Evreii din Romania - forum de istorie si actualitate
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Like/Tweet/+1
Ultimele subiecte
» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE2
Scris de Admin 26.08.17 22:37

» TEXT ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE1
Scris de Admin 26.08.17 22:36

» Comunitatea evreiască din Botoșani (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:30

» Comunitatea evreiască din Botoșani (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:30

» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (1)
Scris de Admin 26.08.17 22:19

» ITINERARIU SEFARD DIN IMPERIUL OTOMAN IN TARILE ROMANE (2)
Scris de Admin 26.08.17 22:18

» DESPRE ANTISEMITISMUL MAREȘALULUI ION ANTONESCU
Scris de Admin 04.08.17 23:54

» Romanizarea Romaniei 1940-44 legi antisemite, CNRomanizare
Scris de Admin 04.08.17 21:13

» ROMÂNIA LUI ANTONESCU ȘI LOGICA VIOLENȚEI(3): VIOLENŢA MILIT
Scris de Admin 05.03.17 11:01

» Anunțuri Administrative
Scris de Admin 25.02.17 20:07

Roman[V=]

Pagina 9 din 9 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

In jos

Roman[V=] - Pagina 9 Empty Roman[V=]

Mesaj Scris de Admin 22.04.06 11:10

Rezumarea primului mesaj :

Roman[V=] - Pagina 9 Images?q=tbn:ANd9GcSGrpI4DJHfg_ZEaPJstUAoOyIpLrsYVyZHHcWDTYOz6vdAXYY6a4LCa6EPetre  Roman-
Roman[V=] - Pagina 9 Images?q=tbn:ANd9GcQUMKe5NrH6nyuR9SttWOlSIn-7FwZYYZC_gy9GO7gB4x-pmnTG4uK0VoYMioara
Roman[V=] - Pagina 9 Images?q=tbn:ANd9GcRwJoZXaUFaWgEppa5tHFBt8r6OAJlhF66d-KyKS6IMV5edFcOJJrfldDYWalter
Roman[V=] - Pagina 9 Images?q=tbn:ANd9GcT_0SRtev75eSuzF7Vw-808ySucQjvYgp3s4QgjqyWPlrWqkzqTXdV-8k4pCatinca 
Roman[V=] - Pagina 9 Images?q=tbn:ANd9GcTMYJGpM60ySNhSA8imlu-8i_uxt_KOuSb6LykKH0BYoMS8xACmxjLJL4-VRadu Anton
Roman[V=] - Pagina 9 Images?q=tbn:ANd9GcS7MbKIwSLvc0cf5M52EXg3_VUrzDth8xwA6oI-Mm0krXi1orgk0vWrPagCristina
Roman[V=] - Pagina 9 Images?q=tbn:ANd9GcSzWkWS3P4A6SAtiLl3UhTjdJVpAfesyNLn01pPoiZfLCG-zKmvCnVp2MLhOana
Roman[V=] - Pagina 9 DefaultStela
Roman[V=] - Pagina 9 Images?q=tbn:ANd9GcSAWVhWXRx3Tk8yP-7k5p1KfEjpgooV-QHc1K9NBkVIYsiEErkU9518HAViorel

Ultima editare efectuata de catre Admin in 10.03.15 10:53, editata de 67 ori
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 135929
Data de inscriere : 15/12/2005

https://talusa1946.forumgratuit.ro

Sus In jos

Roman[V=] - Pagina 9 Empty Drept la replica - Mioara Roman: `Nu am declarat ca fiica me

Mesaj Scris de Admin 19.10.06 7:35

Drept la replica - Mioara Roman: `Nu am declarat ca fiica mea se va marita cu Cornel Pasat`

In ziarul nostru de ieri, a aparut un articol referitor la faptul ca "Oana Roman si Cornel Pasat fac nunta". Ne-a contactat telefonic pentru un drept la replica, Mioara Roman. Iata ce spune mama Oanei: "Este o minciuna grosolana. Eu nu-mi permit sa vorbesc despre viata fetelor mele intr-un loc public. Nu obisnuiesc sa-mi dau cu parerea despre un subiect atit de important cum este casatoria fiicelor mele. Nu am afirmat si nici nu am vorbit cu vreo doamna de la ziarul dumneavoastra. Am venit insotita de fiica mea cea mica, am stat de v ...continuare

Ultima editare efectuata de catre in 06.03.07 7:54, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Roman[V=] - Pagina 9 Empty Oana Roman si Cornel Pasat fac nunta.

Mesaj Scris de Admin 18.10.06 7:49

Oana Roman si Cornel Pasat fac nunta.

Aproape absenti din viata fiicelor lor pina acum, Petre si Mioara Roman au inceput sa se implice atit in existenta cotidiana cit si in cea personala a Oanei si, cine stie, poate si in cea a Catincai. Asadar, mai nou, Oana este insotita pe la evenimentele mondene ori de tatal ori de mama sa, asa cum s-a intimplat si cu doar doua zile in urma cind, Mioara Roman, la scena deschisa, a militat pentru fericirea mezinei. Intr-o discutie pe tema "fericirii copiilor", doamna Roman a facut o serie de afirmatii prin care se destrama orice mit l ...continuare

Ultima editare efectuata de catre Admin in 15.03.11 16:52, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Roman[V=] - Pagina 9 Empty CARTIANU : Petre Roman, un Nastase ratat

Mesaj Scris de Admin 16.10.06 10:47

CARTIANU : Petre Roman, un Nastase ratat Grigore Cartianu: "Cei doi aroganti propulsati de Ion Iliescu au stofa de smecheri. Doar primul a fost doborat la timp".

Ultima editare efectuata de catre Admin in 15.03.11 16:52, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Roman[V=] - Pagina 9 Empty In memoria lui Radu Anton Roman

Mesaj Scris de Admin 14.10.06 15:53

In memoria lui Radu Anton Roman
La Praid, bonomul "invitat" la masa
In editia de duminica a emisiunii "Te vezi la Stirile PRO TV", de la 13.05, Cristian Tabara si echipa sa isi va invita telespectatorii la Praid, judetul Harghita, locul in care se desfasoara cel mai savuros festival: cel al sarmalelor. Dupa cum spun legendele din partea locului, Alexandru Mironov, fostul ministru al Tineretului si Sportului, a propus Romaniei si Ungariei, prin 1990, ca in locul di... continuare

Ultima editare efectuata de catre in 06.03.07 7:54, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Roman[V=] - Pagina 9 Empty Vibromasaj cu “Power Plate”

Mesaj Scris de Admin 13.10.06 10:08

Vibromasaj cu “Power Plate”
Iulia Roman
interesată şi Andreea Esca Ieri seară, una dintre surorile Roman, respectiv Oana a lansat in Romania, aparatul minue de vibromasaj “Power Plate”. Incă o dată Oana a dovedit publicului că e bine să ai un tătic influent şi pritenti importanţi intrucat, la eveniment, s-au ingesuit o mulţime de vipuri-uri: Amalia şi Ilie Năstase, Ilinca Vandici, Gina Pistol, Mioara Mantale, Loredana, Andreea Esca şi Alexandre Eram, Octavian Belu Roman[V=] - Pagina 9 Detalii_arrow
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Roman[V=] - Pagina 9 Empty Traian Basescu il vrea pe Petre Roman comisar european

Mesaj Scris de Admin 04.10.06 9:14

Traian Basescu il vrea pe Petre Roman comisar european
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Roman[V=] - Pagina 9 Empty Oana si Catinca Roman se distreaza fara barbati

Mesaj Scris de Admin 26.09.06 9:55

Oana si Catinca Roman se distreaza fara barbati

Ultima editare efectuata de catre in 06.03.07 7:53, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Roman[V=] - Pagina 9 Empty A DANSAT-O PE ANNA LESKO

Mesaj Scris de Admin 25.09.06 16:25

A DANSAT-O PE ANNA LESKO

Ultima editare efectuata de catre Admin in 20.05.11 10:44, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Roman[V=] - Pagina 9 Empty Petre Roman a pus umarul la imbogatirea carnatarului Lazar

Mesaj Scris de Admin 22.09.06 9:00

Petre Roman a pus umarul la imbogatirea carnatarului Lazar
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Roman[V=] - Pagina 9 Empty Oana îşi zice lady Ursula

Mesaj Scris de Admin 10.09.06 13:52

Oana îsi zice lady Ursula
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Roman[V=] - Pagina 9 Empty Walter Roman - dedicat bolsevismului international:

Mesaj Scris de Admin 08.09.06 15:55

Walter Roman - dedicat bolsevismului international:
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Roman[V=] - Pagina 9 Empty Petre Roman: Minciunile rosii ale lui Pacepa

Mesaj Scris de Admin 06.09.06 14:33

Petre Roman: Minciunile rosii ale lui Pacepa
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Roman[V=] - Pagina 9 Empty Petre Roman ataca partidul lui Geoana

Mesaj Scris de Admin 28.06.06 19:24

Petre Roman ataca partidul lui Geoana

Liderul Fortei Democrate, Petre Roman, a declarat, ieri, ca PSD nu isi mai poate reconstrui credibilitatea ca partid de stinga si ca toate formatiunile care "sint la virf" alcatuiesc un singur corp politic: partidul bogatilor.
Petre Roman a sustinut ca, in acest moment, credibilitatea PSD ca partid de stinga este "darimata de multa vreme si imposibil de reconstruit". Roman a facut distinctia intre PSD, ca monolit politic si unii lideri ai acestei formatiuni, care au contribuit la decredibilizarea sa. La rindul sau, profesorul universitar Daniel Barbu a remarcat "lipsa de directie a PSD", partid care lasa im-presia ca "nu are o conducere" si ca "nimeni nu mai reprezinta in clipa de fata PSD", din cauza lipsei de coerenta manifestata in declaratiile lui Mircea Geoana. Roman nu a menajat nici celelalte formatiuni, declarind ca "in loc de guver-nare avem un dezmat al guvernarii" si ca "tot mai multi cred ca partidele care sint acum la virf formeaza un singur partid: partidul bogatilor". Roman a aratat ca alternativa "la ceea ce se intimpla acum in politica" este sustinerea Polului Social, "care nu s-a lansat ca si constructie politica, sau nu s-a lansat inca". Fostul premier a avansat trei propuneri pentru rezolvarea unor probleme economice si sociale: controlul distributiei si al preturilor la medicamente, o lege privind obligatia platii integrale pe averea dobindita si un Fond al Recunostintei pentru pensionari, in care sa fie transferate taxele percepute pentru o parte din activele aflate in patrimoniul statului. Roman a avertizat ca "oamenii spun ca l-am dat jos pe Ceausescu pentru ca sufeream de frig, de foame si nu aveam perspective. Acum ei spun ca e mai rau ca atunci". El a mai afirmat ca a identificat o "aroganta" a guvernantilor si o "batjocorire fara precedent" a oamenilor simpli de catre cei de la Putere. "Spun, nu tocmai la figurat, insa, Doamne fereste, sa nu ne trezim cu o revolutie proletara la anul, cind se implinesc 100 de ani de la Rascoala din 1907", a mai spus Roman, care a tinut sa precizeze ca nu vrea sa faca "o profetie".
http://www.7plus.ro/?id=859
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Roman[V=] - Pagina 9 Empty "Nu am avut relatii intime cu Zoe"

Mesaj Scris de Admin 06.06.06 16:43

"Nu am avut relaŢii intime cu Zoe"Acuzat de fostul cap securist Ion Mihai Pacepa, într-un articol din presa centrală, că ar fi fost trimis la studii în Franţa pe banii Securităţii şi că ar fi trăit cu fiica fostului dictator, Zoe Ceauşescu, Petre Roman ne-a declarat, ieri, că e vorba de nişte aberaţii, scoase de la naftalină "exact în momentul în care sînt angrenat într-un proiect politic extrem de important şi care, probabil, le dă dureri de cap unora". Mai mult, fostul premier îşi exprimă îndoiala că Pacepa ar mai fi, măcar, în viaţă, el afirmînd că există informaţii că acesta ar fi mort de ani de zile şi că cineva, din anumite motive, continuă să se servească de numele său.

"Am cunoscut-o pe Zoe în 1971, la o nuntă"
Petre Roman a ţinut să prezinte, într-o declaraţie acordată ziarului nostru, ceea ce el consideră a fi adevărul în legătură cu plecarea sa la studii peste hotare în anii comunismului precum şi cu celebra sa "legătură" cu Zoe Ceauşescu.
"Eu am plecat la studii în Franţa, în 16 decembrie 1970, printr-un program iniţiat de ministrul de atunci al Educaţiei şi Învăţămîntului, Mircea Maliţa, un om despre care nu mai e nevoie să fac aprecieri, pentru că se ştie ce valoare a fost... De altfel, el a şi fost tras pe linie moartă de Ceauşescu, la un moment dat. Deci, dl. Maliţa a lansat un program pentru pregătirea unor specialişti în domenii în care ţara noastră avea lacune, iar eu am fost trimis la studii, alături de alte cîteva sute de tineri, pe probleme de protecţia mediului, ape, rîuri subterane. Am obţinut o bursă prin concurs, susţinut în faţa unor profesori precum academicianul Dumitrescu, Dorin Pavel, Dan Traşcă, eu fiind şef de promoţie, şi am plecat cu această bursă la doctorat, în Franţa, la Toulouse şi nu la Paris, cum susţine Pacepa, dacă o fi vorba de Pacepa..." Pentru că, a adăugat fostul premier, "eu mă îndoiesc că e vorba de Pacepa şi cunosc cîţiva oameni bine informaţi, precum Alex Mihai Stoenescu şi care spun că Pacepa nici nu mai e în viaţă, altcineva folosindu-se de numele său". "La vremea cînd am plecat la bursă, eu NU o cunoşteam pe Zoe Ceauşescu. Am cunoscut-o abia în luna iulie 1971, cînd am venit în prima mea vacanţă în ţară, la nunta unui bun prieten, asistent în Politehnică, Adrian Gheorghe, care s-a însurat cu Aurora Niculescu-Mizil, fiica lui Paul Niculescu-Mizil şi care era bună prietenă cu Zoe. Şi, la acea nuntă a venit şi Zoe şi acolo am cunoscut-o... am vorbit de una, de alta, am întrebat în ce îşi dă doctoratul, că şi-l pregătea şi ea la acea vreme, deci între mine şi Zoe Ceauşescu nu au existat legături, cum să le zic... Niciun fel de aventură, relaţii intime, numiţi-le cum vreţi. Cu atît mai puţin putem vorbi de plecarea mea la bursă pe banii Securităţi fiindcă aş fi fost iubitul ei. Eu am plecat în Franţa, repet, cu 7 luni înainte să o cunosc pe Zoe. După un an, am dat un concurs organizat de ministerul Educaţiei din Franţa şi am reuşit, singurul dintr-o ţară fostă comunistă, să devin asistent universitar în sistemul de învăţmînt francez".

Gata să-i ucidă copiii
Cum a apărut, totuşi, legenda relaţiei sale cu Zoe, după Revoluţie? Roman are o explicaţie: "A apărut atunci cînd eu, ca premier, am început să scutur pomul securisto-comunist şi ei, de teamă, au pus la cale imediat compromiterea mea morală. Devenisem duşmanul foştilor comunişti şi securişti prin reformele pe care le iniţiasem şi s-a şi dovedit, în septembrie 1991, că grupurile securisto-comuniste erau gata nu doar să mă lovească sub aspect moral, ci să mă şi ucidă, şi nu doar pe mine, ci şi pe copiii mei... Dar, să zicem că, asta e deja altă poveste".

Un scandal în legătură cu naşterea Polului Social
Petre Roman crede că, povestea de alcov, mai sus pomenită, nu a reapărut întîmplător, ci este în strictă legătură cu naşterea Polului Social, în care este implicat. "Neavînd nimic mai solid la adresa mea, acte de corupţie ş.a.m.d., au scos o prostie totală, aceleaşi măgării care s-au vehiculat şi în alte dăţi. Pe de altă parte, s-ar putea să existe şi ceva bun în toată povestea asta: înseamnă că am redevenit periculos pentru anumite structuri, dacă s-a considerat necesar să fiu din nou lovit. Lupta politică înseamnă, din păcate, şi lovituri murdare".
http://www.7plus.ro/index.php?a=10211&shift=1
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Roman[V=] - Pagina 9 Empty Petre Roman a trăit cu Zoe

Mesaj Scris de Admin 05.06.06 9:03

Petre Roman a trăit cu Zoe
Articol de B.T. Iacob

Poveştile interzise marelui public în perioada regimului comunist şi-au luat revanşa imediat după Revoluţie, cînd media românească a fost invadată de fapte reale, dar şi de legende fără vreo bază, din Epoca de aur. Să ne amintim, spre exemplu, cazul celebru al robinetelor de aur de la casa lui Ceauşescu, prezentate după arestarea dictatorului, pentru ca mai apoi să se afle că totul fusese un fals elaborat de TVR, care instruise operatorii să folosească lămpi cu sodiu pentru a induce culoarea auriu unor baterii obişnuite, din inox, sugerînd, astfel, opulenţa deşănţată.
Între aceste poveşti, s-au numărat două love-story-uri între cel care avea să devină primul premier român post-comunist şi fiica fostului dictator, respectiv între una dintre fiicele Regelui Mihai şi Nicu Ceauşescu. Dacă una dintre ele a fost desfiinţată de către unul dintre marile nume ale Securităţii, iată că cealaltă a fost confirmată, sîmbătă, de un alt mare cap al fostei poliţii politice.

Ceauşeasca voia un os de domn pentru Zoia
Prima acuzaţie care i s-a pus în cîrcă lui Petre Roman după Revoluţie de către adversarii FSN a fost aceea că, pe vremea comunismului, "a mîncat salam cu Zoia". Mai exact, se spunea că Roman, fiul unui mare general comunist, fusese iubitul Zoiei Ceauşescu, el fiind, însă, rejectat de către Elena Ceauşescu şi trimis la studii în Franţa ca să rupă legătura cu fiica sa. Se mai spunea că Ceauşeasca nu voia să mai audă de încă un evreu în familie, după ce Valentin Ceauşescu se însurase cu Dana Borilă, evreică după mamă şi bulgăroaică după tată. Mai trebuie spus că Roman a dezminţit din răsputeri povestea în cauză, de cîte ori a avut prilejul. Iată însă că sîmbătă, într-un articol publicat în "Jurnalul Naţional", fostul nr.2 în DIE, Ion Mihai Pacepa, afirmă negru pe alb: "În anii cînd Ceauşescu era la apogeu, Petre Roman trăia cu Zoe, fiica tiranului, şi făcea studii postuniversitare la Paris, plătite de Securitate". O altă poveste de amor vehiculată intens după Revoluţie a fost cea potrivit căreia Elena Ceauşescu şi-a dorit din răsputeri ca Nicu Ceauşescu să se însoare cu fiica Regelui Mihai, Principesa Margareta. Se spunea chiar că, în anii '80, o publicaţie occidentală ar fi obţinut un interviu al fiicei Regelui în care aceasta mărturisea că "Nicu este bărbatul vieţii ei". Legenda a fost însă desfiinţată acum cîţiva ani, de către generalul Nicolae Pleşiţă, un greu al spionajului ceauşist uns cu toate alifiile. "Poveşti!" a exclamat acesta. Dar, tot el a recunoscut că "Leana căuta pentru Zoia un os de domn. Ştiu exact...". Pleşiţă a mai dezvăluit şi că Ceauşescu avea anumite complexe vizavi de familia regală şi nu a dorit să intre în conflict cu aceasta nici măcar cînd s-a pus problema unui proces pentru recuperarea unor tablouri aflate în posesia Regelui din exil. "Dă-le încolo, mă, de tablouri! N-avem noi bani să ne judecăm cu ăsta..." i-ar fi spus lui Pleşiţă fostul dictator. Nici Gheorghe Gheorghiu-Dej nu a fost scutit de dureri de cap cu fiicele sale, una dintre ele, Tanţi, căsătorindu-se împotriva voinţei tatălui cu artistul Cezar Grigoriu, despărţirea producîndu-se numai pe fondul hărţuielilor Securităţii. Asta, în timp ce mai celebra soră Lica Gheorghiu, pe lîngă cele două căsnicii cu cîntec şi o dragoste pentru un băr-bat mort din vina relaţiei cu ea, a mai avut, se spune, şi o pasiune mistuitoare şi neîmplinită pentru marele balerin Gabriel Popescu, acesta fiind, însă, spre disperarea ei, homosexual.
http://www.7plus.ro/index.php?a=10202&shift=1
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Roman[V=] - Pagina 9 Empty Roman[V=]

Mesaj Scris de Admin 22.04.06 11:10

Roman[V=] - Pagina 9 Images?q=tbn:ANd9GcSGrpI4DJHfg_ZEaPJstUAoOyIpLrsYVyZHHcWDTYOz6vdAXYY6a4LCa6EPetre  Roman-
Roman[V=] - Pagina 9 Images?q=tbn:ANd9GcQUMKe5NrH6nyuR9SttWOlSIn-7FwZYYZC_gy9GO7gB4x-pmnTG4uK0VoYMioara
Roman[V=] - Pagina 9 Images?q=tbn:ANd9GcRwJoZXaUFaWgEppa5tHFBt8r6OAJlhF66d-KyKS6IMV5edFcOJJrfldDYWalter
Roman[V=] - Pagina 9 Images?q=tbn:ANd9GcT_0SRtev75eSuzF7Vw-808ySucQjvYgp3s4QgjqyWPlrWqkzqTXdV-8k4pCatinca 
Roman[V=] - Pagina 9 Images?q=tbn:ANd9GcTMYJGpM60ySNhSA8imlu-8i_uxt_KOuSb6LykKH0BYoMS8xACmxjLJL4-VRadu Anton
Roman[V=] - Pagina 9 Images?q=tbn:ANd9GcS7MbKIwSLvc0cf5M52EXg3_VUrzDth8xwA6oI-Mm0krXi1orgk0vWrPagCristina
Roman[V=] - Pagina 9 Images?q=tbn:ANd9GcSzWkWS3P4A6SAtiLl3UhTjdJVpAfesyNLn01pPoiZfLCG-zKmvCnVp2MLhOana
Roman[V=] - Pagina 9 DefaultStela
Roman[V=] - Pagina 9 Images?q=tbn:ANd9GcSAWVhWXRx3Tk8yP-7k5p1KfEjpgooV-QHc1K9NBkVIYsiEErkU9518HAViorel

Ultima editare efectuata de catre Admin in 10.03.15 10:53, editata de 67 ori
Admin
Admin
Admin

Sus In jos

Roman[V=] - Pagina 9 Empty Re: Roman[V=]

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos