surprise - Arizona | |
Sâmbătă, 31 Ianuarie 2009 14:16 | |
Supranumit “Statul Marelui Canion”, localizat in Sud-Vest-ul Statelor Unite, la Est de California, Arizona este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase state din SUA. Cu un numar considerabil de puncte de atractie turistica, printre care Grand Canyon, Sedona, Payson, Lake Havasu si Lake Pleasant, Arizona atrage anual sute de mii de turisti, afluenta acestora atingand cote impresionante pe timpul iernii. |
Declinul marilor universitati private
Declinul marilor universitati private | |
Marile universitati din SUA inregistreaza, de la o coasta la alta, pierderi nemaivazute pana acum, cele mai afectate fiind universitati celebre precum cele care compun Ivy League. Nici renumitele universitati din Marea Britanie nu o duc mai bine, scrie ziarul german Frankfurter Rundschau pe larg [...] |
Vacanţă de lux la preţ redus în California şi Las Vegas
Vacanţă de lux la preţ redus în California şi Las Vegas
California este considerată una dintre cele mai spectaculoase zone ale Statelor Unite. Casele starurilor, peisajele uimitoare şi soarele care străluceşte în aproape orice lună a anului fac ca o excursie aici să-şi merite banii. Punctele de atracţie sunt numeroase: oraşele San Francisco şi Los Angeles, Beverly Hills şi Hollywood, Disneylandul de lângă Los Angeles, Parcul Monterey. La câteva ore de condus de Los Angeles, în statul Nevada, se află oraşul jocurilor de noroc Las Vegas.
San Francisco este un oraş cunoscut datorită străzilor în pantă şi podului Golden Gate. Oraşul este însă doar o mică parte din San Francisco Area.
Două dintre cele mai cunoscute obiective turistice sunt podul Golden Gate şi închisoarea Alcatraz. Interesantă este însă şi o vizită în Chinatown, unde se află una dintre cele mai mari comunităţi de chinezi din afara Asiei. Restaurantele chinezeşti şi magazinele cu o ofertă bogată reprezintă doar două motive care fac din acest cartier un obiectiv interesant. Twin Peaks este punctul din care se poate admira întregul oraş. În zona Mission din San Francisco se află restaurante, iar o plimbare cu celebrul tramvai (cable car) nu trebuie ratată. În trei zile se pot vedea principalele puncte de atracţie ale metropolei. La doar o oră de San Francisco se află oraşul Monterey. Este indicat ca turiştii să meargă spre oraş prin parc. Vegetaţia luxuriantă şi valurile uriaşe care se sparg de malul stâncos oferă o privelişte de neuitat. În cazul în care soarele este puternic, se poate sta câteva ore pe plaja lată cu nisip fin. Urmează drumul de aproximativ 500 de kilometri până la Los Angeles.
Los Angeles este un oraş spectaculos, deoarece orice turist şi-ar dori să se plimbe prin Beverly Hills, Hollywood, Bel Air, Santa Monica, să meargă pe străzile mărginite de palmieri sau să se simtă copil pentru o zi sau două în Disneyland. Beverly Hills este cel mai cunoscut orăşel din zona metropolitană Los Angeles. Serialul „Beverly Hills 90210“ a făcut celebră în toată lumea zona preferată a multora dintre staruri. O plimbare pe o stradă care valorează câteva sute de milioane de dolari, în condiţiile în care Beverly Hills este cea mai scumpă zonă rezidenţială din SUA, cu un preţ mediu al unei locuinţe de 2,2 milioane de dolari, nu costă nimic. În Beverly Hills au locuit sau locuiesc vedete precum Ozzy Osbourne, Tom Cruise, Jay Leno, Christina Aguilera, Britney Spears, Jerry Seinfeld şi Jennifer Aniston. De altfel, la intrarea în Beverly Hills este un centru de informare pentru turişti de unde se poate lua o hartă pe care sunt marcate locurile în care se află locuinţele celebrităţilor. Există şi un autobuz cu care se poate face turul celor mai interesante locuri.
Cel mai cunoscut punct de atracţie al acestei zone este însă Disneylandul, parcul de distracţii care reprezintă visul oricărui copil. Odată trecut de poarta de intrare, ajungi într-o lume de poveste la propriu. O lume guvernată de Mickey Mouse şi populată cu zâne, prinţi şi alte personaje din lumea desenului animat. Printre turişti se plimbă Albă ca Zăpada, Pluto, Mickey Mouse şi Popeye. Este un loc în care nu se distrează doar copiii, ci şi adulţii. Cel mai popular tur din acest parc este Indiana Jones. Odată urcat în vehiculul asemănător cu un jeep, care merge însă pe şine, porneşti într-o aventură ca în filme, cu capcane, cum ar fi peşteri întunecoase, în care te ameninţă şerpi uriaşi sau monştri, efecte vizuale precum un tavan care pare că te striveşte sau căderi în întuneric. Mai distractiv este turul Piraţilor din Caraibe în care treci prin oraşul piraţilor care beau, cântă, se împuşcă sau îl caută disperaţi pe Jack Sparrow pentru a-l pedepsi. Amatorii de senzaţii tari pot opta pentru Space Mountains, o plimbare cu o viteză ameţitoare printre stele, condimentată cu multe curbe, sau pentru Matahorn, un trenuleţ de mare viteză. Copiii pot vizita casele lui Mickey Mouse, Popeye, Pinocchio sau Winnie the Pooh. Pentru a vizita toate obiectivele este necesară o zi întreagă. Biletul de intrare costă 70 de dolari. În parc nu se va plăti decât pentru suvenire şi băuturi.
Drumul de la Los Angeles la Las Vegas este de patru-cinci ore şi trece prin deşertul Mojavee. Este un drum spectaculos, printr-o zonă aridă cu munţi pietroşi, ca în fimele western. Trecerea din deşert în oraşul luminilor, Las Vegas, este un adevărat şoc. Chiar dacă mulţi vorbesc despre Las Vegas ca despre un kitch, pentru cei care vor să admire un spectacol total, Las Vegas este locul potrivit. Fiecare cazinou este un adevărat punct de atracţie deoarece are o anumită temă. Luxor, cazinoul-piramidă, are ca temă Egiptul antic. Anubis, Sfinxul, obeliscul sau statuia lui Ramses de la Abu Simbel sunt reproduse în acest hotel. Caesars Palace este construit în stil roman, cu temple şi fântâni spectaculoase. Din cazinoul Paris se înalţă Turnul Eiffel. Tema este respectată şi în interior. Marea surpriză pentru un turist o constituie faptul că Las Vegas este un loc în care familiştii pot veni liniştiţi cu copiii. Chiar dacă prostituţia este legalizată, pe stradă nu sunt cârduri de femei uşoare, ci doar oameni care împart cărţi de vizită cu poza şi telefonul fetei pe care o doreşti. Cazinourile oferă tot ce şi-ar dori un pasionat de jocuri: de la slots la ruletă sau black jack. În fiecare cazinou se află o zonă de shopping, unde au magazine cele mai cunoscute branduri din lume.
Tarife decente
Marea problemă a celor care intenţionează să meargă într-o astfel de excursie o reprezintă biletul de avion. Pentru o călătorie dus-întors pe ruta Bucureşti-San Francisco se vor plăti 900-950 de dolari. Cazarea este ieftină. Pentru un hotel de 2 stele din Los Angeles se vor plăti 50-60 euro/cameră/noapte, în cazul unuia de 3 stele, preţul este de 80-90 euro/cameră/noapte, în vreme ce într-unul de 4 stele se ajunge la 100-120 euro/cameră/noapte. Aceleaşi preţuri sunt valabile şi pentru un hotel din San Francisco. În Las Vegas, cazarea este mai ieftină, între 30 şi 70 de euro/cameră/noapte, într-un hotel de 3 sau de 4 stele. În ceea ce priveşte mâncarea, într-un restaurant, o persoană va plăti în jur de 15-20 de dolari, în vreme ce într-un fast food, masa costă 5-10 dolari. În Las Vegas se poate mânca în restaurantele cazinourilor, în sistem bufet suedez: 11-15 dolari/persoană pentru micul dejun, 15-19 euro/persoană pentru masa de prânz. Închirierea unei maşini costă 50-70 de dolari pe zi.
California este considerată una dintre cele mai spectaculoase zone ale Statelor Unite. Casele starurilor, peisajele uimitoare şi soarele care străluceşte în aproape orice lună a anului fac ca o excursie aici să-şi merite banii. Punctele de atracţie sunt numeroase: oraşele San Francisco şi Los Angeles, Beverly Hills şi Hollywood, Disneylandul de lângă Los Angeles, Parcul Monterey. La câteva ore de condus de Los Angeles, în statul Nevada, se află oraşul jocurilor de noroc Las Vegas.
San Francisco este un oraş cunoscut datorită străzilor în pantă şi podului Golden Gate. Oraşul este însă doar o mică parte din San Francisco Area.
Două dintre cele mai cunoscute obiective turistice sunt podul Golden Gate şi închisoarea Alcatraz. Interesantă este însă şi o vizită în Chinatown, unde se află una dintre cele mai mari comunităţi de chinezi din afara Asiei. Restaurantele chinezeşti şi magazinele cu o ofertă bogată reprezintă doar două motive care fac din acest cartier un obiectiv interesant. Twin Peaks este punctul din care se poate admira întregul oraş. În zona Mission din San Francisco se află restaurante, iar o plimbare cu celebrul tramvai (cable car) nu trebuie ratată. În trei zile se pot vedea principalele puncte de atracţie ale metropolei. La doar o oră de San Francisco se află oraşul Monterey. Este indicat ca turiştii să meargă spre oraş prin parc. Vegetaţia luxuriantă şi valurile uriaşe care se sparg de malul stâncos oferă o privelişte de neuitat. În cazul în care soarele este puternic, se poate sta câteva ore pe plaja lată cu nisip fin. Urmează drumul de aproximativ 500 de kilometri până la Los Angeles.
Los Angeles este un oraş spectaculos, deoarece orice turist şi-ar dori să se plimbe prin Beverly Hills, Hollywood, Bel Air, Santa Monica, să meargă pe străzile mărginite de palmieri sau să se simtă copil pentru o zi sau două în Disneyland. Beverly Hills este cel mai cunoscut orăşel din zona metropolitană Los Angeles. Serialul „Beverly Hills 90210“ a făcut celebră în toată lumea zona preferată a multora dintre staruri. O plimbare pe o stradă care valorează câteva sute de milioane de dolari, în condiţiile în care Beverly Hills este cea mai scumpă zonă rezidenţială din SUA, cu un preţ mediu al unei locuinţe de 2,2 milioane de dolari, nu costă nimic. În Beverly Hills au locuit sau locuiesc vedete precum Ozzy Osbourne, Tom Cruise, Jay Leno, Christina Aguilera, Britney Spears, Jerry Seinfeld şi Jennifer Aniston. De altfel, la intrarea în Beverly Hills este un centru de informare pentru turişti de unde se poate lua o hartă pe care sunt marcate locurile în care se află locuinţele celebrităţilor. Există şi un autobuz cu care se poate face turul celor mai interesante locuri.
Cel mai cunoscut punct de atracţie al acestei zone este însă Disneylandul, parcul de distracţii care reprezintă visul oricărui copil. Odată trecut de poarta de intrare, ajungi într-o lume de poveste la propriu. O lume guvernată de Mickey Mouse şi populată cu zâne, prinţi şi alte personaje din lumea desenului animat. Printre turişti se plimbă Albă ca Zăpada, Pluto, Mickey Mouse şi Popeye. Este un loc în care nu se distrează doar copiii, ci şi adulţii. Cel mai popular tur din acest parc este Indiana Jones. Odată urcat în vehiculul asemănător cu un jeep, care merge însă pe şine, porneşti într-o aventură ca în filme, cu capcane, cum ar fi peşteri întunecoase, în care te ameninţă şerpi uriaşi sau monştri, efecte vizuale precum un tavan care pare că te striveşte sau căderi în întuneric. Mai distractiv este turul Piraţilor din Caraibe în care treci prin oraşul piraţilor care beau, cântă, se împuşcă sau îl caută disperaţi pe Jack Sparrow pentru a-l pedepsi. Amatorii de senzaţii tari pot opta pentru Space Mountains, o plimbare cu o viteză ameţitoare printre stele, condimentată cu multe curbe, sau pentru Matahorn, un trenuleţ de mare viteză. Copiii pot vizita casele lui Mickey Mouse, Popeye, Pinocchio sau Winnie the Pooh. Pentru a vizita toate obiectivele este necesară o zi întreagă. Biletul de intrare costă 70 de dolari. În parc nu se va plăti decât pentru suvenire şi băuturi.
Drumul de la Los Angeles la Las Vegas este de patru-cinci ore şi trece prin deşertul Mojavee. Este un drum spectaculos, printr-o zonă aridă cu munţi pietroşi, ca în fimele western. Trecerea din deşert în oraşul luminilor, Las Vegas, este un adevărat şoc. Chiar dacă mulţi vorbesc despre Las Vegas ca despre un kitch, pentru cei care vor să admire un spectacol total, Las Vegas este locul potrivit. Fiecare cazinou este un adevărat punct de atracţie deoarece are o anumită temă. Luxor, cazinoul-piramidă, are ca temă Egiptul antic. Anubis, Sfinxul, obeliscul sau statuia lui Ramses de la Abu Simbel sunt reproduse în acest hotel. Caesars Palace este construit în stil roman, cu temple şi fântâni spectaculoase. Din cazinoul Paris se înalţă Turnul Eiffel. Tema este respectată şi în interior. Marea surpriză pentru un turist o constituie faptul că Las Vegas este un loc în care familiştii pot veni liniştiţi cu copiii. Chiar dacă prostituţia este legalizată, pe stradă nu sunt cârduri de femei uşoare, ci doar oameni care împart cărţi de vizită cu poza şi telefonul fetei pe care o doreşti. Cazinourile oferă tot ce şi-ar dori un pasionat de jocuri: de la slots la ruletă sau black jack. În fiecare cazinou se află o zonă de shopping, unde au magazine cele mai cunoscute branduri din lume.
Tarife decente
Marea problemă a celor care intenţionează să meargă într-o astfel de excursie o reprezintă biletul de avion. Pentru o călătorie dus-întors pe ruta Bucureşti-San Francisco se vor plăti 900-950 de dolari. Cazarea este ieftină. Pentru un hotel de 2 stele din Los Angeles se vor plăti 50-60 euro/cameră/noapte, în cazul unuia de 3 stele, preţul este de 80-90 euro/cameră/noapte, în vreme ce într-unul de 4 stele se ajunge la 100-120 euro/cameră/noapte. Aceleaşi preţuri sunt valabile şi pentru un hotel din San Francisco. În Las Vegas, cazarea este mai ieftină, între 30 şi 70 de euro/cameră/noapte, într-un hotel de 3 sau de 4 stele. În ceea ce priveşte mâncarea, într-un restaurant, o persoană va plăti în jur de 15-20 de dolari, în vreme ce într-un fast food, masa costă 5-10 dolari. În Las Vegas se poate mânca în restaurantele cazinourilor, în sistem bufet suedez: 11-15 dolari/persoană pentru micul dejun, 15-19 euro/persoană pentru masa de prânz. Închirierea unei maşini costă 50-70 de dolari pe zi.
Arizona, un stat magnific cu mult soare!
Arizona, un stat magnific cu mult soare! |
Scris de Octavian D. Curpas, Surprise - Arizona, USA | |
Vineri, 10 Octombrie 2008 20:17 | |
Supranumit “Statul Marelui Canion”, localizat in Sud-Vest-ul Statelor Unite, la Est de California, Arizona este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase state din SUA. Cu un numar considerabil de puncte de atractie turistica, printre care Grand Canyon, Sedona, Payson, Lake Havasu si Lake Pleasant, Arizona atrage anual sute de mii de turisti, afluenta acestora atingand cote impresionante pe timpul iernii. |
Lumea e un parc de distractii
Lumea e un parc de distractii
Pentru copiii de toate varstele, insa neaparat amatori de senzatii tari, lumea e un imens parc de distractii, cu felurite tentatii extreme, a caror sursa de energie este, in primul rand, adrenalina participantilor. Aparute pe la 1890 in Anglia, The Amusement Park s au trecut rapid Atlanticul si au devenit, in SUA, o adevarata industrie, modelul fiind preluat apoi de toate metropolele.
Pentru copiii de toate varstele, insa neaparat amatori de senzatii tari, lumea e un imens parc de distractii, cu felurite tentatii extreme, a caror sursa de energie este, in primul rand, adrenalina participantilor. Aparute pe la 1890 in Anglia, The Amusement Park s au trecut rapid Atlanticul si au devenit, in SUA, o adevarata industrie, modelul fiind preluat apoi de toate metropolele.
CONEY ISLAND, NEW YORK
Cu 3-400 de ani in urma, pe vremea primilor colonisti europeni, aceasta insulita de langa Brooklyn era plina de iepuri, asa ca a fost botezata Konjn Kok (in olandeza, konjn inseamna iepure). In timp, numele s-a metamorfozat in Conyne si apoi in Coney Island. La jumatatea secolului al XIX-lea, aici s-au construit hoteluri, in ale caror saloane infloreau jocurile de noroc; apoi, in zona a aparut si un hipodrom, unde se mizau sume imense pentru epoca respectiva (pana la 15.000 USD pe zi).
Cum autoritatile au luat in vizor aceste activitati, in final interzicandu-le, antreprenorii locali au imaginat surse alternative de venituri. In 1884, Lamarcus Thompson a construit primul „trenulet al groazei“, in fapt o linie de cale ferata cu usoare denivelari, lunga de 200 de metri. Sinele erau din lemn, asa ca investitia s-a ridicat la doar 1.600 USD, ea fiind amortizata in primele trei zile de functionare.
Dupa ce, in 1907, proiectul Globe Tower (o structura sferica uriasa, suspendata la o inaltime de 50 de metri, in care urmau sa fie ingramadite un Luna Park si un hipodrom) a esuat, da­rea in folosinta a metroului new-yorkez, in 1920, a facilitat – contra sumei de 5 centi – accesul din orice parte a orasului spre principala lui zona de distractii. Cu alti 5 centi iti puteai lua un hot-dog, iar cu inca 15 te dadeai in primele rollercoaster. Pe plaja, deschisa publi­cu­lui in 1923, nu costa nimic sa-ti pui un prosop, asa ca duminica, in perioada interbelica, navaleau aici in jur de un milion de oameni.
CYCLONE
Inaugurat pe 27 iunie 1927, Cyclone este, gratie cinematografiei si literaturii, cel mai faimos montagne russe din lume. Trenuletul se avanta pana la 28 de metri inaltime, apoi plonja pe o spirala cu inclinatia de 53 de grade, dupa care se oprea brusc, dand senzatia ca emotia s-a sfarsit.
Fals! Urmau alte si alte figuri periculoase, fapt care-l facea pe celebrul aviator Lindbergh sa afirme ca experienta Cyclone o surclaseaza pe cea a unui zbor deasupra oceanului. In timp, circuitul a cunoscut unele modificari, facand adrenalina sa se reverse si mai navalnic, insa n-au lipsit nici cateva evenimente care i-au sporit popularitatea. Inclusiv o minune: un miner mut a inceput sa vorbeasca dupa un raid cu Cyclone, in 1948!
Au existat si intamplari cu impact negativ: pe 31 mai 1966, 4.000 de oameni s-au incaierat aici cu politia – se pare ca din motive rasiale (miscarea de emancipare a afro-americanilor). In 1965, primaria a cumparat instalatia si aproape ca a falimentat-o, deliberat sau nu. Renovat, Cyclone s-a redeschis triumfal in 1975, fiind si astazi, contra sumei de 4 dolari, cea mai accesibila si dorita emotie a New York-ului.
KENNYWOOD, PITTSBURGH
Daca New York si a sa Coney Island inseamna istorie, prezentul apartine in SUA altor instalatii, cum ar fi Magnum XL-200 din Ohio, Batman and Robin de la Six Flags Magic Mountain (Valencia, California), High Roller din Las Vegas, Desperado din Nevada sau Comet (New Jersey).
Totusi, daca e sa se detaseze un rollercoaster american contemporan, acesta este Phantom’s Revenge de la Kennywood Park, de langa Pittsburgh. Revenge a inlocuit in 2001 Steel Phantom, care a operat in perioada 1991-2000, insa parcul este cunoscut si pentru celelalte – numeroase! – atractii ale sale, intre care Exterminator (circuit tip rollercoaster indoor), Skycoaster (instalatie de bungee jumping cu inaltimea de 60 de metri), precum si 14 circuite numai pentru copii.
In plus, in perioada 30 iunie – 6 iulie se organizeaza Victorian Festival, in cadrul caruia au loc nonstop diverse reprezentatii pe doua scene, iar in fiecare seara, la ora 21.45, incep focurile de artificii. Apoi, pe 12 august, debuteaza Fall Fantasy Parade Days, o alta serie de defilari si spectacole. O mentiune speciala pentru faimosul Jack Rabbit, un montagne russe „antic“, datand din 1921 (mai vechi cu sase ani decat Cyclone din Coney Island), dar inca in stare de functionare.
Cu 3-400 de ani in urma, pe vremea primilor colonisti europeni, aceasta insulita de langa Brooklyn era plina de iepuri, asa ca a fost botezata Konjn Kok (in olandeza, konjn inseamna iepure). In timp, numele s-a metamorfozat in Conyne si apoi in Coney Island. La jumatatea secolului al XIX-lea, aici s-au construit hoteluri, in ale caror saloane infloreau jocurile de noroc; apoi, in zona a aparut si un hipodrom, unde se mizau sume imense pentru epoca respectiva (pana la 15.000 USD pe zi).
Cum autoritatile au luat in vizor aceste activitati, in final interzicandu-le, antreprenorii locali au imaginat surse alternative de venituri. In 1884, Lamarcus Thompson a construit primul „trenulet al groazei“, in fapt o linie de cale ferata cu usoare denivelari, lunga de 200 de metri. Sinele erau din lemn, asa ca investitia s-a ridicat la doar 1.600 USD, ea fiind amortizata in primele trei zile de functionare.
Dupa ce, in 1907, proiectul Globe Tower (o structura sferica uriasa, suspendata la o inaltime de 50 de metri, in care urmau sa fie ingramadite un Luna Park si un hipodrom) a esuat, da­rea in folosinta a metroului new-yorkez, in 1920, a facilitat – contra sumei de 5 centi – accesul din orice parte a orasului spre principala lui zona de distractii. Cu alti 5 centi iti puteai lua un hot-dog, iar cu inca 15 te dadeai in primele rollercoaster. Pe plaja, deschisa publi­cu­lui in 1923, nu costa nimic sa-ti pui un prosop, asa ca duminica, in perioada interbelica, navaleau aici in jur de un milion de oameni.
CYCLONE
Inaugurat pe 27 iunie 1927, Cyclone este, gratie cinematografiei si literaturii, cel mai faimos montagne russe din lume. Trenuletul se avanta pana la 28 de metri inaltime, apoi plonja pe o spirala cu inclinatia de 53 de grade, dupa care se oprea brusc, dand senzatia ca emotia s-a sfarsit.
Fals! Urmau alte si alte figuri periculoase, fapt care-l facea pe celebrul aviator Lindbergh sa afirme ca experienta Cyclone o surclaseaza pe cea a unui zbor deasupra oceanului. In timp, circuitul a cunoscut unele modificari, facand adrenalina sa se reverse si mai navalnic, insa n-au lipsit nici cateva evenimente care i-au sporit popularitatea. Inclusiv o minune: un miner mut a inceput sa vorbeasca dupa un raid cu Cyclone, in 1948!
Au existat si intamplari cu impact negativ: pe 31 mai 1966, 4.000 de oameni s-au incaierat aici cu politia – se pare ca din motive rasiale (miscarea de emancipare a afro-americanilor). In 1965, primaria a cumparat instalatia si aproape ca a falimentat-o, deliberat sau nu. Renovat, Cyclone s-a redeschis triumfal in 1975, fiind si astazi, contra sumei de 4 dolari, cea mai accesibila si dorita emotie a New York-ului.
KENNYWOOD, PITTSBURGH
Daca New York si a sa Coney Island inseamna istorie, prezentul apartine in SUA altor instalatii, cum ar fi Magnum XL-200 din Ohio, Batman and Robin de la Six Flags Magic Mountain (Valencia, California), High Roller din Las Vegas, Desperado din Nevada sau Comet (New Jersey).
Totusi, daca e sa se detaseze un rollercoaster american contemporan, acesta este Phantom’s Revenge de la Kennywood Park, de langa Pittsburgh. Revenge a inlocuit in 2001 Steel Phantom, care a operat in perioada 1991-2000, insa parcul este cunoscut si pentru celelalte – numeroase! – atractii ale sale, intre care Exterminator (circuit tip rollercoaster indoor), Skycoaster (instalatie de bungee jumping cu inaltimea de 60 de metri), precum si 14 circuite numai pentru copii.
In plus, in perioada 30 iunie – 6 iulie se organizeaza Victorian Festival, in cadrul caruia au loc nonstop diverse reprezentatii pe doua scene, iar in fiecare seara, la ora 21.45, incep focurile de artificii. Apoi, pe 12 august, debuteaza Fall Fantasy Parade Days, o alta serie de defilari si spectacole. O mentiune speciala pentru faimosul Jack Rabbit, un montagne russe „antic“, datand din 1921 (mai vechi cu sase ani decat Cyclone din Coney Island), dar inca in stare de functionare.
Pagina 3 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Pagina 3 din 7
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum